- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vhiktor #40014 üzenetére
Az mondjuk érdekes, hogy az alzán elérhető 55"-os változat eltér a nagyobb verzióktól: [link]
Míg a nagyobbaknál 4500-5000 nit-et írnak és WHVA panelt, addig az 55-ösnél 2600 nit-et és HVA panelt tüntettek fel. Továbbá WiFi6 helyett csak WiFi5-öt tud, és DTS Premium sound sincs.
-
Steve2006
tag
válasz
Vhiktor #40014 üzenetére
Igen. Korábban feltettem már ide egy táblázatot, amelyben szerepelt, hogy melyik tévé melyiknek felel meg. Abban volt, hogy a 2024-es C855 utódja a C8K, exkluzív online modellként Q8K, exkluzív modellként C89K vagy C81K. A francia hivatalos TCL oldalon pedig van 55"-osban is, de a zónaszám nincs megadva.
-
Komplikato
veterán
válasz
Vhiktor #40006 üzenetére
"Precise Dimming Series Up to 3840 Zones"
Persze véletlenül sem derül ki, hogy a 65"-os akkor mennyi.
Semmi nem kerülne vagy precíz táblázatba foglalva vagy kiválasztott képátlónál kiírva. -
Komplikato
veterán
válasz
Vhiktor #40003 üzenetére
Csak 3200 darabbal kevesebb világítási zónával?
Jó, persze, ki lett beszélve nem egyszer, hogy a gyártó típusszámai teljesen átláthatatlanok. Bár ez mostanában sokaknál divat.
Minden esetre a "sima" C7-hez képest akkor is jó áron van, amikor kérdeztem, akkor 5db volt még készleten.
Csak mert eddig eddig C805, C765, C7K vonalon nézelődtem. -
szoltan70
tag
válasz
Vhiktor #39773 üzenetére
Most v509 van mindkettőn. A két fájlt nem másoltam fel egyikre sem (PID36_DV_Movie_EndUserCalibration.cfg, PID36_DV_Movie_POST1D.1tcl). Ha így jó marad a DV akkor ez a megoldás. Refund nem kell, írtam már, ez nem a Te hibád.
Én tévéimet megnézheted bármikor, ha gondolod. -
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #39770 üzenetére
Nálam csak annyi, hogy a YT-ban néhány 2160p videóban az emberek pirosak mint a pipacs. 1440p vagy alatta oké.
Smarttube-val nincs ilyen hiba.Illetve DV tartalmak esetén jelenetváltásál a fényerő/világítás váltása késik néha pár századod. Néha többet , mert már rendesen látható.
Firm. csere nem javít rajta és teljesen lejátszó független. -
lithium86
csendes tag
válasz
Vhiktor #39765 üzenetére
Szia!
Érdeklődöm, hogy TCL 55C765 TV-nél, 412-es FW-re melyik kalibrációt javasolod?
Egy hónapja van meg kb., de magától nem frissített, amikor rámentem a frissítésre akkor meg csak egy üzenetet írt ki. Amúgy jól működik, úgyhogy nem olvastam utána, hogy miként lehet ennél is manuálisabban frissíteni. -
golenyakt
újonc
-
-
gabber01
addikt
válasz
Vhiktor #39716 üzenetére
Jaa, nem szabványt kérdeztem, hanem "szabályt".
Tehát inkább ilyen általános, de akár íratlan szabályokat, mint mondjuk hogy oledeknel szokták javasolni, hogy ne durrantsa maxra az ember sdr-ben a fényerőt, mert beég majd hamar.Szóval itt is arra gondolok, hogy milyen rule of thumbok vannak általános képminőség és élettartam szempontjából? Már ha egyáltalán van ilyesmi.
-
freeland0806
tag
-
Stealth
senior tag
-
szoltan70
tag
válasz
Vhiktor #39117 üzenetére
Csak DV esetén volt ez a probléma a tévéken és mindkettőnél kb két hónapra rá, hogy feltettem a LUT-os beállításokat. SD és HDR10 is gyönyörű volt. Nem kell visszautalni, nem azért írtam. Dolgoztál vele. Örülök, hogy rájöttem mi lehetett a gond. Most v135-ön vagyok mindkettőn, de majd felteszem a v509-et. Valahogy az az érzésem, hogy az Xbox okozhatta valahogy talán.
Van itt olyan aki játszik DV-s játékot series x-en (Cyberpunk pl) és használja is Vhiktor LUT-os kalibrálását? -
válasz
Vhiktor #39101 üzenetére
Akkor tehát ahogy DDC-n keresztül importáltam az adatokat, azok pl a “Szabvány” és egyéb képmódokba nem tudhatottak belepiszkálni.
Ezzel az infóval végülis kizárnám, hogy a factory reset akkor javítson bármit is az esetemben és továbbra is reménykednék majd egyszer egy újabb firmware-ben.Leginkább YT-on tapasztalom, de kisebb részben Netflix-nél is találkozom vele.
Ugye a sötétebb témák hozzák elő a jelenséget (kár, hogy inkább a sötétebb tartalmakat szeretem), viszont YT-on HDR tartalmaknál egyáltalán nem látom, azok gyönyörűek.Sajnos egyéb forrásokat nem szoktam nézni, csak YT és Netflix.
-
válasz
Vhiktor #39096 üzenetére
Látom már be lett linkelve a megfelelő videó.
Mobilon én is látok valamennyi bandinget ugyanannál a jelenetnél, a TV meg gondolnám a maga “dinamikusabb” kijelzője miatt ezt felerősíti, de akkor úgy tűnik nálam valamiért valóban nem normális szintű a dolog.
Talán egybefügg a háttér hiba azzal, hogy a kalibrált beállításokat sem találom számomra megfelelőnek.
A kalibrált beállításokat már számtalanszor átnéztem, mint ahogy most az előbb is, természetesen az SDR mappa szerinti fotók alapján.Mindegy, emiatt szerintem még nem küldöm vissza 14 napon belül, mert talán legközelebb valami egyéb hibától szenvedő TV-t kapnék, ami jobban zavarna.
Mondjuk ez is zavar mostmár így, hogy szerintetek ez nagyon gáz, de max annyi reményem van, hogy majd valami újabb firmware hátha javítja.Szerk: Az a baj fogalmam sincs az alapból rajta lévő v412-vel milyen lehetett a jelenség, mert igazából csak akkor kezdtem ismerkedni a TV-vel, miután felpakoltam rá a v534-et.
-
válasz
Vhiktor #39070 üzenetére
Vártam vele estig, mert este szoktam csak TV-zni.
Itt van pl a PlayStation csatornájáról a “Silent Hill f” trailer 4K-ban játszva és abból lőttem képeket.
Minden képmódban csinálja.Ez itt pl a “Szabvány” képmód (kikapcsolva benne pár opció, amit a topik ajánlott):
De pl a kalibrált beállításoddal os ugyanilyen (mint ahogy ugye minden más képmódban is):
——————————————————
@rumkola: Mostanában 80-as fényerőt használok SDR-nél és a fényerő lejjebb vétele csak annyit segít, hogy ugyanannyival halványabban látom a hibát, mint ahogy magát a tartalmat is.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vhiktor #39018 üzenetére
Kétszer is megcsináltam a downgrade metódust a V135-te amiből elsőre frissítésre V412 lett aztán meg hiába tiltottam le a frissítést ismét felrakta a V509-et, a TCSCore-t pedig nem engedte a rendszer letiltani csak kényszerített leállítás van opcióként..
Hazaérve megpróbálkozok a régi beállításokkal rajta a Mozi és Filmmaker módban, ha nem működnek akkor viszont nem tudom mitévő legyek...
Én legtöbbet játékra használom a tévét. Csalódott lennék ha épp arra nem tudnám ideálisan használni az új fw miatt..
-
mephi666
nagyúr
válasz
Vhiktor #38965 üzenetére
hirtelen rákerestem, hogy nálam mi okozhatta a "rózsaszínesedést" amikor az android box alatt tv-t cseréltem: pl ha RGB-t küld a box, a tv pedig YCbCr-t vár... vagy a kábel is lehet rossz (...és ezekben az esetekben a factory reset sem segítene feltétlenül: én 99%-ra tippelem, hogy beállításokat áttekerve 5perc lenne megtalálni a beállítást, ami a jelenséget okozza)
-
gabber01
addikt
válasz
Vhiktor #38938 üzenetére
Ezt jó tudni
Néztem a C4-et is igen, de lehet inkább megvárom amíg a C5 is beesik arra az árszintre.
tesztek alapján azért jelentősebb fényerő növekedés van C4 és C5, mint C3 és C4 között.
De néztem S90D-t is. Annál legalább nincs az a green tint, mint az LG-ken.
Nem is az, hogy drága a C5, csak nekem tudásához képest nem éri még meg. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
Vhiktor #38877 üzenetére
Lehet, hogy van, de én úgy veszem észre, mint ha az 5*** sorozatú fw-k megemelték volna a feketeszintet vagy nem tudom, vagy csak én lennék ilyen szerencsétlen, hogy egyedül nekem ilyen... Itt van pl ez a star wars: [kép] a feketeszint így van 50en most és kivan szürkülve nagyon a háttér, tisztán emlékszek, hogy a 135ös fw-n szép feketék voltak az űr jelenetek meg gyönyörűen világítottak a csillagok, most meg ha nem veszem le 48ra legalább, akkor olyan, mint ha anyámék sima led tévéjén nézném
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Vhiktor #38857 üzenetére
75ös a tv. Természetesen importáltam fileokat átirva a tv számát ahogy írva is volt és beállítottam a képek alapján az értékeket. Igen a képek nem adják át teljesen, de azért látszik a lényeg szerintem. Ez a gyári sötét dv kép: [kép] , ez pedig a kalibrációs beállítások után, látszik az alak körül az elfolyás vagy hogy nevezzem: [kép] és végig ilyenek a filmek sötét jelenetei sajna. Ez pedig az, ha kalibrált beállítások mellett leveszem a feketeszintet 45re: [kép] , de így is nagyon nem jó a kép, teljesen fura az egész.
-
válasz
Vhiktor #38856 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tegnap este beállítások után kb ugyanannyi időt töltögettem el a kép menüben, mint magával a TV nézéssel, folyamatosan ellenőrizgettem mindent, ahogy váltogattam YT meg Netflix között, már az SDR mód fehéregyensúly beállításait fejből tudom szinte.
Azt egyébként simán elhiszem, hogy ez a természetes és hogy eddig kékes volt, mint ahogyan akkor kb a legtöbb eszközöm az életben, az előző TV-mmel együtt, de azok még csak hallásból sem ismerték a “kalibráció” szót.
Azt tartom csak furának, hogy HDR módban viszont a megszokotthoz közelibbnek látom a színeket (persze ott is leellenőriztem mindent, azután SDR-re visszaváltva, azt megint).
De egyáltalán nem rossz amúgy az SDR, csak egyelőre szokatlanabb, viszont a szemnek legalább biztos kellemesebb, hogy valamennyire kékfényszűrős.
Szerk: Hátha hasznos egyébként a végére: 55C765 / v534
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
Vhiktor #38852 üzenetére
531 volt rajta mikor megcsináltam és ilyen lett ahogy írtam, azóta frissítettem 534re, de teljesen ugyanolyan. Tudom, hogy nem jó 45 re levenni. Munka után majd megosztok 2-3 képet hogyan néz ki. Ezt a hdr ki-be kapcsolást megpróbálom majd, de igazából a filmek 90%a amiket nézek az dv.
-
Steve2006
tag
válasz
Vhiktor #38578 üzenetére
Gyakorlatilag is benne van.
"HDR10+ tartalmak esetében a Mozi képmódot kell használnuk ugyanezen beállításokkal."
Egy kérdésem lenne, mindegyik módban a Mozgás menüben a kép tisztasági ki legyen kapcsolva, mert volt, ahol alacsony volt írva a képen, az egyiknél (DV) pedig pont nem látszódott a bal szélén, hogy melyik beállításon van?
-
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #38491 üzenetére
Köszi! Még is vettem!
Elkezdtem használni. Viszont a HDR10+ formátummal problémám van. Itt nem tudom feltölteni a kalibrált adatokat. DDC menüpont inaktív.
Mitől lehet ez?
Mit kellene átállítanom, hogy itt is aktív legyen?SDR HDR DV rendben megy HGL-t nem próbáltam még ilyen anyagok nincs és még sosem találkoztam vele.
-
-
ETOM
addikt
válasz
Vhiktor #37409 üzenetére
Pedig volt ilyen hiba igaz más típuson: [link]
"Sadly even after the update this issue still present. (I have a 835). Only thing that fixes this color change issue if VRR is off in the ps5 settings.
Sad, I was really happy when I first saw that this is supposed to be fixed."De akkor itt nem ez miatt.
-
gg72
veterán
válasz
Vhiktor #37205 üzenetére
Csináltam egy gyári visszaállítást és most jó! Ami érdekes, hogy a gyári visszaállítás után is megmaradt a kalibralo kepmód, azt hittem azt elfelejti, így csak maradék pár beállítást+ a 2 pontos fehéregyensúlyt kellett újra megadnom, de most visszatértek az élénk színek.
-
gg72
veterán
válasz
Vhiktor #37200 üzenetére
Igen, HDR ment asztali lajátszóból és mindhármat importáltam.
kokokka: Igen, az így van, csak az a fura, hogy at SDR és a HDR színvilága között elég nagy a különbség, a korábbi (2024. februári) beállítási értékeknél ezt nem tapasztaltam, ezért nem értem, hogy miért lettek ennyire fakók most HDR-ben a színek. Ha a színtelítettséget felteszem 70 körülire, akkor lesz nagyjából okés a dolog, de ugye azt meg inkább ne piszkáljam, azt mondjátok. Korábban nem is nyúltam hozzá, ill. most sem kell SD-nél.
-
gg72
veterán
válasz
Vhiktor #37198 üzenetére
Nem is akarok, csak kíváncsiságképpen elkezdtem mindent állítgatni és ez feltűnt, hogy furán működik, gyakorlatilag "visszafelé"... De lehet csinálk egy gyári visszaállítást és megnézem utána, ha akkor sem jó, akkor én visszatérek a régebbi (PDF-es kézi) beállítós értékekre, nekem ennél az újnál nagyon nem stimmel valami HDR-ben.
-
gg72
veterán
válasz
Vhiktor #37158 üzenetére
Ez a dinamikus tone mapping semmit sem változtat a színek telítettségén, sajnos nálam (65C805) a HDR kép az új beállításokkal továbbra is nagyon fakó, ugyanazt az anyagot megnézve SD-ben sokkal élénkebbek a színek. SD esetén viszont pont fordítva van, ott az új beállításokkal lettek teltebbek a színek, mint régebben. Elvileg minden rendben be van állítva.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37182 üzenetére
Van egy kisebb méretű utángyártott távirányító, aminél szintén oldalt van a hangerőszabályozás. Annál is szokni kell, de szerintem kényelmes.
A prémium távirányítót még nem használtam, az ergonómia miatt lehet rosszabb. Vagy ez teljesen egyéni dolog. Nem tudom.
Egy biztos, szokni kell.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37175 üzenetére
Szerintem csak azoknál a készülékeknél van friss szoftver, aminek az FW -je a 2025 -ös modellekre is jó. Mindegyik droid 12 alapú, és jelenleg ez 3 platformot jelent, amiből 1 érint minket. A többi más régióban kapható.
De majd kijavít valaki, ha nem így lenne, én is kíváncsi vagyok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE50LS03D FRAME) 127CM Q-LED SMART PRÉMIUM ART TV ! uj modell AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75QN900D) 190 CM NEO -QLED SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Samsung QE50Q80D 50" QLED 4K Dolby Atmos Smart TV / AirSlim dizájn
- SAMSUNG (QE65QN800CTXXN) 165CM 8K NEO -QLED 100HZ AKCIÓ!!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest