Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #38055 üzenetére
Én mindenhol szabványt állítottam be... Többinél úgy tűnt kicsit elcsúsznak bizonyos színárnyalatok. De ugye ez lehet attól is hogy nem kalibrált a TV-m...
Illetve amit még észrevettem hogy szerintem az élesség beállítás nem 0-án a normál, hanem 50-en és ehhez képest lehet növelni és csökkenteni. Kár hogy ennél a beállításnál nincs kikapcsolási lehetőség.
-
mikrofon
veterán
Akinek az új menüje van az a helyi fényerő csökkentés alatti beállítást a csúcsfényerőt milyen értéken használja?
-
mikrofon
veterán
válasz
Steve2006 #38030 üzenetére
Őszintén szólva ha már zonás TV-t vesz valaki akkor ezt a c6k-t el kell engedni. Akkor inkább egy olcsóbb régi zóna nélkülit éri meg venni olcsóbban....
Azért a 180 és 720 között órási különbség van és nem csak számértékben hanem ez tényleg látható.
Nem gondoltam, hogy adott méretben ekkora a különbség.... -
mikrofon
veterán
válasz
fery02 #38024 üzenetére
Arra figyelni kell hogy mérettől függően változik a zóna szám és sok helyen nem jól adják meg, hogy az adott méret valóban mennyi zónát tartalmaz...
Persze lehet hogy te jó számokat írtál, nem ellenőriztem. Inkább csak figyelem felkeltésnek szántam azok számára akik csak gyorsan ránézek a spec-ekre és összehasonlításokra. -
mikrofon
veterán
válasz
showtekk #37948 üzenetére
Sajnos a c805 nincs a kompatibilitási listán:
TCL Tutti choral works harmonionly with
TCL TV 115 X955 Max;
85/98 XMQLED98,X959,X955K;
65/75/85/98 C855,C81B,Q10B,C89B,C855K;
98 C765,Q9B,C71N,C79N,MQLED85;QM8B,C803,C809,C804,MQLED80;T8B,C61B,C69B,QLED780;
98 P745,P743,P749,P744,UHD870,P745K. -
mikrofon
veterán
Ha már hangzás a téma.
A TCL-nek van a Tutti Choral rendszere ami az erre képes TV és soundbar hangszóróit szinkronizálja ezáltal növelve a térérzetet.
Próbálta már valaki?Gondolom atmos hangsávok esetén lehet érdekes ha a TV-nek és a soundbar-nak is van fizikai felfelé sugárzó hangszórója. Tehát mondjuk egy C855 + Q85H párosítás adhat extra élményt hangzásban.
-
mikrofon
veterán
válasz
koppasz1986 #37804 üzenetére
Pl a pendrive is lehet sz@r vagy az áramingadozás is rosszkor jöhet...
Ahogy nem kell fat32-re formázni. NTFS is lehet. De még csak formázni se kell bármi más maradhat a pendrive-on. Én pl egy adatokkal téli ssd-ről frissítettem.De persze mindig van legalább egy ellen vélemény. Nincs ezzel se baj.
De az biztos hogy az új FW-vel teljesen más lett a TV. Szerintem sokkal jobb.
-
mikrofon
veterán
válasz
vargalex #37792 üzenetére
Telegrammon is többször előjön....
Neked kéne tudni igazán, hogy mi lehet az oka...Mivel ezek OTA frissítések így a meglévő beállításokat nem változtatja. Ezért ha van egy beállításból vagy egyéb szoftveres dologból adódó hiba akkor azt szépen viszi tovább a szoftver frissítésről frissítésre.
Ráadásul a kép beállítások függetlenek az Android beállításoktól. A gyári beállítás pedig csak azokat állítja vissza. A kép beállítások, pl a fehér egyensúly is megmarad. Így ha ott a hiba akkor az marad továbbra is. Legtöbb img, se változtatja. Ezt magad is kipróbálhatod. Továbbá egy jelentősen megváltozó menü és beállítási rendszert hozott frissítésnél lehetnek olyan korábbi beállítások, amik hibát okoznak...
Tehát, ha valaki hibákat tapasztal. Akkor ezeket végig kell csinálnia, hogy biztos eredeti állapotot kapjon.
Itt is rendszeresen előjön és más fórumokon is hogy vannak akik nem hajlandóak megcsinálni, mert nem akarják újra beállítással tölteni az időt inkább együtt élnek a hibával. Mindenkinek szíve joga....Azért a TCL TV frissítései nem összekeverendők a mobilok frissítéseivel. Közel sem áll mögötte akkora fejlesztői és tesztelői csapat. Ráadásul még a nagy telefon gyártóknál is előfordul, hogy egy frissítést meg kell állítani, mert valami hiba csúszott bele.....
A TCL meg különösen ismét a frissítésekkel hozott hibákról.... -
mikrofon
veterán
válasz
banuszzs79 #37774 üzenetére
Azt szokták javasolni annak akinek nagyobb hibái vannak, hogy FW telepítés előtt és után is végezzen gyári beállítás visszaállítását az Android beállítások menüből és a képbe állítások alatt az alapértékek visszaállítását is végezze el.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #37687 üzenetére
Illetve egy hibát észrevettem meg a v412-n.
Ha a beállítások csatlakozók menüpont alatt a fejlett HDMi (HDMi2.1) beállítást be-re kapcsoltam nem pedig automatikusra akkor darabos volt a kép, mintha szaggatott vonal, csak egyenletesen. De jól láthatóan. Ez nem a valaki észreveszi valaki meg nem.
Mivel firestick 4k Max gen2-ről játszottam le a tartalmat így ez akár lehet hogy egy újra indítás után elmúlt volna de nem játszottam tovább hanem vissza raktam automatikusra és úgy tökéletes volt minden formátummal. -
mikrofon
veterán
Ha már szóba jött a c855.
A 65q10b (65c855) v412 szoftverrel érkezett. Alapvetően jól működött így nem raktam rá újabbat. Leginkább azért mert semmilyen adathordozóm nem volt amivel USB-n rá rakhattam volna. Magától meg nem talált.De tegnap végre rászántam magam és beszereztem egy pendrive-ot és ráraktam a c509-et.
Óriásit változott, mintha egy másik TV- lenne.
Teljesen más lett a menüje és a képe is javult szerintem. Mind a fekete, mind a fényerő így a kontraszt is és a színek is. Mondjuk ez akár placebo is lehetne. Viszont a beállítások sokkal jobbak lettek.
Ezzel a szoftverrel a tv egy magasabb kategóriának érezteti magát.
Mivel egyből ezt raktam fel így nem tudom pontosan melyik verziótól kezdve lett ilyen nagy változás. Viszont ezek után javaslom kipróbálni a bátrabbaknak. -
mikrofon
veterán
válasz
LittleBoss67 #37684 üzenetére
A c7k köszönő viszonyban sincs a c855-höz képest.
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
Szpilu__25 #36248 üzenetére
Szia!
Miért nem kötöd rá a shieldet és állítod be azon? -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Ha valakinek AVR-je van akkor ő mindent oda szeretne bekötni és az AVR-t kötni a TV-re. Neki az a jó amikor az e-ARC a legjobb HDMI porthoz van társítva. Ezzel kapja a legjobb eredményt.
Tehát ez megint attól függ, hogy valaki soundbar-os vagy AVR-es. Mondjuk soundbar-ból is van olyan, aminek több bemenete, főleg a felsőbb szegmensben. Így nekik is ez a jobb megoldás..... -
mikrofon
veterán
Sok elégedetlenkedő, OLED után sóvárgó topiktársnak itt a nagy lehetőség:
65" Philips 65OLED769 - 407.990HUF -
mikrofon
veterán
válasz
DrHouse #34217 üzenetére
Szia!
Próbáld meg, hogy mindent az erősítőbe kötsz és azt kötöd össze a TV-vel. CEC ami vezérli az együttes ki- és bekapcsolásokat elég problémás ilyen összeállításban. Meg kell próbálni minden eszközön a CEC beállítást pontosan az igények szerint elvégezni. Ezen is segíthet ha az erősítőbe van bekötve minden, mert akkor ott váltasz bemenetet. De nem garantált az együtt működés..
Amúgy pont az ilyen felhasználásokra javasolt egy média lejátszó. Rajt a Kodibam vagy a CE-n szépen beállítható a magyar nyelv és hogy minden tartalom magyarul induljon, ha tartalmaz magyar nyelvet. Még a NAS-t is kezelni fogja és nem kell vinyot dugdosni és másolgatni. -
mikrofon
veterán
válasz
DeadmaN89 #34215 üzenetére
Degradalod itt semmilyen értelemben nem helyes. Gondolom arra gondoltál hogy kicsinyítem csak menő idegen szóval szeretted volna kifejezni....
Te szemedben kicsinyítem....
Az év szememben te meg felfújod túlzod....
....neked nincs bajod, de szemmel láthatóan gyűlnek azok a fórumozók, akiknek azért akadnak....
Ezt nevezik irigységnek.... Ezért gyűlölni elég sajátos lelki világ....Persze az is igaz én teszek is érte hogy ne legyen hibám... Én csak kijelzőnek használom mert erre tökéletes. Át hogy nagyobb szép a képe még azok is elismerik akikre hivatkozol. Akkor aki tudatos az miért nem használja ki, élvezi ezt az előnyét. Én ezt teszem.
A rendszere csapni való.
Ezt nem is titkolom, hanem rendszeresen leírom, hogy javasolt mellé médialejátszó a nyugalom érdekében és megfelelő élvezethez.
Ha nem lenne teli ilyen siránkozásokkal és ennyi panaszkodással ez a topik, akkor lehet hogy aki jön és nézelődik annak feltűnik, hogy rendszeresen leírom hogy javasolt mellé legalább egy médialejátszó. Aztán ha olvassa eldönti hogy szeretne-e egy médialejátszót vagy inkább nem és másik márkát választ.
Én kettőt használok. Egyet streaming-re egyet offline tartalomra. Nincs is semmilyen problémám..... -
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34207 üzenetére
Nem kell benyelni semmit, hanem vissza kell küldeni, ha hibás. Akkor nem fog zavarni folyamatosan a hiba.
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34186 üzenetére
Ha tényleg villog az egyértelmű HW hiba és nem FW. Feltéve, ha nem a forrásról már így jön a jel...
-
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #34176 üzenetére
Jó döntés!
Főleg, hogy figyelembe vesszük, hogy ez a HSz-ed alapján ez egy impulzus vásárlás volt részedről, mert elégedett vagy a mostani TV-ddel csak ez extra akciós volt... mégsem hozza szerinted azt a szintet amennyit költöttél rá vagy amit vártál tőle.....
De legalább felismerted és ez nagyon pozitív. Csak aztán nehogy most már az LG-ddel is problémák legyenek, mert azon is észreveszed azokat, amiket eddig nem is figyeltél.... -
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34171 üzenetére
Pont nem én hisztizek... Én pont a tényeket írom a jó oldalról...
Probléma az irreális elvárásokkal, és a folyamatos panaszkodással van és hogy ez rendszeresen ismétlődik. Hogy emiatt nem marad hely az egyéb témáknak....Nézd már meg megint milyen hullámra válaszoltam és mikor..... Hát nem arra, hogy valaki leírta a valódi problémáját....
Tudom, azért, mert én ahhoz a többséghez tartozom, akinek jó a TV-je meg reális elvárásaim vannak. Ezért én hisztizek... Fanboy vagyok...
Ez inkább vicc... és ezt neked is látni kell, ha kicsit higgadtabban szemléled majd....
Legnehezebb a nárcisztikus hozzászólókkal.... -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #34153 üzenetére
Ha először jó volt és utána lett rossz, akkor valami változott. Ha ez megtalálod meg lesz az ok is.
Mivel mindkét esetet ismered te is tudod hogy a Homatics esete és az általad írt eset nem állítható párhuzamba. Bár még hibázhat ilyet a TCL is hiszen mind a kettő kínai márka, csak a kettő mérete között jelentős a különbség.
Amúgy igen én hibáztam, mert több lejátszóm volt pont ezért is vágtam bele a Homatics-ba és számoltam azzal a kockázattal, hogy a Homatics kicsi kínai fejlesztőcsapat és amikor megvettem még kész se volt a szoftvere.... Kellett volna egy tartalék a szekrényben... Így talán egyszer majd jó lesz. De szerencsére erre is van megoldás....
Ha ilyet lépne a TCL rögtön hívnám is az eladót, nem pedig itt sz@roznám a gyártót.. mert ez is egy hiba, hogy egy korábban jól működő eszközt a gyártó teljesen tönkre tett... Erre is vonatkozik a garancia.... Gond nélkül cserélnék is az alaplapot vagy telepítenék vissza a régi szoftver.... -
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #34158 üzenetére
Mivel nekem nincs ilyen hibám és nem használom lejátszásra a TV nem tudom megmondani, hogy jó lesz-es és nem a készüléked a hibás.
Részletesebb infókat és válaszokat itt találsz a Firestick-ről: [link] -
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #34148 üzenetére
Lejátszóból jó választás streamingre a Firestick 4k Max gen2.
Offline tartalomra a legjobb választás az ugoos am6b + CE-cpm.
Ha a kettő egyben fontos akkor két héttel ezelőttig a DuneHD Homatics-ot ajánlottam volna ATV12+CE-cpm-mel.
De most már nem teszem, mert olyat tett a Homatics gyártó, hogy mindenkinek kiküldött egy kötelező frissítést egy alpha állapotu ATV14 FW-re és a készülékek egy jelentős része le is frissült. Ez annyira hibás hogy az előtt tökéletes box-omat kalapács alá kívánom... És nem csak én... Tényleg használhatatlan, nem csak kis hibája van vagy valamilyen funkció romlott, hanem nem játssza le a nagyon filmeket.... Jah és nem lehet visszaállni.... Úgyhogy marad a sz@r ki tudja meddig....De nem sírom és hisztizem teli egyik topikot sem, hogy sz@r, mert akinek nem frissült, vagy újat vesz annak továbbra is a legjobb választás ...
Egyszerűen le vontam a következtetést..
Így most csak a Firestick 4k Max gen2-t használom offline tartalomra is. Erre nem az igazi de megbirkózik vele... Viszont mindenképpen javasolt előtte a megfelelő topikokban körbekérdezni, hogy tudd melyik miben kompromisszumos és ez alapján elégedett legyél a választásoddal. -
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34108 üzenetére
Szép ajánlás....
Szerinted ha valaki aki itt elégedetlen, a javaslatodra vesz egy alsó polcos OLED-et, elégedett lesz?!
Gondolom nem kell leírni részletesen, hogy az vajon ajánlott TV-e .... és hogy miért drágábbak az ajánlott OLED-ek.... mert te is ki tudod keresni és te se azt a TV-t veszed/vetted...Arról nem is beszélve, hogy rendszeresen elhangzik több topikban különböző emberektől, hogy egy drága TV-hez is érdemes megvenni a média lejátszót, hogy a legjobbat hozd ki belőle. Nem hogy az olcsóhoz....
Így az egymilliós TV-hez is hozzá jön az a plusz hatvan ezer médialejátszóra.
És akkor ez még nem is a házi mozi topik, ahol nem hatvan ezres lejátszót fognak ajánlani... az egymilliós TV-hez.... -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #34086 üzenetére
Érdemes lenne kipróbálni ezt másik lejátszókkal is, szerintem a többivel is így kellene hogy jó legyen mert ez a leírásod alapján nem lejátszó függő..
Ha úgy állítod be a TV-t hogy ne az utolsó forrásra váltson amikor be kapcsolod, akkor mindig a home képernyő fog indulni. Ha így használod és bekapcsolás után váltasz a DuneHD bemenetére, az nem elég? Ez így eggyel kevesebb lépés.
-
mikrofon
veterán
Továbbra is a 24fps problémája fáj a legtöbb embernek. Főleg azoknak akik csak filmnél látják és játéknál nem. Hiszen nincs 24fps-sel játék mert élvezhetetlen lenne. Ezt a játékfejlesztők megtanulták, a filmesek nem. Más márkánnál annyi a különbség hogy ott erre van egy jó algoritmus ami ezt javítja, még akkor is ha mindent kikapcsolsz. Nem csak a márkanevet fizeted meg hanem ezt az algoritmust is ill. ezt a hozzáállást. Mert ezek a márkák ezt választották, hogy kikapcsolt javítás esetén is elkerüljék az elégedetlen vásárlókat, cserébe nem tesznek pénzt és energiát a DV fejlesztésbe, vagy még drágábban árulják a készüléket, gyengébb paraméterekkel....
Az ilyen felhasználóknak a legrosszabb javaslat hogy kapcsolj ki minden képjavításó algoritmust, mert nekik pont ez hiányzik.És ehhez még hozzájön hogy legtöbben ilyen olyan rilízekre panaszkodnak senki sem egy eredeti tartalomra, vagy megfelelő lemezes kiadásra lemezről játszva....
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #33496 üzenetére
Nem, nem beszélek másról, mert a geforce now a tv-re van telepítve. Így játszanak a gyerekek és a gyerekeknek szánt streaming fiókok is oda vannak telepítve ezzel biztosítva a korhatár biztos betartását. Amit néznek vagy amivel játszanak az az előbb írt eszközön szól. Ehhez pedig arc vagy e-arc kell...
A médialejátszók pedig közvetlenül a soundbar-ra ( előtte AVR-re) vannak kötve és a TV e-arc bemenetére működik a képet.
Annak érdekében hogy miben stabilan és megfelelően működjön a CEC ki van kapcsolva. Azért hogy a rendszerbe be tudjam iktatni az említett fülest , kellett egy speciális Extractor ami az egyik kimenetén imitálja a CEC-t (csak az aktív jelet), mert a füles csak így működik.De azért köszi hogy te még azt is jobban tudod hogy miről beszélek.... Vagy hogy mit nem mondok jól...
Megint így nyilvánítottál határozott véleményt, hogy hiányos volt az ismereted és tudásod. Pont úgy mint ahogy a hibákról szónokolsz...
Igazán kereshetnél egy másik topik-ot már, vagy csak hallgathatnál, mikor kell... -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #33490 üzenetére
Az általam írt eszközök olyankor is mennek amikor olyan Splitter van köztük és a tv között ami nem engedi át a CEC-t. De ha simán összekötöm őket és kikapcsolom a CEC-t akkor is mennek. Amúgy a kikapcsolására szükségem is van mert a rendszerem gyakran összeakad a CEC-től. Ki-be kapcsol olyankor is amikor nem kéne vagy bemenetet vált....
Ellenben a Sony WH-L600 headsetem csak bekapcsolt CEC mellett működik, így rendszeresen szívok is miatta.... -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #33152 üzenetére
Én élek a gyanúval, hogy nagyon sok ember azért nem fog ezzel sohasem találkozni mert bevágja a sarokba és sima tv műsorokat néz rajta, vagy épp netflixezik ugyan, de nem a prémiummal. Továbbá olyan is biztos van, aki netflix prémiumozik, akad is, csak nem veszi észre
Elég elszomorító hogy az a pár ember akit ez érint az mindig ide jukad ki. Nem tudja elfogadni, hogy a többieknél minden rendben. Hanem a többiekkel van probléma... Ez olyan tipikus...
Ha tényleg minden készüléket érintene akkor nem az lenne a visszhang és a megoldás a külföldi fórumokon is amiket itt többen is linkelnek folyamatosan...
Pl ha külső lejátszóval is jelen lenne mindenkinek, akkor hogy lehet hogy egy külső lejátszó osztogatásával oldaná meg a gyártó és ezt el is fogadják az érintettek....Azért aki az itt olvasottak után bemegy a boltba és a helyszínen veszi meg a készüléket ezzel önként lemondva a 14 napos teszt időszakról... Aztán ott panaszkodik... Aztán még is csak elégedett lesz készülékével mikor megtalálja a megfelelő beállítást, környezetet... Az is több mint érdekes....
Úgyhogy én meg élek a gyanúval, hogy egy két valóban hibás készüléket leszámítva a többiek azt se tudják hogy amit látnak az valóban ott van-e vagy csak a technológiát ill. 24FPS-t kritizálják vagy egyéb rendszerhibát
....
Azt se írta még senki, hogy az alaplap csere lehet azért nem oldja meg mert a valóban hibás készülékek esetén a hiba nem is az alaplapban van hanem valamelyik másik hardverelemben, hiszen van még benne bőven olyan ami befolyásolja a megfelelő Fluid működést..... Főleg ott ahol külső lejátszóval is előjön.... -
mikrofon
veterán
válasz
Pro Koryak #33091 üzenetére
Akkor miért vagy itt és olvasod még ezt a topikot? Miért nem veszel egy számodra megfelelő készüléket amit értékelsz?
-
mikrofon
veterán
válasz
G-Bali #32761 üzenetére
Arra céloztam, hogy ha hibás, akkor normál használat közben is észreveszed. Szerintem felesleges magadat és a környezetedet stresszelni spéci tesztekkel, mert akkor úgyis találsz valamit, amit normál használatnál észre se veszel..... Viszont ha egyszer a teszttel észreveszed, akkor örökre zavarni fog!
-
mikrofon
veterán
válasz
G-Bali #32744 üzenetére
Kiválasztod a kedvenc filmjeidet és megnézed szépen sorban egymás után némi popcornnal és itókával.
De előtte még letöltesz és megnézel néhány demo 4k DV videót innen, hogy lásd mire is képes a TV megfelelő tartalom esetén: [4K Dolby Vision demo UHD trailers -Full 4K and UHDV-] -
mikrofon
veterán
válasz
soldi3r #32601 üzenetére
Számold már össze légyszíves hogy hány rossz termék van itt a fórumon!
Mindig lesznek hibás készülékek minden gyártónál. Csak van ahol ez a minőségbiztosításon megbukik mert adott gyártó költ erre amit a vevővel megfizettet. Míg van olyan ahol kikerül a vevőhöz és neki kell visszaküldeni cserére a hibásat....
Illetve a hibás készülékek aránya sem mindegy.Ezzel továbbra sem azt mondom hogy nincs hiba és nem létezik...
De hogy ezzel paráztatnak itt emberek másokat az vicc....
Mint ahogy az is hogy ezen paráznak emberek és mindenféle teszteket csinálnak meg tésztábrákat nézegetnek.
Ahelyett hogy megveszik a kiválasztott TV-t, aztán az első 5 nap megnéznek egy-egy jó filmet, aztán ha rossz visszaküldik és újra rendelnek egyet. Ha meg jó, akkor élvezik az életet.... -
mikrofon
veterán
Vannak és lesznek is hibás készülékek ez tény és én sem vitatom!
A hibát is értem és fel is fogom!DE!
Most is kiderült hogy a legtöbb esetben jó beállítással, jó anyaggal vagy megfelelő hálózattal megoldható.
Tehát nekem lett igazam most is mindkét esetben....Attól hogy erre felhívom a figyelmet még nem vagyok fanboy! Csak zavar az alap hozzáállás hogy valakinek valami nem jó akkor sz@r az egész....
Persze értem én hogy sokkal élvezetesebb egyből mindent lesz@rozni és így tűnik ez a téma olvasása is élvezetesebb mind a valódi igazság....
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #32477 üzenetére
Kár volt ezért a hosszú Hsz-ért elpazarolni az életedből ennyi időt, hiszen a második kétharmadában van a lényeg:
Azzal egyetértek, hogy ne az legyen kapásból a válasz, hogy ez ilyen, küldd vissza. Végig kell menni a hibakeresésen, a hálózat sebességén, a beállításokon,
Pont ezt írtam én is. Már többször is...Még egy érdekes része van az írásodnak:
Sőt vette a fáradtságot és a C765 esetében elment a boltba tesztelgetni...
Elment azzal a szándékkal hogy bebizonyítsa hogy a TCL úgy sz@r ahogy van és neki van igaza. Ez sikerült is.
DE!
Itt pontosan ugyan azokat az infókat nem tudjuk, hogy milyen interneten és milyen hálózaton tesztelte. Lehet itt is pontosan az a hiba mint korábban és mint amit te is írsz...A lényeg pedig, hogy te is látod a hibákat ha akarod, de te is tudod hibamentes használni ha akarod. Tehát valójában pontosan megérte neked megvenni ezen az áron. Hiszen ha ismered és elfogadod hogy ilyen, akkor tudod te is elégedetten használni.
Ráadásul ez sem bizonyítja hogy minden TV ilyen. Lehet hogy ezek mind hibás készülékek. Épp úgy a tiéd és a többi 7 azaz hét forumtársé akik itt folyamatosan panaszkodnak. Szerinted hány száz vagy hány ezer készüléket adnak el belőle?!
-
mikrofon
veterán
válasz
soldi3r #32472 üzenetére
Mert az hogy valaki felhívja vagy folyamatosan sulykolja az nem ugyan az. Főleg úgy hogy nem ismeri a körülményeket.
Alapvetően három hibába szoktak esni az emberek új TCL TV vásárláskor:
1. Az eddigi filmnézési szokásaihoz elég a saját hálózatuk sebessége és stabilitása, és internetszolgáltatásuk minősége. De amikor az FHD-SDR tartalom helyett 4K-DV+Atmos tartalomra áttérnek akkor kiderül hogy az eddigi hálózata és internete erre alkalmatlan.
2. Egyszerűen neki nem jön be ilyen nagyméretben és minőségben a mozis 24fps megjelenítés. Ilyenkor szüksége van a mozgás megjelenítés korrekciójára. Ehhez pedig jó kiindulás ha minden értéket középre állít, majd finomítja saját ízlése szerint. Amúgy ez lehet egy ilyen pont ami miatt neki nem való TCL mivel minden márka más mozgás megjelenítést alkalmaz és lehet neki másik, kifinomultabb jobban tetszik.
3. TCL-t vesznek mert olcsóbb a konkurensnél, ugyanakkor óriási elvárásaik vannak mert ha már ennyit pénzt adnak egy TV-ért akkor az tudjon mindent. Ezzel nem lehet mit kezdeni mert ők nincsenek tisztában a TV-k árával képességeivel
és ár-érték arányával.Annak viszont semmi értelme hogy a fórumtárs minden első HSz-re, probléma felvetésre ide írja hogy add el, mert sz@r a TCL
Ha így gondolja akkor minek van itt még? Minek olvassa a topikot?! -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #32470 üzenetére
Te minek vagy még ebben a topikban?
Honnan tudod milyen a hálózata, milyen beállítással használja?
Talán előbb ezt kéne körbejárni, mert lehet hogy csak annyi kell neki hogy mindkét csúszkát a mozgás megjelenítés menüben középre azaz 5-re állítsa. Aztán a tapasztalatai alapján a saját ízlése alapján finomítson rajta.Olyanok a hozzászólásaid mint egy sértődött a kisgyerek, ami nem tud megnyugodni és minden pillanatot kihasznál hogy ezt tudással a környezetével....
-
mikrofon
veterán
válasz
IMseventhson #32102 üzenetére
Biztos nem vennék DV nélküli TV-t....
-
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #32069 üzenetére
Az amazon prime video is ezt csinálja és a HBO MAX is. Van is olyan, hogy ha megnézed a tulajdonságait akkor 1080P-t ír 4K helyett. Induláskor mindig így indul aztán felmegy, de van amikor vissza esik. Mindegyik streaming szolgáltató sávszélességhez igazítja a felbontást és a bitrate-et...
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #32053 üzenetére
Ez a kép alapján a fényerőd és a kontrasztod biztos el van állítva.
Szerintem ez a leírás alapján állíts be a fényerőt és a kontrasztot a TV-den. Vagy alkalmazd @Vhiktor féle beállításokat, azok elég jók szoktak lenni....
Utána nézd meg ugyan ezt a jelenetet. Az hogy elveszik részlet, az azért is lehet, mert sötét az anyag...
Ha a beállítás után is ezt a zavart tapasztalod, akkor szerintem néz meg letölthető demo videokat normális minőségben. Ha az szépen jelenik meg akkor a forrással van baj....
Ezen az oldalon rendetek minta videót találsz különböző formátumokban: [link] -
mikrofon
veterán
válasz
gerejoe #31696 üzenetére
A valódi túlfeszültség védelem 3 szintből áll (C, B, A). Attól hogy lekapcsolod a hosszabbítót közel sem biztos hogy úgy dugtad a hálózatba és olyan hosszabbítód van hogy a fázist is megszakítja. Lehet hogy éppen csak a nullát. A kóborló áram pedig eljut a tv-dbe egészen a kapcsolóig, ami szintén nem teljesen választja le a készüléket a hálózatről. Így igazából lehet csak az életedet nehezíted, mert ha biztosra akarsz menni akkor valódi túlfeszültségvédelem alkalmazására van szükség.....
-
mikrofon
veterán
válasz
Pro Koryak #31671 üzenetére
Kb. ezek ismétlődnek... néha egy-egy új jön hozzá, de a lényeget leírtad. Ez összesen 3 szériát jelent. Szerinted hány készüléket attak el a 3 szériából.... Szerinted más gyártó 3 szériájában mi az arány a hibára és elégedetlenségre...
Persze a te esetedben mindenképpen másik gyártót választasz, mert mindig látni/találni fogsz benne hibát... Így folyamatosan elégedetlen leszel. Márpedig ez egy élvezeti cikk ami ha idegesít/zavar az nem túl jó
-
mikrofon
veterán
válasz
st6969 #31665 üzenetére
"Netflixről tv adásra váltáskor fényerő 47-re ugrik át (de nem mindig)"
Van egy olyan beállítás, hogy a képbeállítások érvényesek legyenek minden bemenetre. Ha ez nincs bejelölve, akkor minden bemenet megjegyzi az előző képbeállítást, ami ha különböző, akkor bemenet váltásakor látszik, hogy a képmegjelenítés is változik. -
mikrofon
veterán
válasz
Pro Koryak #31669 üzenetére
Légyszíves számold össze, hogy ez pontosan hány felhasználót jelent... Meg fogsz lepődni....
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #31603 üzenetére
Amit írsz az jogilag nem állja meg a helyét.
Azért nem vonható felelősségre a gyártó, hogy a vásárló szándékosan megtéveszti. Ha elutasítják a garanciát még a fogyasztó védelem is őket fogja védeni. Az indok az lesz hogy a dolgozó hibázott, de ezt már oktatással orvosolták.Egyértelműen le van írva a feltétel. A feltöltő maga választja ki féltőtésnél hogy honnan vette. Ráadásul a szabályokat is elfogadja. Amiből az következik hogy ő tudatában volt hogy a számlát kiállító cég neve nem egyezik a feltöltéskor megadottal. Így aki nem megfelelő helyről vette, az csak magával hiteti el hogy neki 5 évig él a garanciája. Jogilag ez nem védhető semmilyen szinten. Amilyen pedig a magyar általános hozzá állás, biztos vagyok benne hogy elutasítják majd, amikor alkatrész hiányában a vételárat kell visszaadni.
Az is látszik, hogy folyamatosan bővül azoknak a helyeknek a neve amire vonatkozik az 5év kiterjesztett garancia, de mégsem kerül bele az összes üzlet ami árusítja. Ennek valószínűleg az üzlet beszerzési forrása az oka.... -
mikrofon
veterán
válasz
BlueSteel #31357 üzenetére
Sajnos akkor ez még nem volt. A v028 volt rajta. Minden oké volt, tetszett a TV. Már lejárt a visszaküldési idő, utána frissítette magát a v098-ra, ott kezdődött a kálvária.
Ez sajnálatos és nagyon bosszantó is! Bár nem vigasztal, de a fényképezőgépek terén is hallani olvasni ilyet, hogy jelentősen leromlik a teljesítmény egy FW frissítés után. Még a komolyabb munkaeszköznek használt vázaknál is.Igen nekem rég hardveres tévém van! Bízom benne, hogy az újabb HW-re is jön egy jó FW... A régi HW-nél kb. egy év volt mire rendes FW lett
-
mikrofon
veterán
válasz
BlueSteel #31353 üzenetére
G4-hez is kell legalább egy rendes lejátszó a felső kategóriából, ha a legjobb élményt akarod....
Bár a c855 + 60-90e-s lejátszó sincs még közelében sem a G4 árához....
De persze értem, hogy téged ez nagyon zavar. Ezért kellett volna már a legelején vissza küldened és kihasználni a 14 napos elállást... Ezért van... -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #31349 üzenetére
Ez azért elég furcsa hozzá állás....
Veszel egy "olcsó" TV-t, amit folyamatosan sz@rozol, aztán meg veszel, egy többszörösébe kerülő TV-t.
Szerintem ez alapján nem azzal van a baj hogy a többi felhasználó, nem veszi észre, nem érdekli, hanem hogy a többi felhasználó helyén kezeli és megfelelő elvárásai van. Tieid meg irreálisak ebben a kategóriában. Természetesen ez valóbban bosszantó lehet.
Még a végen, majd egy ilyen kategóriájú TV-hez is fogsz venni egy rendes média lejátszót, vagy akár többet is a megfelelő tartalomhoz, hogy valóban a megfelelő élményt kapd... Mert ott is hiányozni fog az AFR, vagy egyéb.... -
mikrofon
veterán
Hasonló módszerről régebben rendszeresen szó volt.
Az a korábbi hardwaren jelentkezett, de aztán egy firmware frissítéssel megoldották.
Ugyan úgy a DV-t érintette csak akkor az volt a jelenség, hogy sötét lett a DV.Megoldás lépései az alábbiak voltak:
1. Gyorsindítás ki kapcsolás (ha bevolt)
2. Gyorsindítás be kapcsolás
3. Hosszú powergombbal teljes kikapcsolás
4. Tápkábel kihúzása,
5. Várakozás kb60sec
6. Áram alá helyezés
7. Bekapcsolás
8. Betöltődés megvárása
9. Gyorskikapcsolás, powergomb rövid nyomásával
10. várakozás kb 60sec.
11. VisszakapcsolásInnentől egy darabig jóvolt. De a gyorsindításnak bekapcsolva kellett maradnia. Ha kikacsoltad, akkor jelentkezett egyből. Ráadásul ez a probléma sem jelentkezett mindenkinél.
Fenti műveletsorral, vagy annak analógiája alapján egy új felállításával lehet még próbálkozni.
-
mikrofon
veterán
Itt részletesebb tájékoztatást kaphatsz. Akár arról is melyik miért és hogyan ajánlott vagy éppen mi a kompromisszum: Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Amúgy pedig:
Ugoos am6b plus
DuneHD R 4k plus
Homatics Box R 4K Plus -
mikrofon
veterán
De ez közel sem azt jelenti, hogy nem helyi probléma vagy halózati vagy bármi más.
Illetve a 4k Max gen2 egy nagyon jó ár-érték arányú lejátszó streaming tartalmakhoz. Offline és nagy bitrátájú filmekhez már nem annyira ez a lejátszó az ajánlott.
A megfelelő lejátszó kiválasztása legalább olyan fontos mint a TV és erősítő kiválasztása vagy még fontosabb a magas szintű elvárásokhoz.... -
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #31166 üzenetére
Semmikor sem javasolt. Az a beállítás érintheti az alap Android, a boot rendszert, a TV firmware-t és magát az AndroidTV-t is. A gyártó se tudta eddig megmondani, hogy pontosan mit és mire állítvissza vagy pontosan mit is csinál.
Ha teljesen tiszta rendszert szeretnél, akkor csinálj egy gyári állapot visszaállítását. Aztán tedd fel a legutolsó img fájlt majd szép sorban az OTA frissítéseket. Utána pedig állíts be minden újra.
Sokaknál akik valamilyen hibát észlelnek alkalmazták ezt a visszaállítást így nem lehet egyértelműen azt mondani hogy nincs köze hozzá...
-
mikrofon
veterán
Felkerült az Update mappába/topikban is az alábbi megegyezéssel:
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V404.
TV models .... not known
(98P745/98P755)
(C745X2/ C755/ C765)
(C805/ C845X2/ C855)
(C955/ X955)Az összes típus zárójelben van. Ami azt jelenti hogy hivatalosan a TCL egyik modellhez és egyik régióban se adta ki mint OTA frissítés. Ezért csak óvatosan a használatával.
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #30918 üzenetére
Ahhh engedd el.
Én ugyan ezen pörögtem korábban. Csak én eladtam használtan a c825-öt és vettem egy c845-öt. Láthatóan jobb. Ilyen szempontból jó döntés volt. De valójában a c825-ön is élvezem a filmeket. Maga korában egy nagyon jó készülék volt a c825 is. Illetve szerintem a c845X1 is jó @DaemonX negatív véleményével ellentétében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Építő/felújító topik
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest