- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Aktív témák
-
Keitaro
addikt
válasz
Komplikato #2195 üzenetére
Még nem volt szerencsém csak az MSI borzadályához, úgyhogy _mostmár_ tudom, hogy ugyanaz a nyák. Mert az simán lehetett volna más alatta.
-
AMD Power
titán
válasz
wowbagger007 #2196 üzenetére
Milyen CPU fogja hajtani?
-
rocket
nagyúr
válasz
wowbagger007 #2196 üzenetére
Kepre odafigyelhetnenek azert, nem nehez gddr3 verziorol kepet talalni
-
wowbagger007
csendes tag
-
Keitaro
addikt
válasz
wowbagger007 #2192 üzenetére
Lol, tisztára úgy néz ki mint a Pro
-
AMD Power
titán
válasz
wowbagger007 #2192 üzenetére
Ez baba. Várom a teszt eredményeket. Hol vetted és mennyiért?
-
wowbagger007
csendes tag
-
AMD Power
titán
Az első hsz-t lehetne bővíteni.
[link] -
rocket
nagyúr
Most olvastam az AMD oldalan press releseben [link], hogy az AGP hd2400/2600 kartyakon nincs meg dx10 tamogatas driver szinten, csak a kesobbiekben varhato de nem irjak pontosabban mikorra varhato, nem mintha a kartyakat lehetne mar kapni, de azert jo tudni nehogy valaki belenyuljon a lecsoba
-
immi77
tag
Erről érdemben nem tudok nyilatkozni.
Érdekes lehet még az MSI GDDR3-as 2600pro-ja, de erről Nándika (ha jól emlékszem neki ilyen van) többet tudna nyilatkozni. bár árban ugyanott van mint a Sapphire 2600XT-je (ami szerintem itthon olyan 26-27e forint körül fog debütálni, értelemszerűen PH! bazárokban 1-2e forintal olcsóbban).
Körülbelüli információm még HIS 2600XT GDDR3-ról (a sima,nem Zalman, nem ICEQ) van, ami ha minden igaz júli 25. körül érkezik, nekem konkrétan 28700 Ft-os árat mondtak (kisker). A Zalmanos meg 31ezer körül.
Én még várok az XT-re, majd két hét múlva meglátom, ha megjöttem nyaralásból. -
AMD Power
titán
Mivel az a kártya már AMD-s így kezd egyre jobban érdekelni. Nekem szerintem egy HD 2600 Pro elég is lenne. Ha jól tudom ilyen 20K-s környéken lesz ugye?!. Gondolom ez majd gyártó függő is lesz.
-
Daffit
tag
Szerintetek a 2600XT teljesítménye fog látványosan javulni új driver esetén?
-
ftc
nagyúr
24k a Sapphire GDDR3-s XT
Asus 26K
His 30K
x1950GT 29K
x1950Pro 32K -
törölt tag
Mi a különbség?
HIS HD2600XT ICEQ Turbo 256MB 128bit PCI-e
HIS HD2600XT 256MB 128bit PCI-e
Ja és 512 mennyivel jobb mint 256? -
marcias
őstag
Na, a héten megjön nekem a kari: HD2600XT 256mb ddr3
Majd írok róla -
gayer
aktív tag
Sziasztok, vki vett már ilyen karit? Az lenne a kérdésem hogy ahogy néztem csak a hd2600xt-be csomagolnak hdmi-dvi átalakítót, vagy a hd2600pro illetve hd2400pro is kap ilyet?
-
törölt tag
Az igaz h. 2600xt-n jobban fut a DIRT mint 1950pro-n?
-
GezaR
tag
Szerintetek megéri váltanom X1650XT-ről 2600XT-re?
-
keszegduda
őstag
Banditnál már van raktáron HD2600-as sorozat!
[link] -
Daffit
tag
A véleményem az, hogy értelmetlen 2 évig megtartani egy videókártyát. Ez idő alatt annyit esik az ára, hogy ha eladod, akkor sokat kell hozzárakni, hogy vehess egy normálisat. Én most akarom cserélni és 17ért adtam el az X800GTO-mat, amit 42-ért vettem egy éve. Igaz, hogy cc15öt hozzáadva egy újabb, jobb kártyát veszek, amit 1 év múlva eladok 15ért
De most ott vagyok, hogy már eladtam és még nincs, de még integrált sem, erre a tesztek mindig mást hoznak ki győztesen.
Ezért állok most fél évre az X1950Pro mellé (ma így van)
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2140 üzenetére
talán mert aki 2 évre vásárol elege van abbol,hogy pénznyelő a gépe?
már igy is vagy fél éve ne cseréltem cuccot
Keitaro
nekem TDU,Gothic3,Colinirt,meg fifára kell
-
törölt tag
Dirt melyiken fut jobban?
-
Keitaro
addikt
Eeegen, a 8800 biztos jo csak hát az ára :]
Egyébként ha figyelembe vesszuk a tuning tényezőket akkor:
X1950Pro 575 > 625 ennyit bírt ossz
8600GT 540>650 korul
HD2600XT passz... csak az Ati OverDriveal ment rendesen, az meg 10%ot enged max, de volt ahol csak 850-ig húzta
Hasonló dilemmában voltam nemrég barátnőm gépébe és X1950Pro maradt. Az indok az azon játékokban elért teljesítmény amikkel Ő játszik.
[Szerkesztve] -
Keitaro
addikt
A harmadik tesztből tényleg kimaradt, nemsokára beillesztem, de a sorozat első részében ott van mi a tesztgép.
Btw ugyanezekkel a beállításokkal Oblivion teljesen jól játszható pl egy X1950Pro-n, csak nekem sikerult a legdurvabb kornyezetet kiválasztanom úgy látszik, rengeteg fa, fű, hegyek, Oblivion kapu nem messze, stb. Szinte worst case. Legtobb kártyánál azt tapasztaltam, hogy a HDR csak olyan 15-20%ot vett el így hagytam. És mondom, az a baj, hogy ha lejebb veszem a minőséget akkor az a nagyobb kártyáknak nem kedvez, mert azon meg ki tolja mediumban?
Egyébként HD2600XT belső tereken meg egy kicsit X1950 előtt van Oblivionban úgyhogy kb. egálban vannak, ha ez számít a dontésedben.
Stalkerrel viszont a hócipőm tele lett a végére, rémesen gagyi tesztelni vele, ha nincs sok idő.
A tesztgép egyébként egy C2D6300@2.8GHz, 2GB DDR2-800-as Kingmax ram és 7.6os Catalyst, valamint 162.15-s nV beta driver. Azért választottam azt, mert nagyon dongették a melluket, hogy Lost Planet optimalizáció van benne. Ahol hibát tapasztaltam a 7600-asokkal ott megnéztem a legfrisebb WHQL driverrel is de detto szar volt sajna :S
GuMiPoKe: thx -
Daffit
tag
Ami azt illeti én is nagyon vacilálok 2600xt/8600GT/X1950Pro között. Minden nap más nyertes van
Azt hiszem a legjobb döntés talán az X1950Pro és majd a jövő év elején egy dx10es kártya. Addigra csak letisztázódik a helyzet és kitömik a jelenlegi űrt is. A probléma az, hogy addigra az X1950Pro a felét sem fogja érni... A legjobb a 8800GTS 320MB, ha 40e körül lenne, de ez még álom. -
törölt tag
Akkor csak x1950pro
-
GuMipOkE
senior tag
Hjaj emberek! Nem feleséget választotok...
Akinek a magasabb fps eredmények számítanak, és nem vonzza a dx10, annak a 1950pro a nyerő választás. Akinek kell a HD gyorsítás, fontos neki a 20W-al alacsonyabb fogyasztás, de elég az AA nélküli elfogadható teljesítmény, annak a 2600XT a jobb választás. -
törölt tag
Mindenki x1950pro és 2600xt között hezitál
?
Én se tudtam még dönteni -
ftc
nagyúr
válasz
Keitaro #2127 üzenetére
nézd nekem anyi a kifogásom,hogy Highban volt tesztelve ..Sztem ezen a szinten a medium grafika a max megengedhető.
1280*1024 és medium
pl Oblivion....ki az az őrült ki 1280x1024 HQ-ban fogja tolni ezekkel a karikkal?
vagy Stalker - itt gondolom bevolt kapcsolva a d. lighting
illetev számomra hiányzik milyen géppel s jöttek ki az eredmények
Amugy aháyn teszt annyi eredmény
továbbra se tok dönteni a végén nem lesz belőlle semmi se -
GuMipOkE
senior tag
Az iPonos teszt sztem jó lett. Az eredményekből, illetve a cumók árából mindenki le tudja vonni a következtetést. De legalább a leginkább lassító tényező (AA) ki-be kapcsolása közötti különbség is jól látszik.
Nem rossz ez a 2600XT, bár anno én is valamivel többet vártam tőle. Viszont az alacsony ára/fogyasztása és időtállósága (reméljük) miatt jó boltnak találom. Az X800XL-nél nem lesz lassabb, + HD dekódolás, és elvileg a 2heatpipe-os szendvics zalman hűtőm is rámegy majd. (az 1950 Pro-val lehet hogy gondok lettek volna) Nekem ennyi elég is. -
Keitaro
addikt
Ismered.
Elnézést a billentyűzetem fele rossz, úgyhogy pár ékezet hiányozni fog
Mivel a legelterjedtebb TFT-k 1280-as natív felbontással rendelkeznek és ráadásul nem is a TOP minőségűek azok amik minden asztalon megtalálhatóak, így bár lehet én vagyok maximalista a legtobbon a nem natív kép elég randa tud lenni. Így nem akartam az 1280ból engedni, főleg, hogy később erősebb kártyák kerültek be, ha ott meg 100-200FPS-t mutogatok az se jobb, így is van chart 200 felett.
Melyiken veri meg a Pro az XT-t egyébként? Mert ezt kaptam még az arcomba
Minőségi beállítások miatt hasonló. Ha belovom a legkisebb kártyán játszhatóra akkor a tobbi persze brutális eredményeket fog produkálni. Akkor most melyiken is lőjjem be játszhatóra? Mindenképpen lehet rajta fogást találni. Mivel végül 22 kártya lesz az egészben, így egyikhez sem akartam igazítani. Szűkebb tesztben el lehet ezzel játszani, ekkorában azonban _szvsz_ érdemes, az arányok kijonnek így is, ha az érdekel melyiket érdemesebb megvásárolni. Jovo héten pl 8800GTX biztos nagyon jól teljesítene 800*600-ban szűrők nélkül de minek...
Btw, építő jellegű kritikákra nyitott vagyok, ha valakinek van otlete, hogy szűkos határidő mellett minek lenne értelme szerinte, akkorkozolje. Ha tényleg jó otlet, legkozelebb úgy lesz. -
törölt tag
Mostanában lemaradtam tesztekről 2600XT-ből HiS-t v. Sapphire-t érdemes-e venni? És a GDDR4-es memória mennyit emel a teljesítményen?
-
törölt tag
Nekem a mostani gépem egy 3000+ -os AMD, ASUS A8N-E alaplap, 1gb ram, x700pro /sajna 15'' monitorm van így 1024-ben játszom(lehet előny
)/
Én is most tervezek kártyát venni és hosszútávra gondolkodok min 2 év...
Na a lényeg melyiket éri meg jobban megvenni egy HD 2600XT-t vagy egy 1950PRO-t(kb mennyi fps lehet a 2 kari közötti külünbség a gépemen?)
Ja és ezen karikon egy Dirt szintü játék egy medium grafikán elfutna vajon?? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, az elvárások tényleg nincsennek öszhangban az árakkal. Viszont sokan toljuk TFT/LCD monitoron/Tv-n, ahol már azért 640*480 v. 800*600 nem iegazán előnyös felbontás. Szóval azért tudjon 1280*1024-ben elfogadható sebességet nyújtani, és azért 27k forintért ezt az XT-től elis várhatjuk.
-
Yooha
aktív tag
Bár én nem régóta követem a videókártyák piacát, azért nekem is megvan a véleményem:
Mégis mit vártok?
Hiper-szuper teljesítményt potom pénzért? Na, az nincs! Az a baj, hogy a kártyagyártók megmutatták, hogy mire képesek (8800 Ultra és hasonlók), és ehhez mérnek itt sokan mindent. Pedig egy olyan szörnyet biztos nem olcsó megtervezni/legyártani, ezért is kerül egy átlagmagyar 2 havi nettó bérébe! Azért hogy játsszanak vele!! Mert jajj, recés a kép különben! Na és akkor mi van? Én 2000-ben játszottam végig a Fallout 1-2-t és még ma is előveszem, mert fantasztikus hangulata van, pedig ott olyan pixelhegyek vannak!
A tesztek is folyton bemutatják, hogy 1280x1024, 4xAA-val mit tudnak ezek az alapkártyák (itt a 2400/2600 szériára gondolok). És mi jön ki? Tizen-huszon FPS-ek, aztán jön a fanyalgás, hogy milyen gyenge lett. Pedig csak magasra tették a lécet, erről van szó. Ezeket a kártyákat lehetne 800x600-al tesztelni, biztos jobb értékek jönnek ki. Hogy itt senki nem játszik így? Hát az átlagfelhasználók között (pl. én is) sokan így játszanak, én a NFS Carbont nyomom 640x480-ban, egy 7300GT-vel, és nekem így is tetszik. Nem szaggat, igaz hogy recés, de ez egy játék, nem a Star Wars 7, és ehhez mérem. Ha egy 2600Pro-val 1024x768-on már szaggatásmentesen fut (AA nélkül), én vevő vagyok a dologra, és szerintem mások is. Ne a max. kártyákon rendesen futó beállításokkal akarjuk már használni ezekt a kártyákat.
Az más dolog, hogy a 8600GT és 8600GTS között óriási rés tátong tudásban, az Ati-nál meg még ennél is nagyobb – reméljük év végére betömik – de nézzük már ezekt a kártyákat a tudásuk szerint… -
rocket
nagyúr
válasz
marcias #2117 üzenetére
Sikerult olyan beallitasok mellett tesztelni jatekokat ahol a leggyorsabb kartya a 15 fele kartyabol 10.7 frame/s atlagot produkalt, ezen kivul van tobb is ahol szinten a leggyorsabb kartya is jatszhatatlan frameket produkalt, ezzel el is veszett a teszt lenyege, hogy megmutassa mire kepesek a kartyak a legkulonfelebb jatekokkal jatszhatosag mellett.
Egyre tobb ilyen oldal van de a szakertelem leragadt a sarkon, keptelenek felfogni nem azt kell megmutatni HQ bealitasokkal az egyik kartya 8 frame a masik meg 3, es erre epitik a konkluziot
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
marcias #2117 üzenetére
''A HD2600XT-k DDR3-as változatait már haza lehet vinni 25-30 között''
''a 2600XT pár ezer forinttal felette helyezkedik el, és mint látható, a különbségeik kimerülnek az órajelekben. Azért „majdnem”, mert létezik egy DDR4-es memóriákkal szerelt változat is.''
Ha még tesztekben is ezt irogatják, a nép sosem fogja megtanulni, hogy az nem DDR3 meg nem DDR4 ram a kártyákon...
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Újabb teszt: [link]
Jó sok kari szerepel benne -
nándika
aktív tag
Nem néztem most a HSz-eket ,de ha még nem volt linkelve lehet rámgatni a karikat
[link] -
wolfman
veterán
Hú ha ez igaz, akkor inkább felejtősek a mostani új radeonok. Érdemes megvárni, már csak azét is mert lesz az AMD-nek esélye helyrerakni azt amit most 'kevésbé' sikeresre alkotott meg! Most ráállok erre a projectre! Ha igaz amit írnak akkor pont addigra lesz annyi manyim, hogy vegyek.
-
ftc
nagyúr
Dirtben hogy megy a kari?
Dirt és TDU érdekel mostEsetleg akine van Gothic3-al nyomjon neki egy tesztet
-
Yooha
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #1753 üzenetére
Melyik nyomtatott sajtót? Bocs, ha már volt...
-
Olasza
aktív tag
Pedig elég egyszerű a választás!
Ha foglalkozol a géppel, és egy fél év múlva is hajlandó vagy kártyát cserélni, akkor egyértelműen 1950pro, mert az eddigi játékoknál ő a nyertes. Ha hosszabb távon gondolkozol (nekem az előző kártyám közel 3 évig szolgált), akkor 2600XT, viszont ne várj tőle max részletességét és hatalmas felbontást.
Nálam sajnos most jött el az ideje a fejlesztésnek, és én már nem akarok DX9-es kártyába fektetni, hisz évente csupán 2-3 szor ülök le játszani, viszont filmeket annál többet nézünk. Tudom, hogy a 2600XT nem éri el az elvárt teljesítményt, de ha kevés lesz, veszek használtan mellé egy másikat. Viszont nekem nincs kedvem folyton cserélgetni, ezért is veszek inkább 2600XT-t. -
ftc
nagyúr
bazz
dilemma egyre nagyobb
X1950GT 28K vagy HD2600XT 27Kés Pro is 32K
kezd nem összejönnio ez nekembár ah HD-t tok még olcsobban beszerezni akkor megvan a nyertes.....
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2107 üzenetére
A Microsoftos HD-k nagy része nekem is lefut, de komolyabb HD-k (h.264) már szaggatnak. Kb 3Ghz-re kellene tuningolnom a procit, hogy elég legyen, de ekkora tuningot nem bír a cpu.
Volt egy 300 (film) HD trailer, ami szintén szaggatott a részletesebb részeknél. Tehát nem mindig elegendő a procim. Arra számítok, hogy a 2600XT megoldja a problémát, és AA nélkül elegendő lesz játékokra is 1280-ban...
Ebben a topikban tárgyalják a témát:
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GuMipOkE #2098 üzenetére
Pontossan milyen jellegű HD anyag jelent proglémát a gépednek? (csak kíváncsiskodok hasonló konfigom miatt) Microsoftos HD wmv-ket néztem, azokból a 1080i-t is viszi a gép simán, mióta korrektül felraktam ffdshow kodeket. (csak ffdshow, ac3codec, és mediaplayer classic van gépen)
[Szerkesztve] -
joe999
tag
Regedit >HKEY _Local_Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\
Now find the correspondent string that will look like this..... 68AACE4......
scroll down until you find :
DXVA_Only24FPS1080H264
DXVA_Only24FPS1080MPEG2
DXVA_Only24FPS1080VC1
change string from 1 to 0
TRDenoise .............................0
HD 2400:
With new Cyberlink patch and beta 7.6 ( in this thread) :
H.264 DXVA
1080 i MPEG2 DXVA >20 Mbit @ 9 % CPU
A HD2600-os szériánál erre nincs szükség, ott nincs letiltva az 1080 interlace anyagok HW gyorsítása. -
joe999
tag
válasz
GuMipOkE #2101 üzenetére
Itt elég sok okos dolgot lehet olvasni a HD2XXX széria hardveres gyorsításával kapcsolatban:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=872538&page=1&pp=30
Megy XP alatt is PowerDVD 7.3-mal és WinDVD-vel ( a verziót nem tudom pontosan , gondolom hogy a 8-as). A PowerDVD H.264 és VC1 dekóderét külső programok is használhatják, pl. a Media Player Classic, Windows Media Player stb. A 2400 Pro és XT kártyáknál egy kis registry hack-ra van szükség az 1080i Mpeg2, H.264 és VC1 anyagok hardveres gyorsításához.
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest