- Milyen egeret válasszak?
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- ASUS notebook topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Szia! Ugyanígy jártam a Kingston HyperxBlu 2x2Gb 1600 Mhz Kit cl9 memóriáimmal az AsRock lapomban.
1600-asoknak vettem őket, a BIOS-ban Auto beállításon hagyva a frekvenciát csak 1333-on működtek.
Kézzel lefixáltam 1600-ra , azóta 1600-on is működik.
Próbálj memória írás-olvasás tesztet csinálni 1333 és 1600 MHz-re állítva a frekvenciát. Meglátod a különbséget. Az Aida nálam jól írja ki a éppen aktuális RAM frekvenciát, de csak a Számítógép / Túlhajtás fülön látható ,mintha tuning lenne.
Szintén megpróbáltam 1866 MHz-n használni ezeket az 1600-as RAM-okat , de nem sikerült. Ugyanúgy jártam mint te, a két modulból, csak az egyik modul működött 1866-on , a másik eltűnt valahová. Se Windows, se BIOS nem látta. Visszaállítva 1600-ra újra működött mindkettő.
Próbáltam fesz emeléssel (1.65V) a frekvencia emelést társítani, de akkor meg el sem indult a lap, BIOS reset-et (CMOS Clear-t) kellett csinálnom, hogy újra feléledjen az alaplapom.... -
Dany007
veterán
Az 5800k nem kifejezetten gamer cpu / apu ha arra gondolsz.
Ha komoly játékra kell gép akkor fx8350 meg 7790, esetleg valami gyengébb is elég.A Trinity arra jó, hogy a régebbi játékokkal lehessen frankón játszani, plusz alacsonyabb felbontásban, low grafikán a jelenlegieket is ki lehessen próbálni. -> és ami a lényeg, hogy mindezt mocskosul alacsony fogyasztás mellett. Ez az egész architektúra lényege szvsz! Hogy kapsz egy alapvetően gyors, pörgős gépet ami kb ló...rt se fogyaszt, viszont ha kell azért van benne kakó. De nem szabad összetéveszteni egy direkt gamer szempontok alapján összeállított géppel.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest