- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- VR topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- RAM topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
radírfej
senior tag
válasz
eastsider #2398 üzenetére
mondjuk úgy, hogy van szellőzése a háznak, dehát ez a pici kocka chieftec nem a szellőzés bajnoka (de a konzervatív design, a design)... elöl egy végletesen lebutított zalman F1 es venti hoz egy kis friss levegőt a vinyóra ebben a melegben - különben 30 fok környzeti hőmérséklet alatt kikapcsolom, hátul egy 9-es coolink van, meg amit még a táp eltávolít.
ebben szertném a passzv zalmi szendvicssel megküldeni a 2600XT-t. -
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2395 üzenetére
miért? árcsökkenésre gondolsz?
mod: vagy hőmérsékletcsökkenésre?
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2389 üzenetére
te említetted, hogy a szendvics zalmi(amit elötte én említettem, hogy kiváncsi leszek, elbír e a hd2600xt-vel...) még egy 9800 alatt is izzadós. én meg erre akartam mondani, hogy szerintem a 9800pro többet eszik, mint a HD2600xt, de véletlenül 2900-ast írtam.
hát nagyjából ez a történet. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
VaniliásRönk #2387 üzenetére
több oldalon is kimérték, sajnos tényleg ennyit eszik. Azalatt a batár hűtő alatt (Ami meglehetősen zajos 3D-ben) is közel 90 fokra melegszik a GPU.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
radírfej #2388 üzenetére
9800Pro kizárt, hogy 75W-nál többet egyen. Az AGP csatlakozóból 45W-ot tud felvenni és van rajta egy tápcsatlakozó, ergo nem lehet 75-80W-os fogyasztása, annyit nem tud felvenni a tápból. De valóban a HD 2600XT kevesebbet eszik, mint egy 9800Pro. Amúgy hogy a fenébe jött ide a 9800Pro?
-
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2384 üzenetére
mondjuk ebben a ph-s cikkben -igaz 9800xt-ről van szó-, de 75W-nél többet említenek:
''Mindez kellemesen befolyásolja a fogyasztást: az ATI a múlt heti sajtóbemutatón egy 250(!) wattos táppal szerelt SFF (Small Form Factor – kisméretű) gépben helyezte el a Radeon X800-as kártyát. A gyártó állítása szerint a pusztán egy extra tápcsatlakozót igénylő új chip a korábbi Radeon 9800XT-nél kevesebbet fogyaszt, nagyjából 75 wattot.
[link]
ez alapján is gondolom a 9800pro többet fogyaszt, mint egy HD2600XT. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2384 üzenetére
Tudom a PH is kb. ennyit ''mért'', de ennyi hőt még az a batár hűtő sem tudna elszállítani, nem akarom elhinni hogy ennyit eszik.
A 2600XT hivatalosan 45W-ot fogyaszt ha jól tudom. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
VaniliásRönk #2380 üzenetére
nem, a HD2900XT tényleg annyit eszik
A HD2600XT GDDR3-mas változata nagyjából annyit, mint egy 9800Pro (~50W).
-
AMD Power
titán
Én passzív hűtős 2600 xt-t nem vennék. Én úgy vagyok vele , hogy jobb félni mint megijedni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2379 üzenetére
170-180W...
Ezt viccnek szántad ugye?
-
radírfej
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2376 üzenetére
reménykedni lehet
de szerintem a 9800pro többet eszik, mint egy hd2900xt...
VR: ja, sajna nem minden passzív, de halknak így is elég halk, passzív tápra meg ugye nincs keret... ill minimális huzat kell, különben egy bizonyos elfűtött hőmennyiség felett jönnek a gondok, ha beáll meleg a házikóba. -
-
radírfej
senior tag
nem feltétlenül... egy jól szellőző házban, amihez elég egy vagy két alacsony fordulaton járó, gyakorlatilag hangtalan 12 es vagy 9es venti nem marad benn hő. a processzort passzíva egy AC freezer 64 pro hűti, VGA is passzív. ehhez képest hátul van egy 9es coolink ventim 1100-as fordulattal, szinte hangtalan, ill a táp 12-es ventije is beszál, és ez a kettő elég légmozgást csinál ahhoz hogy teljesen normális hőfkok alakuljanak ki, még ebben a melegben is.
kiváncsi vagyok, hogy az 2900XT elmegy e passzívan a régi zalmi szendvicssel... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
BenceShearer #2371 üzenetére
szemre ugyanaz a ventilátor van az XT-n, mint a Pro-n, ergo iszonyú halk
-
radírfej
senior tag
válasz
BenceShearer #2371 üzenetére
idő kérdése, és valaki megmondja neked (max 1-2 hét és itt a kártya a gépemben), de akármilyen halk, egy passzív hűtéssel nem vetekedhet...
-
BenceShearer
aktív tag
Urak!
Valaki meg tudná mondani hogy a GDDR3-as Sapphire XT ventillátora miylen hangos? Mert én az MSI-pro val szemezgetek a passzív hűtés miatt...mert nekem fontos a csend!
Mert ha Sappi csendben, hangtalanul végzi a dolgát, akkor megvan az új karim!
Egyébként be kell ''érnem'' egy MSI-vel!
Köszi a válaszokat!
üdv
Bence -
Gyuri27
félisten
válasz
kill_bill1 #2359 üzenetére
Attól függ melyik gyártó terméke és hol veszed.
Az iben megint tudják a tutit [link] -
Olasza
aktív tag
Azért nem rendeltem eddig bazárból, mert mindenhol 8-10 napot írnak, gondoltam annyi idő alatt a boltokba is elér. De a boltokra várhatok, és mostantól annyi idő meg már megint sok. Szóval csak várok és várok.
-
sziasztok!
egy kérdés: lehetséges, hogy a 2600xt windows 2000 alatt nem supported? csak mer' az összes driver windows xp-ről meg vistáról beszél...
köszi! -
radírfej
senior tag
válasz
kill_bill1 #2359 üzenetére
hammonnál alig több, mint 24, meg is rendeltem, biztos ami biztos.
-
kill_bill1
tag
válasz
Gyuri27 #2345 üzenetére
2 x 2600xt = 2 x 24500 = 49000 Ft. Így a valóságos
Majdnem fele annyiba kerül, mint a 2900xt.
Az új driverrel (amiről még nem tudom, hogy jobb-e), meg a vista javítással a multi gpu-s rendszerekre, lehet, hogy így nagyjából elfogadható teljesítménye lesz crossfire-ben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
dobjon már valaki egy HD2600Pro 256MB vs 512MB tesztet ( DDR3 természetesen )
-
radírfej
senior tag
ár/érték arányban -mint arról már volt szó korábban- a GDR3-as pro és XT éri meg legjobban a 2600-as szériából.
az 512 memó felesleges erre a kártyára, különösen ha crossfire rendszert akarsz kiépíteni... ott aztán már tényleg semmi értelme a 2x512mb-nyi ramnak.
a 2600xt videoprocesszora hamarabb fárad el, minthogy a memória mennyisége legyen a korlátozó tényező. -
Saiyan
csendes tag
Sziasztok,
Nálunk két ilyen van mert a 256mb-s pro-t már nem említem.
Ati Radeon PCX HD2600 512 MB DDR PRO TV DVI Sapphire
Ati Radeon PCX HD2600 256 MB DDR XT TV DVI Sapphire
A kérdés hogy miért csinálnak pro-ból 512mb-st GDDR3al és XTből 256mb GDDR4el.
Manapság igazán rárakhatnák már az 512mb-t mindenre
CF-ben melyiket érdemes venni XT ???
ui.:Nehogy beírják manapság a játékokat 512mb-re.Mert láttunk ilyet már 2003ban is.... -
Hack3er
őstag
válasz
Neil Watts #2343 üzenetére
A ''NAGYVASRÓL'' másik topikba tudsz érdeklődni [link]
-
Tigi
őstag
Ati Radeon PCX HD2600 512 MB DDR PRO TV DVI Sapphire
Erről vélemény?
Havernak hozok a 7en ilyen karit és érdekelne, van e valakinek ilyen karija és, hogy milyen? -
Gyuri27
félisten
válasz
Az még hagyján, de mint itt irták két 2600 az barátok közt is 27x2=54k. A 2900 meg 90k körül na annyival nem gyorsabb. Szerintem. Teszt ide, teszt oda.
Eagle16: a 8xxx gts sli meg a többi ilyen szempontból nem mérvadó. Mert az sli és a cf közé nem tehetjük ki az = jelet. Szerintem.
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
válasz
írhatod kisbetűvel is, százezer felesleges szmájli nélkül.
.. megértem úgy is, és azt is látom hogy ott nincs 2900-as. viszont van egy 8800gts... annak meg ismerjük a viszonyát a 2900xt-hez... és innen már csak egy lépés az, hogy.
kapis? -
-
AMD Power
titán
válasz
Neil Watts #2338 üzenetére
Mutass egy tesztet?
Keres egyet! -
radírfej
senior tag
válasz
csak a halál biztos...
de azért ismerve a cf hatékonyságát bizonyos alkalmazásokban, ill, a kártyák felépítését szemlélve borítékolhaó, hogy a HD 2900XT elpofozza a két kistesót... igaz árban még a két 2600xt is csak kétharmada a nagyvasnak.
mod: [link] ez alapján meg aztán tényleg kizárható, hogy a két 2600xt jobb legyen, mint egy 2900-as...
[Szerkesztve] -
Eagle16
addikt
válasz
Nem biztos, de ha abból indulok ki hogy egy 8800GTS is ver két 8600GTS-t, akkor esetleg igen..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Neil Watts #2336 üzenetére
Mivel látom a money nem probléma, szerintem 2*DUAL 2600XT leenne érdekes, csak még asszem nem kapni...
-
-
Eagle16
addikt
válasz
Neil Watts #2336 üzenetére
Szerintem a 2. verzió lesz a nyerő
-
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb?
1# 2db 2600xt (2*512 mb gddr3 DX10 CF-be)
2# 1db 2900xt (1*512 mb gddr3 DX10)
Lehet szavazni! -
he7edik.
addikt
1. Az u.n. ''selejtes magok'' nagy mennyiségben álltalában a gyártás beindításának elején szoktak keletkezni amikor nincs még meg a kellő gyártási tapasztalat.Szóval a selejtarány a termelés előrehaladtával egyre csökken.
2. Az hogy egy mag milyen tipusú kártyára kerül azt komoly tesztek alapján állapítják meg szal biztos lehetsz benne hogy azok a magok ami a Pro tipusra kerül az valamiért nem teljesítette az XT-re vonatkozó követelményeket.Nem valószínű hogy teljes értékü XT magokat fognak Pro kártyákra tenni amikor még XT-ből sem tudnak eleget gyártani. -
kill_bill1
tag
Kicsit OFF:
''Az AMD a teljes kínálatát megújítaná már a jövő év elején. Az új kártyák 55nm-es technológiával érkeznek.
A hírek szerint a kártyák 55nm-es technológiával fognak készülni a TSMC gyárában. A csúcs kártya az R680, az alsó kategória képviselője, pedig az RV635 lesz.
Az R680 lesz az új csúcskártya az R600-as szériában és ennek a kártyának kell az Nvidia G9X kártyákkal megküzdenie, melyek várhatóan novemberben érkeznek.
A középkategóriában az RV660/670 próbálja megváltani a világot. Az RV670-es videokártyák már akár idén megjelenhetnek, ha az AMD betartja ígéretét.
Az alsó kategóriába érkező RV635 fogja leváltani az RV630-at és a 100$ alatti árszegmensben.
Az összes új chip működő példánya elérhető lesz már az idei év folyamán, és jövő év elején kerülhet tömeggyártásba. ''
Forrás: hwt.hu
Bocs, ha már volt. -
Hack3er
őstag
Valamelyik 2600XT-hez adnak HL2 Episod Two kupont?
-
AtHoS
nagyúr
Procit is így vásárol az ember.
Annál sincs garantálva, hogy megy magasabb órajelen és mégis vannak még csodák, de ott ugye az alaplap is durván közbe tud szólni.
Bár ahogy nézegettem az árakat, DDR3-as pro és DDR3-as XT között nincs akkora árkülönbség, hogy rizikózzon vele az ember.
Sapphire HD2600 DDR3 XT 24k magaságában leledzik és a pro csak 1-2 ezerrel lehet tőle olcsóbb, így tényleg nem mérvadó a tuningos teljesítmény
Erről jut eszembe. Igaz ez kicsit flame szagú, előre is sorry.
Nézegettem több helyen is teszteket a 2400-es és 2600-os kártyákról. A lényeg, hogy többségében középkategóriásként írnak a 2600-osokról, holott az árai alapján ez biza FULL alsókategória. Anno 35k-ért vettem Geforce 2 MX kártyátén marha
-
Olasza
aktív tag
válasz
M.Eriksen #2328 üzenetére
Elvileg a 4 mag többet tud, mint egy 2900XT, viszont úgy olvastam, hogy ahhoz driver csak decemberre lesz. (És ha az kijön, valszeg nem lesz éppen tökéletes) Ez teljesen egyértelmű, mert a duplamagos kártyák is annyira ''olcsók'' lesznek, hogy nem érné még 2900XT-t venni. (2x189$)
-
marcias
őstag
Na sziasztok! Megérkezett a gépem, benne pihen szépen a Radeon HD2600XT, de sajna a gépem még nem működik
-
M.Eriksen
tag
De mondjuk ha 2db 2600 XT DDR3 memóval és egy maggal használnék, akkor az milyen teljesítményt nyújtana?
-
Gyuri27
félisten
válasz
M.Eriksen #2321 üzenetére
Az még hagyján, hogy drága 2db 2900, de ahhoz már kell proci is + moncsi mert különben semmi értelme.
A 2600xt érdekes lenne és még nem is drága. Viszont mint írták előttem ott a kérdés lesze dual ebből a szépségből esetleg valóban lesz egy középkategóriás vga.
Most talán egy kicsit érdemes várni. Szerintem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
M.Eriksen #2321 üzenetére
Ha a 2 gpu-s 2600XT-ből kettőt összekötsz, akkor kapsz egy kártyaszörnyeteget 4 GPU-val, ami már 2900XT szinten lehet, de árban mindenképpen. Neked azt tudom mondani, várd meg, míg atiék betömik a rést a 2600XT és 2900XT között. Vagy vársz mire a 2900XT kicsit olcsóbb lesz...
[Szerkesztve] -
M.Eriksen
tag
válasz
Gyuri27 #2320 üzenetére
Bocs, még soha nem gondolkodtam 2 videókártyában szval nem vok egy szakértő ezen a téren. Szval akkor CF van csak. Hát igazából 2900-t szeretnek csak drága. Olyan 50-60 szánnék rá. Akkor lenne szó a 2 kátyás megoldásról ha teljesítményben nem lenne túl messze a 2900-tól. Milyen variációk lehetnének?
-
M.Eriksen
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri ilyen karit SLI-be vagy CF-be használni? -
ronson
őstag
Most még nagy az esély rá, mert még nem gyártottak annyi gpu-t hogy a ''selejtes'' 500mhz-et nem bíró gpu-kat rakják a Pro-ra, a tunig gátlója esetleg a GPU alulfeszezése leht az xt-hez képest, de ennek meg utánna lehet nézni.
Tehát az xt és a pro-n lévő gpu jó eséllyel hasonló tuningra képes. Persze egy kis rizikó mindig van. -
Oliverda
titán
Látott valaki valahol olyan tesztet ahol a PH! rivjúban is szereplő referencia XT-n lévű hűtés hangját is alaposabban taglalják?
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- EVGA RTX 3070 8Gb
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest