Aktív témák
-
törölt tag
Ha netről rendelném az h. megy kártyával fizetek v. ha kiszálították akkor kp-ban?
25 körül lesz Sapphire?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Van itt egy kissebb bolt és az x1650xt is 26ért adták volna (sapphire) Csak betudják ezt is
Mondjuk úgy volt mutert beküldtem ő meg azt mondta törzsvásárlói árat kér
-
törölt tag
Kösz mindenkinek a hozzáértő válaszokat,szóval akkor ha 2600xt lesz attól h. 256os veszek csak ver egy 7600gt-t v egy 1650xt-t
-
törölt tag
Na akkor július közepén már szinte minden kissebb boltban is be tudom szerezni?
-
Bagira01
veterán
Én is gondolkozom hogy inkább x2600xt-re cserélem a mosatni karim. De abból csak az 512-es 0,7ns-es ddr4-es érné meg aminek az ára sztem nem lesz valami kedvező
-
törölt tag
Mennyit?
Mikor lehet már kapni?
-
törölt tag
Az lenne a kérdésem h. vegyek egy sapphire x1650xt-t v. várjak egy hd 2600xt 256mb-sra?
-
GuMipOkE
senior tag
Hja, nekem is sokáig húzta a 9600Prom, de a 2 hete eladott X800XL-es kártyám is 2 évig volt meg. Nagyon szerettem, és nem is tuningolva használtam. Oblivion előttig minden mehetett maxon, csak az Oblivion-tól kezdve az újabbaknál már oda kellett figyelni a beállításokra, hogy élvezhető legyen.
Hogy mennyit GTA SanAndreasoztam...
Silent Hunter III
Rome - Total War
FlatOut1-2
Mind frankón ment vele, és eljesen elégedett voltam a képminőséggel és teljesítménnyel is.
Remélem az ATI(AMD) még jó ideig fog igényes gpu-kat gyártani. Bár hallani, hogy az ATI a fő profilját valszeg átállítja integrált cumók és chipsetek fejlesztésére, de ez eléggé elszomorítana... -
Brumi˘
addikt
Szerintetek megéri egy x1900gt rev2-t lecserélni egy hd2600xt-re?
-
decibel
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #870 üzenetére
Crytek mikor helyezkedett szembe velük? Crysis is twimtbp játék. Carmack meg jól elvan a dx9-el, és az x360-al.
-
Thomas1
addikt
válasz
VaniliásRönk #870 üzenetére
Ez való igaz, márcsak a directx-opengl választás miatt is.
Inkább opengl+mac, mint microsoftos directx vistával. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #869 üzenetére
Előbb-utóbb az nVidia is erre indul, de hogy milyen tempóban az valóban a játékfejlesztőkön múlik. Ha a CryTek és a Valve mellett az id is szembehelyezkedne velük... Carmack úgyis mindig szeretett valakinek borsot törni az orra alá.
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #868 üzenetére
Amennyiben ezt az utat fogjak jarni a programozok... Mert ugye jelenleg nV keze ala dolgoznak nem kicsit.
-
válasz
VaniliásRönk #866 üzenetére
Egyes tesztekben ez a jobb, másikban az. Egyértelmű győztest tud valaki hirdetni?
-
válasz
VaniliásRönk #860 üzenetére
A totális kudarc másfél évig tartott, mire az Nvidia összehozta az NV40-et, de közben az NV30 foltozása megtörtént az NV35 képében. Szóval update van így is, úgy is!
Egyébként nem értem, mi ez a nagy G80 fikázás! Majd ha lesz mérvadó DX10 tesztlehetőség, akkor meglátjuk, hogy teljesít egymás mellett az R600 és a G80 de addig csak spekulál mindenki. Szerintem. -
Gyuri27
félisten
Radeon HD 2600 series:
Jetway Radeon HD 2600XT 512 MB DDR4 PCI-e DVI TVout €179,00
Jetway Radeon HD 2600XT 512 MB DDR3 PCI-e DVI TV out €149,00
Jetway Radeon HD 2600XT 256 MB DDR3 PCI-e DVI TVout €99,00
Jetway Radeon HD 2600PRO 512 MB DDR2 PCI-e DVI TVout €89,00
Jetway Radeon HD 2600PRO 256 MB DDR2 PCI-e DVI TVout €69,00
Radeon HD 2400 series:
Jetway Radeon HD 2400XT 256MB DDR3 PCI-e DVI TVout €59,95
Jetway Radeon HD 2400PRO 512MB DDR2 PCI-e DVI TVout €54,95
Jetway Radeon HD 2400PRO 256MB DDR2 PCI-e DVI TVout €44,95
They should be available July 1st.
[link] -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem feltétlenül, ha totális kudarc a termék (lásd FX), akkor az nVidia generációt vált foltozás helyett, egyébként csak update-el ahogy szokott.
Az egyetlen kérdés hogy mennyire fogja falhozcsapni a Crysis és az Ep2 a G80-at... a többiek biztos nem mernek beinteni a nagy neonzöldnek. (rádioaktív fika?)
-
GuMipOkE
senior tag
Azon viszont kacagnék, hogy ha az nV a következő generációban a GS/VS teljesítményre gyúrna rá, és a középkategória pont a 2600XT szintjét hozná...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Silenzio #856 üzenetére
abszolót igazad van, nekem még most is a 9800 Próm van, és 3 éve minden játékot gyönyörűen tud futtatni, ugaz nem tudja már megjeleníteni az összes bizbaszt amit a játék mutatna,de élvezhetően lehet/lehetett használni.
azért lehetett mert azért mostmás kezd öregecske lenni a mai gamekhez, pl SC Double Agent el se indul mert nincs SM3 támogatás, sőt a Colin Dirt se megy sajna.
úgyhogy nyárra tervezem a komplett Update-t. esélyes a 2600XT, de lehet hogy összejön egy 2900XT-re és akkor egy ideig megint nem kell agyalnom VGA kari miatt.
ha csak annyit kibírna mint a 9800 Pro-m akkor teljesen meg lennék vele elégedve, de majd kiderül. -
Silenzio
addikt
válasz
Zé_Mester #845 üzenetére
Persze mindent meg lehet magyarázni, valószínű ennek a tendenciának is megvannak az okai: érdemes megnézni plö a jelen nagyobb gépigényű játékait (amikkel én játszottam) A tavaly kijött R6: VEGAS plö elég kemény gépigénnyel bírt, sztem a skálázhatósága sem a legjobb, nálam jó néhányszor azért lement 25 alá. A Stalker szép, de elavult engine-nel rendelkező játék, igazából csak a ramigénye magas, nem is volt vele gondom. A Spiderman 3 30 fps-re limitált játék, de a Central Parkban 13 fps-re is lement, noha általában tartotta a 30-at a játékban. A Call of Juarez gyakran 16 fps-sel süvített a fél giga rammal szerelt 1950 prómon. Persze a grafikát nem vettem lejjebb, mert annyira jól néz ki hogy vétek lenne változtatni rajta. A Dirt, illetve a még csak demó formában létező Lost Planet már 1 más technikai színvonalat képvisel, még riasztóbb gépigénnyel. Namármost, a fenti nevek esetében, és más játékok közül is soknál elhangzik, hogy optimalizálatlan a motor. Igazából nem tudom el lehet-e ezt dönteni nyugodt szívvel. A Spiderman 3-ban a Central Parknál több ezer fát kell kirajzolnia egyszerre. A Call of Juarez árnyékkezelése, HDR-használata stb messze túlmutat az addigi fps-ek megvalósításainál. Ha már itt tartunk, a Dirt állati jól néz ki. Azt mondják elszálltak a fejlesztők, de lehet csak arról van szó, hogy a legújabb feature-ökre, a legjobb kártyákra apellálnak.
Egy átmeneti korszakot élünk. Itt a 64 bit, már ''szinte'' mindenkinek ilyen utasításkészletre épülő gépe van, de ilyet akar venni az tuti. Itt vannak a dupla magos processzorok, és mégsincs olyan rendszerszintű háttér, ami ezeket kihasználná. Jó, megjelent a Vista, de 1 giga rammal szaggat rajta az az engine (Halo 2-ről van szó), ami az első részben 256 megával tökéletesen futott. Ráadásul (nálam) elég instabil. Szóval sztem a vga-gyártók igyekeznek belőni a piaci igényeket, szeretnék új fícsöreiket minél gördülékenyebben bevezetni, ehhez azonban kéne egy biztos és populáris rendszer, ami jelenleg nem biztosított. Ezért van tehát szerintem ez a rosszul szegmentált vga-piac, az átmenetiség miatt.
Komolytalanra váltva: legjobb, leginkább időtálló kártyám 1 sima Radeon 9600 volt, az xt teljesítményére húzva. Passzív hűtését elég durván módosítottuk haverommal, meg ''aktivizáltuk'', így 500/500-on ment. 19 ezerért vettem ahogy a Half-Life 2 megjelent, azonnal. És 1 éve ezen a kártyán toltam végig a Prey-t. High/medium detailen. Ennyit az alsó kategóriás vga-król. Ja meg a Prey-ről, ami állítólag nagyobb gépigényű a Doom 3-nál/ Quake 4-nél, mégis: ezzel a gyenge kártyával sokkal jobban futott mint a másik kettő.
-
Elrood
őstag
Amúgy, ha még nem volt: [link]
Ah, még minimum másfél hét.
-
GezaR
tag
Sztem a G elhagyásától még megértjük egymást, bár én is mindig kimondom h GDDRx.
-
Elrood
őstag
válasz
VaniliásRönk #849 üzenetére
De tudtommal, pl. GDDR2-t DDR1-ből, GDDR3-t DDR2-ből, GDDR4-t DDR3-ból hozták össze, ezért ''nem tetszik'' a G elhagyása
.
Szerk.: Bár wikipédia itt ott mást ír.
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Szakadjatok le plz a DDR4 emlegetésétől. GDDR4-ről van szó, és nem ugyanaz a kettő.
Bár gugli alapján elég sokan írják hibásan. -
Telefunen
őstag
Pedig egyáltalán nem biztos hogy az X1800GTO-dat felülmúlja majd (a méreten és a fogyasztáson kívül) a 2600XT, ha a GTO-d moddolható volt 16 futószalagra, és ment legalább 600/700-at (a HIS X1800GTO-k többsége megfelelt ezeknek a feltételeknek), akkor -feltételezve hogy a 2600XT kb. a 8600GT/GTS közé ékelődik majd be- semmivel sem lesz kraftosabb..
-
uzsz
senior tag
En ebbe a követhetetlensegbe hülyülök bele, mert meg regebben kevesebb tipus volt /gyarto a piacon, mind 1ertelmüen követhetö es betajolhato volt hogy hova tartozik, meg akkor is ha nem olvastal tesztet rola. Ezert tzörtent az hogy minden undoromat legyözve vettem anno egy konzolt es ugyan nem bantam meg de ott mocorog az emberben a kisördög, hogy Csak kellene valami izmosabb kari a gepebe. A konzolvasarlasnal jelents Downgrade-t kellett vegrehajtanom, tehat most a procim szeretnem jobbr cserelni, az kb ok, es a 7300GS-t kellene kicserelni, mert az csak költseghatekonysaga miatt került a gepbe. Na itt jön az hogy kellene valami mefizetheto lehetöleg a valamikori X1800GTO-m meretenek a felet kitevö normalis kartya a gepbe es nezek ki a fejemböl, hogy hmm meg huhh.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Silenzio #844 üzenetére
valóban igazad van.
hiába fog megjelenni a 2600as széria, nem lesz igazán betelítve a piac, hiszen 2600 XT 25-30e között fog alakulni, a 2900XT meg 80-90e között. és a 2 kari között borzalmas nagy a különbség, mind árban mind teljesítményben.
igaz hogy fognak majd kijönni duál magos 2600asok is,de sztem ez nem az igazi középkategória.
régebbi példa: anno amikor megvettem a 9600Pro-mat majd később XT-met,az valóban a középkategóriát jelentette. később váltottam 9800Pro-ra és az hozta azt amit vártam tőle. 2x akkora teljesítmény 2xes áron.
most sajna nem ezt látni. 128bit???? amikor a csúcskarik 512 meg még többet alkalmaznak, egyszerűen nem is értem.
annyira lebutítják a ''KÖZÉPkATEGÓRIÁT'', hogy szinte nem is KÖZÉP hanem inkább ALSÓ teteje.
nvidiánál kicsit másabb a helyzet, de az nem itt érdekes mert ez nem az a topic
[Szerkesztve] -
Silenzio
addikt
válasz
Silenzio #842 üzenetére
Kiegészítés. Kérdés hogy miért ragaszkodnak még mindig a 128 bithez, amikor már 512-768-nál járunk a felső szegmensben...? a nyilvánvaló okoktól most tekintsünk el... Régebben 3 kategória volt a vga-bizniszben, alsó, közép és felső. Érdemes megnézni hogy szegmentálódik az AMD x1xxx-széria. Van az x1000, x1300, ezek szvsz használhatatlanok mai 3d alkalmazások futtatására. Aztán ott ez az érdekes x15xx c. találmány, amely szintén kérdéses létjogosultságú. Az x16xx már a középkategóriának készült, az nVidia hasonló Geforce 7300(gddr3)/7600-aival azonban nem igazán vehette fel a versenyt. Ellenben ott az x1650xt, amely 1 tisztességes középkategóriás kártya, a butított 1950 pró. Feljebb maga az utóbbi kártya és a GT változat, ez a középkategória teteje. Aztán az xt és xtx változatok, a piac korábbi, mára mellőzött 1800-as és 1900 szériájáról nem is beszélve, lefedve a felső kategóriát és az itt-ott becsusszanó ''maradékot''...
Hatalmas a kínálat és a korábbi, egyértelmű kategóriák értelmüket vesztették. nVidiánál egyszerűbb a helyzet azért, bár a 7800-7900 szériák, meg a két magos GX2-es ott is árnyalja a képet. Ezekhez képest, illetve a mára kialakult, inkább at 1900-1950 illetve 7900-as kártyák által képviselt dx9-es középkategóriához képest a dx10-es paletta nem tartalmaz középszintű kártyákat. Inkább csak tisztességes alsó kategóriásakat... Úgy tűnik az egyetlen középszintű dx10-es kártya -kis túlzással- a 8800 GTS 320 Mbyte. Gondoljunk csak a 6600-as szériára, mekkora ugrás volt a Geforce FX 5600-hoz képest. A 7600-hoz képest a 8600 már nem teljesít ANNYIVAL jobban... -
Silenzio
addikt
Má nem azért de ezen hol látszik a vga típusa?
GuMipOkE:
Érdemes megvizsgálni a nagy vga-tesztet 2003-ból PH-n. Egy Geforce 4 Ti 3dMark2001 SE-ben többet hozott 1 Radeon 9600-nál. Half-Life 2-ben az utóbbi kártya fullon is szépen teljesít, a Geforce 4 viszont DX8-ban is döcög. Könnyen lehet hogy lassabbnak tűnik 2003-ban a 6800-asodnál, de az egyre modernebb, shader-orientáltabb programoknál már kiütközhet az előnye, ahogy a 8600 Gt-knek is adott esetben akár egy 1950 pró ellenében is, hála az átdolgozott architektúrának. Nem minden a memória-sávszélesség, nekem sima 6800-asom volt, és nagyon ótvar volt a 256 bit ellenére. Én így látom de sajna csak az idő döntheti el igazam van-e. Minden esetre van benne ráció. Ahogy az is igaz hogy az eddig megjelent programok szerint az 1950 próban több kakaó van.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Zé_Mester
őstag
úgy látom ezt még nem linkelte be senki
angolul : [link]
és magyarul : http://www.hardwareoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=13506
hát nem tom, nekem az a 4985 pont a 3dmark06-ba igen karcsúnak tűnik -
Thomas1
addikt
Valóban érdekes, hogy árlistákban már nagyon sok helyen feltüntek, de teszt még semmi....
Ha tényleg ilyen jó lesz, mint ami ezeken a teszteken van, akkor igazi best buy kártya 30 alatt.
[link] -
motocoder
aktív tag
Én speciel 1950 prot vennék gdr4-es rammal szerelve.
Csak még nállunk nem lehet kapni -
Armando_19
őstag
Na már itt ott nagykerekben is megjelent, viszont sehol nincs DDR4-es XT.
HD2400-ből az XT is 64bites lesz.. és az összes HD2600PRO ddr2 800..
Mod: És árra pedig a 2600XT 20 nettó.
[Szerkesztve] -
Silenzio
addikt
Sapphire 2600xt DDR3 256 megás. Kerekítve 27-ért vihető Pécsett. Persze még csak rendelni lehet... Össze kéne raknom unokaöcsémnek 1 gépet, és nem tom, 8600 GT vagy 2600xt legyen benne... Ejh, csak jönne már!
-
rocket
nagyúr
válasz
venember83 #830 üzenetére
4 ROP-javal sehogy, ha meg shader level AA lesz mint az r600-nal akkor se tul rozsas a helyzet, egyelore az r600 teljesitmenye nagyot esik szurokkel.
-
venember83
nagyúr
GDDR4el s oriasi orajelekkel lehetseges (legalabbis elvileg) elerni ugyanazt a memosebesseget ami az x1950pro-nak van, kerdes, h a GPU mennyire tudja ezt kihasznalni.
dx10 kell a fenenek, ahhoz mar uj hdd is kell (Vista), 80asom beallna csak a jatekok szolgalataba...
[Szerkesztve] -
Most olvastam a Fudzillán, hogy a Connect 3D csődbe ment, az alkalmazottak más cégeknél kötöttek ki (pl. Zotac), és a brand-et egy eddig meg nem nevezett cég vette meg. Még nem lehet tudni, mi lesz a márkanév sorsa.
Tehát Connect 3D HD 2600XT kártyát ne várjon senki.
Firekeeper: Egyelőre engem sem hat meg a DX10 kompatibilitás, mivel év végéig tuti nem lesz Vista a gépemen.
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
etek a káryák szerintem már rég kész vannak, csak nincs belőlük elég a starthoz, szóval egyáltalán nem nagyon tudnak csodát tenni. bár szvsz a dx10 meg a hd képességek miatt kelendő lesz, bár ha lenyomja az 1950pro árát, lehet hogy én ezeket a fícsöröket magasról lesz@rom
-
Átnézve a 8500GT és 8600GT tesztet, az jön le még mindig, hogy ha valaki élsimítást is akar használni, akkor jobb vétel az 1950Pro, és szerintem ezt a 2600XT sem fogja megcáfolni. Hacsaknem AMD valami csodát tesz...
-
danee91
senior tag
válasz
FireKeeper #823 üzenetére
Meg a GDDR4 tuningolhatósága(vhol mintha olvastam volna, h azok talán elbírnak 2800-at is, bár nemtom mennyit segít ez neki, talán akkor a GPU-nak is adni kéne vmit). De hiába a magas órajel, ha az egész annyit ér, mint egy 1400 MHz-en üzemelő 256 bites vram...
Szerk.:vagy egy 700 MHz-es 512 bites vram...
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
FireKeeper #820 üzenetére
hát az előzetes tesztek alapján 600mhz elég lesz?
-
danee91
senior tag
válasz
FireKeeper #820 üzenetére
Nagyon valószínű, h GDDR3-asnak csak 1400 MHz lesz az órajele, viszont a GDDR4-esnek ~2200.
-
GuMipOkE
senior tag
Kíváncsi leszek, hogy a ddr3 és ddr4-es verziók között mekkora különbség lesz...
-
proper
őstag
válasz
Armando_19 #816 üzenetére
a 7900gs-el van kb egy szinten egy hajszállal alatta van
-
7600GT
senior tag
válasz
Armando_19 #811 üzenetére
Az szép lenne...
De reálisan nézve a dolgokat rájövünk, hogy erre nagyon kicsi az esély.
A mostani játékokban egy 8600GT szintjét fogja hozni a HD2600XT, az előzetes elemzések szerint. -
ftc
nagyúr
válasz
Armando_19 #811 üzenetére
ROHS megfelel ennek: A veszélyes anyagok használatának korlátozása
-
ftc
nagyúr
A kérdés az lesz ,hogy
megéri e amjd az 512-s kártya? nem e lesz felesleges. ugye ahova kell ott valszeg ezek a karik behalnak. -
motocoder
aktív tag
Itt van egy netto árlista:www.ready.hu-rol
VGA HIS PCIEXP HD 2400Pro iFan 512MB HyperMemory w/128MB (64bit) DDR2 PCIe Dual Link DVI &TV (PAL) (RoHS) 2 ÉV 10 847
VGA HIS PCIEXP HD 2400Pro iFan 1GB HyperMemory w/256MB (64bit) DDR2 PCIe Dual Link DVI &TV (PAL) (RoHS) 2 ÉV 11 929
VGA HIS PCIEXP HD 2600Pro Fan 2 x Dual Link DVI (HDCP) 256MB (128bit) DDR2 PCIe TV (PAL) (RoHS) 2 ÉV 17 347
VGA HIS PCIEXP HD ICQ 2600Pro IceQ Turbo 2x Dual Link DVI (HDCP) 256MB (128bit) DDR2 PCIe TV (PAL) (RoHS) 2 ÉV 19 510
VGA HIS PCIEXP HD 2600Pro Fan Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (128bit) DDR2 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 19 510
VGA HIS PCIEXP HD ICQ 2600Pro IceQ Turbo Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (128bit) DDR2 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 21 674
VGA HIS PCIEXP HD 2600XT Fan Dual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 21 674
VGA HIS PCIEXP HD ICQ 2600XT IceQ Turbo HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 256MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 24 929
VGA HIS PCIEXP HD 2600XT Fan Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 26 010
VGA HIS PCIEXP HD ICQ 2600XT IceQ Turbo HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (128bit) GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 29 255
VGA HIS PCIEXP HD 2900XT Dual Link DVI VIVO (HDCP) 512MB GDDR3 PCIe (PAL) (RoHS) 2 ÉV 79 071 -
GezaR
tag
Igaz h a X1950PRO csúkat., már inkább középkat. teteje, de azért a 2600XT középkategóriásként hozza ugyanazt/jobb teljesítményt DX9-be?
U.i.: Régen olvastam a kártyák felépítésérő és órajeleiről. -
válasz
Komplikato #799 üzenetére
Én arra számítok, hogy teljesítményben kb egy szinten lesz az X1950 PRO-val (AA nélkül és max 1280-ban), szóval neked megéri majd váltani. Persze az ára még kérdéses...
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #799 üzenetére
behalok,hogy valaki még 3D markala tesztel
ha hozza azt a szintet amit elvárok akkor juppej...nem akarok méág1x befürödni mint x1650Pro-al
Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Eladó teljesen felújított Apple iPhone Xr 64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest