Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
acampora99 #36876 üzenetére
@acampora99
1. Ezt én is tapasztaltam anno. A local dimminget (helyi sötétítés) vedd le közepesre és a focimeccsnél meg fog szűnni ez a jelenség.
2. Más is panaszkodott erre tv adásnál. -
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #36823 üzenetére
Ahogy írtam eggyel korábban, ez a kiírt típus és méret semmit nem számít. A project ID határozza meg a zónaszámot és a kijelző vezérlést. Azt más értékre állítva a dimming zónák teljesen összekutyulódnak, és akár teljesen sötét marad a kijelző. De ugye ezt is írtam... (Még szerencse, hogy vakon is átírható.)
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #36811 üzenetére
Csak a szokásos történet. Az alaplap csere után a serial number üres lesz, a típusnév meg random. Egyiket sem tudja a szerviz módosítani.
de a működéshez nincs közük.
A project ID-t nem érdemes átírni, mert annak viszont van hatása. Átírva nincs kép vagy a miniled zónák kavarodnak össze. -
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #36654 üzenetére
Nekem cserélték kétszer. Ugyanezt a kérdést feszegettem. A TCL ügyfélszolgálati droidokon sajnos nem sikerült túljutnom. Az ő univerzumokban a szoftverhiba fogalma úgy tűnik nem értelmezett.
A szerviz azt csinálja, amit boborján is írt. -
Celtis
veterán
válasz
blakey #36408 üzenetére
Én már szerencsére megszabadultam a TCL-től, tehát nem tudok screenshotot készíteni, de ahogy Vhiktor, én is leteszteltem mindenféle képkocka sebességű anyaggal és helyesen, juddermentesen játszotta le a Kodi. Ez csak úgy lehetséges, ha képfrissítés egyeztetve van a forrással, azaz egyezik vagy egész számú többszöröse.
-
Celtis
veterán
válasz
Szpilu__25 #36401 üzenetére
Attól tartok az téves következtetés a részedről.
Kodiban az info panelt kell nézni lejátszás közben ahogy blakey is írta. Vagy külső billenytűzettel vagy valamelyik távirányító gombot kell rámeppelni.
-
Celtis
veterán
válasz
Szpilu__25 #36392 üzenetére
Hol nézed ezt az információt a Kodiban?
-
Celtis
veterán
válasz
Trk.Adam87 #36191 üzenetére
Ha már most nem felel meg a készülék, miért nem küldöd vissza? Azért a pár ezresért kockáztatod a bizonytalant? Normálisabb helyeken nem is kell a visszaszállításért fizetni.
-
Celtis
veterán
válasz
Trk.Adam87 #36174 üzenetére
Amikor a fogyasztó az indokolás nélküli elállás jogával és, akkor őt olyan helyzetbe kell hozni, mintha, a vásárlás nem is történt volna meg. tehát részére visszaját a termékért fizetett vételkáron kívül szállításért vagy ha az adott fizetési módért külön fizetett költség is. A visszaküldés költsége azonban általában a fogyasztót terheli.
Kivételt jelent és a vállalkozásnak kell viselni a visszaszállítás költségét három esetben: 1. Ha a visszaküldés költségét a vállalkozás magára vállalta, 2. A vállalkozás a termék visszafuvarozását magára vállalta, 3. A termék jellegénél fogva postai küldeményként nem szállítható és azt a szerződéskötés megkötésével egyidejűleg kifuvarozták a fogyasztónak.Így kép alapján elég erős a sarkok sötétedése. Viszont a DSE problémás lehet, mert az rendes képtartalomnál is előjöhet és nagyon zavaró tud lenni, pl egy focimeccsnél.
-
Celtis
veterán
válasz
Trk.Adam87 #36159 üzenetére
Ha normál tartalomnál nem észrevehető, akkor nem érdemes foglalkozni vele. Ha viszont zavaró neked így vagy úgy, akor elállás. A szerviz nem fog ezzel foglalkozni.
Amúgy szerintem minden LCD tv-n valamennyire sötétebbek a sarkok. A mérték a kérdés.
pl. [link] -
Celtis
veterán
válasz
redingitell #35550 üzenetére
Saját szervizük nincs. A székesfehérvári Videoton szerviz a szerződött partnerük. Tapasztalatoktól függetlenül sok választásod nincs, bejelented a hibát és megjavítják. Hogy elviszik a készüléket, a helyszínen javítják vagy postáznod kell, esete válogatja.
-
Celtis
veterán
válasz
atys76 #35455 üzenetére
Kevered a fogalmakat. Az ARC a kapcsolat a tv és a soundbar között. Csak egyetlen HDMI porton működik, amelyikre oda van írva, hogy HDMI-ARC.
Az összekötésen kívül szükséges, hogy a tv-n az ARC lehetőséget válaszd hangkimenetnek. Ha ez megvan, ezen belül lehetnek opciók a kimeneti hangformátumra, mint pl. PCM, passtrough vagy auto. -
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #35042 üzenetére
Hova került fel a készülék? Csak kíváncsi vagyok mikor viszik el. Sorozatszámot felírtad esetleg?
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #35038 üzenetére
Talán majd jön az új tulaj, hogy ő belenyúlt a tutiba. Olcsón vett egy bontottat , ami egyáltalán nem akad.
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #35038 üzenetére
Hol?
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34998 üzenetére
Kizárt, hogy ez Gooogle tv probléma.
-
Celtis
veterán
válasz
bdominik98 #34974 üzenetére
Nem azt irtad, hogy holnap kapod a tv-det? Akkor miért foglalkozol 855 meg LG típusokkal?
-
Celtis
veterán
válasz
Bogdán Máté #34917 üzenetére
Egy kábelcserét még érdemes megpróbálni.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34897 üzenetére
+1
-
Celtis
veterán
Nekem először elszállították, második alkalommal pedig a helyszínen cseréltek alaplapot.
A szállításhoz visszacsomagolták az általam félrerakott gyári dobozba. Nem szoktam félretenni a tv-k dobozát, de most volt egy gyanúm, hogy szükség lesz rá.De volt akinek postán kellett feladnia
a készüléket, szóval érdemes lehet félrerakni a dobozt.
-
Celtis
veterán
válasz
ricogsm #34453 üzenetére
3 test probléma. Sorozat a Netflixen. 8. epizód kb. 7. percétől van az említett jelenet.
Dolby Vision sötét módban akad, Dolby Vision világos módban nem.
Ebből következik, hogy eleve csak Netflix Premium előfizetéssel tesztelhető, mivel csak ott kapod Dolby Vision formátumban a streamet.
Egyébként kb. fél percenként van kisebb drop, de az a fenti igen látványos.Érdemes lehet telefonnal lassított (5x) videót készíteni a jelenetről, ha a szemed nem érzékeny az akadásra vagy nem tudod eldönteni, hogy jó-e vagy sem.
De leginkább hagyni az egészet a fenébe, ha egyébként elégedett vagy a készülékkel.
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #34355 üzenetére
Kikapcsolt local dimminggel sem jobb, ott pedig nincs mit számolni. Illetve ugyanúgy viselkedett a tv akármilyen képátlóra (zónaszám) volt konfigurálva.
-
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #34335 üzenetére
Semmilyen más tv-s topikban nem tapasztaltam ilyen arányú visszaküldést. Talán a tcl-nek is leesik és elgondolkoznak az okán. Persze az is lehet, hogy nagyívben tesznek rá, bedarálják a visszaküldött készülékeket, és csak a minél olcsóbban minél nagyobb eladott darabszámra hajtanak.
Volt erre egy jó Galla bonmot.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34186 üzenetére
Ő is keveri a 24p stuttert (normális) az akadozással (hiba).
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #34158 üzenetére
Nekem az sem oldotta meg.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34113 üzenetére
És ennek milyen kínja van vajon? B4-et kell venni.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34117 üzenetére
Firestickkel is csak game módban vagy egyéb nyakatekert formában volt folyamatos a lejátszás
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #33925 üzenetére
A fórumtárs volt olyan szíves és készített egy videót a 3 test jelentről. Én ugyanazt látom, amit eddig az összes készüléken.
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem a készülékekben van a különbség. -
Celtis
veterán
válasz
joydrv #33879 üzenetére
Külföldi fórumokon olvasgattam erről. Arra jutottak, hogy hiába egyforma a soc vagy a ram, ha a panel maga eltérő.
Olyannyira ugyanaz a panel, hogy olyat tesz be a szerviz, ami jön. Nekem a 75-ösbe először egy 55-ös, másodjára egy 65-ös panel került. De ez csak egy szám amit beleégettek, maga a panel ugyanaz. És persze mind ugyanúgy viselkedett.
Én pont arra gondoltam, hogy ha tényleg van különbség a készülékek között, azt épp okozhatná pl. különböző gyártók csak apró időzítés paraméterben eltérő RAM-jainak használata.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #33813 üzenetére
Azt, hogy "ellenőrizd a wifi kábelt".
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #33782 üzenetére
Ezen a jelenet egy klasszikus stutter demo: [link]
Ebben a jelenetben a hosszú, egyenletes, ütemes darabosság a stutter. Ez nem hiba, ez ilyen. Ne is nevezzük akadozásnak. A tv judder reduction beállítása ezen látványosan segít.Pontosan ahogy BlueSteel is írja. Az akadás probléma teljesen más.
-
Celtis
veterán
válasz
Segnior_Barthez #33765 üzenetére
-
Celtis
veterán
válasz
G-Bali #33746 üzenetére
Hmmm. Érdekes. Még megpróbálhatod, hogy ha van bármilyen egyéb HDMIs eszköz csatlakoztatva a tv-hez vagy az erősítőhöz, azoknak a HDMI kábelét húzd le. Vagyis csak a tv és az erősítő legyen összekötve.
Amúgy az erősítőn nem kell az ARC forrást választani. Amikor bekapcsolod a tv-t az erősítőnek magától oda kell kapcsolnia. Valószínű, hogy az erősítő nem jól beszéli a protokolt. Csak addig jutnak el, hogy a tv felismeri. Ellenőrizd, hogy van-e szoftver frissítés hozzá.
-
Celtis
veterán
válasz
G-Bali #33734 üzenetére
Ok. És mit jelent, hogy nem működik? Ha jól értem a tv-n ki tudod választani az ARC-ot hang kimenetként. Felételezem így a tv-nek nincs hangja. Az erősítő mit csinál, kiír valamit? Az erősítőn a CEC engedélyezve van? Az erősítő ki/bekapcsol a tv-vel együtt? Ha ilynekor a tv-n a hangerőt próbálod szabályozni történik az erősítőn valami?
-
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #33512 üzenetére
Akkor félúton van az igazság. Valóban részben rosszul tudtam én és blakey is, mert csak az ARC-ra volt igaz amit írtunk. Pl. nekem is Yamaha AVR-em van és csak CEC-cel megy az ARC.
Viszont neked sem volt teljesen igazad, mert nem a soundbar tulajdonsága ez, hanem attól függ, hogy sima ARC vagy eARC a kapcsolat a tv és a hangeszköz között.Itt van a kutya elásva:
Unlike ARC, eARC does not require HDMI-CEC to function. The device detection system for HDMI eARC is already built in.
Ma is tanultam valamit. -
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #33459 üzenetére
Emailt küldtek előtte pár nappal és a szállítás előtti napon felhívtak. Időablakot adnak, azt módosítani nem lehet csak a szállítás napját.
Valószínűleg embere válogatja hogyan viselkednek. -
-
Celtis
veterán
válasz
MEXX_85 #33383 üzenetére
Nincs ezzel semmi különös baj. A fénykép csal, azért ez a nagy blooming. Viszont HDR tartalomnál illene az ilyen nagy fekete felületeknek teljesen mattfeketének lennie, de nálad nem az. Ezért lehet ott az a kis bevilágítás.
Talán a fekete szintet kell állítani kicsit 50-ről 49-re. Keress a YT-on "HDR Black clipping test" videót és azzal nézd meg. -
Celtis
veterán
válasz
spleenszuru #33343 üzenetére
A netflix prémium problémás (lehet).
-
Celtis
veterán
válasz
Qtya123 #33292 üzenetére
Szerinted vákaszoltak rá és indoklással?
Kb. odáig jutottunk, hogy töltsek le kék és fehér tesztábrát és fotózzam le, forduljak a Netflixhez, meg ellenőrizzem a kábelt, amivel a wifi hálózathoz csatlakozik a tv.
A szerviz vezető megmondta, hogy nincs downgrade. Azt is hogy a TCL-nél semmire nem fogsz menni ilyen soft minőségi kifogásokkal. Háromszori meghibásodás miatti csereutalvány az egyetlen menekülőút. Ezt a feltételt volt kénytelen a TCL elfogadni, hogy itthon forgalmazhassa a készülékeit.
-
Celtis
veterán
válasz
Qtya123 #33288 üzenetére
Teljesen reménytelen. Hetekig, hónapikig leveleztem a TCL supporttal, hogy adják ide a V028-at. Egy döglött ponttyal értelmesebben lehet kommunikálni mint velük.
Update: a magyar support volt.
A link amit adtál az az É-Amerika support oldal. Legfeljebb annyit válaszolnak, hogy fordulj a helyileg illetékes supporthoz. -
Celtis
veterán
válasz
westcoastog #33266 üzenetére
Jó lenne ha te is megadnád a YT videó linkjét.
C805-nél is tapasztalható volt ugyanez. A kép nulla élesség beállításánél is élesítve van valamennyire, ezért a sűrű mintás, mozgó képrészletek villogtak.Másik tv-n nem.
Garis...
Ez ugyanolyan mint az akadozás. A szerviz nem fog tud mit kezdeni a szoftveres problémákkal. Kicserélik az alaplapot, és nem fog változni semmi. Ha a második csere után sem javul, akkor csereutalványt kapsz, de nem lesz fáklyásmenet odáig eljutni.Az lenne a jó, ha a TCL-ig eljutnának ezek a panaszok és foglalkoznának vele.
-
Celtis
veterán
válasz
clyvejhamma #33269 üzenetére
Jól mondod, ez tipikus deinterlacing (váltotottsorosság mentesítés) probléma. Mivel a YT-ra váltottsoros videót nem lehet feltölteni, már eleve a feltöltött videó hibás kell legyen. Könnyen ellenőrizhető ha a fórumtárs megosztja a linket.
-
Celtis
veterán
válasz
faketaxi #33239 üzenetére
Mikor vetted?
Egyébként amit leírsz, az ugyan hasonlít, de mégis egész másnak tűnik mint a korábbi panaszok. Könnyen lehet, hogy egyáltalán nem is a készülék hibája. Érdemes lenne nálad az alapvető dolgokat ellenőrizni, mint pl. az internet elérés (wifi) sebessége, minősége. -
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #33125 üzenetére
Arról is volt szó. Speciális beállításokkal, game módban elérhető az akadásmentes lejátszás. Nekem gyanús, hogy abban az üzemmódban a DV szenved valami hátrányt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest