Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz
horvathkrisz #3498 üzenetére
Oké, holnap már nagy valószínűséggel tudok tesztelgetni.Addigra feltolok pár játékot
[Szerkesztve]
Ez a Doom 3 eredmény timedemo volt?
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
válasz
horvathkrisz #3498 üzenetére
8600 GT-k rendesen megrángatva viszik Mark05-ben a 11000 pontot.
-
Eagle16
addikt
válasz
horvathkrisz #3493 üzenetére
Com_Fixedtic -1, Removes 60 FPS Limit
Asszem ez a konzolparancsa.De nem biztos -
Gugyu007
csendes tag
válasz
Doom 3 ultra high beállítás vsync on.
Frames 6467
Time (ms) 129717
Min 21
Max 62
Avg 49.855 -
Eagle16
addikt
válasz
Szerintem az első a képkockák száma, a második az idő. (ms-ben)
Beállításokra én is kíváncsi lennék.
[Szerkesztve] -
Gugyu007
csendes tag
nekem 05ben 10031pont
06ban 4687körül már nem emlékszem, de ma még lemérem -
Gugyu007
csendes tag
Fraps
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
6467, 129717, 21, 62, 49.855
Doom3 -
Macka
veterán
válasz
VaniliásRönk #3489 üzenetére
-
Macka
veterán
Miket mennek Mark06-ban ezek a karik?
-
immi77
tag
válasz
parandroid #3479 üzenetére
Nekem ment szépen Vista alatt, igaz, akkor még 9600pro volt a gépemben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt írtam énis, de a lényeg, hogy ebből a programok 2 gigát látnak, és abban a 2ben benne van-e a video ram?
Konkrétabban:
''Sajnos ennyivel nem fogjuk tudni megúszni. Az eddig ecsetelt problémánkon felül ha eddig nem is, de előbb-utóbb találkozni fogunk még egyel. Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? Nos, szerencsére erre van megoldás, bár csak a Professional verzióban működik. Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen.''
részletei itt: [link] -
ftc
nagyúr
válasz
parandroid #3479 üzenetére
Akkor progi hiba lesz nem driver ha jól értem
-
Olasza
aktív tag
Úgy néz ki, hogy egy 'tenisz fan'
kivételével minden tulajdonos kellemesen csalódott az új kártyájában.
Ezekszerint csak sejt valamit az ATI, a sok rossz első teszteredmények ellenére. Bár azért várható volt a kezdetleges driverprobléma egy teljesen új hardver esetén.
Ez csak úgy kikívánkozott belőlem
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Erősen azon vagyok, hogy majdan egy 512-es XT-t fogok venni...
Videomemória kapcsán egy kérdés: Az XP ugye 2 giga ramot ad oda a programoknak, hiába van több a gépben. Maximum 4 gigát tud kezelni fizikai címzéssel, ami az alapértelmezett. Namármost a 4 gigába beleszámít a videokártya memóriája is, ezt tudom. A kérdés az, hogy az odaadható 2 gigába is beleszámít-e ez? Azt még olvastam, hogy egy regedit kulcsal átlehet tenni, hogy 3 gigát adjon a programoknak. -
Gugyu007
csendes tag
Hát én kipróbáltam a Doom3-at és nem akadt semmi. Fraps folyamatosan 60 fps mutatott, bár ajtó nyitásoknál mintha egy pillanatra akadt volna. Érdekes jelenség volt még, hogy a textúrák olyan húzottak voltak, néha átmentek az egész képen de sztem ez patch-el javítható. 1.00verzióval játszottam.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
válasz
AMD Power #3472 üzenetére
Igen, elhiszem hogy több van benne, csak azért érdekelne, hogy D3 ill.Q4 hogy megy ultrán, mert állítólag úgy vannak írva ezek a játékok, hogy max. beállításon kell neki az 512MB videoram. Anno azt hittem hogy a 7600GT-m viszi majd faxán, aztán amikor képregényként futott, kicsit elszomorodtam.
Nos, ezért lennék kíváncsi a 256MBos 2600XT teljesítményére ezeknél a játékoknál... -
AMD Power
titán
válasz
horvathkrisz #3471 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. Ebben a kártyában sokkal több van mint amit én gondoltam róla.
-
he7edik.
addikt
pl. a F.E.A.R is úgy állítja be texturázást hogy mennyi memo van a VGA-n, simán felhasználja az 512MB-ot is. A CoH-ról ne is beszéljünk
-
horvathkrisz
addikt
hát, szép gesztus, de nekem már meg van rég...(HL2 Collectorshoz volt)
Lost Coast kb. 10 perc kemény játékidő (single player), de ezt a Valve csak azért csinálta, hogy megmutassák: a Source Engine milyen szépen tudja a HDR-t.Aki nem ismerné, érdemes kipróbálni...
HL2: DeathMatch pedig jó móka, legalább sokan fognak vele neten játszani! -
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #3467 üzenetére
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #3464 üzenetére
Ez az AMD új akciója. Ingyen letöltheted a 2 gamet
-
horvathkrisz
addikt
Kipróbálná valaki a Doom3-at vagy Quake 4-et Ultra High beállításokon?
Oda állítólag kell az 512MB memória. Nagyon kíváncsi lennék, hogy ez a kártya hogy vinné így ezeket a gémeket.
Előre is köszi! -
Komplikato
veterán
Most raktam fel béta 7.8 helyett véglegesett. Mi ez a baromság, hogy felteszi a driver a STEAM-et?
-
GeoPhoto
tag
Sziasztok!
Friss XP és Catalyst 7.8-al a VIrtua Tennis 3 csak egy félbevágott képernyőt mutat - a cégemblémák után - a 2600-osommal, találkozott valaki ilyennel?
A hozzá adott Xtreme Rally-tól nem estem hanyatt, már mint sebességileg, plusz szélesvászú képernyőt sem támogat.
Előre is köszi,
Geo -
Olasza
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #3460 üzenetére
Inkább úgy írnám, hogy egyelőre elég a 256. Ha viszont beigazolódik, hogy a DX10-nél inkább a jobb minőségű textúrákat akarják használni, abban az esetben viszont lehet, hogy a több memóriával gyorsabb lesz, vagy nem hoz gyorsulást, viszont szebb lesz a látvány. Ez viszont a jövő zenéje, most a 256mb ddr3-as a befutó, legjobb ár/érték aránnyal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hiába csak 1 maradhat.. -szerencsére nem kelett lecsapni egy fejet sem. (nem abban volt az erő)
Tudtommal a ram mennyísége a használt textúrák mennyíségétől és tulajdonságaitól függ, azok meg a felbontástól. Ezeket a karikat itt többnyire 1024*768, 1280*1024 -es felbontásra veszik, ott még elég szokott lenni a 256Mb, persze lehetnek ezalól kivételek, állítólag CoH nagyon megérezte a plusz ramot, de ezt még nem igazolta vissza tudtommal senki.
A szűk keresztmetszet szöveg meg nagy felbontásra érthető, ahol már a kari semennyi rammal nemtud játszható sebességet elérni.
FTC: holnap megnézem mire jutok, majd betolom ide az első vázlatot. -
m4rc!
őstag
Hát itt tényleg elég komoly fight lehetett, csak a véráztatta csatatér maroknyi hős lovagjai maradtak életben...
Hiába csak 1 maradhat..
Már jó sok hsz.-t végigolvasgattam itt a topicban mégis még mindig nem igazán tiszta nekem, hogy tulajdonképpen kell-e az 512 ram vagy elég a 256, erről nincs esetleg egy teszt vhol?
Vagy ennek a karinak alapból felesleges az 512 mert nem az a szűk keresztmetszet? -
kizul
tag
válasz
CPT.Pirk #3452 üzenetére
köszi
igazábol nem értek hozzá csak már felkéne tuningolni a gépet mert már elég ratyi ez a konfig ami mostvan....szóval akk lényege h elmegy Vistán is...szal tom használni XP-n ugyanúgy...
és ez elég az NFS PS-re??? (persze nem full grafon, és minden mással együtt-1gb ram ,3800+cpu stb.) persze nem csak arra kell, csak naon örülnék ha elindulna rajt..
[Szerkesztve] -
Hmmm, mi volt itt, flame war? Én már csak a hiányzó HSZ-ek helyét látom
#3327 Speed(R):
Sztem 22 fps-nél még 12x10-ben is többet tudna.
A HDR+AA kérdés meg azért érdekel, mert szeretem tudni, mi van a ''tünetek'' mögött.
Bloom / HDR kérdésben nem tudok vitatkozni, engem egyik sem érdekel
#3330 AMD Power
Kis VGA? Majdnem annyi tranzisztor van benne, mint egy X1950XTX-ben
#3373 Sigismund
XT-t vegyél. Hűtés Sapphire-nál nem rossz, de nem is különösebben jó.
#3444 Racecam
Hmmmm, ennyire durva lett volna a hajnali egysoros kommentem?
#3447 CPT.Pirk
Teccik! A shader orientált felépítésről sztem elég annyi, ami anno a tesztben volt itt a pH!-n (esetleg szűkíve. Ha ez megvan, szívesen hozzáteszek pár gondolatot a filozófiáról (felépítés fókusza, súlyozás, gondolom ezekre gondoltál).
[Szerkesztve] -
radírfej
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3447 üzenetére
nekem egy lite kiszerelésű sapphire 2600xt 256mb GDR3 van, a hűtés nem hangos, de csendmániások megérzik a hangját ha fullon pörög.(db-t vagy egyébb okosságot nem tudok mondani.) idle 54 fok... terhelve megy 65 volt idáig a csúcs.
a sapphire lite verzió tartalma:
- driver cd (esetemben 7.5-ös catalyst)
- quick installation guide soknyelven, közöttük magyarul
- 1db dvi ->''display port'' (asszem így hívják...mindenesetre ph-s hírben már találkoztam vele asszem) átalakitó
- dvi/analóg vga átalakító
- S-Video/RCA átalakítót
- komponenskábel
- egy kártya szerűség a HL2 lost coast és HL2 death match játékok aktiválásához (nem az episode two!)
- egy ati-sapphire matrica
''többet nem tudok elmondani''
tervezem a zalman hűtést, de egész nap meló, és még esélyem sins megvenni az op1 hűtőt mire hazaérek, nem beszélve a szendvics felszereléséről.
oblivion fenn van, eszem a csöpp kis száját gyönyörű, sé jobban megy mint az inno 6800GT sli párosommal, de majd csinálok valami kis farpsos okoskodást is. -
kizul
tag
Hello
tudom h ez rohadtul nem ide illik de segítenetek kell!! ( egy ilyen topic volt de oda utoljára januárban írtak :S ) szal kinéztem egy Ati Radeon X1550-es videocard-ot de mindenhol látom h vista így meg úgy....szal kérdés: ez elmegy XP-n is???ugyanúgy mint vistán vagy csak Vistára találták ki, és megint rosszat választottam????
előre is kössz és elnézést mindenkitől az OFF miatt! -
belaazallat
addikt
válasz
VR6-Fan #3449 üzenetére
Köszi!
Nekem nem az jött le abból, amit ő mondott. De inkább biztosra megyek, köszönöm!
Vannak már ötleteim, csak még a marósal kell megbeszélnem.
Esetleg ha vkit még érdekelne blokk, privibe jelezze, ha többet rendelünk, hátha lesz kedvezmény, nekem szeptemberbe lesz aktuális. -
VR6-Fan
veterán
válasz
belaazallat #3448 üzenetére
ha nem fogja érni öket légmozgás akkor érdemes egy olyna bordát csináltatni amibe csak egy fémlap ér hozzá és vezeti a blokk vízes részéhez a hőt.., mert hajlamoska melegedni de nem sűtnek azért...
de ha jól emlékszme Herr Z is ezt írta.. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat #3446 üzenetére
Kb. mindenki leírhatná, mit tud a kariról, aztán egybeszerkesztjük.
pl.
-Valaki részletezze a shader orientált felépítést, meg ennek a D3D10-hez kapcsolódását, én csak nagy vonalakban tudom.
-Fogyasztás/melegedés/zajszint kérdése, tulajok írjanak hőmérséklet és hűtés dolgokról
-Passzív hűtés dolgai
-GDDR3/GDDR4, 256/512Mb ram kérdése
-Pontos felépítése a magnak, 65nm előnyei
-kari tervezésének filozófiája
-különleges karik mint pl. Sonic változatok
-kül. dobozok tartalma (pl. játékok, csatlakozók, kiegészítők)
-tuningdolgok
-HD képességek, video gyorsítás mikéntje
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ezeket kellene kirészletezni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kellene írni a topicba egy friss és bő 1. hsz-t, letisztázni sok dolgot. Benne vagytok?
-
Racecam
nagyúr
válasz
Bundás22 #3440 üzenetére
Mostanra lett elegem belőled!! 1 nap ban!
Többet ne gyere flamelni az ATI-s topicokba, mert végleg elbúcsúzunk.
Az egész topicot kitakarítottam, de most szólok mindenkinek, ha nem bírjátok elviselni amit művel, minek válaszoltok neki folyamatosan? Komolyan mondom, mint az oviban...
Akiknek pedig most eltűntek a durva hozzászólásai örüljenek, mert legközelebb azért is banok lesznek. Senkit, semmi nem jogosít fel arra, hogy ''anyázzon''. -
Bundás22
őstag
hazamegyek letesztelem mind2-őt, direkt azért veszek egy 2600XT-t és akkor nem lesz vita, ugyanaz a gép, ugyanaz a op rendszer, legujabb driverral
elküldöm az eredményeket és akkor nem lesz vita
egyébként sorry a paprikás hangulatért amit teremtettem dehát magyarok vagyunk mind nem?én élveztem
-
Speed®
titán
Komplikato Egy DC proci sajna nem árt ezekhez a filmekhez
Anno ment a téma, 3GHz körüli 1 magos kell a fullHD 1080p filmekhez.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Melyik része nem érthető a #3430-as hozzászólásnak?
p -
munky
őstag
régebbi játékok esetén ( pl: Far Cry) hozott érdemi sebességnövekedést a 7.8-as driver
-
HERR Z
veterán
válasz
Komplikato #3433 üzenetére
Persze az is igaz, legtöbben nem videozáshoz veszik a VGA-t.
hd2400pro/xt viszont low profile megoldással ideális htpc kari
keveset eszik, full paszív minden kimenete van és jó a hd tartalmakhoz is(ergo nem kell durva többmagos proci se a rendszerbe ami fűtene)
szerintem -
Komplikato
veterán
Tegnap néztem egy VC1-es 1060x480-as videot, ez még a kis HD felbontásnál is kisebb, és keményen szaggatott egy egymagos (igaz régi) 2GHz-es procin. A Microsoft HD videoi általában WMV9-ben vannak, és majdnem biztos kisebb bitrate-el mint egy real H264 video. A QuickTime-ban lévő (H264) HD filmbemutatók meg eszméletlen rondán tömörített kis bitrates videók, és ennek ellenére a jelenlegi 3000+ procin csak 1280-ban játsza le normálisan a gépem, 1920-ban biza megakadnak ezek a videok, pedig már 1280-ban is igen randán látszianak a tömörítési hibái. Anno én is az MS oldalán lévő HD videokat nézegettem, csak éppen nem eprezentálnak egy igényesebb HD anyagot.
Jelenleg csak az tart vissza legális HD tartalmaktól, hogy 9K egy sima film. Anno a DVD-ket se sokan vettük ennyiért ;)
Viszont ha jól tudom a ''tévéből felvett'' HD anyagok is H264-ben szoktak kikerülni.
Persze az is igaz, legtöbben nem videozáshoz veszik a VGA-t. -
parandroid
félisten
válasz
Bundás22 #3427 üzenetére
A továbbiakban a személyeskedést és a flame-et lesz szíves mindenki befejezni.
Amennyiben valaki úgy érzi, hogy személyes sérelem érte, az privátban rendezze le az érintett(ekk)el.
Az Ati vs Nvidia flém nem vezet sehova, az érveit már mindkét oldal leírta (többször is), láthatóan nem sikerült egymás meggyőzése, így azt kérném, hogy a továbbiakban maradjunk a topikcímben szereplő videókártyánál, és ne 'mi lenne ha' alapú fejtegetéseket közöljünk gyökeresen más kártyák tuningpotenciáljáról.
p -
Bundás22
őstag
válasz
VR6-Fan #3424 üzenetére
Bundás:a PH teszt frissitve lett és mi van ha az atit is tuningoljuk?(kis IQ figtherem)//mert te csak a azt érted jó akkor sem 3napos cikk mind1 sztem a 8600 a nyerő szted a radeon én csak próbáltam a tényekre támaszkodva fény hozni ide
a radeont meg már alapból agyontunningolva hozzák ki a gyárból, nemcsoda h +50mhz-et ha sikerül kihozni belőle, mi lenne ha az nvidia gondolna egyet nyomna a 8600-os ra gyári feszt+erős hűtőt és kiadná a 900 mhz-es változatú 8600GT-t, fillérekbe kerülne a változtatás és állva hagyná a radeonokat(legalábbis ezeket)ha nagyon megerőseödne az ati ebben a kategóriában ezt még megléphetik, tuti h nagy sikere lenne ha ugyanolyan olcsón adnák
a radeonban meg már semmi tartalék
[Moderálva. - peterkeT]
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
Komplikato #3413 üzenetére
Nagyon kiváncsi leszek én még a MoH: Airborne-ra is!
Szerintem ott is ATi lesz a jobb... (UE3-ból gondolom)
-
Komplikato
veterán
Ez így leírva nagyonmeggyőző, de nem arról volt szó, hogy nagy látványbeli difi nem lesz az Sm3.0 és 4.0 között, hanem pont arról szól az egész, hogy SM4.0-ás vason ugyan azon látvány kisebb GPU/CPU teljesítménnyel kivitelezhető legyen vagy (választhatóan) ugyanannyi erőforrásból részletesebb számításokat végezzen? (Lásd pl. CoH-bana Dx10 alatt a vetett árnyékok száma és minősége, a fények száma és minősége ...)
-
Sigismund
tag
válasz
matteo_szg #3408 üzenetére
A helyet egy másikat? Ott ha egybe veszek mindent drággán jön ki és észerű határok között akarok maradni.
-
Sigismund
tag
válasz
matteo_szg #3398 üzenetére
Hát ha tudsz más webshopot ahol az van ez a XpertVisiosn kari és a többi cucc is elviselhető áron van akkor írd meg megnézem, mert ha egyszer jobb ez akkor ezt veszem meg, de nekem egy helyen egybe kell vennem a gépet (az ősök miatt). Szóval ha van más hely akkor írd meg itt vagy privibe.
-
nostrum
tag
válasz
Komplikato #3402 üzenetére
Igen, az necces eset volt...
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest