- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Ehehe, megnéztem az anandtech.com-on levő DX10 tesztet, most nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek.
-
válasz
Alvin_ti4200 #1587 üzenetére
Mi lesz a a teljes játék a Guruban?
-
-
válasz
marcias #1171 üzenetére
Én egy kicsit szkeptikus vagyok.
Több lehetőség van:
1. Szélsőségesen optimalizálatlanok a DX10-es driverek. Tegyük fel, hogy az új driverek tényleg 100%-ot fognak dobni a teljesítményen, de ez még mindig a játszhatósági szint alatt lesz a mostani játékoknál, a jövőben megjelenőknél - a nagyobb komplexitás miatt - meg még inkább.
2. Még meg kell tanulniuk a fejlesztőknek DX10-es kódot írni, ezért a jövőben jelentősen gyorsulhatnak a DX10-es játékok. Ez esetben sem vagyunk kint a vízből, hiszen nem 1-2 hét alatt tanulják meg az új architektúra programozását, és senki sem fog sietni már megjelent játékokat optimalizálni (a kiadók még egy sima hibajavítást sem akarnak finanszírozni). És persze a közeljövőben megjelenő játékok komplexebbek lesznek, ezért hiába optimalizált a kód, már kevés lesz a kártya.
3. Mindkét eset igaz, amivel a legjobban járhatnánk, hiszen mind a drivert, mind a játékokban levő DX10 kódot lehet optimalizálni. Viszont az első két pontban felsorolt okok miatt szintén semmit sem érünk vele.
Következtetés: a mostani DX10-es középkategória csak a kirakatba jó, hiszen DX9-ben lassabbak az előző generációnál, DX10-ben meg játszhatatlanok a játékok velük.
[Szerkesztve] -
válasz
TomBoy1986 #1169 üzenetére
9500 nonPRO nem is létezett hivatalosan, a hibás GPU-s 9700-eket és 9500 PRO-kat kezdték el 9500 nonPRO-ónak árulni (4 pipeline-al és 256 vagy 128 bites busszal).
de ez off -
válasz
Komplikato #799 üzenetére
Én arra számítok, hogy teljesítményben kb egy szinten lesz az X1950 PRO-val (AA nélkül és max 1280-ban), szóval neked megéri majd váltani. Persze az ára még kérdéses...
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen alaplapot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- CORSAIR K100 AIR
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest