- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Aktív témák
-
Probiker
aktív tag
válasz
Komplikato #3798 üzenetére
Nálam alap a HDMI kimenet. Szó szerint, nekem ALAPlapon van HDMI
(690G chipset).
Még mindig várom Asus passzív 2600XT-it. Remélem nem egy GeCube féle lesz : -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3791 üzenetére
Nekem is olyan kell. A HWT online boltjában van.
-
Komplikato
veterán
válasz
horvathkrisz #3797 üzenetére
'' Hogy, pontosabban hol van kapcsolatban a videokari a hangkártyával?''
Sehol. A hangkártya ugyan is a videokártya UVD egységében van.
''Mivel DVI-HDMI kábelem van, ezért egyértelműen nincs szükségem a mellékelt adapterre''
Igaz, de akkor hangot se fogsz kivinni rajta, ''normál'' DVI/HDMI átalakító nem fogja leszedni az audio jelet neked a DVI-ról, csak az ATI fále HDMI átalakító. Ezzel az a baj, hogy külön nehéz és drága beszerezni és némelyik 2600XT-hez nem jár. Persze a legtöbbhöz van.
(Meg ugye létezik eleve HDMI kiemenetes VGA is, csak felénk nem kapni még.) -
horvathkrisz
addikt
Srácok,
ezeket a kártyákat előszeretettel hirdetik úgy, hogy HDMI-kábelen továbbítja a hangot.
Namármost:
Nekem otthon DVI-HDMI kábellel van összekötve a PC a TV-vel. Hangot külön viszem tv-nek jack-rca kábellel.
Ha veszek egy HD2600XT-t, akkor ez a kari tudni fogja a HDMI-n küldeni a hangot is?
és mégis ezt hogy csinálja? Hogy, pontosabban hol van kapcsolatban a videokari a hangkártyával?
Mivel DVI-HDMI kábelem van, ezért egyértelműen nincs szükségem a mellékelt adapterre. ebben az esetben is továbbít hangot a vidkari a HDMI kábelen tvnek? -
szacsee
nagyúr
válasz
Komplikato #3752 üzenetére
Kösz az infót!
A TV- m tipusa Samsung LE27S71B.
Az LCD TV-s topikban azt írták, hogy a 8-as sorozat elöttiek a pc-s HDMI-t nem komálják, akkor, ezt felejtsem is el ezek szerint?
Viszont D-Sub-on keresztül tudja a jelenlegi radeonommal (X1650 Pro), az 1360x768-at és nem húzza szét a képet, hanem a két szélén 3-3 oszlopot feketén jelenít meg, ezek szerint akkor marad a D-SUB (VGA csati).
Lenne érezhető külömbség ha digitális csatin keresztül hajtanám meg?
A composite annak számít? (viszont ott csak 1280x1024-et tud ha jól emléxem)
Kösz a választ előre is! -
Olasza
aktív tag
válasz
horvathkrisz #3791 üzenetére
Felkesered kedvenc boltod honlapját, és kérsz tőlük egyet. Nekem a listán nem szereplő karit 1 nap alatt beszerezték, pedig akkor még ritkaságnak számított. Ha nem teszik meg, akkor ne az legyen a kedvenced! Értem?
-
BigBear
senior tag
Én épp ma kaptam meg a hwtboltból az Xpertvision 2600XT kártyámat. Remélem jó lesz.
(Igaz, gyakorlatilag fél éve nem játszom, csak filmet nézek, de most lehet, hogy kivételt teszek. Kíváncsi vagyok a kártyára...) -
GIJoe
addikt
Üdv!
Vélemény v tapasztalat, vkinek ?, Erről: MSI RX2600XT-T2D512EZ/D3
http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1236&maincat_no=130&cat2_no=137
Köszke... -
horvathkrisz
addikt
De nekem akkor is Xpertvision kell!
Különben hisztizni fogok! -
AtHoS
nagyúr
válasz
risingtide #3777 üzenetére
Nálam éppen Ctrl+Shift+O lett anno a megoldás
Azért a tiédre is tudok adni egy fél hangszórót
-
wwhy
veterán
Érdekes, hogy sima HIS 2600XT-t nem is találok a keresőkben
az biztosan (?) hajlana a Sapph. illetve Xv. áraihoz
[Szerkesztve] -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #3783 üzenetére
Vegyél HIS HD 2600XT Zalman Fan 512MB/256MB GDDR3 PCIe-t
Én ezt rendeltem, nem mertem megbízni a passzívban illetve rájöttem, hogy hiába, hogy nem érdekel a kártya magas hőmérséklete, a leadott/házba kerülő hő megpörgetheti a PWM-es ventiket. Így marad a zalman fan-os, állítólag 18db a hangja. Jövő héten kapom meg, majd beszámolok róla
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
most nézem, tényleg nem lehet sehol xpertvisiont kapni!
mi lesz így velem??!! -
gaborbol
őstag
Ma vettem egy Sapphire 2600 XT 256 MB kareszt.Expertvision nem volt,ez viszont volt, így ez lett.Ha valakit érdekel róla valami,este beizzítom és mesélek.
-
-
munky
őstag
válasz
horvathkrisz #3761 üzenetére
francba
tudtam, hogy elírás de azért bírtam volna ha kipostázzák annyiért
akkor kb nem is fognak felhívni... -
Olasza
aktív tag
válasz
HellGreg #3770 üzenetére
Emberek ezt nem hiszitek el: a bioshock futás alatt letörölte magát!!! Csoda lett volna, ha nem fagy le.
A teszt régi, egy a kártyát nem támogató driverrel. A teszthez képest ezek a kártyák kb 20-25%-kal jobban teljesítenek a mostani driverrel. A HD támogatás szintén ennek tudható be, tudtommal nincs vele gond XP alatt sem, max a 2400-nál kell egy kis regedit. -
HellGreg
őstag
Hello, én is ilyen kártyát (2600xt) tervezek venni, csak most elbizonytalanodtam, elolvasva a PH tesztjeit: ''Ehhez az NVIDIA kártyák esetében egy újabb drivert használtunk (158.45), Windows XP alatt ugyanis egyszerűen nem működik a hardveres HD-dekódolás.''
Valaki próbált már XP alatt HD videót nézni? Tényleg nem működik a hw-es dekódolás?
Általánosan milyen tapasztalatok vannak HD-videót illetően?
Köszi -
Eagle16
addikt
Nem, DX9-ben, mert nem szeretnék Vistát felrakni
)
De nekem mindegy hogy 30-60 FPS, vagy 20-40, csak harc közben se akadozzon, és menjen normális grafikán, ne legyen csúnya. Hál' istennek 1 giga rammal is szépen megy, nem swappel, pedig mikor megláttam a min. 1 gigát a gépigénynél, azthittem csúnya vége lesz( és a töltési idő sem hosszú, 1 percen belül betöltötte a demó pályát)
Bárcsak a többi játékot is ilyen jól leoptimalizálnák... -
válasz
Eagle16 #3755 üzenetére
Akadni nemigen fog (btw. DX10-ben nézted?), mert jól össze van rakva a játék, és kicsi az fps-ingadozás (vszleg ez nem csak az engine érdeme, hanem a level designerek előrelátását is dícséri) - ezért viszonylag alacsony átlag-fps-sel is jól játszható lesz. Ha minden játék ilyen lenne, de jó is lenne...
-
Finwe
őstag
válasz
horvathkrisz #3764 üzenetére
Az a bolt nyitva sincs. Most jövök onnan és olyan mocskos a rács, h talán sosem volt nyitva. Fény persze van bent, szal helyi átvétel nem igen van....
Finwe -
he7edik.
addikt
válasz
horvathkrisz #3764 üzenetére
55K
-
horvathkrisz
addikt
Most rendelt a haverom, és azt mondta neki a csávó, hogy nem hiszi el, hogy még sokan fognak rendelni ilyen kártyát, neki meg nincsen éppen ideje arra, hogy módosítsa az adatokat. Amúgy meg sűrűn bocsánatokat kért...
Szerintetek senki nem kiváncsi ilyen áron erre a karira? -
válasz
Komplikato #3754 üzenetére
Hát, ha a shader teljesítményt nézem, akkor 16x12-ben 24-25fps várható, 12x10-ben pedig 35 körül (vagy kicsit kevesebb a vsync miatt). Ez eléggé összecseng Kicsimax ''feelingjével''
-
horvathkrisz
addikt
Szóval, felhívtam őket, nem lesz semmi a dologból, mondta a srác hogy az csak elírás, meg az a kártya 2x-3x annyiba kerül...
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3744 üzenetére
''...ráadásul minden hülyeségét ki lehet kapcsolni. (hotkey, ...''
A Hotkey-t éppen ki lehet kapcsolni, de a hozzárendelt kombinációkat sajnos nem lehet használni.
Próbálj csak beírni ALT+C -vel egy & jelet. A CCC indításához van rendelve az ALT+SHIFT+C. Ha kikapcsolod a Hotkeyt, a CCC ugyan nem idnul el, de attól még az ALT+C nem tölti be az alapfeladatát.
Van még mit javítani a CCC-n
Szerk.: Na jó, neked 6600GT-vel lehet menni fog
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Én is rendeltem huszönötezer forintos 8800GTS-t, kíváncsi leszek.
Ha azt mondják, hogy bocsi de ez 65, akkor ugye nem vagyok köteles átvenni? -
Eagle16
addikt
válasz
Komplikato #3756 üzenetére
Tippelhetek hogy ki az a kedves fórumtárs?
Én majd inkább a PH! tesztnek hiszek, ennyi erővel én is beírhatnám ide hogy ennyi meg annyi FPS-em volt...(ezzel nem azt akarom mondani hogy valótlan dolgokat írnak be ide egyesek) Szóval inkább majd az itteni teszt eredményei után hajlok meg a HD2600 hatalmassága előtt, ha nem gond -
Komplikato
veterán
válasz
Eagle16 #3755 üzenetére
Meglehet, de egyik kedves fórumtárs szerint ha ő felhúz egy GT-t, akkor biztos, de amúgy is mindenben veri a 2600XT-t. A fenti tesztek alapján meg még egy szénnétuningolt GTS se. A Zone tesztben meg nyomott a GTS valami avarage 22FPS-t max. detailban Dx10 alatt 1280-ban, Kicsimaxnak meg 1600x1200-ben 15 minimum és 40 maximum FPS-e volt, ez pedig 27,5 FPS átlagosan. És ez szerintem nagyon súlyos.
-
Eagle16
addikt
válasz
Komplikato #3753 üzenetére
Meglehet nyugodni, 8600GT-n se akad high beállításokon
-
Komplikato
veterán
''Ha már Bioshock, megnéztem a DX10 számokat az AMDZone-os cikkben, 16x12-ben majdnem %-ra pontosan a shader kapacitást tükrözik az fps-ek (vszleg 12x10-ben is úgy lenne, csak ott a GTX-et limitálja a vsync). Ha ebbe a HD2000-esek is így fognak betagozódni, akkor lesz nagy meglepetés... ''
Ha az a teszt nem kamu, akkor úgy nézz ki, hogy Kicsimax kollégának 1600x1200-ban több volt az avarage FPS-e, mint a GF8600GTS-nek 1280-ban. Azért ez elég zora. -
Komplikato
veterán
válasz
szacsee #3721 üzenetére
A HD2000-es ATI kártyák többségén NEM natív HDMI van, hanem a DVI csatit lehet átalakítani, a legtöbb kártyához jár is ilyen átalakító. Persze mondhatnánk azt, hogy más kártya DVI csatiját is át lehet alakítani, ámde jelen esetben a hang is ott megy majd ki, persze ha úgy állítod be. A VGA-ba ugyan is integráltak hangkártyát, feltehetőleg egy Realtek ALC88x-es verziót a driverek alapján.
Na most ha analógon használod a TV-t és jól megy, akkor az lehet a hátulütő, hogy bizonyos tévé fajták a HDMI-n és DVI-on keresztűl csak a HD felbontásokat engedik ki (p480, p720, i/p1080), de a szabvány vagy kevésbé szabvány PC felbontásokat NEM. Létezik olyan TV is, ami digitálison egyáltalán nem támogatja a PC-s videokártyákat és ezt nem nagyon tüntetik fel rajtuk. Ha jól tévedek a fenti probléma nem áll fent LG és apana tévékkel, meg talán a Sony tévékkel sem, de pl. elég sok Samsung és egyébb tévé esetén igen.
Teljesítmény alapján van pár dolog amiben lasabb lehet az X1650XT-nél, és van amiben gyorsabb az X1950pro-nál. Az X1950XT viszont tuira gyorsabb DX9-ben, igaz duplájába is kerül. Éna Bioshock miatt vettem X1650XT helyett és amit eddig láttam, azt mutatja jól tettem.
Nézz utána milyen felbontásokat támogat a HDMI csati a tévéden! Ha esetleg nem nyerő, akkor még mindíg tolhatod anaóg VGA-n vagy HD komponensen. -
-
Mayday
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3746 üzenetére
Mennyivel gyorsabb az XT?
Es ha kesobb jol jol az 512, miben nyilvanul meg? Lesz olyan, hogy megis az 512-es Pro kerekedne felul? -
Mayday
csendes tag
Mi a velemenyetek, melyikkel jarnek jobban?
Sapphire 2600 Pro 512 MB
v.
Sapphire 2600 XT 256 MB ???
Az 512 rammal jarok jobban, vagy azzal, hogy XT a cucc? Miert jobb a melyik?
Koszi elore is! -
Olasza
aktív tag
Én is feltettem a bioshock-ot. (Vista) Persze a patch-et is. 1. Azonnali fagyás.
2. Szép játék, 1 perc ismét fagyás, de most sikerült elindítani a feladatkezelőt. A háttérben nekem fut két ''fájl törlése'' ??? Persze a játékot nem tudja leállítani, szóval mindjárt ismét kikapcs.
Azt hiszem, amíg nem jön ki legalább a 100-adik javítás, addig hanyagolni fogom.
-
Liberator
tag
Vettetek már itt valamit? [link]
-
válasz
GuMipOkE #3736 üzenetére
Megható, hogy így szíveteken viselitek a lelki nyugalmamat - tájékoztatásul, hajnali 4-kor egészen nyugodtan aludtam, köszönöm
Azt egyébként én is látom, hogy ez egy komplett Catalyst csomag, az aggodalom annak szólt, hogy valamilyen perverz okból nem-e kell-e esetleg-e feltenni-e a CCC-t is, mert akkor inkább a harakiri...
Ha már Bioshock, megnéztem a DX10 számokat az AMDZone-os cikkben, 16x12-ben majdnem %-ra pontosan a shader kapacitást tükrözik az fps-ek (vszleg 12x10-ben is úgy lenne, csak ott a GTX-et limitálja a vsync). Ha ebbe a HD2000-esek is így fognak betagozódni, akkor lesz nagy meglepetés... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3734 üzenetére
Remélem megnyugodott Gbors kolléga...
-
luci
aktív tag
válasz
Dragon-X #3728 üzenetére
Hi !
Engem érdekelne hol tudnál azonos árban !Remélem nem tul az oprencián ,mert akkór már nekem nem érné meg
-az olvasottak alapján ,nem vennék gddr4 es rammal már csak azért is mert batár nagyok !
-meg ugye drágábbak ,kicsi telj. töblet ellenében !
De abban bizok ahol a gdd4 -es asus -t lattad ,ott talán van jó áron gddr 3 -as is !
üdv .: luci -
-
munky
őstag
na nagynehezen megrendeletem ami tekintve hogy nincs annyi KP-m elég merész de ki tudja ha tényleg 25K akkor eladom a mostani VGA-m.
persze ennek az esélye nagyon kicsi
netes rendelésnél mindíg felhívnak adategyeztetésre nem
legalábbis remélem mer lesz itt világ ha csöngetnek egy 100K-s VGA-val -
KrAt
veterán
válasz
VaniliásRönk #3729 üzenetére
Szóval zöldet
-
Dragon-X
csendes tag
Az Asus is kiadott egy 2600 XT DDR4-es karit , paraméterekben ugyanolyan mint a Sapphire 2600 XT DDR4-ese , árban megeggyezik a két kártya , különbség szó szerint a szinében van
Asus piros , Sapphire kék ...
Melyiket vegyem?... ASUS vagy SAPPHIRE??
Előre is THX -
Kicsimix
őstag
válasz
AMD Power #3724 üzenetére
ugyehogy ugye?
ejtsd magyarul: krosszli... szabadalmaztatom...
Szal holnap visszahivnak ,felveszem szépen a telefont beleszólmajd egy kellemes női hang és ezt fogja mondani :
Igen ez teljesen komoly, mit csodálkozott? nem 8800 ultrárol van szó...Énpedig erre aztfelelem jaaa....hámostmár mindegy...küldjétek akkor...és megjegyzem a szép hangjára majd , meghívhatom egy kávéra? ez még belefér...csak lenne egy kérésem ...NEfürgyéé le
na éjjt -
Kicsimix
őstag
De az is lehet megtartom mindkettőt és feltalálom a crossfire sli combot : ) majd crossli lessz a neve : )
-
szacsee
nagyúr
Hali all!
Töröm a fejem egy 2600 XT-n!
LCD TV-vel lenne összekötve, érdemes a HDMI csatit használni, vagy a D-SUB is okés erre a célra (most is így használom, és meg vagyok vele elégedve)
Milyen árban vannak a ddr3-as HDMI-s XT-k? Ha van ilyen?
Érdemes DDR4-esre feccolni a lóvét, mert ahogy elnézem nem igazán.
Kösz a válaszokat előre is.
Teljesítmény alapján hol helyezkedik el a kártya dx9-ben? X1650XT, 1950XT stb
THX! -
Kicsimix
őstag
LOL megrendeltem eggyet kiváncsiságból : )
Kiváncsi vagyok mit mondanak
Megjegyzésbe beirtam ,hogy azonnal küldhetik ha hibátlan új : D
Ha visszahivnak : D eladom a sapphire 2600xt-m 15-be : )
[Szerkesztve] -
diegho
nagyúr
félretetettem ramirisben egy pro sonic-ot 15.6k-ért vesztegetik, ennyit szerintem megér. gyári hűtése ezeknek az a híres csendes fajta?
-
Kicsimix
őstag
válasz
VaniliásRönk #3711 üzenetére
Ja vágom : )
Énis megnéztem a listát...
Sőt... netes megrendelést kell intézni...így még vissza se tudnak pofázni : )
Na de remélem holnap nemlessz mindenkinek ilyenje : D Lehet nekem is sorba kéne má állnom? : D
[Szerkesztve] -
Liberator
tag
válasz
VaniliásRönk #3708 üzenetére
Inkább csak a múltig
Mert mostmár sok játék nem indul el mert kérik a shader akárhányat.
Nekem PCI-E van, csak nem tudtam hogy gyártják-e AGP-s foglalatba. -
Kicsimix
őstag
Delol : D manapság már meggondolandó ,hogy megéri e a 2600 xt ~25000 ft ér : D
[link]
Van egy eladó 2600xt-m 20-ba : ) : D
á nemisigaz.. -
Liberator
tag
válasz
VaniliásRönk #3706 üzenetére
Ez feltűnően olcsónak tűnik
Ezek a karik AGP-re is jönnek ki vagy csak PCI-E-re? Mert nem írja. Amúgy ATI eax 550-et cserélnék le
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Liberator
tag
HI! Tervezem egy ilyen kártya beszerzését : Asus Radeon EAH2600PRO 256MB PCI Express, főleg játékra (pl majd Moha Airbone). Mi a vélemény róla
Köszi
-
F.B.I.
veterán
válasz
VaniliásRönk #3702 üzenetére
Kösz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
2D-ben a 2400 is tökeletesen megfelel, játékhoz valóban kell legalább egy 2600XT, de a passzív megoldásokkal ált. csak a baj van, huzamos terhelés esetén vagy nyári melegben egy jól szellőző házban is csődöt mondhat. Inkább dobj rá egy VF700-at, 5V-on is eleget hűt és szintén hangtalan, és ahogy az árakat elnézem még pénzben is jobban jössz ki. (már ha nem csap be az argep.hu)
-
F.B.I.
veterán
válasz
VaniliásRönk #3680 üzenetére
Általában HD filmezek ill. Photoshopozok is továbbá nem marad ki a videószerkesztés sem. Erre lenne jó egy passzív kis fogyasztású kari, ami nem hal le egy kis játéktól és nem fárasztja a procit.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest