- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós kamerák
Aktív témák
-
Mono_G
tag
válasz
Dragon-X #2993 üzenetére
Hello!
Valóban a 3DMark egyik dll-fálja ludas (%Windows%\system32\futuremark\msc\direcpll.dll), és szerintem neked az augusztusi directx 9 van fent, mert az én 2600XT-m is ezt csinálta. Becsíkozódott a kép és lefagyott minden. A júniusi directx-szel nem volt ilyen csíkozódás, ott egyszerűen a ctrl-alt-del lenyomása után letudtam állítani a 3DMarkot.
Ha fenti file-t átnevezed akármire, akkor működni fog. Nekem is működött.
Üdv! -
WindyJoe
aktív tag
válasz
Dragon-X #2990 üzenetére
Ha visszább olvasol nemsokkal, akkor le van írva párszor ez a probléma.
A Futuremark a ludas, mert rossz a kártyafelismerő dll, dolgoznak a javításán, átmenetileg átnevezéssel, vagy linket is találsz föntebb a saphire adott ki ideiglenes javítást rá.
Nekem olyan kérdésem/kérésem lenne, hogy akinek van 2600XT-je nézze már meg, hogy milyen memória modulokkal van szerelve. A memchipen az ucsó két szám az. (tehát ha 12 az ucsó 2 akkor 1,2 ns-es ramokkal van szerelve, ez pedig azt jelenti, hogy 1000/1,2=833 MHz-en garantáltan lehet tolni.
Nekem HIS 2600XT (alap, nem icq-s) és 860/850-en még vígan megy, de új driverrel (7.8beta) 860/900-on is ment.
Főként ez a gyári oc-s xpert érdekelne, és a HIS icq turbós, de a többi tipust is beírhatnátok... akinek van...
Előre is köszi.
Amúgy gyári driver, és 7.8béta között kb 5% teljesítményjavulás van.
Még egy kérdés: ugyebár atitools 0.27béta a legújabb, de ezzel még sajnos nem lehet állítgatni a frekiket, catalystel lehet, de ettől meg nem megy rendesen 3D mark. Tud valaki valami progit amivel lehet állítgatni a frekit cooltúráltan?
Amúgy prociigénye van rendesen. E2160 2600MHz-en kb 3/4-ig van kihasználva. -
Olasza
aktív tag
-
c41r0^
őstag
válasz
Dragon-X #2990 üzenetére
ha a géppel eddig nem volt probléma, akkor a VGA gyári hibás lesz sajna...
gari->csere
esetleg minimális eséllyel az alaplap ''inkompatibilis'' a VGA-val
én is jártam már úgy 1 napos VGA-val, hogy mikor a vertex shadereket dolgoztatta, csak akkor fagyott ki 3DMarkban...játékokban pedig néha előjött nem kevés textúrahiba, gariban cserélték...
esetleg az órajeleket vedd vissza a VGA-n (GPU és mem) RivaTunerrel vagy AtiTool-lal, lehet a gyári OC-t nem bírja (bár ekkor is selejtes, szvsz gari mindenképpen)
[Szerkesztve] -
Dragon-X
csendes tag
A kisebbik gépbe Sapphire HD 2600pro OC -t raktam , de van egy kis gondom vele...
a 3D mark tesztelők egyike sem indul el rajta , kivéve a 2001 -es verziót
A jelenség... : felrakom a progit mint álltalában , majd elindítás után kb fél percel a kép elég durván becsíkoz , és lefagy a gép... kikapcsol...
Újabb próba esetén is ugyanez a jelenség 2003 , 2005 , 2006 mindegyikén
Driver a 7.7-est raktam fel hozzá , gondoltam jobb mint a gyári 7.4-es , de mindegyikkel ezt csinálja... Mi lehet a gond... ?
Valaki akinek 2x00 -s valamelyike van , próbálta már tesztelni?
Előre is köszönöm a segítséget... -
c41r0^
őstag
válasz
Dragon-X #2988 üzenetére
ha lejjebb olvasol, kiderül, hogy a GDDR4-es verzió jóval drágább, cserébe max. 5% gyorsulást hoz (a 128 bites memóriabusz és a GPU a szűk keresztmetszet ennél a kártyánál), ezért a GDDR3-as 2600XT-ket érdemes megvenni
azért inkább XpertVision, mert a hűtése halkabb, mint a Sapphire-é (a ventilapátok sorjásak) és az XpertVision Sonic sorozat alapból overclocked edition
magyarul akinek nem szükséges az AA, annak bestbuy egy XpertVision HD2600XT 256 MB GDDR3 PCI-E vga ~25K bruttóért
egyébként már én is rendeltem egyet
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
én azon filózom, hogy a Galaxy 7300 GTmet eladnám kb. 11-12 K-ért még most, míg ér valamit, aztán vennék egy XpertVision HD2600XT Sonicot 25 K-ért...
attól félek, ha sokat várok, kifut a bestbuy-HD2600XT széria és a kártyám is elértéktelenedik teljesen...
viszont a másik oldala az éremnek, hogy ritkán játszom, akkor is CS 1.6ot 95%ban, tehát nincs racionális értelme lecserélnem...
-
Olasza
aktív tag
Kicsit utána jártam:
''Az új Radeon sorozat nem hiába kapta a HD elnevezést. Az AMD ezzel kívánja jelezni, hogy nagy hangsúlyt fektet a HD felbontású tartalmakra. Erről tesz tanúbizonyságot a teljeskörű HDMI támogatás, mely a DVI kimenetek számától függően kettő vagy négy darab HDCP másolásvédelmi kulccsal rendelkezik, ami költségcsökkentés céljából még opcionálisan sem hagyható el.''
''A Radeon HD2900XT-hez hasonlóan a HD2400 és 2600 szintén anélkül képes a hang továbbítására HDMI kábelen keresztül, hogy a grafikus kártya és a hangvezérlő lapka között fizikai összeköttetést létesítenénk (mondjuk egy összekötő kábellel).''
Forrás: PcWorld.hu
Szóval tényleg csak egy átalakítóról ban szó
[Szerkesztve] -
Emosz
tag
Énis néztem a teszteket de mivel crtm van még otthon és 1024x768ban használom így nem tudnám annyira kihasználni a komolyabb dx9es erejét az x1950nek plusz ha karácsonyra meg akarom majd lepni magam esetleg egy új kártyával akkor szvsz könnyebb lesz eladni egy dx10 kompatibilis kártyát mint egy régebbi dx9est...
Másrészt már énis szivesen megnéznék pár dx10es patchel elátott játékot is az otthonomban -
Olasza
aktív tag
A tesztek alapján DX9-ben az 1950pro jobb. Szóval nem biztos, hogy ezzel jobban járnál.
Komplikato: Ezt most nem értem. Külső- belső átalakító? Tudtommal a kártya támogatja, csak nincs a csomagban. Vagy ez most teljesen más? Nem érték hozzá, mintahogy nem is lesz szükségem rá egy jó darabig. De azért jó lenne tudni. -
Emosz
tag
válasz
AMD Power #2974 üzenetére
Köszönöm a tesztet
Egyre jobban tetszik ez a kártya plusz ugye az ati szív
Pedig az x1950ben csalódtam egy picit......Talán énis túl sokat vártam de az hogy nem volt benne thermoszenzor és nem éreztem azt az átütést pl. test driveban amit egy 7600gt után várna az ember...Szóval nehéz volt megemészteni de túl vagyunk rajta,egy kártya miatt nem teszünk lapátra egy céget -
Olasza
aktív tag
válasz
Komplikato #2975 üzenetére
free copy:
Half life 2 Lost Coast & Half Life 2 deathmatch
Asszem ez mégsem Black box, sorry a tévedésemért, eddig nem foglalkotam vele. -
-
Emosz
tag
válasz
AMD Power #2972 üzenetére
Énis nagyon kacérkodom vele már csak azért is mert egyszer volt nekem egy 7600gsem ugyanilyen sonicos változatban,ugyanilyen hűtővel....Csendes volt a ventije és nagyon jól nézett ki....A várakozáson meg gondolkodtam....Ha mindig várakozik az ember soha nem fog venni semmit mert minden nap van valami új
Mondjuk valami tuningtesztet megnéznék még a kártyával kapcsolatban de szerintem így gyárilag overclockolva is lenyomja az asus 8600gt-t(ezzel van nagyjából egy árban ez az xpertes sonic,mondjuk a 8600gt+1K de az már nem oszt-nem szoroz)
ps:eszembe jutott mégvalami:láttam a specifikációkat és ott az van hogy full támogatja a shader model 4.0át.A kérdésem csak annyi, hogy a 3.0át is támogatja teljes mértékben?Tehát visszafelé is kompatibilis?Lehetséges, hogy egy lámásnak hangzik a kérdés de miután megvettem az x1950et azután tudtam csak meg, hogy mégsem teljesen támagatja a sm3.0át....Nem akarok mégegyszer ilyenbe beleszaladni....
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Max hőmérséklet 3dMark06 62 fok.
Doboz tartalma:
[link]
Csak hogy én is kötekedjek, mielőtt mások panaszkodnának:
Akinek van 100e+ pénze HDMI alkalmas monitor/tv-re, legyen néhányszáz Forintja a kábelre is -
Emosz
tag
Nálunk azért elviselhetőbb a hőmérséklet,tégla és földszint...De jövö évi beruházások egyike egy légkondi lesz
A ramokat csak nem akarod megnézni nekem és a többieknek
Na jó nem akarlak tornáztatni,örülj csak az új kártyádnak....Atitool tehát felismeri,látja a hőmérsékletét az órajeleit de nem lehet rajta állítgatni?
Nálam is nyitott a ház oldala ezekben a meleg időkben.....
Azért elgondolkodtam valamin.....Nem érné meg egy kicsit várni szerintetek míg megjelenik a geforce új 9xxx szériája?(szeptemberre igérik,addig talán ki tudom húzni ezzel az alaplapi csodával)Szerintetek mérséklődni fog a 8800gts és a 2900xt ára az új széria hatására -
Olasza
aktív tag
Körny. hőm. 30 fok kora reggel. (10 em. plafon
)
Hangját azért nem tudom, mert nekem az AC Freezer 64 Pro hangosabb, viszont Crossfire lap lévén a kártya szinte a földön van, és lefelé fúj. (Nyitott ház minden oldalról)
Procit általánosságban írtam mindenkinek, aki ilyet szeretne venni.
Bull-dog vagyok vele! -
Emosz
tag
Köszönöm a válaszaid,egyébként végigolvastam már a topicot,ezért tudom, hogy gyárilag overclockolva van a kártya csak a hardverre voltam kiváncsi(''valóban 1.0ások a ramok? '')
X600am sajna még nem volt,a gépemben a leghangosabb jelenleg a vinyó,a házventim is 2000rpmes,szeretem a csendet...Ezért fontos a hang...
Nekem amúgy egy core2duo e4300am van,néztem a mark eredményeket is,egy x1950el 4600 körüli értéket kaptam(szerk: természetesen 3dmark06ban),remélem kihajtaná ez a proci ezt a kártyát is.....
A másik srác gépében egy 3,2es prescott lesz egy ideig,gondolom ott már játszani fog a procilimit...
[Szerkesztve] -
attiLANte
tag
Jól hangzik... De ha GPU hőmérsékletet írsz, tedd mellé a környezeti hőmérsékletet is légyszi, mert a hűtés hatékonysága e kettő különbségével arányos.
A venti megy folyamatosan max-on, vagy a kártya? Esetleg mindkettő?
Mi volt a dobozban a kártyán kívül? Elnézést a kukacoskodásért... -
Olasza
aktív tag
Mint írtam, gyárilag 700 mhz helyett alapból 800-on fut a memória. Terheletlenül 42 fok, terhelve passz, de folyamatosan max-on fut, nem csökkenti a sebességet. Ati-tool felismeri, de szabályozni még nem tudja. Halkabb mint az X600 kis ventivel. Az összes játéknál, ha max-ot állítok be (az eddig írt eredmények max beállítás + mindent bekapcsoltam és feltoltam amit és amíg lehet) szaggatás nélkül ment.
Szerintem nagyon jó választás, az eddig írt tesztek alapján én sokkal kevesebbet vártam tőle. FONTOS: az X2 3800+ mellett is néha proci limitbe ütközik, kisebb procival nem fogjátok tudni kihajtani. -
Dragon-X
csendes tag
Hy all!
Erdekelne mi a véleményetek... melyiket vegyem a DX10-es karik közül... ?
8600 GT vagy 2600 XT ? ezektől nagyobbra most nem futja
Előre is THX a válaszokat -
Emosz
tag
Visszaolvastam egy kicsit és azt láttam,hogy azon a kártyán amit megvettél 1.0n-os ramok vannak....Ez valóban igaz?Kártyavásárlás előtt állok,nem is egyet kellene vennem mivel a munkatársam öccsének a gépébe is kellene egy karit venni és a 8600gt és ez között vacilálok...
Mondjuk annyira nem lényeges a ramos dolog mert nem lennének tuningolva csak szeretem tudni,hogy van még benne egy kis tartalék
Még egy kérdést engedj meg:mennyire melegszik ez a kártya?Érdekel terhelten és idleben is....
Köszönöm
ps:majdnem elfelejtettem a második legfontosabbat:mennyire hangos?
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Mivel nem találtam semmi DX10-re utaló nyomot, feltételezem, hogy csak DX9.
-
Olasza
aktív tag
Van külön DX9 és DX10-es változat is? Nem is tudtam, ha hazaérek, megnézem.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
CoJ Vista, 7.8 1440x900 minden max: zoomnál min 10, átlag 11, egyébként min 16, átlag 20 fps.
A sebességet mivel tudom lecsökkenteni 2D alatt? Nálam non-stop 800/800-on megy. -
marcias
őstag
Szasztok!
Egy olyan gondom adodott, hogy nemtok Starcraftozni a kartyaval vmi miatt, azt mondja a 256 szin 640x480as felbontas mellett nem tamogatott. Ha beallitom a kompatibilitasnal akkor meg nem ismeri fel hogy tettem be cd-t. Ilyenkor mi a teendo? -
Olasza
aktív tag
X-pand rally 1280x1024 (wide-ot nem találtam) max. beállítás,este 22 óra, eső: min 17 átlag 25
-
Olasza
aktív tag
OC-nak sajnos nincs értelme, a proci így is kevés neki. De majd óvatosan kipróbálom.
eredmények úgy értendők, hogy háttérben fut: bitdefender, Zonealarm, utorrent, everest ultimate, driverek és kodekek tömkelege, mindez egy 3 éve telepített Windows-on.(winchester haldoklik, nem telepítem rá újra) -
Olasza
aktív tag
Maximális beállítás: max szűrés, max simítás. Nem nagyon ingadozik, végig 32 és 40 között mozog. Half life 2 1440*900 max szűrés, simítás non-stop 100 körül. Amit eddig észrevettem, az az. hogy nem nagyon ingadozik, szinte olyan, mintha terhelve és terheletlenül is ugyanannyit teljesítene
.
szek: fű árnyékát nem lehet bekapcsolni, gondolom ide már kevés a memória
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Itt az első:
Stalker 1440x900 maximum beállítás min. 30 fps, átlag 35
3dmark06 kb 4400 pont(szerintem proci limit) 7.8 béta
CoD2-t még be kell szereznem. -
Rolcsi20
senior tag
válasz
Komplikato #2931 üzenetére
én a hd filmekre gondoltam 1080p.....
-
Zolee11
senior tag
ezek a kártyák labdába se fognak rugni DX10 alatt, szal bőven elég a 256 RAM, még az is esélyes h a 2900-as is gyenge lesz h normális felbontásban futtassa azokat...
a 2600-asok 10fps alatt fognak teljesíteni, de ez ki is következtethető hisz a DX10 alatt sokkal nagyobb számítási igény lesz, mint a mai DX9-es effektek kiszámításához szükséges, és erre éppen h elég a teljesítménye -
Olasza
aktív tag
Megjött!
A legjobb, hogy az x-pand rally-n kívül ebben is van black box, amit sehol sem írnak.Jobban néz ki élőben, mint a képeken. Milyen progikkal érdemes tesztelni?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #2920 üzenetére
Akkor nem értem minek ASUS kártya. Az egyik legdrágább márkanév. A GDDR4 szintén nem éri meg a többletpénzt 1-2% plussz teljesítményért
Pl.: [link] bármilyen ramis webáruházban kapsz ilyet. Ráadásul valaki visszább írta, hogy 1ns memó van ezeken a kártyákon, tehát lehet vele durvítani.
Kifejezetten SzvSz -
Rolcsi20
senior tag
válasz
Komplikato #2919 üzenetére
gigába 2900est már láttam meg 2600prot de xt-t nem
amúgy azért baj az 5 volt mer a haver nem akar csak 1-2 bemenni és az istenért se tom vele megértetni hogy bekell menni 5 boltba, mert úgy főleg nem 290ből hanem 280ből jön ki...az a 10 se mind1
fedezi a benzint meg a kaját
-
Komplikato
veterán
válasz
Rolcsi20 #2918 üzenetére
Inkább legyen egy gép 5 boltból összeszedve, minthogy a másik véglet történjen, hogy tudnillik azt veszitek meg ami ''éppen van raktáron'', mert azzal szerintem lehet sokkal nagyobat szívni.
HIS-t bevallom sima bolti árlistán én se nagyon láttam, viszont egy GigaByte-ra kíváncsi lennék ... -
Rolcsi20
senior tag
na amit 42ért néztem már van 35ért is
...haladás de így is már bekel menni 5 boltba
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Komplikato #2916 üzenetére
his-be nem láttam 2600xt-t boltba
de akkor jobban körülnézek. Eddíg csak ilyen kisebb márkákba láttam ilyen 2600xt lite gddr3ast 27600ért. 32körül ahogy írod szintén csak ilyen Sapphire márkákban....én azért mindenképp vmi márkásabbat akarnék a srácnak...jó lenne gigabytba mivel a lapja is az lesz...
-
Komplikato
veterán
''Ati chipes lapjában az integrát vidkarit nem tudta működésre bírni 7600GT társasággal.''
Ja. Aljas módon a Surround View csak ATI+ATI kombóval megy, bár nem rémlik, hogy integrált GeForce menne egyszerre egy mellérakott ATI kártyával ...
7.8-at én is várom nagyon.
[Szerkesztve] -
Rolcsi20
senior tag
válasz
Komplikato #2910 üzenetére
ja bocs látom sapphireban van 27ért gddr3as gynegített verziós
...én asust néztem gddr4est
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Komplikato #2910 üzenetére
annyiért te max prot vettél
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #2909 üzenetére
Milyen lapja van haverodnak?
Épp panaszkodik egy illető arra, hogy Ati chipes lapjában az integrát vidkarit nem tudta működésre bírni 7600GT társasággal. Szóval ilyen oldalról is meg kell tekinteni a tényeket.
A 40k meg elírás lesz szerintem.
Amúgy ha tud várni egy keveset, míg megjelenik a következő Catalyst, akkor majd gondolom nyomnak pár helyen újra teszteket a 2600-asokkal, mert a 7.8RC3-ra azt írogatták, hogy gyorsult vele a kártya nem keveset -
Rolcsi20
senior tag
1 haveromnak veszek most gépet de nem tok dönteni hogy 30ért legyen 8600gt vagy 40ért 2600xt, szerintetek? játéktesztekben többségében a 8600gt megverte a radeont....
-
Dragon-X
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #2903 üzenetére
Persze csak akkor érdemes ha sokkal olcsóbb egy 2600XT-nél.
-
Dragon-X
csendes tag
Hy all!
Most rakok össze egy kissebb gépet , és szeretnék tanácsot kérni , milyen videókarit rakjak bele
A kettő közül valamelyik lesz benne :
- Sapphire PCIE X1650PRO 256MB DDR3 Ultimate
- Sapphire PCIE HD 2600PRO 256MB DDR3 OC ( OverClocked )
Melyik legyen szerintetek?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest