Hirdetés
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
yodee_ #19120 üzenetére
1G/1G-s netnél minek kellene történnie?
Én csak arra reagáltam, hogy kitekeri a gbit netet! Nem, minden bizonnyal nem tekeri ki, csak közel van hozzá!Egyrészt az owrt alatt nálam nem volt acélos az ax3600 wifije, itt most a gyári szofttal 150-200Mbit helyett 450-700 ugyanonnan szórva, és ugyanonnan mérve, plusz lett egy usb-s routerem docker támogatással, és az egész itthoni háló 1G-ről 2.5G lett némi apró befektetésével! Mindenki eldönti, mire szór el felesleges 40-50 ezret, én erre akartam!
Nem ennek álltam neki, ez már csak a hab volt a tortán, az elsődeges cél az volt, hogy nas és a gépek közötti 113-ról 280MB/s sebességre ugorjon a másolás, ez megtörtént! Minden más olyan, amiért pénzt nem adtam, mégis mevan, és akkor még mindig nyomok egy dombot a telekom alkalmazásban, és váltok 2G/1G-re plusz egy ezresért... -
Rick4
félisten
válasz
yodee_ #19115 üzenetére
Érdekes, mióta én váltottam ax3600-ról ax7000-re, látom, hogy nem volt kihajtva a háló, az ax3600-as openwrt-vel 913-920-akat tolt, az új ax7000-es 980 az nyomott, sőt, miután tudtam a dologgal foglalkozni, átdugtam a hgw 2.5G-s kimenetébe a kábelt, felfelé még gyorsabb is, mint a Gbit, pedig 1G/1G-s optikai net van.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #18746 üzenetére
Ez is egy stílus..
-
Rick4
félisten
válasz
kbela365 #18743 üzenetére
Minden infó ide van írva, csak vissza kell olvasni egy picit. Látom semmiféle adózási, vagy import jogszabállyal nem vagy tisztában, ezekre a nyitottan marad kérdésekre is itt a válasz.
fatpingvin: máris esésbe kezdtek az amazon részvények, még Andy Jassy vezérigazgató is lemondott, Bezos utolsó hajszála is kihullott.
Ja, nem!
-
Rick4
félisten
válasz
kbela365 #18741 üzenetére
Mi értelme van másik linket keresni, ha a gyorsaság és az ár szempontjából is a legjobb választás, és ha probléma lenne, akkor is ők fognak a legkorrektebb módon eljárni?
Miből engednél? LEgyen drágább, de érkezzen meg 3x annyi idő alat? LEgyen drágább, de ne legyen rá egy perc gari sem? -
Rick4
félisten
válasz
vargalex #18657 üzenetére
Persze, egyértelmű, de anélkül, hogy tudnám, hogy kell ilyesmit csinálni, nylt titok, hogy pl a synology.me domainen belül csak megoldják valahogy, hogy azonos típusú, azaz azonos módon támadható eszközöket hasonló módszerrel nyitogassanak, szóval valahol csak létezik domainen belüli lista..
-
Rick4
félisten
válasz
szimla65 #18604 üzenetére
Szia!
Itt írja az ssh megoldást: [link]Attilav2: 256MB RAM mennyiséggel semennyirese jövőálló, nálam a xaomi ax3600 10-12 eszközzel 288MB RAMot használ perpill, egy kis adblock, és 350MB környékén jár. 512MB RAM alatt ma már nem érdemes venni, pláne újonnan, pláne jövőállóságra tervezve. A topicban volt már arról szó, hogy az usa amazonról van olyan router, ami az ax3600 megfelelője pár extrával, nem drágán.
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #18561 üzenetére
Oké, idáig sose jutottam el, mert a cart (kosár) már jelezte, hogy nem szállít ide, mivel amúgyse az amazon a fő csapásirány, léptem is kifelé, végig se olvastam, mi a nyűgje!
Amúgy ha tervezel vásárolni, mindenképp számolj vásárlás előtt egyet, ha úgy jönne ki az árfolyam, váltsd át forint helyett usd-re a képernyő jobb szélén, mert akkor a kártyakibocsájtó árfolyamával fog számolni, nekem wise-zal pénteken 342 volt az árfolyam, mkb pénztári most is 347ft.
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #18559 üzenetére
Igen, nem szállítja haza. Furcsa, hogy te tovább tudsz lépni!
Ott még tudsz gyorsabb vagy lassabb szállítási mód közül választani, meg felül látod a saját bankkártya adataidat?
Megvan, valószínű azért, mert ez üzleti account volt...Átléptem egy magán accountba, rögtön megy, ott látszik, hogy be is gyűjtik a vámot- áfát..
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #18557 üzenetére
Amennyiben fel van tüntetve hogy import fee & depostim, akkor valóban az amazon intézi, te előre kifizeted, aza DDP vagy DTP paritással jön a csomag. Ha nincs feltüntetve, akkor majd a vámon megáll, és utólagosan kell intézni.
Ezzel még nem is lenne baj!
Viszont ha majd más is végigmegy a folyamaton, akkor viszont meglátja, hogy a rendelés leadás előtt az amazon meggondolja magát, és mégse akar ide szállítani.
Lassan 20 éve importálok az usából, tudom, hogy ilyenek, és ahogy az idő telik, egyre kevesebb dolgot akarnak ide szállítani.
-
Rick4
félisten
válasz
baloo79 #18539 üzenetére
A fonera routerek tök jók voltak, asszem 3-4 is került ismerősökhöz, de pesten egyszer próbáltam valami ház előtt csatlakozni a sokadik emeleti routerhez, és még csak letölteni se sikerült semmit..
Ott lett annak is a vége, hogy a router mindenkinek kellet, de megosztogatni nem nagyon akart. -
Rick4
félisten
Srácok, tényleg köszi a segítséget, meg az ötletelést, megoldottam, csak az 5GHz-re van fellépve a telefon, működik, ennyi, ez volt a cél.
Értem én, hogy mindenféle csillapítási tényezők befolyásolják, de valóban elég sok módon próbáltam már, ráadásul nem lehet készülékhiba, mert az asszonynak is egy ugyanilyen Oneplus 8 po-ja van, ugyanazzal a 13 -as androddal, 99%-ban ugyanazokkal a beállításokkal, az övé se megy ugyanúgy, ahogy szerintem kellene, de már túlléptem rajta, 2.4 mindenek jó, ezek ellesznek az 5GHz-en, ez az ideális állapot, csak kellett némi rásegítés.
Igaz, az alap probléma, hogy ennek automatikusan kellene működnie, nem oldódott meg, de a több hónapi küzdés után felüdülés, hogy foglalkozhatok az élet más területeivel is.Ha másnak már feltűnt ugyanez, és gyanítja, mégsem csak a távolság- telítettség- sebesség szentháromságon belül az ideálisnak mondható középutat találja meg a telefon- router kapcsolat, és írt is rá valamit, akkor minden bizonnyal nem én reagálom túl, és nem én gondolom azt, hogy ennek másképp kellene működnie.
Van itt egy másik AX3600-as, elővehetném, berakva egész biztos, hogy szinte mindig 5GH-z-en eresztené a telefont, régebben, mikor még 2.5 éve megvettem a routert, ez így működött. Azóta nálam az eszközök nem változtak, viszont mindenre jött frissebb rendszer, és költöztem, de egy helységen belül másképp kellene működjenek a dolgok.
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #18491 üzenetére
#18478-ból idéznék a kedvedért:
"asztali gépen ax211-es kártyával persze rögtön megy a 800-900-as kapcsolat, szóval ez inkább telefon lesz"Másik felére is ott a válasz tegnap óta:
" a 2.4GHz, nálam meg vannak okos hosszabbítók, okos mosógép, wifis kamera, ez-az, aminek kell a 2.4, ezért a telefon (vagy a router) is előnyben részesíti a 2.4-es sávot, még 4-5 m-ről, szabad rálátással is, és persze a két wifi sáv egy néven fut, azaz a készülékek döntik el, melyik sávon kommunikálnak."Azaz a közvetlen közelről, wifi ki- be kapcsolás után is 2.4-re akar és fog fellépni a telefon. Nem tudtam, hogy még egyszer be kell másolni ugyanazt, amit tegnap leírta, hogy senkinek se maradjon kérdés...
És mindez annak fényében furcsa, hogy az egész házban jó az 5GHz-es térerő, a legkritikusabb pontokon, ahol 2.4-en 40Mbit-tel ment, 5GHz-en megy ugyanannyival, csak a felfelé irány rosszabb.
-
Rick4
félisten
Itt nem is a használat volt kérdés, hanem hogy azonos néven megy-e. A két freki. Namost mivel ez a gyári rendszerrel ment, nálam egyértelmű volt, hogy a két ssid azonos néven fut, de mostmár nem vagyok benne biztos, hogy az openwrt ezen kiadásai ismerik is ezt a funkciót, vagy ha ismerik, jól tudják használni.
Én most Fix 5GHz- én hagytam a telefonokat, a többi a 2.4- én, minden probléma elszállt, működik jól. Igaz ezt a wpa3- at nem próbáltam még. -
Rick4
félisten
válasz
vargalex #18481 üzenetére
Tudom, mindez az általam leírtakból meg mások számára is világos kell legyen, hiszen írtam is, hogy a telefon nem akar menni 5GH-zen sem, az asztali gép az ax211-es kártyával simán megy 160Hz-en is, tehát nem a routerrel van a gond, esetleg beállítás, vagy más, amire nem jövök rá. Végül szét lett választva a két sáv, és be is fejeztem a küzdést...
yodee- : Megoldottam, végső lépésként már tényleg nem maradt más, a legtávolabbi ponton is megy 100Mbitz fölött, jó ez így...
-
Rick4
félisten
válasz
yodee_ #18479 üzenetére
Az a köze, hogy azonos elnevezés esetén automatikusan váltanak az eszközök a 2.4-es és az 5GHz-es sáv között, már az ax3600-as gyári rendszere is így működött, és az is egy openwrt alapú szoftver volt.Szóval mennie kellene, de mégse, úgyhogy végülis igazad van, átneveztem, ami 2.4-en akar menni, az megy ott, a telefonok meg mennek 5GHz-en, és meg van oldva...
-
Rick4
félisten
2.4-es wifit kikapcsolva azonnal felugrik 648- 720-as linksebességre a kapcsolat, 320-350-et mérek, szóval a gond ez lesz, vissza akarja mindenáron rakni 2.4-re, holott kertes házban lakom, nincs telítettség, még egy eszköz van 5GHz-en, az is gyengén, mérés szerint 80m-re sugároz, szóval elvi akadálya nincs, hogy menjen rendesen...
asztali gépen ax211-es kártyával persze rögtön megy a 800-900-as kapcsolat, szóval ez inkább telefon lesz. Hogy most a friss rendszer, vagy más miatt, nem tudom. -
Rick4
félisten
Természetesen!
Még ha nem is lenne ennél sokkal gyorsabbnak kellene lenni, de nem.
Viszont nálad lehet be sincs kapcsolva a 2.4GHz, nálam meg vannak okos hosszabbítók, okos mosógép, wifis kamera, ez-az, aminek kell a 2.4, ezért a telefon (vagy a router) is előnyben részesíti a 2.4-es sávot, még 4-5 m-ről, szabad rálátással is, és persze a két wifi sáv egy néven fut, azaz a készülékek döntik el, melyik sávon kommunikálnak. Én sem értem, miért, néha feljebb vált, de a linksebesség jellemzően 206- 229 Mbit/s, és ennyi. Amúgy tényleg mindegy, mert telefonon max napi 5-10 perc használat van itthon, ami értesítés kell, az ilyen sebességgel is megjön...Saját telefonomnál pl most ezt látom:
-62/-106 dBm
229.4 Mbit/s, 20 MHz, HE-MCS 9,
HE-NSS 2 12.0 Mbit/s, 20 MHz
És a készülék is ezt a linksebességet mutatja, kb 100Mbit-tel tud mérni.yodee_ :
Érthető volt, ha nagyon akarta az ember, csak előtted több értékről volt szó, jobb volt tisztázni! -
Rick4
félisten
Feltettem ugyanezt, vártam szépen, 36-os csatorna, 160MHZ, 5-6 m-r ea routertől jött kb 100 Mbit, gépen vezetékkel 910/935 ahogy szokott..
Nem értem, nálad melyik csati, melyik országkód, hogy ekkorát megy, Még mindig mindegy, de ezek szerint valami nálam rosszul van beállítva. A router mellett mérve is 150/120..
És ugyanezzel a telefonnal volt 940 is a gyári fw-rel. -
Rick4
félisten
válasz
haddent #18395 üzenetére
AX210-es asztali gépen átjön 650, ez egy xiaomi 3600-as, igaz kertes házban élek, nincs 5GHz-en se telítettség, se átfedés.
A gyári szofttal átjött 900 Mbit körül telefonnal (Oneplus 8 pro), de openwrt-vel eléggé nyögvenyelős, még sokszor 5GHz-re se akar fellépni, pedig szabad rálátás van, közelről 2-300-akat tud, messzebbről 70-et... Ott, ahol a gyárival ment 250 fölött..
Próbálkoztam a coverage density-vel, mindennel, eredménytelenül. -
Rick4
félisten
válasz
vargalex #18354 üzenetére
A nyomtatvány nincs lehetőség állítani ilyesmit, ez egy 1222we típusjelű brother nyomtató. Előtte a 181 végű belső ip-n volt, de ott ugyanezt csinálta, driver a telepitéskor. 30- as végű ip-n találta meg, akkor mondom maradjon ott. Ma is újra kellett telepíteni a drivert. Ha eltávolitom a nyomtatót, a 30- adta rakja magát, én egész biztos nem állítottam oda...
-
Rick4
félisten
Srácok, segítsetek. Van egy éve egy borther nyomtatóm, wifivel kapcsolódik, hibátlan. December óta van openwrt a xiaomi ax3600-as routeren, hibátlan.
Egy hete gépcsere volt, összeraktam magamnak egy új gépet, asszony kapta az 1 éves 'régi" gépemet, és azóta a nyomtató kölönös dolgokat csinál. sokadik nap, hogy nyomtatáskor egyik rendszer se találja, és egy másik ip-n kerül elő. A routerben a dolgok 90%-a fix ip-n van, a maradéknak nem kell.
Mindig az történik, hogy nincs meg a nyomtató, szoftver uninstall, újratelepítés, utána lehet nyomtatni. Átnéztem a routert, nem tudok semmiről, amit állítottam volna. mindösszesen egy pihole került fel a nasra, és a dns szerver onnan megy, de a dhcp szerver marad a routeren.
A router látja a nyomtatót, de nem mutatja az ip-jét. ez hogy lehet? Az ismert jó ip-n most még elérhető, holnap már tuti nem lesz, és nyomtatni se lehet...
Mindig mindenhol volt ip- most a brothernél alul nincs...
-
Rick4
félisten
válasz
amstro555 #18329 üzenetére
Igen, utána egy meglévő, minden fontos beállítást tartalmazó, jól működő állapotról készült mentési fájlból visszaállítasz mindent, és működik tovább.
Ha nincs mentés, az már baj.Az adatokat nem törli, csak a felpakolt kiegészítőket, ha újra telepíted őket, működni fognak a régi beállításokkal.
-
Rick4
félisten
Sziasztok.
Feltettem a syno nasra a pihole-t, mert a routeren (xiaomi AX3600 openwrt-vel) frankón fut az adblock, de nyilván könnyebben fut a nason, maga a pihole bellítás oké.
A routeren a hálózat- csatolók fül alatt a wan és a wan6 beállításoknál állítottam be a google dns helyett a nas ip címét az "egyedi DNS kiszolgálók használata" résznél, szaporodik is a kérések száma a pihole-ban, ennyi, más nem kell? A DHCP szervert hagynám a routeren.
A routeren 50-60MB körül emésztett fel az adblock működése kb 220-240 ezer domain-es listahalmazzal, gondom nem volt vele, hónapokon keresztül képes futni egy röccenél nélkül, van némi infó, ehhez képest mit nyerhetek egy pihole-lal?
Köszönöm! -
Rick4
félisten
válasz
BullZeye #18176 üzenetére
Pont ugyanilyen sztorikat olvasok az okosotthonos topicban hónapok óta. Az emberek pénzt és időt nem kímélve olyan problémákat generálnak saját maguknak, hogy aztán egy frissítés után még az se működik, amit más egy sima kapcsolóval, vagy egy 3000ft-os távcsengővel simán megold.
-
-
Rick4
félisten
válasz
noorbertt #18127 üzenetére
Nem a cloudfare van használatban, hanem az opendns family shield, normális jelszavak vannak mindenhol spéci karakterekkel és számokkal, talán ez is elég, logokat szoktam csekkolni, nulla próbálkozás évek óta, ha nem muszáj, nem bonyolítom az életem még egy eszközzel, így is rendben megy minden..
A Xiaomi AX3600-asnak alapból is egy openwrt alapú szoftvere van, de sokáig hozzá se lehetett férni, abban pl van kapcsoló minden külön eszköz számára, kameráknál, asszony telefonját megviccelős délutánokon működik is, csak hát ugye ezeken túl meg korlátozott... Az openwrt sok lehetőséget ad, de az alap funkciókat a gyári szoft is tudja, akinek több kell, az pakoljon fel ilyesmit. De rákerestem gyorsan, nem nagy dolog megcsinálni. [link]
-
Rick4
félisten
válasz
noorbertt #18125 üzenetére
Xiaomi AX3600-asaim vannak, amik egy jól megpakolt openwrt-t is kiszolgálnak, azonos SSID-vel egyszerre dolgozik a két wifi sáv, adblock és wireguard is van, bár ebből csak az utóbbit használom, mással nincs tapasztalatom, de nem hinném, hogy ne működnének.
Én meg pont azon gondolkodom, hogy erről van-e értelme feljebb lépni, mikor van itthon két gép, két nas, pár wifis cucc, itthonról dolgozunk, és annyira nem szeretném, hogy bemásszon valaki a nasba. Alap dolgok be vannak állítva, én meg pont nem tudom, egy erősebb hardverrel (ide van már készítve egy kontron itx-es lap 8GB RAM társaságában egy alaplapra golyózott i7-4860EQ mobil procival) mit tudhat egy OPNSense. Lehet nincs is rá szükségem, nem bonyolítom az életem, ha nem muszáj.. -
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #18052 üzenetére
maradjonHU-n, nem üvölteni kell
Azt írtam, hogy:
Volt már HU és CN országkóddal is tesztelve, max jelszintre állítva, nem igazán látom, hogy tudok visszatérni,nem azt, hogy továbbra is CN országkódon csutkán veretem neki...
-
Rick4
félisten
Adott egy Xiaomi ax3600-as router, egy hónapja fent van az openwrt, hiba nélkül megy, adbock, miegymás is fent van, minden klappol.
Eddig az eredeti szoftverrel ment a két telefonunk 1200-as linksebességgel, és közel 920 Mbit sebességet tudtam is a telefonokon mérni. Babráltam valamit a wifi résznél, és most nézem, hogy a telefonon csak 206-720-as linksebesség között váltogatnak, annyi külső változás van, hogy a szomszéd berakott egy telekom okoswifit ami szintén az 5GHz-es tartományban dolgozik, de semmi egyéb zavaró tényező nincs ezen a frekin, szóval szerintem nem ezzel van összefüggésben a dolog. Volt már HU és CN országkóddal is tesztelve, max jelszintre állítva, nem igazán látom, hogy tudok visszatérni, egy nagyresetet nem szeretnék emiatt.
A piros vagyok én.
-
Rick4
félisten
válasz
xabolcs #17996 üzenetére
Szia, köszönöm a válasz, működik a dolog.
A 3 perc is vállalható, telekomos optika van, ennél elvileg ilyen gond nincs, a ledeken itt is látszik a kapcsolat, csak a router egy szobával arrébb van, a modem meg még egy szobával arrébb.Kipróbáltam:
Pont 9:53:58-kor lett kihúzva a modem adaptere a konnektorból. Utána jött csomó bejegyzés:
Mon Nov 7 09:53:58 2022 daemon.info pppd[7772]: Terminating on signal 15
Mon Nov 7 09:53:58 2022 daemon.info pppd[7772]: Connect time 577.6 minutes.
Mon Nov 7 09:53:58 2022 daemon.info pppd[7772]: Sent 4258966759 bytes, received 496709346 bytesmajd később :
Mon Nov 7 09:54:59 2022 daemon.notice netifd: Network device 'eth0' link is up
Mon Nov 7 09:54:59 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity
Mon Nov 7 09:54:59 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is setting up now
Mon Nov 7 09:54:59 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' has link connectivity
Mon Nov 7 09:54:59 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' is setting up now
Mon Nov 7 09:54:59 2022 kern.info kernel: [34881.810582] nss-dp 3a001200.dp2 eth0: PHY Link up speed: 1000majd:
Mon Nov 7 09:55:03 2022 daemon.info pppd[24915]: Plugin pppoe.so loaded.
Mon Nov 7 09:55:03 2022 daemon.info pppd[24915]: PPPoE plugin from pppd 2.4.9
Mon Nov 7 09:55:03 2022 daemon.notice pppd[24915]: pppd 2.4.9 started by root, uid 0
Mon Nov 7 09:55:09 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' is now up
Mon Nov 7 09:55:09 2022 daemon.info dnsmasq[1]: reading /tmp/resolv.conf.d/resolv.conf.autoMondjuk azt pont nem figyeltem, visszadugás után mennyi idő alatt lesz kapcsolat, elvileg 1-2 perc, de az effektíve mindegy is, belső háló van, a külsőt meg úgysem tudom befolyásolni...
Ezek szerint akkor egy perccel később már nekifog betárcsázni, a tegnapi esetben viszont mindenhol elmehetett az áram, így a szolgáltató eszközeinek tovább tarthatott feléledni, ezért lehetett 3 perc körül.. -
Rick4
félisten
Azt hol tudom állítani, hogy ha kihúzom a konnektorból a modemet, a router hogy kapcsolódjon újra? Megcsinálja, csak szerintem kicsit lassan, kell 2-3 perc.
-
Rick4
félisten
Használ valaki adblock mellett/helyet adguardot?
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #17965 üzenetére
Hááát, én nem vagyok egy nagy openwrt guru, igaz az első WRT-s routerem egy Asus WL500gP volt tó tizenévvel ezelőttről, annak idején még a tomato- dd-wrt vonalon is pakolásztam fel a gyári fw helyére, aztán Tp-link wdr-3600, Asus ac-65P, most a Xiaomi ax3600, mindegyiken megcsináltam mindent, de két művelet között volt fél- egy év szünet is, mert nem kellett piszkálni, így olyan nagy gyakorlatot nem szereztem, hogy értsem is, mire gondolsz.
Szóval ezek milyen domainek? Ami nekem kell, de amúgy tiltva van? Az oké, azt csinálgatom, ha netezés közben találok valamit.
-
Rick4
félisten
Hátha valaki vágja a megoldást.
A routeren fent van az adblock, mai az általános tevékenységekhez kiváló megoldás, viszont kicsit túltolja a dolgot.
Van weboldalam, fut évek óta az adwords kampány, amit néha jó lenne kezelni, tehát az ads.google.com
és az
analytics.google.com
oldalakat szeretném akkor használni, amikor én akarom. Ezek ugye alapesetben néhány feketelista forrás betöltésével ki is lesznek lőve, erre lenne a kivételszabály, ha beírom a fehérlistába az oldalakat, menni kellene. Bent van https-sel, és anélkül is,
És itt jön a lényeg, nem megy, kizárólag akkor tudom betölteni, ha az adblockon nyomok egy újraindítást, a betöltés is csak az újratöltés alatt megy, utána megint nem.
Mi lehet a tuti tipp?
A google.hu-n keresve jönnek a fizetett hirdetések, a sajátomat is látom, szóval nem nagy a baj...
Köszi! -
Rick4
félisten
válasz
thomasrc #17955 üzenetére
Köszönöm a segítséget, pár éve volt előttem utoljára openwrt, és nem rémlett, hogy azzal a kapcsolóval mit állítok, mostmár minden király, mennek az eszközök is, telefon 1200-as linksebesség, asztali gépen ax210-es wifivel közelről 2400, egy szobával arrább 1780/980, szóval elvileg minden klappol, egyedül a wc-n lassabb, viszont mivel két gyári fw-es router meshben ment, nem tudom, nem-e kapott úgy ott nagyobb lefedettséget, és azáltal gyorsabb sebességet, de igazából mindegy is, 180/30 elég oda.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Most konfigolok fel egy OpenWRT-s Xiaomi AX3600-at, 3 ilyen routerem is van, ebből kettő marad az eredeti gyári (szintén OpenWRT-s alapú, de eléggé korlátozott) rendszeren, egy pedig OpenWRT-vel, hogy egy csomó más dolog is működjön, ha már itt van.
A jelenlegi gyári rendszerrel a router a 192.168.31.xx-es mezőben oszt ip-ket, igazából van 15-16 eszköz, aminek tudom már fejből az ip-jét, és nem is szeretném újratanulni, plusz egyik szerver ment a másikra ip alapján, kamera vesz a nasra, stb stb, szóval nem borítanám fel a jól bevált rendet, a terv az, hogy az OpenWRT-s routeren is beállítom, hogy ugyanabba a 192.168.31.XX- es tartományba ossza az ip-ket, mindegyiknek fixálom is mac alapján, hogy ugyanoda kerüljön, ahol eddig volt, kihúzom a régit, bedugom a másikat, és minden megy tovább, még a wifi jelszó- password is a másikkal azonos lenne.. Ha gond van, kábelek kihúz, másik router visszadug, és megy tovább a hálózat.hogy tudom ezt a dhcp pool beállítást megtenni akár luci, akár ssh vagy más megoldással?
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
TP-Link WDR-3600-asom van, régebben is openwrt volt fent, első bekapcsolás után 5-6 percig ment a gyári rendszer, utána kapta is a másik rendszert, mostmár egy éve egy LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3456-27da508 megy, igaz, akkor is volt frissebb, de méricskéltem, gyorsabb nem, az 500-as telekomos kábelnettel, és az 1000-es digivel ez lett tökéletes, hónapokig nem kell restart sem, különösebben nem is piszkálnám.a kérdés az lenne, tp-link vonalon van-e most ennél lényegesen jobb router, amin openwrt, lede futhat? Nas van, nem kellenek tárhely- torrent, usb kamera meg ilyen funkciók, klasszikus router kell, talán ha mégis említeni kell fontosabbat, 5GHz-en tudhat többet a mostaninál sebességben, oneplus 6-ra 1m-ről átjön a 180 mbit speedtest mérésnél.
Arra készülök, mi van ha ez kifekszik, ne akkor kezdjek el kapkodni. Köszönöm!
-
Rick4
félisten
válasz
smallmer #3916 üzenetére
Ennél sokkal egyszerűbb lesz ha két külön SSID-t csinálsz, ugyanis ha a wifi eszköz át akar kapcsolódni a másik routerre, mert az első gyenge, akkor őt igazából nem az SSID érdekli, hanem a sugárzott jel erőssége. Azt meg, hogy mindenki belép a második routerre ugyanazon jelszóval (nekem is így van itthon router1/123456 és router2/123456 és ennyi. Mindenki használja az eszközeit máshol is, nekik nem lesz probléma egy új SSID-t beírni. Neked azonban okozhat problémát.
-
Rick4
félisten
válasz
gaga1981 #3860 üzenetére
Nekem egy WDR3600-as van openwrt-vel, meg a technicolor helyett egy d-lin 704-es, de a szitu nagyjából ugyanaz. Egy informatikus barátom 1.5 óra alatt megoldotta, rendben megy, először is a két eszköz nem lan->wan-ba van dugva, hanem lan->lan-ba, másodszor maradt a router ip 192.168.1.1, de a d-linken át lett állítva az ip tartomány 192.168.1.xxx-re, ki let tkapcsolva a DHCP szerver, és a d-link ip-je is át lett állítva 192.168.1.2-re, Így korrekten megy, nincsen baja.
Ne kérdezd, mi miért ilyen, ő vágja, a cége kb 40 önkormányzatnál lát el rendszergazdai szolgáltatást, plusz még ez az, tudja, mit csinált, én nem jöttem rá, miért így a jó, de így a jó... Volt nálam 2 db tecnicolor is a hét közepén, a menüje gyakorlatilag megegyezik a d-link 704-esével.
-
Rick4
félisten
Tudja, nekem a tévém használja az 5GHz-et, nincs baj vele, de azt figyelembe kell venni, hogy a magasabb frekvencia egy csillapító tényezőnél (mint pl fal) nagyobb csillapítást fog elszenvedni. Ergo az egy dolog, hogy kevesebb az 5GHz-et sugárzó router a környéken, de nem visz el addig, mint a 2.4GHz.
-
Rick4
félisten
A wiifi szerintem nem lesz rosszabb, mint a 4300-asé, itthon egy snassz lenovo netbookon mérve 50- 55Mbit simán átjön rajta, telón is mérek 45-50 körül, ezzel szerintem nincs gond, akinek több kell, az úgyis kábellel nyomja, a három antennás változathoz a vevő oldalon is lennie kell egy fejlettebb eszköznek, hogy ki tudd használni. Cron-ban biztosan tudsz időzíteni ezt- azt, az nem lesz gond, ha vargalex féle fw-t teszel fel, ez ott is működik majd. Nagyon nincs olyan, amit ne lehetne megoldani, talán a kávéfőzést- porszívózást nem tudja, de azon kívüül mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Politikai mémek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest