- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Artx (legalabbis ami megmaradt belole, mert tobb fele osztottak oket) a hollywood (wii gpu-ja) gpu-t tervezte, ehez minek kellettek azt nem tudom.
Larabee az intel projectje, nem hiszem felniuk kell tole egyelore, az intel driver fronton sose volt az integralt kutyuivel se a helyzet magaslatan, persze kimerithetetlen penzforrasai vannak, meg ertenek hozza, hogy kell aranyat csinalni abbol ami nem fenylik, de odebb van a Larabee, legjobb esetben is valamikor 2008 vegen johet ki. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #298 üzenetére
NV ezt teszi egy ideje
csak duplázunk semmi inováciű....Ati rájött,hogy crosbar egy szinten tul nehezen megvalositható...jött Ringbus NV még mindig crosbarral dolgozik
-
VaniliásRönk
nagyúr
Már az R200 is odavert kőkeményen, a GeForce 3-mat gyakorlatilag kivégezte.
Az AMD mindig is megfontoltan haladt, tényleg csak az a kérdés hogy ezt a szemléletmódot át tudják-e adni az ATi-nak, nem tudom hogy csak 1-2 vezető beosztású seggfej felelős-e ezért (ez lenne a jobb eset), vagy az egész gárdát ez a hibás látásmód vezérli.
Egyébként az sem volt épp üdvözítő amit R300-tól R400-ig műveltek, szinte semmi fejlesztés, csak több pipe, magasabb órajelek. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #294 üzenetére
helyes út:
nem kell minden egyes generácionál full uj dolgokat kitalálni ezért kib soat csusznak nem ugy működik stb..R520-tól kezdődött a mélyrepülés..csak a 2. generáciok hozzák be a konkurenciát...ezt igy nem lehet
hol van az R300-s tervező csapata? otthagyták őket?
és jövőre jön Intel is szalés több mint valószinű,hogy PowerVR chippel....és akkor eldőlt a verseny....AMD és NV akkor már megint csak kis szereplő lesz...
Én bizok benne,hogy AMD a köv generácioba beleszól látva e igy nem mehet tovább....
nem akarok kitérni anyagiakra,de az OEM biznisz jövedelmezik nekik licencek is...de akkor is valamit felékne mutatni kintre is -
rocket
nagyúr
Ez mar nem ajaj lesz ha igy lesz
HD2600pro-tol ddr2 memoriakkal varnak ilyen eredmenyt nem az xt-tol, megint heteket kell varni, hogy mas tesztek megerositsek vagy cafoljak, addig meg jon az ilyenkor szokasos menet, 28 source atveszi es 10x belinkelik meg
3dmark eredmenyek nagyon erdekesek, majdnem annyit csinal a sm3.0 tesztben a hd2600xt mint a 8600gt, mikozben sm2.0 tesztben sokkal lassabb. -
VaniliásRönk
nagyúr
Eltérő koncepciójúak az ATi és az nVidia GPU-k, nyilván ha nVidiára írnak egy programot, akkor az botrányosan lssú lesz ATi-n és fordítva, sajnos a legtöbb programot direkt nVidiára írják. Ha az nVidia után kullognak, akkor meg azért fikáznák őket. Nem igazán tudom mi lenne a helyes út...
-
ftc
nagyúr
ha ateszt igaz akkor ajaj...
Nem emlékeztet x1600-ra? remélem mostmár tényleg fejek fognak hullani ATI-nál...9700,9800 és X800 után nem sokat domboritottak..sok az ujjitás,de mire beérne a kari addigra kiadják a köv generáciot
akkor ezért rukkolnak elő dualos karival...hiányzik a texturazo egységek sajna....
ez kb x1650XT teljesitmény ami valjuk be gyenge....x1950Pro még mindig nyerő...
ami előny az a UVD és fogyasztás...ha a teszt igaz!
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #291 üzenetére
Gddr4 verzio az van a hosszabb nyakon.
Ez nem hiszem beleszolas kerdese, mar reg elkelett volna tavolitani Orton-t onnan. -
VaniliásRönk
nagyúr
Hmm, valóban. Úgy rémlett az XT nagyobbacska. A paraméterei alapján viszont kb. olyan gyorsnak kéne lennie, mint a 8600GTS-nek, a tesztben viszont nagyon durván leszerepelt, az R600 sem lett olyan gyenge, mint ahogyan az első ilyen tesztek mutatták, én még bizakodok.
Meg ha valóban gyengébb, megfelelő árszabással akkor is sikeres lehetne a kártya, persze ez az ATi-ra nem jellemző, kérdés az AMD mennyire tud/mer beleszólni, gondolom a mostani helyzetben jobban félnek a teljes csődtől mint még egy ''kis'' veszteségtől. -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #288 üzenetére
A kepen egy referencia gddr3 xt van.
-
rocket
nagyúr
válasz
Mr. Maffia #287 üzenetére
Azokkal a dupla magos kartyakkal az a gond, hogy tul nagyok leszamitva a gecube kartyajat de az meg ddr2 memoriakkal van.
Ezen kivul nagyobb gond, hogy nincs 2x100% a teljesitmenyuk es az aruk irrealis lesz a teljesitmenyukhoz kepest. -
rocket
nagyúr
Az AMD-nek mar regen vege van sajnos, csak a fuldoklas hosszu folyamat ebben az iparagban.
Mielott megfulladnak azert kiderulhetne az ATi mire alapozta, hogy ez lesz a helyzet 2006-2007-ben amire epitettek az r600 architekturat, biztos nem a hasukra csaptak, lehet valaki(k) megvezette(k) oket a rossz iranyba, vagy sikerult egy olyan majdani (valve?) enginere epiteni az r600-at amibol licenszell majd 3 ceg es lesz osszesen 4 jatek belole, es teljesen az ellentetes iranyba mutat mint a tobbi
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
HD2600XT preview [link]
Ez meg nagyobb bukta lesz mint az r600, Dave Orton vegyen egy lapatot, asson egy jo mely godrot, ugorjon bele, es kerje meg a titkarnojet lapatolja ra a foldet.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Mivel ebben nincs semmi ok aggodalomra a hd2400/2600 kapcsan a mostani driverekkel se az AMD reszerol, igy ez nem hiszem NDA ala esik.
A tesztelok kozul 100-bol 2 szokott ezzel a temaval foglalkozni, ugyhogy hiaba nincs NDA es esetleg megvan a kartyaja par oldalnak mar regebb ota, nem fognak tomegesen video kepesseg teszteket kesziteni ami 5 embert erdekel 100-bol. -
ftc
nagyúr
Jó lenne tudni mekkora megrendelést kaptak az OEM gyártoktol tól...
-
-
rocket
nagyúr
Ez a 22-es csapdaja, ha lennenek tesztek a megjelenes elott akkor azon lennenek felhaborodva miert nem lehet kapni a kartyakat es ez paper launch, ha meg nincsenek akkor meg az a baj, hogy miert nincsenek mikor mutogatjak a kartyakat.
Computex egy kiallitas ahol a cegek bemutatjak a jovoben megjeleno termekeiket, ezert van sok kep a kartyakrol.
Mivel a driverek sincsenek meg meg mindig a helyzet magaslatan, igy megjobban nem indokolja semmi a korai teszteket, ez a jobb megoldas a jelenlegi helyzetben, igy max. turelmetlenek a felhasznalok de nem karoghatnak mint egy varju
[Szerkesztve] -
nap
addikt
Hogy a rákba van, hogy mindenhol villognak a kártyákról a fotók, egy nyamvadt tesztet meg senki se csinál? Ennyire durva lenne az nda?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Csapoati #271 üzenetére
erre gondoltam én is.
nekem most 9800 Prom-va. alapon 03-ba 6500-7000 között alkot.
ha meghúzom a 3000-es procimat, olyan 3945MHz környékére, akkor meg 7600-7700 pontot,
úgy hogy a karihoz hozzá se nyúlok.
eredményre meg alig 1-2 FPS amivel gyorsabb. na mindegy
Bocsi az OFF-ért, csak gondoltam mint érvelést leírom. -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #267 üzenetére
hát nincs benne nagy nyers erő annyi szent 5000 löttyedt petty?!
Elég satnyus teljesítmény egy 2007 Q3 ban megjelenő karitól, ráadásul ez a csúcs a családjában(GDDR4 2600XT), akkor milyen lehet a többi
valszeg ha ilyen harmatgyenge 3dmarkban, játékokban megtáltosodik majd...
sztem meg ez az álmodozás
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #266 üzenetére
1:, hagyjuk már ezt a 3Dmark-ba így meg 3Dmark-ba úgy dolgot.
az a tesztprogram is egy nagy vakítás, és sokan elhiszik, hogy bibibí az én gépem 400 pontal többet csinált úgyhogy jobb, és közbe meg játékok alatt lehet hogy lassabb.
2:, a karik még meg se jelentek, dehol egy hivatalos teszt, és máris azt kell olvasni hogy a 8600 gyorsabb lesz , meg olcsóbb meg blabla.hagyjuk márt ezt. majd amikor megjelenik akkor majd lehet ilyeneket írni, addig meg csupa filozofálás és álmodozás csak az egész.
(#262) VR6-Fan :
(#263) 7600GT : ez engem is érdekelne
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
bocsi olvasd el a #249-et
sztem nem lesz nagy +/- különbség max 5-10%, 3dmark pontok alapján
ha sokkal többet nem képes elérni 3dmarkban akkor valszeg nem számol annyit
persze csak találgatok dehát erről szól a topic, ne legyen igazam!
egyébként ez is lehet:
2600XT>8600GTS
2600pro=8600GTS(bár inkább a #249 es hszben értek egyet magammal)
akkor az nvidia durva árcsökkentéssel válaszol, és sokan akkor is nvidiát vesznek majd
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Powercolor közelebről:
[link] -
ftc
nagyúr
[link]
még 1 kép a Sapphireról... -
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #250 üzenetére
64bit az 64bit, hd2400 sorozat nem gamer kartyanak keszult.
-
Bundás22
őstag
válasz
Telefunen #255 üzenetére
Élelmosással sehol sincs a 8600GTS nekem GT*m van és simán rádobok gémekre 4-8Xos élsimítást és tényleg észre sem veszem(mármint hogy szaggatna v ilyesmi szal nekem van ilyenem én tudom..
)
ez kérem szépen driverügy miért az Nvidiának nem lehetenek gyagyi drájverjei??
A 3dmarkban lekörözi teljesítményben a 1950XT-t mint ahogy a 8800 is lenyomja a 8600GTS-t teljesítményben. 3dmarkra meg minden driver fel van készítve...
[Szerkesztve] -
Telefunen
őstag
válasz
Bundás22 #249 üzenetére
Azért klassz hogy már most lesajnálod az új ATi középkategóriát, holott még meg sem jelent. Abban pedig biztos vagyok hogy a frissebb driverek rengeteget fognak dobni a kártyák teljesíményén (mert sajnos az ATi-nak szokása hogy csak sok-sok hónap múlva ''érnek'' be a kártyái. a'la: R520, R580)
-
Bundás22
őstag
válasz
Komplikato #247 üzenetére
nagyjából én is errre tippelnék
8600GTS=2600XT
8600GT=2600pro
8500GT=2400pro
sztem nagyon hasonló lesz a teljesítmény fogyasztás képminőség stb,, valszeg kikémlelték időben egymást
itt már csak az ár lehet döntő sztem az Nvidia itt jobb lesz sokkal(megengedheti magának hogy ugyanazt 5-8 ezer Ft-tal olcsóbban adja..te akkor melyiket vennéd?) -
Komplikato
veterán
Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3(!) AGP kártya ... - [link]
-
Komplikato
veterán
válasz
Bundás22 #241 üzenetére
''megsúgom a legtöbb játék az nvidiát támogatja ''
Pfff. Mert van az elején Nvidia logó? Számít? X1900 szérián is egy halom ilyen game jobban ment ... Kevés olyan játék van ami tényleg, de pl. a Stalkert direkt GF-ra optimalizálták. Most ha egy játékfejlesztő el akarja veszteni egy kis zsebpénzért a potenciális vevőket, tegye.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Bundás22 #240 üzenetére
hogy volt beállitva a FEAR a COH nem tudjuk....4 FSAA bekapcs aha és a többi beállitás? vagy azon kivül fulra huztunk mindent?
Engem a fogyaztsása érdekel és az UVD a gamera cseszek magasrol....ahoz,hogy 1 gamet végig vigyek egy negyed év alatt ahoz nem kell gép...
én x1950GT köröli teljesitményre tippelek amugy is....
8800GTS és ezek közé les pár kártya
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
nézd a drivert mindíg a 3dmarkra optimalizálják még a béta verziót is
különben nem jelentik be meg az eredményeket
ne várj csodát mert csalódni fogsz talán a 2600XT eléri a 8600GTS-t
a pro pedig a GT-t
valszeg tunningban se lesznek jobbak, mégha tudnak is 1GHz-et azonos órajelen még így is gyengébbek a 8600osoknálszvsz ez sem egy nagy durranás nem a 8600asok és 8800asok között lesz a teljesítménye szvsz
-
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #235 üzenetére
ez a GDDR4-es verzió 3d mark alapján pont a 8600GT és 8600GTS közé ékelődik
8600GT kb 4683
8600GTS 5418[link]
2600XT 5027
Hiába kedves ATI-fan-ek ez sem lesz a megváltó
viszont valszeg akkor a DX10-es játékoknak a 8600/2600 teljesítménye elég lesz, különben nem ilyen teljesítményű karikat dobtak volna piacra, és a játékgyártók se írhatnak a felső tízezernek játékot csupán szal az első DX10 játékoknak elegendő lesz, szvsz még a crysisnak is bizonyára
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
hozzászólok én bár állítólag csak haszontalan dolgokat mondok:
[link] nem tudom láttátok e már a 3dmark eredményeket, ha nem itt van -
MZsoltee
veterán
Nem tudja valaki mikor jönnek már ki ezek a szerencstlen kártyák? A válszt előre is köszönöm!
-
HERR Z
veterán
jah, látványos lesz a gyorsulás(mint pl a X1950pro gemininél -keresztapa) mert külön chip hangolja össze a 2 magot...szépen látszik is, majd akkora mint egy 3. rv630
sztem driveresen még nem lesz megcsinálva h egyik fizikát számoljon a másik meg 3d-t...és ha meg is lesz csak 2 kártyánál lehet belőni pont a chipes megoldás miatt szvsz -
he7edik.
addikt
válasz
VaniliásRönk #203 üzenetére
Neked mi a problémád a PowerColor-al
-
BioNiCMaN
addikt
Hölgyek, Urak! Akit egy kicsit is érdekel a Globális 3DMark Toplista, az sasoljon be ebbe a totyikba: [link]
-
rocket
nagyúr
Meglatjuk majd mire kepes, ha annyira draga lenne nem hiszem ennyien foglalkoznanak a temaval a gyartok kozul, msi-sapphire-his-gecube.
Azt erdekes megfigyelni mennyire elternek a dual hd2600xt kartyak, gecube [link],his [link],sapphire [link] , msi [link]
Gecube megoldasa tunik a legjobbnak, nem tul hosszu, es nem sokkal magasabb mint egy normal vga [link], mig pl. his/sapphire/msi magasagban hasonlo lehet a kepek alapjan mint a gecube megoldasa, de a nyak hosszabb, kb. 8800gtx hosszusagunak tunik.
MSI kartyajan a heatpipeoknak is kell par plusz centi magassagban, his kartyajan meg nincs CF csatlakozo
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Inq szerint MSI-nek lesz gddr4 hd2600xt kartyaja is passziv hutessel: (nyakbol itelve ez gddr3 verzio).
[link]
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #218 üzenetére
Eszerint [link] ddr2 memoriak lesznek a gecube kartyajan.
Mikozben a passziv huteses msi dual kartyaja 800/1400-on jar. -
keIdor
titán
válasz
Komplikato #214 üzenetére
Megy a parasztvakítás akkor rendesen... biztos sok ember majd ha meglátja a DX10-et és a GDDR3-at már megy is a kártyáért, aztán a Crysis-nél meg lesz nagy pofáraesés a 64bit és az RV610 miatt...
-
Komplikato
veterán
Jaja, ez is drága lesz, mint az X1650XT Gemini ... a négy megjelenítő meg nem sok embert fog érdkelni, ilyen áron pláne.
Az ''egyik GPU meg fizikát számol'' dolog meg érdekesen hangzik, de ígérgetésen kívűl ezügyben se NVidia, se ATI oldalán nem láttunk semmit techdemókon kívűl.
Rocket, kellett neked viccelődni, a GigaByte standon tényleg van HD2400XT GDDR3 memóriával, természetesen 64 bites ...
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
MSI dual hd2600xt passziv hutessel
Sapphire dual hd2600xt
[link] -
Vistaboy
veterán
4 darab HD 2600 XT egy lapban: [link]
-
Telefunen
őstag
válasz
Bundás22 #202 üzenetére
[link]
Parancsolj. A rev1-es X1900GT kb. 2-3%-al gyengébb az X1950PRO-nál (tuninggal meg akár gyorsabb is lehet), és mint azt a pH!-s tesztből láthatod, az X1950PRO az esetek többségében ellépte a 8600GT-t (élelmosással pedig mindenhol ellépte volna, tehát a stalker, a TDU és az Oblivion is meglett volna -pedig elég kevesen játszanak élelmosás nélkül)
sőt a tuningolt GT/alap GTS-el szemben is nyerő az X1950PRO -tehát ha az rv630 veri az X1900GT rev1-et, akkor a 8-as középkatot is verni fogja.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
ATi-s gyártóknál bevett szokás a RAM-mal megölni a kártyát, kivéve talán a GeCube-ot, csak róluk itthon az utóbbi időben nem sokat hallani.
Szerk.: A PowerColor meg mindig is a ''kerüld el messziről'' kategóriájú gyártó volt, állandőan belekontárkodnak a referenciakialakításba, aminek még sose volt pozitív eredménye.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest