Új hozzászólás Aktív témák
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8955 üzenetére
Ez volt a kulcs, köszi
A Windows-Update-tel érkezett 2006 decemberében egy SiS Update a Vistához, azt kellett feltenni, és így már megy
-
Orphy
csendes tag
Esetleg ezek?
[Drivers.hu]
[SIS Drivers Windows Vista]Viszont itt nem láttam 746-ost...
Melyiket lehetne megpróbáli helyette? -
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8955 üzenetére
Tehát lehet, hogy a Vista nem támogatja rendesen az alaplapomat, és ezért nem működik rendesen a videókártya?
Szerk:
Nem lehet esetleg megviccelni a Vista-t egy ilyen SiS746 driver telpítésével? -
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8952 üzenetére
Azért nem hinném, hogy hardware ütközés van, mert Xp-n működik a cucc...
-
Orphy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #8952 üzenetére
ECSL7S7A2 lap, AMD Athlon XP 1700+ proci, 1.5GB RAM,
Sapphire ATI Radeon HD 2600 PRO 512MB DDR2 AGP videokártya,
M-Audio Audiophile 192 hangkártya -
Orphy
csendes tag
Persze mindezzel nem lenne baj, ha a neten található friss driverrel menne...
Xp alatt manuálisan meg kellett hackelni a konfigokat - ok, ezt még lenyelem...
De Vista alatt sajnos ez sem segített.Jah, és elvileg Vista Ready-ként van hirdetve a kártya...
-
Orphy
csendes tag
válasz
barnam_ #8948 üzenetére
Kényszermegoldás volt ez a kártya - sajnos jobbra, vagy teljes gépcserére nem futotta.
Jó lenne, ha végre sikerülne már belőni...
Nem tudom, Vista alatt mi lehet a gond...Már írtam a Sapphire tech supportnak is, de egyelőre néma csend és hullaszag...
Azért az elég durva, hogy frissen installált Vista a CD-n levő drivert feltéve sem ismerte fel a kártyát... Az XP-s driver sem volt a helyzet magaslatán - az folyamatosan képhibákat generált -, de a Vista-s meg nem is működik... Fel nem tudom fogni ép ésszel, hogy hogyan kerülhetett így forgalomba a cucc...
-
Orphy
csendes tag
válasz
barnam_ #8944 üzenetére
A Vista-val szvsz semmi baj nincs a konfigon.
Alapvetően nem Crysis-ozni akarok majd rajta DX10 alatt, egész egyszerűen szeretnék belenézni a D3D10-be tanulás szintjén - ahhoz meg a vas elég, a kártya elég, csak ugye Vista kell...Próbálkoztam a hotfix-es driverekkel is, a manuális installal is, eddig nem jött be semmi.
Mindi azt írja, hogy nem találja a kártyát, vagy rossz a driver.XP-n megy, tehát ott valami a Vista-val nem stimmel, ezért érdeklődök, valakinél megy-e
-
Orphy
csendes tag
válasz
Jon Mathias #8938 üzenetére
De én direkt a Vista meg a DX10 miatt vettem ezt a kártyát...
-
Orphy
csendes tag
válasz
Jon Mathias #8935 üzenetére
Omega driver Vista alá nincsen
-
Orphy
csendes tag
Sajnos még mindig nem sikerült megoldani a problémát:
Sapphire ATI Radeon HD 2600 PRO 512MB DDR2 AGP
videokártyát sikerült már valakinek Vista alá feltenni?
Ha igen, hogyan?Köszi
-
Orphy
csendes tag
Hmm, érdekes...
Az eszközkezelő a következőket mondja:
A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)Kezdek mérges lenni a karira...
Ez soha nem fog menni Vista alatt, vagy mi? -
Orphy
csendes tag
No, ismét itt vagyok, de sajnos nem sokkal okosabban...
Telepítettem egy vadiúj, szűz Vista-t.
Sem az ATI-féle elvileg mindent magában foglaló install, sem a Sapphire oldaláról letöltött hotfix nem tesz fel CCC-t, csak drivert. Elvileg - viszont a Vista a default VGA driverrel megy.SAPPHIRE ATI RADEON HD2600 PRO 512MB DDR2 AGP-s kártya.
Most megpróbálom a gyárit, hátha az jobb lesz, és talán ha az összejön, akkor arra majd a hotfix-et...
Több ötletem nagyon nincs.
Valaki belefutott már hasonlóba?
-
Orphy
csendes tag
No, azt tudja valaki, hogy Vista alatt hogyan lehet a kis aranyost működésre bírni?
-
Orphy
csendes tag
Akkor lefordítom, hátha segít;)
Windows XP/MCE
Indítsd el a telepítőt, első körben létre fog hozni egy könyvtárat, ahová a a további lépésekhez szükséges file-okat másolja: C:\ATI\Support\[Current version]
A [Current version]-t a Catalyst verziójából be tudod azonosítani.Ezután indul el a Catalyst telepítője, amit egyelőre Cancel-elj le, mert kell előtte pár dolgot csinálni:
Nyisd meg szerkesztésre a következő file-t:
C:\ATI\SUPPORT\[Current Version]\Driver\Driver\XP_INF\CX_*****.infAz "[ATI.Mfg.NTx86]" régióhoz, add hozzá a következő sorokat!
Megkereshedet a többi hasonló nevűt, és beszúrhatod alá, de igazából mindegy, hol vannak a régión belül."ATI Radeon HD 2400 PRO AGP" = ati2mtag_RV610, PCI\VEN_1002&DEV_94C4
"ATI Radeon HD 2400 XT AGP" = ati2mtag_RV610, PCI\VEN_1002&DEV_94C6
"ATI Radeon HD 2600 PRO AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9587
"ATI Radeon HD 2600 XT AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9586A következő file-okat is szerkesztened kell:
--------------------------------------------------------------
C:\ATI\SUPPORT\[Current Version]\Driver\Driver\CX_*****.INI
C:\ATI\SUPPORT\[Current Version]\Driver\Driver\INSTALL.INIMindkét file-ban a [WINXP] régióban keresd meg azt a sort, ami "R6=DriverPath_R6"-tal kezdődik, és a végére szúrd be:
,0x94C4,0x94C6,0x9586,0x9587
Ezután kb így kell kinéznie:
[WINXP]
Label=R6,R6_2,R6_3,R6_4,R6_5,R6_6,R6_7,R6_8,R6_9,R6_10
R6=DriverPath_R6,0x554F:0x149218BC,0x7162:0x3001147B,0x94C4,0x94C6,0x9586,0x9587
DriverPath_R6=\XP_INF,CX_52443.INFHa minden megvan, akkor ments el mindent, és a setup.exe-vel indítsd el a Catalyst telepítőjét.Ha mindent jól csináltál, akkor most már nem fog kilépni hibával, és a telepítés+reboot után működni kéne neki.
Nálam XP alatt ez segített.
Vista alatt viszont még mindig gondjaim vannak
-
Orphy
csendes tag
Először a gyári driverrel próbálkoztam - nem volt jó.
Utána talán a sapphire hotfix-el - szintén.Az install mindkét esetben végigment, de reboot után mindig sírt, hogy nem találja a kártyát, vagy nem jó a driver...
Végül eltávolítottam mindent, és megpróbáltam manuálisan a 8.3-as ATI-féle megoldást.
Itt érdekes, hogy a CCC már nem került fel, a driver elvileg felment, de reboot után a passziánsz még mindig sírt, hogy nincs 3D gyorsítás. Nem tudom, miért nem tett fel CCC-t, elvileg az All in One installert használtam. Ezek után külön már nem tettem fel CCC-t, főleg, hogy kellett jönnöm melózni.
Lehet, hogy újrahúzom az egész Vista-t ha hazaértem, és megpróbálom újra a manuálisan meghekkelt 8.3-as Catalyst-ot, hátha sikerült hazavágni valamit...
-
Orphy
csendes tag
ECSL7S7A2 alaplap, AMD Athlon XP 1700+ proci, 1.5 GB RAM
Tudom, hogy gyenge, meg hogy a mai játékok kb meg sem moccannak rajta, de teljes gép cserére most egy darabig nincs keret (ugyanis az alaplapcsere miatt kb mindent kéne rögtön cserélni...) - viszont a D3D10-et nézegetném fejlesztői szemmel, elsősorban ezért kéne a Vista, és elsősorban ezért vettem az ú kártyát...
-
Orphy
csendes tag
Sziasztok,
én is tegnap vettem egy Sapphire ATI Radeon HD 2600PRO 512MB DDR2 AGP-s videokarit.
XP-re nagynehezen sikerült a manuális módszerrel feltenni a legfrissebb ATI-s drivert:
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xpAz első kérdésem, hogy a fórumon sokatt emlegetett Omega driver ennél mennyivel jobb? Érdemes-e feltenni azt az ATI-s helyett?
Vista alatt viszont gondjaim vannak, próbálkoztam a gyári driverrel, a legújabb ATI-s driverrel manuálisan, sőt a Sapphire-féle hotfix-el, Omega driver Vista-ra még nincs (vagy csak nem találtam meg), de csak nem akarja tudni az igazságot.
Annyira nem, hogy még a passziánsz is csúnyán akad Vistán - azzal az üzivel, hogy ki van kapcsolva a 3D-s gyorsítás.Láttam fentebb egy Vista-ra való hotfix-et, ez megoldja a problémát?
Van ezzel a kártyával valakinek Vistán tapasztalata?
Esetleg valami tipp, hogy mit érdemes megpróbálni?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest