- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini PC
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nomac00
csendes tag
A moto hivatalos oldalán az apró betűs részben ez van:
UWB precision requires supported Android™ phone; UWB available upon future Android™ integration.Nekem úgy tűnik, az uwb bemérés csak androidos eszközökön működik.
-
vacs
veterán
Mit erősített meg Dani privátban?
A Moto Tag helyzetét az Apple telefonok is észlelik-jelzik!
Mivel kb 5 éve minden iphone-ban van uwb, így elég pontos lesz a helymeghatározás.
Ha csak az android telefonok vennék a jelet, akkor sokkal kevésbé lenne hatékony.
Végre egy Androidos telefonon is jó működő eszköz. -
-
-
-
blueye
veterán
Ez valószínűleg így van szerintem is, hacsak a GDRP
nem engedi alapból.
Mondjuk ez megkerdojelezi a Cross platformot...
-
blueye
veterán
-
-
-
Amennyire nekem világos lett az olvasottak alapján, az az, hogy mivel a telefonok amúgy is visszajelzik a helyzetüket a Google/Apple/Samsung felé, a tracker csak annyit csinál, hogy ha valahol lát egy adott azonosítójú telefont, akkor azzal vált üzenetet, ami alapján a telefon lejelenti, hogy az az azonosítójú tracker itt van a közelben. Ha több telefon van a közelben, akkor máris lehet háromszögelni. (Jó kérdés, hogy pl. próbál-e a tracker csatlakozni olyan wifikhez, amikre nem kell jelszó, asszem az Apple-é igen, de nem biztos, hogy jól emlékszem.)
Nekem is érdekes, hogy ez a protokoll mennyire hackelhető, szóval lehet-e abuzálni a telefont egy trackeren át, de remélhetőleg nem könnyen. Privacy szempontból meg nem hiszem, hogy nagyon aggályos lenne. -
-
st6969
őstag
válasz
Dare2Live #36 üzenetére
Pont azt csináltam (egyelőre ezt a Mobilarena cikket, mást még nem), de nem lettem okosabb, épp ezért kérdeztem.
#37 -Maci-
Hát az enyém se nem Apple, se nem Samsung, hanem Xiaomi, abból is egy 6 éves modell...
"Nem. Nem BT-on kommunikál."
Ehhez képest a cikkben meg ez van:
"Bluetooth 5.4-es szabványt és BLE-t használ a Moto Tag, ennek segítségével pingeli a közelében található vagy mozgó eszközöket."
Biztos jó cucc ez, csak még sikerült felfognom, hogyan is működik.
A kutya nem lesz meg... az a rész már az elején is világos volt, mivel (idegen) emberek telefonjának hatótávján belül kell, hogy legyen. -
-Maci-
addikt
-
st6969
őstag
Én sem nagyon értem...mindenki 0-24-ben a telóján bekapcsolt BT-vel mászkál, és engedi, hogy idegen eszközök "rácsatlakozzanak" és azok helyzetét még továbbítja is? Pl. az én telefonom is ezt csinálja, ha van a közelben ilyen kütyü? Pozíciót továbbít (használja az adatom)? Úgy, hogy nem is tudok róla?
-
rumkola
nagyúr
Szót sem értek az egészből, légyszi help! Ha ráteszem a kutyára, aki beszalad az erőbe 3-4km-t és eltűnik, akkor ezzel megtalálom?
-
Érdekes, hogy a Samsung Tag-et az iPhone sosem jelzi, hogy nálam van...
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
vacs
veterán
Ha jól értem, akkor az összes android telefonon kívül az iphone-ok is be tudják mérni a helyzetet?
Tehát így még pontosabb lesz mert bármilyen telefon tudja érzékelni? -
válasz
bollokcs80 #18 üzenetére
Ezért jó akár egy Moto tag, nem csak Samsunghoz jó (vagy az általunk választott Mitag duo, akkor ha ökoszisztémát cserélsz, ez menni fog ios-szel is - 4db volt 68EUR).
-
válasz
JamesFinn #22 üzenetére
"Kábel, nyűg, ha akksi, figyelni hogy az se legyen lemerülve..."
Ezt mondomAz autóban tölt valahonnan, ahol olyankor van táp, amikor mész vele. (Ahol tudsz neki stabilizálni valamiről 5V-ot.) El van dugva. Nem kell elemet cserélni. Egy 1,5x1,5cm-es zsákakku meg elfér.
Nekem ilyen megoldással van okosság az autóban, nem tegnap óta.
-
LouiS22
veterán
Ami ebben a cuccban abszolút design flaw: az elem cseréje. Kínszenvedés.
(Tavaly óta használom a cuccot, most kellett cserélni, hát mit mondjak: izzadtam, mire sikerült).
-
-Maci-
addikt
válasz
bollokcs80 #18 üzenetére
Az a baj ezekkel, hogy Apple csak Apple-val, Samsung csak Samsunggal. Ha jól tudom egymás jeleit nem veszik, az UWB megléte ellenére sem.
Ezért lehet jó a cikkben szereplő Moto tag, mert az kommunikál mindennel, amiben van UWB.
Ha jól értelmeztem a cikket. -
bollokcs80
Korrektor
-
-
JamesFinn
senior tag
En kettő ilyen tag-et használok, kb másfél hónapja. Egy a kocsiban, egy a fiamnál, a csomagjában,mivel sokat utazik. Eddig nekem nem volt vele bajom. Ha zsúfoltabb helyen van, gyakorlatilag pontosan bemérhető. Ha az autó a garázsban áll 2-3 napot, úgy már jóval (ha a szomszédos garázsban vannak, akkor a pozíció javul, gondolom az elérhető telefonokat meg pingeli) nagyobb kört mutat a tag. De nekem ez bőven jó. Előtte egy sim kártyás nyomkövetőt használtam, és gyakorlatilag az sem jobb, ellenben lassabb, a mozgást sokkal lassaban követi le, és az akksi sem birja 4 napnál tovább. Persze be lehet rajta állítani a pontosabb helymeghatározást, de akkor a nap végére teljesen lemerül. A moto tag eddig nekem bőven okés.
-
válasz
bollokcs80 #11 üzenetére
Egy reptéren azért nagy eséllyel sok olyan készülék lesz a közelében, ami UWB képes
-
Néztem ezt és a chipolot, meg pár másikatis, végül a mitag duo lett a befutó, és nagyon bevált.
Elem kapcsán sajnos ez is csak annyit ír ki, hogy akkumulátor rendben. Persze lehet, hogy ha merülőfélben lesz, pontosabban kijelzi majd...
Csak még példa a felhasználásra:
Bent van elsős kislányom táskájában egy. Négykor van vége a sulinak, de kedden sévsütörtökön edzése van négytől, ezért fél négykor jön ki. Azaz jönne, mert rendre elfelejti. A suli bejárata előtt várok, és ha 15:35-ig nem jön ki, röviden megcsippantom. Általában nrm is hallja a atanár, de ha igen, neki is segítség már, hogy nem kell emlékeznie, hogy a lányunkat leküldje.., -
blueye
veterán
válasz
bollokcs80 #11 üzenetére
Nem a te telefonodnak kell UWBsnek lennie hanem annak amelyik beméri.
-
blueye
veterán
Jó kérdés, gondolom mindkettő lehetett de ezt viragdani01 tudja megválaszolni
-
bollokcs80
Korrektor
Nem UWB-s telefonnal mennyire használható pl. egy csomag bemérésére külföldre utazva?
-
-
-Maci-
addikt
Én egy dolgot nem értek:
Ha UWB, akkor az Apple termékektől is fogad információt? Azok is "be tudják mérni"?
-
blueye
veterán
Az pont annyival kevesebbet is ér.
-
-
vence
aktív tag
Ha már Moto Tag és UWB ...
akkor - a több idegen márka mellett/előtt illett volna megemlíteni, hogy az Edge 50 Ultra is kompatibilis UWB-s készülék.
Egyébként köszi a tesztet!
Amazon site-ok szokták akciózni ...
aki esetleg kedvet kapott, 2-es, 4-es olcsóbb.
Utóbbi most € 111,- -
Ki kellett Google-znom, mi az az UWB, ki lehetne írni a cikkben, hogy Ultra-Wideband communication...
Meg 16k? Hát, ilyenem se lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged