- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Aktív témák
-
nostrum
tag
Apropó tesztek... valahol láttam hogy teszteltek egy LeadTek Leviathan 8800 Ultra-t és volt mellette a tesztben 7900GTX is. Oblivionban a 7900 minden felbontásban szépen elverte a 8800-at. Akkor hát az lenne a jobb??? Az hogy adott pillanatban adott driverrel adott játékban egy kártya többet teljesít, az segít a teljesítmény behatárolásában, DE KORÁNTSEM AD TELJES KÉPET. Ráadásul nem mindenkinek az FPS a lényeg. Meg a 3DMark. Tehát tesztlink ide vagy oda, ez akkor is a 2600Pro/XT topic.
-
Sigismund
tag
válasz
matteo_szg #3385 üzenetére
nézném, de egy komlett gép lesz házhoz szállítással és nem igen akarok többhelyről rendelni, mert az nem biztos, hogy kifizetendő anyagilag.
-
matteo_szg
őstag
válasz
Sigismund #3373 üzenetére
Teljesen jó hűtőket rakott a Sapphire a HD2600 kártyáira. Halkak, jől hűtenek. Ettől függetlenül érdemes megnézned az XpertVision XT kártyáját.
Komplikato: Nálam járt egy ''sima'' Sapphire HD2600 Pro. Meglepően halknak bizonyult a hűtője, legalábbis a számomra.
[Szerkesztve] -
-
Sigismund
tag
Hello
Nagy gondba vagyok mert nem tudom hogy melyik kártyát vegyem meg.
HD2600pro vagy HD2600xt (egyébként jól tudom, hogy ez van szembe a 8600GT-vel?)
SAPPHIRE HD2600PRO 256MB GDDR3 OverClocked PCIE
SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 Full PCIE (ahol veszem így vannak írva)
Úgy tudom, hogy ez a gyártó jó. Ezért ez a kettő van terítéken. Azt szeretném még megkérdezni, hogy a ez a gyártó mennyire csinál jó hűtőket rá?
Várom válaszotokat. -
HERR Z
veterán
válasz
belaazallat #3366 üzenetére
Hali!
Mennyire melegednek a 2600XT ramjai? Vízhűtést szeretnék rakni a karira, nem a tuning miatt. Nem lenne légmozgás a kari körül, ezért kérdezem, h terveztessek-e rá memhűtőt.''
ha 1-2k felárból meg tudod csináltatni a blokkot hogy a ramot is hűtse tedd meg
árba hasonló helyen lennél a membordákkal is, de akkor már a víz korrektebb még ha csak úgy lenne megcsinálva hogy nem keringene arra a folyadék hanem csak össze lenne heggesztve a gpu blokkal, és az tudná hűteni a ramot is -
Kicsimix
őstag
válasz
matteo_szg #3357 üzenetére
Fileplanet de herr adott linket : )
-
Eagle16
addikt
válasz
belaazallat #3366 üzenetére
Szerintem nem árt rá a borda, elkél neki, ha tuningolod is.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #3329 üzenetére
Erre valaki? mert a sok off-tól nem bizti h észrevettétek.
ne szoljatok bundashoz, azzal is csak provokáljátok, igy akar sok hszt gyűjteni. Ne segítsetek neki!
CPT.Pirk nekem most került a gépembe egy inno 6600Gt(meghalt a 6800Gt), gyári venti halk.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Eagle16: nem akarom tuningolni
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
matteo_szg #3357 üzenetére
-
Kicsimix
őstag
Már ma este Bioshock PC demo állítólag,úgyhogy up e szép napnak....2 nap alatt le is szedem mert fullon lessz az összes szerver : D aztán teszt...
-
belaazallat
addikt
Hali!
Mennyire melegednek a 2600XT ramjai? Vízhűtést szeretnék rakni a karira, nem a tuning miatt. Nem lenne légmozgás a kari körül, ezért kérdezem, h terveztessek-e rá memhűtőt.
Köszi!
Üdv! -
Daffit
tag
Nekem az Oblivion átlag 30 fps-t produkál. Mindent a maxra húztam, HDR mellett. Egyedül az AA nincs.
A min. amit mértem 15 volt, a max úgy 60. Ez nem 5 perces teszt volt, hanem több órányi játék folyamán. Ráadásul OOO mod-al, amitől több a terepen az ellenség.
Engem meggyőzött, mert folyamatosan tudok játszani.
Egyetlen problémám, hogy ha megy a fraps és vissza kell töltenem egy mentést, akkor egy kicsit beszaggat pár másodpercre. Fraps nélkül nincs ilyen. -
Speed®
titán
640x480/800x600ban CPUlimites vagy, de 1280x1024ben előjön a VGAlimit is.
HDR+AA meg azért gázos a 7es nVknél ,mert nem tudják, minek firtatni?
A Bloom se rossz, de köze sincs a HDRhez, sok SM2es Atival rendelkező ember próbálja vígasztalni magát ezzelE van, fejlődünk, nincs megállás.
-
Oblivion és HDR téma:
Milyen vicces, én is az első szabadtéri scene-en szoktam az FPS-eket nézni
Egyébként ott (is) elég CPU-limitált a játék, nálam a 640x480 és 1280x1024 között egy deka különbség nincs (HDR, Bloom és AA nélkül). Majd megnézem szűrőkkel is.
HDR + AA azért volt gázos, mert a HDR-hez más pixel formátum kell, mint amit a kártyák alapból tudtak (ez most kissé pongyola, valaki pontosítson pls), és az nVidia lassabban lépett, mint az ATI.
Esetleg Bloom + AA kombináció, mint kompromisszum? -
TomBoy1986
veterán
Mázli, én is ott szoktam mérni
Egyébként én nem csatázok, hanem ahogy kilépek az Imperial Prisonból ott szépen nem csinálok mást, csak körbeforgok 180°-ban, hogy végig a tájat lássam. De csak HDR-es eredményeim vannak:
Csináltam egy kis táblázatot: [link]
Amúgy ha van kedved, akkor csatlakozhatnál a 2600XT-vel ehhez a teszthez: [link]
Érdekelne, hogy muzsikál az RV570-hez képest ezeknél a beállításoknál. Nézd meg, ha érdekel szólj!
Eddigi eredmények: [link] -
Olasza
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #3322 üzenetére
Most kezdtem a játékot. Ott mértem, ahogy kijutottam a barlangból, és szemközt van 2 valaki, azokkal harcoltam is. (Ezért mértem 5 percet, fraps-ban beállítva) 4xAA azért volt, mert mindenki azzal van oda, így a tesztet aszerint csináltam. HDR-rel még nem próbálkoztam, de majd azzal is csinálok egyet ugyanott.
Kösz a tanácsot, eddigi kártyáimmal ilyesmikre nem volt lehetőségem, ezért nem is konyítok hozzá. Ezt a kártyát sem az élsimítás és társai miatt vettem, hanem ennyi volt a max keret, és ár/érték arányban ez tűnik a legjobbnak. Az, hogy tud ilyeneket is, az számomra csak extra, eddig is megvoltam nélkülük.
-
TomBoy1986
veterán
Hohó... és mindezt hol futtattad a játékon belül?
Mert pl. nálam HDR mellett és mindent manuálisan jobbra (legjobb minőségre) húzva van ahol 20 FPS csak az átlag. Van ahol meg 80... szóval nem mindegy, hogy ez hol lett mérve.
Egyébként a HDR az, ami széppé teszi az Obliviont, szóval ott ne bíbelődj élsimítással - mert itt felesleges tényleg. A HDR sokkal szebb - e játék esetében. -
Olasza
aktív tag
válasz
Komplikato #3318 üzenetére
Ez ennyire jó teljesítmény?
konfig az adataimnál -
Komplikato
veterán
Élsimítva?
Basszus enyivel jobb mint gondoltam? Azt hiteem 800x600-ban menne el csak élsimítás nélkül. Ha jól sejtem neked valami jobb procid van, igaz?
Szívesen megnézném ugyanezen beállítás mellett a 8600GT-t.
Ahogy a kolléga írta a GF6 és 7 nem tudtak egyszerre HDR-t és élsimítást, ezért régen nem volt elérhető az Oblivionban sem. Aztán volt hozzá elöbb buherált patch, majd (lehet tévedek) késöbb hivatalos is, ami lehetővé tette. A GF8 már tudja egyszerre, meg persze az X1000 és GD2000 széria is.
(Ebben az a furi, hogy a HDR szvsz atomronda élsimítás nélkül, de hát a gyártók tudják mit miért csinálnak.) -
Olasza
aktív tag
Oblivion: Vista, minden alapon, még a proci is, beállítások: 1440x900 minden max.-on 4xAA, kint nyílt terepen+egy kis csata, 5 perc: min 21, átlag 27 max 37.
Szerintem még játszható.
Egyébként mi az a HDR? És miért nem lehet egyszere az élsimítással? -
Kicsimix
őstag
Jövöhéten Bioshock , meg Medal of Honor Airborn : ).... meglátjuk milessz majd...lehet tesztelgetni ujra...na go work...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest