- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
AxBattler #17663 üzenetére
Most ezen ne kezdjen mindenki parázni, mert ritkán van ilyen gond. Legtöbbször mint ahogy írtam í5-ről i7-re váltásnál. Nem mindég ismeri fel a rendszer a HT-t (ugye i7 esetén 4core+HT ami 8 magként kellene beállítani)
Csak azt írtam, hogy ha nagyon nyögve nyelősen megy a rendszer, nem árt megnézni..[link] -
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17659 üzenetére
Az oprendszer nem mindég úgy akarja, ahogy te..Olyankor kell átállítani.. Például, ha i5 2500-ról váltasz i7-re, akkor néha nem állítja át automatikusan a szálakat...
Ha nagyon nem úgy megy a gép, ahogy kellene, akkor nem árt rákacsintani, hogy engedélyezve van-e minden mag... -
=HG=
addikt
válasz
solfilo #17656 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy játékban mérik az fps-t. Attól még egyéb képi megjelenítésben is ott a plusz erő. Természetesen, ettől még nem kéne szaggatnia.
A 4 Gb egyébként sem túl sok, főleg ha osztoznia kell a processzornak a gpu-val rajta.Ha dedikált vga-val használ az ember egy gépet, akkor ott ugye van 1-2 Gb vga memória és ha csak 2 Gb lenne a rendszernek, az sem túl sok...
Azt sem ártott volna megnézni, hogy msconfigban engedélyezve van-e mindegyik mag.
Az meg, hogy youtub-ra kell, nos...van ott 4K-s videó is...persze nem ez az általános. -
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17648 üzenetére
Ne viccelj! Csak a dual chanel miatt szinte megduplázódik a teljesítménye.
-
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17646 üzenetére
Biosban mennyi memória van adva a gpu-nak? A ramok frekvenciája?
A single eleve gyengus..Dual chanel kell neki.
-
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17642 üzenetére
Mert kb ennyit tud.. a HD 7950-re ad 8,1-et...
-
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17348 üzenetére
Igazad van, én egy másik tesztre emlékeztem.. Viszont amit bemásoltál képet, ott gyakorlatilag a vga dolgozott, nem a procin múltak az értékek.. Az egész cikket ha nézed, már más a leányzó fekvése.. Pl a Dirt3-nál...Ott már megfeküdt a gyengébb proci a 4AA-tól
Viszont, ha nem akarod megérteni amit írtam, akkor nem is fogod. -
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17343 üzenetére
Nem neked írtam már egyszer, hogy ez a "teszt" egy kalap kakit nem ér? Egy GTX 660TI-vel volt mérve az egész... Mitől lenne több fps, amikor bármelyik proci 100%-ra kihajtja. Minimális a különbség... Tettek volna egy 780TI-t, vagy egy 7990-et melléjük, na akkor egész más lenne az állás.. Vagy mondjuk nem fhd high beállítás mellett tesztelni, ami kb csak a vga-t terhelte igazán... hanem mondjuk egy 2650x1440-ben medium beállítás mellett.. Na akkor sokkal nagyobb lenne a szórás...
-
=HG=
addikt
De nem csak játékra használnak számítógépet ! Játékos gépnek rossz döntés FM2 vonal! Bár játéka válogatja, mert például egy FIFA szintű játék vígan elketyeg rajta. Persze BF4-re kevés, ez vitathatatlan.
Tehát létezik olyan felhasználói igény, amit évekig kiszolgál.(#17107) Faith Próbálj meg egy i3-al BF4-ezni és akkor kiderül, hogy annyira nem is rossz döntés az FX8xxx... Amit leírtál, az tipikus intel i3-as "védelmi duma" Egy rendes 4K-s videótól összecsinálja magát az i3
-
=HG=
addikt
Szavaidból azt veszem ki, hogy neked eredetileg is egy erősebb rendszer kellett volna, csak pénz miatt terelődtél erre a vonalra. Tehát neked az "APU" vonal nem elegendő.. Viszont nagyon sok embernek bőven elég. Azok helyesen döntöttek, viszont Te nem ! Ezért ne a procit hibáztasd! (ill. az AMD-t)
"Mondjuk videókártya mellé én sem vennék AMD procit ez is biztos, inkább egy I3-at."
No ez így meg végképp hülyeség!
-
=HG=
addikt
válasz
AxBattler #17036 üzenetére
Mongjuk gpu-z kiírta, hogy látja mindkettő grafikus megjelenítőt, de a mért értékek nem igazán tükrözték...
(#17035) patomi : Több cikkben is felfedezhető, hogy api-ként emlegetik..
( nem túl helyesen...)
(#17034) Joe.36: Kb: semmi értelme, szerintem is..Még talán annyi sem, mint a Virtu MVP-nek...
-
=HG=
addikt
válasz
AxBattler #17030 üzenetére
Szerintem nem ment a DG.. Pusztán külön lemérted az APU és a vga teljesítményét... Ha menne a DG, akkor mindkét ágról zölden kéne jeleznie az ábrának....
Ha jól tudom, a 7600-as procival megy a HD 7750-es kari, mivel a prociban már gcn a chip, tehát nem APU van benne, hanem API... -
=HG=
addikt
válasz
Vartanus #16996 üzenetére
Nem feltétlenül, sőt valószínűleg nem.. Más gyártástechnológia, és koránt sem jelenti azt, hogy jobban húzható.
Nem volt szerencsém a két procihoz, de nem hiszem, hogy jobb lenne a tuning potenciáljuk..760/860 között alapból sincs több mint 5% teljesítmény különbség..(#16993) tamikomac: Van más szempont is mint a teljesítmény... Azért szinte passzívban eldöcögnek ezek a procik egy 250-es táppal, és közben elég jól teljesítenek..Szemben a nagyobb táp, ház, vga összeállítással...
-
=HG=
addikt
válasz
Balathruin #16857 üzenetére
Másik topikba írtam, félig-meddig tévesen..
Nálam drop nincs, tök stabil, de szenzorok nagyon el vannak tévedve... Lehet nem szereti a lap a "régebbi "procit ? -
=HG=
addikt
Sziasztok!
750K-val volt valakinek monitorozási gondja, vagy csak én szívok az FM2+ -os lappal ?
Egyébként 1,44V 4,5GHz-en mennyire számít jónak tuningban? (Több már nem igazán van a prociban szerintem) -
=HG=
addikt
válasz
katt777 #7450 üzenetére
2 eltérő működési módja van virtuMVP-nek, attól függően hová kötöd a monitort. Ha vga-ra, akkor "ráerősít" a vga számítási teljesítményére, ha alaplapra, akkor "energiatakarékos" módban használható, ha nem kell a 3D teljesítmény, lekapcsolja a dedikált vga-t. DG modban nem működik...
-
=HG=
addikt
Nem Asrock specifikus, hogy 2 modul esetén A2,B2-be kell rakni a modulokat. Ez nagyon sok lapnál így van.
És ne az asrock-nak tudd be azt a hibát, hogy egy 4+1 tápéllátásu hűtés nélküli lapban akar a tuningbajnok szénné húzni egy procit. Bár tény, hogy vannak sűrűbben hibásodó szériák....de más gyártónál is. -
=HG=
addikt
válasz
InterFox #5808 üzenetére
Úgy, ahogy eddig írtam...Annak a tápnak bírnia kéne a konfigot. Viszont te írtad, hogy felpörög a ventije.
Terhelés miatt melegszik a tápod, és mivel szabályozza a ventit, az próbálja hűteni. Na most szerintem nem szabadna melegednie ennyire. Tipikus, táphibára utal, ha a gép ujra indul, vagy leáll....Persze lehet más is,de ha lehetőséged van, próbáld meg másik táppal... -
=HG=
addikt
válasz
greenmeister #5760 üzenetére
Jégaku.
-
=HG=
addikt
válasz
headhunter #5648 üzenetére
A bullok megjelenésénél is voltak ilyen dátumok. Egyik se nyert..
De ha majd külhonban megjelennek, utána 1 hónap, és talán itt is kaphatóak lesznek-
-
=HG=
addikt
válasz
Vartanus #5555 üzenetére
Lehet elviszi a 250-es is, de sokkal nagyobb az esély, hogy nem lesz stabil a rendszer, vagy a terhelés miatt hangos lesz a táp, esetleg rövid időn belül feladja... Én személy szerint nem szeretem a csúcsra járatott tápot.
(#5557) canniball : A kolléga már a WD green szériával számolt...az kisebb fogyasztásu
Igaz ! Llano..elírtam
-
=HG=
addikt
válasz
CsIrKeRaToR #5553 üzenetére
-
=HG=
addikt
válasz
greenmeister #5467 üzenetére
pixmania.hu még 13.000 volt.. most 16 Igaz, még nem kaptam meg..
-
=HG=
addikt
válasz
Karee11 #5437 üzenetére
Ez a biztos. Nincs letiltva valahol a 2 mag ?
-
-
-
=HG=
addikt
Én most elgondolkodtam egy kicsit az alaplap kérdésen: ITX-ben gondolkodom, és azon tűnődöm, hogy ASROCK FM2A85X-ITX (27k) vagy MSI FM2-A75IA-E53 (22k) Megéri-e az 5k különbséget az Asrock ?
-
=HG=
addikt
válasz
zsolt320i #4892 üzenetére
Nyugodj meg rendesen mükxik a memó, és mint AIDA is mutatja 1863 Mhz-en mennek. Egyes programok a belső órajelet írják ki... Itt olvashatsz egy kicsit bővebben róla... Aida értékek: Ennyit tud a proci...
-
=HG=
addikt
válasz
rendesadam #4879 üzenetére
Szerintem 30 körül lesz.
Meglepődnék, ha maradna FM2-be..Az alaplap gyártóknak is kell profit...
-
=HG=
addikt
válasz
rendesadam #4877 üzenetére
Még nem kapható....és gondolom nem lesz olcsó....
-
=HG=
addikt
válasz
atti_2010 #4545 üzenetére
A ciripelést a c6 kilövésével általában megoldották...
Asrock felé azért húznék, mert jobb tápellátás, fet-eken hűtés, DVI..a sok sata3 nem izgat
MSI felé pedig WI-FI...és mert már rég volt msi lapom..Egyébként 1 HDD esetleg+1ssd lesz benne 2x4 Gb rammal, oszt ennyi....vga nem lesz mellé
(#4546) Vartanus : Minden asrock-ra megvan a 3 év gyártói gari, csak esetleg nem a bolt intézi, aki csak 2 évet írt rá...
-
=HG=
addikt
válasz
Thomas1 #4396 üzenetére
Én is készülök venni, tehát személyes tapasztalat nincs, de itt egy kis néznivaló.
-
=HG=
addikt
válasz
csiki_92 #4142 üzenetére
Vga-val kapcsolatban topikjában inkább... Ott nincs, amit még ne próbáltak volna....
-
=HG=
addikt
válasz
rendesadam #4134 üzenetére
Annyira nem sürgős, de nem annyira Itx-et akartam összerakni, inkább mATX-ben gondolkodtam, de közben megláttam ezt a házat és láttam benne fantáziát. Viszont ha mATX lapot teszek bele, akkor nem fér el a táp.
Nem tudom mennyire ismered, de teljesen egyedi megoldások vannak a házban, így minden alkatrész beszerelése barkácsolós...Ami nem nagy baj,(szeretem a kihívásokat) csak így sokat kell variálni.Árban, szolgáltatásban egész jó az MSI lap, csak a csupasz Fet-ek nem nagyon tetszenek. Nem tudom mit bír, ha egy kicsit megpiszkálom az A10-et..De majd kiderül...
-
=HG=
addikt
válasz
Mahrenburg #4131 üzenetére
Egy Dell OptiPlex GX620 házba szeretnék beköltözni....Nem egyszerű...
-
=HG=
addikt
válasz
Mahrenburg #4129 üzenetére
Nagyon köszönöm a mérettáblázatot !
Sajnos a keskenyebb verziók sem jók, mert az ellenkező irányba kellene a kisebb méret.
Valószínüleg marad az MSI ITX..vagy a tápot kell máshogy elhelyezzem.
-
=HG=
addikt
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy FM2-es konfig összerakásán. A proci 99%, hogy A10 5800K lenne. Viszont egy akkora házba szeretném elhelyezni, amibe már valószínüleg mATX nem fér el. Milyen ITX lapot tudnátok javasolni ? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy mindegyik mATX 24,4x24,4, vagy vannak kivételek esetleg asrock-nál ? Mert mint tudjuk az ATX lapjaik sem teljesen atx méretek, hanem egy kicsit keskenyebbek. -
=HG=
addikt
válasz
#40731136 #3605 üzenetére
Valószínű nem sok az esélye, de ez most összejött ! A cicergés ugye egy rezgésszám hallható tartománya. Lehet az új bios máshogy kéri a tápáramköröknek a terhelést, ezért jött hirtelen elő a hang, de ez egy hosszabb folyamat volt.
(#3606) atti_2010 : Én nem nevezném egyszerű mérési hibának, bár az igaz, hogy a progik ugyan azokra a szenzorokra támaszkodva mérnek, de a cicergés az egyértelművé teszi a dolgot...
-
=HG=
addikt
válasz
#40731136 #3600 üzenetére
Az AIDA-ban minden fesz érték rossz nálad..12V ágon meg "trial version"
. Szerintem kezdj el aggódni a tápod miatt! A cicergés kiszáradt kondi, vagy tekercs miatt van. Ha a kondi elszáll, vihet mást is magával a gépben...
Nekem is van kint egy FSP 500-as tápom a garázsban, az is cicergett....és kb 5 éves...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged