Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Én is keresek matracot. Vidéken ahol nincsenek ilyen boltok, nem tudok próbálgatni, ezt hogyan tudom megtenni?
Ez az ágy: SLATTUM Kárpitozott ágykeret sötétszürke
Most sima habszivacs van benne
Matracman oldalán van teszt, oldalt fekve alszom, bár sokat forgolódok, 80 kg vagyok, ez alapján ezeket ajánlotta:
XDura Wave HD matrac
eNdura Comfy Wave+ hybrid matrac
140 x 200 cm méretben 200-300e Ft.
Ennyit nem szánok rá.Emag oldalán láttam olcsóbb lengyel matracokat, azok milyenek lehetnek?
SPIJ ZDROWO Oasis antiallergén matrac, 140x200x16 cm
SleepMe by TED Termoflex Ortopéd Matrac, 140x200x19cmEsetleg a Revotica matracok?
-
mmdms
addikt
Nekem van egy barátom aki vett egy matracot a danischen bettenlagerba(németbe ez a jysk), és nem akarták visszavenni avval az indokkal h büdös. De tényleg elviselhetetlen szaga volt. Pár hét után megelégelte és felvágta a huzatot kiderítse mi lehet vele, egy feketére penészedett mindenhol koszfoltos újrahúzott matracot adtak el neki újként.
Nem lehet h ez nem is egyedi eset és többen is ezért írják a penészedést és adnak egy csillagot? -
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egész pontosan 210 844 Ft volt a 140x200-as matrac január 14-én matracvédővel, kedvezménnyel. Azt nem néztem, hogy most mennyi. A keménységről érdemes a helyet kérdezni, az a tapasztalat, hogy 1-2 napon belül ímélen is válaszolnak.
-
Valamit nem értek. Először azt írod, nem volt 300 ezred pro cuccra.
Aztán meg mégis megrendeltél egy 300 ezer forintos AirHD Premium matrcot

Egyébként ezeknek a matracoknak mennyi a KPA mértékegységben mért keménysége? A kg/m3 mértékegységben megadott sűrűséget látom, de a keménységet eléggé költői módon adják meg

-
Graphics
Jómunkásember
Hát nekünk IKEA-s volt, nagyjából 1-1,5 évig jó, utána kuka... 120 ezer volt alegutóbbi, ennél többet vártam volna tőle.
Most képbe került nem messze a Revotica , mert ott is van garancia, de rétegenként tudják cserélni ,ha a süllyedés eléri az 1cm-t.
Lehet ez persze marketing is, meg végtelen árukapcsolás, de egyelőre ez tűnik a befutónak.
De olvasgatok itt is, mik a tapasztalatok.
-
-
Ennek mekkora a mérete? Mert azt nem látom. Amúgy nagyon baráti lenne az árazása, mert kevesebb mint harmadannyi, mint amiket néztem eddig. Ennek a témának, nem a penészesedés a nehézsége, mert azzal speciel még én sem találkoztam, hanem a keménység eltalálása.
Vagy másként kérdezve, 140x200-asban van e? -
Én ezt most év elején vittem véghez, mivel gerincműtét után nem mindegy, hogy min fekszel. Nekem a keménység kulcskérdés volt, viszont nem volt 300 ezrem pro cuccra, leírom a tapasztalataimat röviden:
IKEA: még a legkeményebbnek írt modell is használhatatlanul puha számomra. Felejtős volt mindegyik.
JYSK: régebben volt valami Gold minősítésű matracunk, elajándékoztuk... és úgy általában azt tapasztaltam, hogy az egész JYSK az IKEA gagyibb verziója. Felejtős.
Egyéb független boltok: nagyon sok hantázós kereskedővel találkoztunk, akik próbáltak klasszikus "nagydumás" módszerekkel értékesíteni – ilyen király, olyan mester, amolyan császár –, de szerencsére lassan kihalnak, manapság ez már nem menő. Főleg az, amikor elkezdik a szemben lévő üzletet szapulni.
Amit megrendeltem:
AIR HD PREMIUM
Jónak tűnt, de kiderült némi használat után, hogy ez is puha, valami kis ferdeség is volt benne, szóval éltem a csere lehetőségével...
...és ami végül bevált:
HARD FITT
Ezt úgy adták el az egyébként nagyon segítőkész, de nem "nagydumás" srácok a boltban, hogy nem ajánlják, mert szerintük túl kemény lesz, főleg oldalfekvéshez. Innen sejtettem, hogy nekem ez lesz a jó. Asszony miatt raktunk rá egy asszem' 4 centis fedőmatracot, így mindkettőnknek kényelmes. Könnyű forgatni, eddig rendben van. -
Biztosan én élek egy alternatív valóságban, de ez penészesedés a matracoknál mint elsődleges probléma sohasem érintett. Mi 20+ év után cseréltük a matracot, és inkább a huzat miatt.
És még valami: mindenképpen egészséges alváshoz válassz matracot. Ezért nálam a rugós típusok mindig kiesnek.
-
Ez most az Ágymatrac keresési kálvária
Lesz majd Ágymatrac vásárlási kálvária, Ágymatrac szállítási kálvária és Ágymatrac beüzemelési kálvária topik is
Érdekel a téma, mert mi is most akarunk új matracot venni...
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igen a keménységet is néztem, csak nem írtam bele, mert az kevésbé megfogható, mint az, hogy miből van. Sok gyártó van, sok termékkel, és pl hogy amin fekszem 2019 óta - ami egyébként nem rugós - , hogy az egy skálán hol helyezkedne el... A Dormeo oldalán néztem a matracvarázslót meg a JYSK-én, elvileg nekem a 178 cm-emhez, a 96 kg-omhoz, és a hason fekvésemhez kemény kellene...
De most ha elmegyek egy boltba , hiába van kiállítva, egyrészt csak nem lehet ráfeküdni, másrészt ha rá is lehet, lehet ,hogy akkor abban a pillanatban jónak tűnik, itthon meg nem tudok rajta kényelmesen aludni.
Nekem kettő darab Dreamzone Plus T15 matracvédőm van, arra pedig megy egy lepedő. Amit írtál azt ki fogom próbálni.
-
Megfelejtkeztél a matracok keménységéről. Van hibrid megoldás, amelyik egyik oldala keményebb mint a másik . A keménységet lehet számítani súly alapján, de csak próbával lehet biztosan megállapítani.
Van olyan matrac, aminek van téli és nyári oldala. A nyári oldal kialakítása jobban szellőzik.A jó matrac nem öt évre tervezett termék. Az élettartama némi gondozással alaposan kitolható. Legjobb megoldás a matrac forgatása három hónapos ütemezésben. Minden forgatáskor A láb és a fej iránya cserélődik. Minden második forgatáskor Az alját felülre érdemes fordítani.
Az atkák jelentik a legnagyobb veszélyt az allergiások számára. A matrac huzatának mosásakor, a matracot porszívózni érdemes.
A csere idejéről szoktak információt adni a gyártók.A matracra szokás még egy felső vékony matracot tenni. Topper néven lehet ismert. Ez puhább, mint az alap matrac. Ezzel fokozza az alvás kényelmét. Némileg biztonságot nyújt a nedvesség matracba jutása ellen. Ha beöntesz egy pohár vizet, hirtelen mozdulattal az agyába, akkor nem lesz nagy baj, elég a vékony réteget cserélni. A két réteg közé egy stabilizáló lepedőt érdemes tenni. Ami nem csúszik el a matracon és a topper sem csúszkál. Erre jön a felső huzat, korábban lepedő. Szóval az amit rendszeresen cserélünk és mosunk a párna és paplan huzatokkal együtt.
PS:
Ötven év felett egy kisebb kanál tökmagolaj belülről is emeli az alvás minőségét. Pozitív hatása van a prosztatára.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- iPhone AIR 256GB 100% (2028.10.22 Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab) (ELKELT)
- ASTRO A50 5th gen LIGHTSPEED WIRELESS HEADSET + BASE STATION fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi