- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #1194 üzenetére
ha visszaolvastál volna akkor ott volt egy teszt linkelve, és ki is másoltam egy részletet a cikkből.
de pill, meg is keresem neked : #1099 és #1100 hsz.
namost ebben a tesztben próbálták a tuningot, igaz hogy halvány gyenge lett (+7%, +4%), de az utolsó sorba hozzáfűzték hogy valószínűleg nem a kari és a rajta lévő ramok a ludasok, hanem maga a kártya BIOS és a jelenleg használható tuningprogramok.
elvileg a ramnak bőven lehetne adni,de valami miatt ez még nem jött össze.d
de majd kialakul ez is.csak IDŐ kérdése -
Zé_Mester
őstag
válasz
TomBoy1986 #1192 üzenetére
nekem is tetszett, maga a teszt is korrektnek tűnt, a sok közül sztem a leghihetőbb.
korábban volt valahol belinkelve egy teszt ahol 3DMark06 eredményeket grafikonoztak.
ott nagyon jól látszott hogy a viszonylag új teszt sokkal jobban fekszenek ennek a karinak,mint a régebbiek. ez a játékokra is igaz (FEAR,Far Cry....).
jó kis kari lesz az 2600XT, csak megfelelő driver kérdése az egész, ami pedig idő függő.
ha lesz egy normális driver akkor sztem a 8600GTS-t vígan verni fogja, és a később megjelenő játékokban sokkal jobb teljesítményt fog hozni mint jelenleg.
a jelenlegi DX10es teszteknek nem nagyon hiszek, hiszen hol futnak, hol nem.
majd amikor kijön egy olyan játék ami tutira állat lesz (Crysys, UT2007) na majd akkor derül csak ki igazán hogy ki mit alkotott. -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #1191 üzenetére
ja nem olyan rossz, lehet hogy ahol gyengus ott a driverkészítők csiszolnak rajta(ez a 8600GT esetében is áll)
de sztem az is igaz h nem sok tunningpotenciál van benne
szal sokkal nem lesz jobb egy 8600GTnél, a kettő közé saccolom, így az ár dönt, ott meg az Nvidia megfojta az Atit
de azért vegyétek nehogymár monopólium legyen sok kicsi sokra megy
The day will come, when we can buy a 8600Gt for 17000HUF![Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
Zé_Mester #1191 üzenetére
Azt nem gondoltam, hogy a 8800GTS is egy ekkora shit DX10-ben 1280*1024-ben.
Hmm...így már annyira nem is rossz a 2600XT teljesítménye. Fele ár, fele teljesítmény.
Ebből a tesztből, mit linkeltél az világlik ki, hogy egy X1950PRO kb. 20-30%-kal erősebb egy 2600XT-nél 1280*1024-ben.
Ja és tök jó ez a változtatható táblázat.
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Szegény ati rip
-
feka007
veterán
És én még azt hittem, hogy az nvidia szúrta el nagyon a középkategóriát... hát Ati-nak legalább ebben sikerült túlteljesítenie őket ha másban nem is, a 8600GT is elveri a HD2600XT-t...
-
Ádibádi
tag
Üdv ALL
Itt van a GURU 3D-s teszt is aki kivi rá.
[link]
Az én véleményem az hogy ez a 2xxx -es széria eléggé felemás lett. -
Mkill
aktív tag
Uraim
mostani X800Gto szeretném lecserélni HD 2600 XT-re
menyivel lenne gyorsabb a gépem?
érdemes lenne átállnom AM2-re?
Hardver piacon már lehet rendelni HD 2600XT árak
Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR 30 500 Ft
HIS PCIEXP HD 2600XT Fan Dual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 31.000,-
HIS PCIEXP HD ICQ 2600XT IceQ Turbo HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 35.000,-
HIS PCIEXP HD 2600XT Fan Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 36.500,-
HIS PCIEXP HD ICQ 2600XT IceQ Turbo HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 41.000,-
Mkill -
r9550
senior tag
ha minden igaz akkor holnap cserélem az agp-s 6600gt-m pci-e-s re (az alaplap már megvan gigabyte ga k8ne) és kb 1 hét mulva (jövő hét utáni hét hétfő) hd2600xt gddr3 256mb-om lessz ennek az ára 20k a sapphire valakinél olvastam
-
asadasad22
őstag
válasz
Armando_19 #1166 üzenetére
Az a baj, hogy most fektettem bele a gépembe egy keveset. Történt ugyanis, hogy a gép behalt->bevittem szervízbe->alaplap volt a hibás->vettem használtan egy Abit IC7-et 9k-ért->közben kiderült, hogy a noname 300-as tápom nem lesz hosszútávon jó, ezért vettem egy 350-es FSP-t. Kiderült, hogy az új alaplap nem szereti a ramjaimat és nem tudja őket dual channelbe futtatni->+10k és vettem akkor már 2x1GB Corsair ramot kitben. Ezenkívül még jött az is, hogy IC7-ben nincs hálózati vezérlő beépítve->gigabit ethernet kártya 3k-ért. Kb ennyi. Plusz a 7600GT-t még tavaly október fele vettem 40k-ért... Most végre megint egyben van a gép, működik minden, a RAM is egészen gyorsan megy kis időzítésekkel dual channelben, a proci elég minden játéknak még manapság. Egyik barátom meg jobb videókártyát akar, ezért az enyémet oda tudnám passzolni neki 30k-ért, így szinte ráfizetés nélkül meg tudnám venni a HD2600XT-t. Mit gondoltok, mit tegyek? Nem sok pénzem maradt egyéb nagyobb fejlesztésekre... Szvsz ez a gép egy eléggé csúcs kis prevgen gép ami még sok mai (értsd DDR2, PCI-E) gépet is lenyom, talán jobb lenne ezt már így meghagyni aztán majd évek múlva ha fullra elavult egy tök újat venni. Mit gondoltok, mit tegyek?
-
marcias
őstag
Egyetértek, de egy dolgot figyelmen kívül hagysz. Sztem napnál is világosabb, hogy a 2600XT-t nem az 1950pro leváltására hozták ki, hanem egy olyan 1650XT-t láthatunk, ami már kezeli a dx10-et. Asszem avval egyet értesz, hogy az 1650XT teljesítményét hozza dx9-ben is. Árban sem kerül sokkal többe. Ami sztem fontos, hogy az nVidia eddig nem volt versenyben, hiszen nem volt mainstream ati kártya dx10-ben, ezért egyáltalán nem kellett igyekeznie sem alacsony árakkal, sem jó teljesítménnyel. Most bedobott pár karit az Ati is ebbe a szegmensbe, melyek majd jól bírják az árversenyt (alacsony előállítási költség), és, én személy szerint meg vagyok róla győződve, hogy hamarosan szállingózni fognak a hírek a felerősített, megpiszkált, gyárilag átdolgozott új verziókról mindkét oldalon (x1600->x1650, xt->xtx stb.), melyek majd, meglepő módon egész jók lesznek dx10-ben. Akkor majd valószínű sokan káromkodni fognak, hogy bedőltek az első hullámnak, de hát az újdonságok mindig sokba kerülnek
-
válasz
marcias #1171 üzenetére
Én egy kicsit szkeptikus vagyok.
Több lehetőség van:
1. Szélsőségesen optimalizálatlanok a DX10-es driverek. Tegyük fel, hogy az új driverek tényleg 100%-ot fognak dobni a teljesítményen, de ez még mindig a játszhatósági szint alatt lesz a mostani játékoknál, a jövőben megjelenőknél - a nagyobb komplexitás miatt - meg még inkább.
2. Még meg kell tanulniuk a fejlesztőknek DX10-es kódot írni, ezért a jövőben jelentősen gyorsulhatnak a DX10-es játékok. Ez esetben sem vagyunk kint a vízből, hiszen nem 1-2 hét alatt tanulják meg az új architektúra programozását, és senki sem fog sietni már megjelent játékokat optimalizálni (a kiadók még egy sima hibajavítást sem akarnak finanszírozni). És persze a közeljövőben megjelenő játékok komplexebbek lesznek, ezért hiába optimalizált a kód, már kevés lesz a kártya.
3. Mindkét eset igaz, amivel a legjobban járhatnánk, hiszen mind a drivert, mind a játékokban levő DX10 kódot lehet optimalizálni. Viszont az első két pontban felsorolt okok miatt szintén semmit sem érünk vele.
Következtetés: a mostani DX10-es középkategória csak a kirakatba jó, hiszen DX9-ben lassabbak az előző generációnál, DX10-ben meg játszhatatlanok a játékok velük.
[Szerkesztve] -
válasz
TomBoy1986 #1169 üzenetére
9500 nonPRO nem is létezett hivatalosan, a hibás GPU-s 9700-eket és 9500 PRO-kat kezdték el 9500 nonPRO-ónak árulni (4 pipeline-al és 256 vagy 128 bites busszal).
de ez off -
marcias
őstag
Hát, ez az Extremtech teszt meglehetősen hihetőnek tűnik.
Ami nekem ezek alapján lejött, arra sztem számítani is lehetett: mivel némiképp újabb architektúra, jobban bírja a dx10-et, mint a 8600GT/GTS, de ez sajna szinte teljesen értéktelen győzelem, hiszen még így is játszhatatlan vele az összes eddig megjelent dx10-es játék. Ami engem némiképp ezen a téren megnyugtat, hogy egyrészt, még a dx10-es drivereken BIZTOS hogy nagyon sokat fog dobni egy frissítés(sztem a 8600GT esetében is áll ez), másrészt a játékok is, annak ellenére, hogy kezdetleges dx10 játékok, rosszul optimalizáltak, sztem ez világosan látszik, nem hinném, hogy 5x-6x nagyobb gépigénye lenne (vagy ha igen, akkor kössz, nekem nem kell dx10 évekig, úgysem tudnám megvenni a hozzá passzoló kártyát).
Aztán, ami még lejött a teszből, hogy a látványjavítók nem igazán fekszenek az ati kártyáknak, viszont simítások nélkül szépen veri a 8600GT-t, ami jó azoknak, akiknek az a fontos, hogy élvezhető sebességgel tudjanak majd újabb játékokkal is játszani. Ha bekapcsoljuk az AA-t már nem ilyen fényes a helyzet, kb a 8600GT szintje.
Végszónak, sztem aki ennél nagyobb teljesítményt várt, azt nem tudom sajnálni hogy csalódott. Nem nagy durranás, de sztem épp elég kategória, nekem simán jobban tetszik mint a 8600GT. A HD2600XT vs X1950PRO csatát pedig majd az idő dönti el. Én mindazonáltal bízom egy vaskosabb változat megjelenésében, akár a 2900XT butítása által is. Sztem a 8600GTS elverése több játékban elég világossá teszi, hogy az NVidiának árat kell csökkentenie. -
he7edik.
addikt
Mainsteam VGA is dead
powered by ATI&NVIDIA -
TomBoy1986
veterán
válasz
Hakuoro #1167 üzenetére
Az a baj, hogy nem először játszák már el. Anno a 9500Pro/nonPro után kihozták a 9600-at és még annyit sem tudott, mint elődje.
Vagy a másik példa...8500 után a 9000Pro. Dettó.
Geforce 4-ről FX-re váltás.
Sok ilyen példa van sajnos.
Pethy23:
Ha a hang nem számít akkor jól jársz a Sapphirerel. Amúgy tud az halk lenni, csak kell egy 2D-s üzemmód is, amiben ezt jól beállítja az ember. Viszont a tuningképességei az RV570-nek sajnálatosan szintén nem fényesek, de ezeknek az oka valószínűleg a BIOS-okban keresendő. Folyik a kutatás, mert nagyon nagyon sok kártya pontosan 614-en még vígan fut, de 621-en már VPU Recover...
Jelenleg Alienpapa foglalkozik ezzel, majd kérdezd meg mire jutott
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1158 üzenetére
Hang nekem annyira számít h. ha töltök aludni lehessen mellette mivel úgyis fülessel játszok álltalában
-
Hakuoro
aktív tag
Hát nem valami fényes ededményeket produkálnak. Azt hittem legalább a 8600 asokat megverik ha nem is lesznek túl erősek
Rossz ez a tendencia.
-
Armando_19
őstag
válasz
asadasad22 #1161 üzenetére
Hát szerintem AGP-s kártya vásárlása felejtős. Inkább kicsit többet spórolni, és benevezni valami erősebb PCI-E rendszerbe, kezdetekben kicsit gyengébb VGA-val.
Ha eladnád a konfigod, és azt a külömbözetet belefektetnéd, ami lenne egy AGP-s kártyával, simán kihozol belőle egy 2X1G ramot, egy D9XX procit, valami 945-ös lapot, meg egy PCI-E 7600/7800GT-t.(jó ebbe azért kell kicsit rádobni).
De effektív teljesítményben sokkal jobban jársz vele az egész rendszert figyelembevéve, mintha egy másik AGP kariba fektetnél be.
Játékok is sokkal durvábban futnak majd, windowsbeli alkalmazásokról nem is beszélve(tömirítés, konvertálás,kódolás:MINDEN!)
De ez az én véleményem! -
sutyi^
senior tag
válasz
asadasad22 #1161 üzenetére
Hát AGP-be invesztálni már nem annyira kifizetődő.
Viszonylag olcsón megúsznád PCIe-re való váltást. -
TomBoy1986
veterán
válasz
#74728704 #1162 üzenetére
A Sapphireben a memória jó, mert a PRO-n is 1.2-es van (1646-on nekem ment is, s stabil használtam hónapokig 1600-on) az ASUSon meg 1.4-es (de 1500 körül azok is szoktak menni), de a hűtés az sajnos hangosabb, mint az ASUS, de attól sem lehet csodákat várni, azaz ha halk, akkor nem hűt annyira.
A Legjobbak a külső gyártók hűtői, azaz az AC és a Zalmannal készült termékek (a Gigabyte erre rácáfol, mert nincs rajta hőmérő, ami miatt nem szabályozható a ventillátor, hanem konstans pörög). -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1160 üzenetére
Egyébként egy hónap múlva kerüs sorra a vásárlása addig valamellyest megy még le az ára v. marad e körül? Ja és Sapphire hangján kívül nem jobb?
-
asadasad22
őstag
Mit gondoltok, kb mikorra várható a HD2600XT AGP-ben? A PCI-E-hez képest késni fog? És ha teszem azt lesz 30k (vagy 35k mert AGP mindig drágább), és az X1950Pro lesz 40-45k (most ekörül mozog), akkor melyiket érdemes venni? Mennyire ér sokat a DX10? DX9-ben az X1950Pro erősebb igaz? Várható még vmi erős kártya AGP-ben?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
#74728704 #1159 üzenetére
PRO-ból az ASUS-t javasolnám, az is 35K körül mozog és azon halkabb a gyári hűtés. És igen, szerintem sokkal inkább megéri. De ha a 2600XT 25K alatt van, akkor természetesen nem, mert nem egy árkategória.
A PRO az erősebb egyébként az X1950-ben:
GT: 500/1200
Pro: 575/1380, ami szinte mindenütt 580/1400.
Nézd meg azt a tesztet, ahol mindkettő benne van. Számolj esetleg az XT teljesítményére még 10%-ot, ha az általad kívánt felhasználási területen jobb az XT, akkor azt kell venni. De az bizonyos, hogy az élsimításról le kell vele mondani, míg a PRO-val nem, köszönhetően a sokkal nagyobb sávszélességnek - mindegy, ez csak kitérő.
Tényleg azt veszel, amit szeretnél, én csak leírtam, hogyha a helyedben lennék, akkor mit tennék. -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1158 üzenetére
Akkor véleményed szerint jobban megérné az x1950pro 256 mb-os mint a 2600XT?
Vagy most a GT jobb lenne mint a pro?
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
Telefunen #1156 üzenetére
Érdekes, hogy pont egyszerre változtatták meg a közép és felső közti arányokat és pont ugyanúgy, azaz az eddigi felső/2-ről felső/4-re. (ami a shaderek számát illeti).
Tiszta véletlen
Pethy23:
Érdekes lenne, ha itt mást hoznának ki, mint bárhol másutt a neten
A Sapphire GT-je csak 31K [link]
Viszont egész jól megy(1.2nse-es RAMok vannak rajta). - lassan már fizethetne nekem a Sapphire
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
Nem igazán értem miért írja mindenki, hogy csalódott, meg nem ezt vártam, stb...
Nem tudom ennyi pénzért mit vártatok. -
Armando_19
őstag
válasz
#74728704 #1153 üzenetére
7900GT, X1900XT,X1950... Mod: X1950GT 512mb(ez nagyon ütés kis tuningal!!!)
Kb ezek mozognak ilyen áron.
Én viszont ezt veszem az tuti:
Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR
[Készlet értéke: Rendelhető termék]
20 700 Ft(nagyker nettó)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Most megint elbizonytalanodtam
Max 35 ezerig 2600XT mellett mit találok még a piacon?
-
TomBoy1986
veterán
Igen, ennek most nem számoltam utána. Az a baj, hogy frankó ez a 120 unified shader, meg minden, de közel sincs olyan teljesítménye a jelek szerint, mint a 24PS-es X1650XT-nek - a vertexek számát nem tudom most hirtelen.
Hát...lehet bízni benne, hogy a mittomilyen kódolás segít majd a kártyáknak - nem lenne rossz - de valahogy nem hiszem, hogy 250-300%-os teljesítményre fogja őket sarkallni - ott kezdődne a játszható sebesség.
És igen, tényleg teljesen olyan mint az FX - nem csak az 5200, hanem bármelyik, mert mind rossz volt az akkori konkurenshez képest.
Itt az ATI kezdheti is a komoly ráncfelvarrással - bár ez inkább bőrátültetés.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Annak aki pl 6600GTről akar felfejleszteni, tökre megéri szerintem ez a kártya. Lehet én 6800GS-t fogom erre cserélni...Csak előbb látni akarok a nagyker árát...Bár kisker bruttó árakból következtetve olyan 20-21nettó lesz..
-
válasz
TomBoy1986 #1146 üzenetére
Az 1440*900 felbontáshoz picivel kevesebb kraft kell, mint az 1280*1024 felbontáshoz (1,296 Mpixel vs. 1,311 Mpixel). Már ha a fillrate alapján kijelenthetek ilyesmit.
Ekkor viszont meg kell nézni, hogy 1280*1024-ben mit produkál a kártya. És azt mondom, ezek a kártyák AA és AF nélkül jól mennek ebben a felbontásban (így tehát 1440*900-ban is), de sajnos a látványjavítók használatával nagyon csínyján kell bánni. -
Telefunen
őstag
Egy szóval nem mondtam hogy ezek kielégítő eredmények, csupán a jövőre nézve (mivel a ''mában'' szvsz. az X1950PRO a középkategória királya, egyetlen hátránya hogy DX9, de mire a ''DX10 only'' gémek itt lesznek addigra kevés lesz ez is, az is) jobb választás mint a 8600.. (a máról pedig már kifejtettem a véleményem)
Yutani: osztom
[Szerkesztve] -
válasz
Telefunen #1142 üzenetére
Elnézve a DX10-es eredményeket, ugyanaz jut eszembe, amit anno az FX5200-ről mondtunk: szép-szép, hogy DX9-képes a kártya, de hogy DX9-es játékot nem fogunk tudni rajta játszani, az hótziher.
És ezt most értem mind az NV kártyáira, mind az Ati kártyáira. Az lesz a vége, hogy DX10-re nem szabad venni 8800GTS-nél vagy HD 2900XT-nél gyengébb kártyát, mert legalább ezek kellenek majd a DX10-es játékok megfelelő futtatására?
Hehe. Komolyan mondom, vicc, amit egyelőre látunk a nagy DX10 középkategóriából. -
TomBoy1986
veterán
Nem értem pontosan mire gondolsz.
Nekem fontos az 1280*1024, mert annyi a TFT-m natívja. Szerintem az X1950Pro nem sok, sőt jelenleg ehhez az épp elég kategória.
Amúgy én 2 gameval szórakozok most, amikhez kell (Oblivion, TDU). De akkor én is kérdezek egyet. 1440-ben jó azt írtad, ha jól rémlik. Az volt valamelyik tesztben? Mert elkerülte a figyelmem. (a kérdés komoly, szóval nem kötözködök)
Egyébként ha jól tudom az induló ára 30K körül lesz. Szerintem akkor egy 1950GT jobb választás, mert a DX10-hez úgy tűnik nem lesz elég a kártya, pedig az elsődleges érv mellette az volt -asszem.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1141 üzenetére
szted miért vagyok bajban?
de arra,hogy havonta 1 gameval szorakozz arra meg sok az x1950Pro -
fnatic
tag
Én is csalódtam a kártya erejében :/ azok a dx10es pár fps-ek hidegen hagynak, hogy jobb az nv-nél.. ennyi fps-el amúgy is csak szenvedés lenne a játék.
Dx9-ben sem hasít a kártya sajnos, gondolkodtam e kártya vásárlásán, persze azért még várom a ph-s tesztet is, de az eddigiek nem sok jót sejtetnek. -
[link]
Nemtom, ez volt-e már. Ezen tesztek alapján ugyanúgy csalódás, mint az nV ''középkategóriája'', de legalább itt még látok fejlődési lehetőséget. Ár alapján egyenlőre jobbak az nV-nél, teljesítmény alapján nem frankó a dolog - véleményem szerint. -
keIdor
titán
Egy picit csalódott vagyok, mert jobbat vártam, de végülis ez se olyan vészes... csak lehetne jobb.
Én még azért kiváncsi leszek arra a 2600XT-re aminél 2800MHz GDDR4 tuningról beszéltek. Kiváncsi leszek úgy hogy szeretné az AA-kat.
-
törölt tag
Akkor format
, nem vacakolok ilyenekkel inkább megyek biztosra
-
törölt tag
Egyébként új videokarinál kell formázni gépet ha ati cserélek ati-ra?
-
Komplikato
veterán
Most nézem a TechpowerUp tesztben ... a Stalkert megint élsimítással mérték. Most akkor még sem szoftveres benne az élsimítás???
Az viszont vicces, hogy a TPU oldal szerint mennyit fogyaszt a gép a kártyával és az OCW szerint mennyit. Hát szvsz halál nem mindegy, hogy alig fogyaszt többet a 7300GT-nél vagy 2x annyit zabál. -
törölt tag
Le csak nem akarok befürödni
-
ftc
nagyúr
Julius 7.-n kapnak a raktárok a kártyábol....
-
törölt tag
Nekem sajnos 15'' TFT-m van és monitort nem tervezek venni szóval 1024 es felbontás lesz valszeg, és 2x AA minimum. Most egyébként x700pro-m van ez is nagyon jó kis kártya... na a lényeg h. csak DX10ben kéne gondolkozni és ezért lenne jobb a 2600XT mint a 1650XT v. 1950GT.
-
r9550
senior tag
belinkelnétek nekem azt a weblapot ahol lehet előrendelésre kapni hd2400xt-t?
-
ftc
nagyúr
-
Komplikato
veterán
A többség úgy is csak akkor cserél, ha látványosan gyorsabb, mint előző VGA-juk. Pl. egy X1300/X1600/1650pro tulajnak tán érdemes lehet. Én akkor cserélnél ha NEM lasabb a jelenlegi kártyánál, és plusz 10K-ból megúsznám. És mindezt csak azért, hogy menjen DX10-ben a Hellgate.
(Tudom elmebeteg vagyok)
Na meg nem utolsó sorban a H264 videól miatt, pár hete azt gondoltam engem nem érint, de pöttyet jobb minőség, mint a DivX.
Viszont így még sokat kell rá aludnom. (Amúgy remélem az elírás, hogy DVI-D van rajta az OCW szerint, azért csak DVI-I lesz az.)
-
törölt tag
Nekem már csak annyi a kérdésem h. jobban megéri 2600XT-t venni mint 1650XT-t?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1106 üzenetére
Catalyst 7.7 beta, hmmm...
-
válasz
TomBoy1986 #1104 üzenetére
Nem hiszem, hogy a 7.6-os Cat annyira megsegíti a 2600XT-t, hogy látványosan jobb legyen a teljesítménye, esetleg csak egy-két programban. A 2900XT-nek jót tett az új driver, néhol szépen gyorsult, de AA+AF bekapcsolással eltűnik a javulás. Legalábbis a teszt ezt mutatja.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #1104 üzenetére
Ja és itt van még egy teszt, amiben összemérik az X1950Proval is: [link]
pl.
FEAR-ben két X2600XT már majdnem beéri az 1 db X1950Pro-t
Quake IV dettó
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1103 üzenetére
néha igen...elég felemás dolgokat mutat mint R600,de ha megnézzük az uj gamekat szépen muzsikál! sal jövőbbre látó kártya
amit nekem birnia kell birja 1440*900 -t...még x1950Pro-n gondolkoztam,de nem tudom hd2600xt-t vagy 14K-al olcsbban beszerzem nagyraktárrol -
TomBoy1986
veterán
Én hangot is adtam annak, hogy nem lesz nagy durranás, de ennyire kakira nem számítottam - bevallom töredelmesen. Az egyik játékban a 7300GT-t sem sikerült leverni.
És hát általában a 8600GTS közelébe sem sikerült érnie. Akkor mi ennek a kártyának az ellenfele? Az a baj, hogy időnként a 8500GT.
Azt is mondtam, hogy ha az induló ár ilyen, akkor.... hát egyelőre ebben is igazam van.
Viszont egy jó hír is van. A 7.5-ös Catalysttel teszteltek. Ami ezért jó hír:
- [link]
- [link]
Az eddigi legszarabb Catalyst. Szóval fog ez még gyorsulni, mert most tényleg van némi lehetőség a driverekben. De az X1950-es szériától nagyon messze van ez a kártya teljesítményben - eszerint a teszt szerint.
Tipikusan 1024*768-ban szűrők nélkül használható kártya. Ez a véleményem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Jó kis teszt de egy 8600GT-t is beletehettek volna. De 27 ezer forintért jól muzsikál sztem...
-
A TecPowerUp tesztje még hervasztóbb szerintem. Szóval nem nagy durranás ez a 2600XT. Ahogy sejtettük...
Szerk: Bár inkább azt mondanám, hogy az egész R6xx széria egyelőre nagyon felemás képet mutat. Ahogy a 8600GTS-től nem kaptuk meg az elvárt nagy durranást, nem kaptuk meg a HD 2900XT-től sem, és nem kaptuk meg a 2600XT-től sem. (Bár még talán a HD 2900XT relatív jobban sikerült, mint a 2600XT.)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest