- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
7600GT
senior tag
válasz
Armando_19 #98 üzenetére
Egyszerre jelenik meg de a nagy OEM kereslet ill a gyártási nehézségek miatt csak kb június környékén lesz kapható a hd2600-as sorozat ill a hd2900xl.
Persze elötte is lesznek kapható példányok de nagyszámban csak június környékén lesz elérhető. -
Armando_19
őstag
Tényleg igaz az a hír, hogy egy időben fog jönni a 2600 meg a 2900 sorozat?
-
7600GT
senior tag
''Lerántotta a leplet a hamarosan megjelenő DirectX 10-es szériájú grafikus kártyáiról az AMD. A két kártyasorozat egy-egy piaci szegmenst céloz meg, a HD 2600 a középkategóriát, a HD 2400 pedig az alsóbb kategóriát.
A HD 2600-as videókártyák az RV630 magra épülnek, és 120 stream processzort tartalmaznak három SIMD-vel és két textúrázó egységgel. Két változata, a Pro és XT egymástól órajelekben és a memória mennyiségekben fognak eltérni. A gyártók a grafikus mag lehetőségei miatt azonban sokféle modellt tudnak készíteni. Ez azt jelenti, hogy lesznek majd a piacon 256 és 512 MB-os kártyák, GDDR4, GDDR3 vagy DDR2 memóriával. Sőt, még a videó bemeneteket és kimeneteket is szabadon változtathatják a gyártók.
Az alsóbb szegmenst célozza meg az ATI a Radeon HD 2400-zal. Ebben 40 stream processzor található meg, két SIMD valamint egy textúrázó egység. Az ATI ezt is kétféle modellben kívánja piacra dobni, egy gyengébb LE és egy erősebb Pro változatban. Ezeket 256 és 128 MB memóriával fogják szerelni. Mint a HD 2600 sorozatnál, a gyártók itt is szabadon változtathatják a be- és kimeneteket, azaz lehet rajta VGA, DVI, HDMI vagy DMS-59, illetve ezek bármilyen kombinációja.'' by ipon -
he7edik.
addikt
válasz
venember83 #91 üzenetére
Imátkozz az olcsó XL-ért
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #90 üzenetére
Mutass jobbat bazzeg.
Nincs mibol valogatni sajnos.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #88 üzenetére
Ezt ti tesztnek tekintitek? Ez viccnek is gyenge.
Már egy hét sincs hátra.
-
ftc
nagyúr
válasz
venember83 #88 üzenetére
1600x1200 ezeknek a kariknak
1280x1024-ben kellett volna megnézni mit tud AA és AF bekapcsolásával..... -
venember83
nagyúr
válasz
Komplikato #85 üzenetére
A vicc csak az, h azt irja, h ''beats the hell out of the 8600GTS'', csak eppen nem latom, h megis hol... Eredmenyek alapan sehol, vagy alul marad, vagy picit gyorsabb.
Kommentek kozott szerepel, h jatekokban jobb a 2600XT, de ugye FEAR-ben 29fps. Tovabba azt is emlitik, h majd meg lesz par uj jatekkal tesztelve. Mar csak az a kerdes, h mikor14e utan? Akkor mar mindenhol lesz.
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
válasz
Komplikato #85 üzenetére
Hát ez így elkeseritő
-
7600GT
senior tag
Az rv630-nak a shader teljesítménye bőven felül fogja múlni a 8600gts-ét viszont a textúrázó része bőven alul: ''Dailytech drückt sich etwas merkwürdig aus. ''SIMD'' ist normalerweise keine eigene Einheit, sondern eine Organisationsform von Prozessoren - egal ob das nun SSE-Einheiten in CPUs oder Shader in GPUs sind. Stimmen die Angaben, würde das bedeuten, dass auch die Größe der SIMDs untereinander nicht einheitlich ausfallen würde, wie es noch in der Vorgängergeneration der Fall war. Ein RV630-SIMD hätte 120:3=40 ALUs, während ein HD2400-SIMD nur über 40:2=20 ALUs verfügen würde.Auch glaube ich nicht, dass nur eine respektive zwei TMUs integriert sein werden. Klar, der Trend geht zur Arithmetik, aber ein paar Texturen werden noch gebraucht. Vermutlich ist hier eine Texture-Einheit gemeint - bisher waren diese üblicherweise in Quad-TMUs organisiert - sodass acht bzw. vier TMUs klassischer Zählung für HD2600 bzw. HD2400 herauskommen würden.Stimmen diese Zahlen, läßt das interessante Gefechte im Mittelfeld erwarten. Die Shaderleistung dürfte - passende Taktraten vorausgesetzt - deutlich über der der entsprechenden G8x-Chips liegen, die Texturleistung aber noch deutlich darunter. Es wird spannend!'' HA vki vmit nem ért kérdezzen. Persze csak a cikkel kapcsolatban
[Szerkesztve] -
alien_
őstag
Bocs ha volt már =)
[link] -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #80 üzenetére
XT-rol irja a 200 eurot, 150eurot ir a PRO-rol.
-
kovy79
őstag
válasz
Komplikato #80 üzenetére
É mindenképpen ATi vonalon gondolkozom, de tényleg nem mindegy, h 40K, vagy 50-55K lesz a középkat. -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #80 üzenetére
HKEPC-nek shiszek...
csak jöjjön már ki kicsi fogyaztással és x1950Pro teljesitménnyel... -
Komplikato
veterán
A HKEPC-en van egy ártáblázat a GF8800U tesztnél, a szerint a 8600GTS 200USD, az X2600XT 180USD, és a 8600GT vs X2600Pro (?) esetén is az ATI olcsóbb egy huszassal (150/130USD). Persze ez nem jelent semmit, mert lehet ATI eljövetelekor a GF8600 széria leesik jobban, de azért biztató. [link]
Ellenben a Fudzilla szerintmeg a 2600pro lesz 200 júró ... [link]
Azért baromira nem mindegy. -
Achill3uS
nagyúr
az első X2600XT kép: [link]
-
-
kovy79
őstag
A 256 bites 8600GTS azért butaság, mert elvileg lábkompatibilis a 7600GT-vel (sőt talán a 6600GT-vel is?) a GPU. Namár ha teljesen áttervezik (mert ugyebár akkor már át kell), akkor nem igazán lesz 86xx. Szvsz ~8800XT lesz.
Amúgy a 2600XT ára ~200$, alias 200€ körül lesz? Magyarul 50-55K?
[Szerkesztve] -
Raikkönen
tag
válasz
Komplikato #71 üzenetére
hali
na most van r600 vagy nincs
tudtok vmi leírást? mikor lesz kapható? -
Komplikato
veterán
válasz
venember83 #70 üzenetére
Azt az egyett elhiszem a Fudzillának, hogy hangos a hűtése az X2900XT-nek, mert azért 80 nanon 700 millió tranyóval nem lehet csodát venni.
-
venember83
nagyúr
válasz
Komplikato #68 üzenetére
Tegyuk fel, h igaz a 750 watt CF-ben. Akkor mennyit is disszipal 1 kari... hmm... boven 250watt felett
Mar ez is lehetetlen, szoval errol ennyit.
[Szerkesztve] -
válasz
Komplikato #68 üzenetére
Köszönöm a támogatást!
Asszem 75W a PCI-E, 75W a 6 tűs csati, és mondjuk(!!!) max 150W a 8 tűs csati, ami még együtt is csak 300W. Ehhez hozzájön a gép további mondjuk 200 Wattja, de az is csak 500W együtt. Persze, ez a 750W egyértelműen hülyeség.
Szerk: Mondjuk CF üzemmódban ez 800W... És éppen most olvasom a Fuadzillán (hol máshol?), hogy az R600 240W körül fogyaszt alapórajelen, de közel 300W-ig felmehet tunningolva.
Valamint most olvastam a pletykát a 256 bites 8600GTS-ről. Ez is nagy kamu szerintem, mert ha a G84 chip eleve csak 128 bites memóriavezérlővel lett tervezve, akkor kizárt a 256 bites memóriabusz. Ha pedig lesz egy G84-szerű, de 256 bites GPU, akkor annak nem G84 lesz a neve, a kártyának meg nem 8600GTS. Az Nvidia két, elég jelentősen különböző termékének nem fogja ugyanazt a nevet adni.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Nem értem minek kell hőbörögni. Volt értelmes/érdemi hír elmúlt hetekben a gagyi DailyTech-es ''teszt'' és a sok Fudzillás híren kívűl ATI R6xx ügyben? Nem volt. Akkor mi a görcsöt fordítson a kolléga, ha csak ''ez'' van?
Kedves Yutani, ne add fel, remélem akkor is lesz erre energiád (fordítás) ha végre kézzelfogható és valós híreket kapunk arcunkba 2 hét múlva.
ON: Mai hrekben a Fudzilla olyasmit ír, hogy egy X2900XT összfogyasztása (teljes gép!) 750W. Akine van bármilyen minimális ismerete a témáról, az azonnal tudja, hogy ez miért baromság. (Ha jól tévedek pár fórumon többen is kiszámolták, hogy a két tápcsati és a PCI-E összesen mennyi kakaót tud bevinni a kártyába ...)
Ekkora fogyasztás még két kártya és durva proci esetén se valószínű, ha csak nem valami ultranoname tápot veszünk alapúl, amiből mondjuk a 750W 5.000HUF. ;) -
-
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #60 üzenetére
Ő csak fordít hogy a hülye is megértse azt a hülyeséget amit fudzilla terjeszt
[Szerkesztve] -
válasz
VaniliásRönk #60 üzenetére
Tessék, cáfold meg!
Egyébént meg a fórum azért fórum, hogy az ember leírja azt, amit le szeretne írni. Ha én a témába vágó külföldi híreket (vagy ''híreket'') lefordítok és itt postolom, az miért fáj neked? -
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
Gondoltam, feldobom már ezt a szar topicot, de látom, fikázós nemtetszést váltott ki. Úgy látszik, mindenki tud már angolul ebben a redves fikaországban, és a segítő szándékot messziről körbeköpködik. Jónapot!
-
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
meg a vicclap.hu-t
-
Két hír az elmúlt napokból a Fudzilláról:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RV630 3 blokkal és 24 Unified Shaderrel rendelkezik (04.30.)
Rugalmas mikroarchitektúra
Az RV630 nem egyszerűen egy felezett R600 chiplesz. Nem 32 Unified Shader lesz benne, ahogy kellene, minthogy ez a fele lenne az R600-nak, ehelyett 24 lesz csak benne. Ugyanakkor 8 textúrázó egységgel, 24 aritmetikai egységgel és 4 ROP-pal rendelkezik majd.
Biztosan korlátozó tényező lesz a 128 bites memória interfész, de hát az ATI követi az Nvidiát, és a chipet minél megfizethetőbbé és kisebbé kívánja tenni. A legrosszabb dolog az, hogy az RV630, azaz a Radeon HD 2600 sorozat június végére csúszik.
Amit eddig tudunk, abból azt látjuk, hogy végül is gyorsabb lesz a G84-nél, azaz a GeForce 8600 GTS kártyáknál.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az RV630 A12 minták hibásak (04.30.)
A 3D motor nem működik
Már szóltunk arról, hogy az ATI késlekedik az RV630-cal, a Radeon HD 2600 generációval, mivelhogy van néhány problémája. Kiderült, hogy a jelenlegi mintáknak komoly hibái vannak. Néhány mintának gondjai vannak a 3D motorral, míg másokon nem működik a HD tartalom kezelése.
Ez annyire rossz, hogy ez azonnal két hónapi csúszást jelent az ATI-nak, mivelhogy nem lesz semmilyen RV630 kártya június végéig.
Erre csak azt tudjuk mondani, hogy a fene egye meg!
[Szerkesztve] -
Ráadásul a végén még írják is, hogy ha az ATI nincs kész a ''legjobb meghajtóval'', további csúszás is előfordulhat.
Mondjuk ezt meg is lehet érteni: nem akarják úgy kiadni az új kártyákat, hogy nincs hozzájuk olyan meghajtó, amivel már a teljesítmény legnagyobb része kipréselhető.
Viszont ha tényleg a legjobb driverrel akarják kiadni, akkor a DailyTech tesztje nem állja meg a helyét olyan szinten, hogy azt készpénznek lehetne venni. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #50 üzenetére
Mar nem biztos a majus 2 [link] eszerint majus 14, tenyleg mar rohej amit eloadnak a kulonbozo forrasok
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #50 üzenetére
és ha jól megy akkor 2,5 mulva a kezemben
főleg ha 30K körül lesz a közép kat....
-
Komplikato
veterán
Most már a fene se tudja, május 14 és június első két hete között. Csak elég összevissza találgat a Fudzilla is. Egyik nap leírja, hogy csak júniusban jönnek, másnap meg azt írja, hogy az AGP verziók jönnek akkor ... ehhhh. Ha tényleg igaz a május 2 bejelentés, akkor jövőhéten már lesz normális valós R600 teszt, és ha bejelentik a ''kicsiket'' 14-én, akkor gondolom kb. 2 hét múlva már arról is jön teszt.
-
GDDR
csendes tag
Mikor jönnek az Rv630 ak? Május 14.? Vagy június? vagy soká?
-
Komplikato
veterán
-
Új hír a Fudzilláról:
Az RV630 gyorsabb lehet, mint a G84
De később jön
A Radeon HD 2600 sorozatnak meg van az esélye, hogy legyőzze a GeForce 8600 sorozatot. Az ATI késlelteti a 65 nanométeres termékeit, de szerencsére azok jól fognak teljesíteni.
Az A12 minták 800 MHz mag frekvencián működnek, és néhány jel arra utal, hogy a végső A14 szilikon még gyorsabb lehet. Az előjelzés szerint a Radeon 2600 XT megverheti a GeForce 8600 GTS-t, beleértve a túlhajtott darabokat is.
A jó hír az ATI számára az, hogy a 65 nanométeres gyártási eljárással készülő chipnek nem lesz nagy hőkibocsátása, és könnyen túlteljesíti az Nvidiát órajel szerinti összehasonlításban. Még mindig nem vagyunk biztosak abban, hogy az ATI RV630 megveri az Nvidát minden tesztben, de azt hallottuk, hogy legalább meg tudja verni néhány népszerű játékban.
Adjatok neki egy kis időt.
Forrás: [link]
Bocs, ha sz@r a fordítás, de Fuad sem perfekt angolból... -
Pyton
aktív tag
''Sztem ideje különválasztani az r600-as topictól mert lassan kijönnek az 6xx es sorozat kártyái!''
Itt a hangsúly a ''lassan''-on van
Félreértés ne essék, drukkolok az AMD-ATI-nak, nem kell nekünk még egy ''3DFX''.
Drága dolgok még annál régebben is voltak, van egy 1990-es Computer Panorámám, amiben 486-osokat tesztelnek. Alapgép, nettó 1 milla... Igaz ez most nem videokártya, csak eszembejutott -
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
Éppen hétfőn olvasgattam egy 2001. végi CHIP újságot, és ott volt ASUS V8200 Deluxe kártya 130k-ért, valamint Aopen GF3 120k-ért. És emlékszem a GeForce2 Ultra 150k körüli árára is. Szóval jóval előbb is voltak már drága cuccok, maximum nem vettük meg...
-
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #33 üzenetére
egyrész #34, másrészt pedig ha igy lesz, akkor meg főleg a ram sávszél fogja lefogni, nagyon durván. Már a 8600gts-t is lefogja, pedig az gpu-ban sem egy atomreaktor. 1600*1200-ban elég csúfosan leszerepelt olyan kártyák ellen, amelyekkel kisebb felbontásban még tudta a lépést tartani, ez pedig elég valószinüen a ram sávszél elfogyására utal. Most az ati végignézte, hogy az nvidia lőtt igy egy bakot, és megcsinálják ugyanazt.. vááá
-
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #31 üzenetére
ez abszolut majd a gputól függ majd..
arról pedig nem sokat tudni..
jó lenne vmi info h hány és milyen shaderek lesznek benne...
ott az ár h ezek a karik 199$ ról indulnának..
mondjuk az fél év alatt 150$ alatt van -
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #31 üzenetére
sztem örülhetünk, ha 15-20%-ot vernek a 8600gts-re. Szal elértük az x1950pro szintjét. És akkor x1950pro és 8800gts közé nem kéne vmi? Hát sztem nem ártana, finoman szólva rohadtul.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
EQMontoya #29 üzenetére
Szerintem a 2600-ak épp elég erősek lesznek, meg nem olyan rég kapunk 40k alatt izmos VGA-kat, majd idővel a DX10 érában is kinevelődnek.
HERR Z: Ez azt jelentené, hogy az ajánlott fogyasztói ár 150$ alá esett.X1800GTO esetében meg tuti raktársöprés van a gyártóknál, olyat már rég nem gyártanak.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
x1950gt ugyanarra a nyákra épül és 30 alatt van
x1800gto még drágább nyák és 27k
boltba azért nem kap az ember 30 alatt x1950pro-t mert a boltosok kicsit haszonéhesek(de finom jelző....) -
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #26 üzenetére
annyiban nem értek vele egyet, h a 7300gt azért alsó kategória, és erősen 25 körül indult. De 35k akkor is legjobb esetben a középkategória közepe, és láthatóan ott is megéri 256 bites karit árulni. Akkor most mérnem? főleg, h ez a kártya annál drágább lesz, előállitásra meg nyák marhaolcsó, a 65nm-es gpu szintén, csak a ram lesz rajta drága.
#28: meg is lett az eredménye, jelenleg nem létezik erős dx10 középkategória, és úgy tünik, hogy nem is fog. 8800gts sztem már nem az, hd 2900 sorozat bőven nem lesz az, 8600gts meg harmatgyenge a 8800gts-hez képest, szerintem hd 2600xt után is túl nagy lesz ott a lyuk. Pont azon a helyen, ami szerintem sokaknak ideális lenne.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
A 9700 idejében még alapvetően olcsóbbak voltak a VGA-k, a 9800/9600 korszakban ugrottak meg az árak. Nyilván nem ennyire hülyék az AMD-nél meg az nVidiánál sem, ha nincs minőségi különbség a kártya szempontjából 256 bit és 128 bit között, akkor minek bonyolítsák az életüket és a gyártást?
Szerk.: Az a 30k körül min. 34k volt, ha boltban vetted.30 alatt sose fogod megkapni, az AMD szerintem már lehet hogy le is állította a gyártást, lesz nekünk helyette 2600Pro.
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #26 üzenetére
én kérek elnézést
akkor neked az 1900gt amit 30körül vettem az középkat alja?
lassan kezdhetsz áttervezgetni mert pofátlanul mennek le a hardverárak...
szerencsére -
ktg3
őstag
válasz
jaja de régen ugyanezt mondhattuk el a 128 bites ti 4200ről..
mondjuk akkoriban nem volt olyan nagy zám a 128 bit..
de ott a 9700pro 256 bittel 12K-ért..
egyszer le kell vinni 256 bitet középkatba..
sztem tarolni fog az a gyártó aki először megteszi.. -
EQMontoya
veterán
válasz
hát nade 30k az középkat alja... láttuk, h megéri 256os nyákot gyártani, x1950gt esete, ami 40k alatt indult. Nah most akkor rakjuk bele a 65nm-es gpu-t, meg rá olyan 700mhz körüli ramokat, és lám...
-
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #21 üzenetére
ilyen gddr3-gddr4 re váltást lehet nyákmod nélkül is csinálni 256 biten..
lásd x1900xtx->x1950xtx..
jó kis pöris topic lettmaradjon is így..
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerintem ha eleinte meg is érné a DDR3, nem kell sok idő és szépen lemegy majd a DDR4 ára, akkor meg szívnának a 256bites nyákkal, most meg pont az a legfontosabb az AMD-nek, hogy versenyképes termékei legyenek jó áron, különben becsukhatják a boltot...
EQMontoya: Egyelőre lehet hogy nem lesznek tuningbajnokok, de ez igaz volt az X800-akra is.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
VaniliásRönk #19 üzenetére
1200on használom, úgy. A ringbus vs crossbar nyilván nem kérdés. Amúgy ezekhez a ramokhoz egyenlőre nem főzök túl nagy reményeket tuning terén.
[Szerkesztve] -
-
ktg3
őstag
de hihető a 2200mhz mert 8600gts en is 2000es memok vannak ha jól tudom..
szal a nagyságrend megvan..
mod:jóhát sztem ha megérné 256 bittel akkor nem kérdés h úgy csinálnák..
de ezekszerint sokkal inkább megéri így ..
mert ha 256 bit csak kicsit lenne költségesebb akkor inkább azzal gyártanák és később pakolnának gddr4et rá ráncfelvarrásképpen
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
-
EQMontoya
veterán
Ez igaz, csak van egy határ, amikor a mem sávszélesség elfogy. X800nak az a sávszél bőven sok volt. Most, hogy csináltunk egy gpu-t, aminek teljesitménye szerintem legalább kétszerese annak, kisebb a memória sávszélesség. Nyilván igy is meg fogja verni, a gond csak az, hogy ez ide kevés. Lada alá nem kell 195ös gumi, de viccesen néz ki az rx8 175össel.
-
EQMontoya
veterán
parasztvakitás szagot érzek. Nem kicsit. Nagyon. Bőven elég lenne 256os ringbus + 1400 körüli ddr3, és nagy valószinüséggel gyártási költségekben sem lenne drágább. Viszont a 128bit itt is szük keresztmetszett lesz igy
De paraszt majd megnézi az órajeleket, elhajigálja a kaszát, elrohan, és megveszi... Halkan jegyzem meg, hogy az x800am nagyobb memória sávszélességgel gazdálkodik
Valahol azért ez vicc
-
ktg3
őstag
de ez gondolom csak az xt re vonatkozik...
igen pont nézegettem h akkora kb mint 1900gt..
ahhoz képest h 1650xt-t egy tök pici nyákra rakták..
kiv leszek h ez majd mit fog tudni tuningban.
sztem lesz olyan elborult vmodos aki ilyen 1000/2700körülire hajtja
netán 1000/3000
najó az azért már kegyetlen
mondjuk a default 2200as memo is..
csak nem 128 bit lenne
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
a kari ekkora lesz, hűtős képek is fellelhetőek amiken ugyanez látszik(amúgy vicces hogy akkora mint egy x1800/1900)
tápcsati többhelyen irva volt hogy NEM LESZ......elvileg 80w a fogyi azt kibirja a pci-e
mivel a helye ottvan, olyan lesz mint az x1650xt hogy egyes gyártók ráteszik mások nem sztem
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
thx
mekkora állat..
sztem ez vmi oem verzsön lehet ha rv630as
és hol van ról a atápcsati?
ekkora nyákon ne lenne?
mod:itt van órajel is
rv630 xt-re 800/2200 at írnak...
ha ez igaz akkor szénné gyalázza az egyébként sem túl erős 8600gts-t
bár erősen shaderfüggő..( de sztem azt a 32 nv shadert nem lesz nehéz felülmúlni főleg ilyen brutális órajelekkel)
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
válasz
VaniliásRönk #5 üzenetére
ezt mire??
nana nem fikázni..
kezdő topicnyitó vagyok
jaja a cím
nembaj
mivel most inkább az atiról van szó ezért legyen ez..
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
Sztem ideje különválasztani az r600-as topictól mert lassan kijönnek az 6xx es sorozat kártyái!
rv630-ról adatok:
65nm es technológiával készül.
Teljes mértékben támogatja dx 10-et magábanfoglalva sm4.0-t.
128 bites memóriavezérlő.
Várhatóan támogatott memóriatípusok:GDDR4 GDDR3 GDDR2
Támogatja pci-e 2.0-t de sima 6pines tápcsati kell valószínűleg hozzá!
Igen valószínű ,hogy HD 2600 as sorozat lesz a neve.
Teljesítményben az ati az 1900gt fölé célozza a kártyát ami elegendő lehet majd a 8600gts befogásához és a középkategória meghódításához.
Támogatja a belső hidalású crossfire-t mint az x1650xt és az x1950pro.
Áruk a kártyáknak:rv630xt:199USD,rv630pro:179USD
a gpu shadereiről még nem sokat lehet tudni
kezdetnek ennyi
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest