- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ß!
őstag
Grand Prixnél a nehézségi szintnél beállítottam expertre, rányomtam enterrel.
Elvileg a törés FULL-on van, erre most már törhetetlen az autó.
HELP! -
Steady74
addikt
hétvégén lesz valaki online a gammával? ki kellene próbálni!
Pepi79-cel tuti tolni fogjuk, ha sikerül videót rögzíteni, akkor azt meg is osztjuk majd
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
BalaNce87 #773 üzenetére
De az is lehet hogy ebbe a játékba tökmind1 hogy 30 vagy 100 nem érezni.
na ez az, szerintem sem lehet érezni a különbséget!Délután megyek a játékért az 576Kbyte-ba.
CSak ez lenne a gondom...
[link]
[link]Szerintetek mit csináljak?A warez F1et (mert ugye nem kért cd keyt a WindowsLive) felül fogja írni az eredeti F1, és akkor tudom használni a régi WL accomat.
-
bandiie
aktív tag
hogy lehet megnézni a csapattárs beállításait? itt magyarázzák a rádioba h nézzem meg, de nem tudom hogy kell...
-
proof88
addikt
látom mindenkinek cpu limitje van, akkor viszont nem tudom miért erőltetitek ennyire a shaderes vga zabáló beállítások állítgatását
inkább húzzátok meg a procit! De jobb lenne, ha 2-nél több mag lenne.
-
válasz
BalaNce87 #788 üzenetére
Nekem is az volt az alap, aztán én amit engedett, azt feltoltam ultra fokozatra, az élsimítást meg levettem 2x-re, és így marad 30 felett mindig. Nekem jó
Kisebb felbontásban nem néztem még, de mondjuk az tényleg érdekes, hogy ugyan azt kapjuk, más felbontáson. De mondjuk a gépeink sem egyformák, nemcsak a felbontás, igaz nem feltétlen jobb az enyém..(#786) Rubbi: én is
-
BalaNce87
addikt
válasz
Barthezz2 #785 üzenetére
Amúgy nekem az alapra úgy lőtte be hogy high minden és 8x-os élsimítás úgy volt 30, lejjebb tettem 2x-esre és ilyen 2-3 fps-el lett több
ha off-ra rakom ugyanez.
Viszont 30 alatt már elég rossz pl 25, 30 az tény és való hogy itt olyan mintha 60 lenne. Az is érdekes hogy ugyanolyan eredményt ér el a gépünk, csak te full HD-ba nyomod én meg 1280-ba. -
rvn_10
senior tag
Nektek is sok defektetek van vagy csak én vezetek agreszívan? 10 kör után szinte mindig defektetet kapok
-
válasz
SpongyaBob #784 üzenetére
Látom ugyan olyan monitorunk van
Mondjuk a te géped azért erősebb mint az enyém. 8x-os élsimítással nyomod? Mert akkor úgy oké, mert azt nekem le kellett venni 2x-esre.. -
sirdenis
tag
Ahogy vártam úgy fel is baszott. Nincs erős kártyám (2600xt) , ezért nem is várom h maxon mennyen rendesen , de hogy 1024be mediumon lemegy 25 alá az azért felbasz. Ja meg a durva az, h ultrán is annyi fps-t ad mint médiumon. Valami nem okés az tuti . Dirt 2 medium árnyékkal 40 körüli képkockát ad ez meg ... És sztem nem szebb annyival...
-
válasz
BalaNce87 #776 üzenetére
Hát azért pedig szerintem van optimalizáció rendesen. Esőben mindenben konstans hozza ugyan azt az FPS számot. Ez azért eléggé becsülendő. Nekem is épphogy 30 felett van, de szerintem egyáltalán nem észrevehető, hogy csak ennyi. Ha meg egyszer megy, akkor nekem tökmindegy, hogy 30 vagy 600.. Hiába na, eljár a gépek felett az idő.
Az a kanyarlevágós tényleg rohadt dühítő. Rendben, legyen, ha levágom, akkor a körömnek annyi, nade a következőt is nullázni? Grr
Én 5 pozíciós büntetést is kaptam, mert kicsúsztam szabadedzésen, és pont egy érkező elé pörögtem vissza a kanyarba, ő meg nekemjött.. mondom f**a
(#778) Lauda: gondoltam,hogy nem 40 ezres TN-es a cucc
-
BalaNce87
addikt
válasz
heihachi #780 üzenetére
Leraktam 800X600-ra és 30 helyett 40 fps lett
, még mindig azt mondom hogy nem az én gépem gyenge hozzá, ha ugyanannál a motornál más játéknál nem az. Lehet lesz hozzá patch ami orvosolja ezt. Elfogadom hogy nem csúcs gépem van, de eddig pláne ezen a felbontáson minden játékot elvitt, még a mafia 2 is jobban fut...
-
heihachi
addikt
válasz
BalaNce87 #776 üzenetére
Nincs esetleg driverből vsync bkapcsolva? Jó, tudom, hülye kérdés, de hátha.
Stay Ez akkor is baromság. Ilyen az F1-ben nincs egyrészt, másrészt ha Monzában az Ascarit alkúrom (pardon), akkor a következő kör hibás, holott ott ugye még van egy Parabolica is. Tehát az biztos, hogy előnyre nem tudok az Ascari levágásával szert tenni a következő körre vonatkozóan. Kurva nagy baromság, a Forza 3-ból szedték el, de már ott is elképesztő baromság volt.
-
skylaner
senior tag
Valaki árulja már el, hogy időmérőn miért kell azzal sz*pni, hogyha ha a 3. szektorba kicsúszok a pályáról akkor a következő köröm alapból érvénytelen.
Marhára idegesítő -
BalaNce87
addikt
válasz
heihachi #775 üzenetére
Hát akkor ez van, őszintén szólva nagyot néztem, bőven többet vártam volna pláne ettől a motortól, szóval akkor mégse 5-ös az optimalizáció.
Az első dirt demoját próbáltam ki, és igen ott eléggé rossz az optimalizálás.
Csak én azért lepődtem meg mert egyik rész se szebb a másiknál, pl a dirt is szerintem elég szép, de mégis ingadozó. Én meg ráadásul 1280-ba játszok így megint csak nem értem ez mi, más játékba számítani kéne valamennyire annak hogy egyedül mész a pályán vagy ha 20-an vagyunk, de itt el se moccan 30-ról. Nah majd lerakom 640x480 low-raskylaner: Ezt hagyjuk vagy 10X restartoltam egy versenyt ezért, de lehet keveset mondok... mi a köze van az adott körömnek a következőhöz?
-
heihachi
addikt
válasz
BalaNce87 #773 üzenetére
Hát figy, pedig ez van, látod. 3.2-re van húzva a C2D-m (amúgy 2.8-as), és 8800Gt-m van. A GRID még ment 60 FPS-el, a DIRT már azért bőven 60 alatt volt, a DIRT2-t kihagytam mert egy hulladék volt, ez meg már 40-el is alig megy. A jövő évi meg még 30-al sem fog. Így jár el az idő a cuccaink felett. Mondjuk gondolom itt arra gyúrtak az optimalizálásnál, hogy ha az összes autó előtted van, akkor se essen le az FPS esti versenyen esőben, és ez sikerült is nekik. Ilyen szempontból a grafika dícsérhető. Legalább konstans annyi amennyi, és nem ingadozik 100 és 10 között (én pl attól kapok sikítófrászt).
GuruZone ha végigtolod a versenyt, végignézheted a replay-t az első mp-től az uccsóig
Igen a versenyt. De nem a Q3-as legjobb kört. -
GuruZone
őstag
válasz
heihachi #764 üzenetére
#764: ha végigtolod a versenyt, végignézheted a replay-t az első mp-től az uccsóig.
#758: én time trialban nyomtam ezeet az időket, de akkor Qualiban kéne??
ma este 11után majd bahrain, mert most mennem kell dolgozni...pihenőt kértem már rég péntek-szombat-vasárnapra, tudtam én hogy előbb jön a postás?
-
BalaNce87
addikt
válasz
heihachi #735 üzenetére
Hát ez elég érdekes, mivel akkor is ennyi ha csak én vagyok a pályán és akkor is ha verseny van. Szóval nagyon kétlem hogy ennyit bírna a gépem, dirt2 szebb és jobban is fut, ebbe meg a dinamikus időjárás meg maga az időjárás az új, de hát azt se kötelező bekapcsolni.
Az meg kicsit érdekes hogy 460 vagy 480 sli-vel van csak 100 fps, valamit itt nagyon elb..ztak. De az is lehet hogy ebbe a játékba tökmind1 hogy 30 vagy 100 nem érezni. -
heihachi
addikt
-
GuruZone
őstag
Hungaroring
Red Bull
1:18.859
TC ON
kormányAz idei Magyar nagydíj időmérőjén P1-P2
1 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:18.773
2 Mark Webber RBR-Renault 1:19.531 -
GuruZone
őstag
Szállítok egy-két konkrét infót.
Nagyon sokáig tartott, de úgy érzem sikerült belőni a kormányt.Legalább 80 körön vagyok túl Isztambulban, íme a legjobb időim Ferrarival:
billentyűzet: 1:28.015 (10 kör)
wireless xbox360 joy: 1:26.593 (~20 kör)
kormány: 1:24.365 (~50 kör)
Az 1:24.365-nél már kinyomtam az autó szemét,
kipörgésgátló egyelőre ON. -
polonic
félisten
Sg.hu-n van egy hír, mely szerint nem jelenik meg a pc változatból dobozos kiadás. Csak azok kapnak dobozos példányt, akik 24-e előtt előrendelték és Angliában élnek.
-
polonic
félisten
válasz
werszomjas #751 üzenetére
Fraps nevezetű program.
-
werszomjas
addikt
Mivel tudom nézni jatek közben az FPS-t?
Nekem nem tudom mennyi, viszont minden maxon van, 8x élsimítás 1920×1080 és semmi akadás annak azért örülök
Jó játék, csak kár hogy a fékerő eloszlást nem lehet szabályozni menet közben, néha eléggé jól jönne
Egy kérdésem lenne.
Hogy lehet az irányítás beállításoknál variálni, hogy melyik gomb mit csináljon?
Csak annyit tudok állítani hogy bill vagy kormány és alatta beadja a fix gombkiosztást, variálás meg nuku -
"Ezért a játékokban ha lehet, akkor kapcsoljuk be a vsyncet, hátránya az, hogy egyrészt a képfrissítési frekvencia lesz a max. elérhető fps, másrészt meg ha nem elég gyors a gép és nem tudja tartani pl a 60 fps-t, hanem csak pl 55 fps-t tudna, akkor sem 55-öt fog, hanem kevesebbet, pl 30-at."
Ezt nem is tudtam, bár az az igazság, hogy én még ilyet nem vettem észre, nálam teljesen mind1, hogy be van vagy nincs, az fps ugyanannyi, csak menübe nem ugrik 60 fölé. Játék alatt változatlan 35-40fps.
-
Na, kezdek belerázódni, nem olyan rossz ez
Most kezdtem egy bajnokit(full race lenght), és Bahrein-ben vagyok. Az időjárás szerint ragyogó napsütés, de tiszta felhős, majdhogynem ködös, és esőre áll. Tiszta realisztikus, a valóságban is kb ilyen az előrejelzés pontossága
-
GuruZone
őstag
egy kis full hd-s gyönyör nektek, hatalmas LOL tegnapról:
-
DigitXT
félisten
Köszi mindenkinek! Ha már pár embernél megy 30 FPS fölött,
akkor nem lehet benne limiter 30-nál...Azt elhiszem, hogy
kell neki a proci, hiszen már a DiRT is olyan volt anno, főként
amikor több AI ellen kellett versenyezni: ha ennek a játéknak
a motorja ennek leszármazottja, a CPU-éhség nem meglepő.Mondjuk kíváncsi leszek a DX11 vs DX9 különbségre, én uis.
utóbbit használom, mivel XP-m van, illetve DX10-es SLI-m. -
proof88
addikt
válasz
Barthezz2 #739 üzenetére
és még egy fasza gumi fizikát az LFS-ből, meg a NetKar-ból azt hogy a gumizott ideális ív jobban tapadjon mint a porosabb, rFactor2-ből pedig a széljárást is belepakolják, és az így kapott játékot, még kiegészítik azzal, hogy a defektes gumi szanaszéjjel is tudjon szakadni, meg legyen benne SC és akkor úgy gondolom hogy rendben vagyunk
de ha akarok, szállhassak ki a kocsiból, futkározhassak a pályán, lőhessem le az embereket, stb. -
proof88
addikt
Akit zavar, hogy néha "megtörik" a kép, az kapcsolja be a VSyncet a játékban és nem fog törni a kép! Persze nem árt, ha kellően gyors a gép, különben nagyon leesik az fps. Aki meg le van korlátozva 30 fps-re, kapcsolja ki a vsyncet, de ellenőrizze hogy a videokártya driverben mi van beállítva, mert ha ott az van hogy mindig legyen vsync, akkor hiába kapcsolja ki az ember a játékban! Ha mindenhol ki van kapcsolva a vsync és úgy is csak 30 fps, akkor valszeg nem bír többet a gépe. Ha jönnek új vga driverek, tuti lesz bennük optimalizáció a játékhoz.
A vsync arra való, hogy szinkronizálja a monitor képfrissítésével a vga képfrissítését, magyarán a videokártya pontosan azelőtt fogja "kirakni" az új képkockát, mielőtt a monitor frissítene, így amikor a monitor frissít, már teljesen az új képkockát fogja kirajzolni. Egyébként az történne sokszor, hogy a monitor elkezdi rajzolni a képet, és eközben vált a vga a köv képkockára, így a monitor már az új képkockával fejezi be a rajzolást, magyarul az előző és az új képkocka "fele" fog kikerülni a képernyőre, ezért látszik vsync off esetén "törés" a látható képen, ami sokszor nagyon zavaró tud lenni. Ezért a játékokban ha lehet, akkor kapcsoljuk be a vsyncet, hátránya az, hogy egyrészt a képfrissítési frekvencia lesz a max. elérhető fps, másrészt meg ha nem elég gyors a gép és nem tudja tartani pl a 60 fps-t, hanem csak pl 55 fps-t tudna, akkor sem 55-öt fog, hanem kevesebbet, pl 30-at.Egyébként meg igen, ezeknek az autóknak a feladata a tapadás, de ha pl időmérő versenyt rendeznénk ahol döntögetni kéne a pályán a köridőket és a határon kéne autózni, biztos már nehezebb lenne a dolog.
De ha nem is az autó határán autózunk, akkor nem is fog csúszkálni.
Spa pedig a jelenlegi pálya, a Shiftben pedig még a jópár évvel ezelőtti Spa van, amikor még bal-jobb sikán volt a 3. szektorban a jobb-bal sikán helyett.
Motion: hát igen, jó lenne ha a pályákat át lehetne emelni rFactorba, viszont már készül rFactorhoz egy 2009-es Spa pálya, remélem jó lesz.
-
válasz
SpongyaBob #734 üzenetére
Neked a Phenom II-vel procilimit van, akkor én mit szóljak az Athlon II-vel?
(OFF: nem tudod 4 magosítani?)
-
SpongyaBob
veterán
Nekem pedig van egy olyan érzésem, hogy proci limitem van. (vagy nem
) Minden max. ahol lehet ultra 8AA és 38-40fps 1680x1050. Viszont ez megsem mozdul se le se fel. A Dirt 2-ben jobban mocorgott. Ott áltagban 50 felett voltam. Szóval szerintem a videókártyám tudna többet de a proci nem engedi
-
heihachi
addikt
válasz
Motion_Blur #712 üzenetére
Az biztos, hogy nem, mert kontrollerrel gyakorlatilag irányíthatatlan
Barthezz2 Gyenge a géped a fullHD-hoz? Akkor én mit mondjak? 1280*1024-ben, mediumon éppen megvan a 30 kocka
Keldor papa Forza 3-ban nincs Spa (sajnos).
-
Mentem par kort singapurban, hat eleg genyo egy palya. Valencia is ok csak meg kell tanulni rendesen. Amugy szerintem total nfs shift kategoria a jatek annyi kulonbseggel, hogy masok a palyak es nem pagani zondaval megyek, hanem f1-el, jobb a tapadas, fekezes, gyorsulas, ennyi. Szvsz par het mulva a legtobben unni fogjuk.
-
BalaNce87
addikt
-
Nálam 35-40 minden maxon. Ha lentebb veszem, akkor fentebb megy.
-
DigitXT
félisten
válasz
BalaNce87 #721 üzenetére
Na ne idegesíts: ez komoly?!? Eddig egyetlen konzolportnál láttam ezt,
de az egy ugrabugra marhaság (Ice Age 2): egy "autós játékban" (azért
szimulátort hirtelen nem akartam rá írni) az valami brutál sz*r lenne...
Nem lehet, hogy csak kevés hozzá a VGA-d, vagy valami hasonló?Szerk: valaki erősítse már már, hogy ez csak valami tévedés lesz.
Rákerestem itt, de...Kommentálnám ezt a 24 autós dolgot is: a GTR2-ben lehet menni 70 autóval is (Spa-ban hackelve, gyárilag 62 a max.), mégsem szaggat be, és Vsynccel frankón ott van a 60 FPS. Akkor tessék már nem olyan hülyeségeket nyilatkozni, hogy azért kell 30 FPS limit, mert 24 autó sok, és máshol csak 8 szokott lenni, és így majd mennyivel jobb lesz. Eszem-faszom megáll kategória lenne, ha ez így igaz lenne - a PC verzióra. Persze, ha egy konzol nem bírja: oké, limitálják, én úgysem azon játszom (többek között szeretem az AA+AF-et is), nade PC-re remélem elfelejtik, és ha lesz is benne frame limiter, minimum 60-nál...
-
Esoben menni nagyon kiraly, minden segitseget kikapcsoltam, kesz muveszet, hogy ne fororgjon meg. Viszont spaban a 8-as kanyarban allandoan kilepeget, de csak esoben.
-
BalaNce87
addikt
Ezzel a 30 fps korláttal lehet valamit kezdeni, hiába van vsync kikapcsolva akkor is az max.
Persze én meg azthittem 60-al megy mielőtt megnéztem, szóval elég jól fut ahhoz képest hogy 30 fps. -
szab.tam
nagyúr
nyisd meg notepad-del config file-t, és nézd meg a fullscreen nem íródott-e át false-ra. írd vissza true. valszeg a felbontás is leugrott 800*600-ra. azt már játék menüből is állíthatod, de ott is átírhatod.
nekem a dirt2 fagyáskor is megcsinálta néha, ha ingatag beállítással bohóckodtam...
-
Elobb kileptem alt+tabbal a jatekbol es azota nem tudom fullscreenre birni. Talalkozott mar valaki ezzel?
-
DigitXT
félisten
válasz
szab.tam #688 üzenetére
A GTR2-ben "gyárilag" a 2003-as és a 2004-es verziója van:
mindkettőben megvan a buszmegálló, csak az utóbbiban a
bal-jobb nyitás durvább, ráadásul előtte egy jobbos íven kell
fékezni. Szerintem nehéz féktáv, és könnyű elkapkodni...
Ez a verzió kicsit fura, de nem néz ki nehezebbnek. Amúgy
a grafika tetszetős, ha a fizika vállalható, akkor jöhet. De ha
GRID vagy Shift színvonalú, az nem olyan hűde-fasza, sőt... -
lacos001
senior tag
Erre volt a nagyhirverés.....de igaz ami igaz,el lehet vele bohóckodni.
-
Motion_Blur
félisten
Egy nagyon jó dolog van a játékban, a pályák. Át kéne őket emelni rFactor-ba és nem lenne semmi gondom
Sajnos a játékról nincs jó véleményem, a tömegeknek készült, kontrollerrel bohóckodni...
-
Enton
addikt
válasz
Barthezz2 #707 üzenetére
Mielőtt indítod a verseny/időmérőt/stb. Annak az elején kérdezi meg hogy milyen nehézségű legyen a játék és ott nem a kiválasztasz egy szintet a 4 közül, hanem nyomsz egy entert rá és akkor részletesen bejön a menü ahol a driving assist meg simulation mod meg még egy valami van:
Az a kis kocka nyíllal mutatja hogy van további menu alatta.
Time trialnál csak a játék közben az options-ban lehet állítgatni.
De carrierben ugyanígy mielőtt megkezded a gyakorlást vagy időmérőt vagy futaot azelőtt tudod így/itt variálni a beállításokat. -
Ez hol is van? Mert addig rendben, hogy kanyarlevágást büntetni kell, de idegesítően büntet minden kis semmiségért is.
A másik, lehet csak én vagyok oly hülye, hogy most jöttem rá, de a szezon indítás elején, ahol a "riporter" kérdez nevet meg mindent, a legutolsó kérdésre én kapásból rányomtam, hogy "tökös pilóta vagyok", azaz a legutolsó válaszlehetőségre, aztán nem is jutok 15-16. helynél előrébb
Most kezdtem újat, most a 2. válaszlehetőségre nyomtam, így meg lazán elverek mindenkit..(a segítségeket utólag ugyan úgy kilőttem) Na mindegy, erre is rájöttem azért na
-
szab.tam
nagyúr
nekem nem megy a dx11 úgy , mint a dirt2-ben.
configban ha átírom a dx9-et false-ra, akkor csak ablakos módban, (800x600), hajlandó elindulni. hiába nyitom meg újra, és fullscreen-t true-re visszaírom, tojik rá.át kell még írni valamit?
-
zodo
nagyúr
válasz
Rolly Dy07 #703 üzenetére
Ok. Holnap kipróbálom és kiderül. Thx.
-
Rolly Dy07
senior tag
-
zodo
nagyúr
válasz
SpongyaBob #699 üzenetére
Ismét köszi.
Jól értem, mindenképp kell a live csak azon belül kell egy offline profilt létrehozni, hogy tudjak menteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged