- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #94 üzenetére
Persze, újraindulnak, a mostaniak is, azt mondom én is!
-
válasz
King Unique #92 üzenetére
Én ugyan nem, ott van, hogy mit írtál
""bizony újraindultak a 10 után a is a windózok" (mintha jelenleg lenne más is a 11 után)"
10 után a 11 van@mekker : Szerintem a jelenlegi állapot az, ahova sok év alatt jutottak, egy valószínűleg jobbról
-
mekker
őstag
A Windows Updaterrel magával is van bajom. Esetleges policy-k alapján tölt le dolgokat, amiket nem tudsz felülvezérelni, aztán valamikor valami beragad, és egy hónapig nem tölti le a cuccot, céges proxy-n is fennakad talán... Az emberek kőegyszerű dolgokra vagynak. Ezt már tudja a choco, winget stb. Kinek kell ez a Windows Upgrade-es bohóckodás, meg hogy a fejlesztők integrálják be ezt is? Egy évtized múlva lesz ebből használható valami. Ahelyett, hogy inkább megtámogatnák jobban a létező megoldásokat.
-
válasz
King Unique #89 üzenetére
" akkor ugye nem is feltétlen kell ilyen módon szóvá tenni hogy miért indult újra"
Nem is azt tettem szóvá, hanem a tényt, hogy bizony újraindultak a 10 után a is a windózok. Aztán felőlem mondhatod, amíg akarod. -
King Unique
titán
Ha nem állítasz be semmit rajta, mert annyira nem is érdekes, nem is fontos, vagy nem is tudod hogyan kell (ami IT-s ként ciki), akkor ugye nem is feltétlen kell ilyen módon szóvá tenni hogy miért indult újra, ha annyira nem érdekelt hogy pár kattintással felülbíráld azt a működést.
" Én max. azt írtam, hogy" utoljára a Windows 10 indult újra"
vs.
"Céges-játszós (netezni) Win11, brand laptopon
rendszeresen mentem be arra, hogy ja, újraindította magát"Tehát akkor csak a szokásos csúsztatások és trollkodás.
Egyébként mindkettő ha nem lett semmi beállítva, meg egyik sem ha be lett állítva. -
válasz
King Unique #87 üzenetére
Miután nem volt különösebben érdekes, nem állítottam be semmit rajta. Ez arra volt, hogy olyasmit csináljak rajta, amit céges gépen nem szabad, de kellett (SD kártya írás, driverletöltés, stb.)
"Értő olvasás? Én max. azt írtam, hogy" utoljára a Windows 10 indult újra
-
King Unique
titán
A benti asztaladon volt, mármint akkor te nem tudtad másnak vagy magadnak beállítani? Ez adminként nem kicsit izé.
Megint céges használatra célzol, ahol ha ott valamilyen IT supportos voltál, akkor ugye miért nem álltottad be a usernek, ha ő maga állítólag annyira nem tudta, mert nem tud olvasni és / vagy a látásával gondok vannak, hogy pl. egy ilyet vagy ilyet értelmezzen.
Értő olvasás? Én max. azt írtam, hogy eleve beállítható pár kattintással hogy ne induljon automatikusan újra a frissítések miatt, nem azt hogy egyáltalán nem indulhat automatikusan újra. Na meg ugye logikusan végiggondolva, akkor mégis miért részleteztem volna az előbbit, ha az utóbbit állítanám.
-
válasz
King Unique #85 üzenetére
Nyakatekert a francot. Egy céges laptop, amire mezei Windows került, a benti asztalomon volt.
Adottak, de ha beszéltél már userrel, akkor tudod, hogy az mint jelent, hogy adott.
...és az alapbeállításon az sem változtat, hogy adott.
Te nyomtad itt azt, hogy nem indul újra.
-
King Unique
titán
"Céges-játszós - céges cuccokhoz semmi köze", "Rendszeresen mentem be arra" - hova, otthon a felhasználó szobájába, vagy a céghez? Olvastam, csak hát ilyen nyakatekert megfogalmazásnál nem feltétlen egyszerű kihámozni...
Amúgy meg majdnem mindegy is, mert mind szervezeti (céges), mind otthoni felhasználó szinten eleve adottak a beállítási lehetőségek, a cikk alapjául szolgáló Windows 11-nél már a hivatalos megjelenés óta, amiket már csak alkalmazni kellene pár kattintással és nem arról van szó hogy nem lehet könnyen felülbírálni az alapértelmezett működést, ezért sem különösebben téma. Az max. akkor lenne, ha egyáltalán nem lehetne, vagy csak nagyon macerásan lehetne beállítani.
Ennyi! -
-
azbest
félisten
Ugyanmár a windows tökéletesen elvan a folyamatosan belapcsolt, asztalon tartott, töltőre dugott számítógépeken.
A felhasználó a hülye, hogy használaton kívül kikapcsolja és ezért más időpontokban tud csak frissítéseket futtatni, drivereket összecserélni. Meg mi az már, hogy laptop. Ne hordozza mindenhová. Ne tegye táskába. A lakás dísze és a legfőbb ura.
-
King Unique
titán
Ha már céges példát hoztál fel, akkor ott normál esetben a mezei userrnek kell azt állítgatni, ha van admin és IT support? Nem, hanem eleve adott a lehetőség a gépház mellett központilag is tiltani pl. csoportházirendben az alábbi leírás 2. opciója alapján.
És?
Ez akkor lenne téma, ha nem lehetne felülbírálni és tiltani, amit max. a Windows 10 korai verziónál lehetett ellőni. Ellenben 1607 / 1703 verzió óta már ott sem, ahogyan az ezen beállítási lehetőségeket alapból tartalmazó Windows 11-nél szintén nem, úgy meg hogy még külön értesítés is megjelenik a tálcán és akár külön ablakban, a gépház mellett az előbbieknél is felkínálja az ütemezési lehetőséget, pláne nincs miről beszélni.Vagy max. annyit lehet, hogy ha a felhasználó annak ellenére sem él a halasztás, ütemezés lehetőségével hogy eleve a képébe tolja a Windows a beállítási lehetőséget, hát akkor magára vessen és ne csodálkozzon ha automatikusan újraindul.
-
válasz
King Unique #80 üzenetére
Érteni, de egy átlaguser szerinted fogja állítgatni?
És továbbra is : az alapértelmezés az, hogy újraindul, és ebben itt a hozzászólóknak igaza van.
-
King Unique
titán
Azon nincs mit cáfolni, mert eleve ismert jelenség hogy a kumulatív frissítések telepítésének véglegesítéséhez automatikusan újraindulhat, azt én nem firtattam. Azt írtam, hogy adottak ennek elkerüléséhez a beállítási lehetőségek, amik alkalmazása után nem lesz automatikus újraindítás. Amit most írtál, az meg nyilván az előbbi eset, mármint nem lett ott semmi beállítva, máskülönben nem indult volna automatikusan újra Windows-frissítés miatt, amit ottani adminként (ha jól emlékszem) illene tudni és alkalmazni / alkalmaztatni.
Enable or Disable Let's finish setting up your device in Windows 11
Mármint erre célzol, ami nem OOBE, hanem SCOOBE.
Ami a gépházban az értesítéseknél pár kattintással eleve kikapcsolható, szóval ez sem különösebben téma. Vagy ha már a telepítésnél ki lett az OOBE-ben, akkor elvileg nem is fog megjelenni, nálam sem szokott helyi fióknál. -
válasz
King Unique #78 üzenetére
Le lehetett írva, csak azt akartam céfolni, hogy nem indul újra magától
"OOBE normál esetben a telepítésnél szokott lenni,"
Meg nagyobb updatek után, amikor jön, hogy regisztráljak fiókot, mert amúgy local fiók volt rajta -
King Unique
titán
Mintha nem lett volna itt már eddig is többször leírva és linkelve, hogy ott van a Windows 11-nél is az automatikus újraindítás elkerüléséhez a max. 18 órás aktív időszak + akár 1 héttel halasztható ütemezett újraindítás, ha épp nem alkalmas a frissítés akkor akár 35 napig a frissítések szüneteltetése, stb. Szóval ez az egyszer csak random frissített és újraindult automatikusan strory már elég gyenge, meg lényegében user error is, ha eleve adottak ezek elkerüléséhez a beállítások de csak azért sem használják...
OOBE normál esetben a telepítésnél szokott lenni, meg ha a már telepített Windowsnál utólag a Sysprep által van indítva és oda bootolva, nem standard restart és login után...
-
laed
aktív tag
Ezek szerint ha írok 1 programot, majd csinálok 1 újabb verziót, akkor azt jóvá kell majd hagyatnom az MS-el, vagy hogy??
Nagyon a nyakunkra nőtt már ez az MS...
-
-
ddekany
veterán
Vagy inkább, gondolkodjon, javasoljon, de ne cselekedjen anélkül, hogy felhasználó igent nyomna rá. Még az is elmegy, ha egy idő után jól láthatóan ultimátumot ad, hogy 24 órán belül most már aki bújt aki nem. Már feltéve hogy ott a felhasználó, nem a falnak mutatja a visszaszámlálást, aztán hallgatás beleegyezés.
-
nubreed
veterán
válasz
E.Kaufmann #71 üzenetére
Átlag user, akit ez egyáltalán nem is érdekel, nem is érti, hogy mi történik a háttérben. Power userek kezébe meg mindig lesznek eszközök, hogy ezeket úgy állítsa be, ahogy neki jó.
-
válasz
Gargouille #69 üzenetére
Nekem eddig ment .deb, .rpm, stb... csomagkezelőkkel is.
@Lenry : A legtöbb user helyett kell, mert sosem updatelnének. A módja, az más kérdés.
-
-
válasz
King Unique #46 üzenetére
Meg a rákot, azt.
Céges-játszós (netezni) Win11, brand laptopon, nem céges Windows, külső hálón, tehát céges cuccokhoz semmi köze. Rendszeresen mentem be arra, hogy ja, újraindította magát, login után meg OOBE. Sleep vagy bekapcsolt állapot, az mindegy volt.
Nyilván az a gép nem volt kritikus, így nem okozott gondot. -
-
LOL
Kellett ehhez 40 év?
Ha a megvalósítás olyan lesz, mint eddig, akkor... áh...@Gargouille : Normális OS-en erre van a version lock. Ja, Windowson macera.
@drkbli : Céges gépeken ahol valami idióta csinálja a policy-t, kifejezetten gond tud lenni, hogy nem a user indítja az updatet, amikor neki jó. Folyik valami meló egy távoli szerveren, időre, és a Windows (vagy a desktop support csapat policyje) kivágja alólad a gépet, az kellemes
Vagy éppen nem akarnád újraindítani a gépet, de éjjelre beidőzítenek egy rebootot.
Erre az értelmes mód az, hogy dobsz üzenetet a usernek, hogy figyu, ennyi időn belül updatelj, és reboot pls., különben magától.@Cog77 : A SW center a SCCM, ami egy 15-20 éves MS megoldás, de csak managelt (céges) környezetben használatos. A Windows Update meg minden Windowson ott van.
A hybrid sleep meg olyan, hogy úgy tűnik, mindenkinek random ébred, ugyanaz a gép bebootolva egy Linuxot, teljesen jó -
Gargouille
őstag
válasz
noPublicFG #10 üzenetére
"Fúú nagyon ellene vagyok! Végre megtaláltuk azt a grafikus meghajtót, amivel futnak a CAD programok összeomlás nélkül! Elég kellemetlen lenne, ha mindent is frissítene magától!"
Egyetértek veled. Van sok szoftver, amelyeknél kifejezetten egy adott verziót akarok használni és nem akarom frissíteni. Nagyrészt már így is mindenből portable-t használok, amiből csak lehet.
-
drkbli
tag
Na ja, valami ilyennek kellene a windowsban alapból lennie, a Total Commander mellett.
Milyen jó is lenne, ha a MS magáévá tenné a TC-t, mint a Linux disztrók az OpenOffice-t, és tolnák le a saját verziójukat tűzön-vízen át
Amúgy átlag használatra 10/11 Fájlkezelő mellett már nem kell *.commander...
-
King Unique
titán
Egy eleve értelmetlen porszívós és társai példára, hasonlatra nem világos milyen választ vártál, amikor az egyes okostelefonoknál pont nem úgy működik, hogy a hálózati áramforrás, töltő csatlakoztatása után a bekapcsológombbal lehet csak ténylegesen bekapcsolni, hanem annak megnyomása nélkül is bekapcsolhat...
-
Chiller
őstag
válasz
King Unique #54 üzenetére
Vártam volna egy értelmes választ, hogy szerinted mire való a bekapcsológomb, de hát én tudtam, hogy honnan fúj
-
King Unique
titán
Akkor úgy látszik egyes külsős folyamatokra nincs hatással, de a beépítettekre igen, ha a Windows Update-et nem írja.
Van számos leírás, ami taglalja a beállítási lehetőséget, lásd pl. ezt, annak 4. pontját, stb.
Nyilván leginkább a laikus felhasználók miatt, akik maguktól nem feltétlen frissítenének, indítanák újra annak véglegesítéséhez a Windowst, emiatt nem kapnák meg a fontos biztonsági és funkcionális javításokat, ezért kellett egy automatizált megoldás. -
válasz
King Unique #55 üzenetére
Megnéztem most ezeket: az energiagazdálkodásnál ki van kapcsolva nálam is, ehhez képest egy
powercfg /waketimers
simán kiír egy aktívat, valami HP-s nyomtatós cucc. Az UpdateOrchestrator-nál a Reboot Ready-ben van, de azt most adminként indítva nem is engedi átállítani, azt írja, hogy The user account you are operating under does not have permission to disable this task. Elhiszem, hogy ezeket valahogy ki lehet hekkelni, csak azt nem értem, hogy ha annyira felhasználóbarát a Windows, mint hirdetik, akkor miért vannak ezek alapból bekapcsolva, vagy ha már bevannak, akkor a kikapcsolásuk miért nem csak egy checkbox a Windows Update Settings GUI-n... -
King Unique
titán
Ha 1x beállítom az energiagazdálkodásnál + az UpdateOrchestrator üzemezett feladatnál hogy ne legyen ébresztés alvó állapotból, akkor a Windows Update miatt nem lesz, ami nem fog csak úgy a havi kumulatív frissítések telepítése után sem resetelődni, legalábbis nálam nem szokott több Windows 10 és Windows 11 rendszernél sem rendszeres frissítés mellett, milyen érdekes. Inkább a nagyobb volomenű éves funkciófrissítések telepítése után reálisabb hogy resetelődnek egyes beállítások, de az csak évente van, vagy akár ki is hagyható egy-egy, mivel Home / Pro / Enterprise stb. kiadástól függően 2-3 évig támogatott egy-egy verzió, 2-3 évente újra beállítani meg nem akkora gond.
-
King Unique
titán
Ilyen alapon felesleges, mert ennyi erővel az okostelefonokon is van bekapcsológomb, amit nem feltétlen kell ahhoz megnyomni, hogy a töltő csatlakoztatása után automatikusan bekapcsoljon a telefon, adott esetben pl. az eleve népszerű és sokak által használt IPhone.
Winfos, ja , sejtettem hogy innen fúj... -
válasz
King Unique #43 üzenetére
A letiltott wake timerek resetelődtek több frissítés után is, nem a windows update. De nem tudom pontosan mikor volt, mostanában leszoktam róla, hogy kikapcsoljam őket, elengedtem a harcot, be van állítva, hogy 2 óra inaktivitás után sleepeljen a gép, mert a tököm tele volt már ezzel a küzdelemmel. Szerintem utoljára pár hete volt, hogy bekapcsolt valamelyik este, lehet az egér triggerelte, csak már attól is a hideg ráz, hogy minden egyes új egér vagy billentyűzet után újra deaktiválni kell, hogy ne ébreszthessen...
-
King Unique
titán
De, eleve közismert információ, ezen továbbra sincs mit firtatni.
Max csak olyan alapon tudod jobb híján, hogy a laikus átlagfelhasználók, azok jó része nem feltétlen van ezzel tisztában, de azok ennyi erővel egy rakás más dologgal sem ami alap kellene legyen."érdekes módon a világ összes többi OS-e meg tudja ugrani az elképesztő truvájt, hogy nem indul újra amikor nem kéri erre a user."
• Set Active Hours for Windows Update in Windows 11
• Schedule Restart for Windows Update in Windows 11
• Pause and Resume Updates for Windows 11Az előbb lett linkelve, hogy a Windows 11-nél is eleve beállíthatja a felhasználó mikor induljon újra a Windows Update miatt a rendszer, sőt 35 nappal magát a frissítést is tudja halasztani ha épp nem alkalmas.
Jó, persze tudjuk, most megint az fog jönni otthon a fotelből, de hát azt sem tudják a felhasználók, hanem bemondásra csak a 0.01%-ok, hiába van ott az orruk előtt a gépházban a beállítási lehetőség, sőt jelenik meg frissítés után az asztalon külön ablakban és / vagy a tálcán az értesítés, stb.Megjött az újraindítás nélküli foltozás lehetősége a Windows 11-be
Na, ezt sem már csak az kis L betűs kedvencei tudják.
-
Chiller
őstag
válasz
King Unique #50 üzenetére
Elmagyarázom miért nincs köze: gondolom akkor Te azt is elvárod, hogy ha bedugod mondjuk a porszívót, a vasalót, vagy a mosógépet, konzolt, projektort, tévét, vagy bármi mást, hogy egyből induljon el.
Valaki okos ember anno kitalálta a ki-bekapcsológombot. Nem véletlenül.
A telefon az telefon (android nem indul el tudtommal, iphonem sose volt sose lesz), a pécé meg pécé. A winfos meg winfos, mert az egy tök külön állatfaj
-
válasz
King Unique #48 üzenetére
nem, nem közismert.
van fasz tudja hány milliárd usere a Windowsnak, ebből pont ugyanennyi mínusz 0.01% tudja. a többi meg azt látja, hogy "megint újraindult ez a hulladék, mikor senki nem kérte rá"
akkor talán. talán nem a mindenki más hugyozik széllel szemben.érdekes módon a világ összes többi OS-e meg tudja ugrani az elképesztő truvájt, hogy nem indul újra amikor nem kéri erre a user.
pff, hogy mennyire hiányzik moonman...
-
King Unique
titán
Olyat miért állítasz ami nem lett leírva, már csak így megy máshogyan nem?
Igen, eleve közismert a "Patch Tuesday" 2003 októbere, vagy jó 22 év óta, ezen nincs mit firtatni. Vagy ha esetleg nem sikerült volna a frissítés részét megfelelően értelmezni, akkor azt jelenti, hogy akkortól elérhető a Windows Update-en a havi "B" kumulatív frissítés, nem feltétlen azt hogy percre pontosan este 7-kor fog automatikusan települni, bár ha akkor nyom rá manuálisan a felhasználó a keresésre vagy akkor futtat automatikusan keresést a Windows, akkor akkor fog.
-
Chiller
őstag
válasz
King Unique #46 üzenetére
Ez szalmabáb érvelés. A telefon töltőre rakásának semmi köze a windows updatehez. Amúgy az én telefonjaim nem csinálnak ilyet.
-
King Unique
titán
Előbb még alvó állapotról és abból történő ébresztésről volt szó, nem teljes kikapcsolásról. Ha ki van kapcsolva a laptop és azon a Windows 10/11, nem csak lehajtva a fedele és azzal alvóba rakva, akkor normál esetben az nem szokott csak úgy bekapcsolni. Max. a Modern Standby kavarhat be, már ha támogatja az eszköz és nincsen kikapcsolva.
Ja, annyira elmebeteg ötlet, hogy pl. okostelefont is kikapcsolod vagy lemerül, rádugod a töltőre, aztán magától bekapcsol.
-
hagyd. őnála senki sem tudhatja jobban mit akar a felhasználó. hisz mindenki tudja, hogy ismert időpontban (minden hónap 2. keddje 19 órától) frissül a Windows. mint az közismert
-
ddekany
veterán
válasz
King Unique #40 üzenetére
De, totálisan utolsó elmebeteg ötlet, hogy alapértelmezésben, egy gép magától bekapcsolódjon, miután kikapcsolta a felhasználó. Persze, tudom, a felhasználó a hülye, miért nem ássa fel az erre vonatkozó beállításokat...
-
King Unique
titán
Milyen frissítés után, ezt is 5-6 vagy netán 10 évvel ezelőtti tapasztalatokra alapozod és általánosítod most is, meg pláne hogy pl. nálam gond nélkül működik most a cikk alapjául szolgáló Windows 11-nél is?
"Felhasználói szemmel nézve akkor akarok újraindítani, amikor én ráérek, nem akkor, amikor a rendszer úgy gondolja."
• Set Active Hours for Windows Update in Windows 11
• Schedule Restart for Windows Update in Windows 11
• Pause and Resume Updates for Windows 11Nem mintha eddig nem lehetett volna ezt mind beállítani a Windows 11-nél alapból és a Windows 10 újabb verzióinál is jó 5-6+ éve, eleve a felhasználó határozhatja meg mikor akar a kumulatív frissítés telepítésének véglegesítéséhez újraindítani, ami ütemezéssel akár kb. 1 héttel is halasztható, annyinak azért már elégnek kell lenni.
-
válasz
King Unique #40 üzenetére
Az a baj, hogy ezek hajlamosak újra bekapcsolódni, ha pl bedugsz egy új egeret, vagy egy-egy nagyobb frissítés után.
Ha már napközben cseszett rá a felhasználó,
Felhasználói szemmel nézve akkor akarok újraindítani, amikor én ráérek, nem akkor, amikor a rendszer úgy gondolja. Mi van akkor, ha egész nap meetingekre rohangálok és nincs 5 percem mert folyamatosan kell a gép? Este meg utazok, reptér, akármicsoda, és rohadtul nem örülök annak, ha elkezd magától akciózni, mert ott van megnyitva x alkalmazás y ablaka ami újraindításkor elvész, ezért hibernálok (tudom, ez meg az alkalmazásfejlesztők sara....). Ritkán van ebből gond, de akkor bosszantó tud lenni. -
ddekany
veterán
Céges Lenovo csakis leállítást kap itt is. A sleep eleve döglődött rajta, gyakran meg se moccan amikor keltenéd, vagy néha kékhalál. Szerencsére önakaratból felébredés gond ezzel még nem volt, mert rendszergazdai jogosultság híján nem is tudnám tán átállítani amit kell...
-
King Unique
titán
Ha már napközben cseszett rá a felhasználó, hogy telepítse a kumulatív frissítéseket, ami amúgy alapértelmezés szerint automatikusan csak havonta 1x (!) van és eleve ismert időpontban (minden hónap 2. keddje 19 órától), akkor annyira nem feltétlen utolsó dolog, ha az aktív használaton kívüli időszakban oldja ezt meg a Windows.
De ha az előbbi zavarja a felhasználót, akkor mondjuk nem mintha akkora kunszt és újdonság lenne az energiagazdálkodásnál kikapcsolni az ébresztési időzítőket, hálózati vezérlőnél és perifériáknál (pl. egér) is hogy felébreszthessék az eszközt, stb., aztán akkor nem fog éjszaka emiatt bekapcsolni, ilyen egyszerű.
-
Nekem egyszer volt ilyen, valamiért felébredt, aztán néztem csak, hogy melegszik a táska kívülről.. fasza. Utána kapcsoltam ki az összes wake timert, ami úgy is maradt egészen a következő win update-ig. Biztos ez is olyan, amit registry túrásból vagy GP-ből nagyon jól lehet szabályozni, de ha csak userként használni szeretném a gépet, akkor jó nagy szopás lehet belőle, az is tuti.
-
tlac
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #36 üzenetére
inkább csak
"Oops, something went wrong" -
cog777
senior tag
“Notebook táskába zárva ez pláne vicces lehet.”
Nekem a modern standby a szivfajdalmam… pont kepes random gepenkent megfoznie es lemeriteni a gepet a taskaban. Erdekes hogy az olcsobb laptop nem csinalta, 2 ceges HP es Dell meg igen. A cegnel az utobbinal le is tiltottak a stand by-t, csak shutdown van.
A cegnel amugy Software Center nevu progival teritik az alkalmazasok frissiteseit… akkor mar ezek szerint van mar par letezo megoldas -
-
sbela
csendes tag
És a parancs soros verzió pedig így fog működni:
C:\> apt-win update
C:\> apt-win upgrade
-
ddekany
veterán
Meg még fel tud ébredni a gép éjjel frissítést telepíteni is! Legalább is pár éve tuti, hogy csinálták. Én meg felébredek 4-kor, hogy miért úszik kék fényben a szoba. Notebook táskába zárva ez pláne vicces lehet.
Másik, mikor egy másik gépen intéző/Total csinálna valamit egy megosztott mappában, az is felébresztheti a cél gépet.
Az összes autó-bekapcsolásban az a legjobb, hogy ha nincs beállítva hogy hosszú inaktivitás után magától kikapcsoljon a gép, akkor egyirányú dolog. Magától felébred, aztán ha egy hét múlva jársz arra következőnek, akkor...
Szóval Window-os gépet nem egyszerű tuti biztosra kikapcsolni. Vagy bekapcsolva hagyni. Sosem tudhatod, mit találtak ki épp, mivel elmebetegek.
-
nubreed
veterán
válasz
noPublicFG #10 üzenetére
Pont azt akartam írni, hogy ha ezt tényleg beleteszik a W11 -be, akkor legalább opcionális legyen és a usernek legyen lehetősége megválasztani, hogy a kötelező biztonsági frissítésen felül mit akar még telepíteni, ha egyáltalán akar bármit is. Bár itt inkább a power userekre gondolok, nyilván.
-
Chiller
őstag
De jó is lesz.
Múltkor is 2 órát kellett kínlódnom, mire rájöttem, hogy a win update elb@szta a laptop Nvidia VGA drivert és azért nem ment egyik játék se. -
aprokaroka87
nagyúr
Tehát ha jól értem itt többek között arról lenne szó hogy a gipsz jakab app tudna frissülni ha igénybe veszi az adott api-t?
-
King Unique
titán
Persze hogy régebben, mert ezt a kumulatív frissítés utáni automatikus újraindítás rinyát max. a Windows 10-nél és annak is csak a korai verzióinál lehetett ellőni, ellenben azóta már nem és rég okafogyottá vált, mivel számos beállítási lehetőség van ennek elkerüléséhez, ami korábban a téma topikjában el lett magyarázva.
-
Szerintem akkortájt alapértelmezetten simán elkezdte felrakni háttérben, anélkül, hogy szólt volna, aztán egyszer figyelmeztettett és ha épp nem volt jó az időpont, akkor leokéztad az ablakot, aztán 2-3 ilyen után meg fogta és újraindult magától. De lehet nem emlékszem pontosan, régen volt, és hála az égnek mostanában nem ennyire agresszív.
Egyébként meg azért, mert a felhasználó alapból dolgozni szeretne a gépen, nem az újraindításokkal szórakozni...
A másik dolog amit nem érek fel ép ésszel, hogy miért nem lehet valahol a control panelen egy beállítással kikapcsolni az összes wake timert. Agybaj, hogy egyesével kell kikapcsolni minden usb-s eszközre, hogy random (pl véletlen egérmozgásra vagy gombnyomás) ébressze fel a gépet. Aztán persze powershell scripttel kikapcsolom mindenhol, de jön valami update, és újra visszaáll... agyrém.
#23 Armagedown: ezzel részben egyetértek, de szerintem egy időben ezt akkoris túltolták. Dobja fel az értesítést ha újraindítást kér, de ne induljon újra magától, hacsak nem a felhasználó maga ezt beállította, vagy GP-ból beállítják neki.
-
Armagedown
őstag
Itt lehetséges olyan felügyelet nélküli telepítő válaszfájt készíteni, ami telepítéskor legyalulja a kiválasztott bloatware appot.
De sok más oldal is van, amivel könnyen készíthető ilyen. -
Armagedown
őstag
Azért ez az alapértelmezett beállítás, mert a Windows az átlagos felhasználóknak készült, számukra meg kényelmetlen megvárni a Windows frissítés befejezését, még akkor is, ha ez nem sok idő.
Viszont fontos, hogy települjenek a biztonsági frissítések, amit csak újraindítással lehet telepíteni, ezt az átlag felhasználó nem tenné meg, halasztaná a végtelenségig az újraindulást.
Sajnos alkalmazkodni kellett a felhasználókhoz, ez nem csak a Windowsnál vehető észre, az Apple rendszerei már a kezdetetől fogva ilyenek, nem adják az átlag felhasználó kezébe a döntést. -
jerry311
nagyúr
hogyan lehet alapértelmezetté tenni egy olyan beállítást akár csak home Windowson is, hogy induljon újra mindenképp pl egy prezentáció tartása közben a gép??
Egyreszt igen, masreszt meg mi a faxert nem inditotta ujra a felhasznalo elobb?
Mert azert alapbeallitasokkal nem volt olyan, hogy telepult egy Windows frissites es AZONNAL ujraindult barmit is csinalt a felhasznalo. -
válasz
Armagedown #19 üzenetére
Na igen, mondjuk ez kis cég volt, ahol nem volt központi management, de akkor is, hogyan lehet alapértelmezetté tenni egy olyan beállítást akár csak home Windowson is, hogy induljon újra mindenképp pl egy prezentáció tartása közben a gép??
Lehet a rendszergazda volt béna, de ez utóbbit viszont nagy cégnél láttam, szidták a kollégák rendesen. De most már egész értelmesen működik, a példák, amiket írtam még régebben voltak.
-
Armagedown
őstag
Nem az operációs rendszere hibája az, hogy a rendszergazda alkalmatlan a feladatait elvégezni.
Angol verzió esetén el kell indítani a Gruop Policy Editort, majd kiválasztani a következőket: Computer Configuration, Administrative Templates, Windows Components, Windows Update.
Majd itt ki kell választani a No auto-restart with logged on users for scheduled automatic updates installations GPOt majd Enabledre kell állítani.
Ha pedig nem érdető el a Csoportházirend, mert Home verzió van a gépekre telepítve, akkor szüneteltethetőek is a frissítések maximum 7 napig, ezt a Gépházban a Windows Update beállításainál találhatod. -
Lacccca87
addikt
Mert talán amikor legutóbb elkezdték feltölteni ezekkel az "alap" programokkal akkor kaptak egy trösztellenes pert a nyakukba.
El kellene dönteni végre hogy mit akarunk. Csúnya windows, nem hagy teret a fejlesztőknek mert a saját cuccukat erőltetik, vagy legyen benne minden.
-
hogy a Skype-ot fel tudtad rakni sima exe-ből telepítve meg a Store-ból is. ez két teljesen külön alkalmazás. az, hogy ugyanúgy hívják őket, ugyanúgy néznek ki és ugyanarra valók, kizárólag a userek összezavarása miatt van.
a Teams esetében ezt sikerült azzal tetézni, hogy volt Teams meg new Teams, meg települt az Office-szal is egy.
lásd:
-
Clorf
tag
válasz
noPublicFG #10 üzenetére
Nálam melós notebook ra (HP) az okos update letöltött egy olyan bios-t ami nem volt jó hozzá... szerencsére a dual bios megmentette, de utána azonnal O&O shut up-al tiltottam minden automatikus frissítést -.-
-
martonx
veterán
Na ja, valami ilyennek kellene a windowsban alapból lennie, a Total Commander mellett.
A pár program amiket alapból tolok fel win11-re: Terminal, Winget és Total Commander.
Érthetetlen, hogy felrakok egy 20GB-s win11-et, és ez a pár mbyte-nyi program miért nincs az alap programok között. Bár talán a Terminal mintha a latest win11-ben már benne lenne. -
JasL
őstag
Próbáljátok ki az UnigetUI nevű szoftvert, aztán nem is fog érdekelni a továbbiakban, hogy ez a WU cucc eljön-e
Grafikusan kezeli a winget, chocolatey, pip stb csomagokat, van keresője, felismeri a már telepített programokat is, egy k*rva jó eszköz! Folyamatosan frissül, de már elég idős hozzá, hogy minden van benne, amit imádtok! Ja és open source és free. Természetesen tud jóváhagyásra frissiteni, kezeli a notification, privileged install-t is tud, ha az adott szoftver igényli, stb. Épp csak kávét nem főz neked!
Screenshotok is vannak a linkelt oldalon hozzá.
-
Fúú nagyon ellene vagyok! Végre megtaláltuk azt a grafikus meghajtót, amivel futnak a CAD programok összeomlás nélkül! Elég kellemetlen lenne, ha mindent is frissítene magától!
-
Findzs
addikt
Csak az a fura, hogy ezt évek óta meg lehet csinálni még a win 10 en is rendszergazdai parancssorból a
- winget upgrade
- winget upgrade - all
parancsokkal.
Mi tartott eddig, hogy beépítsék az update be?És tényleg gáz, hogy a linux régóta alapból tudja ezt
-
E.Kaufmann
veterán
Azt támogatom, hogy ne kelljen x féle oldalról x féleképpen frissíteni, hanem (kikapcsolhatóan és halaszthatóan!!!) a WU ezeket is frissítse. De én is attól tartok, hogy csak belassítja majd a frissítéseket. Előtte inkább írjanak egy teljesen új WU rendszert, ami jó is, valamint egy rendes kereső sem ártana.
-
-
scdlsc
senior tag
Én csak játékra használom a Windowst, szóval nem igazán használok a launchereken kívül mást, de nem az lenne itt is a jó megoldás, ha lenne a programoknak egy Windows Store-os változata, amiknek a frissítését az intézné? Oda meg csak jóváhagyás után kerülhetne fel minden frissítés.
-
Jó reggelt kívánok. Amúgy a vírusirtók egy része tartalmaz programfrissítő komponenst, azok valahogy megoldották API nélkül is.
-
így a cég az összehangoláshoz a jelenlegi Windows Update rendszert használná.
azt a Windows Updatet, amelyik annyira rohadt lassú, hogy mire egyáltalán megszüli, hogy melyik frissítés is hiányzik a gépről, nagy nehez elkezdi leszenvedni azt magának, addigra egy átlag Linuxon minden szoftver frissül, a kernel frissül, újrabuildelődik, aminek kell és újra is indítok?
de jó lesz
-
Előbb-utóbb csak eljutunk a Linuxon használt csomagkezelőkig itt is...
Mondjuk a kedvencem az volt, amikor valamelyik csodás Win update után elkezdtek újraindulni update telepítések miatt a gépek pl egy meeting alatt, hétvégére otthagyott számítások alatt, vagy bármilyen egyéb alkalmatlan időpontban, és ezt a csodás funkciót nem is lehetett könnyen kikapcsolni... aztán persze rendbetették, de akkor is. -
drsanya
aktív tag
Üdvözlendő lépés, leegyszerűsítené a hardver-szoftver frissítési folyamatokat, de számos biztonsági kérdést is felvet azért. Várjuk ki a végét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged