Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Imi1981 #37739 üzenetére
Csatornaváltás lassúsága mit jelent? Mármint mennyi idő? Meg mihez, milyen márkához képest? Mert én most megnéztem, és TCL, Samsung, LG TV -n tökre azonos. Philips -en még rá tudok nézni később, de szerintem ezek után nincs sok jelentősége. Mindegyik okos TV.
Akinél nincs szinkronban a hang és a kép:
Próbáltátok beállítani a hang késleltetést? A 0 érték nem a kiindulási pont, így lehet állítani balra és jobbra is. Igaz, balra kevesebbet, de szerintem finomításhoz az is elég.Szerk.:
Természetesen (talán mondanom sem kellene) ez ott érdekes, ahol koaxon megy az adás. -
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981 #36709 üzenetére
A fényességet a DV fényes mód magyarázza meg, ugyanis ott túl van tólva minden köztes színnek a féyneereje a szabváynhoz képest elglaább a 2 vagy 3 szorosára. HDR-ből is kell lennie ilyen képmódnak.
A különbséget még a 2 gyári képmód különböző kalibrációja adja. Tedd DV sötétbe és hasonlítsd úgy össze a HDR10+-al, máris nem lesz meg ez a különbség.A HDR10+ és a Dolby Vision szabvány hajszál pontosan megegyezik (annyi, hogy a rendes dolby vision 12 bites a HDR10+ meg 10 bites, de ez most lényegtelen).
Ha kalibrálva van rendesen a tv akkor semmi különbség nincs DV és HDR10+ között.
-
kokokka
addikt
válasz
Imi1981 #36709 üzenetére
Hdr10+ kicsit olyan fénytelen, kontrasztalan olyan semmilyen.
Na ez mind nem igaz a a HDR10+-ra, még DV-hez képest sem. Az igazság az, hogy két szabvány versenyez ebben a ligában, de a DV lett a befutó. Ezt most már látni. Egy jó HDR10+ forrás ugyan olyan szép mint a DV, és ha nincs közvetlen össze hasonlítgatás, meg se mondja szinte senki egy vakteszten, hogy melyiket nézi. A streamingeket hagyjuk, vannak lehet nézni őket, azért úgy ahogy szépek is, de nagyon messze vannak attól, hogy mindkét szabvány megmutathassa rajtuk amit tud.
-
freeland0806
tag
válasz
Imi1981 #36692 üzenetére
Más C805ön is. Én azt vettem észre, hogy valahogy jobb a mozgás kezelése is (mindkét módban off pedig a rásegítés), színek is mintha másabbak lennének élénkebbek. Nekem jobban tetszik, mint a mozi képmód.
Más: olvastam, hogy a Netflix tervezi bevezetni a HDR10+ -t, vagy talán már be is vezette (?). Tévén nincs lehetőség beállítani valahogy, hogy Dolby Vision helyett HDR-ben nyomja a filmeket a Netflix? Csak kíváncsi lennék
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #36692 üzenetére
És végre javították azt a hibát, hogy ha mozi módban használom sdr tartalomhoz és elindítok egy dv filmet akkor dv fényes módban megy és ha leállítom vissza vált mozi képmódba! Ez eddig sose működött rendesen c745-ön. Ennek kimondottan örülök! Remélem még észreveszek pár pozitív dolgot.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Imi1981 #36179 üzenetére
A DSE nem olyan vészes ha megnézed, viszont egy korábbi TVn tapasztaltam hogy idővel tud rosszabbodni.
Nálad akkor annak nyoma sincsen?Nem hiszem, hogy visszaküldöm, semmi kedvem pluszban fizetni a szállításért. Ha rosszabbodna, akkor garanciát veszek igénybe. (A fokozatos DSE romlás esetén szerintem megilleti a garancia igénybevétele a fogyasztót)
-
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35960 üzenetére
Hmm, akkor mégsem ugyanaz a "fajta" hangcsúszásunk van... Állítólag Androidra van már One tv app, de tv-n nem fut (ebben a pillanatban olvastam egy másik topicban). Talán e jövőben...
Esetleg, ha egyszer lesz kedved, telefon tükrözéssel lejátszanál valami általad felvett videót? Csak kíváncsiságból, hogy nálad milyen, mert tükrözéskor a lebrutálisabb a hangcsúszás, simán van 1s is, de ott nem is lehet állítani -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35955 üzenetére
De jó, neked legalább lett megoldás. Én One-nal szenvedek továbbra is a hangcsúszással. De azt nem értem, hogy a csúszkával miért nem tudsz rajta javítani? Nekem átlagban 100ms késleltetés elég (van, ahol 200ms kell, bár ez ritka, inkább helyi tv csatorna, és itt már nagyon látványos a csúszás, ezt azért már észre lehet venni). 100ms-nál azért figyelni kell, de ha valaki "érzékeny" rá, akkor az is látható.
-
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35724 üzenetére
+ többiek
Köszi a választ, ezek szerint a frissítések ezzel nem foglalkoznak. Kár, baromira zavaró, bár sokan nem törődnek vele (nálunk sem tűnt fel a családnak, amíg nem hívtam fel a figyelmet rá, hogy nézd már a szájmozgást, csúszik a hang...).
Még jó, hogy én sem vagyok nagy tv néző...de ettől még ez szomorú.
A telefontükrözést meg külön sajnálom, mert a lányom táncol, át szoktuk tükrözni a videófelvételt, de a hangcsúszás tükrözéskor sokszorosa a tv csatornáknál tapasztalhatóhoz, az meg táncnál ugye különösen zavaró
A képminőség továbbra is remek, de a sok szoftveres sz.rság miatt soha többet TCL.Inkább rádobok még és lesz egy LG vagy Samsung OLED legközelebb.
-
Volband
tag
válasz
Imi1981 #34841 üzenetére
A game mode csak dolby vision játék módban engedi használni a képet, de hiába kapcsoltam ki, akkor is csak a többi dolby vision mód között váltogathatok. A mozgás menüben ha ki van kapcsolva A kép tisztasága opció, akkor nincsenek is csúszkák, decazvsem változtat semmit, ha bekapcsolom és 0-ra húzom.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
Imi1981 #33170 üzenetére
Esetleg egy próbát megérne írni a supportnak, hogy ez és ez van, a régi fw-el nem akadt és legyenek szívesek emailben elküldeni azt a verziójú img-t.
[link]Anno az MSI alaplapom biosánál volt egy bug, írtam a supportnak, ők meg kb 2 nap elteltével csatoltak mailben egy új béta bios frissítést, ami megoldotta a gondot. Rá 1 hónapra ki is került a weboldalukra a végleges, nem béta változat is, de pozitív, hogy így privátban előre megküldték, mikor jeleztem a gondot.
Hátha ennyit hajlandó megtenni a TCL is, egyben jó fokmérő, hogy valóban segíteni akarnak-e (ha már egyszer az szerepel az oldalon, hogy "Our dedicated staff will respond within 48 hours."), vagy csak dísznek vannak.
-
kenicsab
tag
válasz
Imi1981 #32037 üzenetére
Szia!
Én még az év elején küldtem vissza emag + videoton szervíz, akkor becsomagoltam mindent, mert nem tudtam hogy mi lesz a javítás vége, saját doboz, gyári pántok még a fólia is rajta volt, megúszta a tv egy alaplap cserével csak a csavarok feje volt összegányolva, mintha egészen más csavarhúzót használnának (szerződött sz.partner).
Szóval ha nem javítható v. nem éri meg, akkor csereutalvány, amit csak az összes tartozék meglétével lehet, elvileg.Eszerint dönts!
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #31677 üzenetére
Nekem is volt rajta ledszalag, nem szedtem le. Első alkalommal a Videoton szerviz vitte a tv-t, és hozta vissza. Persze a led szalag sérült kicsit. Másodjára otthon cserélték az alaplapot és akkor láttam, hogy a ledszalag egy része a hátlaphoz más része a kávához van ragasztva (C805), így csak elfordítani tudták a hátlapot, teljesen levenni nem. Ennek ellenére vigyáztak a szalagra.
Amikor végleg elvitték a készüléket persze levettem a szalagot (govee), de olyan sok helyen elengedte mindkét oldalt a kétoldalas ragasztó, hogy inkább levettem róla, és ha lesz új tv, akkor új kétoldalassal fogom feltenni.Egyszóval az a tanácsom, hogy közvetlenül a szerződött szervizzel vedd fel a kapcsolatot és ne vedd le a ledszalagot.
-
vata666
tag
válasz
Imi1981 #31659 üzenetére
Szia.
Én is Tarros vagyok. Optikai kábel,bkártya a tvkben. Ez kártya nélkül is csinálta a "cirkuszt". Szóval nem a kártya miatt van a problémam Sztem alap, hogy egy tvn ne legyenek ilyen anomáliák. Ma elvitték a készüléket. Jön egy másik. Kiderül, hogy milyen lesz. 4-5 tv van itthon, de egyiknek sem volt még ilyen problémája. Sőt, ilyet még kb sosem láttam, pedig ahogy írtam van egy TCL is. Eléggé lehangoló az ilyen probléma. Függetlenül attól, hogy jó készülék lenne. Akkor inkább marad a mostani vagy az új Samsung oled 77S95D. Abból már volt egy itthon. Mondjuk jó szar hangja van, de a kép piszok jó. És nincsenek anomáliák... Ami elég fontos, hogy ne kelljen agyfaszt kapni egy élvelezeti cikk használata közben. A TCL-t azért preferálnám, mert tud kb mindent is (kép,hang,appok). De nem szükséges ilyen áron... -
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #29994 üzenetére
A tuner nem igazán szól bele a képtartalomba. Gyakorlatilag a nagyfrekvenciás antennajelből demodulálja a digitális jelfolyamot. Én inkább a szolgáltatóra gyanakodnék, hogy kisebb sávszélességre átkódolja a jelet és ott keletkezik valami hiba, vagy csak a tv nem tudja kezelni.
Akárhogy is, ha valakit ez zavar, ellenőrizze, hogy más tv-vel nem jön a hiba, és ha nem, akkor vissza a készülék a feladónak. Javításban kár reménykedni. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
Imi1981 #29867 üzenetére
Én nem nézek sokat tv adást a c805ön (75ös) ,csak mozizni vettem
de hogy írjátok a hibáit, már kábel tvzek is rajta
(itt a digi kábel van más szolgáltatótól, a tv saját c tunerjével)) --akárhogy figyelem nem veszek észre hang csúszást ,de órákat nem is figyelem persze. 75"ban meg nem várok el hibátlan képet HD csatornától sem ---az előtte lévő LG 75ös ,igaz az egy alap tv volt-- se volt jobb ---és az azelőtt lévő 60" LG plazma se
Nálam alapban a TV csatornára kapcsol ahol utoljára volt bekapcsolás után ---de amit lefényképeztél az nálam is ilyen ,de nem is tudom mit kell nézni
mi volt más --talán a felső sorban voltak az alkalmazások -----ja amúgy nézek tv adásokat is csak egy kissebb hisense tvn
arra jó az a méret is
-
bnorci71
addikt
válasz
Imi1981 #29869 üzenetére
Akkor nem lehet, hogy M4 Sport adás hiba?
Jut eszembe van szolgáltatói boxom a polcon kipróbálom ma azzal.
Az Oled706 visszaállításán is gondolkodtam összehasonlításnak.
De lehet ha EUsporton megy ugyan az az adás oda fogok kapcsolni.Kép szétesést én is írtam 100/100 jel minőségnél, de még nem volt időm kimászni a padra a 50-70fokba az erősítőn tekergetni
-
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #29865 üzenetére
Nem a mélységélesség az, amire én gondolok
Lehet, rosszul fogalmaztam a "mosottsággal", inkább olyan festményszerű, részlet nélküli.
Ilyesmi effekt (csak persze nem ilyen elvadult színes, de ebből érthető szerintem):
Azért fura, mert az előtérben semmi hasonlót nem tapasztalok. Streamingnél nincs ez, de tv adásnál és főleg mirroringnál igen.
Valószínűleg az ok a nem elég jó minőségű forrás, ugyanakkor egy 10 éves középkategóriás Samsung sokkal, de sokkal szebben skálázta fel ugyanezeket a felvételeket, amiket most a 65C805 nem képes.
(minden képjavító kikapcsolva, élesség 0-án) -
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Imi1981 #29561 üzenetére
Éppen valami hasonlót szerettem volna megfogalmazni én is, de megelőztél. Lehet, hogy már túl szakmai szintre emelkedett a beszélgetés és nagyrészt nem is értem, de ha a párbeszédek mentén újabb dolgokra derül fény, ami esetleg a megoldás felé viheti a dolgokat, akkor éppen emiatt történnek ezek az eszmecserék. De ha végigveszünk minden lehetőséget és végül mégsem oldja meg a problémát, legalább kiderült és tudjuk, mit sem tehetünk azért, hogy pl. az akadásokat eltüntessük, már akinél ez létező jelenség. Mások szerencsések, én mondjuk még nem tudom, melyik csoportba tartozok, mert egyelőre nem tudom használni a tv-t (C805), tehát ilyen mértékben nincs tapasztalatom. Egyénenként változnak az ingerküszöbök, bármiről is legyen szó, de én pl. úgy vagyok sok mindennel, hogy képes vagyok akár órákat, napokat tölteni azzal, ha problémám van valamivel, akkor próbálok utánajárni és többnyire meglesz a megoldás. Ezek a szakmai beszélgetések is olyanok számomra, ahol új dolgokat megismerek, bővülnek az ismereteim és jobban átlátom a dolgokat.
Arról meg nem is beszélve, tegyük fel, hogy a végén kerül valami megoldás több ember problémájára, akkor milyen hálás lesz érte minden érintett és kész p*csa, meleg málé az ölébe hullik a megoldás kulcsa, aztán máris szalad a távirányítóhoz, hogy beállítsa a megfelelő értékeket a gondtalan mozizás élményének eléréséhez 🤭
Én ezúton köszönöm mindenkinek, aki a hozzáértésével hozzájárul a problémák megoldásához.A külső lejátszóval kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy többen a Firestick-et emlegetik, mint egyik legjobb megoldás, nekem viszont Mi TV Stick 4K van, ami a jelenlegi összeállításban, bár FullHD tv-n nézve szerintem problémamentes és számomra elég gyors is. Akkor elvileg ugyanez várható a TCL tv esetén is? Nyilván, amennyiben nem indokolt a használata, úgy hanyagolnám, hiszen pont az lenne a cél, hogy plusz eszközök , távirányító, stb. nélkül érjem el a kívánt tartalmakat
-
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981 #29438 üzenetére
TV adást szerintem kevés felhasználó néz, így nem releváns a felhasználók többségének.
Ráadásul itt is sok komponenses lehet a hiba. Közel sem biztos, hogy a készülék hibája.A visszaváltás problémája sem jelentkezik mindenkinél. Volt erről is szó, hogy mit és hogyan kell beállítani, hogy jó legyen, ami volt akinél meg is javította...
Nem az a kérdés, hogy jelen vannak-e a hibák, hanem valójában hány fórumtársat érint itt....
-
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #29020 üzenetére
Tudhatják ezt TCL-éknél. Van ez az audio delay beállítás, itt javasolta valaki. Kipróbáltam, valóban lehet vele igazítani a hangot tv adásoknál, és ami a legmeglepőbb: csatornánként (!) megjegyzi az értéket, tehát akár minden csatornára külön érték beállítható.
Én viszont azt figyeltem meg, hogy ez a hang csúszás változó még adott csatornán belül is: hol jó, hogy nem, és különböző mértékben csúszikHa ez így van, akkor az audio delay sem megoldás, mert amit egyszer beállítasz, az máskor nem lesz jó
-
BlueSteel
tag
válasz
Imi1981 #28878 üzenetére
Nem Netflixen. Hálózatról játszom le a filmeket, gyári lejátszóval/KODI-val.
A KODI sem tökéletes amúgy, időnként produkál hibákat/helyi hálózatot hajlamos nem észrevenni, most nem teszteltem még annyira notóriusan de el tudom képzelni, hogy ott is megjelennek ezek a hibák.
Illetve szerintem elvárható lenne, hogy a TV saját gyári lejátszója ne produkáljon már ilyen hibákat...
-
klaya86
senior tag
válasz
Imi1981 #28527 üzenetére
Nálam az a helyzet, hogy egy 50 colos Samsungról váltottam 65c645re. Normális adásnál nem látok különbség, csak a sport esetében, ahol a Samsungon kiemelkedően szép volt a kép. Viszont mióta megvan a Tcl, nem igazán néztem sportot még, így nem tudom, hogy korábban is ilyen közepes minőségű volt, vagy sem. Most vagy az van, hogy a Samsung ugye kisebb volt és azonos felbontás mellett ugye élesebb+ jobb felskálázás. Vagy a digi közelben rontott a minőségen,vagy a kettő kombinációja . Mindegy igazából. A lényeg, hogy a hd sport adások kb SD színvonalúak nálam. Annyira nem faxa.
-
Imi1981
veterán
-
Lackó1984
tag
válasz
Imi1981 #28096 üzenetére
a dv anyag dv sötét módban indul
Ez nálam is megvan. Bárcsak ennyi lenne a baja....
Fényerő ingadozás SDR-nél van, DV-nél nincs.
Mikroakadozás is SDR sötétebb jeleneteknél fordul elő, DV-nél kevésbé.
V098-al a DV is rettenetes volt, V101-el is. Jelenleg M999V9 van rajta.Olyan ez a TCL, mintha egy Ferrarit egy féllábú, vak sofőr vezetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Streaming vs kábeltévé: feldarabolják a Warner Bros Discoveryt
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest