- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenicsab
tag
válasz
phanonym #37542 üzenetére
Szia!
Nekem 65C805 öm van még 2023 decemberi vásárlás , akkor volt 300k akciósan, az árkategóriában nézve bevált, tetszik.
Viszont ma más típust, márkát vennék.
A C655 ről lebeszéllek, mert nem mini led és nem olyan a háttérmegvilágítás, kontraszt, fekete stb.
Sztem megéri a felárat, még ha nem is ezt s márkát választod! -
kenicsab
tag
válasz
kokokka #36119 üzenetére
- thboxx
most néztem a Yamaha RXV-373 csak Arc csatlakőzással rendelkezik, ezért nem képes a Tv eArc módra
- kokokkaNos a kütyü rendelkezik egy Hdmi-audio kimenettel amit bármilyen legalább 5.1 erősitőre lehet csatlakoztatni normál Hdmi input! portra.
a tv eArc-nak (az eArc porton) látja az extractort és azonnal kezeli is , viszont felfelé nem konvertál pl D.Atm. , de DD+ igen és egyéb 5.1 formátumok.
Tehát,
Tv - extractor - AVR (hdmi input 1-2-3-4 stb.)
Kezeli a CEC-t, viszont a hangerőt nem minden esetben! -
kenicsab
tag
válasz
thboxx #36108 üzenetére
Szia!
Ami működhet az egy Hdmi audio extractor [pl. link] .
Kínából olcsóbb...
Nekem az erősítőhöz kellet, mert nem fogad eArc-ot egyáltalán pedig 7.1 Denon.
Mind a netflix mind a D+ 5.1 DD+ ban szólalt meg így , egy hátránya van, hogy bekapcsolás után mindig Arc módban indul és át kell váltani eArc-ra.
Láttam csak eArc-os változatot is.
Egyébként jó és elég volt neki a tv usb-je tápnak, igaz hub-on. -
kenicsab
tag
válasz
Hiei555 #33429 üzenetére
Az én információm szerint:
1. 14 napig visszaküldöd elállással, indoklással vagy anélkül, visszakapod a pénzed, majd választasz egy másik példányt, napi áron.
2. Reklamálsz garanciában, elviszik a szervízbe (SZ.Fehérvár Videoton) majd visszaküldik változás nélkül néhány ill. tetemes karc kiséretében, saját és 2 fórumtárs tapassztalata.
3. Nézed így tobább és ha esetleg kezdenek szaporodni a H. pixelek
és elérik a minimumot (t.sz. 16 fölött) akkor cserélik ill. csereutalványt adnak amivel a vásárláskori összeggel a napi áron tudsz választani másik tv-t!Kb. ennyi,,,
-
kenicsab
tag
válasz
gab1ka #33324 üzenetére
Bocsi, pontatlan voltam,
égész pontosan 5:51-6:02 amikor a drón követi a ladát akkor jobbra pásztázáskor amíg a horizon megjelenik,
enyhén szaggatt ill vibrál a kép.
Pc - Nvidia - Samsung FHD monitor!#33329Qtya123
Nem , ez így nem igaz nálam is azok a jelenetek akadnak amik a többiek által leírt és említett, azzal a kivétellel, hogy külső eszközről kevésbé,
pl Vérapó csak tv
3 test pr. csak tv -
kenicsab
tag
válasz
DeadmaN89 #33147 üzenetére
pl. a Firestick teljesen automata képkockasebesség váltásban, csak ugye elég zárt a rendszere,korlátozott a bővíthetősége,,,
a ATV box pedig képes programokkal eggyütműködni pl.
Smart-tube és Vimu autom.
és a tvquickactions pro pedig manuálisan kínál 5 módot a lejátszáshoza második üzemmód a CoreElec felület (Kodi) pedig teljesen automata képk. módban.
Természetesen háttértárról történő lejátszáshoz, pl DD 5.1 hang és HDR vagy Dovi képi formátumokhoz.
A streaming az megint más!Ja és Hdmi Cec segítséggel vezérelhető a tv távjával is, fordítva viszont nem, de 1 táv mindenhez még az AVR-t is tudja hange. szab.
-
kenicsab
tag
válasz
István 67 #32916 üzenetére
Szia!
a 65U8HQ 380k (emag), kifutott modell
IPS kijelző, 508 local zóna
Brightness: 500 cd/m² ; Static contrast: 1200 : 1
én az 55-st póbáltam de 10ből 8x csak PCM 2.0 hangot sikerült kicsikarnom belőle 3 félét is + sw update!a 65C765 342k (emag)
VA kij. 1008 local zóna
Brightness: 600 cd/m². Static contrast: 6000 : 1Szerintem TCL
-
kenicsab
tag
válasz
Qtya123 #32499 üzenetére
Nos kiváncsiságból megnéztem:
tv kodi: (Dovi) belepörget 2x állt meg teljesen akkor 2 kép vibrált felváltva, full fagyi majd újraínditotta a tv-t, 2x !
tv gyári mediaplayer: (HDR10+) akad
külső G1+CoreElec: (Dovi) szintén akad
pc Nv. RTX 2060: HDR akad
Tehát ez a ríliz hibás!Erről ennyit!
Aki jól összerakott filmet szeretne Dovi-ban, az keresse az 1 rétegű változatokat "DV.UFO971" a file végén!
Nekem eddig mind hibátlan volt! -
kenicsab
tag
válasz
Qtya123 #32485 üzenetére
[Itt]
olvastam!Nálam ez a jelenet:
"Wolfs című film, 45:12-től, mikor Brad Pitt elindul a bárszék felé. Amíg sétál erős akadások vannak benne,"
-Wolfs.2024.2160p.ATVP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265-FLUX.mkv-Még PC-n is akad HDR-ben is, szóval konténer hiba lehet!
Tehát akinél szintén akad, az ne keresse a hibát tovább! -
kenicsab
tag
válasz
soldi3r #32472 üzenetére
Sziasztok!
Az egyik külfóldi fórumon olvastam, hogy Angliában a TCL elismerte a sw-s akadozást és a reklamáló tulajdonosoknak ingyen adnak egy G. chromecast-ot fájdalomdíjként.
Már többször volt szó róla, hogy akadásokra a külső dedikált médiajátszó a megoldás, ami azon is akad arra nincs megoldás az adott típúson belül. -
kenicsab
tag
válasz
TheMartin03 #32313 üzenetére
Bocsi!
Most látom hogy az 5 év is kritérium!
-
kenicsab
tag
???
Srácok!Már most 349.900,-
TCL 65C765 TV - Árak, olcsó 65 C 765 TV vásárlásÁrukeresőhttps://www.arukereso.hu
Válogass több ezer bolt ajánlataiból az Árukeresőn. Találd meg a legjobb ajánlatot a legolcsóbb áron! Ezt Neked is látnod kell. Raktárkészlet információ
-
kenicsab
tag
válasz
TheMartin03 #32302 üzenetére
Szia!
Nálam 65" kb 2,5 méter immár 10 hónapja 55" után és hibátlan élmény, még a feliratos filmek is.
Múltkor megmértem és kb 14cm veszik a 21:9 szélesvásznú filmek esetében az átlóból.Vannak grafikonok és táblázatok amiből az derül ki, hogy minnél kissebb a felbontás, annál messzebről kel nézni és fordítva.
Én úgy szoktam viszonyítani hogy ha kb a jelenetben a szereplő a derekától a feje búbjáig látszódik, akkor az arca-feje mérete arányában megegyezzen egy elő beszélgetésben a veled szemben álló beszélgető partner arc-fej méretével.
Nem tudom érthető-e igy? -
kenicsab
tag
Koax vs. optika
Idézet a Wikipedia-ról:
"Alapsávú koaxiális kábel[szerkesztés]BNC csatlakozó
Ezt a koaxiális kábelt régebben elterjedten használták számítógépes lokális hálózatban, valamint távbeszélőrendszerekben is nagytávolságú átvitelre. A mindenkori sávszélesség a kábel hosszától függ. 1 km-nél kisebb távolságon 10 Mbit/s-os átviteli sebesség valósítható meg.
Ezt az átviteli közeget régebben elterjedten alkalmazták az Ethernet hálózatokban, ahol megkülönböztetünk: vékony koaxiális (10Base2) és vastag koaxiális (10Base5) kábeleket. A típusjelzésben szereplő 2-es és 5-ös szám az Ethernet hálózatban kialakítható maximális szegmenshosszra utal: vékony kábelnél ez 200 méter, vastagnál 500 méter lehet. A digitális átviteltechnikában vékony koaxiális kábelek használatakor csatlakozásra BNC (Bayonet Neill-Concelman) dugókat és aljzatokat használnak.[5]"- [optikai] -
Szerintem az adatok magukért beszélnek.
Tehát az optikai kábel azért jó, mert jobb...
-
kenicsab
tag
válasz
Qtya123 #32142 üzenetére
Sziasztok!
Nálam 65c805 is akanak az említett videók belső felületen,
de nem akad PC-n Nvidia, Kinhank G1 + Coreelec, viszont van ami Firestick-en is, pedig van AFR (képkockaseb. egyeztetés)!Ami elgondolkodtató, hogy mindenkinél ugyan ott akad u.olyan készüléken az lehetne sw-hiba, de hogy egy másik felületen más hw-en és sw-en is ugyan ott akad az már elgondolkodtató lehet hogy a videó kódólása ill. konténere nem kompatibilis az eszközzel?
Mert más forrásoknál nem jellemző, főként streaming esetében.Tudom nem vigasztaló hogy pl. streaming. miatt vásárolt készülék nem hibamentes, de ezek közül kell választani:
1. így nézem
2. másik típust v. márkát választok
3. csatlakoztatok hozzá külső media-playert (asztali v. stick)
Mindkét megoldás töbletköltséget jelent.U.i.: Még várom a legújabb frissítést a mi most csak beta verz. létezik, mert azt olvastam róla hogy nagyon hajaz az új 2024-es modellek menüjére, hátha a látványon túl mást is fejlesztettek benne.
-
kenicsab
tag
válasz
d.véderjoe #32090 üzenetére
Szia!
A 29 és 30. perc között, amikor elindul a nyársalt-tól az ablakhoz és a fenyőnél megáll. -
kenicsab
tag
válasz
Imi1981 #32037 üzenetére
Szia!
Én még az év elején küldtem vissza emag + videoton szervíz, akkor becsomagoltam mindent, mert nem tudtam hogy mi lesz a javítás vége, saját doboz, gyári pántok még a fólia is rajta volt, megúszta a tv egy alaplap cserével csak a csavarok feje volt összegányolva, mintha egészen más csavarhúzót használnának (szerződött sz.partner).
Szóval ha nem javítható v. nem éri meg, akkor csereutalvány, amit csak az összes tartozék meglétével lehet, elvileg.Eszerint dönts!
-
kenicsab
tag
válasz
westcoastog #31927 üzenetére
Szia!
igen ez [link] a legutolsó OTA és nincs még img file, tehát jelenleg nincs vissza-fless!
-
kenicsab
tag
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V412.
TV models ....
98P745/98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list (https://t.me/tclupdates_discussion/145006)
V8-T653T01-LF1V412.001366
V412 OTA
[https://shorturl.at/0FFO2]
build date= Oct 22, 2024
build.date.utc= 1729532678
security_patch= 2024-08-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS27:user/release-keys
revision= 001366
OTA size= 1.89 GB -
kenicsab
tag
válasz
csokker8899 #31531 üzenetére
Szia!
[itt] van egy összehasonlítás és kb minimális a különbség! -
kenicsab
tag
válasz
boborján2 #31473 üzenetére
Nem tapasztaltam ilyet nálam.
c805 - Sony BD player - gyári lemez, hibátlan lejátszás, igaz csak 1080P, de nem is UHD BD ről volt szó!A sok hozzászólásból az derül ki hogy saját rendszerében van mikró akadás, nálam is!
HDMI-n külső forrásból elfogadható a lejátszás, pláne ha van kadencia helyes kapcsolat, ahogy azt már Vhiktor is írta!
-
kenicsab
tag
-
kenicsab
tag
válasz
gyuri00 #31204 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen van.
Az intelligens beállításoknál érdemes próbálkozni, azon belül az adaptív fényerő be v.ki és a gyorsmenüben (3 csík) az enegiatakarékosság ki be állításával. Az tény hogy nappal ablak közelében rengeteg fényerő kell a sötétebb jelenetekhez, illetve kópiákhoz! -
kenicsab
tag
Figyelem!
A tv-n 2 helyen is lehet párosítani a távot BT mód, de csak a távirányítók résznél fog működni!
Az előző távot pedig elfelejti.
A légegérhez viszont ez a működő:
BPR3S PLUS BT Air Mouse Voice Function IR tanuló TV 2.4G vezeték nélküli távirányító giroszkóppal Android TV Boxhoz/PC-hez.
Nekem is van hasonló de régebbi, kell neki az usb vevő és csak (2.4G -án műxik). -
kenicsab
tag
Sziasztok!
Srácok akinek van usb-s webkamerája, megnézné hogy kezeli-e tcl c805 s tv a kézmozdulatok-vezérlés módban?!
-Beállítások-
-Rendszer-
-Gesztusszabályozás-
-Engedélyezés-
Itt ugyan írja hogy a TCL CM10C kamerát várja,
De pont az a cél hogy kiderüljön más típust is elfogad-e.Köszönettel...
-
kenicsab
tag
NF. Firest. verz. 11.0.2
Nos sikerült letöltenem az Es File Explorer segítségével.
[link]
Simen települt a gyárira frissítéssel, viszont utána kiléptetett a fiókból és újra kellett kezdenem, mintha reset történt volna !!!
Egyelőre még nem látok különbséget, a hétvégén még vizslatom. -
kenicsab
tag
-
kenicsab
tag
válasz
Pendragon911 #29568 üzenetére
Szia!
Én fire st. 4K Max-ot használok (úgy tudom hogy a 4K sima nem támogatja HDR tartalmakat) és a TCL távja viszi a funkcióit is, term. 1-2 kivétellel. -
kenicsab
tag
válasz
BlueSteel #28964 üzenetére
Sziaztok!
Itt a riport:
c805 fw v135mediaplayer:
Part#1_4.mkv, akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nem akad
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , nincs hangKodi v21:
Part#1_4.mkv, akad
VC-1_29.970_sample.mkv, megáll a kép
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , csúszik a hangFiretv stick 4K Max:
Part#1_4.mkv ,akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nagyon akad
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , csúszik a hangNvidia GTX win11:
Part#1_4.mkv, nem akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nem akad
VC-1_23.976_sample.mkv, nemakad -
kenicsab
tag
válasz
counterbill #28916 üzenetére
-
kenicsab
tag
válasz
mazsi70 #28311 üzenetére
Sziasztok!
Én ilyet rendeltem: [TCL BT remote]
akkor még 3600Ft volt leszállítva, de nem 100as a kicsike, pl:
havonta 2x áramtalanítani kell, kattognak a gombok és sokszor dupláz is,,, -
kenicsab
tag
válasz
cantus #28226 üzenetére
Szia!
Nekem 65c805 van a nappaliban ami kelet dél-keleti fekvésű és bizony napsütésben zavaró a tükröződés, így hát sötétíteni muszály, ha filmet nézek amiben sok a sötét jelenet, sporttal nem lenne zavaró.
A döntést részben a pénztárca hozza meg, de a 745-öt szerintem kevés.
Több fényerő, több zóna! -
kenicsab
tag
válasz
Celtis #28138 üzenetére
"felhős IPS paneles tv szintjét hozza. Nagyon vicces a local dimming. Van egy állandó alap fény és foltokban világosabb a képernyő, illetve nem azok a zónák világosodnak ki, ahol a világos tartalom van."
Nálam dettó , ua. a helyzet, amióta visszajött szervízből, olyan mint ha a tv teljes hátsó részét cserélték volna ki egy bontásosra, az lcd maradt szerintem mert avval a gyári fóliával kaptam vissza amivel elküldtem, a tv 65c805 a menü viszont 75c755-öt mutat, ami egy nagyobb tv bontására utal, ekkor még v028 fw volt rajta.
A local D broblémán nem segített semelyik frissítés sem, a képernyő alsó felén durvább a jelenség, olyan mintha minden zóna
eggyel lejjebb működne , vagy a zóna kábelkötegeit összecserélték volna a vezérlő panelen?!
Nem tudom visszaküldjem-e még, mert félek egyre rosszabbat adnak majd vissza.
U.i: nem bekapcsos volt előtte egy pendrv. hibából kifolyólag. -
kenicsab
tag
válasz
Redlight2 #28061 üzenetére
Szia!
Valami 1xű hiba lehet, nálam ami működött Digi modem WAN port out-ja ment a TP-l router WAN-port inputjába és onnan az Eth portokból tovább a switchbe is , azért írtam múltidőben, mert most Asus router van és nincs switch.
Szerintem nem lehet a Digis modemet elosztani csak sw-el, hanem routerrel.
Én úgy todom, hogy amíg a router 4 portot tart kapcsolatban addíg a sw csak egyet egyszerre ezért is sw!
Szerintem,,, -
kenicsab
tag
válasz
SPeti1 #27938 üzenetére
Szia!
Így már értem a "porblémát".
Nem tudni nálad milyen a Denon, így hát leírom az én felállásomat:
TV c805, a hdmi1 ben firestick, a hdmi4 ben hdmi audio extractor eArc kompatibilis, Denon AVR hdmi nem eArc kompt.
Így a hang a hdmi kütyű out-jából az AVR inputjába küldi a multihangot gond nélkül, a TV meg eArc soundbarként látja azt.
Szépen működik még a BR player is megy vele.Ha a tied eArc kompt, akkor a tv hdmi4-et kell az AVR hdmi out!!! jába kötni és lesz hang és mivel ez kétirányú , elvileg a kép is.
Gyanítom hogy nem hdmi 2.1 es az AVR és ezért butul le HDR-é.
Viszont ha nem ilyen az AVR-ed, akkor nincs megoldás az audió kütyű nélkül.
Még télen próbáltam egy olcsóbb eszközt és az sem engedte át a DV -t. Vissza is küldtem. -
kenicsab
tag
válasz
SPeti1 #27908 üzenetére
"Ami szerintem hiba, hogy a HDMI4-et használva, mivel ez tud hangot visszaadni az erősítőnek (eARC), nem vált át a tartalom Dolby Vision-ra., a HDMI1 és HDMI2 tökéletes."
Szia!
Ezt kifejtenéd picit, nem világos hogy erősítő esetében hogy jön képbe a Dolby V.?
Mert ha D. Atmosra gondolsz, akkor az érthető, csak dedikált hanglejátszók esetében engedi pl: soundbar ill, D.A. AVR! -
kenicsab
tag
válasz
gycs02 #27749 üzenetére
Szia!
Nos ezek után semmi sem biztos.
[még 1 fajta]
Tényleg kell egy működő példány,,, -
kenicsab
tag
Szia!
Határozottan nem mindegy!
[Ilyen bekötésűt]
kell keresni!Volt már téma itt, keress vissza!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark (2013) eredmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honda topik
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Trollok komolyan
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest