Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rainman72 #39933 üzenetére
Mondjuk a TV adások szerintem minden modern TV -n szarok. Ahogy fejlődik a technika, egyre jobb a képminőség, és persze egyre nagyobb TV -k felé váltanak az emberek, annál jobban jönnek ki a hibák. Ha nem használsz semmi képjavítót azért, ha meg használsz akkor azért.
Nekem is van itthon egy mondhatni régebbi Philips, amit kb. monitornak használok. TV adásnál nézve minden tekintetben jobb, mint mondjuk egy frissebb mini LED vagy OLED.
Egyébként egyik barátommal én is C765 -öt vetettem. Variálni kellett a képi beállítással, mert szerintem e tekintben a TCL nem jó gyárilag, de amúgy frankó TV.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gabber01 #39869 üzenetére
HDD -t használtan, kevés óraszámmal, indítással már töredék áron be lehet szerezni, és a filmezésnek nincsenek is nagy igényei. Csak ezért javasoltam.
De alapvetően én is SSD -t használok, csak ott fontos a sebesség is, ahova azt veszem. Offline, fontos adatok tárolására meg HDD, de idővel majd arra is NAS lesz. És marad is a WD Purple.
Szerk.:
Valóban lehet zavaró a hang, volt nálam is ilyen, de azért manapság (illetve jópár éve) lehet már egész halk HDD -ket venni. Semmit nem fogsz hallani belőle halkabb TV mellett sem. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Aurig@ #39868 üzenetére
Mondjuk a legegyszerűbb, bár nem a legolcsóbb megoldás a NAS.
Ilyen esetben PC csak annyira kell, hogy benyomsz rajta egy gombot, aztán mehet a TV -n a Plex. 3 és fél éves gyerekem már tudja kezelni az egész sztorit. Benyomja a PC -n a gombot, elindítja a TV -n a Plex -et és kiválasztja a mesét. Aztán ha szólok, hogy elég volt kilép a Plex -ből és ha nem kell, akkor újra megnyom egy gombot a PC -n, és kikapcsol.
Annyit érdemes csak beállítani, hogy ne kérjen logint a PC. Meg hogy a power gombbal kikapcsolt állapotba kerüljön.
Ha PC -ben van a HDD azért jó, mert mozgatás nélkül mindig tudom frissíteni a tartalmakat, és nincs gond abból sem, ha seedelni kell.
Nekünk minden netre van kötve, mert kihasználjuk a TV okos funkcióit.
De valóban, kinek mi jön be.
-
ρσгτσ
addikt
Ehhez elég egy HDD is. Akár egy használt, kevés perces 1TB, külső házzal. Mondjuk külső ház árában már nagyjából veszel el alacsonyabb fogyasztású, régebbi Optiplex gépet is, jó hűtéssel. Aztán mehet a Plex vagy más hasonló megoldás. Ha kilövöd a Windows bejelentkezést, akkor képernyő is ritkán kell hozzá, csak letöltögetéshez. Más esetben orrba-szájba mehet a seed.
Ha fontos adatokat, képeket is tárolnál rajta, akkor viszont WD Purple, de szerintem sima filmezős lejátszáshoz elég egy olcsóbb HDD is.
Szerintem jobb megoldás a PC megosztás, mint az USB -re kötött HDD. Univerzálisabb, nem kell mozgatni. SSD meg felesleges ilyen célra.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zeon.hu #39856 üzenetére
A soundbarnak nincs valami olyan funkciója bekapcsolva, vagy valamilyen beállítása, ami hatással lehet erre? Vagy esetleg annál egy áramtalanítás nem segít?
Ha van valamilyen más hangszóró, amit hasonlóan rá tudsz kötni meg tudod nézni mivel lehet gond. Pl. azzal is halk -e.
TV áramtalanítás vagy visszaállítás is lehet segít. De jó lenne megtudni mivel lehet gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zeon.hu #39849 üzenetére
Gondolom nem tudja vezérelni a Telekomos boxot a TV távirányítója. Főleg, ha HDMI CEC -nél sem jelenik meg a box.
Mi volt előtte? Milyen márka? Mert például Samsung -nál van az, hogy kb. mindent IS vezérel. Nyilván típustól, távirányítótól függően, de szerintem ebben régen is jók voltak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02 #39804 üzenetére
Következő lépcsőfok inkább egy vezérlő beszerzése, mint például Google Nest Hub. Amihez persze okos eszközök is kellenek. Például teljes világítás vezérlés hanggal, panelen keresztül, vagy ennek automatizálása. Vagy színárnyalat, színek beállítása. Eszközök ki- és bekapcsolása, vezérlése.
De például az is megoldható, hogy egy külön eszköz utasításra vagy automatizálásra elhúzza neked a függönyt.
Tudom, hogy mindig van néhány ember, aki azt mondja ezek tökre felesleges dolgok. De anno a tempomatra is sokan mondták ezt, és szerintem sokkal kényelmesebb hosszútávon.
Pl. kisebb gyerek önállóságában is nagy segítség, ha nem kell áthelyezni a kapcsololókat, mert vagy vezeték nélküli mozgásérzékelőket kötsz a fürdőszoba/WC lámpához, vagy csak feldobsz valahova egy plusz vezeték nélküli kapcsolót. Vagy megtanítod neki mit kell mondani, milyen utasítást kell használni.
A gyorsindítás TV -nél pedig ebben az esetben is jó, mert folyamatosan hálózaton marad, így azt is tudod vezérelni. Már ha éppen szoftveresen is helyén van minden...
-
ρσгτσ
addikt
Annyira gagyi (és olcsó) az egész promó lebonyolítása, és hát a szerviz, illetve a garanciális ügyintézés sem a legjobb az országban, így csodálkoznék, ha e tekintetben rugalmasak, elnézőek lennének.
Csomószor rosszul volt frissítve a promóciós szabályzat is. Hiányzó típusok, méretek, nem létező kereskedők. Például amikor az egyik fórumrársnál erősködtek, hogy nincsenek szerződésben a One -nal, csak a Vodafone -nal, és elutasították az extra garancia regisztrációját. Annak persze senki nem nézett utána, hogy addigra már több mint 2 hónapja nem létezett Vodafone.
Persze a fent linkelt eset más, de az egész lebonyolítás alapján én azért nem lennék biztos abban, hogy majd nem kell küzdeni a szervizzel.
Az biztos, ha én használt TCL TV -t vennék, aminél írja az eladó, hogy 5 év garancia van rá, akkor kérnék az eredeti számláról fotót...és ezt ajánlom másoknak is, akik ide betévednek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #39704 üzenetére
Az SN szám valószínű nem volt benne a rendszerben, tehát nem volt mi alapján visszaigazolják a garanciát. Az megint egészen más dolog, mint összenézni a számlán szereplő kereskedőt a weboldalon kitöltött céggel.
A tény az, ami le van írva a promóciós szabályzatban. Az pedig az, hogy meghatározott készülékek és meghatározott kereskedők vesznek részt a promóban.
De biztosan vannak esetek, amikor megnézik, csak ilyen nem sűrűn fordul elő. Például a korábbi Digi vásárlás az egyik fórumrársnál, aki "vitázott" is velük, hogy már egy cég a One -nal. Aztán végül jóváhagyták neki.
Szerintem inkább az a probléma, ha azzal hitegetjük egymást, hogy biztosan elfogadják a szándékosan rosszul kitöltött regisztrációt majd garanciális ügyintézés során is. Amikor világosan le van írva a promóciós szabályzatban, és a visszaigazoláson is, hogy mikor érvényes.
De legyen úgy. Fogadja el a szerviz is majd, ha lejárt a rendes garancia.
Szerk.:
Látom szerkesztettél egy linkkel, de én másról beszéltem a korábbiakban. Ezért kérdeztem, hogy pontosan miről van szó.Remélem a szerviz el is fogadja majd neki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #39701 üzenetére
Mármint pontosan hogy intézte el, melyik leírásról van szó?
Horvátok intézik az egész promót, nagyrészt meg sem nézik mi van feltöltve. De amúgy le is védték magukat azzal, amit a visszaigazolásra is minden esetben ráírnak. Csak megfelelően kitöltött garanciával, és eredeti számlával érvényes.
A szerviz meg egy egészen másik cég, ők biztosan nézni fogják, hogy jogosult -e a tulajdonos az extra garanciára. Senki nem akar benyelni plusz kiadásokat. Eleve az egész promo ügyintézése is teljesne low budget. A TCL -nek egyszerűbb és olcsóbb egy céggel szerződni. Azok meg kb. a világukról nem tudnak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gabber01 #39694 üzenetére
Úgy indult a téma, hogy várja az 5 évről a visszaigazolást, de az egy egészen más regisztráció.
Az 5 éves promót nem közvetlenül a TCL intézi, hanem egy szerződött partner, ami egy horvát cég, a Partum. Egységesen, tehát minden országban, ahol fut ez a promó.
Ők az esetek igen nagy részében kb. mindent visszaigazolnak. Általában meg sem nézik a feltöltött adatokat, csak megy a jóváhagyás és a visszaigazolás.
Ezért van az, hogy kiválasztod az egyik promóban résztvevő kereskedőt, aztán feltöltesz egy olyan számlát, amin másik kereskedő van. Vagy kicsit szerkeszted az oldalt... Nagy eséllyel simán jön a visszaigazolás.
Igen ám, csak a garanciális ügyintézésnél igazolnod kell a jogosultságodat egy olyan számlával, ami a promóban résztvevő kereskedőkhöz szól. Önmagában a visszaigazolás semmit nem ér.
Szerk.:
Izgalmas helyzet lesz, amikor ezek a TV -k kikerülnek majd például a hardverapro.hu -ra, a laikus vevő elhiszi, mert hát az eladó is elhitte, hogy tényleg 5 év van rá. Aztán majd sorban dobálja vissza a szerviz, mert nem érvényes rá a plusz garancia. -
ρσгτσ
addikt
válasz
flash- #39653 üzenetére
Google Home -ba többek között okos TV -t is fel lehet venni. Ha eddig nem használtad érdemes ránézni. Ott be lehet állítani automata műveleteket. Csak át kell állítani a telefon nyelvét angolra, mert addig nem férsz hozzá ehhez a részhez. Utána visszarakhatod magyarra, ha végeztél.
Pl. így:
Csak kérdés, hogy a te eszközöd esetében normálisan működik -e, mert nem minden droidos TV -n működik probléma nélkül. Pl. nem tudja vezérelni bekapcsolást, kikapcsolást, vagy egyiket sem.
Ezt érdemes tesztelni.
-
ρσгτσ
addikt
Mármint v486. Nem? Mert 480 -as nincs. Ha minden oké felesleges piszkálni. Ha nem, akkor érdemes ránézni frissebb FW -re.
TCL -nél nem mondanám túl stabilnak a szoftveres környezetet. Örülök, ha valakinek minden jó, vagy éppen a használati szokásainál nem jöttek elő problémák. De éppen emiatt én nem piszkálnám, ha minden rendben van. Felesleges, mert ami nagyobb újdonságot hozott a T653T01 -en, az pont a v486.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701 #39037 üzenetére
Részletre vetted vagy egyben kifizetted? Mert előbbinél szinte biztos, hogy sztornózni fogja a One az egészet. De ezt velük kellene megbeszélni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
mikrofon #38964 üzenetére
Ezt írtam én is. De ez jelenleg a TV hibája. Hogy ezt mi okozta, valamilyen vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolat, külső eszköz, vagy más egyéb, azt később ki lehet zárni.
De ahhoz először meg kell szüntetni a problémát a TV -n.
Normális esetben egy app vagy külső eszköz, ha felhasználói részről egyéb beállítás nem történt, azért ilyet nem kellene csinálnia. Tehát nem feltétlen, vagy nem biztos, hogy csak egy eszköz felelős ezért, hanem együtt hozták össze.
Mivel se saját OS -en, se külső eszközön nem működik normálisan.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szoltan70 #38953 üzenetére
Így, hogy bemeneti jelen, és saját szoftveren is ugyanazt a hibát produkálja, szinte biztos, hogy a TV -vel van gond, ami nagy eséllyel szoftveres probléma.
Esetleg azonos külső eszköz vagy app hibája okozhatott problémát mindegyik TV -n.
Ezek előtt mindenképp húzd le a külső eszközöket, és csak akkor dugd vissza, ha megbinyosodtál arról, hogy nem produkálja a TV a korábbi hibákat.:
- Első körben, ha még nem volt, próbálnék egy 10-15 másodperces TV áramtalanítást.
- Ha ez nem segít, ami esélyes, akkor egy gyári visszaállításra lesz szükség.
- Ha még ez sem vezet pozitív eredményre, akkor a rajta lévő szoftvert (esetleg frissebbet) raknám újra IMG -ből.
Más esetben, ha ezek sem segítenek, akkor nekem sem marad több ötletem, mint a szerviz.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peter.70 #38833 üzenetére
C845 -ből az X1 vagy X2? Melyik FW van rajta? Mert lehet az eltérő szoftver miatt más.
Mondjuk az lenne logikus, hogy ettől függetlenül ott is külön megjelenik ez a menüpont. De ezt talán más C845 tulaj meg tudja mondani.
Szerk.:
Sagemcom, de pontosabb típust most nem tudok mondani. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Peter.70 #38831 üzenetére
C805 -nél úgy működik, hogy csak akkor jelenik meg ez alatt az eszköz, ha be van kapcsolva. Ha nincs bekapcsolva a TV box, lépj ki a beállításokból, kapcsold be a boxot, aztán lépj vissza a HDMI CEC részhez. Úgy sem jelenik meg az Készülék menüpont?
Sajnos azt nem tudom, hogy C845 -nél is így működik -e, de hasonlóan kellene.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701 #38639 üzenetére
Személyes vásárlásnál 3 munkanapos csere, online vásárlásnál pedig 14 napos elállásod is van. Csak One -nál nem tudom mennyire komplikált, mert szolgáltatóknál nem mindig egyszerű.
Van ahol szimplán sztornózzák az egész sztorit, aminek van egy nem túl rövid átfutási ideje...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701 #38634 üzenetére
One accountra nézz fel, utána pedig keresd ki azt a dátumot, ami a megrendelés/vásárlás környékén, illetve után van. Elvileg ott kell lennie a számlának. Ha részletre vetted, akkor nullás számla. Ha nem, akkor arról az összegről szól, amennyit fizettél érte.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #38561 üzenetére
Kb. 1 óra múlva meg tudom nézni, de nem emlékszem ilyen problémára. Tegnap néztem utoljára. Tudsz mondani egy filmet, aminél biztosan csinálja? Hátha van olyan, aminél nálad sincs gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37392 üzenetére
Hát...volt olyan márka, amivel egyből a szervizben kellett kezdeni, hogy rendesen össze legyen szerelve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
banuszzs79 #37370 üzenetére
Nem tudom melyik Samsung, de ott általában eleve élénkre van véve a panel. Pár éve bekerült a természetes képernyőmód, amit szerintem nem sokan használnak. Az van nagyjából közelebb a valósághoz. De persze egy telefon megint más téma. Meg úgyis szeretik az emberek, ha kicsit/nagyon túlszaturált a készülék.
Szemkímélő módnak az a célja, hogy levegye a kék színt, emellett fehérrel sem nagyon fogsz találkozni, hogy kímélje a szemet.
Azért hasonlít rá, mert valószínű úgy voltak nálad beállítva a TV -k, hogy sokkal több fehér szín volt, mint kellene. Esetleg több kékkel karöltve. Ha a csúszkát visszateszed középre, akkor megint nem lesznek jók a színek, de használd úgy, ahogy neked tetszik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
banuszzs79 #37349 üzenetére
Mert azzal jön ki a valós környezeti fény színhőmérséklete. A hidegebbre állított kép lehet jobban tetszik valakinek, de az természetellenes.
Ehhez persze az is kell, hogy a panel jól legyen beállítva. Ellenkező esetben mindegy meleg -e vagy sem. Egyik sem lesz jó.
Ehhez vagy veszel beállításokat pl. olyan embertől, mint Vhiktor. Vagy ha pontosabb színeket szeretnél, minél kevesebb részletveszteséggel, akkor kalibráltatod a TV -t egy szakemberrel.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37339 üzenetére
Ott az 55U6NQ kicsivel drágábban, valamivel több zónával. Szintén VA panellel. Ha a szoftver, illetve az app kínálat megfelelő neki, akkor az is egy opció. De erről inkább a TV ajánlós vagy a Hisense topikban érdemes érdeklődni.
Nekem nincs túl sok tapasztalatom a márkával.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
skyrush7 #37335 üzenetére
55C655 Pro -nak elég jó hangja van, bőven kategória feletti. Képben pedig ebben a kategóriában jónak számít.
Vagy ha kicsit tudsz nyújtózni, esetleg elkapsz egy jó akciót, akkor 55C805. Ami hangban gyengébb, de szintén jó. Viszont képminőséget tekintve jóval magasabb szinten áll.
Szerk.:
Telekom, Alza, One vásárlásnál 5 évre kiterjesztik a készülék garanciát, ha regisztrálsz a promóciós oldalon. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37327 üzenetére
Korábban próbáltam másik TCL -en is, illetve több droidos TV -n is. Mindig volt valami probléma vele. Ha viszonylag normálisan is működött, annyira stabil sosem volt, mint más készüléken, ahol hivatalosan is biztosították az appot.
Aztán több év után, még tavaly megszüntették a Game Pass alkalmazást, hogy egy alkalmazáson belül integráljanak minden funkciót. Ez viszont nem jött össze egy bírósági ügy miatt, ami nem zárult le teljesen. Ebbe most hosszú lenne belemenni.
Én már pár hónapja nem követem a témát, mert mostanában nem sok időm és kedvem van játszani, de jelenleg én nem látok olyan részt az Xbox appban, ami arra utalna, hogy működne benne a cloud gaming. Ha nem jól láttam majd kijavít valaki.
Tehát ha jól is működne a mókolt megoldás, egyelőre nincs hivatalos alkalmazás droidra, amiről megy cloud gaming.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37323 üzenetére
Megfelelő eszközön, megfelelő nettel (nem a letöltési a lényeg), és persze natív appal teljesen jó. Nekem valahol 200 óra felett van a cloud gaming időm. Bár már egy ideje nem játszom, csak néha felnézek.
Szerk.:
Némi késés az lesz, biztos nem így tolnám a CoD -ot. De például FH5 tök jól játszható. Telefonon, Samsung TV -n, és konzolon felhőztem. -
ρσгτσ
addikt
válasz
rocco021 #37316 üzenetére
Apk -ból általában fel lehet rakni droidra, de nem lesz olyan stabil, mint egy natív app. Erről már korábban írtam, ha visszakeresel.
Viszont...mostanában nem néztem a telefonos cloud gaminget. Bekerült már az Xbox appba? Mert egyelőre nem nagyon látok ilyen opciót.
Egyébként aram01 Better xCloud -ot használ.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37304 üzenetére
Így sanszos, hogy akkor alaplap lesz cserélve. Igazából elég lehet az is, ha az egyik partíciót kicsit módosítja, amit nem kellene. Már simán tégla lehet belőle. Recovery -hez lehet el sem jut.
De amúgy mindegy, úgysem értenek hozzá a hivatalos szervizben. Máshol sem nagyon, ha jól téglázol.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37298 üzenetére
Ha jó a garanciális ügyintézése a kereskedőnek, akkor nekik. Pl. küldik a futárt és intéznek mindent korrekt módon, gyorsan.
Ha nem, vagy átlagos, akkor inkább a TCL -nek. Mert egy "közvetítővel" csak lassabb lesz az ügyintézés.
Vásároltam már sokszor az Alza -tól, de velük még nem intéztem garanciális ügyet. Ilyen hibánál szerintem kicsi az esély, hogy helyszínen javítanak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37285 üzenetére
Próbáld Yandex -ről, amit vargalex linkelt, onnan le kell jönnie. V412 -vel vagy V135 -tel próbálkozva.
Egyébként alapvetően nincs gond az okos TV -vel, csak ha nincs rendes support mögötte. Én már évek óta használok különböző márkákat, minden külső eszköz nélkül.
Van Fire TV stickem, de azt utazáskor, nyaraláskor használjuk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37275 üzenetére
Szerintem a szerviz képességeit ez meghaladja. Vagyis úgy értem a hibát nem tudják visszafejteni. Max. újra SW -zik a készüléket. Tehát nem kell mindent bevallani.
Érdemes előtte próbálkozni a javítással. IMG -t találtál? Mi a probléma, meddig jut?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rumkola #37273 üzenetére
Csak tudtommal itt is kisebb méretű az OTA, kevesebb fájlt cserél, így javításra kevésbé alkalmas. Például ha a partíciók egy részéhez is nyúl és ott keletkezett a hiba a flash során.
Szerk.:
Egyébként nálam például a V486 nem akart felmenni azzal a módszerrel. Szenvedtem vele az elején, mert nem akarta felismerni a pendrive -ról helyi frissítéssel. Aztán próbálkoztam máshogy is, mert ezt én is olvastam XDA -n.Sajnos kevés sikerrel, de végül helyiből felment pár próbálkozás után.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986 #37271 üzenetére
IMG telepítéssel általában rendbe lehet hozni. Vagyis nagy rá az esély, attól függ mi sérült. Más esetben szerviz.
A napokban linkelte valaki a letöltési fájlokat. Vissza kell nézni, hogy mihez van IMG.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37252 üzenetére
Szerintem ezek random hibák, ahogy a többi is. Nekem is volt problémám a C805 -tel, azért frissítettem többször is. Szerencsére ez megszűnt. Én ezért szoktam azt írni, HA probléma nincs a TV -vel, és valaki nem szereti ezzel tölteni az idejét, akkor nem érdemes frissíteni.
Pont azért, mert lehet te esel majd abba a kis(?) halmazba, ahol jönnek a gondok telepítés után.
Ha van probléma, akkor nyilván próbálkozni kell, amíg az ember meg nem unja...
Én azt is tökre megértem, ha valaki ezek után nem vesz TCL TV -t. Végülis általában nem azért vásárolunk TV -t, hogy kísérlezgessünk, keressük a megoldásokat, FW -t pakolgassunk, gyári visszaállításokat csináljunk...stb.
Főleg úgy, hogy egyébként a frissítés is elég randomnak tűnik. Van akinek megérkezik, van akinek másik régióban érkezik, van akinek sehol semmi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37240 üzenetére
Művelet betöltési sebesség az lehet lassabb. Az mondjuk jogos. Nekem is volt C655.
Anno C725 -nél volt nálam a menüben lag, meg néhány appban is valószínű emiatt kevésbé volt sima a működés. Az baromi idegesítő tud lenni.
Majd kiderül miről van szó pontosan, de a lépkedés miatt azt gondoltam inkább olyanról, mint az utóbbi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37232 üzenetére
Csak abban volt újdonság, és jöttek már a visszajelzések, hogy régi problémákat is megold az FW.
Ezek most jellemzően azért jönnek, mert 2025 -ös TV -k is ezt a platformot használják. Így meg el lehet mondani, hogy jön frissítés. Még ha néhány foltozgatás van is, valószínű a frissítések jelentős része fogyasztói szempontból nem lényeges. Ahogy ez korábban is volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
wwenigma #37223 üzenetére
Régebben is voltak egyéni hibák. Csak nem mindegy, hogy az mennyi, vagy téged érint -e. De amíg nem hoz semmi extra változást az új FW, addig szerintem felesleges frissíteni. TCL -nél nem éri meg kísérlezni. Nekem legalábbis nem hiányzik a régi dadogás.
Addig jó nyilván, amíg lehet valamit orvosolni. Ha lehet mindenkinél.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vagany #37214 üzenetére
MT9653 TV models:
- X11K - Alternative - X965
- C9K
- C8K - Alternative - Q8C
- C7K - Alternative - Q7C, C79K
- C6K - Alternative - Q6C, C69K, MQLED75K
- P8K
- T8C
- U85
- (A300W/PRO)
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B, Q10B
- C855 (2023) - Alternative - C959, MQLED98 - Europe version - C955
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C765 - Alternative - MQLED85, Q9B, C79N
- C755 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Europe version - C805
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8A
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B,T8B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870 -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37182 üzenetére
Van egy kisebb méretű utángyártott távirányító, aminél szintén oldalt van a hangerőszabályozás. Annál is szokni kell, de szerintem kényelmes.
A prémium távirányítót még nem használtam, az ergonómia miatt lehet rosszabb. Vagy ez teljesen egyéni dolog. Nem tudom.
Egy biztos, szokni kell.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37175 üzenetére
Szerintem csak azoknál a készülékeknél van friss szoftver, aminek az FW -je a 2025 -ös modellekre is jó. Mindegyik droid 12 alapú, és jelenleg ez 3 platformot jelent, amiből 1 érint minket. A többi más régióban kapható.
De majd kijavít valaki, ha nem így lenne, én is kíváncsi vagyok rá.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #37167 üzenetére
HDR10+ esetében nincs DDC.
"Ott a sima mozi kepmod kell ugynazaon beállításokkal. Gamma 2.2"
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #37141 üzenetére
Mert általános fényerőtől függetlenül is magasabb HDR -ben a csúcsfény. Magasabb dinamika- és színtartomány mellett. Ami valószínűleg erőforrásigényesebb. Ezen kívül valószínű a GPU -t is jobban terheli a megjelenített tartalom.
De nyilvánvalóan a fényerő nem elhanyagolható. EU -ban fogyasztási szempontból lényeges tényező. Vagy mondhatjuk a legfontosabb.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37125 üzenetére
V486 -on eddig 1 embernél volt akadozás. Nem tudom azóta változott -e valami. Majd visszajelez, mert azóta kis kitérő után újra felkerült nála az új FW.
Korábban, illetve korábbi FW -k alatt viszont sokkal több embernél volt probléma. Így ha például V412 alatt nálad minden oké, akkor kicsi az esély, hogy V486 alatt rossz lesz. Van esély, bármi előfordulhat, de elég kicsi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109 #37104 üzenetére
A TV -n nézd meg a készülék projektazonosítóját, és jegyezd fel.
Beállítások --> Rendszer --> Névjegy --> Termékinformáció
Itt keresd ki a felsorolásban a projektazonosító számokat.Ez azért fontos, mert a PID kezdetű fájlok nevét valószínűleg át kell írni.
A fenti képen látszik, hogy mindegyik PID után 37 van. Ez annak a TV -nek a projektazonosítója, amin készült a kalibrálás. Ha ez nálad például 41, akkor a 37 -et 41 -re kell átírni.
Pl.: PID41_SDR_Movie_3DLUT.cubeFontos, hogy minden beállítást a megfelelő tartalomnál kell importálni. Tehát ha SDR tartalmat állítasz be, akkor kapcsolj például normál TV adásra. Ha nincs előfizetésed, akkor YouTube -on keress például egy Bogyó és Babóca részt.
Az átírt SDR PID fájlokat másold át egy pendrive gyökerébe. Lehetőleg FAT32 -re legyen formázva, de lehet mással is működni fog. Ezt csak azért írom, ha mégsem tudná olvasni a TV, akkor valószínű ez az oka.
Nyomd meg a távirányítón azt a gombot, amin 3 vízszintes csík van --> Képbeállítások --> DDC --> Adatok importálása
Itt jelöld ki mind a hármat, aztán oké. (Dolby Vision -nél csak kettő van)Utána lépj vissza egyet, és a Képmódok között ott kell lennie a Kalibrált membrán nevű képmódnak. Utána itt kell folytatni a beállításokat. Ehhez kapsz segítséget, a *.zip fájlban vannak hozzá képek.
Ha ezzel kész vagy, akkor jöhet a HDR. Ehhez YouTube -on, streamingen, vagy saját filmek között keresel egy HDR anyagot és elindítod. Itt már ki fogja írni a bal felső sarokban, hogy HDR, így tudod, hogy kezdheted az importálást és a beállítást. A folyamat ugyanaz, mint SDR -nél.
Dolby Vison beállítást is úgy kezded, ahogy a többit. Először is keresel hozzá megfelelő anyagot. Bár a YouTube -on sok ilyen nevű tartalom van, ennek ellenére egy DV videót sem fogsz találni. Mert kamu az összes elnevezés, ahol ezt írták. Ehhez szintén saját videó, vagy valamilyen streaming szükséges. Elindítás után itt is kiírja a formátumot, ebben az esetben Dolby Vision fog megjelenni a bal felső sarokban. Arra kell csak figyelni, hogy ne IQ -ban legyen a kép, hanem sötét vagy világos módban. Csak akkor lesz elérhető a DDC mappa. A folyamat szintén ugyanaz, mint a többi módban.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #37102 üzenetére
Beállítások --> Rendszer --> Névjegy --> Termékinformáció
Ha utóbbira rámész, akkor a felsorolásban ott lesz a projektazonosító.
Azt kell átírni PID kezdetű fájlok nevében, utána mindenkinek menni fog. A PID utáni számok a projektazonosító.
Szerk.:
Hogy egyértelmű legyen, a fájl nevében a 37 -et kell átírni.PID37_SDR_Movie_3DLUT.cube
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #37085 üzenetére
Leszedtem, rámásoltam egy üres, FAT32 pendrive gyökerébe a 3 db PID -et. Bementem a DDC -be az importálás miatt, de nem lesz Kalibráló képmód.
4 pendrive -val és 1 SD kártyával sem megy. 2x is letöltöttem, hátha az első nem lett jó.
A TV -n a File Manager látja a fájlokat.
Mi lehet a probléma?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka #37066 üzenetére
Mondjuk a TCL szerintem mindig messze volt a színhelyességtől, és itt a Filmmaker sem ér sokat. Még szemre is helyesebben be lehet állítani a képet.
De ezt Vhiktor is mutatta a napokban, hogy milyen deltaE eltérések vannak az új FW alatt. Igaz, hogy minden dobozból kivett TV más (lehet), de szerintem ez nem volt újdonság eddig sem.
Szerk.:
Hogy kinek mi tetszik, az más kérdés. Azt nem lehet elvenni tőle. A Samsung túltolt színeiért, élénkségéért is az emberek jelentős része odáig van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest