Aktív témák
-
rocket
nagyúr
''AMD (NYSE: AMD) is now shipping ATI Radeon™ HD 2400 and ATI Radeon™ HD 2600 graphics processors in volume to its board customers. The ATI Radeon HD 2400 and ATI Radeon HD 2600 deliver feature-rich DirectX® 10 gaming and high definition video for Windows Vista®. Graphics cards based on these processors are expected to be available at online retailers within a few weeks from board customers including Asus, Club 3D, Diamond Multimedia, GeCube, Gigabyte, HIS, MSI, Palit, PowerColor, Sapphire and VisionTek.''
[link] -
gfefe
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
Az x2000 es széria a jövőbe néz... ez tiszta sor, de szerinted hova is tekintsen....
Lehet, hogy lassabbak a mai játékok, de nem annyira, hogy játszhatatlanok lennének...(az 2900xt re meg ez pláne igaz... minden pöpecül fut rajta)
Amúgy persze, hogy a jövőbe néz... a dx10 nem az?

Az igazi csata szerintem kb 3-4 hónap mulva lesz amikor már a driverek stabilak és kint lesz jópár dx10 es game... Na majd akkor meglátjuk , hogy a 8000 es széria , hogy áll a dolgokhoz... -
Bundás22
őstag
akkor csak pár hónap hát így is lehet mondani de úgy is hogy jó fél év

ne bagatellizáljuk a dolgokat. fél év meg nagyon sok
és mégse gyorsabb a 2900XT mint a 8800GTX ha megnézed...
akkor se és pont.(nem is beszélve a fogyasztásról, hőtermelésről...
)
a közép kategóriában negyed évet késtek ''csak'' már ez is sok...
Szal az nvidia sokkal jobban csinálja, ha mégis kihoznak az atisok valami csoda-drivert-t és 10%kal gyorsabbak lesznek akkor lejjeb viszi a 8800ultra árát és kész
persze én is szerettem az atit főleg a 9600XTmet de ezek..
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zé_Mester
üzenetére
A skalár streamprocik nem fogják elérni az R600 VS/GS teljesítményét, de még a töredékét sem, így is bőven 1000MHz felett üzemelnek, az nVidia GPU-ja meg ezekre alapoz.
Szerk.: Szerintem azért olyan szánalmas ilyen tesztekben a GeForce 8-ak eredménye, mert a vektorszámításokhoz tömbökbe kell szervezni a SP-okat (a vektorjellemzők összetartoznak), ehhez viszont egy bazinagy regiszter kéne, az R600-nak nincs ilyen gondja, eleve tömbökbe vannak szervezve a SP-ok.
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
''az nVidia GPU-ja meg úgy szar ahogy van''
ez így ebben a formában azért nem igaz hogy szar, mert azért van benne erő, de az ATI inkább a jövőre gondolt, és ebben az R600-ban még rendeteg tartalék van. -
GezaR
tag
válasz
geree@bl
üzenetére
Az igaz h az AMD sokkal később adta ki a kártyáit mint az nVidia, de ha belegondolsz h mennyit fejlesztett a 2 gyártó akkor csak pár hónap
, de ez elég volt az nVidia-nak előny szerzésére. Hát majd meglátjuk még h mit hoznak a kártyák, de lehet mire odajutnék h vegsek egyet a 3000-es szértiából kell választani

-
geree@bl
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Lehet, hogy az nVidia ezekkel a kártyákkal nem lesz sehol 1 év múlva, de addigra már kihozza rég az új kártyáit.....
Az amd nagyon lemaradt ezzel, hiába dolgoznak a driverekkel, az is plusz idő. Megkérdezhetnénk tehát, hogy mennyit kell még várni, hogy ne csak az ígérgetések legyenek meg az amd nagy teljesítményéből?
Szvsz még egyik se járt jobban, de az amd sokat csökkent a szememben pl... -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
jókora hátrányuk van az atisoknak - ezt ugye most nem mondod komolyan???

igaz hogy később jött ki a 8800-as szériánál a 2900XT, de minden tesztben oda lett írva hogy a gyengélkedés csupán driver kérdése,amin folyamatosan javítanak.
az R600 és társai sokkal újabb és jövőtállóbb technológiát kaptak mint a 8*** széria.
namost akkor kérdem én : ki csinálta jobban?
az aki kihozott egy olyan karit, ami igaz hogy gyors (NVIDIA) ,de 1 év múlva sehol se lesz teljesítményben, vagy az aki kihozott egy olyan cuccost, amit az alapoktól kezdtek megtervezni, felépítettek, a legújabb külyükkel és technikával felruházták , és amibe még rendetek potenciál van(ATI)
namost akkor ki is járt jobban?????
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
én azt hittem egy komoly emberrel állok szemben, de csak viccelünk ejha ezt bebuktam

-
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Vaktölténnyel lődös.

Bundás22: nem vetted még észre, hogy mindenki neked ellentmond? Valószínűleg bennünk a hiba.
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
biztos, a 8asok azért jobban eltérnek a 7esektől mint a 7esek a 6osoktól
szal a 8asok újak
ezek alapján a 9esek hasonlóak lesznek mint a 8asok csak fölturbózva?
nem hiszem hogy pánikolnának azért elég elvakult ati-fannel állok szembe
jókora hátrányuk van az atisoknak bár nekem is ők a szimpik meg az AMD
sztem az nvidia csinaálja jelenleg akkor is a jobb karikat(ár/érték)
szal az nvidia mindíg egy lépéssel előrébb áll és remekül kihasználják mégha a konkurrens ati jobb is lásd (7600GT vs 1650XT; 8600GT vs 2600XT; 8800GTS vs 2900XT.. és a sort még lehetne folytatni...)
[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
hülyegyerekek csak nem célozgatsz?

a gef 8-asoknak mindenképp lőttek az idő múlásával, de akkor jönnek a 9-esek és az ati megint veszít
a 6osoknak már, a 7esek pedig mostanság ''lőttek'' -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bundás22
üzenetére
A hülyegyerekek csaptak le a kis 8-asokra miután minden teszter húzta a száját hogy gyengék, ha ennyiért adják akkor meg mindenki ezt fogja venni, és a fejlesztők is elgondolkoznak azon hogy esetleg ATi képességeit ki kéne használni, ha ez bekövetkezik akkor a GeForce 8-asoknak löttek, a 8800 Ultrának is.
-
Bundás22
őstag
A durva az, hogy olyan mennyiségben árasztják el vele a piacot, hogy az Nvidijjjja csak lesni fog (Meg lehetne kérdőjelezni az AMD stratégiáját, de szerintem jól csinálják
sztem gagyi a stratégiája , nagy mennyiségben elárasztani a piacot
túltermelés , árcsökkentés, veszteség, ráadásul 3 hónappal elkésni, sajna sokan lecsaptak már a 8600osra, ez neked ''jól'' 
-
gfefe
őstag
NA az gyönyörü lesz

Hát mit csinálok én addig
Na nem baj legalább tudom, hogy príma driverrel fog érkezni... (legalább is nagyon ajánlom nekik)
A durva az, hogy olyan mennyiségben árasztják el vele a piacot, hogy az Nvidijjjja csak lesni fog
(Meg lehetne kérdőjelezni az AMD stratégiáját, de szerintem jól csinálják
) -
ftc
nagyúr
válasz
GuMipOkE
üzenetére
az a gond a Sapphire féle Ultimate-al,hogy 10K-al drágább mint a sima megoldás
Igy fog kinézni a ventis megoldás és mindenképp érdemes a full retailra ráhajtani...
(game+powerdvd és nem tom még mit szoktak adni...megéri azt a +3K-t)
http://ocworkbench.com/2007/computex/day2/p4.htm
de még mindig nem tudom mit tervez a Sapphire a második PCI-E tápcsatival
a dual kártyán
1Dual 2600xt működés közben(nosztalgia)
[link] -
gfefe
őstag
Magam részéről .... lesz ez a kari olyan erős mint a gst... az meg, hogy a mostani játékokban gyengélkedik.... (szerintem nem jelent semmit) kiadnak 1-2 új drivert és minden megoldódik

Az AMD elvégre minden hónapban ad ki új drivert.... Hamar be fogja hozni...
(de remélem, hogy azért nemsokára kapható lesz az új üdvöske mert én sem szeretnék több hónapot várni) -
GuMipOkE
senior tag
A Sapphire 2600XT-je vhogy így fog kinézni. [link] Úgy tűnik picit kisebb is a kártya mint az MSI monstruma. Lehet hogy az valami prototipus?
-
GuMipOkE
senior tag
Most látom hogy a HWT is kirakta a fenti tesztet, és a fogyasztása azért nem piskóta. [link]
-
-
GuMipOkE
senior tag
Hát nekem úgy tűnik hogy ez alapján [link] a fearben hozott szint magasabb, mint általában a GTS-eknél. Persze nem tudom milyen beállítások mellett, de valószínűleg nem a minimumon tesztelték. A 3DMarkra (06) már nem is merek hivatkozni, de az ott hozott 6100 pötty is a GTS fölé emeli. Itt persze nem elkerülendő tény, hogy egy majd 3Ghz-en járó X6800-assal hajtották meg az XT-t.
Minden esetre, hogy ha már itt az elején a GTS szintjét hozza az XT (tuning nélkül) a korábban látott árakon, akkor jó vásár lehet. Főleg ha tényleg igaz, hogy a ''kapacitásai'' még közel sincsenek kihasználva. No és ha tényleg nem igényel majd + tápcsatlakozót (fogyasztás kisebb mint 75W), akkor meg nincs is több kérdésem...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22
üzenetére
Hát nemtom, a feltételezések engem annyira nem érdekelnek.
Kicsit bizonytalan vagyok, de egyelőre úgy tűnik, hogy a 2600XT gyorsabb a 8600GTS-nél a jelenlegi gamék mellett is. A kínai cikkel kapcsolatban meg mintha az eredmények ''hasraütésre'' születtek volna. Az XT ára viszont a GT árában van, ami miatt a legjobb választás lehet a piacon, ha időben kijön.
Viszont ha 2 hónapot kell a kártyára várni, akkor nekem az nem ér meg annyit, mert 2 hónapig nem akarok S3Trióval netezni
-
athomi
veterán
válasz
Bundás22
üzenetére
Semmilyen tesztet nem láthattunk eddig ami vmit is ér, úgyhogy azt sem tudjuk a mostani játékokban hogyan szerepel az x2600xt a 8600-hoz képest. Okosabbak leírták, hogy miért sokkal jobb egy x2600 egy 8600-ashoz képest, de kérdés mikor lesznek olyan játékok amikor ez ki is jön. Ha a mostanában megjelenő játékokban csak hasonlóan teljesít az x2600-as a 8600-hoz képest, akkor jobb vételnek fog bizonyulni és az ára sem lesz sok.

[Szerkesztve] -
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
[link]azért a Galaxy 8500GE feleülmúlja a7600GT teljesítményét legalábbis 3dmarkban

21 ropiért nem rossz
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
Érdekes kis pletyka: [link]
Kiváncsi vagyok hova lassúlnak még... -
7600GT
senior tag
Kivesézni kiveséztük de evvel sajnos nem lesznek jobbak a HD2600-osok.
Remélem hamar lesznek olyan játékok amik kihasználják a geometry/vertex shader erejét.
De először jelenjen meg a kari.
Külfölfön már lehet rendelni:27k a HD2600XT GDDR3
Mod: ftc: Nagyon remélem
[Szerkesztve] -
gfefe
őstag
Ecsém... jól kiveséztétek a témát

Grat srácok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a TBR az a teljes Render folyamatra épített. Ilyenkor már a Fragmentek színét számoljuk, a geometriai oldalt már elhagytuk. A Dynamic Branching csak a Raszterizálásra tervezték. Például szeretnénk lágy szélű árnyékot, ekkor lehet alkalmazni DB-t. Az árnyék közepe fekete lesz amely batch-ek (pixel csoportok) erre a területre esnek azokat nincs értelme számolni, az árnyékon kívüli rész hasonló bánásmódban részesül. Az érdekes része a dolognak az árnyék lágy széle. Ezek a fragment színek már közel sem biztosak, így az erre a területre eső batch-eknél számolunk.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
igen TBR az egészet ezt elfelejtettem.
Akkor pl
van egy négyzetem meg egy köröm. A négyzet mögött van a kör,de félig látszodik.Ha jol értelmezem eme SM3 tdást akkor csak a négyzetet és a fél kört fogja kiszámolni a teljes négyzet és a kör helyett.(Egyszerüsitett példa volt) -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
ftc
nagyúr
HD2400-t nem néze mert ott ugye van a a fránya 64 bit.
Mivel Te elég komoylan benne vagy a témában
Dynamic brach
ez egy SM3 egyik ujitása ha jol emlékszem(dinamik szűrő vagy ilyesmi).Elkezdték ezt használni végre a programozók? mivel a 7-s NV széria elég pocsékul vitte.Más lett a helyzet a 8-s szériánál? -
ZSOOLT2
tag
Elég jó ár érte a 30-35k, a teljesítménye már más kérdés a 8600GTS-el szemben, de PH!-s tesztekben majd úgyis kiderül mit tud a kártya.
-
koko88
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
az kibaszott jó ár érte ez elvileg odaveri majd a 8600gts-t?
-
koko88
senior tag
menyi lesz az ára egy hd 2600xt-nek?lehet már tudni

-
ZSOOLT2
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem rossz, egy középkat. kártyához hozzáadnak egy 5-7k értékű játékot (illetve hármat) + a Sapphire szokott címkét adni a kártyáihoz...
-
ZSOOLT2
tag
Gigabyte-os graf.kártyákhoz is szokás teljes sz.gépes játékokat adni, pl: 8600GT-hez a SupComm-ot.
-
ZSOOLT2
tag
Hello, jól láttam itt [link]
hogy a HD2600xt-hez Sapphire-os kiszerelésben adnak HL2 ep2-Portal-TF2 kombót? Gondolom kupont, mint a HL2-höz 2004 végén. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt nem így kell megközelíteni. A feldolgozást nézve a HD2600 40 utas futószalagokkal van felépítve ami 32-es batch-ekkel operál, míg a HD2900-nak a 80 utas szalagjai vannak amire 64-es batchméret jut. A HD2400 már 16-os batch-el számol. Minél lentebb megyünk a szériában annál jobban nő a branching hatékonysága. Ezt is kalkuláld bele.

-
GezaR
tag
Én DX9-ben nyomom neten full grafon.
Igaz 1024X768-as felbontásban, de nem azért mert úgy fut jól, hanem mert csak gépet váltottam, monitort nem és így szoktam meg. 
Ha majd a proci és VGA vásárlás után emgint lesz pénzem veszek egy 19 colos monitort, na majd ott 1280-as felbontásban fogom nyomni.
-
RexpecT
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
Teljesen egyet értek veled!Én is dx7-ben toltam ugy már volt fpsem is amugy nem sok....
-
ftc
nagyúr
Nah itt megnézhetitek,hogy anagytesó mit tud ...kb ennek a 1/3-t tudja a hd 2600xt
[link] -
gfefe
őstag
Az igazság az, hogy dx9 alatt... lehet felőlem bármilyen redmény....
Az igazi csata dx 10 alatt lesz...és nem csak a most megjelenő még épp hogy dx10 es gamek alatt hanem azok alatt amik nem csak néhány utasítást használnak hanem legalább a felét... (vagy mittom én
)
A lényeg, hogy a nagy har dx10 alatt elsz... és az Nvidia ott felkötheti a nadrágot szerintem... már csak ha a karik felépítését nézzük is.
Aktív témák
- NVIDIA Quadro P4000 8 GB hibátlan, 100%-ban tesztelt állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Manli NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB hibátlan, 100%-ban tesztelt állapotban!
- ASRock RX 6600 Challenger D 8GB Garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Független, karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6GB RAM / 128GB / Onyx Grey
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

, de ez elég volt az nVidia-nak előny szerzésére. Hát majd meglátjuk még h mit hoznak a kártyák, de lehet mire odajutnék h vegsek egyet a 3000-es szértiából kell választani

)