- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Gyári hűtés van rajta,ami nem hangos, 62 fok felé még nem ment a hőmérséglete.Catalyst control centerbe, is lehet húzni de csak 880/880 ig.Nekem a mag 865-nél látványosan elhasal,nem értem igazán, mert 860-nál atomstabil 865-nél meg azonnal kékhalál...powerstrip 3.75 -el húztam 900-ra a memót ,de ez a progi is csak 930-ig tudja húzni alapból.
3dmark05 és a 3dmark01 van fent a gépen és nem fagy bármennyit is futtatom,enemy-territory alatt se fagy,nem is hibázik.Este nyomhatok pár tesztet,ha gondoljátok.
[Szerkesztve] -
Kicsimix
őstag
válasz
gaborbol #4092 üzenetére
Nekem is ilyenem van.De bátran állíthatom az ellenkezőjét ,hogy ez nem megy ennyit...
Addig nincs probléma nálamsem mig le nem futtatom pl a 3Dmarkot a húzott karin ...de akkor 99% hogy fagy..
800 felett a memória elkezd hülyeségeket csinálni.A GPU megy 860 ig..
befotózhatnál egy eredményt 05-ből...
Nekem a 900at max csak úgy viszi ha leokézom de nem nyomok rá semmi tesztet.. -
beneszilo
tag
válasz
valentinho #4097 üzenetére
köszi
-
beneszilo
tag
hello
sapphire hd2600xt gdd3 karim van, csak azt szeretném kérdezni, hogy hol tudom állítani a gyári hűtő fordulatát és hol tudom nézni a hőmérsékletet? -
gaborbol
őstag
Kicsit nézgettem még a sapphire 2600xt-t 800/700@ 860/900 -nál atomstabil.Kíváncsi voltam megy-e 900-on a mem, hát megy.Feljebb nem próbáltam,használni viszont csak a gyári értékeken fogom,az is bőven elég.
-
#4049 horvathkrisz
annyi, hogy amint megjelenik vmelyik játék, lehet letölteni.
#4047 m4rc!
sztem ha vsyncet kikapcsolom, már kellemesen játszható lesz. vagy kicsit a detailből lejjebb lehet venni - azt majd a végleges játékkal, mert ez a demo nem túl tesztbarát... -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4089 üzenetére
Más kárából tanul az okos vagy másképpen saját kárából (se) tanul a bolond (szólás/közmondás)
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4086 üzenetére
Vazz, téged miért idegesít, hogy keressük a lehetőségeket?
Egyenlőre ott tartok, hogy nincs szükség a vmodra, mert bőven van kraft a kártyában...
Az a satírozás meg a létező leg amatőrebb módszer, ha csak az lenne a lehetőség, akkor meg sem próbálnám, több embernél láttam mennyit szenvedett vele...
FTC: szerintem figyelnek rájuk, mert nem kerül szinte semmibe kicsit nagyobb tűrésű alkatrészt odatenni, ellenben pl. a garis cserével... -
wwhy
veterán
válasz
horvathkrisz #4086 üzenetére
satírozok mint a hülyegyerek a meséskönyvben
-
horvathkrisz
addikt
mindenki hirtelen milyen kurva nagy voltmodder lett!
HERR Z: ha ilyen egyszerű, akkor csak rajta, ess neki a kártyádnak! adok multit hozzá meg ami kell, csak kártyát nem.
nem látjátok már be hogy nem úgy működik a dolog hogy fogom a kínai multimat megmérenm a feszt valahol mer' én olyan jó saccoló csóka vagyok a jobbik fajtából és satírozok mint a hülyegyerek a meséskönyvben?!
mi van akkor ha a megfelelő vagy megközelítő feszültséget a GPU környékén méred, adsz rá kakaót közben persze ott a 8 rétegű nyák és esetleg nem csak a GPU profitál a plussz feszültségből? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4076 üzenetére
Hohh sajna előtték elöttem az összes puskaport, kicsit beindult a topic..De majd ha elöttem lesz a kártya és tüzetesebben meg tudom vizsgálni úgyis kiderül mire leszek elég, ha látom értelmét vhol próbálkozni korábbi vmoddok alapján, akkor megpróbálom, ha vhogy tök másképp van a cuccos felépítve, és azt se tom melyik az eleje meg a vége akkor nyilván hagyom..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hamár vmoddolod a magot, vagy a ramot, akkor szerintem már nem kell külön aggódni az alkatrészek miatt. Max feltesz az ember egy olyan ventit, ami az egész nyákot szellőzteti, és reméli h. az esetleges tönkremenetel még a gari lejárta elött következik be. (vagy mielött eladja
)
-
HERR Z
veterán
válasz
vesz egy multimétert az ember és azon a bizonyos ic-n kiméri a feszeket
utánna beforassztja a szügséges potit/ellenállást, újra mér és ha ok done
nem kell ehez kapcsolási rajz, elég megnézni 2-3 kari vmodját, látni lehet utánnuk a logikát
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Azon a karin is egy 6549-es IC csinálja a ramoknak a feszt... A GPU részt nem látom, meg úgy egyébként is eléggé homályosak a képek.
Aki kicsit jobban járatos az elektróban, az egyből megmondja h. ezeken az IC-ken hogyan kell variálni, vagy legalábbis más karikon tapasztaltak szerint lehet ittis eljárni... -
-
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #4072 üzenetére
Nem kell ahhoz full kapcs rajz, szted a többi kátya amit vmoddoltak mindnek megszerezték a rajzát? Nemhinném, meg lehetetlen is..Tapasztalatból lehet elkövetni a vmoddot, sztem jó lehet amit CPT.Pirk írt..
mod.: amúgyse akarok senkit rábeszélni, majd kipróbálom én magam, ha van rá lehetőség
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na azt énis szeretném tudni. Egy kihagyhatatlan árú laptopvásárlás miatt elment a lóvém jó része, de jön szülinap, meg még melózok szeptember elején is, szóval szerintem szeptember környékére már lesz valami. Legalább addig elterjednek az xpertvision cuccai a boltokba...
horvatkirsz: kari nélkül nemtud mire rábeszélni. Ha kapnék KÉPEKET, akkor lehetne tovább agyalni, hogy egyáltalán hogyan vannak a dolgok...
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4070 üzenetére
Figyelj, ez akkor sem ilyen egyszerű hogy tippelsz és ez a fesz megközelítőleg a GPU-ra megy, emeljük kicsit és majd meglátjuk...
Itt segítene sokat a kártya teljes kapcsolási rajza.én anélkül biztos nem mernék módosítani semmit!
Nincs valakinek műszerész ismerőse a Sapphire-gyárban? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4069 üzenetére
Ha azt a felépítést követik, amit az ISL IC-kkel, akkor kettő van, mindegyiknek a kimenetén van egy pár menetes szűrőtekercs, annak bármely lába, és a föld között lehet mérni feszültséget, az értékekből meg látszik h. melyik fesz mihez tartozik. Jellemzően a GPU fesz. az alacsonyabb. Nade míg nem látok valami szép nagy képet lehetőleg a kari mindkét oldaláról, nemtudok töbet mondani.
A kapcsirajzról meg tegyél le, külömben sem tudnál sokat kezdeni egy 8 v. több rétegű nyák áramköri és beültetési rajzával... -
horvathkrisz
addikt
válasz
CPT.Pirk #4068 üzenetére
de ennyi nem elég, ugyanis nem fogod tudni hogy melyik láb megy a videoprocihoz és melyik a ramokhoz. Kíséletezni meghát eléggé drága....
Pontos kapcsolási rajz kellene a 2600Pro/XT -ről, akkor még én is neki mernék állni.
szerk. már én is keresgéltem neten a voltmodjáról...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4067 üzenetére
Na ez az... Neten még utalást sem találtam, a karit meg még nemtudtam megvenni, ezért kellene nekem pár kép, hogy nézelődhessek. Az IC-k adatlapjai sokmindent elárúlnak... Persze lehet h. pl. x1950pro jellegű a feszszab., ahoz nemigazán értek.
Több karin találkoztam pl. ezzel az áramkörrel: [link] ISL6549 -csak egy poti beforrasztás, és mehet a vmod. Valami hasonlóban reménykedek...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki küldene nekem nagyfelbontású képeket? Kíváncsi vagyok az IC-k feliratára...
-
KrAt
veterán
válasz
horvathkrisz #4054 üzenetére
Este meglesem, napközben nem lehet nyugodtan tuningolni
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem akarnátok megkeresni a feszszabályzó IC-ket? Olyat keressetek, amiből csak kettő van, és kb. 2*8 lába van neki... Meg mondjuk ISl, RTL, stb. felirattal kezdődik...
-
Liberator
tag
2.8-as Celeron mennyire hajtaná ki az XT-t
-
BigBear
senior tag
Nnna, kipróbálgattam ezt a kis XpertVision 2600XT-t. Meglepően jó a kártya, ennyi pénzért meg főleg. Viszont a hangjával nem voltam kibékülve.
Sípolós, kissé kerregős hangja van a gyári hűtőnek, ami engem nagyon zavart. Hozzáteszem, hogy ezzel még mindig az utóbbi idők egyik leghalkabb hűtése volt a kártyán - leszámítva a Zalman és ahhoz hasonló hűtéseket - de ezt se nevezném igazán halknak.
Azaz nekem ez is nagyon hangos volt, így aztán le is szedtem a gyári hűtőt és ment fel egy itthon kallódó Zalman 900-as.
(Ezzel a gar ugrott is persze, mert ügyesen félig a hűtő hátuljára, félig meg a kártyára volt ragasztva valami undok kemény ragaccsal egy matrica. Azért ez nem volt szép. Azt vártam, hogy simán az a műanyagszerű matrica lesz, ami be van vagdalva - s amit ügyesen szép finoman sértetlenül le lehet szedni - de a kis rohadékot valami durva pillanatragasztóhoz hasonló trutyival nyomták rá a kártyára. Ilyet még nem is láttam. Na mindegy. levakartam, Zalman fel, s most végre csendben üzemel a drága.) -
Liberator
tag
DDR3-as Sapphire ugyanannyi mint Xpertvision, 24 eft.
-
KrAt
veterán
Na ittvagyok
Igazából simán nem hangos a Sapphire hűtése, nem zavaró -
grunge
addikt
válasz
horvathkrisz #4049 üzenetére
nem tudok rola h elviselhetetlen lenne a hütöje, de a zalmannal kétségtelenül jobban jársz
-
szacsee
nagyúr
Csövi!
Arra lennék kiváncsi, mert olvasgattam a topikot, de nem találtam rá a korrekt válaszra, hogy a HD szériából mindegyik támogatja az 1080p HD videó lejátszását?
A 2400-as topikba valami olyasmit írtak, hogy csak a 720p-t támogatja.
Hogy is van ez?
Ja és H264-es és X264-es filmeket is viszi?
Kösz a válaszokat előre is! -
horvathkrisz
addikt
-
F.B.I.
veterán
válasz
FireKeeper #4044 üzenetére
Én már felébredtem. Vettem egy X360-at.
-
válasz
horvathkrisz #4040 üzenetére
Ha ez megnyugtat, én már regisztráltam is a játékokat
Egyéb: megtámogattam kis + memóriával a gépet, és csináltam pár Bioshock tesztet (FRAPS). 10x7-ben láthatóan CPU / memória sávszél limites a téma, 12x10-ben viszont már átveszi a GPU a szűk keresztmetszet szerepét. Mivel nincsenek benne a kezdeti magas FPS-es részek, a számok sokkal kisebbek, mint a weben látott tesztekben. 12x10-ben épphogy játszható a game, viszont meglepően sokkal szebb, mint 10x7-ben.
Test 1: Bathysphere megáll - Splicer leugrik
10x 7: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1514, 49915, 19, 33, 30.332
12x10: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
1174, 51599, 18, 25, 22.752
Test 2: Bathysphere ajtaja kinyílik - Adam injekció
2893, 78829, 21, 59, 36.700
2294, 76527, 15, 54, 29.976
Test 3: Magunkhoz tértünk az injekció után - felértünk a lifttel
4239, 147721, 17, 47, 28.696
3415, 140107, 11, 35, 24.374 -
F.B.I.
veterán
A végén még kiderül, hogy az XT meg meghajtható majd a talán megjelenő 2900Pro szintjére. Akkor tuti best-buy lesz.
-
m4rc!
őstag
Na nekem már megvan az Xpertvision 2600pro-m
,de sajna majd csak jövő7 végén érek haza, majd mondom a teszt eredményeket.
Ha tényleg akkora tartalék van a pro verziókban, akkor nagyon megérik az árukat, kíváncsi leszek... Egyenlőre még elég zsákbamacska feelingem van -
GuMipOkE
senior tag
válasz
horvathkrisz #4033 üzenetére
A Sapphire 2600XT Full Retail-ben van Black Box, de boltban nem vásárolható meg. Boltban az Orange Box kapható.
Az FR meg alig egy ezressel volt drágább a Lite Retailnél. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
horvathkrisz #4020 üzenetére
Onnan, hogy ha előveszem a kártya dobozát, akkor benne találom a Black Boxot...
Még mondjuk nem regisztráltam, de ha kijön az Episode Two, akkor beizzítom. -
ftc
nagyúr
válasz
a 2900-nál több gamet adnak
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ha azt írták, hogy benne volt a dobozban, akkor szerinted?
-
horvathkrisz
addikt
véletlenül nem csak a 2900-es sorozathoz jár a BlacBox?
-
nándika
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4026 üzenetére
Ha jól láttam Brekk nél igen ezek a játékok vannak hozzá,és meglepő volt hogy a hütése is elég halk.
-
horvathkrisz
addikt
Tehát a Black Box az alábbi 3 játékot tartalmazza?
-HL2 Ep2
-Team Fortress2
-Portal -
szacsee
nagyúr
válasz
A válasz:[link]
Egyszer már tárgyaltuk. -
ftc
nagyúr
válasz
hivatalosan nincs black box csak orange box
Onnan tudjuk, hogy Sapphire karit aki vett full retailosat az irt rola -
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #4018 üzenetére
igen
de csak kupon... -
horvathkrisz
addikt
Srácok, ehhez a kártyához jár a BlackBox?
[link] -
horvathkrisz
addikt
''Sapphire-hez full retail esetén Black Box.''
Ez tényleg igaz??!!Full Retail mennyibe kerül? Ehhez gondolom csak kupont kapsz, namár most nekem fontos hogy meglegyen a DVD lemez is, ha arról van szó inkább direkt nem választanám a Sapphire-t, csakhogy meglegyen az eredeti DVD...
Tolnál be valami linket azért erről a BlackBox-os dologról? -
Gaboman
nagyúr
Még ezeken gondolkodom!
Volt mát 512Mb-os karim és tudom hogy számít a Mem azért.
VGA HIS HD 2600XT, 512MB GDDR3/128b, 2xDL-DVI, fan 31 672 Ft
VGA HIS HD 2600XT Zalman fan,512M GDDR3/128,DL-DVI 34 538 Ft
VGA HIS HD 2600XT IceQ Turbo,512M GDDR3/128,DL-DVI 37 951 Ft
Ha beszámítanák a karimat 20E-be akkor lehet hogy beválanám azt a Zalmanost! -
Gaboman
nagyúr
És akkor DDR3-ast tudtok olcsó áron?
Mert énnekem az is jó lenne! -
Aktív témák
Hirdetés
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Jelszókezelők
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest