- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trojan64
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbálom, hátha lehet valamit csinálni:
Asrock Fm2A75-Pro4-M / 750k processzorral1.80-as UEFI van rajta. C6 State kikapcsolva, mert Win8.1 alatt lefagy a gép (Win7 esetén nem).
Win10 megjelenésével kellene egy újabb UEFI rá, de bármelyik verzióval is próbálkozom csak végtelenszer pittyeg (5 perc után is) és semmire nem reagál. (több pendrive is kipróbálva - Fat32 - Instant Flash). Sajnos PS2 csatlakozó nincs rajta, de minden USB dolgot kihúztam.
Windows-os verzióval csak rosszabb a helyzet, mert a gép nem indult el. CMOS reset segített, de azt is többször kellett végrehajtani, mert nem hatott rá.
DOS-os módszer még nem lett kipróbálva, de hátha van tippetek. Internet Flash sem játszik, mert kell az e-mail/jelszó páros.Minimum 2.10-nek örülnék, de ha lehet inkább a legfrissebb.
Előre is köszönöm!
Szerk: előlapi és hátsó USB portokban is hasonló a helyzet.
-
Trojan64
csendes tag
válasz
Vartanus #7996 üzenetére
Amiről váltottam az egy intel dual core e6500 2,9GHz volt feltuningolva 3 számjeggyel. Sokkal simább minden most, játékoknál pedig még nagyobb a változás. Pedig mint fentebb körmöltem a vga nem egy álom, de majd ahogy írtad nézhetünk előre is a Kaverinek!
Az még jó lenne, ha rendes FM2-be jönne.
-
Trojan64
csendes tag
Más programnál... Növeltem a feszt, 1.281V-ra. Most 60C-ot mutat a Speccy. Írok az asrock-nak vagy a webáruháznak biztos tudnak valami normálisat mondani. Júniusban meg újrapasztázom, mert az alap gyári éppen megfelelő.
Kaveri várós lesz, addig lehet nem is lesz vga vásárlás. Ha a trinity apu-ja jobb egy kicsit mint a GT240 akkor milyen lehet majd az.
-
Trojan64
csendes tag
Hát én is gondoltam, hogy nem 0 fok, de az az 50 fok 4 magra valós-e? (abból kiindulva, hogy alapból mit mutat bizakodom) CPU hőfokkal nincs gond, a BIOS is ezt írja.
LadaLord Ugyan az mint nekem.Eddig nem mutatta, csak néha-néha..
-
Trojan64
csendes tag
Előző kérdéseimre nem kell már válaszolni, ki lett "tapasztalva". Lényegében maradt bekapcsolva a spread spectrum meg a power saver. (mint a képen látszódni fog a c6 state is vissza lett állítva.)
Erre nem találtam a fórumban választ, csak foszlányt. A cpu magok hőmérsékletét jól írja ez ki? Mert van eltérés azért.. A magokra általában 0-14 fokot mutat, de most bekapcsolás után ez fogadott. Nem érzek semmilyen nagy melegséget a processzor körül és vissza is szokott állni játék után.
Dióda rossz vagy valamit ki kéne kapcsolni? CPU-Z kép más időpontban készült. A cpu1-2 ventije level 3-on van automatic módban. A Chassis fan speed pedig full on.
Asrock Fm2A75-Pro4-MElőre is köszönöm a választ.
-
Trojan64
csendes tag
Spead Spectrumot érdemes kikapcsolni tuning esetén? Power Saver be van, de a c6 nincsen. :/ Utóbbival igaz kevesebbet fogyasztana, de eléggé ugrált a fesz.
A cpu offset 0-ra van állítva, CPU VID 1.275. Ezen beállítások mellett "droppol" 1.288-ról 1.296-ig. Lehet Asrock bibi. -
Trojan64
csendes tag
Szép napot! Sikerült játékok alatt kipróbálni a gépet. BFBC2 52-60FPS medium beállítás mellett (1280x1024)
AC3 47FPS magas beállítások mellett, Bostonban 29-32. Thrine 2-ben megszűntek a mikro laggok. Minden jobban fut, nem bántam meg, hogy a 750k-t választottam.
Kipróbálásra vár a Batman AC a physix miatt és így tovább.1,9-es uefi telepítése hibával kidob így maradt az 1.8-as. 3,4GHz-en üzemel és az alap 1,3 V-ot visszavettem 1,275-re. CPU Offset: 0,204V
Még mindig stabil és a hőfok is csökkent egy kicsit. (uefi biosban 45fok - cpu hűtő lett még állítva (automatic mode -target cpu fan - Level 8) Chassis fan settings: Level 7. Így nem hangos, de hűt is. Ha erre van megjegyzésetek nem utasítom vissza.Ezenkívül mgtudnátok mondani, hogy az alábbi feszültség állítás megfelelő-e és ha felszeretném tenni 3,6-8GHz-re akkor mennyit kéne beállítani, vagy olvastam a korábbi hozzászólásokban, hogy alulfeszelve is hozta.
ScreenshotElőre is köszönöm!
-
Trojan64
csendes tag
Tegnap megjött a processszor és össze is lett rakva a gép. Turbo C. ki lett kapcsolva, a memóriák 1600MHz-en járnak, nem éreztem szükségét magasabbnak. 1.8-as BIOS-al érkezett az alaplap. A cpu hűtője a "6"-os beállítások mellett üzemel. Kezdetben volt egy kis gond az internet csatlakozással, de egy Asrock Lan driver megoldotta. Ami még hátra van a ház elején lévő Led bekötése, valamiért nem akar menni.
Dual core, ddr2 ram után nagyon jó érzés!
Eddig csak BFBC2-t próbáltam, de medium-highon nagyon jól ment. (korábbi low szaggatás) Majd teszek be fps kiírásokat.
Aida 64Remélem ezek megfelelő értékek. Aida64 Benchmark
-
Trojan64
csendes tag
-
Trojan64
csendes tag
válasz
frescho #6771 üzenetére
Ki fogom kapcsolni a Turbo Core-t. Inkább felviszem 3,6GHz-ra a szorzót. Annyit csak elbír a gyári hűtő fesz emelés nélkül. ASRock XFast RAM-ra kíváncsi leszek jobb-e mint a RamDisk.
A 750k+ 7750 eléri az 5800k szintjét? Visszaolvasva nem egyértelmű válaszok voltak olvashatóak. (száraz adatokat néztem, de teljesítmény szempontjából)
-
Trojan64
csendes tag
válasz
frescho #6732 üzenetére
Akkor a TC-t ( Total Commander
) nem fogom babrálni.
Áprilisban csökkenhet néhány AMD processzor ára? -
Trojan64
csendes tag
Egy asrock fm2a75 pro4-m lesz alatta. A Turbo Core-t elbírja?
-
Trojan64
csendes tag
Köszönöm a választ! Használtat nem szeretnék, és a 750k-ra esett a választás. Csak nem rossz, ha ennyien használják. A szorzózármentességet igyekszem majd kihasználni a gyári hűtővel. (burkoltan: tapasztalatok?
)
Kezdetben a meglévő GT 240 512MB-al üzemel és később lesz minimum egy hd 7750. Kaveri az utóbbit csak támogatja majd, ha a 7770-et nem is. (utóbbi a cél).
-
Trojan64
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap, memóra már megérkezett. (Asrock Fm2 A75 Pro4-M/ Patriot Viper 3 8GB Kit 1866MHz - utóbbival pont jól jártam, mert megint emelték az árát...
Egy játékra is alkalmas konfig az összeállítás célja, de netezés egyaránt benne van mint általában.
Intel dual core ddr2 4GB rammal a Battlefield BC2 már nem annyira élvezhető játékot hoz és jó lenne, ha mediumon/high beállítások mellett elfutna a multiplayer kicsit stabilabban. (jelenleg csak low - 1280x1024 felbontás max. érezhető szaggatás, pedig a patchek előtt jobban ment). Tomb Raider is jól futott de az ember többet akar és megcsodálnám milyen kicsit szebben.A processzort Richland közül választottam volna júniusban, de lehet, hogy ez változni fog. (A8-6600K +dc?)
Egy 750k + Gigabyte HD7750 1GB DDR5 OC (vagy 7770 de ez másodlagos, mert húzósabb ár) milyen teljesítményt hozna?
A felbontás nem FullHD-ra megy, csak kb 1366x768 vagy 1280x1024.Csak nagy vonalakban kellene, hogy grafikailag és anyagilag mi érné meg. Amit olvastam Trinity DG kombó el lett vetve, pedig ez lett volna a másik esélyes (5600k + 6670).
A processzor után kb. 2-3 hónapra lenne meg a vga is, abból kifolyólag, hogy mit a válaszoltok. Addig a GT 240-el menne. Ezért választottam az APU processzorok ágát. Jelenleginél biztos lenne változás.
Előre is köszönöm! -
Trojan64
csendes tag
AMD A10 X4 5800 FM2 box processzor
[link]
Nem is tudtam, hogy van már szorzózármentesség nélküli verzió belőle. Ára eléggé magas jelenleg...Rendeltem egy ASROCK FM2A75 Pro4-M lapkát erre a nagykerből levették. (ipon, pcx). Jól ki lett fogva....
Hiány lehet a készletből. -
Trojan64
csendes tag
Szép jó estét!
Végre elértem a fórum ezen részét, mert kicsit vissza lett olvasva.Szóval az alábbi processzor kell kiválasztva: Amd A8 5600k. X4 965 helyett inkább ezt választom. Eddig csak Intel volt megnézzük mit tud.
1. Két alaplap jönne szóba, de nem tudom, hogy ebbe a házba melyik menne bele kényelmesen:
[link]
FM2A75 Pro4 vagy Pro 4 M
Képek, további adatok a gépről: [link]2. 1866MHz-es ramok lettek kinézve, mely lehetőleg Dual Channelben izzasszák a gépet.
Ezek közül melyiket ajánljátok?
KINGSTON 8192MB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 KIT KHX1866C9D3K2/8GX
CORSAIR 8192Mb XMS3 DDR3 2000MHz CL9 KIT CMX8GX3M2A2000C9
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9Lényegében innen: http://tinyurl.com/bfm4a85
Vannak új hírek a Kaveriről? Richland még FM2-es lesz nem?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest