- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Aktív témák
-
Olasza
aktív tag
Én látok különbséget, és ez sokat fog még változni, hisz ezek még csak az első próbálkozások.
Ha megnézitek a tesztekben a konfigot is, látjátok, hogy otthon szinte senki nem tud hasonló értékeket produkálni. Ezek arra jók, hogy a kártyák közti különbséget mutatják még, de nem így fog játszani senki. Akinek pedig van 100.000+ pénze procira, amit hajlandó a végsőkig tuningolni, az pedig úgysem ilyen kártyát vesz. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nemtudom jól olvastam -e ki a hazai tesztből, de ez az ''UVD'' video harveres dekódoló egység nincs benne a 2900XT-ben, csak a középkategóriás 2600,2400 szériában?
Másik kérdés meg hogy hol vannak a dual gpu-s kareszok, meg hogy azok a memóriát hogyan használják? 128biten osztozik meg a két mag, vagy netán magonként van külön memória, mint a nagy régi wodoo5 nél? -
-
Firestormhun
senior tag
Anandtech féle DX10-es teszt:
[link]
Elég csúfosan leszerepelnek ezek a ''középkategóriás'' kártyák. -
Olasza
aktív tag
Az effektek szépsége DX9 és DX10 közötti különbségre vonatkozik. Az összes írásom azt akarja tükrözni, hogy én személy szerint már nem fektetek be DX9-es kártyába. Az 1950 egy szuper kártya, és a DX9-es játékoknál látványban és gyorsaságban verhetetlen, de DX10-ben sokat számít a támogatás, és ott a 2600 olyan látványokat tud produkálni, amit az 1950-es már nem. Ott lesz szebb a 2600-as, és itt van a különbség.
-
dokar
addikt
válasz
Szuperzacskó #1887 üzenetére
DX10-ben tényleg elég szépen muzsikálnak
-
Zé_Mester
őstag
válasz
nagyon jó kis teszt lett, mondjuk a Colin Dirt-et nem hagytam volna ki belőle, de sztem így is király lett.
a driver javulásról pedig annyit, hogy esélyes a gyorsulás, nem hiszem hogy a DX10 alatti előny elveszne DX9 alatt
de meglátjuk, mindenesetre kíváncsi leszek mit fog teljesíteni itt nálam
PH-s teszt mikor várhatóó ????????
[Szerkesztve] -
Olasza
aktív tag
válasz
Ha az új driver sem hoz javulást, az sem fog zavarni. Nem vagyok egy játék fanatikus, és ahogyan az írásomból is kiderült, 800x600 -as felbontással is megelégszem, ha kellően szépek az effektek. Ami az nvidianál már problémás lesz a jövőben.
-
Szuperzacskó
csendes tag
Végre magyart teszt: [link]
Olasza: Hát a dx9-es teljesítményük néha siralmas még a 8500 GT is leelőzi egyes tesztekben még a HD 2600 XT-t is.De viszont dx10-ben ott vannak a topon az Nv-khez képest.
Az utolsó oldal utolsó bekezdéseiből kivehető, hogy majd az új driver esetén fordulhat a kocka dx9-en, sőt még a 8600 GTS-t is befoghatja a 2600 XT.
Majd meglátjuk. -
Olasza
aktív tag
válasz
elfelejtette #1882 üzenetére
Köszi, szép eredmény.
De én a 2400 és 2600-as kártyák DX9-es eredményeire lennék kíváncsi. -
Lui76
őstag
válasz
Foglalt név #1879 üzenetére
Ő izé ez csak Vista alatt megy?
(nálam még nincs ) -
ABnormal
őstag
látott valaki magyar boltban agp-s verziót 2600xt-ből?
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Foglalt név #1879 üzenetére
az összes G80-n elbukuk majd GS végett ami DX10 egyik alapvető funkcioja
-
Olasza
aktív tag
Tudom, hogy egy kicsit régi, de valaki tud Aquamark3 eredményt mondani konfiggal együtt?
-
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Gépet szeretnék venni. Erre gondoltam. Core 2 Duo e 4400 és mellé egy HIS 2600XT IceQ Turbo 512MB DDR3 PCIe.
Vagy ez - Core 2 Duo e4400 és Asus Radeon EAX1950Pro 256MB DDR3.
Melyikkel járnék jobban??
Előre is köszönöm a választ.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Akkor lehet, hogy az elkövetkezendő pár hónapban az ősök számára összeálló konfigba elég lesz a 2400 is... (mivel low budget konfig lesz, meg a fogyasztást is jó lenne alacsonyan tartani, de azért valami időtállóság is kellene neki). Már csak az érdekelne, hogy az a nyavalyás 64 bit mennyire veti vissza régi játékoknál ( mondjuk a 97-2004-05 közöttieknél)? Mert 2600-on biztos szépen elfutnának azok is szerintem.
-
adalbert1
veterán
Mi is lett volna a probléma a Ti4200-al? Engem konkrétan évekig kiszolgált, amig meg nem őlte az alaplap ráeső hűtése működés közben... Pl. a a valaki által említett San Andreassal is elég jól szaladt vele, ezt meg is vettem eredetiben.
Amúgy a HD gyorsítás hogy muzsikál ezeken a karikon? Élvezhető még a 2400-on is? -
Olasza
aktív tag
1950 XT helyett én inkább már a 2 magos geminit várnám meg. Pár héten belül megjelenik, és szerintem pont az a középkategória lessz, amit mindenki hiányol. És úgy látom, kb. 50$-ral lessz drágább, ami igen csak elfogadható. Én legalábbis úgy döntöttem, hogy megvárom, és annak az eredményei alapján döntök. drága DX9-es kártya vásárlását én akkor is hibának tartom. Biztos emlékeztek még a ti4200-ra.
Mod: Pont erről akarok éppen egy blogot írni. Hamarosan linkelem.
[Szerkesztve] -
GuMipOkE
senior tag
A számítógépet vásárlók 90%-a úgysem költ 40-50e Ft ($200-$250)-nál többet videokártyára. A felső kategória soha nem lehet alapja egy sikeres játéknak. Ott volt például a GTA SanAndreas. Nem volt túl kicsi hardware igénye, de nem is volt túl magas. Pont ideális volt, és mivel minden közepes konfigon élvezhető volt, + jó játékmenete, hangulata volt, ezért rengeteget eladtak belőle.
Egyelőre csak halovány sejtésünk van, hogy a dx10 mit fog hozni. De az a halovány sejtés is azt mondja, hogy mondjuk egy 2600XT alatt valószínűleg elfogadható teljesítményt hoznak majd a natív dx10-es játékok. Nem tudom, hogy ftc által belinkelt GI alatt mit teljesít az XT, de ha 20-30fps kicsikarható belőle, akkor azt hozza, amit neki kell... szvsz persze... -
Lui76
őstag
hát nemtom mit vártok 20-30e forintos kártyáktól - most mindegy Nvidia vagy Ati,
Nem fogják úgy sem megcsinálni ,hogy az alsó szegmensben full jól fusson a Dx10,
akkor miért vennék meg a drága kártyákat...
Nem szabad azt képzelni hogy ezek sokáig elegek lesznek. -
sutyi^
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1856 üzenetére
Szvsz az itthon 26-28e környékén kapható 2600XT-ék nem egy árkategóriában tekernek az X1950Pro-val.
-
ftc
nagyúr
[link]
Ezzel nézzétek meg a cuccokat...
Hwoc Abu85
Az AMD és a Microsoft kérésére elkészült Emil Persson D3D10-es demója a Global Illumination.
Az MS a GI-vel mutogatja a D3D10 képességeit. Ezt az eljárást a geometry shaderrel képzik le GPU-n, ezelőtt többnyire Ray-tracinggel csinálták. Teljesen ideális sample az új API képességeinek fitogtatására. Szvsz marha jó lett a D3D10. Elvileg minden D3D10-es karin fut. -
Mákos7észta
aktív tag
válasz
marcias #1859 üzenetére
illene egy ilyen kaliberű oldalnál
kár, hogy Magyarországon csak a PH! a HWSW, HWT, és HOC, melyek hellyel közzel hozzák egy hardveroldal szintjét, és ezekből magasan a PH a tuti. HWT is jó, csak ritkán frissítenek, és hát Alvin sincs már ott, így
mod: ez is OFF
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Látom, a piaci körképben itt PH-n foglalkoznak a 2400-2600 piaci megjelenésével, remélem jövő héten végre egy szép tesztet is olvashatunk majd x1650xt, x1950gt/pro, hd2600pro/xt, 8600gt/gts szereplésével
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1856 üzenetére
És azok akik dobálják, miért teszik?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Mákos7észta #1855 üzenetére
Fórumon nagyon olcsón dobálják az X1900XT/X1950XT-ket 37-41 között, én abból vásárolnék egyet. Majd ha letisztul a DX10-es helyzet, akkor kezdenék el gondolkodni, hogy megér-e a látványbeli különbség (ha lesz egyáltalán érdemleges) plusz pénzeket.
-
Mákos7észta
aktív tag
Éljeen!
Mivel te már nem emlékszel a régi X1950-esekre (
), mást kérdeznék, őszinte véleményének kifejtésével egybevetve, most akkor HD2600XT vagy X1950pro
Vagy épp a számomra furcsán marketingszagú 8800GTS 320M? X1950XT? feladtam a leckét magamnak
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Mákos7észta #1852 üzenetére
DX10-ben 8800GTS-től fölfelé érdemes nézelődni, ha Lost Planetről van szó. Ellenben vígasztaljon a tudat, hogy semmivel (nem is, SEMMIVEL) nem néz ki jobban, mint DX9-ben, ott pedig a HD 2600XT elverte az X1950Pro-t és a 7900GS-t is (ezt csak azért tudom, mert a következő számban lesz Lost Planet teljesítményteszt is
)
-
Mákos7észta
aktív tag
Már megint nem tudom mennyire jó ötlet 2600XT- be fektetnem
remélem DX10-ben kimutatja a foga fehérjét, mert én közel két évre tervezek előre, ami reményeim szerint tartható lesz, de ha nem, akkor megint jön a mizéria, hogy na most akkor megint kártyavásárlás stbstb... HD2900XT meg csak nagyon sok nélkülözés nélkül jönne ki új konfigban
A régi konfigom se tudom eladni, szal a konfigra szánt pénzmagomból kell kivennem, hogy hozzáadjak a tesóm notijához. Néha úgy érzem, nincs elég pénzem, na mindegy, akkor várok még 1-2 hónapot, de már fél éve mondogatom ezt magamnak
boccs, kicsit elkalandoztam..
Lost Planetben érdekelne hogy teljesít, mert eddig ez az egyetlen DX10 gamma, amire már távolról rá merném bökni, hogy DX10majd az újságot is megveszem, de ahhoz sokat kell várni
egy utolsó utáni kis tapasztalatmorzsa kiengedése?
/Alvinnak
/
-
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1848 üzenetére
Az egyik dolog, hogy az igazán hozzértők szerint nem jelent különösebben semmit, a másik, aki meg annyira ért hozzá, mint én, akkor az nem tudja mi számít jónak, és mi nem
Szóval akik a 3DMarkra élveznek, azok a vmit a témához konyító lámák lehetnek
-
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Tudtok nekem segíteni?? Erről a két kariról keresek képet. Nem sok sikerrel.
HIS ICQ HD 2600XT 512MB. PCIEXP
HIS HD 2600XT 512MB. PCIEXP
Segítséget előre is köszönöm. -
nándika
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #1848 üzenetére
igen DDR3.lehet igazad van
-
nándika
aktív tag
Nah ez az első eredmény teljesen alapon:[link]
MSI HD 2600pro -
marcias
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1844 üzenetére
Igen, így érthetőbb
Amúgy a sapphire XT-je kiskerben megvásárolható lesz mondjuk 2 héten belül? Mert esedékes lenne egy kompett gép, és evvel tenném boldoggá
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Visszanéztem az Alvin által közzétett táblázatot.. másnak is feltűnt, hogy a 2600 pro ugyanazt az fps-t hozza 1024ben és 1280ban is, mint az XT, csak AA nélkül?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mákos7észta #1841 üzenetére
az 1713-tól nem pici.
Persze azért nem lehetetlen. -
S. Szabi
őstag
Eredmények, vélemény?
-
S. Szabi
őstag
Van már valakinek házi 2600XT tesztje?
-
F.B.I.
veterán
Akkor most mi legyen?
Bambán várjak, hogy valaki, aki lefikázta az új HD-ket majd eladja nekem olcsón, a 7300GT-ét, az apróhirdetésnél ''Nem kell senkinek?'' kérdésekkel, vagy menjek és vegyek magamnak egy 2400XT-t?
Miért kell már temetni ez az ATI dolgot?Eddig mindig az új karik voltak jobbak az évek múlásával vagy csak szenilis lettem öregségemre és nem így volt? -
rocket
nagyúr
Azert az iceQ hutes egy plusz a HIS mellett
HIS a weboldalan elegge felrevezetoen irja a bundlet, mert Valve kuponrol irogatnak a bundle reszekent gddr3 zalman hutessel szerelt valtozatnal [link], de ez nem a black box kupon, meg csak nem is kupon, minden radeon kartya melle letoltheto hl2 deathmatch es a hl2 lost coast csak steamet kell felrakni -
motocoder
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #1826 üzenetére
A His kereken 30eft a Ready.hu elörendelve
VGA HIS PCIEXP HD ICQ 2600XT IceQ Turbo HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 24 461+500x1.2= 29953[link] -
Brekk
addikt
Nekem msi-m van.
Valami dobbenetes a tv outja...
Sztem a teljesitmenye is eleg jo, full passziv, es alig melexik. Az ATI vegre betalalt...
-
sutyi^
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1828 üzenetére
Usersne' ha jól láttam akkor 263xx.
-
Olasza
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #1826 üzenetére
VGA HIS PCIEXP HD ICQ 2600XT IceQ Turbo HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 32 063
Itt van az aprohirdetésekben
''Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR
30 500 Ft''
ugyanannál az eladónál. Szoval, ha valakinek az kell, nem olyan drága szerintem. -
Olasza
aktív tag
[link]
idézet:
Effective immediately, all owners of ATI Radeon graphics cards may receive a free copy of Half-Life 2: Lost Coast and Half-Life 2: Deathmatch via Steam at: http://www.steampowered.com/ati_offer1a/ Steam will automatically confirm the presence of ATI Radeon™ hardware and then enable immediate access to full versions of the games free of charge.
Ez már süti nem? -
r9550
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1820 üzenetére
de nekem a www.sapphiretech.com-on mé nem mutatja a képeket a karikrol? mert mindig magyarra meek és azt nem frissítik olyan sűrűn?
-
sutyi^
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1820 üzenetére
Na ezt fújkálhatnám ki két hetente, mert úgy megáll benne a por, hogy öröm nézni.
Mondjuk ha más nem lesz egyhamar, akkor mindenképpen Sapphire lesz, bár egy HiS féle IceQ változatnak jobban örülnék. -
sutyi^
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1816 üzenetére
Gondolom az XT-n a nagyobb réz borda van, vagy ugyanaz az alu izé mint a Pro-n?
-
fnatic
tag
Csak lennének már kiskerben :/
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #1816 üzenetére
Jó kis 65nm.
-
Olasza
aktív tag
Ha nincs különbség, akkor miért pont Sapphire? .?
-
sutyi^
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1811 üzenetére
Mai Sapphire Promo rovatunkat hallhatták.
-
Olasza
aktív tag
2600 XT! Az már fix.
Már most inkább a márkák érdekelnek. Azért, mert szerintem azt a 2-3 fps-ot a gddr3 és 4 között lehet, hogy a márkák közötti különbség is tudja hozni. Vagy tévedek? És az sem mindegy, hogy melyikhez mit mellékelnek. Nem vagyok jártas videókártyákban, milyen márkát érdemes venni? Régebben láttam már egy kártyára vonatkozó tesztet, és ott elég nagy különbségek voltak ugyanannál a típusnál. Utoljára mikor boltban vettem videokarit, akkor az egyik újság 50e alatt az FX5200-at ajánlotta, én pedig megvettem a legdrágábbat (1 havi fizetésem), rá két számmal pedig jól lehordták, és sajnos az volt az igazság. Na jó, ez már off...
-
bruce24
tag
Egyenlőre elég gyengusznak látszanak a 2400, 2600 -as kártyák (mondjuk olcsók is)
-
pisti
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1793 üzenetére
Jah nagyon ''érdekes'', egy bazinagy szigetet lehet bejárni töltés nélkül és emellett még jól is néz ki a játék.
Én inkább profinak nevezném, a hibái ellenére is. -
udi
őstag
válasz
Mákos7észta #1801 üzenetére
Megint előjön ami már ezerszer...milyen vga-t vegyek
Egy pénz alapu megközelítés:
Ha sosem a csúcskarit veszed hanem egy közepes karit akkor nem buksz annyit mint aki mindig fullos karit szeretne..Mert ugy mindig a legdrágább veszit a legtöbbet az értékéből.Tehát eljutottunk oda hogy ha vastag a pénztárcád és megteheted akkor inkább 1erős kari mintsem 2gyenge..És akkor nem számít hogy mennyit buksz rajta.És ne feledjük hogy 2 kari többet eszik és még mindig nem támogatják eléggé sajnos...
Ez a szuvenír véleményem röviden.Tehát két karit semmiképp nem ajánlok.' közepes vagy egy csúcskari inkább.
HD2600XT-8800gts 320-HD2900XT.Mindhármam volt,csak a pénztárcád szerint dönts!
Mindet ajánlom. -
Alvinka
tag
válasz
Szrtem a 2600 cf felejtős, inkább vegyél 2600 xt-t aztán azzal elleszel egy darabig és novemberben vga csere, addigra lesz is dx10 gama...
-
keIdor
titán
válasz
Szerintem a 320MB úgyis kevés lesz a DX10 alá... meg maga a GeForce 8 is!
Nem szoktam SLi/CF-eket ajánlani embereknek, de itt most kivételt teszek. Én a 2× HD 2600 XT 256MB CrossFire melett döntenék a helyedben! Bár egy 2900XT 512MB jobban hangzik!
[Szerkesztve] -
Mákos7észta
aktív tag
éjszaka álmodoztam
Gondolkoztam rajta, hogy HD2600XT CF, vagy N8800GTS 320M
Mivel a HD széria nekem gyanús, hogy nem csak ennyit tud teljesíteni, és van egy megérzésem, miszerint a mostani nvidia széria végül csúnyán elbukik a rendes DX10 gammák alatt. Szóval nem tudom megérné e ugyanannyi pénzmagból két közepes HD2600XT (512M
, megérné?), vagy egy 8800GTS 320M. Szerintetek? Vagy gyűjtögessek még egy kicsit, és vegyek HD2900XT- t? Ötletek?
Üdvözlet.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest