Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Autós kamerák
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Új vertikális egeret dob piacra a Logitech
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
attilam #20748 üzenetére
Mi nem tud csatlakozni az AP-hez? Nálam két AX53U MESH-ben stabil egymás közt 24.10-el (amíg nem cs#sztetem őket mindenféle optimalizálás felkiáltással)
Bár van a naplóban pár fura bejegyzés, mindenféle Kernel warning-ok, de pl a kapcsolaton keresztül elérhető eszközöket a Mikrotik routerem folyamatosan pingeli és rendkívüli kieséseket nem tapasztalok. -
vargalex
Topikgazda
-
Geth
veterán
válasz
attilam #19048 üzenetére
Amit a DHCP/RDNSS ad a kliensnek, azt én inkább csak egyfajta "ajánlásnak" mondanám. Mi a helyzet, ha az adott guest kliensen átállítják a DNS-t (nehezített pályán DoT-ra vagy DoH-ra)?
Néhány Android eszközön tapasztaltam, hogy ezt alapból csinálták (simán a gugli dns-t használták direktben, nem ment a helyi névfeloldás)...
Abszolút laikus vagyok a témában, amit eddig beállítottam guest hálózatokat, azoknál inkább a helyi hálót "védem", illetve sávszél farigcsálás megy, nem Internet szűrés. -
kutga
félisten
válasz
attilam #19048 üzenetére
Ha az interface-nél adod meg a DNS-t, az az adott interface-re vonatkozik. Ha azt szeretnéd, hogy az interface-re csatlakozó kliensek használják az egyedi DNS szolgáltató címét, azt a DHCP szerver beállításaiban kell megtenned.
Luci >> Network >> Interfaces >> LAN >> DHCP Server >> Advanced Settings >> kattints a + jelre a DHCP-Options résznél, írj be egy 6-ost, és utána vesszővel a DNS szolgáltató címét.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
attilam #18500 üzenetére
Szia!
Szerintem a problémát a
uci add_list dhcp.@dnsmasq[0].interface=br-guest
sor okozza (nyilván így a
del_list
sor is felesleges). Azt látom, hogy 2023.04.24-én került be a wiki-be attila-lendvai által. De ez így hibás, hiszen az alap konfiguráció szerint nincs interface definiálva, azaz a dnsmasq az összes interface-on hallgat. Így viszont csak abr-guest
-en fog... Vagy hozzá kell adni abr-lan
-t is, ha még nincs benne... -
Headless
őstag
válasz
attilam #17621 üzenetére
szia openwrt-vel nekem mt7621-el kb 7-8mb/s-et sikerült elérnem wireguarddal, az rpi processzorban jobb, viszont kérdés melyik verziós rpi. nem tudom az újak milyenek de 2,3-nál még azért eléggé nem volt mondhatónak a gigiabit lan teljes értékűnek. osztozott usb kulcsokkal a sebességen. szóval én az egyszerűség kedvéért mennék/maradnék az openwrt mellett nagy különbséget nem fogsz tapasztalni szerintem sebességben.
Másik az 1. esetben sem kell mindent routingolni, hanem elég a subnetet (192.168.X.0/24), az internet felé routingolást feleslegesnek érzem (0.0.0.0), ha csak az a cél hogy ftp.re másolj.
-
attilav2
őstag
válasz
attilam #16522 üzenetére
Miután a Luciban elrontottad a guest wifit volt factory reset ? Reset után csináltad újra parancssorból a guest wifit ? Ha miután a luciban elrontottad nem resteltél lehet hogy egy katyvasz jött létre a konfigban, és ezért voltak dhcp problémák. Ha volt reset akkor lehet hogy elgépeltél vagy kihagytál egy egy parancsot, és azért voltak gondok. Sajnos az OpenWrt-ben nincs beépített előre konfigurált guest wifi
Jó lenne ha a hozzáértők, vargalex, suste, készítenének egy scriptet ami a routeren futtatva létrehozza a guest wifit a megfelelő beállításokkal, akár interaktív is lehetne ez a script, rákérdezne a guest wifi ssid-re, jelszavára, melyik wifi interface-n(2.4 vagy 5ghz akarjuk létrehozni) stb. Guest wifi-be nekem is többször beletört a bicskám, úgyhogy inkább nem csinálok, szerencsére nem létszükséglet. -
attilav2
őstag
válasz
attilam #16503 üzenetére
Szia! Én Asus RT-AC1200GU-ra tettem fel 21RC1-t, és dhcp gondom még nem volt pedig már több hete tesztelem, egyedüli bug amibe belefutottam a hibás dfs 5ghz wifin, ha radart észlel előfordulhat hogy frekiváltás helyett az 5ghz elnémul, ilyenkor csak router reboot segít. Amin próbálkozol az is mt7621 SoC-os router mint az enyém. Nem lehet hogy a guest wifi nem megfelelő beállítása okozta nálad a dhcp problémákat? Ugyanis a guest wifit többféleképp is létre lehet hozni, luciban kattintgatva, ssh konzolban parancsokkal, scripttel (a Wiki ajánl guest wifit létrehozó scripttet ha jól rémlik). Hogyan hoztad létre a guest wifit?
Ezt írtad "Tehát ugyanaz az állapot megy ami az internetkapcsolat megszűnése előtt volt. Bár valahogy mindig a guest wifi hozzáadása után jelentkezett, de configból visszatöltöttem azt is."
-
vargalex
Topikgazda
válasz
attilam #16517 üzenetére
Ha etherneten is előjött a hiba, akkor viszont semmi köze a wpad-hoz (ezért kérdeztem a wifi-t).
A snapshot build-ek teljesen stabilak szoktak lenni, nálam még igazi hiba nem fordult elő, pedig mindig azt használok (sőt, forrásból build-elek). Annyi, hogy a letölthető firmware-ban nincs LuCI. -
vargalex
Topikgazda
válasz
attilam #16514 üzenetére
Szia!
Csak a wifi-s kliensek esetén jelentkezik a probléma? Az, hogy az újraindítás nem segít, kicsit fura. Ugyanis minden futás közben keletkező file a /tmp-ben jön létre, ami egy RAMDRIVE, azaz újraindítás, áramtalanítás esetén elveszti a tartalmát.
Ha csak wifi jellegű a hiba, akkor én megpróbálnám a wifi-iface-okra aoption wpa_group_rekey '0'
attribútum beállítását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PayPal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest