- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
Aktív témák
-
bruce24
tag
válasz
VaniliásRönk #396 üzenetére
Én úgy tudom hogy először az ATI indult el a Pixel shaderek írányába most akkor méert váltana vertex felé. (bár az ATI nak mindig jó megérzései voltak)?
-
Bundás22
őstag
válasz
Komplikato #395 üzenetére
Hát nem tudom, de valaki írta, hogy 7900GTX-en sok helyen leesett neki 20FP körülire 1024-benhát akkor szegénykém elég ugyetlen
Biztos tele volt spyware-rel a gépe
mindegy eén 4AA 8AF 1280X1024 maxon ezt mértem fraps szerint(szűz sp2 XP ohne spyware ohne net)
2007-06-09 13:29:36 - cod2sp_s
Frames: 2365 - Time: 60000ms - Avg: 39.417 - Min: 27 - Max: 52
illetve minden maxon ezt 1024ben 4AA 8AF:
2007-06-09 13:23:33 - cod2sp_s
Frames: 3064 - Time: 60000ms - Avg: 51.067 - Min: 33 - Max: 78
2. brit pálya az első orosznál lassab volt avg35 kábénekem ez elég lehet multiba sz@r
bocsi én a single playerre gondoltam
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
válasz
Komplikato #395 üzenetére
Hát ez elég érdekes, mert nekem az X1650XT-mel full grafon megy és minimum 40-50 az fps-em, de 100 is szokott lenni, pályától meg persze attól is függően h mennyien vannak a képben. 128 kbites nettel nekem is laggolna a CoD2.
-
GezaR
tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem kötelező semmi sem, csak normális esetben a fejlesztők a látványosabb megoldásokat használnák fel, pl. az arcmozgás, egy autó kerekének deformálódása az útviszonyok függvényében, stb. vertex számításokat igényelnek, viszont az nVidia kártyái leszerepelnének.
Az AMD-nek akaratán kívül viszont lehet hogy megint a M$ nyújt segítő kezet, mivel az XBoxban ATi GPU van, a M$ játékok valószínűleg nem fognak spórolni a vertex effektekkel. -
Komplikato
veterán
válasz
Bundás22 #391 üzenetére
''cod2nek sztem nincs brutálisan magas gépigénye''
Hát nem tudom, de valaki írta, hogy 7900GTX-en sok helyen leesett neki 20FP körülire 1024-ben, pedig ha jól emlékszem a proci se volt gyenge éppen alatta.
Az más kérdés, hogy DX7-re butítva atomrondán tényleg mindenen elmegy, de akkor is benne van a top 10-ben a leggagyibban optimalizált játékok között. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bundás22 #391 üzenetére
1024 nekem kicsi, mindenképpen csak 1280*720 -ban mehet, lcdTV miatt... Emelett ami nekem még kell: DX9 mód, és legalább 2XAA, valamint extra textúra beállítások. Shadows meg a többi is jó lenne.
Mosta 7300GT-m vmoddolva DX9-ben shadows nélkül 2xAA melett és medium texytúrákkal, olyan 40-50 fps, ami netre nem elég. DX7-ben minden maxon, 4xAA melett 100-150fps... -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #388 üzenetére
Nem tudom, h a diplomacianak miota volt csak pozitiv ertelme. Ez azon keves szavak egyike amelynek rendkivul sok konnotacioja va, szamomra mondjuk inkabb negativ kicsit... Szerintem. Off vege, tobbit priviben, bar szvsz ugyanazon az allasponton vagyunk, kb.
-
-
7600GT
senior tag
válasz
Ezt nem vágom.
Ha egyszer kell a vertex kód akkor mért nem rakják bele a játékokba?
Amugy nem inkább pixel shader-es kódokra épülnek mostanság az újabb játékok? -
gfefe
őstag
válasz
NA.... Én inkább ati párti vagyok, de azt azért nem mondanám, hogy a 8800 as széria szemét....
Örülnél te ha hozzád vágnának egy sli párost -
VaniliásRönk
nagyúr
Az egész DX10/Unified Shader történetnek az lett volna a lényege, hogy nem kell spórolni a vertex kóddal, erre az nVidia az arcunkba tolt egy US-es kártyát, ami királyság, épp csak ugyanolyan alkalmatlan vertex kód futtatására mint a korábbi GPU-ik, az ATi meg direkt erre lett kihegyezve.
A G90 valszeg csak tűzoltás lesz 65nm-rel, nem egy új GPU.
venember83: Az hogy a saját szemetét erőszakolja rá az egész iparágra az nVidia, az neked diplomácia? -
gfefe
őstag
Adná az Úr, hogy ilyen jó árban legyenek....
De attól tartok a kapzsiság... ráteszi majd a pontot a magyar árakra....
Ati 4 ever!!!
Csak lesz cf ha így haladunk... bár addig még sok víz lefolyik a szamoson. -
7600GT
senior tag
válasz
venember83 #383 üzenetére
Az odáig oké, hogy lesz ebből jó kari.
De mikorra?
Amikorra kijön a G90?
Nem a pixel shader teljesítmény számít mostanság?
Vagy a vertex?
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #383 üzenetére
Hmm, az hogy 4-5x lassabb vertex kódban a 8800 az nem emlékezted téged az FX-ek DX9-es képességeire?
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #381 üzenetére
khm khm, g80-ast ne hasonlitsuk Fx-ekhez, azert...
G80 jo, mig fx-eket inkabb nem jellemzem. Igaz, h r600 sokkal jobb lehetne, de nem csak termeket kell tudni gyartani, hanem megteremteni azt a kornyezetet amiben azt ki lehet hasznalni, ehhez meg befolyas/penz/diplomacia, ami nv-nek valahogy jobban fekszik. De ne felj, lesz ebbol az r600-bol jo kari, amit a programok is kihasznalnak
mod: off
re: de fx hasznalhatatlan volt jatekokban (5900ultra kivetelevel), mig 8800ak ha nem is kimagasloak, de jol mennek veluk a jatekok, csak ennyit akartam mondani. Igen, r600 forradalmibb, jobb, csak jatekok nem tamogatjak, ennyi. Viszont a vasarlot nem az erdekli, h elvileg melyik a jobb, hanem, h a gyakorlat mit mutat, persze ha 1 objektiv vasarlobol indulunk ki.
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én arra leszek kíváncsi, hogy CoD2 DX9 aatt mit hoznak össze az atik, mert az a game nagyon nem fekszik a 8600 szériának, láttam tesztet, ahol lenyomta őket egy X1650XT, holott a többi tesztben meg a 8600-ak nyomják le az 1650XT-t... Na meg már csak azért is, mert kb. ez az egyetlen 3D játék, ami miatt vga-ra költök, minden másra (nekem) elég a 7300GT-m De DX9-ben még vmod után sem elég CoD2 höz...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem azt mondtam hogy a 2 GPU-s 2600XT az erősebb?
Nem mindegy neked hogy hány van a kártyán?
Egyébként az ATi a maga módján visszavágott, a HD2000-ekben sokkal nagyobb potenciál van, az hogy a programokból széndékosan kihagyják az olyan effekteket, amik még egy 8800GTX-et is hanyattvágnának, az nem az ATi hibája, ők egy igazi DX10-es megoldást fejlesztettek, az nVidia meg megismétli az FX széria ''sikerét''... -
bruce24
tag
válasz
VaniliásRönk #378 üzenetére
Ezekszerint akkor az ATI nak nem sikerült visszavágnia eggyik fronton sem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A pletykák és az árak alapján a mostani játékokban biztos nem fogja megverni, talán a HL2 EP2/Team Fortress 2-ben, máshol nem.
A dual 2600XT-k viszont a korábban linkelt kétes teszt alapján is gyorsabbak lesznek a 8600GTS-nél, viszont valószínűleg nem is lesznek sokkal olcsóbbak, és augusztus vége előtt biztosan nem lehet majd beszerezni Magyarországon. (max. pl. eBay-ről) -
bruce24
tag
bocsi elk*rtam, HD 2600 XT akartam volna írn!i
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
mcwolf79 #370 üzenetére
A CrossFire nem szokott olyan érzékeny lenni a támogatásra mint az SLI, mivel ha jól tudom inkább a Catalysttól függ, mint a játéktól. (ATi-t a Valve-en kívül jelenleg senki sem támogat, szóval maguknak kell megoldania hogy működjön)
#373: Ezt még nem hallottam, van erről valami hír vagy cikk?
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
helyesbítek, a 640-est is lenyomja! radeon power!
-
mcwolf79
veterán
válasz
VaniliásRönk #363 üzenetére
''Meg akkor a 2 GPU-sak mennyibe fognak fájni? 40? Azok odavernek a 8600GTS-nek is.''
Azért ez nem feltétlenül igaz.Driver-és alkalmazás-támogatás is kell majd hozzá. -
bruce24
tag
FireKeeper: az X2-esed 65n vagy 90n -es gyátású?
-
bruce24
tag
A HD 2900 XT jobb-e mint a 8600 GTS vagy nem ? ( link ?)
-
Zé_Mester
őstag
-
ftc
nagyúr
Árak akkor előrendelési
Tessék kapaszkodni
[link]
Sapphire
hd2600Pro 256Mb 2511
hd2600Pro 512Mb 2666
hd2600XT 256Mb 2975
árak cseh koronában vananl -
gfefe
őstag
válasz
Yushchenko #353 üzenetére
Na bumm... nekem meg a lában van gipszben
(bár már lassan leveszik)
Amúgy nem néztelek búrzsónak.... azt írtam le amit én csinálni akarok.. -
7600GT
senior tag
válasz
FireKeeper #359 üzenetére
Itt van 300db hozzászólás ott meg volt 3000...
-
7600GT
senior tag
válasz
VaniliásRönk #355 üzenetére
Valszeg azért nem zárták, mert nincs olyan szinten szét off-olva mint a régi jó kis fudzillás r600topik.
-
Bundás22
őstag
inkább 17k+áfa azt hiszed ez a abszolút minimum ár? 2 év múlva 5K-ért utánad vágják egy 8800GTXet meg 30ért, de majd meglátod úgyis
és hallottam a 4X4ről stb nagy ügy az Intel is kihoz újat a C2D árát leviszi közbe és akkoris mindenki intelt fog venni és nem X2est
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #355 üzenetére
utolso off: privit olvastad?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #354 üzenetére
Megjelenés előtt az ilyen topikokat zárni szokták, szóval nem értem miért lett átkeresztelve, de nekem végülis édesmindegy.
-
venember83
nagyúr
Csodalkoztam, h hova lett a topic, kozben csak at lett nevezve
RV630 is jo volt szemely szerint, de igy a logikusabb/erthetobb, teny, kosz a modiknak. -
ftc
nagyúr
válasz
FireKeeper #345 üzenetére
mivel középkatban van a legnagyobb értelme!
veszel msot egy hd 2600 seriesből ha lesz pénzed árcsökkentések vagy 1 év után pl a PH! piacrol és voala majdnem 2x a teljesitményt.Alacsony fogyasztással.
Mondjuk a CF-nek meg ellentmond,hogy eladod a karid és veszel pl egy nagyobbat ha kijön....
Valaki mondja meg nekem,hogy a Sapphire Dual kártyán miért van 2db PCI-E csati? a t9bbin meg 1 ? -
gfefe
őstag
válasz
Yushchenko #346 üzenetére
Csak a kis pénzü ember tervez cf re
Most veszek majd 1 karit 30 körül... és idővel meg mellé megint 1 et amikor lement az ára és úgy lesz a zsebemben is pénz -
Yushchenko
őstag
válasz
FireKeeper #348 üzenetére
Mind1, ahogy magamat ismerem úgyis NV-t veszek szal bannolom magam a topicból.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Yushchenko #347 üzenetére
nemtom, mászkálok
-
Yushchenko
őstag
válasz
FireKeeper #345 üzenetére
minek vagy egyáltalán ebbe a topicba?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Yushchenko #342 üzenetére
középkatot meg minek cf-be?
-
gfefe
őstag
Remélem jó karik lesznek mert idővel jó lenne egy cf...
-
ftc
nagyúr
Mégis tudnak a modik a gondolatomban olvasni?
kezdek félni
küszsünjük a totyik átnevezést -
Yushchenko
őstag
válasz
FireKeeper #341 üzenetére
középkatnak nem mind1?
-
he7edik.
addikt
válasz
Yushchenko #338 üzenetére
A DS4?
-
Yushchenko
őstag
válasz
venember83 #337 üzenetére
hát elég nc
de remélem többiek már villantanak végre, mert CF-es a lapom -
RexpecT
addikt
-
rocket
nagyúr
Pletykak szerint a HDMI-vel voltak problemak az rv630-nal ezert volt meg1 respin, ez a dolog nem hiszem a gpu orajelet befolyasolta, majd meglatjuk, mar csak hetek kerdese amit az amd kartyainal fellabon is kilehet mar birni az elmult kozel 2 evben tortentek utan
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #325 üzenetére
Annyira nam hibas azert, mert a referencia pro is erre a nyakra epul, csak kevesebb alkatresz van rajta
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #323 üzenetére
Nem
Azon a kepen a tesztben egy gddr3 xt van, az egy promocios kep, nem a teszt kartyarol keszult. -
rocket
nagyúr
Tegnapi tesztben amit linkeltem nem xt-t teszteltek egy gddr3 pro-t, ami raadasul nem a vegleges sziliconra epul, ugyhogy egy ujabb ''jol'' sikerult teszt jott a tavolkeletrol
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
válasz
Komplikato #318 üzenetére
áhhá. nagyjából tiszta.
hát én borzasztó kíváncsi leszek hogy milyen lesz a középkategória.
eddig nem vettem VGA-t mert úgy voltam vele hogy majd amikor mindkét fél oldalán meglesznek a DX10-es karik, akkor lehet tisztán látni mindent.
és most nemsokára tényleg átlátható lesz ez az egész.
de nagyon húz a szivem egy HD2900XT mellé -
Komplikato
veterán
válasz
Zé_Mester #316 üzenetére
Na mert én meg sokat tudok angolul!
Annyi a alényeg, hogy az OEM piac 60%-át elmarta az ATI hirtelen az RV610/RV630 kártyákkal, mert ...
- Marha jó benne az UVD
- Keveset fogyasztanak, kkevésbé melegszenek
A hír rövid lényege, hogy ATI nem fog éhenhalni (finoman szólva), amit eladtak OEM-be cuccot, annak felét nem fogják produkálni a sima dobozos terrmékeknél. -
7600GT
senior tag
Ide is belinkelem:[link]
Hajrá ATI/AMD!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 -
Zé_Mester
őstag
válasz
Komplikato #314 üzenetére
bocsika, de kérhetnék egy szívességet : FORDÍTSD LE PLLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍZZZZZZZZZZZZ
a németet még csakcsak megértem, de ez nem fog menni. -
Komplikato
veterán
''A few DAAMIT partners are getting confident that ATI has a fighting chance. They learned that ATI won more then 60 percent of OEM deals versus nVIDIA.
ATI RV610 is 65 nanometre and only 80 square mm while its competitor G86 is 120+ in die size and it draws more power.
ATI has won on the price-performance ratio, because of the fact that it's cheaper for them to make a product and that is what OEMs are all about. The big OEMs loves the power consumpion of RV630 below 25W per card.''
Hát ha ez igaz és nem a szokás Fudzilla kama, akkor valószinüleg az AMD/ATI VGA részleget nem kell félteni a becsödöléstől. -
Bundás22
őstag
válasz
Zé_Mester #311 üzenetére
az hogy más generáció lesz@rja mindenki, végülis lassabb és kész a konkurenciánál, és jobbat nem tud felmutatni ennyi.jelenleg 1 éve más volt(pont fordítva). Szal kijöhetne valami ütőssel ami 40%kaljobb a c2dnál azonos órajelen akkor talán azt veszik majd meg ha nem túl drága...bár akkor az E4300 lesz 10 ropi akkor én lehet azt veszem
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22 #306 üzenetére
& (#309) Bundás22
''sztem az AMD csődbe fog menni ilyen termékekkel vagy túl drága vagy lassabb''
az ''ilyen termékek'' alatt gondolom az X2-es szériát érted.
csak így magunk között szólva árulj már el nekem valamit. :
hogy a búbánatba akarsz/lehet összehasonlítani 2 olyan procit, ami között 1 generáció különbség van.
az Athlon64 X2-esei nem a Core2Duo procikkal egy időben születtek, nem is egymás ellenfelei.
Az X2 még annó az intel LGA775 foglalatos P4 D-i ellen volt harcban.
ilyen alapon én is elővehetnék egy sima 478 foglaltos P4-es NORTHWOOD procit (csakhogy még szebb legyen a kép) és akkor tesztelgetnék egy X2 mellett.
valyon valós képet lapnék????????????
nem hiszem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
pár napja nem te montad hogy az A64-ed bealáz egy c2d-t is
hagyjál már a múltal és nem lealáz csak gyorsabb lehet nála magasabb órajelen és ez így is van[link]
én most is azt mondom hogy pölö egy 3800+ (2,4Ghz) egymagos alkalmazásoknál gyorsabb mint a ''félkarú óriás'' E6300(1,86 ghz) de én csak ezt mondtam
oly nehéz ezt megérteni
és miért kell félreértelmezni
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
sztem az AMD csődbe fog menni ilyen termékekkel
vagy túl drága vagy lassabb
1-2 évig intel/nvidia regnálás lesz aztán talán beszáll az IBM a harcba
Az IBM know-how-jával komoly fenyegetés az intelnek ők nem ilyen kis komolytalan AMDs csipet-csapat(hadiipar, severek, NASA.. stb)
akik AMDnél--atinál dolgoztak tehetséges mérnököket pedig felszívja a IT ipar(hatalmas szellemi tőkéjük ígyse-úgyse megy veszendőbe), vagy esetleg a csőd után alapítanak vmi sufni céget hogy bosszúból odapörköljenek a nagyoknak -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #302 üzenetére
Soha ne mond hogy soha, mindig voltak kivetelek akiknek nem jutott szelet a ''tortabol''
-
ftc
nagyúr
csak a középkat érdekli..ott mozog a legtöbb zsozso
2008 Q3-ra igérik...igen PowerVR mint Kyro....elég szoros mostanság az együttműködés a 2 gárda között...és 1 év aaltt nem tudnak összehozni saját GPU-t az biztos....anno a PowerVR-ről szoltak a pletykák....
#302 és ha elavult? de olcson sok pénzhez jutottak igen ha párhuzamos futtatás kell akkor elvérzik,de a mai programok az ő technologiájukat használlja...de a köv NV is Ati felépitésü lesz mindig igy csinálták....és megint lefőzik ATI-t
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest