- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Ez sima lég TUF.
Ettől jobbat kell mennie a vizesnek
Bár a TDP limit megfogja
Az enyém belenyal a 260W ba.
Mondjuk ezt a 2010/8000 MHz et 0.943V on tudja![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Biga123
addikt
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Superposition nál a VGA számít , jóformán irreleváns a CPU .
Viszont ha gyárilag vizes akkor adjál neki egy kis uv-t meg + MHz-eket gpu ra és memóriára is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

SP a memóriát meghálálja (2010/8000 nálam) -
Enigma1945
őstag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
3d mark gpu-t teszteli, itt nem szamit milyen proci van mellette, ez nem gaming, itt nem kell " kihajcsa "
-
Sziasztok,
én csak érdeklődnék hogy lehet az lábbi dolog:
Lenne egy rtx 3070 videókártyám ek vizblockos gyárilag,
2 gépben teszteltem viszont ugyan azt eredményt hozta pedig azért kéne teljesítménybeli különbgségnek lennie szerintem.
Köszi a válaszokat előre is, kíváncsi lennék kinél mit dobott még más konfigban.
-
dik
őstag
Na akkor megjött az eredmény eladni már nem kell. Hazaért végleg... Így meg lehet nyugodni nem lesz hirdetésben...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
nagyakos85
üzenetére
Nem rossz vétel, de ez már ide tartozik. [link]
-
miqlas
őstag
válasz
nagyakos85
üzenetére
Ha 3060TI-ban gondolkodtál, akkor ez annál kb. 8%-kal erõsebb és idõtállób is. Ha belefér a költségvetésbe, akkor inkább ezt vedd!
... én nem vennék már 8GB vramos videókártyát, de ez az én véleményem!
-
nagyakos85
csendes tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Grave_444 kérhetnék egy véleményt erről?
DUAL-RTX5060-O8G
https://www.konzolvilag.hu/pc/asus-videokartya-pci-ex16x-nvidia-rtx-5060-8gb-ddr7-oc?aku=f68f727ec158c928f4a1da4b16fc3215Kicsit tartok a használt kártyáktól, amióta elolvastam néhány hozzászólást feljebb. Inkább újat veszek, amire van garancia. A benchmark alapján ez az 5060 hozza a 3060Ti szintjét.
Előre is köszi! -
Grave_444
nagyúr
válasz
nagyakos85
üzenetére
Kérj vásárlás előtt egy Furmark teszt eredményt, ami mellett hwinfo vagy gpu-z fut úgy, hogy lásd a maximum hőmérsékletet, hotspotot, ventilátor fordulatszámot.
Például itt a sajátom, ezen látszik minden. [link]
Ebből ki lehet következtetni szükséges-e újrapasztázás. Jó eséllyel sokat segít rajta, ha még nem volt szétszedve egyébként. Aztán undervolt segítségével még finomhangolni lehet, kevesebbet fogyaszt és hűvösebb, mindezt lehet gyári órajelen is, tehát gyengébb nem lesz. -
nagyakos85
csendes tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nagyon köszi a segítséget!
Ti-t fogok keresni. Arra vonatkozóan van esetleg valami tanácsod, hogy a működésen kívül mit érdemes megnézni egy használt kártyán? Stressz teszt, javítás nyoma? Arra van értelme rákérdezni, hogy bányászatra használták-e? Vagy ezt úgyis letagadják...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
nagyakos85
üzenetére
3060 12GB-os, de FullHD-n elég lesz a 8GB is. Ha találsz jó hűtéssel a TI verziót érdemes venni, mert erősebb. Proci is elég lesz hozzá.

MSI Gaming X részemről ajánlott a két ventilátorosak közül, de ha találsz konkrét típust írd le nyugodtan.dik
Ezt nem érti meg, hogy konkrétan most a kettőtök gépe között ekkora hatalmas különbség van, amiatt neked nagyakos85 simán ajánlható a 3060/TI.
(Nem játékteszt tudom, hirtelen ezt találtam, a lényeg szemléltetve)
-
nagyakos85
csendes tag
Illetve kérlek abban még segítsetek, hogy mit érdemes megnézni egy használt kártyán, azon túl, hogy működik. Köszönöm előre is!
-
nagyakos85
csendes tag
Sziasztok Kedves Fórum Tagok!
Szeretnék váltani GTX1050Ti kártyáról RTX3060-ra, vagy 3060Ti-ra. A Shadow of the Tomb Raiderrel játszom (FullHD), és az érdekelne, hogy elegendő lenne-e a sima, vagy inkább a Ti-ban gondolkodjak? (i7-10700, 16GB RAM, SSD). Előre is köszönöm a segítséget! -
miqlas
őstag
... vegyél amit akarsz vagy amire tellik!
Csak azért felesleges volt idejönni, hogy nyomj egy raget!
Már a #17844-es hsz olvasásakor felmerült bennem, hogy fura egy figura vagy, ha „megint” 2 hónap után letérdelt a kártyád és megint egy újat akarsz venni!
Az nem fordult meg a fejedben, hogy lehet valami a konfigodban, ami kinyírja a GPU-t?
-
dik
őstag
válasz
miqlas
üzenetére
Mondja ezt egy hithű...
A lényeg kérdeztem valamit errefel minden jött itt már. Nem lett volna egyszerűbb oda írni ez van ami hasonló és ez és ez a márka megbízható és kész ennyi nem kell ódákat írni mindenki kis lelki világáról és kész. Na mindegy nem érdekes megvan amit akartam és kész... -
-
dik
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
Persze hogyne ajánlanám. Keni vágja. Nem az ő hibája itt tart a világ, hogy gyártjuk a szemetet. Az hogy ez milyen idős kártya fene tudja mert nem érdekelt.
Akinek persze egészség a lényeg pénz nem számít az ha bármibe is belefut ami széthullik, tönkre megy vagy akármi dobja ki és vegyen újat... pl.: Autóra is vonatkozik nem javítani irány a bontó azt be a szalonba és rábökni egyre azt ott... -
Biga123
addikt
Jól értem , hogy vettél egy javított kártyát , ami 2 év alatt meghalt amit újra megjavított az eladó ami újra meghalt 2 hónap után, te meg még ajánlgatod is az embert?
Nem kötekedés tényleg érdekel.
Az én 3070 TUF om hiba nélkül megy már több mint 3 éve úgy hogy használtan vettem.
Ezek is beestek már 100 alá amúgy HA n. -
dik
őstag
Ismét megdöglend 3060Ti jól bírta 2 hónap. Vele nagyából 1 teljesítményű mezőnyből tudna valaki javasolni valami atom megbízhatót?
-
cinemazealot
addikt
Tavaly február óta használok egy ilyen kártyát. Egyszerűbb 3D mellett nem vészes a hangja, VR-ozás alkalmával szokott igazán süvíteni. A "zavaró" nyilván függ az elhelyezkedéstől (kanapén ülök, a nyitott gépház mögöttem van) és a szoba akusztikájától is (textiltapétás tetőtér egy projektorral és egy 5.1-es hangrendszerrel), de szerintem élhető.
-
kutga
félisten
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Egy Zotacot néztem ki (Twin Edge OC 8GB GDDR6), valamiért a 3 ventis változatokat túl nagynak tartom, nyilván persze azzal, hogy ezen nem olyan hatékony a hűtés.
-
dik
őstag
Nekem Gainvard 3060Ti 8Gb van. VGA dokitól vettem használtan 95 ezebe 2 éve. Memória hibás volt mint ezek közül rengeteg ő cserélte ki őket így fasza lett. Meg nemrégen megdöglött majd 2 évet ment jól most ismét megjavította 12 ezerből(pasztázással padozással együtt) mint itt írtam is a hiba mi volt és most ismét tökéletes. 2 ventis tehát nem nagy kártya direkt ilyet akartam, ventik alap hőfok (55fok) körül nem mennek majd 30% mennek ha WOT nyomok vele 70-74 fok körül van a max.... Valahogy ezek a kártyák már nem arról szólnak használd 10+ évet az tuti...
Erről ennyit tudok mondani... -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Használtan keresek 3060TI kártyát, de vakon vagyok melyiket érdemes megvenni 100k körül vagy kicsivel alatta. Tuning nem érdekel, inkább fullhd játék (Starcraft2 megy most éppen), stabilan, csendesen.
-
Enigma1945
őstag
köszönöm
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
Típusfüggő , de 10% tényleg kihozható vele
Nekem a mini Asus Dual / illetve Ventus és Gaming X is hozta ezt anno
-
M0ng00se
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
hello,
én 4 évig használtam olyan kártyát, kb +10%-ot ki lehet hozni belőle -
Enigma1945
őstag
sziasztok. érdemes egy rtx 3060 12gb kártyát tuningolni, ryzen 5 5600x melett, vagy hagyjam így fhd felbontáson?
Nyerhető vele valami érdemleges teljesítmény ?
-
Dönc
tag
Sziasztok,
adott egy Gigabyte RTX 3060 ti Eagle OC. A héten újrapasztáztam, egyelőre a pad-ekez nem nyúltam rajta, mert az nincsen kéznél. Hirtelejében furmark volt, amivel összehasonlítható eredményeket sikerült perceken belül produkálni.
Mivel gyári állapotában (3+ éves) nem akartam nagyon nyúzni, így 3 és fél percnél lőttem a képeket pasztázás előtt és után is. Az alábbi képeken látszik az előtt utána hőfok.
Fussak ezzel még egy kört szerintetek, akár a pad-ek cseréjével? Nekem nem annyira meggyőző ez az eredmény.
Ja igen, szétszedni alig bírtam annyira rá volt már kövülve a gyári paszta.
Bal oldali a beavatkozás utáni állapot. Afterburnerben ugyan az az UV és venti profil volt betöltve, bár látszik, hogy előtte ebből is visszavett. UV profillal egyébként egy csomót sikerült nyerni hőfokokban és fogyasztásban, ha nem furmarkot tolok rajta.
Normál használat mellett nem szoktam 100%-ra terhelni, FPS limit vagy vsync be van kapcsolva, így még bőven viselhető hőfokakat produkált.
Ami még fontos lehet, hogy a ház amiben van nem igazán híres arról, hogy jól szellőzne, de ez a hotspot hőfokokra max abban hathat, hogy alapból melegebb a kártya. -
Kiss4ever
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
5060ti-t néztem mert abból van 16 gigás és akkor már azt venném, de az 170nél kezdődik, azt meg egy kicsit már sokallom a teljesítményéhez képest. 3080-at is néztem az legalább 10 gigás, de ahogy láttam fogyaszt mint az állat cserébe melegszik is, és annak talán már ez az új 12pwhr akármi csatlakozó is kell, gondolom azt már nem vinné a 600-as fsp-m.
Rx 9060Xt-t nézegettem még az kicsi olcsóbb, de arról meg nagyon vegyesek a vélemények, igazából nem nagyon voltak amd kártyáim mindig nvidia volt.
Olyan 100-120 körül szeretnék valami jó kártyát ami 1440p-re jó lenne. -
M0ng00se
őstag
hi all,
stalker2 közben előfordult, hogy 1 másodpercig fullra megállt a játék
igaz, hogy papíron nem fogy el teljesen a memória, de előfordulhat hogy mégis? magyarázná a masszív fps droppot
3070ti -
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Kiss4ever
üzenetére
Szia!
A Ti kb 10%-al gyorsabb , cserébe jóval többet is fogyaszt, én így nem ajánlom, viszont esetleg egy sima 5060-on nem gondolkodtál?
Teljesítményben kb egál a 3070-el , viszont alig fogyaszt, új feature -et támogat és van rá garancia
De ha mindenképpen 3070 , akkor én az MSI Gaming , Evga , Asus Strix, esetleg Palit Gaming szériara voksolok
-
Kiss4ever
tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy 3070 vagy 3070ti vásárlásán, egyáltalán mennyivel erősebb a ti mint a sima, van értelme a ti-t venni? Illetve melyik márka melyik típusát ajánlanátok, minél csendesebb és hatékonyabb hűtés legyen rajta illetve az se lenne baj ha 30 centi alatt lenne 2 slotosban. A 8 giga miatt mennyire droppolnak az fpsek mondjuk CP-ben vagy akár online comp játékoknál? 1440p-ben játszanék.
Köszi!
-
tasiadam
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
1080p 60hz-ra még tökéletes. 1-2 cím volt, ami megfogta, az pedig az unreal 5, pl a Hellblade II. Na ott FSR-el is rítt szegény. CP77-ben RT nélkül DLSS-el 80FPS-em volt, medium-high beállításokkal
-
tasiadam
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Nekem és 2 másik ismerősömnek is 3060 volt. Egyiknek 10400-al, nekem 2700x-el, harmadiknak 3600-al. A 10400-as i7-re upgradelt, én 5800x-re, a másik emberke meg 5600, majd 5700x3d-re. Mind a hármónknak nőtt az FPs, de az 1% low durvábban. Szerintem inkább nézz egy 5500-at mellé, ne 3600at, mert az 5500nak jobb az 1% lowja, 1 árban van, és az is 6 mag, meg kevesebbet is fogyaszt. de ha teheted, 5600at pakolj mellé.
-
Enigma1945
őstag
sziasztok, gondolkodom egy 3060 beszerzésén.
ryzen 5 3600 4,2 ghz procival fhd-ban mennyire lennének jó barátok?
16gb 3800mhz ram
ki tudja hajtani esetleg? bf6-ra lenne leginkább.
hasznáható még ez a kártya? a tápom miatt váltanék rá, nemtervezek erősebbet venni.
450w a tápom, hajtott már nagyobb étvágyú kártyát is, de ez talán elég lenne hosszú távra. -
afterwhite09
tag
Sziasztok!
Különös problémával szembesültem... Kb. 6-7 nvidia driverrel ezelőtt előjött egy olyan, hogy a RTX 3070 -es kártyámmal (WIN11PRO) nem tudok Unreal Engine -es játékokkal játszani, mert fekete a kép. Akármilyen játék, ami UE ugyan az a probléma, hogy menü elemeit látom, new game, settings stb, de gyanús, hogy tök fekete a háttér, majd játékon belül látom a HUD -ot meg van hang is, hallom a játékot és tudok mozogni, de fekete a kép.... már mindent csináltam kb.. Minden más játék elindul és fut, de ami UE az egyszerűen rotty... A Fortnite is ugyan ez...

1) Újratelepítés, NV DDU -val
2) Régi NV 537 -es drivert is raktam, az se segített... pedig az tavalyi...
3) HDR -t mindent ki be kapcsoltam,
4) G-Sync-et is ki be kapcsoltam regeditbe módosítottam pár dolgot, amit írtak egyes fórumokon... rollbackeltem régenni driverre és ugyan ez....
5) már a gépet is újratettem RAW installal és semmit nem raktam fel csak NV drivert és indítottam a játékot azonnal, de semmi.
6) akármilyen más engine-el futó játékot próbálok, azzal minden megy gond nélkül, ahogy eddig.Tapasztalt már valaki ilyet ? Elég keveset találtam róla, csak jellemzően magában az Unreal Engine -ben, amiben programoznak, ott van ilyesmi Black Screen szerű probléma, de ott se találtam használható megoldást...
Ha valaki meg tudná nekem nézni, hogy neki a Fortnite megy normálisan RTX 3070-es kártyával ? Mi lehet ez ? Valami GPU specifikus probléma ? Ilyennel még nem találkoztam és ismerősök közül se senki... Elképesztő...

Video a jelenségről:
https://drive.google.com/file/d/1twE2thPriRXnpfE-6m55GitJQo7BURLa/view?usp=sharingHelp pls

Köszi! -
Baryka007
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Az egyébként nagy baj !
Ezt olvassátok elEzt régebben írtam ide amikor vizeztem a 3070 founders editionömet és benchmark rekordokat döntögettem vele... ki akartam játszani a TDP korlátot...
A lényeg itt van:
De lefordítom:
Ha ezt fordítva csinálod, tehát egy alapól olyan vga nyákon, amin 2db csatlakozó van, és arra flashelsz egy "egy tápcsatis" bios-t akkor felezni fogja a fogyasztást nem duplázni... tehát 200w kiírt fogyasztásnál ~400w lesz... És ez megöli a vga-t !
Ha meg 1 csatisról 1 csatisra flashelték, akkor elvileg nem lesz gond.De abban a leírásomban látszik, hogy milyen BIOS-okat lehet tenni a vga-ra és hogyan.
Én ajánlom, hogy a gyárit tedd vissza.
Én is csak 1-1 benchre akartam volna a kitolt TDP-s bios-t felrakni
Ui.: Pont most akartam kilépni a csoportból, hogy ne lássam, mert másfél hónapja 5070 re váltottam
De amíg ez megoldódik maradok
-
tasiadam
veterán
GPU-z

-
tasiadam
veterán
Udv
Vettem nemreg egy Manli (?) 3070 kartyat. 12 pines csatlakozoval erkezett. Furmark szerint ez egy FE kartya. Azt olvastam, hogy 12 pin csak FE kartyan vannak. Akkor nekem most lenne egy hibrid kartyam, ami ugy FE, hogy nem az?
-
Remington
őstag
Szia!
Elromlott az a venti. Ki kellene cserélni őket.
De először jelezd az eladónak a problémát. -
Gabor8634
tag
3 napja vettem egy rtx-3060 12gb oc kártyát!
Sajnos kipróbáltam a stalker 2 alatt
Es azt tapasztalom ,hogy csak az egyik venti indul be ahogy a kártya melegszik ,es pár perc utan olyan hangja van a ventilátornak mintha valami beleérne a kártyába es mikor kilépek a játékbol a nem all le a venti fél óra utan sem ahoz hogy leálljon ki kell kapcsolni a számítógépet.🫤 Valakinek volt hasonló élmenye ezzel a kartyával? [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Inspiron 5559 /i5-6200U/8GB/240GB SSD/WIN10/
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
megnézem mit tud

Bal oldali a beavatkozás utáni állapot. Afterburnerben ugyan az az UV és venti profil volt betöltve, bár látszik, hogy előtte ebből is visszavett. UV profillal egyébként egy csomót sikerült nyerni hőfokokban és fogyasztásban, ha nem furmarkot tolok rajta.