- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Daffit
tag
válasz
Armando_19 #1696 üzenetére
Lehet, hogy télre, mikor jön a karácsony, akkor éri meg nekik kiadni a 2700/8700-eket, de nekem jelen pillanatban a gépemben nincs se memória se vidikárty (most cserélem). A memória nem probléma, de milyen videókártyát vegyek? Kinéztem a 2600XT-t, de már nem vagyok benne biztos.
Ez így eléggé kaki
Még szerencse, hogy 2 hétig nem lesz szükségem gépre (pedig már intravénásan is beadnám magamnak ha lehetne (az a fránya gépfüggőség) DE! Van életem ;) -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #1697 üzenetére
Kérdezd őt:[link]
Tegnap hoztam neki egy GDDR3-as MSi RX2600PRO-t passzív hűtéssel. Lehet tud érdemleges információval szolgálni! -
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #1696 üzenetére
Engem most csak az érdekel, hogy ...
- Érdemes e az X165XT-met lecserélni GDDR3-as 2600XT-re (a GDDR4 szerintem egy lukas kétfillérest sem ér), nem csak játék szemppontjából!
- Érdemes e passzívat választani, vagy elég halk hozzá egy aktív is? -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #1695 üzenetére
Végülis ha úgy nézzük, nem is egy olyan rossz taktika arra, hogy kiszórják a régi szériából megmaradt raktárkészleteket.
Csináltak egy rakat olyan kártyát, amit nem igazán éri meg most még megvenni, mert elődjeik azonos áron sokkal jobb teljesítményt hoznak. Októberre, mikor már vége a nyárnak, és minden játékos kedvű ember otthon fog csücsülni a meleg lakásban, kiürítik a megmaradt készleteket, és kidobnak egy rendes középkategóriás kártyát. Pl HD2700XT, vagy 8700GTS.
NV-nek volt is valami olyasmi bejelentése, hogy október-novemberben jönnek egy új középkategóriás kártyával.. -
Komplikato
veterán
válasz
GuMipOkE #1694 üzenetére
Passz. Itt a PH-n többen árulnak 33-35K végösszegért 1950Pro-t, picivel többért már 512-es AGP is van. 29K körül láttam Palit 1950GT-t. 45K-ért meg X1950XT-t. Nem is egy embernél. Persze ezek megrendelére, ha azonnalra kell raktárról, és/vagy ''igazi'' boltból kell, akkor körül kell nézni.
Ha még is felment az áruk, akkor az azért van, mert az új középkategóória NEM übereli őket, a felső kategória meg 2-3x annyiba fáj. -
TomBoy1986
veterán
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mikorra is fognak a játékok készítői átállni erre a programkódra.
Őszintén szóval az egész egy nagy szokásos maszlagnak tűnik, amivel kábítják csak a népet.
És hogy miért? Hát mert azzal a lendülettel ítélnék halálra egyelőre a játékot, mivel a háztartásokban található gépek jelentősebb hányadában van DX9-es kártya. Szóval...szerintem, mire nagyon kell a DX10 addigra ez a kártya igencsak a múlté lesz.
De attól még a kedvező árfekvése miatt egész jó alternatíva lehet -
detroitrw
addikt
válasz
Mákos7észta #1691 üzenetére
nem rossz kis teszt
legalább átlátható
reméljük lesz benne ''kézzel'' fogható is -
Mákos7észta
aktív tag
Ezt figyeljétek!
[link]
(péntek, 12:58, szal a link még változhat, de jelen formájában vicces)
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
válasz
Armando_19 #1688 üzenetére
elfog telni egy szép kis idő amíg csupán dx10-es környezetbe működő game-k jönnek majd ki
még a 2magos optimalizálás is eléggé ritkaság -
Armando_19
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1687 üzenetére
Hát ha nem akarok nagyon a jövőbe mutatni, nem érné meg jobban egy X1950GT@PRO-ra váltani? Kb egál lenne ez is.Mikor már lesz valami ami rendesen kihasználja DX10-et, akkor veszek középkategóriás kártyát belőle, de szerintem az még 1 év legalább lesz.
Ezen most kicsit eltöprengtem.. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Armando_19 #1686 üzenetére
akkor érdemes cserélni a jövőt illetően
-
Armando_19
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1682 üzenetére
Hát kb egálra jönnék ki egy Sapphire DDR3-as XTvel, szóval ha jobb, akkor egy szimpla csere lesz csak.(15.én)
-
detroitrw
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1684 üzenetére
-
detroitrw
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1682 üzenetére
mi az alapkonfig amivel tesztelsz?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Armando_19 #1678 üzenetére
Ha ez mond valamit, akkor Dark Messiah-ban picit gyorsabb volt a HD 2600XT a 8600GT-nél, de szerintem annyival nem gyorsabb, hogy megérje csak emiatt rákölteni.
-
GuMipOkE
senior tag
Voltak páran, akik 1950Prót emlegettek, és bizonygatták, hogy bruttó 30-32k körül van. Nemtom hol látták ennyiért, mert a 1950GT is 28+tréfa körül van. A Pro meg majdnem 50%-os felárral kaptható a 2600XT-hez képest, és annyival nem jobb.
-
Olasza
aktív tag
Na, én is elolvastam az anandtech tesztjét. Hát az valami förtelem! Én is tesztelhetnék formula 3000-es versenyautót (csak mert középkategória) rally pályán, és mondhatnám, hogy mennyire alkalmatlan. A 2600-as egy középkategóriás DX10 kártya, és szerintem abban pontosan ennek megfelelően fog teljesíteni. Se jobban, de nem is úgy, mint ahogy ott lehordják.
-
Daffit
tag
Sajnos nálam egyre nagyobb a képzavar a 2600xt vs 8600gt és a dx9 vs. dx10 -ben.
Az az érzés alakult ki bennem, hogy nem lesz olyan kártya, amelyik mindkét dx-ben helyt állna. Mivel még egy ideig biztos jönnek dx9-es játékok nem látom megalapozottnak az új generációs kártyákra való átállást. Lehet, hogy ténlyeg driver probléma, kiforratlan még. De ha nem javul a helyzet, akkor inkább egy X1950-et veszek, mint 2600xt-t és majd a 3600xt-be ruházok be
Nagyon várom a PH! teszteket... -
Armando_19
őstag
válasz
adalbert1 #1677 üzenetére
Én abban bízom, hogy lesz hozzá hamarosan egy rendesen optimalizált driver...
NV kezd alakulni G84/86-os meghajtók terén. a 162.15 egész használható lett.Bár még mindíg morfondírozok, hogy leváltom egy 2600-ra...Ha jobbat megy source alatt mint mostani karim, akkor meg is éri! -
adalbert1
veterán
Akkor még akár valami jobb is kisülhet belőlük ha tényleg így lesz + driver optimalizáció.
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire látványos javulást érhetnek majd el azokhoz az értékekhez képest, amiket itt produkáltak, remélem sokat, mert ha nem akkor csak a köv. középkategória kártyái tudnak majd valami használhatót produkálni dx10-ben. -
GuMipOkE
senior tag
Hát ilyen nincs. Sehol nem kapni HD2600XT-t...
-
adalbert1
veterán
válasz
Zé_Mester #1651 üzenetére
Őööö, legutóbb olyan 2004 körül került kezembe, akkor már elég gáz volt, meg nagyon ritkán itt-ott belebotlok 1-1 számba.
Olyan 96-tól voltam igazán lelkes olvasó kb. 2002-2003-ig, mikor is más kiadóhoz került a lap, így a cikkírók nagyrészétől is megváltak (vagy ők az újságtól)... Az onnan eltelt 1-2 évig amig még vettem a lapot, azt vettem észre, hogy nem produkálták az előző gárda színvonalát, de ettől még lehet, hogy azóta felnőttek a feladathoz (vagy én nőttem fel, és már nem érdekel annyira az egész).
Ugyanez az 576 kbyte, azt is élmény volt olvasni, néha fetrengtem a röhögéstől, valahogy volt egy feelingje a dolognak... Csak az meg asszem megszünt, a konzol-t meg sose olvastam, mert egyszerűen akkor abszolute nem érdekeltek a konzolok...
Hogy on is legyek: megnéztem én is az anandtech-es tesztet, hát dx10 alatt tényleg nem egy nagy durranás a kártya (persze a 8600 sem), nem tudom hogy mit akarnak ezekkel a kártyákkal... Max régi játékok+hd video gyorsítás amire értelmesen lehet használni őket. -
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1669 üzenetére
láttam már,de hangját nem hallottam
XT-n sincs nagyobb
U.I lehet késik a vásárlás egy kicsit mert hogyismondjam notimon kiégett a kábel szo szerint
ha az elektronika is sált akkor csak augusztus végepont egyetmi kezdésre akkor meg nem szabad venni oylat amivel szorakozni lehet mert megszivom megint
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Na a kedvencem
Táp-téma
Nézd meg a konfigomban lévő tápot. Mindenki szerint itt egy nagy rakás ürülék, közben me feszemeléses tuninggal is viszi a konfigomat. Viszont soha nem várnám el tőle, hogy teljesítse amit rá írtak.
És mint látod, ez a 8900Ft-os táp szépen elvisz egy 89W TDP fogyasztású procit tuningolva (bőven 100W fölött), mellette egy 75-80W fogyasztású videókártyát (tuning nélkül, mert tuninggal kb. 85-100W,mivel a feszültséget is meg kell emelni) + sallangok (kb. 50-70W)...
Szóval a 9-10K-s árkategória szépen elvisz egy ilyen konfigot.
Konfig:
X2 4200+ @ 2600MHz, 1.5V
X1950XT @ akár 688/1980, 1.375V
...
Ja és a konfig januári. -
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1666 üzenetére
hm a Sapphire-n ref hűtő van? mert akkor tök furcsa a csendes hűtő
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Olasza
aktív tag
350 Wattos FSP tápom van, és mindez csak azért fontos, mert kettőt szeretnék belőle. Ezért van új konfigom.
-
Olasza
aktív tag
válasz
venember83 #1660 üzenetére
Hosszú ez a várakozás a 2600XT-re.
Addig meg van vita is.
Jelenlegi konfigom (lásd fent) fogyasztása szerintem nincs 5 Watt. -
Zé_Mester
őstag
válasz
venember83 #1660 üzenetére
így van - ennyi
kutyát nem érdekli hogy mit írnak a dobozra hogy ennyi meg annyi W-os.
az a léyneg hogy :
HÁNY 12V-os ÁG VAN, ÉS ÁGANKÉNT HÁNY AMPERT TUD LEADNI ???
ennyi. a többi az csak marketing.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Gyerekek 20W akkor fontos ha 24h-ban megy a gép....
de ha csak gamera van bekapcsolva vagy max napi 12h akkor szinte lényegtelen a megtakaritás -
Zé_Mester
őstag
''Tápot pedig nem lehet eladni értelmes áron, mert ki bízik egy használtban?''
én most vettem egy fél éves Chieftec 560W SLI Ready-s tápot egész korrekt áron....de ez most lényegtelen.
ha normális=márkás 350W-os tápod van (FSP, Chiestec,Thermaltake...) akkor egy 2600XT is simán menni fog mindenféle gondd nélkül.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
válasz
Zé_Mester #1653 üzenetére
Aki vett magának egy 10e Forintos 350 W-os tápot, annak nem mindegy, hogy 20-30 Wattal többet fogyaszt. És biztos nincs kedve kidobni, hogy most vegyen magának 15e-ért 450 Wattos tápot, majd 1 év múlva 600, és rá egy fél évre pedig új szabvány, és azt is dobhatja ki új szavány miatt. Tápot pedig nem lehet eladni értelmes áron, mert ki bízik egy használtban? Én inkább spórolok 20W-ot, és használom a márkás tápomat.
-
aginor
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #1632 üzenetére
Szia!
Mi van mostanában a HWT-vel?
Több mint egy hónapos a legfrissebb teszt is rajta?! -
Ehehe, megnéztem az anandtech.com-on levő DX10 tesztet, most nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek.
-
Olasza
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1650 üzenetére
Sorry! Jelenlegi konfigom: se k610i + opera mini böngésző 176x220-as felbontással és T9 segítővel.
Hozzászoktam az idézéshez, de ezzel sajnos nem megy.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Valószínűleg 2-3 hét. Legalábbis itt miskolcon (direkt kis betűkkel) Volt olyan boltos, aki azt sem értette, hogy mi után érdeklődöm.
valószínűleg úgy is itt rendelek a PH!-n.
-
fnatic
tag
Mikorra kerülnek ezek a kártyák kiskerbe?
-
GezaR
tag
Egy PCI-E x16 sín 70 W leadására képes. Sztem ha a fogyasztás is fontos akkor ez még jó. lehet hogyha kicsit jobban dolgozik a kártya, azért kell rá a csati.
-
ftc
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1642 üzenetére
sorry de nekem fontos...fogyasztás mániákus vagyok
-
Olasza
aktív tag
Na de azért a tápnak nem mindegy!
-
TomBoy1986
veterán
Még mindig probléma a fogyasztás?
Egy X1950Pro hozzávetőlegesen 65W-ot fogyaszt terhelés alatt. Terheletlen állapotban pedig ~25W-ot. Nem igazán értem, miért fontos. Nagyságrendileg ugyanaz.
És annyira nem megy ma rosszul idehaza, hogy 10-20W-on kellene szarakodni. Nem hiszem, hogy sokan lennének olyanok, akik fogyasztás alapján választanak maguknak a számítógépbe alkatrészt (persze nem végletekben kell gondolkodni, mint VIA C3 és Prescott) -
Olasza
aktív tag
Nekem az alaplapba is kell egy tápcsati. Így a lap már 3 helyen csatlakozik a táphoz. ;)
-
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1628 üzenetére
Modern uszonataskak
-
Olasza
aktív tag
Csak egyszer küldtem, mégis duplázott. Ezzel törlöm is.
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
Kell az 512 mb memória!
nem szabad ezen spórolni! Fontos különbség a DX9 és 10 között egyszerű hasonlattal: DX9: lóerő számít, DX10-nél pedig a nyomaték. Lehet, hogy a 2600-as lassú, de magas terhelés alatt ugyanúgy megy, mint anélkül. Lehet, hogy csak 30 fps-t hoz, de azt folyamatosan, míg az nvidia néha 100 fps-t, de ha teljesítenie kellene, akkor meg szinte megáll.
-
GezaR
tag
Miért cask akkor jeleníti emg az üzeneteket, hogyha 2X írock?
Most du. kezdte el.
Szerk.: DE jó msot emg 2X küldi el, és 1X kattintok rá...
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Miért cask akkor jeleníti emg az üzeneteket, hogya 2X írock?
Most du. kezdte el.
-
GezaR
tag
válasz
Nekem 165XT-m van van rajta tápcsati és mégse kell hozzá
Lehet h csak a CF használat miatt van ott, hogyha vki CF-be kötne 2 karit.
-
ftc
nagyúr
válasz
semmi szoftver? driveren kivül?
ebből indultam ki
[link]
153W a max E6700-al
üresjárat pedig 96W -
GezaR
tag
válasz
Alvin, az X1650XT-men is van tápcsati.
És mégse kell használni.
-
ftc
nagyúr
válasz
dobozok tartalmát ellehetne árulni?
stalkerra jön ki patch..lehet bekéne várni
Komplikato...szted miért vayok bajban? x1950 vs hd2600xt
hd előnye video lejátszás,alacsony fogyasztás
hátránya lasabb mint x1950,de x1950 kb 60-t fogyaszthat full terhelésen ha jol számolgatok
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
Várjuk a folytatást! -
Komplikato
veterán
Hát izé, most néztem az Anandtech oldalán a full DX10 tesztet (összes VGA vs összes ''DX10'' stuff) és azt mondo én elsírnám magamat, ha a 90-150.000Ft-os VGA-n (HD2900XT, 8800GTX és Ultra) 1280-ban élsimítás nélkül nyomna 20-30FPS-t.
Lehet a VGA cserével nem egy hanem két generációt kéne várnom? -
Alvin_ti4200
félisten
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #1620 üzenetére
Ha legalább olyan színvonalú tesztekkel lenne tele, mint amit említesz, hogy te is csinálsz, még meg is venném... Ehez képest az utóbbi 5-6 évben már egy nagy szar az egész, vagy csak mindig a gyengébb részek kerültek a kezembe. (Nem flame akarna lenni, csak megállapítás)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1614 üzenetére
Akkor a 2900-et is a gurunak csináltad? Le vagyok maradva, hogy mit csinálsz.
-
he7edik.
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1620 üzenetére
CS: Source mindenképp
( vagy bármilyen Source motoros játék )
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Colin McRae: Dirt, Test Drive Unlimited, Rainbow Six: Vegas, Tomb Raider: Legend, Company of Heroes, Dark Messiah of Might and Magic, Doom 3, F.E.A.R., Prey, Need For Speed: Carbon, S.T.A.L.K.E.R., Lost Planet, Oblivion
elég lesz?Többet nem mondok, mert a végén kirúgnak, tessék megvenni egy hónap múlva az újságot
Lesz benne DDR2 vs. GDDR3 HD 2600Pro összehasonlítás, tuning (remélem) és jó sok teszt
[Szerkesztve] -
válasz
Alvin_ti4200 #1618 üzenetére
Igen, neten nyomom, másképp nincs is értelme.
Hát akkor ennyit a BF2-ről. -
válasz
Alvin_ti4200 #1616 üzenetére
Remélem Battlefield 2 is köztük van!
A 7900GS-emet közepes beállításokkal, 2xAA mellett a 64 player Jalalabad járműves pályán robbanáskor (füst. törmelék) símán leviszi 35 FPS köré... Szóval hiába 2 éves a game, nagyot tud terhelni a kártyákon. -
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1614 üzenetére
Colin
irtet is ott elvleg hd2600-nak áll a zászló...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Komplikato #1612 üzenetére
A Rainbow Six: Vegas is UE3-mat használ, igaz még ''csak'' DX9.0c, azt is megnézem a kártyákon, remélhetőleg ott kijön, hogy kinek áll a zászló.
-
r9550
senior tag
válasz
Komplikato #1612 üzenetére
kiváncsi vagyok naon hogy dx10-es játékokban fog-e javulni a középkategória
-
Komplikato
veterán
Ehhez kéne egy értelmes DX10 progi amivel tesztelni lehet(ne), itt léphetne képbe a Crysis demo ... de mostanában nagy divat mindenre azt mondani, hogy nem lesz demo, vagy csak megjelenés után.
Ha jól tudom a Bioshockból se lesz, az már ilyen félig Dx10-es UE3 motort használ pedig. -
r9550
senior tag
a gddr4 is csak parasztvakítás ha megnézted a teszteket akkor láthattad hogy a gddr4-es csak 1-2 fps-el tud többet ugyláccik ennek a magnak elég a gddr3-as sávszélessége is
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Armando_19 #1604 üzenetére
mondom, hogy kapok GDDR3-mas MSI Pro-t
-
r9550
senior tag
már megoldottam a problémám valami a winfos alol bezavart sztem az easy tune5 vagy nem tom leszettem mindent nforce4 driver easy tune @bios mindent utána meg csak az nforce4 drivert tettem fel a legujjabbat és most jo sztem valamelyik bekapcsolta a c 'n' q-t és azé nem megy
-
r9550
senior tag
válasz
Armando_19 #1605 üzenetére
ilyen olcsó? nekem régen 30k körül mondták akkor be se kell számíttatnom a vga-m
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1601 üzenetére
MSI itt is van de Sapphire XT nincs
256-s nem lesz lekellene tesztelni azt is hogy kell e az 512 vagy parasztvakitás -
Armando_19
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1600 üzenetére
hmm. Jó drága. 32ért Br elég zorkó azért az 512es XT-ért.
Hát a 10db 256os DDR3as MSI próból az egyik nálam lesz ma. Esetleg a srác akinek hozom, belemegy egy kis tesztelésbe.mikor akarnád csinálni? -
-
r9550
senior tag
mennyi a gddr3-as xt vagy még csak a szálítmányokat kezdték el hozni?
mod: télleg esetleg ti nem tuttok segíteni rajtam?
nem took tuningolni mer sztem valami lock van az alaplapon mikor a meghajtókat tölti be akkor kiír valamit és néhány másodperc mulva ujraindul
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest