Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Sgt.Dexter #2497 üzenetére
Azt hiszem mindannyiunk nevében kijelenthetem: Barom!
További kellemes fórumozást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
''Ez eddig rendben is van, hogy így XT-úgy XT, mégis kikap a 8600 GT-től.'' És ezt miből vontad le?
Itt kigyűjtöm az XT előnyeit nagy vonalakban:
-jórészt D3D10-re lett kitalálva, látszik az előny pl. CoH-ban is...
-nagyobb tudású videodekódoló
-HD képességek, hang továbbítása HDMI-n (ez különösen fontos pl. nekem)
-ár/teljesítményben jobb a 8600GT-nél, nézd csak meg annak a kiadáskori árát, meg most az XT kiadáskori árát (GDDR3-as változatra mondom). Nemis beszélve ha a 8600GTS-hez méri valaki ezt az értéket...
-időtálóbb kialakítás (gondolok itt a jövőbeni játékokra való tervezésre) -
Gyuri27
félisten
válasz
Köszönjük szépen az infót.
Bár felhívom a figyelmed ez a hozzászólas nem teljesen igaz. Ha igaz lenne, akkor is az erre fenttartot totyikban kellene vele puposkodni. -
Sgt.Dexter
csendes tag
Ez eddig rendben is van, hogy így XT-úgy XT, mégis kikap a 8600 GT-től.
Mondjuk még nem volt HD 2600 XT-m, de szerintem az Nvidia mellett nem nagyon fognak labdába rúgni a Kanadai srácok... -
#2454 - AMDPower:
Persze, ez a framerate már teljesen jó játékélményt ad.
#2455, #2456, #2191-#2194 - AtHos és VaniliásRönk:
A Doom3-at biztosan visszafogja a processzor, de attól még illene legalább annyival mennie, mint a 7300GT-nek.
A Quake4 tesztek vszleg nagyon hasonló képet mutatnak, úgyhogy viszonyítási alapnak jók. A shader-intenzívebb Prey-ben már más lesz a helyzet - hétvégén visszapakolom egy-két próba erejéig.
#2459 - rumkola:
Ha kell AA, akkor 1950Pro vagy 7900GS - az előbbi gyorsabb, az utóbbi kevesebbet eszik és kevésbé melegszik. Mondjuk pont az általad említett Galaxy SUPER-re ez nem igaz.
Ha nem kell AA, akkor eléggé hitkérdés dönteni a 8600GT és a 2600XT között - előbbi mellett szól a (nem minden kockázattól mentes) tuningpotenciál, utóbbi mellett a lényegesen nagyobb shader kapacitás alapórajelen. Nekem nincs időm normális tuningra (bár, hogy őszinte legyek, kedvem se nagyon), ezért biztos befutó volt a 2600XT. Na meg a hűtése is nagyon szimpatikus volt.
DX10 szerintem nem igazán szempont.
#2469 - radírfej:
Galaxy 8600GT (pre-overclocked) Demo Studionál 29.520, azaz 2.500-zal drágább, mint a Sapphire 2600XT.
#2471, #2475:
Úgy látom, nem csak én érzem úgy, hogy a 90-es évekbeli nagy nevet az Asus nagyon csúnyán váltotta aprópénzre
#2477 AMDPower
A Sapphire 2600Pro gDDR3 majdnem XT, 700MHz a core clock és ugyanennyi a memória is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2492 üzenetére
gbors tesztelt Doom3-mal és írta, hogy ''A Doom3 eredmények gyalázatosak (a 7300GT 61-et tudott 10x7-ben), de erre mondjuk számítottam.''
Ezért keresgettem Doom3 teszteket, hogy hátha nagyobb procival teszteltek mint Ő, de csak azt találtam amit linkeltem. Ott mondjuk nagyobb procival teszteltek, de hát akkor a tesztjük olyan amilyen -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2456 üzenetére
Máshol sajnos nem találtam DOOM3-as tesztet. Mindenhol Quake4-et nyomatták.
De ha aztmondod nem megbízható a tesztjük, akkor nem szóltam egy szót sem -
Daffit
tag
válasz
Komplikato #2468 üzenetére
Az ASUS 2600XT-je biztos halk. Eleve halk ez a típus, de van rajta egy jobb hűtő, ezért kell.
-
Daffit
tag
Azért kell nekem ASUS mert... és különben is...
Egyébként sose volt ASUS-om. Visznt most tervezek házat venni. Miért ASUS? mert olcsó és tetszik...
Vegyek megint Sapphire-t? -
AMD Power
titán
válasz
FireKeeper #2480 üzenetére
Hát igen. De hidd el , hogy sokan meg fogják venni. De aki 37K-ért meg veszi az hülye
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2474 üzenetére
látom nem csak én nem szeretem az asust
az előző lapom egy p5b volt, sokan dícsérték, én utáltam. tuningnál újraindul, alulfeszel, vdrop, meg a sok asus genya... persze lehet hogy csak én voltam balf@sz
-
Probiker
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2474 üzenetére
jah
Amugy ház azért asus, mert volt hozzá fsp táp, és szinte codegen árba volt.
Vga azért asus mert olyat adtak, beszámolósdi bizniszböl van
Lap azért asus mert nemtom, ilyet vettem, de hogy legyen valami jó is neked: befosot, viszem gariztatnidvd rw meg azé asus mert mikor vettem csak ez volt feketébe
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Probiker #2472 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de reméltem érződik majd a maró gúny a hsz-ből, ASUS-t akkor se vennék ha egy 45-ös Magnumot szorítanának a halántékomhoz.
Szerk.: Jah, és jobb ha tudod, a VGA-kon és az alaplapokon kívűl semmi sem ASUS gyártmány, csak a matrica kerül rá, így helyből min. 10%-kal drágábban lehet eladni ugyanazt a...
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Megjelent a DDR3 2600Pro és a DDR4-s XT. Baromi drágák lettek.
Videokártya Sapphire Radeon HD2600XT FULL (256MB, PCI-Express, GDDR4, 2 év gar.)
37 044,00 Ft
Videokártya Sapphire Radeon HD2600Pro (256MB, PCI-Express, GDDR3, 2 év gar.)
24 519,60 Ft -
Probiker
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2471 üzenetére
Oh, tesó. Nálam ASUS házban ASUS lap, ASUS vga-val és ASUS dvd rw
. Most nézegetem az ASUS cpu coolereket
Ez van
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #2468 üzenetére
Segítek, azért mert ASUS házban ASUS alaplap lakik, és ha az ASUS gyártana CPU-t, akkor abból is ASUS-t venne.
-
radírfej
senior tag
azért nem olyan rossz a 8600GT, nagyjából hozza a hd2600xt teljesítményét dx9 alatt, igaz jóval drágábban. dx10es teljesítményről meg ugye még egyik kárytánál se sokat tudunk.ami látszik az alapján 2600xt a nyerő.
szerintem mindezzel együtt is hd2600xt gdr3 a nyerő... igaz teljesítménye eléggé hullámzó a kiforratlan drivernek is köszönhetően talán, de bízunk benne, hogy javul az elkövetkező hónapoban. -
Daffit
tag
Valaki nem tudja, hogy hol lehetne weben venni 2600XT-t? Az Ipon.hu-n volt hétfőn, de azóta nem látom. A pcland.hu pedig majd' 2ezerrel drágábban adja, mint az ipon.
Igazából ASUS szeretnék venni, de csak Sapphire-t láttam. -
Komplikato
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #2462 üzenetére
Volt rá ígéret, hogy lesz ilyen driverből megoldva. Viszont erős a gyanum, hogy eme ''nemes'' terv áldozatául esett egy megállapodásnak, ami végett az új P35/X38 chipset Crossfire-es lett.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2462 üzenetére
Nem tudtam.
Anno arról cikkeztek, hogy a CF-hez csak driver kell, meg 2db PCI-E csatoló...
Mind1, azért megpróbáltam a lehetetlent... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Komplikato #2457 üzenetére
Sajna a CF tesztből részemről nem lesz semmi.
Az alaplapomon ASUS EZ Selector van, és amint kivettem a nyákot, már nem tudtam semelyik üzemmódban működőképessé tenni. Fél óra szkanderozás után végre sikerült single módban elindítani. A frász kirázott, mert épp nincs pénzem új gépre. -
rumkola
nagyúr
Hali!
Kicsit nógassatok már mit vegyek..
8600GT
7900GS Super
2600XT
2600XT eredmények gyalázatosnak látszanak, de utánaolvasva olyasmit rebesgetnek, hogy natív DX10 alatt faja lesz. Nem tudom mit higyjek, nem tom mit vegyek. -
AtHoS
nagyúr
Doom3-nál lehet a prockó szól már közbe:
Tesztgép:
Intel Core 2 Duo X6800 (Pentium D LGA775, 2.93G. SmartCache 4096K L2)
266 x 11 = 2930MHz (DDR2 800 4-4-4-12)
KingBox (D9 Meiguang small particles) DDR2-1066 512MB x 2
AMD Radeon 2600XT HD (800/1400)
Eredeti teszt (kicsit átfordítva): [link] -
Gyuri27
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2448 üzenetére
Én voltam.
Csinálsz egy ilyet? Légyszi?
FireKeeper: linkeld hol kapni. -
Nekem az első élményem az idegroham volt a CCC miatt... De azóta beszereztem egy ATI Tray Tools-t - ezzel össz. annyi a bajom, hogy nem hagyja a ventillátor sebességét piszkálni.
Ma volt időm egy kicsit kísérletezni - itt van pár FPS érték (bele kell számolni, hogy a processzor itt-ott visszafogja):
- Doom3 timedemo1 (10x7, High, AA off): 54
- Doom3 timedemo1 (12x10, High, AA off): 51
- F.E.A.R. perf test (10x7, FSAA off, 4xAF, soft shadows off, minden más max.): 52
- F.E.A.R. perf test (10x7, FSAA off, 4xAF, minden más max.): 43
A Doom3 eredmények gyalázatosak (a 7300GT 61-et tudott 10x7-ben), de erre mondjuk számítottam.
A F.E.A.R. viszont egészen jó. -
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2448 üzenetére
3 honapja adtam el a CF képes lapomat
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha már valaki az iPon-t emlegette, akkor tessék észrevenni, hogy Sapphire HD 2600Pro 19,8e bruttó! Ebből egy CF-es rendszert már szívesebben megnéznék, főleg, hogy a GPU 750 MHz felett is elmegy!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
FireKeeper #2446 üzenetére
Gyengeség relatív, D3D10 alatt várhatóan jobbak lesznek, tekintve hogy inkább arra tervezték őket. Az más tészta, hogy most még nincs normális D3D10 tesztprogi v. inklább játék...
Szerintem.
Többieknek: Ez a Sapphire elég jól tolja -
GuMipOkE
senior tag
No, van nálam 2 db Sapphire HD 2600XT 256MB GDDR3 Full retail.
Az iPonnál vettem, bruttó 25600Ft körül. (darabját persze)
Dobozban van:
1 db 2600XT kártya
1 db driverlemez
1 db 3DMark06
1 db PowerDVD 6
1 db valami elavult user manual
1 db crossfire átkötő híd
1 db DVI->HDMI átalakíó
1 db DVI->Dsub átalakító
1 db s-video->composit átalakító
1 db HDTV (?) kábel (s-video csatlakozóra köthető, 3 ágra (színre) oszlik
1 db ''The Black Box'' ''képeslap'', amiben 'product key' van az ajándék játékokhoz:
- Half-Life 2: Episode Two
- Portal
- Team Fortress 2
Asszem nem maradt ki semmi.
A kártya úgy néz ki, mint a képeken lehet látni, a hűtése eléggé halk, bár a zalmi szendvics hűtőm halkabb nála OP ventivel.
A driverlemezt nem tettem be, rögtön a letöltött 7.7-es catalyst ment fel, minden állítgatás nélkül.
Első szubjektív élmény (1db kártyával), hogy TDU-ban amit az X800XL-em hozott 1024-ben mediumon, azt ez hozza 1280-ban high beállításokkal (AA nélkül). Half-Life 2 Lost Coast volt még fent a gépemen, ez 1280-ban AA nélkül HDR-el elég szépen megy, sztem játszható.
Ha feltétlenül kellenek FPS értékek, akkor esetleg azt is mérhetek (ha nagyon muszáj), de kb azt fogja mutatni, mint az igényesebb tesztek a neten.
Az UVD-re most jobban kíváncsi vagyok. Vadászok valami újabb PowerDVD-t... -
Olasza
aktív tag
válasz
BenceShearer #2440 üzenetére
Te aztán gyors voltál.
Megjelent az első 2600XT Miskolcon. Asus 29,8eAzért még várok
-
vic1970
csendes tag
Sziasztok!Volna itt egy msi hd2600 xt 512 MB passzív hűtéses kártya eladó 23 ezer Ft-ért.
Két hetes,semmi baja,csak nekem nem jött be a passzív hűtés.Ha kell valakinek,a részleteket megbeszéljük. -
válasz
VaniliásRönk #2437 üzenetére
Nem, mert semmit nem tudok a CoD2-ről
Naszóval, értem amit mondasz, nagyjából egyet is értek vele, ez most a ''ló nincs, jó a szamár is'' elven megy. Miután a CoH engine-je normális minőségű (szemben a másik két versenyzővel), valamennyire hajlok alapul venni, de mérget nyilván nem vennék rá. Ezért citáltam a R6V-t - ott egész közeli realitását látom egy DX10 verziónak, ami nem is drótozott lesz. -
Olasza
aktív tag
-
válasz
VaniliásRönk #2428 üzenetére
csokorban:
Vaniliásrönk, #2428: mire gondolsz bedrótozás alatt?
Igen, fekszik nekik a Vegas, és mivel az új UT engine van alatta, egy olyan tesztről már elhinném, hogy reprezentálja, mire számítsunk.
Yooha, #2430: konkrétan Portal, HL2 Ep2, TF2
Olasza, #2431: viszont mennyivel olcsóbb upgrade-elni róla -
Olasza
aktív tag
Powerdvd6??? Nem csak a 8-tól támogatja a hardveres HD lejátszást?
-
Olasza
aktív tag
Azért nem szeretem az ilyen teszteket, mert az átlag user csak annyit lát belőle, hogy az összes játék játszhatatlan.
(Tesztkonfigurácio: nézzük mit tud egy DX10-és kártya DX9-ben egy olyan driverrel, ami nem, vagy csak alig támogatja a kártyát) remélem visszatérnek egy új teszttel, és nem az lesz, hogy ''Ó, azon már túl vagyunk.'' -
válasz
VaniliásRönk #2425 üzenetére
Az a baj, hogy amíg a Call of Juarez meg a Lost Planet körül ment a ramazuri, addig én is csak legyintettem, de a Company of Heroes már inkább elgondolkodtat. 1024x768-ban a 8800GTX meg a 2900XT csinált 40fps-t benne.
Nem lesz esetleg a Rainbow Six-hez DX10 patch? -
VaniliásRönk
nagyúr
Azért nem eszik olyan forrón, mindenki 2-3 játékra alapozza ezt a feltevését, amik a pre-alfa szintet is alig ütik meg, max. 1280x1024-ben AA nélkül 4-8x AF-fel szerintem nem olyan siralmas a helyzet, csak ugye amióta (ill. amíg, szerintem már csak a raktárakat söprik) 40k alatt kapni X1950-et megy 7900-at minden csórónak kinyílt a csipája hogy 1600x1200-ban 16x AA-val meg AF-fel akar tolni mindent...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2421 üzenetére
tuti nem adnak mellé ilyet
ezt a HD2900XT mellé kapod. Orange Box nem érné meg a kiadóknak mert akkor ingyen lenne a kari
Jah és legtöbbsör 4-5K az eltérés
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2417 üzenetére
Tuttam hogy valahonnan rémlett...
Egyébként ahogy nézem 7.5-el teszteltek, ahoz képest nem olyan rosz értékeket kaptak...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AMD Power #2407 üzenetére
Ez milyen catalyst, amit írnak? ''Catalyst 8.38.9.1 RC1'' - mert most amd oldalán vistához és XP-hez is 7.7-es verzió van. Meg az a 7.5 is kicsit réginek tűnik.
A kapott pontokat (összes kártyánál) furcsálom kissé, de szépen kijött, hogy D3D10 alatt odavernek ezek a kártyák. -
Yooha
aktív tag
Rendeltem egy Sapphire 2600XT-t, remélem most péntekre megjön!
Akkor én is csatlakozom a klubhoz. Hja, a FULL mitől több, mint a LITE?
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
ATi Radeon HD 2600 XT (DDR3) ATi Radeon HD 2600 XT (DDR4) teszt.
[link]
A HD 2400Pro/XT topicban és van egy pár teszt amiben a HD 2600 ''család'' is szerepel. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
BenceShearer #2405 üzenetére
#2403-ra reagáltam, amit azóta már töröltek, nem neked írtam
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2404 üzenetére
Miért is tévesztettem topikot?
Mert ugye ez a 2600xt topic....nekem meg annak a hűtése érdekel....
De azért köszi az infót! -
Alvin_ti4200
félisten
öregem, te duplán topikot tévesztettél
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
BenceShearer #2401 üzenetére
igen saját, jövő pénteken már az újságos is tudni fogja
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2373 üzenetére
Alvin_ti4200:
Ez saját tapasztalat? Volt egyszer egy 19 dbA-s Glacialtech Silent Breeze ventim. Na az halk volt.Ha azon a szinten lenne, akkor nekem megfelelne.
Nem láttatok tesztet valahol?
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest