Aktív témák
-
fnatic
tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Van HD 2600pro gddr3-al szerelve? :o
-
Armando_19
őstag
Srácok!
Szerintetek egy HD2600PRO 256 GGDR3 rammal szerelt kari, és GDDR3-as XT között mekkora a külömség? Tuningal ki lehet hozni a difit? -
7600GT
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ez amolyan Call of Juarez-es játék.
Mármint fps-ek tekintetében.
Szomorú, hogy egyre kevesebb játékot optimalizálnak le rendesen. -
Alvin_ti4200
félisten
Ultra detail, ami egy halom bug a demóban, a teljes játékhoz az első patch többek között ezt orvosolta. Mellesleg én kipróbáltam még 8800GTS-sel High és Ultra részletességben is, grafikailag különbséget nem láttam, cserébe az fps mutató 35-ről 1-re zuhant, brávó Codemasters

-
Megnéztem a korábban linkelt teszt Dirt és Stalker tesztjét; ezek alapján a GDDR4-es 2600XT semmivel nem gyorsabb a GDDR3-asnál, ergo nem ajánlott vétel.
-
GuMipOkE
senior tag
Kicsi a mozgás a főoldalon, biztos a 2600XT tesztjén dolgoznak a háttérben a PH!-s fiúk...

-
Thomas1
addikt
Ahogy elnéztem ezt a tesztet, nekem az jön le belőle, hogy az Unreal Engine 3-as játékok sokkal jobban fekszenek az új Ati felépítésének. És ez egyáltalán nem baj, mert eléggé sikeres lesz ez a motor, tuti sok játék fog erre épülni.

-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22
üzenetére
Hja, a 8600GT-t is mindenki temette az első tesztek után, aztán dx9-re végülis annyira nem rossz vétel. Persze most a 2600XT valamivel jobb lett, bár lehet hogy az AA-t jobban viseli a GT. Technológiailag elméletileg időtállóbb a 2600XT, ezért be is vállalom, de az idő majd eldönti. Végül is nem 100 évre veszünk VGA-t...

-
ThuG4LifE
senior tag
végiglapoztam ezt a német tesztet, hát eléggé lehangoló, hogy egy középkategóriás kártyával a legtöbb új játék szinte játszhatatlan
jó, ha mindent leveszünk akkor talán megy rendesen, de ez azért már kicsit sok szerintem ... bár egy hd2600xt azt hiszem elég lesz a gyengécske gépemhez low settings-vel
, csak ne legyen sokkal drágább az agp-s 
-
pisti
őstag
Azért látszik, hogy az ATI is érezte, hogy milyen kevés is ez a VGA.
Itthon 25k-s kezdőár középkategóriának, olyan is régen volt. -
Armando_19
őstag
Na ha minden jól megy, szerda reggel 2 újdonsült HD2600XT tulajdonossal leszünk gazdagabbak.

Lehet még 1 belefér...
24840 bruttó. -
-
Mozso26
senior tag
Árpi hogy megy a lost planet a 7.6-al?
Sorry rosz topikban vagyok azt hittem ez 2900 xt.
[Szerkesztve] -
vittuka
aktív tag
-
Zé_Mester
őstag
am nagyon érdekes dolog hogy az első normális DX10-es környezetben végre láthatjuk a karikat összehasonlítva.
és az is látható hogy a 2600XT hozza az elvárt szintet DX10-ben. remélem ez a szint nem csak a Dirt.ben jön majd elő, hanem más gamekben is, és ha így lesz akkor nv igencsak kötheti a gatyát a csillagos égig

-
aya
addikt
[link]
link a lustáknak...
-
aya
addikt
a www.computerbase.de
oldalon láttátok már a 2600XT tesztet, belevették már a Colin dirtet is,
szerintem korrekt kis teszt. -
ftc
nagyúr
Nem DDR3 meg DDR4 hanem GDDR3 és GDDR4 ! tessék erre odafgyelni mert nem mind1!
-
Zé_Mester
őstag
valyon a PH-s bazárokba mikor lesz 2600XT???? és valyon mennyi lesz szerintetek???
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22
üzenetére
Sztem a mostani nV kártyáknak közel sem biztos, hogy rosszabb a képminősége. A régebbi nV kártyák esetében egyértelmű volt, hogy az ATI 2D-ben sokkal szebb. 2 éve a Gf-6800-asom és a X800XL kareszem esetében már nem volt akkora különbség, de még mindig az Atinak volt jobb képe, mégha csak kicsivel is. (nekem azért szembetűnő volt még mindig)
A mostani generációknál meg a fene sem tudja, mert ugye ezek már teljesen átdolgozott architektúrával/technikával készülnek. A képminőségbeli különbséget (2D-ben) sztem már csak a kártyára ültetett alkatrészek minősége fogja meghatározni.
Persze én továbbra is az Atit favorizálom, mert az nV-vel nem volt annyi pozitív tapasztalatom, mint az Atival. Viszont ha árban és minőségben jobb az nV, akkor majd azt veszem. De most valszeg bevállalom ezt a HD 2600XT-t...
-
Bundás22
őstag
árak hogy alakulnak? ha 26 ezer lesz a Gddr4-es HD 2600XT akkor lecserélem a 8600GT-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nemtudom az tényleg igaz hogy szebb a képe az ATInak?
igaz amikor GeF2-ről 9600XTre váltottam érezhetően szebb volt a kép(moncsi maradt), bár mind2 más generáció
most a 8as széria és 7es nvidia között nem láttam nagy különbséget
(7600GTmvolt)
szal egy pl. 1950pronak szebb a képe mind egy 7900GS-nek?
mi erről a tapasztalat? régen elhiszem h így volt de sztem az nvidiások is fejlődtek 
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igen, azt azert ne feledjuk ezzel a hutovel is csak 1 slot magas a kartya, custom hutesekre ez nem jellemzo

-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Valóban.

Kiváncsi leszek ezért az apró betűs zalmi feliratért mennyivel kell többet adni

-
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Emporiumcomputers a HIS Magyarországi disztributora toluk kene tudakozodni, legutobbi elorendeleses listaban nem volt benne a zalman verzio csak az iceq.
Oc.uk a HIS elsoszamu disztributora semmi info naluk se a zalman verziorol.
Sapphire hd2600xt ultimaterol nem lattam meg infot, csak a hd2900-nal de azon nem zalman volt, hanem a thermaltake 2 ventis hutoje [link]
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az még hagyján. De, hogy lehet a ventin his felirat és nem zalman?

-
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Na, engem is pontosan ez érdekelne, bár sajna még a gyártó oldalán sem láttam olyat

-
rocket
nagyúr
HIS HD2600XT GDDR3 Zalman hutessel
![[kép] [kép]](http://www.hisdigital.com/newimages/products/HD2600XT_Zalman_500.jpg)
IceQ sorozat megmarad persze
-
Olasza
aktív tag
Ha te azt tudnád, hogy mennyire!!!?

-
Olasza
aktív tag
Ja igen.
A teszteket nem alapon futtaták ott, mert az írás szerint ezeknél a kártyáknál már nem a GPU szab határt, hanem a processzor. Így mindent a max.-ra állítottak. Lásd AA és AF is fel van tüntetve. -
Olasza
aktív tag
Nemsokára megyek, és veszek egyet.
Lehet, hogy most még a gf jobb, de ez hosszú távon mégis a 2600 jobban megéri.
Minek vennék egy olyan kártyát (gf 8600gt), amit dx9-ben kb 10 kártya legyőz, dx10-ben pedig sehol sincs.

-
Bundás22
őstag
A geforce kártyák iszonyat gyorsak, de ha teljesítenük kell Dx10 -ben elvéreznek
most komolyan lehet 2X olyan gyors a radeon mint a közepes GF, dehát mintahogy 5 FPSsel 10 FPSsel is rossz játszani nem?
én mondom igazi DX10-es karik majd a köv generációban lesznek ezek meg jók DX9-re inkább, tapasztalatok alapján optimalizálják DX10re a köv generációt.Sztem még a HD 2900XT/8800-nek is inkább a DX9 fexik 
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
na ezt nézzétek meg:
[link]
Van ott kb 30 oldal teszt erről a kártyáról, de pont az igazolódott be, amit gondoltam.
A geforce kártyák iszonyat gyorsak, de ha teljesítenük kell Dx10 -ben elvéreznek.
Na jó, 8800 az nem, de sajnos a tesztből hiányzik a 2900-as. -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ne bántsátok szegény csiguszt!
rólatok mikor neveznek el várost Franciahonban?!
csak irigykedtek
ráadásul ő spongebob legjobb barátja 
még engemet is sikerült überelnie
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
jó én elhiszem h ti jobban értettek hozzá

azért nem kell leszólni a 8800ast, mert elég erős
végülis nekem az ezekkel a karikkal a véleményem lehet hogy a 9-es nvidia széria sokkal jobb lesz DX10-ben még a közép is, tapasztalatok után könnyebb egy jó DX10es karit megalkotni mint ad hoc, ezek csak az első fecskék, még a HD 2900as lehet az se lesz olyan jó mint a következő középkari DX10ben mégha erősebb is
a 8600GT-t se szabad leszólni mert pl. 7600GTről érdemes váltani de nagyon, pláne h a váltás nem több mint 10-15K
-
7600GT
senior tag
válasz
Bundás22
üzenetére
1. Lehet, hogy a jelenlegi játékokban gyorsabb, de már ott sem minden esetben lsd.:TDU
Ráadásul a jövő játékaiban nagyon soka lesz a Vertex/Geometry Shader alapu kód, amikben csúnyán elvérzik a G80. A FLOAT MAD serial pedig a legegyszerűbb Pixel Shader kód.
2.Én is elfogadnék egy 8800GTX-et.
3.A jelenlegi játékokban tényleg nagyon erős, de be kell ismerned, hogy a jövő a Radeonoké.
Ha esetleg nekem nem sikerült meggyőznöm téged, akkor forduljál szerintem Abu85-höz, Dezzhez, vagy GBors-hoz.
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
1.sajna engem ezek nem hatnak meg, csakis a játékokban mért FPS értékek...ott meg Nvidia, úgyios arra programozzák semmi esély
pl. a FLOAT MAD serial-ben többet kap a GTX
és több rajta a memória is 
2. azért elfogadnék egy 8800GTX-et hadd legyek őszinte, gondolom te is
3. a Radeon kábé fél évvel később jött ki attól még erős azt mondani a 8800asra hogy trágya, és nem olyan zajos
inkább mond azt h nem olyan jó, de hogy trágya azért az erős
-
t1
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
simán kihajtja egy 3500+ kihajt egy 7900GT-t
-
7600GT
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy mikorra várhatók olyan játékok amik kihasználják a HD2XXX széria erejét? Vagy ez teljesen reménytelen addig amíg az nVidida féle trágya 8XXX széria kint van?
Szerk.: Szerintem a kártya az áráért nagyon jó. Lehet, hogy én is benevezek egy ilyenre.
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Armando_19
üzenetére
Tudomásúlvettem, leléphet fiam!

Egy 3700+ Sandi van nálam, de meghalt a lelkem, az ment az álltalad leírt beállításokban, de mivel garit azóta sem kaptam meg a procihoz, ezért vettem 9k-ért egy 3000+ -t. Kezdetben 2 egyforma kingmax ram volt, 270-es fsb ig bírják, aztá egyik meghalt, garicserébe egy másik, csak papiron azonos kingmaxot kaptam, ettől fogva nincs DC mód, és visszaosztva a gép nem jut túl a ramteszten, szóval csak 1:1-ben megy, emiatt most csak 2115MHz van...
Szóval várom már, hogy legyen 2600XT-m... Aztán majd bekell érnie ezzel a proccal, mást nemkap a lelke...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Már várom!
De AA legyen kikapcsolva, mert én amúgy sem szoktam használni, meg az hazavágja a kártya teljesítményét... Egy bizonyos felbontás fölött meg nincs is jelentősége már, sztem... 
-
Armando_19
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Kapitányúrnak jelentem, hogy a processzorát ehez a videókártyához bővítse egy 3700+ Sangiego kódnevű CPU-ra.
Azzal már rendesen ki fogod tudni hajtani szerintem. Ha ramod megy 235-ös FSB-n, akkor a CPU-d 2585ön betonstabilan fog menni alapfeszen. 1MB cache is sokat számít.
Egy ilyen kártyából sokkal jobb teljesítményt tudsz kisajtolni vele. Pajtinak a 7900GS-ét is nagyjából kihajtja egy ilyen prockó. -
Kakumix
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Ez komoly? 18-ért?

Én már 2 hónappal korábban is csak 15-ös ajánlatot kaptam az enyémért
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mekkora proc. kell majd a kari rendes kihajtásához?
Most 3000+ A64 van, ami a nálam lévő ramtól függően megy 2100 v. 2400MHz-et. (alap 1800)
A látottak alapján szerintem nagyon jó kari (2600XT) lett azok számára, akik nem 1280*1024 felett játszanak, és az ár is fontos... (azaz nekemis)
Még várok picit, aztán a vmoddolt 7300GT-met fogom cserélni, de csakis 512 rammal ellátott kártyára. Viszont még megvárom, mire lesz valami faja teszt, meg a GDDR4-es dolgok is tisztázódnak... -
rocket
nagyúr
válasz
Armando_19
üzenetére
Nem mondtam a pro nem 256mb, pro 256mb gddr3, xt 512mb gddr3, mindketto passziv hutessel van szerelve.
Catalyst 7.6
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Armando_19
üzenetére
''Amúgy megnéztem, és tényleg az 512MB XT a 27.''
Es passziv hutesu, gddr3 pro is az
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Nemtudom még, ma/holnap megyek csak érte... Fél6ig melózok, valahogy be kell suvvasztani az időmbe az elhozatalt...
Amúgy megnéztem, és tényleg az 512MB XT a 27.
De szerintem az 256Mb-s XT nagyon megéri 20ért. Főleg hogy 18ért eltudom adni a mostani 6800GS-em!
''Nem hangos a Sapphire? Nálam most passzív van ...''
Ha 2600as kariról beszélünk, akkor az egy HD2600XT Ultimate kari,nekem a sima ventis lesz. De ha tetszik a kártya, akkor szó nélkül veszek rá egy zalman VF900-at.Nagyon várom már!

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
VF900-zal biztos nem.

Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Érdekes X360-on nem szaggat, pedig abban sincs 8800GTS-nél erősebb VGA, sőt...És ugye 1280x720-ban megy.

jó, ha mindent leveszünk akkor talán megy rendesen, de ez azért már kicsit sok szerintem ... bár egy hd2600xt azt hiszem elég lesz a gyengécske gépemhez low settings-vel
, csak ne legyen sokkal drágább az agp-s

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Remélem bannolják.