- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- LG LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Olasza
aktív tag
-
Olasza
aktív tag
válasz
kill_bill1 #2895 üzenetére
PcHost. Az árlistájukon még nem szerepel, viszont kértem árajánlatot, és 2-3 napos szállítással itt is van. Azt hiszem 26.500 Ft, de szinte minden fórum (külföldi is) az Xpertvision-t ajánlja, ami 25.900,-
-
2892 tata21:
Szerintem 3-as - a 4-es 5-10%-kal gyorsabb, és jóval drágább.
2888 Laci888:
Mennyi időre szánod a kártyát, ill. mit fogsz használni rajta? Ha a jelenlegi / jövőbeli játékok érdekelnek főleg, akkor valószínűleg jobban jársz a 2600XT-vel, bár van azért egy kevés kockázata, hogy a 2008 közepi-végi termés egyik kártyán sem fog rendesen menni még DX9-ben sem, és akkor hiába lesz gyorsabb a 2600XT.
Szerintem olyan közel van egymáshoz a két kártya, hogy egyiket sem érdemes a másikra cserélni, nem éri meg a macerát - de én a kevés szabadidős sarokból beszélek. -
Olasza
aktív tag
3:0 a Sonic javára. Elég meglepő, hisz ez az olcsóbb (pár száz Forint). De megtettem, Xpertvision lett végülis. Majd ha megérkezik írok tapasztalatokat, bár túl sokat nem fog érni 6600gt és X600pro után, sőt együtt fog érkezni az új monitorral, így akár milyen is lesz, úgyis áradozni fogok róla.
-
Kicsimix
őstag
Nagyon nagyon jo ez a kis kari (Sapphire 2600 XT 256 ddr3)....tényleg a hűtőjének van egy kis hangja de teljesen jó...Kevesebbet vártam tölle...
Nálam nemszaggat vele szinte semmi és a régebbi játékokat (1-2 éves) még nagyobb felbontásokon is viszi játszhatóan...
Jó.. collin dirt az megviselte kicsit ...
de pl nfsmw 1600x1200 minden fullon aa nélkül játszható teljesen
vagy test drive unlimited 1280x1024 ben teljesen jó
HL2 2048x1536 Fullon minden teljesen jó..
(eddig 7.5 catalyst néztem) most cseréltem 7.7 re..
A régebbi játékok mind tutin mentek...
Eleinte paráztam tölle mer sok rosszat is irtak de rájöttem hogy nagyon megérte...
Catalyst ben volt egy kis gondom a 7.5 nél (gyári cd) néha szaggatott a játék de miután a runtime-ot ujrainditottam elmúlt a szaggatás teljesen...+ néha nem akarodzott bejönni a ccc..(runtime ujrainditás után és startmenüböl inditva speciális módban bejött)
Na mindegy nagyon bejön : )
Alienbe lehet kapni a király utcában (24700 FT az XT LITE-OS ( kisdoboz)) Legalábbis múlthéten ennyivoltmég volt vagy 10 darab a polcon
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
vladibence #2884 üzenetére
segond
wow tényleg iszonyat hosszú teszt
-
#2870 Laci888:
Azt hittem, játszani akarsz veleA magam részéről nem sokat adok a 3DMark-ra.
#2873 GuMipOkE:
Nem személyes tapasztalat a Far Cry. Bocs
#2874 AMD Power:
Érdekes teszt, mindenhol az 1950Pro jobb. Nincs most sajna időm előásni az eddig látott teszteket, de abban biztos vagyok, hogy az Oblivionban és a Supreme Commanderben AA nélkül a 2600XT-t láttam elöl. Ill. R6V nincs a tesztben, abban is.
#2876 Olasza:
Ha a két gyáró között nincs preferenciabeli különbség, akkor én az 1ns-os RAM-okra szavaznék!
#2878 tata21:
A kártyád 12 pipeline-nal megy, vagy moddolva van 16-ra? Előbbi esetben egyértelműen érdemes, utóbbiban átlagosan 15-20% +-ra számíts - viszont elég nagy szórással. -
vladibence
csendes tag
válasz
FireKeeper #2883 üzenetére
ja bocsi
[link]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
vladibence #2882 üzenetére
hol? (link?)
-
vladibence
csendes tag
Szevasztok itt egy nagyobb teszt igaz lengyel vagy vmi szláv nyelvű de egész új. HD2600Pro-k és HD2600XT-k vannak benne és nVidia oldalról is vannak karik érdemes meg nézni, van benne a Palit HD2600Pro sonic is mindenki nézegesse mivel nagyon sok játékban tesztelik a kártyákat
[Szerkesztve] -
tata21
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: jelenleg x800GTO2-m van, és kacérkodom egy cserével, de nem találtam összehasonlítást a 2600 XT ill. Pro-val. Érdemes váltani rá? Kb. mennyivel lehet jobb mint a mostani kártyám?
Köszönöm -
Olasza
aktív tag
Sziasztok! Ez most nagyon sürgős kérdés, mert még ma fel kell adnom a megrendelést, hogy a héten megkapjam a kártyát. Hang szempontjából melyik a halkabb? Xpertvision 2600XT sonic, vagy Sapphire 2600XT. Egy árban van a kettő, az Xpertvisionon viszont 1ns-os memóriák vannak. Melyiket rendeljem meg, és miért? Sajnos csak ez a kettő jöhet szóba, mást most itt nem kapni.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
kleinguru #2858 üzenetére
Ezt biztos azért írtad, hogy felidegesíts...
Mutass halkabb ventis hűtőt, mint a Zalman megoldása. Anno néztem a Silencereket, és azok sokkal (!) nagyobb zajt csapnak, mint a zalman op1-es ventivel 5V-on. A VF sorozatnak is hasonló hangja van (már amennyire hallható). -
válasz
radírfej #2868 üzenetére
ez ugye függ a tesztelt játékoktól és az AA-tól:
- AA on esetében x:0 az 1950Pro javára.
- AA off és régebbi játékok esetében is többnyire az 1950Pro nyer
- AA off és újabb játékok esetén már inkább a 2600XT felé billen a mérleg, még függő a játszma
- A DX10-et most hagyjuk
Ja, és azért az 1950Pro nem veri a 7950GT-t -
-
Laci888
csendes tag
Vki azt mondta hogy a 2600xt kb 1950pro vagy ilyesmi szintem van az igaz?Mert a 1950pro az veri a 7950gt-t.Nekem végülis az a lényeg hoga kb 20000 pontot menjen 2003-ban
-
válasz
Laci888 #2861 üzenetére
AA nélkül általában a 2600XT jobb, de van 1-2 kiugró gyengesége (én a Far Cry-ról és a F.E.A.R.-ról tudok, bár az utóbbi nálam nagyon szépen játszható, ha nem is csinál 150fps-t).
AA-val a 8600GT erősebb, de privát véleményem szerint mindkét kártya csapnivaló ezen a téren. -
Laci888
csendes tag
Helló mindenkinek?Csak azt szeretném kérdezni higy szerintetek melyik kari a jobb gefoce 8600gt gigabyte vagy ati 2600xt sapphire-ban? Mindkettő 256mb-os nem tom az órajelüket.Kérlek titeket hogy segitsetek!!!!!!
-
radírfej
senior tag
válasz
kleinguru #2858 üzenetére
én azért ennél jobb hatásfokot mértem:
9600xt, passzívan rettenetesen meleg volt, 50 fok felett, op vel max 43... húzva.
9800pro@xt szintén -10-15 fok környékén op ventivel a passzívhoz képest... (ennél a kártyánál necces volt passzívan... néha 80fok felett is...) de a fő, hogy max 60 fok kürül megállt a cucc op1 -el.
9550 nél alap órajelen -3-4 fok op1 javára.
és akkor itt a 7300gt, kényelmes -5 fok, húzhatóságban nulla különbség, viszont a gyári asus passziv bordát úgy 10-15 fokal veri a zalman szendó op1 nélkül is. -
-
válasz
radírfej #2857 üzenetére
Nekem volt egy 9550em, amit picit tuningoltam 250@450re. Ezen volt egy c-s verzió ( 1 heat-pipe ) op-es venti sz*rt sem ért... ( kb kimutatott nekem 1fok különbséget... )
Aztán lett egy 9800se-m (+4pipe bekapcs) órajel 378@418 (nem bírt többet) a D verzióval ( 2 heat-pipe ) itt egy fok különbséget sem írt ki nekem a program...
Mind a 2 alkalommal 12V ment a drága.
Nagyon fontos hogy szerintem rohadt hangos, még 5v is...
Pozitívum benne hogy qrva jól néz ki és az a kicsi elosztó, amit a fórumtársak fentebb emélítettek nagyon hasznos, most is használom... de azt külön is meg lehet venni ~800 forintért...
Senkinek nem tudom ajánlani, ha csak valaki nem a dizájnra megye, mert mondom, az nagyon jól néz ki!
De önmagában a hűtő passívba nagyon korrekt!
-
-
marcias
őstag
válasz
radírfej #2852 üzenetére
Hm.. szimpatikus ez a hűtő, gyanítom, hogy ez lesz.. Még egy kérdésem lenne: ez a 80-as venti mennyire hangos? Mert én meg vagyok győződve róla, hogy a házamban full passzívan sem melegedne túl, szóval ha lehet, kerülném az op1-et (jól szellőzik). Esetleg próbáltad már így?
-
radírfej
senior tag
válasz
marcias #2851 üzenetére
igen, 80mm slim kialakítású, azaz vékonyabb, mint egy normál 80-as. sima háromtűs csatlakozója van, de egy ellenállással lehet szabályozni, hogy mennyi kraftot kapjon, így két állása van. vezérelni külön nem lehet, hacsak nem alaplapra kötöd, ami szabályozza a ventiket, bár ennek nem sok értelme van, mert nem a gpu-terhelés függvényében szabályoz.
mod: ugyanazt a hűtőt amit gumipók, csak egyel korábbit, a C verzót, ez még csak egy heatpipe, de többi ugyanaz.
[Szerkesztve] -
-
radírfej
senior tag
tegnap próbálgattam én is egy picit húzni... de hasonló eredménnyel jártam, azaz hamar megismerkedtema fekete képernyő csodálatos egyhangúságával. beállítottam az auto-overlock-ot a catalystban, kezdésnek jó lesz gondoltam... hát nem volt jó. egy ideg szöszmötölt, aztán hello. különben a lejebb linkelt rc3-as catalyst 7.8-at telepítettem, nem a driver cd-n lévő 7.5-öst.
különben nem nagy szám a sapphire gyári hűtése a GDR3-as kártyán. nem túl hangos, bár ''hangtalannak'' semmi kép nem nevezném, cserébe 53 fok idle a kártya... terhelve 62-65... úgyhogy asszem átteszem rá a zalmant.
sajnos nem nagyon volt időm kipróbálni, kis Shadowrun-t nyomtam xp alatt, az max részletességgel akadásmentesen futott 1280*1024-ben, kipróbáltam 16X AF-t is, egyszer egyszer mutatott 20-21 fps-t különben tartotta a stabil 30-at. -
wid22
aktív tag
Nem a VGA hoz kapott CD n levö VGA drivert használod? Mert a gyátok nálam az PL az MSI Saphire volt olyan hogy a tülük kapott driverrek antituningosak valamit beépitenek hogy a VGA kártya orajelét ne lehessen változtani.
Nem mondom hogy nálad is eza a gond de ez is lehet.Probáldd meg letölteni valahonan a VGA drivert és azt telepiteni.
Ja még az Inno is ilyen volt. -
Próbálta már valaki a 2600XT-t overclockolni? Én a memóriát szeretném felhúzni 800-825 környékére, mert biztosan visszafogja a kártyát, de ahogy megmozdítok bármit akár ATITool-lal, akár ATI Tray Tools-szal, azonnal rebootol a gép - ha lefelé mozdítom, akkor is. Mi a nagy trükk?
Thx -
GuMipOkE
senior tag
válasz
marcias #2843 üzenetére
Hja, nem volt gond vele, könnyen felment. Már amennyire könnyen szerelhető ez a fajta hűtő. De nem volt komplikáció. Eleinte paráztam, hogy a GPU magja alig emelkedik ki a síkból, és hogy a rajta lévő pici ellenállásokat rövidre zárja a rászorított blokk. De rátettem, jól felfexik a magon, és nem zárlatosított le semmit. Minden ellenállástól megfelelő távolságra van.
Hatásfoka?Hát nézzük csak: Bemenő: max 50W, a kimenő: Oblivionban zsír fps értékek. Ez elég jó hatásfokot jelent, nem?!?...
A zalmanra visszatérve jól bírja. OP ventivel (5V) néztem csak (passzívan nem), és soha sem volt forró a borda. Terhelve melegszik, de nem vészes. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
marcias #2839 üzenetére
Erre egy példát tudok mondani. Van idehaza egy 12cm-es hazai gyártású papst ventim, 12V-on bántó hangja van (öreg, zörög, stb...), de 5V-on használva minden bántó zaj eltűnik, és csak a szélzaj marad, szóval érdemes ventike halkítani, mert tapasztalatom szerint amíg nincs feszültség emelve az adott alkatrésznek, addig nincs is szükség maximális hűtésteljesítményre, egy procinak pl. mindegy, hogy 35 v. 55 fokon megy...
Azt a cooler master cuccot meg nem igazán értem, számomra nem derül ki, hogy valami halk ventilátor hűt, esetleg egy kis teljesítményfelvételü thermoelektromos hűtőlap csinálja benne a hideget, bár úggy alapból nemlátom az értelmét a konstrukciónak, ha vinyók nincsennek beszorítva szűk helyre, akkor vígan elvannak 45-50 fok körül...
nah de ez a topic nem erre van, inkább mindenki kezdjen el pénzt átutalni nekem, hogy vehessem már az XT-t. (ez esetben nem kellene melóznom, és annyi tesztet kapnátok, amennyit csak akartok)
sosperecek18: THX! Azóta árnyékolás gyanánt a belső teret körberagasztottam alufóliával, leföldeltem, majd az egészet leborítottam habszivacs jellegű fehér plafonburkoló cuccal. Vízhűtésre sosem lesz pénzem, meg igazából nemis van rá szükségem, minimális zajszintel elmegy a gép egész nap...
Egyébként hátul kábelek bedugdosásakor kissé szúk a hely.
Plusz a képen látott venti melett kilett vágva a szekrény, és papír légcső megy onnan a porcesszorra, ami egyenessen a külső hideg levegőt szívja be.
Majd lehet h. frissítem a képeket holnap.
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Thx.
Mikor még volt gépházam, akkor a házventiket működtető áramkör mosfetjeit szigetelve (ez fontos) felrögzítettem egy tápból származó alu bordára, amit a lamelláinál fogva rányomtam a floppy tartó keret alsó lemezére, de kvázi mindegy hova rögzíted, csak ha fémre kerül, akkor szigetelni kell, mert külömben csak maxon forog a venti.
A mostani tápom gyárilag ilyen szabályzós, de egy másikba tettem, ott annyit csináltam, hogy az egyik hűtőbordájában kicsit szétfeszítettem a lamellákat, benyomtam közéjük, majd odaragasztottam az érzékelőt, (aszthiszem a kisfeszültségü rész hűtőbordájához) az áramkör többi része meg a levegőben lógott a tápon bellül, egy gyorskötözővel rögzítve.
A 7300GT-m meg galaxy gyártmány volt, és csak kinézetre réz, valójában alu bordával, cseréltem is hamar VF-700 -ra... -
wwhy
veterán
válasz
CPT.Pirk #2834 üzenetére
Gratula a cikkhez
kár, h nem olvastam hamarabb
Egy kérdésem lenne csupán: a ház illetve táp ventijét is gondolom áramkörözted, ez esetben hová heylzeted el a mofsetet? a VGA esetében írtad, h a lamellák közé került, gondolom azért nem nyomtad be a tápba
és az is érdekes, h az én 7300GT-s Zalmim nem is hasonlít: míg a tied réznek, az enyém alunak tűnik, és a lemellák is másak
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
marcias #2832 üzenetére
Ha csak simán lejebb szeretnéd venni a fordulatszámát a ventinek, arra van nagyon egyszerű, garivesztés nélkül odaépíthető áramkör, ami autómatán szabályoz. (nem PWM) Részletek a logoutos blogomon. - nekem a gép összes ventijét ilyen áramkör szabályozza, azóta alig van hang.
Egyébként mintha sapphiros képeken láttam volna 3 tűs ventivel szerelt karit. -
marcias
őstag
Sziasztok!
Már több mint 2 hete megvan a kari, és gondoltam leírok pár észrevételt.
Sztem az árához képest jó teljesítménnyel bír, én nem vártam tőle sokat, de amivel eddig próbáltam, szépen megbírkózott, ugyanakkor az tény, hogy sok tartalék már nincs benne. Company of Heroest és NFS: Carbont próbáltam huzamosabban, ezek fullon is többnyire akadásmentesen mentek, időnként volt csak egy kis szaggatás egy fél másodpercre (az sem biztos hogy a vga hibája).
Ami viszont a teljesítményénél sokkal jobban zavar, az a hangja. A gépem összes többi alkatrésze kb fele olyan hangos (tehát, ha a vga ventije nem szól, igen kellemesen alacsony zajszintű), mint a videokártya. Többek között azért is vettem ezt a típust, mert állítólag gyakran lekapcsol a venti mert alig melegszik. Egyrészt ez nem igaz, mert gyakorlatilag mindig fullon pörög (2tűs csatlakozó), másrészt, amikor megy, az minden, csak nem halk. Tipikusan zavaró vga-venti hangja van, ami ugye a kis átmérőjű (és sajnos rossz minőségű) ventillátor átka. Maga a típus egyébként Sapphire gyártmányú, GDDR3-as, 256 rammal.
Odáig jutottam, hogy most már határozottan le akarom cserélni a hűtőberendezést, és egy passzív bordát szerelnék a helyére, a gond csak az, hogy nem tudom, milyet. Egyrészt a választék sem vmi széles (minddenképp olyan kell, amelyik heatpipe-pal viszi fel a hőt a felső oldalára), és azt sem tudom, evvel a karival melyik kompatibilis (teljesítmény és furatok helye, távolsága). Plusz venti, úgy vélem szükségtelen, mert a ház kifejezetten jól szellőzik, és a CM HyperTX pont a kariről szívná a levegőt, plusz a hátsó 12-es is besegítene.
Minden tippet szívesen várok, és bocs hogy ilyen hosszú lett -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Atheist #2824 üzenetére
A gond nem a kártyával van, hanem a markkal, elírtak egy filenevet. Itt a megoldás a 3dmark induláskori fagyás problémára:
1: Keresd ezt meg: Windows/System32/Futuremark/MSC
2: Nevezd át ezt: Direcpll.dll, erre. Direccpll_.dll
Kipróbálni nemtudom ezt a megoldást, mert még nincs meg az XT-m, ezt a google találta megoldásnak. -
Atheist
csendes tag
Hello!
Nekem olyan problémám van, hogy Winxp alatt az összes 3dmark (kivéve a 2001) lefagy induláskor, szoval az üdvözlőképernyőnél rögtön az elején.
Vista alatt simán megy az összes, ott nem fagy le.
Mindenhez fent van az uj driver nem tudom hogy mi lehet a gond, valakinek ötlet? -
válasz
Komplikato #2820 üzenetére
Elég nehézkes elindítani mindkettőt HD2000 kártyával
Komoly? Akkor még szerencse, hogy kaptam egy 3DM06-ot a 2600XT-hezEddig még nem próbálkoztam vele, eszerint nem is nagyon fogok...
-
wid22
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2819 üzenetére
Nem.
Itt PL a 8600GT a nyerö.
[link] -
Komplikato
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #2819 üzenetére
Jó volt a cikked, csak sajnáltam, hogy az UVD nem kerül kivesézésre. Mert ugye nem mindegy, hogy ''megbírkózik'' 1080p videóval, vagy lenyomja pl. 10% prociterhelés mellett.
Tudom nem rajtad múlik a szedése, de befért volna a 2/3 oldalas ATI logó helyett, mellé. ;)
Ezt leszámítva gratula, elég pártatlanra és érthetőre sikerült.
[Szerkesztve] -
wid22
aktív tag
Még sehol nem láttam 3Dmark 05- 06 eredményt. Viszonyitásnak jó. A 8600 GT 600/800
92xx pont. Ahhoz képest a 2600XT? -
Bear
aktív tag
válasz
Komplikato #2810 üzenetére
Az összes GDDR4-es XT 800/2200-on megy. Ahhoz képest a 850/2300 nem hoz jelentős gyursulást. (leteszteltem 855/2350-en!)
-
válasz
Komplikato #2810 üzenetére
800/1400 helyett... Szerintem kb. 1600-1700-ig hoz extrát a RAM órajel emelés, utána már csak az AA-nak tenne jót - ha lenne elég ROP.
-
sylas
tag
válasz
sosperecek18 #2804 üzenetére
jaja ennyért nem éri a meg 45
most akarok venni aztán ez az xt joo árban van
ha 1950pro-t vennék akkor kb 10essel drágább
45ez a tuningos akkor már 45ért 8600GTS-lehet bevállalnék(45ért a 8600GTS is drága) -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Nem éri meg GDDR4-es kártyát venni, mert olyan kicsi a teljesítménykülönbség a GDDR3-assal szemben. Alig egypár %, és pénzben meg sok %. A memória tuning nem hoz jelentős javulást, mert a gpu a szűk keresztmetszet. 2600XT-t bruttó 25-27e Ft között kell venni...
-
Komplikato
veterán
válasz
sosperecek18 #2806 üzenetére
Na igen, ez nyálcsorgató. Kérdés mennyibe fog kerülni? Ha jól sejtem még 25%-ot se ver egy GDDR3-as alapverzióra. Ha csak annyival kerülne többe, az nagyon meglepne.
(Bár láttam egy Elsa 8600GT V2-t, ami kishíjján GTS, de nem sokkal drágább ...) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sosperecek18 #2806 üzenetére
Imádom, hogy már gyártói szinten kezdődik a parasztvakítás, persze DDR4 ramot tesznek a vidkarikra, holott még DDR3-as rammal ellátott vidkari sincs...
Egyébként erre azt mondom (a karira), hogy most vennék egy átlagos GDDR3-as XT-t, már 24-27K körül meglenne, aztán köv. év elején beruháznék az új radeonokra, nemtom, talán 2800XT lesz majd a neve. Feltéve hogy kevés a sima XT teljesítménye. Mondjuk új széria már DX 10.1 támogatással fog kijönni. -
sosperecek18
őstag
válasz
Komplikato #2805 üzenetére
[link]Erről volt szó eddig.
-
Komplikato
veterán
válasz
Te miről beszélsz? A GDDR4-es alig gyorsabb verziók vannak picit 30K felett, 27K körül kapsz GDDR3-as verziót. Sőt ha szétnézel kevesebbért is. Vagy most a széttuningolt GDDR4 verziókra értetted?
-
sosperecek18
őstag
Hát nem tudom, nem vagyok egy jövőbelátó, de sztem, ha valaki teheti, melyiket veszi meg még mindig sokkal jobb vétel az 512mb-os X1950xt, főleg, ha nagyobb felbontást szeretne használni az illető!
Bár nekem a 2600xt azért tetszik mert a Test Drive Unlimitedben, és a Vegasban elég jól muzsikált...de 45k-t nem adnék érte 25-30-ért tökéletes lenne, de sajnos nem annyi! -
sylas
tag
válasz
sosperecek18 #2785 üzenetére
Ez lenne a legjobb vétel, de sajnos kb. 45k, pedig ennek nem lenne kis teljesítménye...de ilyen áron már lehet venni 512mb-os X1950xt-t is...sajnos
Válasz erre
és jobb az 1950xt ettől az msi tuningtól
órajele nagyobb shader model 4.0 míg az 1950xt 3.0
más paraméterben gondolom az 1950xt jobb de a 2600xt msi diamond meg újabba gamekben egyre jobb lessz(csak gondolom) -
Komplikato
veterán
válasz
Sigismund #2799 üzenetére
több gyártónak van full passzív kártyája, persze csak a GDDR3-as verzióból. Ezek hőcsöves/passzív bordás megoldások. Itthon egyenlőre azt hiszem csak MSI EZ sorozatot kapni, de biztos lesz GigaByte SilentPipe, HIS iSillence, Sapphire Ultimate is.
A legtöbb kártyán a Sapphire-hoz hasonló referencia hűtés van.
Aztán ott a híres hírhedt HIS IceQ Turbo széria. Ezeken olyasmi, de sokkal halkabb hűtés van mint az X19xx szérián, meg általában picit tuningolva vannak.
A GDDR4-es kártyákra már erősebb hűtés kell, de ha jól tudom azok se nagyon hangosak. Viszont a GeCube Turbo II és MSI Diamond verziókon olyan batár hűtés van, mint egy HD2900XT-n. Mivel a kártya sokkal kevésbé melegszik, ezek valószinüleg szintén nem hangosak. Persze extra és halk hűtésért elkérnek plusz zsetont rendesen.
Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest