- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Ez is informativ, még felbontás sincs odaírva, ennyi erővel lehetne pl. 1680x1050 vagy 1600x1200 is.
De én is csak akkor váltanék erre az X1650XT-ről, ha max. 10K különbségből megúsznám, és tutira nem lasabb. (Nem a DX10 miatt érdekelne, hanem az UVD miatt!)
Amúgy elég jól néz ki a HIS ICeQ verziója ... az AGP-s is. ;) -
Armando_19
őstag
válasz
Interceptor #795 üzenetére
Meg aki pl 6800/X800-ról akar váltani jobbra kis ráfizetéssel, az most megteheti. Habár eléggé megzuhannak a VGA árak, ha tényleg jó lesz a kártya és ennyibe fog kerülni..
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #793 üzenetére
Igen ez átfutott rajtam is. Végignéztem itthon kb 15 nagykert, és abból vontam le a következtetést..
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #792 üzenetére
Nagykerből van ám elég sok, meg ugye nem biztos, hogy magyar nagykerből hozzák ám
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #791 üzenetére
hát igen ha marad... Nagykerekben sem szerepel még előrendelési listán.. Nemtom akkor kiskerek honnan szerzik az infót...
-
-
GuMipOkE
senior tag
Nah, valaki bátor vegye már meg azt a 2600XT-t (mindegy melyiket), és tesztelje le a legfrissebb driverrel! Nagyonszépen megkérekerre valakit!
-
válasz
Komplikato #785 üzenetére
Én is inkább GDDR4 kártyát vennék, nekem valahogy ezek az új középkategóriás karik túl stöpszlik...
-
Komplikato
veterán
Az egy hosszú story.
Saját cégnél rendeltem Asus X1650XT-t még november körül, aztán nem jött meg januárig se, akkor rendelve lett HIS ICeQ ... az helyett (!!!) jött február végén egy iSillence. Most azzal tolom otthon.
Most filozom egy HD2600XT-n, de lehet csak a DDr3 férne bele a költségeimbe. -
-
Gondolkodom a HIS 2600XT IceQ megrendelésén, de nem merem megtenni...
-
Gyusz
őstag
válasz
Interceptor #778 üzenetére
A honlapjuk alapján egyelőre csak rendelni lehet őket...
-
Alvinka
tag
válasz
Interceptor #778 üzenetére
aha és fel is hivtad őket hogy raktáron van nekik? AMugymeg érdemes megvárni a drivert mert azzal kapunk valós képet a teljesítményről
-
Interceptor
addikt
válasz
risingtide #761 üzenetére
le vagy maradva,a usersban már lehet kapni 2600/2400 szériából bármelyiket.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19 #775 üzenetére
Dettó. S3Virge-el vakulok már több mint egy hete. Jobb lenne ha igyekeznének azokkal a driverekkel a záemdéék...
-
Zé_Mester
őstag
mikorra várható a hivatalos megjelenése a HD2600 Series-nek???
mert nem találtam sehol infót, ami pontos lenne -
athomi
veterán
válasz
venember83 #769 üzenetére
Inkább 2800-ra gondolok.
Na meg bizonyára lesz 2650 is. -
athomi
veterán
válasz
venember83 #767 üzenetére
27xx? Sztem nem ez lesz. Vagy lemaradtam?
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #764 üzenetére
De ha teljesit ugy mint 1 7900gs/x1950pro, akkor nagyon merges leszek...
De erre vajmi keves az eselyMajd a kovetkezo generacio, 2700/2750xt, az jo lesz
Kulonben akinek nem fokepp jatekra, hanem videozni meg neha keves fps-hajhaszasra kell, annak tenyleg nem rossz vetel, foleg kis fogyasztasa meg hw-es videodekodolasa miatt.
De ezt minden topicolvaso tudja, minek irtam le...
[Szerkesztve] -
proper
őstag
senkinek nincs még 2600xt?
én is hist találtam csak de még nem tudom iceq-es vagy sima legyen
értelmes teszt van már róluk valahol? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A GDDR4-es XT-k megjelenési idejéről, és árairól van már valami?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #763 üzenetére
Jó lesz a sima VF900-zal.
Br. 26k nagyon durván olcsó.
-
athomi
veterán
válasz
risingtide #761 üzenetére
Ahogy elnézem ismét a HIS és a Sapphire lesz a legolcsóbb, csak gondolom a HIS megint passzis, a Sapphire meg aktív hűtéssel lesz.
-
risingtide
csendes tag
Lehet előrendelni [link]
-
7600GT
senior tag
-
athomi
veterán
válasz
Armando_19 #756 üzenetére
Hát árban lesz egy kis különbség a szomszédos 2900XT és a 2600XT között
Gondolom azért vmivel, esetleg vmikkel ezt a hatalmas űrt kitöltik. -
barko
tag
Nem tudom mennyire lesznek jók ezek a kártyák, de úgy néz ki az áruk kedvező lesz:[link]
-
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19 #752 üzenetére
Omega csak finomhangolta a catalyst, de drasztikusan nem turkált bele. Főleg újabb kártyák hatékonyabb támogatását nem programozta bele.
Amúgy én is szívesen használtam omegát. A control panel nekem még mindig jobban bejön, mint a control center. -
ftc
nagyúr
válasz
Armando_19 #750 üzenetére
melyik fincsire gondolsz amik kb 3 hónapos lemaradéásban voltak? amugy anno azt irta befejezi...többet akar lenni családjával....
-
Zé_Mester
őstag
hát a Colin Dirt valóban nagyon szép fizikai dolgokat hoz fel (pl korlát, ahogy te is mondod) de én nem erre a játékra gyúrok mert annyira nem hatott meg, de ez egy másik Topik témája.
sztem am a 2600 XT egész jó vétel lesz, ha a 8600 GTS szintjét hozza akkor nagyon jó kis kari lesz. ár/érték arányban biztosan
bízok benne, de ha nem akkor sajna többet kell költenem VGA-ra -
GuMipOkE
senior tag
Hát ezeken a teszteken sem sziporkázott a 2600XT. Viszont a CoH teszteredmények azt mutatják, hogy a többinél valószínűleg driver optimalizálatlanságról van szó, mert elég szépen lenyomta a 8600GTS-t. Gyanús, hogy szoftveres oldalon kell az ATInak most vírítani, mert a vas tud ha ''akar''. Kezd érthetővé válni az AMD júli 1-ig tartó tiltása...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #743 üzenetére
Hát a Hl2 Episode2-ben igencsak lesznek durva fizikai cuccok. Bár mondjuk én a CMR Dirt videóknál is nagyon örültem amikor láttam a szalagkorlát viselkedését.
-
Alvinka
tag
Közben nézegettem az ati oldalát, cryteket pénzeli, prey, guildwars. Mivel a crytek motorját szrtem még fogjuk látni más gameben is, esélyes hogy késöbb atisok jobban fognak szerepelni vagycsak ábránd??!!
Mindenestre atit fogok venni ezmár bizti, márcsak kérdés mennyit fog nyomni ez a 2600, mert a ára faja lesz
-
-
Alvinka
tag
Nemtom mennyire kacsa de ez a kari 25k körül lesz(xt), a pro meg 3 4 kval lesz olcsobb szvsz pronak nem lesz értelme, leaglábbis nagyker előrendelési listája szerint. Namost ez azt jelenti, hogy még a gtsnél is szarabb lesz vagy tényleg ennyiért ki tudják hozni.
-
athomi
veterán
Vagy vmit összekeversz vagy teljes homály van. De ha már kavarod, akkor inkább az utóbbi.
Amit mondasz az olyan mintha azt mondanád, hogy a 7900GS egy annyira butított 79xx, hogy egy 7600GT is erősebb nála, ami ugyanaz mint a 7900GT csak órajelekben tér el, de ez tuningal megoldható.
Az x1950GT ugyanaz, mint az x1950pro, csak órajelekben térnek el egymástól (a GT órajele kisebb). Az x1650XT meg alig húzható...
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Hát kezdjük ott h az 1950GT még az X1650XT-nél is lassabb... Egy agyonbutított kari, amit azért adtak ki h legyn olcsó 19xx-es széria. Egyébként pedig az 165XT-t simán fel lehet húzni egy 1950Pro szintjére. Ha jól emléxem mindenben egyeznek, csak órajelekben nem.
-
Alvinka
tag
Hát neked legyen igazad. Mindenestre hó végére tervezem vidikari vásárt, addigra nagykerekben is lesz raktáron ez a cucc, meg normális tesztek. Sokan még azt irják a 8600 gts is leveri az 1950 gt-t
A dx10et meg hadjuk már, szarnak a pofon erre a kártyára, ezen a kártyán max csak marketing nem más.
[Szerkesztve] -
Alvinka
tag
Hát ha 30 körül lesz a 2600 xt nagyon nem fogja megérni asszem mivel 31ért már kapsz 1950 gt-t ami szrtem nem egy kategória, de kinek a pap kinek a pappné, a gddr4es meg ugyis 40k körül lesz, akkor az ember inkább vár és 8800 gts 320...
-
ftc
nagyúr
válasz
MZsoltee #727 üzenetére
hidd el nagy tételben az is sok!
most ne gyere az x1950Pro-al mert az egy érdekes kari a mai napig..azzal akarták betölteni az x1650XT helyét..sikerült de x1650xt meg khm elavult ezzel...
szted mi oclsobb? 128 bit vagy 256 bit ? és ha ellensulyozzák gyorsab rammal már megérte! -
7600GT
senior tag
[link] Company of Heroes alatt szépen teljesít. Szerintem ilyen olcsón (30k körül) jó vétel lesz.
-
keIdor
titán
[link]
2800MHz-en már elég jó a 128bit is!
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
A ddr2 és 3as karik ára közöt nincs nagy különbség, szóval a ddr2ről már ''leszokhatnának'' a gyártók az árkülönbség kb 5 max 10%!
A 128bit vs 256bit ügyben meg annyit, hogy ez a fejlődés nem minig igaz 35k ért kaphatunk mind2 gyártónál 256bites karit az előző DX9es szériából míg uyganezért a pénzért kapjuk meg a DX10 128bites karikat amelyek azért a jelenlegi játékokban nagy csalódást okaztak! Legalábbis nekem
Igaz hogy most lejjebb mennek az árak, de akkor meg vagy 25-30kért veszek vga-t vagy 65ért? -
GuMipOkE
senior tag
Jaja, a GDDR4-es 2600XT-nek elég szép memória sávszélessége lesz a 128bit ellenére is. Kérdés hogy ki fogja-e használni a kártya...
-
ftc
nagyúr
válasz
Silenzio #723 üzenetére
mi a bajod a DDR2-el? mi a bajod a 128 bittel?
DDR2 olcsobbá teszi a kártyát...most nyomhatnak rá felőllem 1,5ghz-n ketyegő ramokat is ha nem használná ki...
128bit...nézd csak meg öregebb 256 bites kártyákat és ujabb 128-t...fejlődik mindig annyit a technika,hogy ne kelljen 256bit...ami fölöslegessen drágitana -
válasz
Silenzio #723 üzenetére
Jó, a memóriavezérlés még nem minden, nekem is volt 256 bites kártyám még a geforce6-os szériában, sima 6800-as, nem gddr3-mal, szar is volt szegény, ahhoz képest hogy 600 tonna volt és 3 kártyahelyet elfoglalt.
Te miről beszélsz bocika?
1. A súlya nem volt vészes.
2. Nem csúcskártya volt, annak ott volt a 6800GT és az Ultra. Mit vártál tőle? -
Silenzio
addikt
DDR2-es Agp-s kártyát, már nem azért, de én nem vennék, pláne nem dx10-eset. Ha meg csak az x1650xt szintet hozza (ahogy írtad), amely ddr3-as és az Ati 1etlen jól összerakott, nem felső/felső-közép kategóriás kártyája az x1xxx sorozatban, mijazistent keresne a dx10-es mezőnyben? (x1650xt mondjuk nagyon jó kártya, nekem is volt vagy 2 hétig, aztán rájöttem hogy az x1950pro még jobb, kis felárért...) Amúgy meg rohassza az isten a vga-gyártókra az eget, hogy 2007-ben, egy teljesen új(szerű) API-ra képesek elavult megoldásokkal ''büszkélkedő'' kártyákat nyomatni, mint az nVidia és az Ati új középkategóriája (DDR2 használata MÉG MINDIG, 128 bites memóriavezérlő, jajjjj...)
Jó, a memóriavezérlés még nem minden, nekem is volt 256 bites kártyám még a geforce6-os szériában, sima 6800-as, nem gddr3-mal, szar is volt szegény, ahhoz képest hogy 600 tonna volt és 3 kártyahelyet elfoglalt.
Ellenpélda is akad bőven: sima 9600-as radeon, 325/400 alapórajelei helyett 500/500-on hajtottam, egész jól viselte magát. A mostani kártyám nem cserélném le egyhamar, 1950 pró, 512 megás, ez már elég hogy játszható legyen akár a Dirt, vagy a Lost Planet high detailen. Lehet hogy elavult, de jól össze van rakva, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, szűrőkkel, hdr-rel, miegymás. Nem fektetik meg az ilyesfajta effektek. Manapság ebben a sűrű generációváltásban már lassan az elavult kifejezés is értelmét veszti, mert nincs mihez viszonyítani... -
ktg3
őstag
még nem lehet rendelni?
-
Zé_Mester
őstag
na mi történt????? kihalt mindenki ??????
na mindegy , majd nemsokára megjelennek a karik és akkor végre lesz miről csámcsogni -
Zé_Mester
őstag
az AGP-s karival sztem se jársz jól már.
még annó amikor még fiatal volt a PCI-E még akkor egész jónak tűnt hogy nem kell lapot cserélni, mert az új csúcskat. karik is megjelentek AGP-s változatba.
mostmár nem éri meg erre költeni mert sajna a kari hiába lenne nagyon jó, sajnos nagyon sok korlátba ütközne (CPU limit,memória sebesség stb-stb)
sztem is keress egy jó/olcsó PCI-E-s lapot és abba egy 2600Pro-t.
hidd el jobban jársz vele.
[Szerkesztve] -
r9550
senior tag
válasz
VaniliásRönk #710 üzenetére
de és a pci-e 2.0 csatolású vga-kat bele lehet majd temmi az 1.0-ba?
-
VaniliásRönk
nagyúr
A High Definition rövidítése, a nagyfelbontású tartalmakra szokták ráaggatni ezt a rövidítést.
Hogy nekünk miért jó? Én sem értem ezt a dilit, csak azért mert kicsit nagyobbak lettek a szabvány felbontások... akkora hisztit csaptak hogy ihaj.
Az AMD/ATi meg csak meglovagolta ezt, ill. arra akar utalni az elnevezés, hogy a GPU-ik képesek a CPU-t tehermentesítve maguk számolni a képkockákat.
Egyébként az MPEG2/WMV vidókat már a régi ATi-k is gyorsítják, a H.264-et (MPEG4) meg már az X1000-esek. -
bruce24
tag
megmondaná nekem valaki mi is pontosan az a HD és miért lesz jó ha a vga tudja azt?
-
r9550
senior tag
válasz
venember83 #707 üzenetére
hát izé én most még azé nem akarok pci-e-re váltani mer már lekéstem róla valszeg inkább mevárom a 2.0-át
(azé késtem le róla mer már nem took olyan vga-t találni ami a jövőben is eléggé ott lessz [1024x768 medium beállítások nekem ennyi elég] és sztem a hd2600pro 256mb gddr2 agp azé el fogja érni az x1650xt körüli szintet mongyuk ez a jövő muzsikája de ha ti máshogy csinálnátok nyugottan írjatok -
venember83
nagyúr
Nezz korul, olcson kapsz pci-e-s lapot, nem erdemes tobb ezer ft-al tobbet kiadni agp-s verzio miatt. Abbol szinte megvan a pci-e-s alaplap, s754-est meg szerintem kapsz mar eleg jot olcson, hisz sokan valnak meg tole, ugy, h meg gari is van a lapra. Szerintem... En is valtottam pci-e-re mert mar elegem volt a magas agp-s arakbol, meg normalis procit se kaptam emberi arban.
-
r9550
senior tag
az tuti 100% hogy én benevezek majd egy agp-s hd2600pro-ba nem érdekel mi lesz
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest