Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 72lakiluk

tag

válasz horinori2 #78637 üzenetére

Én is friss hús vagyok még itt. Kosár és mennyiség tekintetében kaptam jó tanácsokat a másik hasonló témájú fórumon ( a segítőkész tagok nagy része itt is megtalálható :) ) Én mindig csak az őrlemény gr és a lefőtt anyag ml -re fókuszáltam, és meglepődtem amikor javasolták, hogy a kész kávét grammozzam. Mivel világos kávéba sikerült belenyúlnom elsőre ( eleinte a savanykás íz taszított de most már szinte tetszik ), javasolták az olaszosnál erősebb arányt pl. 1:2. Nekem a GC gyári duplájába 18gr megy, 25mp -es lefolyáshoz nagyon vissza kellett tekernem a darálót ( 11-en ment egy barnább pörkölés, ez kéri a 9-et ), és a lényeg, hogy 26-27g ill másik pohár 28-30g általában és ez egyébként a kb 2x30ml. Szóval lehet ha ténylegesen 18g-ot akarnék a pohárba, az nem lenne több 20ml-nél ? vagy még finomabbra kellene tennem a darálót és akkor a 25mp alatt valószínűleg kevesebb lenne a kávé ml-ben. A zaccpogácsák gyönyörűek mindig, semmi csatorna stb., ennek ellenére van a két oldal között 3-4-5 gr különbség. Otthon ez belefér :)

Új hozzászólás Aktív témák