- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ennek a GDDR4-es 2600XT-nek leteh már tudni az árát? Nagyon nagyon ígéretesnek hangzik, adomis el hamar a 7300GT-met, és valami ilyen csodát beszerzek.
-
GezaR
tag
Öhöm egy kicsit pontosítok:
Feel the power with Radeon!!!!!!!!!!!! -
GezaR
tag
Lenne egy érdekes kérdésem
Az alaplapomon (MSI K9A Platinum) RD580-as chipset van. Ez a GPU RV630. És ezért kérdezném h ez menni fog nekem CF-ben? Márcsak azért, mert az RV630-on elég sok újítás van.Gondolkodok rajta ha 2600XT GDDR4 512 mega CF vagy 2900XT GDDR 1 giga.
Már csak azért is, mert CF-ben egész jó eredmények vannak (közeliek a csúsckategóriás karikhoz lásd X1650XT 1950XT-t is utoléri), másrészt pedig CF-ben sem eszik annyit mint a 2900 XT.
Jah és persze kb. 60-ba lenne a 2 kari, a 2900XT pedig 120 körül lesz.
Ja és még egykérdés: 2600XT lesz vízhűtésbe? Mert a 2900-asat azzal venném (akkor 140 húzós, későbbre tolódna a vásárlás) és most mindenképpen vizeset akarok.
Feel the Radeon power!!!!
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
ha 2857en menne akkor 45712 mega per sec volna a sávszéle,,,
ami majdnem annyi mint a 256 bites 1900gt-mé..
azért ez nem olyan kevés. -
gfefe
őstag
válasz
VaniliásRönk #588 üzenetére
Igazad lehet... de én a tesztjére leszek kiváncsi
Most már tényleg körvonalazódik ezzel a karival, hogy a 8600gts alázva lesz -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zé_Mester #586 üzenetére
Bakker, most nem mindegy hogy 1400MHz 256bit vagy 2800MHz 128 bit? Ha 256-os lenne 1400-as RAM-okkal akkor senki se sírna, pedig ugyanott lennénk, sőt, a 2800MHz 128 biten még jobb is, a sávszél ugyanaz, az órajel meg nagyobb, az mindig előny.
(elméletileg persze, gyakorlatilag szerintem tökmindegy egy GPU-nak)
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
hát tényleg kíváncsi leszek rá hogy mit fog alkotni a középkategória.
pláne a 2600XT GDDR4-es verzió
2857 MHz
félelmetes még leírva is. ha 2200-2400 MHz környékén menne már az is brutál.
csak 1 problem lesz vele, az pedig a 128bit<<----- ezt jót tom (lehet tévedek)
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
0.7ns--->2857Mhz (hivatalosan)--->na az a nem 1szerű -
r9550
senior tag
de sztem a sapphire csak a gddr3-as modelljét árulja ilyen olcsón mivel alacsonyabbak lesznek az órajelei (sztem) mint a gddr4-esé pl annó 7600gt-7600gst
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #574 üzenetére
Jo kerdes, fordito progi valami ling tungrol irogat [link], ez vagy valami kinai brand amirol sose halott senki kinan kivul, vagy valami forditasi hiba
-
rocket
nagyúr
HD2600xt gddr4
[link]
0.7ns gddr4 memoria, es HDMI kimenet.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #569 üzenetére
Bocs, azt hittem altalanosagba irtad, de latom a sapphirerol volt szo
-
keIdor
titán
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Komplikato #565 üzenetére
de mindkettőhöz hasonló lóerő kell VGA-ból ugye.
ezt most nem értem. most ezzel azt akarod mondani hogy pl egy 1280*1024es FULL grafikhoz ugyanannyi VGA teljesítmény kell mint egy 1600*1200 vagy 1920*xxxx felbontáshoz FULL grafikával ???
na ne mááárrrr
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #561 üzenetére
Egyre több embernek van TFT monitorja, és általában nem natív felbontásban elég ronda a képük, natív felbontások meg egyre többször (főleg wide esetén) 1440x900, 1680x1050, ha meg valaki direkt nagyfelbontásút vesz, akkor meg 1920-től 2520-ig van. Persze utóbbi az ritka, de amiket elötte írtam nem.
Másrsézt nekem is jobban bejön egy 1280-as felbontás élsimítva, mint nagyfelbontás annélkül, de mindkettőhöz hasonló lóerő kell VGA-ból ugye. -
rocket
nagyúr
Erdekes arak, foleg a 256 ddr2 pro es a 256 gddr3 xt kozotti netto 3200ft, mondjuk a sapphire nem a referenciat koveti az XT-nel, 8 helyett csak 4 retegu nyakot hasznalnak.
Szerintem a sapphire gddr4 verzio mar joval dragabb lesz, 40k koruli kisker bruttora tippelek megjeleneskor. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #556 üzenetére
Nem lesz jo ar/ertek aranyban a dual megoldas, normal 2 kartyas CF jobb megoldas lehet annak aki erre fele akar lepni.
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #552 üzenetére
Egyelore csak a sapphire dobozan lattam black box kupon logot hd2600xt-nel, valoszinuleg 1-2 esettol eltekintve nem minden AIB fog kupont adni melle.
-
Zé_Mester
őstag
nyugi, akkor már 2-en vagyunk akik nem értik minek.
nekem 19''-os monitorom van, és ha nekem 1280*1024-be fullba megy a játék akkor teljesen meg leszek elégedve.
nem értem mivel jobb a 1600*1200 meg az 1920x****.
de lehet ez csak azért van mert még nem játszottam így egy normális game-val sem -
gfefe
őstag
válasz
Zé_Mester #559 üzenetére
hát lehet benne vmi, de ha mondjuk nem 1x e akarod megvenni a két karit akkor jobban megéri majd a 2600....
Én most pont ezen gondolkodom. 1 re még lesz pénzem.. később amikor lement az ára veszem még 1 et...
Amúgy meg nem értem minek a népnek 1600xmittom én milyen nagy felébontás...
1024x768 max szűrőkkel és szevaszgyönyörű és jól is fut...
-
Zé_Mester
őstag
hát most elszomorítottál.
pedig kezdtem reménykedni hogy nem kell 80-90e-t kiadni vga karira.
de úgy lám akkor így lesz, és ha már valóban ennyit kell költeni akkor tényleg gyűjtök egy HD2900XT-re.
teljesítménybe biztos jobb lesz mint a Dual 2600XT, és árban is majdnem megegyeznek majd ezek szerint -
ftc
nagyúr
Fogalmam sincs milyen gyártó de érdekes adoatok
van nekik oylan példányuk,hogy hd2600Pro 1ns ramokkal nah ezen van extra tápcsati!
és érdems megnézni a hd2400-t milyen kicsik -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #556 üzenetére
vegyük a dualos x1950Pro-t
ugye egy darab kerül 512-s 37 000FT
2 db lenne 74FT és kb 80 körül osztogatják....
szal x2 a sima ára + 10K -
Zé_Mester
őstag
válasz
gamer_hun #554 üzenetére
hát arra én is.
ha valóban ilyen árakon lesznek (2600XT max 30e ft), akkor sztem megvan az új vga karim
csak ugye még az eredmények.....remélem mihamarabb lesz egy PH!-s teszt is
nameg ha ez ennyi akkor a Duálos 2600XT mennyi lesz???? max 55e?? mert akkor az is simán meg fogja érni -
gamer_hun
tag
Kiváncsi leszek a hozzászólásban írt kártyák árai, majd majd mennyi lesz végül kisker bruttóban.
-
ftc
nagyúr
én fentebb külföldi kisker bruttot irtam...
-
lowbass
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #546 üzenetére
Ennyiért simán megéri, jobban mint azx1650xt mert ott egy árban van vele
-
7600GT
senior tag
-
GuMipOkE
senior tag
Ha már ennyire közel van, hogy ''már érezzük az illatát'', igazán jöhetne valami teszt is itt a PH!-n...
-
GuMipOkE
senior tag
Végülis, ha az AMD költséghatékonyan tudja ezeket a kártyákat gyártani, akkor előfordulhat hogy reális árak ezek. Főleg, hogy a piaci részesedést valahogy vissza kell hízlalnia, mert nem szerepelt valami fényesen az elmúlt időszakban.
Meg aztán erre még rájön a kiskereskedői haszon, és ott vagyunk a cseh áraknál, amit a napokban számolgattunk. -
-
rollins
őstag
válasz
Yushchenko #541 üzenetére
Te embőr, szerinted nem +afa-val számoltam?
24000 FT lenne Bruttó A 2600XT? Ölég olcsó lenne. Vagy kiderült valami titok hogy gyenge vga
, hogy ilyen olcsó. Vagy kamu az egész.
[Szerkesztve] -
lowbass
csendes tag
Én is kevesselem, de HRP-nél ennyi van írva
-
lowbass
csendes tag
Üdv!
Az egyik nagykernél már lehet rendelni
Sapphire HD 2400 PRO 256MB DDR2 PCI-E VGA/TVO/DVI-I LR 10 030 Ft
Sapphire HD 2400 XT 256MB GDDR3 PCI-E VGA/TVO/DVI-I LR 14 510 Ft
Sapphire HD 2600 PRO 256MB DDR2 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR 17 500 Ft
Sapphire HD 2600 PRO 512MB DDR2 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR 18 560 Ft
Sapphire HD 2600 XT 256MB GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR 20 700 Ft
Áfa nélküli nagykerárak !
Aszem ezek igen jó árak.
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
Nem gyűjtjük a szakmai hsz-eket, mint a frageket (pl nekem sok-sok év ellenére nem sok hsz-em van). Csak vannak írott és íratlan szabályok, amit sok hűbele újonc nem vesz figyelembe, még akkor sem ha szólnak neki. A társaság meg ''ösztönösen'' rendszabályoz.
Nem kell rosszul érezned magad, és senki sem akar igazából bántani. Csak legközelebb olvass, és ha így sem kaptál választ, akkor kérdezz. Ez más fórumokon is így van.
Ja és ez nem kiokítás akart lenni, csak jótanács.
Amúgy szívesen látunk. -
r9550
senior tag
abba a táblázatba a 6600gt meg ilyenek hova tűntek vagy azokkal nem is fog menni?
szomorú vagyok egy kicsit mer ugy néz ki hogy a crysis-t én dx9-ben fogom tolni
sorry az offé -
athomi
veterán
válasz
valentinho #529 üzenetére
Ejnye-bejnye...Bundi csak van!
7600GT:
Sztem is hülyeség a teszt.Egyébként mindig szívesen megnézem az ilyen teszteket.
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
válasz
lol, hagyd rá. Bundi se adja fel
-
Def26
félisten
válasz
Nem szakmai a hozzászólásom, én kérdeztem, nem állítottam.
Nah, mindegy erről ennyit. -
rocket
nagyúr
-
gfefe
őstag
HA nem látsz különbséget keresd elő az első x2000 as tesztet....
Csak jó hogy nem üti ki a szemed
(de birom azt ha vki nem konyit a dolgokhoz és jártatja a száját így meg úgy....
Hány szakmai hozzászólásod volt eddig? 30? na akkor.... gyarapítsd felőlem, de ne úgy , hogy beszólogatsz másoknak...) -
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #518 üzenetére
Nah akkor még egy offot nyomok
[link]Egyáltalán nem elkeserítő.
Ha egyáltalán igaz... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
VaniliásRönk #518 üzenetére
Még 30W sincs.
Valami nem klappol a dologgal... -
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #514 üzenetére
2db 8800GTX-nél többet fogyaszt 1db HD2900XT?
Nálam kezdi már egy kicsit hitelét veszteni... -
VaniliásRönk
nagyúr
Sorry az off miatt, dehát ebben a topikban csak elnézitek.
2900/8800 teszt topikban meg még egy fika post és bannolnak.
Szóval azért PH-tól érdekes, hogy a 7.4-es Catalystról azt írják hogy bétás, a 7.5-öst meg már úgy állítják be hogy reális erőviszonyokat mutat... hát hmm, azt sem értem minek ez a kapkodás, még mindig nincs DX10 stuff CoH-on kívül, DX9 alatt meg rohadt fontos volt mégegy tesztet csinálni, főleg mikor semmi sem változott...
(a ''picit'' érdekes fogyasztásokról nem is beszélve)
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
válasz
venember83 #512 üzenetére
Write only user
Azt nem tudom, hogy jutott el ide a fórumig úgy hogy nem ütötte ki a szemét... -
GuMipOkE
senior tag
Hja, én is csak 1280x960-as felbontásban használom, és asszem még egy jó ideig marad ez a felbontás.
Azért nem gondolom, hogy a 2600XT-t temetni kellene. Ha csak ugyanakkora javulás várható tőle az újabb driverekkel, mint a 2900-astól láttuk, akkor már teljesen versenyképes lesz a GTS-el szemben.
Off: Amúgy nem tudom miért megy a marakodás. Ha egy kártya jobban megy, az a vásárlónak jobb. Ha meg valaki vett már egy kártyát, és utólag gyengébbnek minősül mint a konkurenciáé, akkor csak pusztán irigységről lehet beszélni, ha nekiáll fikázni a másik vga-t.
Jó lenne, ha nem csak fröcsögés menne, hanem kicsit józanabb és ''objektívebb'' hozzászólások lennének. -
ftc
nagyúr
Gyerekek eltévedtetek...ez egy hd2600 totyik nem hd2900...szal kéretik abahagyni a hd2900 szólást vagy tessék átfáradni a totyikjába...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #496 üzenetére
miből gondolod hogy annyira meg kéne vernie a GTX-et?????
1: - ha jól tom lesz XTX is
2: - ha szétnéznél az áraknál akkor valszeg feltűnne hogy a 2900XT 85-90k között van, a 8800GTX meg 115k körül. --->>> 25e ft különbség van a 2 kari között min, és érdekes módon van ahol megeszi a GTX-et. akkor most miről is beszélünk???
ár/teljesítményben lényegesen jobb a HD2900XT
...és pont -
GezaR
tag
Egyébként meg amiket a prohadrveren csinálnak teszteket eléggé nagy felbontásba csinálják, lehet h 1024X768-ba kevessebb a különbség.
Én azt használom ált. a 17 colos monitorommal, viszont minden a fullon.
-
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #493 üzenetére
Jó, de azért rámondani szimplán, hogy szahar?
Kötegelt feldolgozásban tényleg gyenge, max. akkor lehetne jobb, ha köv. editionban mindent meg négyszereznének, aminek elég kicsi az esélye. Ellenben ha nem használják ki a játékok az ATI ilyen képességeit, akkor az ATI userek kenhetik a hajukra.
A Transmeta proci is ment a levesbe, hiába volt nagyon szuper. -
venember83
nagyúr
Szvsz jatekok kellenek amik kihasznaljak az erot az r600ban meg jobb driverek, illetve 65nm-es technologia is jol jonne, fogyasztasa enyhen sok... Nem memoria kerdese a teljesitmeny HD 2900-nal, elsosorban. S ezzel (jatekok nem hasznaljak ki) olhetik meg a 2600xt-t is, bar az joval gyengebb kari akarhonnan is nezzuk.
-
GuMipOkE
senior tag
Hümm:
[link]
''Egy árban van tehát (a teszt elkészültének időpontjában!) a GeForce 8800 GTS 640 MB-os változata, illetve a HD 2900 XT. A két kártya közül szerintünk a HD 2900 XT a jobb választás, ugyanis többször verte meg ellenfelét, mint fordítva.''
Ezek után kifejezetten várom már a 2600XT tesztjét.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest