- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
Sigismund
tag
Hello
Azt szeretném megkérdezni, hogy a HD2600XTnek milyen a hűtésse? Gyártóktól függetlenül, illetve melyik gyártóé a legjobb. -
válasz
Komplikato
üzenetére
Miért, nem elég gyors a F.E.A.R.? Nekem nagyon szépen megy max. detailen AA nélkül

-
AMD Power
titán
Itt egy újabb komoly kis teszt.
GeCube GC-XHD2600XTG4-D3 (Radeon HD 2600 XT 256MB GDDR4)
[link] -
Rolcsi20
senior tag
tom nem ide tartozik, csak most jár a fejem, mi lenne ha a jövőben a több magos procik minden magja más más win-t hajtana meg 1 vinyó más más partícióin, így 1 gép több monitorral is kapcsolatba lehetne anélkül hogy a közelébe lenne, talán a terminálok kimennének a divatból, és biztos sok cég meg alkalmazások igénylik azt ma is a világon hogy a gép ne legyen ott a monitor mellett különböző okoból...
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
amúgy csak az én agyam fantáziált eleget hogy olyami jutott eszembe hogy mi lenne ha az ati vmi olyat találna ki hogy bizonyos kártyáira felszerelne olyan bluetooth féleséget ami a monitorral létesítene vezetéknéliküli kapcsolatot? mint 1 rádiós egér....persze lekéne paktálni nevesebb monitorgyártóval, és 1 ehhez fejlesztett monitort a kártyával 1ütt lehetne árulni.....létezik már ilyen megoldás? pl lenne ati radeon 2600Xt VL(vireless
) mondjuk 50ért adó vevővel és hozzá egy samsung 19es monitor 60-70körül szintén adó-vevővel....tehét kb 120vól kijönne 1 ilyen kis konfig, sztetek megérné? sztem sok f@sz megvenné az biztos
-
vladibence
csendes tag
Nem tudom én a Sapphire HD2600 pro OC változat és max veszek hozzá egy VGA zalman hütőtt és olcsobb mint a HIS megoldássa szerintem ez megéri
meg talán ha ez túl lövi az árrát inkább egy ddr3as xt-t és hozzá a zalman hűtőt mert azt egy nap alatt össze kunyizom a szülöktől 
-
Olasza
aktív tag
Köszönöm szépen a linkeket, tisztában vagyok szülővárosom kínálatával. Kérdésem csupán annyi volt, hogy megéri-e a Zalman, mert az ára túl közel van már az IceQ turbohoz, Sapphire 2600XT ddr3-ast pedig még itt nem lehet kapni. Türelmesen várok a kínálat bővülésére, pedig már nagyon viszket a pénz a zsebemben.

-
sylas
tag
akkor ez most az msi milyen tuning?vagy csak kamu?
[link] -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Lehet az. A 8600gts fölé lövik. Tehát ha emelik a gpu órajelét a 2600xt fölé 800+ és a gddr4 1600+ (mert a 2600xt-nél van már gddr3 1600MHz-n) már érdekes lehet.
Igaz akkor mégis csak sántít mert akkor miért nem 2600xtx, v 2650xt-pro a neve?
A franc se érti az amd-t.
Sokszor ők se tudják mit akarnak. Sok user meg nem lutrizik hanem megy és vesz intelt + nv-t. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Hát a 256bites memvezérlő sokat nem számít ha nem valami selejt RAM-mal verik meg. (GDDR4 simán belefér az árába)
A 120 sp viszont sántít, az majdnem a harmada a 2900XT összesen 320 sp-ának, az nagyon kevés, szerintem összekeverték a 2600 GPU-jával, annak van összesen 120.
Ha mondjuk (ex has) 48+192 sp lesz akkor jól fog domborítani. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy ezért a gyártási hibáért mit kell fizetni?
Illetve mit domborít egészpontosan
-
Gyuri27
félisten
Nos nem szorosan de [link]
AMD HD 2900 Pro with 256 bits memory width to arrive in Q4 2007 Link
Posted on 08/02/2007 @ 10:08 PM
According to reports on various websites originating from chilehardware, AMD is preparing a new card Radeon HD 2900 Pro based on the R600 core.
According to Chilehardware, it will be priced at around 200 USD, somewhere in between a GeForce 8600GTS and GeForce 8800 GTS.
From what we understand, the Radeon HD 2900 Pro will feature a 256 bits memory bandwidth and slightly more than 120 stream processors. It will have a lower core clk and memory clk as compared to 8800GTS. -
Djuree
félisten
válasz
Komplikato
üzenetére
hát ez elég, hogyismondjam, khm...ritka szarnak néz ki

-
Komplikato
veterán
Akihabarán (aka AKIBA) lehet kapni HD2600Pro 256MB AGP kártyát. A dolog szépséghibája, hogy természetesen DDR2-es 600/800-as órajelekkel. Az ára valamivel 17.000 jen alatt vagyon. - [link]
![[kép] [kép]](http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotline/20070804/image/n26a2.gif)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Sajna nem eszik ilyen forrón a kását
Ha érted?
Egyébként szentül hittem, hogy olcsóbb lesz. Mert eddig az x-k még a sapinál is olcsóbbak voltak?
GuMipOkE: már csak az a kérdés a gyári mennyire teszi jól a dolgát? akar-e az illető személyiség (alias user) tuningolni, hogy keljen az vala zalman hűtő (már ha eredetileg zalmant akart rája rakni)?
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
A Zalman hűtő miatt drágább nettó 2e Ft-al a sima ventis HIS-hez képest. Nem annyival drágább, mint amennyibe kerülne egy olyan hűtő. Ráadásul így nem kell bütykölni, és garanciális is marad. ;)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
HIS, az X1600Pro-m után megfogadtam többet nem veszek HIS-t.
Drága, cserébe ugyanaz a színvonal mint a legtrébb márkáknál. 
-
Komplikato
veterán
válasz
kill_bill1
üzenetére
Én vagyok hülye, vagy ez kishíjján GDDR4 árban van?

-
attiLANte
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Igazad lehet - csak kutyafuttában néztem meg a cikket, mert a hűtése érdekelt elsősorban. A körítés hiányosságaira nem figyeltem - bár attól maga a kártya még lehet jó, csak így már nem éri meg.
Az a GeCube X-Turbo II. elég betyáros, de gyanítom nem lesz belőle GDDR3-as... Pedig néha szoktak villantani ár/érték ill. hűtés tekintetében (be jó is volt a 9550XT-m : )...
Egyelőre a Sapphire-féle full verzió felé kacsintgatok, de a hűtője nem annyira meggyőző: várok még 1-2 hetet, hátha megjelenik a polcokon vmi jobb alternatíva. -
AMD Power
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
Nem láttam sorry.
Thx a linket.
-
sylas
tag
[link]
ez is vmi tuning?850Mhz -
rumkola
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére

[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Tud valaki olyan tesztet amiben benne van a HD2600XT Sonic tuning verzió?

-
Probiker
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Na tényleg, ma jelent meg A pécé guru. Rohanok, veszek is

De aztán jó legyen a cikk, mert csak azért veszem meg az újságot
-
rumkola
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
Palit=Xpertvision=Gainward ATI chippes kártyái.

-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
válasz
attiLANte
üzenetére
Nincs sok bizodalmam az XpertVision aka Palit gyártóban, de a cikkből egyértelműen kiderül, hogy pl. a DVI-HDMI átalakítót is kisporólják a csomagolásból. A furi hűtő, az ''érdekes gyártó'' és ez a tény nem áll arányban a hatalmas sebességnövekedéssel. Én nem szeressem a Sapphire-t sem, de inkább abból egy sima (nem Lite!), mint ez ... vagy nézek HIS-t.

-
Olasza
aktív tag
Szia! Az oldalakat ismerem, de vesszek meg, ha ott találok is Xpertvision-on kívül bármilyen más 2600XT ddr3-as kártyát. A His pedig egyáltalán nem szerepel.

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Egyszerre csak az egyik
Különben is a Vogelesek korrektebbek, de ez egy másik téma. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Írhatnál a konkurrens GS-ba is.
Van mit javítani a hardvertesztjeik színvonalán.
A GF8600/8500 tesztjük egyenesen röhejes volt... 
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
ó tényleg, ma jelent meg az újság
Köszi, sajnos én még nem kaptam meg a tiszteletpéldányomat, de majd délután beugrom a szerkesztőségbe
Próbáltam egy enyhébb brute force-szal elérni a kollégáknál, hogy az eredetileg a témának szentelt 2 oldal 3-ra hízzon, mert úgy gondolom egy sokakat érintő generációról van szó
Remélem sikerült
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Olvastam a cikkedet a PC G*ruban, gratulálok, nagyon jó kis teszt lett!

-
Pár szó a tuningolt kártyákról meg egyebekről:
#2730 Olasza
Szerintem megéri a HIS kártya, a teljesítménye szerintem csontra annyi vagy picit több, mint a gDDR4-es XT-nek, és a hűtésről jókat olvastam.
A ''nincs itt a boltokban'' alatt mire gondolsz? Többünknek van már itt Sapphire 2600XT-je...
#2733, #2736 AMDPower
1.2ns RAMok vannak a 2600XT-ken, tehát elvileg mindegyiknek bírnia kellene a 800/800-at.
Sapphire OC: 700/700.
#2729 sylas
AA-val sokkal gyorsabb az 1950 Pro (bár a 7.8-as catalystról csodákat zengenek, lehet, hogy a 2600XT is fel fog jönni, bár inkább a 8600GT-re lesz veszélyes, mint bármelyik 256bites kártyára). AA nélkül a régebbi játékokban az 1950 Pro jobb, újabbakban kezdi a 2600XT átvenni a vezetést. -
wwhy
veterán
Erről hallott már valaki? illetve netán vásárolt is?

SAPPHIRE - HD2600PRO 256MB GDDR3 OverClocked PCIE
Mag: 700MHz Memória: 1400MHz DDR3/128bit
A termék honlapját hiába nézem, ott szó nincs overclocked változaról
[link] -
attiLANte
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
OC: 700/700(1400)MHz - gyárilag - ftc megelőzött.

Amúgy ugyanitt van nem sokkal drágábban XpertVision 2600XT is, 800/800-as órajellel - bár ha jól láttam, elég furcsa a hűtése és a rögzítése is [link] (garivesztés nélkül nem lehet cserélni, bár valszeg nem hangos).
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Na ez mit takarhat?
Főleg úgy ,hogy az ára is nagyon jó!
Sapphire Radeon HD 2600Pro 256MB GDDR3 OC
23 496 Ft.
[link] -
radírfej
senior tag
na gyerekek itt a cucc, jó az illata.
most sajna meló, de este jövök, oszt megaszondom hogy teccik!
mindenesetre olyan a kártya, mint alvin linkjén a harmadik. picike, na.
szerintem így első blikkre kisebb mint egy x1650xt...
na jó, este jövök. -
AMD Power
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nekem kell egy ilyen ''tuning'' 2600XT!

Core Clock: 800 MHz
Memory Clock: 1.6 GHz
[link]
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Megint én

According to reports on various websites originating from chilehardware, AMD is preparing a new card Radeon HD 2900 Pro based on the R600 core.
According to Chilehardware, it will be priced at around 200 USD, somewhere in between a GeForce 8600GTS and GeForce 8800 GTS.
From what we understand, the Radeon HD 2900 Pro will feature a 256 bits memory bandwidth and slightly more than 120 stream processors. It will have a lower core clk and memory clk as compared to 8800GTS.
innetől lesz érdekes a Gemini majd -
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Palit vagy Xpertvision 8

Ha jol tudom akkor itt egy Xpand rallyt kapsz hozzá.Itt most azon megy, hogy kinek mi kell a csomagbol.Sztem a Sapphire adja a legtöbb cumot.Te is tudod,hogy nem a memoria kevés a hd2600xt alaltt hanem a GPU... amugy a hd2600xt sonicrol linkltem tesztet egy oldallal előbb. -
Olasza
aktív tag
His IceQ 2600XT ddr3 830/1920 mhz alapból.
szerintetek megér +4e-t? Mármint nem csak a teljesítmény, hanem a hűtés is? Illetve van Zalman is, arról mi a véleményetek? A Sapphire és e kettő között vácilálok. Sapphire még nincs itt a boltokban, érdemes arra várni? -
sylas
tag
Sztetek 1950pro hol áll a 2600xt-hez képest?most márkát meg egyéb dolgokat nem írtam mert alpjában véve nagy különbségek nincsenek az asus msi sapphire között,nem?!
-
rumkola
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Kösz /me lama...

-
rumkola
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Alvin!
A Sapphire 2600XT DDR3 így néz ki:???? /vagy csak a DDR4 ilyen/![[kép] [kép]](http://219.84.132.86/blog/uploads/2006/12/R600/X2900XT.jpg)
Köszi!
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
te egy isten vagy 
-
nesh20
aktív tag
Bocsánat 
Nekem új volt a hír. Az iPon-on olvastam. Oda ma reggel tették fel. Mivel ebben a topicban nem láttam így gondoltam bemásolom.
http://ipon.hu/?news=699
Még1x elnézést.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Ez már volt.

Az AMD a Radeon 2400 és 2600-os grafikus chipeknél bukkant a hibára, amelyre egy rendszerprobléma miatt került sor a gyártósorokon. Mivel az érintett sorozatokat több partnernek is kiszórták, bármilyek gyártót érintheti az eset, és nem igazán tudni, hogy pontosan mely kártyákról derül majd ki a gyári hiba. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a bibit csak a gyártónál, átfogó vizsgálatok mellett lehet kijavítani, most azonban az AMD kihangsúlyozta, hogy egy egyszerű BIOS-frissítés elegendő a chipek helyrepofozásához. Ezzel a legnagyobb gondokat elkerülik, hiszen - legalábbis a jelenlegi állás szerint - nincs szükség a tömeges visszahívásra.
[link]
Ezen kéne valamit javítani.
[link] -
AtHoS
nagyúr
Azért illene ilyenkor a forrást is belinkelni, ha nem te szerkesztetted a hírt!
Egyébként köszi, de aki ph! fórumon van szerintem általában megnézi a híroldalt, így valószínüleg látta is a hírt még tegnap! Aztán ha van hozzáfűzni valója, akkor leírja azt a hír saját Topicjában: [link]
[Szerkesztve] -
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Gondoltam megosztom veletek. 
Az AMD minőség ellenőrzési rendszerének hibája miatt több tízezer hibás HD2400-as és HD2600 videokártya került kereskedelmi forgalomba. Az eset számos nagy gyártót érint, mivel a piacon lévő gyártók nagy részének szállítottak a hibás sorozatú termékekből. Az AMD gyártósorán későn vették észre a problémát, ezért az érintett kártyákat idővel vissza fogják hívni, hogy új BIOS-t égessenek rájuk.
A problémás termékek olyan nagy gyártók kínálatában is megtalálhatóak, mint például az Asustek Computer, a Micro-Star International (MSI) vagy a Gigabyte Technology. A hibát könnyedén észrevehették volna még a forgalomba kerülés előtt, hiszen a kártyáknak egy szoftveres minőségellenőrzésen kell átesniük, ahol minden hasonló hibára fény derül. Jelen esetben a szoftveres rendszer hibája miatt nem vették észre a hibás, vagy teljesen működésképtelen kártyákat.
A hiba könnyedén javítható, ám ehhez a gyártóknak vissza kell hívniuk a problémás kártyák mindegyikét, hogy elvégezhessék rajtuk a BIOS cseréjét. Egy, az élvonalban szereplő gyártó már most bejelentette, hogy 20-30.000 darab HD2400-as és HD2600-as kártyát hív vissza - számoltak be a források, ám a gyártó nevét homály fedi. A jelenlegi információk szerint a hibás szállítmányok nagyobbik része még nem került a vásárlókhoz, ezek a szállítmányok most is útban vannak vissza a gyárba. Ettől eltekintve néhány hibás videokártyát már értékesítettek - számoltak be a gyártók.
Az AMD véleménye szerint a most nyilvánosságra került eset egy kivételes incidens volt, a jövőben még nagyobb figyelmet fordítanak majd a gyártási folyamatokra, különösképpen a minőségellenőrzésre.
További szép napot. -
AMD Power
titán
válasz
vladibence
üzenetére
A 8600GTS-t még be érheti de a 8800-t már szinte biztos nem.
-
AMD Power
titán
válasz
vladibence
üzenetére
Ebben szinte biztos vagyok. Van még benne ''energia''. DX10-ben nem lesz szerintem bajnok de a bajnoki címet nem is ő tőle kell majd várni a DX10-ben.
-
Probiker
aktív tag
Van már valakinek ''XpertVision AMD HD 2600XT SONIC 256MB DDR3'' karija? Valami tapasztalat? pl milyen hangos gyári cooler?
Annyira nézem HD2600pro/xt-ket, hogy mindjá veszek egyet
1600xt-vel kicsit akad Dirt
-
ZSOOLT2
tag
Valahol olvastam, h. a Gf8600GTS teljesítményéhez közeli lehet a 2600xt teljesítménye későbbi driverfrissítések után..... Lassan itt lenne az ideje egy újabb tesztnek....
Aktív témák
- Proxmox VE
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bekékült a Pixel 10a
- Battlefield 6
- Milyen házat vegyek?
- Arc Raiders
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AMD Radeon RX 7900 XT 20GB XFX Speedster MERC310 Garanciás!
- Zotac RTX 2060 AMP 6GB GDDR6
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Nvidia RTX 2080 Ti 11GB GDDR6X 352bit!!! ELKELT!!!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3765, 100% Akku
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

((