- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
vargalex #35732 üzenetére
Vagy 15 éve volt problémám jelerősséggel és mivel van tv-bekötős/kábeles ismerősöm, ő mutatta meg mit hol kell nézni, mik a jó vagy gyenge értékek. A kirendelt szerelők is oda léptek be és miután látták hogy mi a bibi, felmásztak a póznára és rendberakták. Erre emlékeztem azt hittem ilyesmire gondolsz.
Tekintsd tárgytalannak, elnézést..
-
gab1ka
senior tag
válasz
detroitrw #35630 üzenetére
Én tudok. Vagy 15 éve vettem ott egy monitort és kértem a kalibrálást felárért.
Zöldbe húzott. Akkor nem tudtam mi ez, pénzbe került, vakon hittem hogy ez így jó. Nagyon sok évvel később valamiért belenyitottam a hozzá kapott doksiba és akkor láttam hogy ez csak egy sima Spyder 3-as kalibráció volt. Gondolom már akkor is driftelt.
Azóta valószínűleg ezt jóval profibb módon művelik már. -
gab1ka
senior tag
válasz
PLackó16 #34761 üzenetére
Én javasolnám, hogy legalább addig amíg tart a garancia, addig a dobozt őrizd meg, máskülönben nem fogod tudni a tévét ide oda küldeni ha majd szükséges lesz. Ez speciel szerintem nagyjából konkrétan mindenre igaz, a tévé esetén pedig mondhatni elengedhetetlen a szállításhoz.
-
-
gab1ka
senior tag
válasz
freeland0806 #34333 üzenetére
A fóliával nem kell foglalkozni egyáltalán, ahogyan a széttépett perforált zacskókat sem tudod visszaragasztani stb..
A villogásra esetleg megpróbálhatod a local dimming-et állítgatni, de még ha azt közepes-re vagy kikapcsoltra rakva meg is szűnne a probléma, akkor meg minek a miniledes tévé (már ha tényleg a háttérvilágítás okozza az anomáliát).
-
gab1ka
senior tag
válasz
TheMartin03 #34031 üzenetére
Én ugyan csak pc-n néztem ezt meg, de ott hibátlan akármilyen sebességgel (Gigabit fel/le).
A youtube-nak nem kell sávszélesség az agyontömörített dolgaihoz, ahogyan a netflixnek se, ezt csak zárólejbe jegyezném meg, mert ez mindig felmerül hogy biztos a wifi "lassú". Az ilyen pár megabitet egy ügyesebb kezű füstjelekkel is elmutogatja manapság.Lehet meg kéne próbálnod egy másik youtube kliens-t a tévén, hátha azzal megjavul, ámbár szerintem ez az xy lejátszási sebesség nagyon rétegigény.
-
gab1ka
senior tag
Nincs Xboxom és nem használtam még lfc-t semmivel, szóval nyilván ott akkor úgy van ahogy írtad, ugyanakkor lehet hogy épp ezért csak még kevésbé lehet boxxal egyértelműen elővarázsolni a jelenséget. A lényeg hogy ha nincs eltaknyozódás meg aurás remegés stb, akkor annak örülni kell és élvezni a játékot.
-
gab1ka
senior tag
Más gyártóval szórakoztam a vrr-rel elég sokáig, amilyen max értéket beállítottam a vrrnek, a tévé pontosan annyit írt akár 53 71 vagy 102-re fixáltam (nyilván olyan játékkal amit 120fps-sel is kényelmesen hajtott a gépem).
Az egész tesztelgetést szerintem épp nem konzolon kellene vizslatni, vagy legalábbis olyan játékkal, ahol a konzolos performance mód valóban ingadozik pl Resident Evil 4 Remake ps5 Pro-val. Egyéb esetben pc-vel, ahol az ember kénye kedve szerint belőheti hogy mi is a problémás tartomány és akkor azzal lehet menni nézni az árnyékokat. Épp ez a lényege ennek a vrr problémának, az Rtings körbeírta, én is bemásoltam már.
Aki konzolon fix 30 körül vagy fix 60fps környékén játszik vrr-rel, esetleg -2-3frame droppal az nyilván nem fog sokat észrevenni ebből ami egyben nekik jó hír is. Aki viszont 60-120 fps között ingadozó játékkal játszik akár konzolon akár pc-n, azt zavarhatja mert tényleg nem néz ki jól. -
gab1ka
senior tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Ha jól tudom, a problémák egy tavaly december vagy tél környéki fw-vel kezdődtek. Mintha az előtt nem lett volna ez az akadás dolog. Számomra az nem világos, hogy miért nem adják ki újból új verziószámmal a régi fw-t amin nem voltak ezek a gondok (csakmert fw-vel visszalépni nem lehet tudtommal).
Miért éri meg a gyártónak inkább usb sticket osztogatni kárpótlásként a helyett hogy a fentit meglépné. Meglehet hogy ez ez OS szintű dolog amivel a gyártó nem tud mit kezdeni, bár akkor meg adja magát a kérdés hogy így minek kezdik árulni az újabb modelleket..
Az külön megmosolyogtató hogy szépen lassan már nem is a tévé hibás hanem a filmek
Aki olcsón akciósan vásárolt be, azt azért meg lehet érteni, de aki pl egy C855-ön küzd ezekkel, ami még drábább is mint egy "normális" tv, annál nem tudom hogy mi lehet a "delegalább" oldalon a mérlegben. -
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33532 üzenetére
Sajnos ez pontosan így van ahogy körbeírtad. Én egy másik gyártónál próbálgattam ezt a vrr dolgot 2 hétig, ott hibátlanul működött, direkt lockoltam az fpst 50-60-70 stb-n hogy van e anomália, egyáltalán nem volt. Amúgy szerintem van az az eset hogy a 1080p@120fps jobb élmény mint a 4k@60, de persze ez ízlés kérdése. Lehet hogy idővel a TCL ezt is orvosolja majd valahogy.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33530 üzenetére
Konzolon igen, jellemzően 60/120 körül, pc-n viszont nyilván a körül, amilyen beállításokat használ az user+milyen erős a pc-je stb...És valóban épp ez lenne a vrr lényege hogy tearing mentes legyen a 112fps is meg az 58 is. Talán azt azért nem mondanám hogy használhatatlan, inkább csak úgy fogalmaznék hogy gamer tévének mondani ezt így ebben a formában picit optimista. Vagy csak megint nagyok az igények.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33528 üzenetére
Ezt a jelenséget az RTINGS minden TCL tévénél leírja, én magam is érdeklődtem itt már ezügyben, de úgy néz ki keveseknek tűnt fel.
"Unlike most TVs, the TCL's overdrive tuning seems to be done in 'brackets'. When the TV runs within a certain bracket, like between 45Hz and 75Hz, its response time behavior is consistent. However, the TV's overdrive behavior completely changes as you get near the edge of a bracket or switch brackets. This means that you could have no overshoot when your framerate is averaging 60fps, but if it goes up or down a bracket, you suddenly see a ton of overshoot or black smearing.
For example, there is substantial overshoot at 80Hz, which then stabilizes itself as you get closer to 120Hz, until you get past 144Hz where the overshoot errors again spike up. For this reason, you might want to maintain a stable frame rate around one of the TV's response time bracket 'sweet spots', for example, 60Hz and 120Hz, to ensure a good response time performance."
"Unfortunately, it uses different overdrive settings under and above 65Hz. If you're gaming and your frame rate hovers between 60fps and 70fps, there's noticeable overshooting, which you can see here.
There's an inconsistent bug that prevents VRR from working at all. Despite the TV saying that VRR is on, there's noticeable screen-tearing. Power cycling it fixes the issue, and VRR works correctly."
-
gab1ka
senior tag
Én nem kérdeznék de egy észrevételem volna, remélem nem veszed rossz néven. A korábbi tapasztalatok alapján akik akadozásra/röccenésekre panaszkodtak, nekik sem a youtube-on jelentkezett ez, hanem a streamingen (amit te nem használsz) és egyéb videólejátszás közben (24p) innen onnan mindenféle lejátszókombóval, tehát a filmeknél. Pont úgy, ahogy te leírtad. Ezen sajnos a külső ssd sem fog segíteni.
Ui: Elképesztően király lehet 75"on simezni, én riget azért nem, de egy kormányt tuti beszerzek majd.
-
gab1ka
senior tag
Simán el tudom képzelni hogy ezek valamiféle beállításbeli anomáliák, illetve hogy valami ártalmatlan, vagy annak tűnő beállítások rossz együttállásából eredő bugok.
#33330 kenicsab
Így már világos. Nálam semmi baj a videóval sehol, nem villog nem csíkos, de a 25fps miatt én is darabosnak látom kicsit, de szerintem ez természetes.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Stealth #33182 üzenetére
+1, én a HDTVTest C855 tesztje után kevesebb különbözetet sem fizetnék ki szerintem, ami azt illeti nem is választanám azt a modellt. Sajnos nálunk nincs akkora difi a két modell között, mint az amerikai QM7 és QM8 között. Az "ottani" C855-nek kb megfelelő QM8 tényleg egy kimagasló készülék. Nekem úgy tűnik, hogy a C765 eddig legalább akkora bestbuy, mint anno a C805 volt, már ha anomália mentes.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #32876 üzenetére
Értem a magyarázatodat, már olvastam sokat korábban erről, tudom hogy amiket leírtál az úgy is van, nem azt kérdőjeleztem meg hogy igazad van e.
Az én tapasztalatom az, hogy akár a hibás targetek, korrekció hiánya, extrém szórás még a colorimeterek közt is, ha azt látom hogy a monitorom ultrameleg 4500K, a műszer is annak látja, majd annak az eredményei szerint állítgatom, ami szemre is szépen fehéredik, akkor az nem azt jelenti hogy rontok rajta, hanem hogy a jó irányba közelítek. Nem lesz tűpontos, nem lesz 0.1DE, de a "vaktába" lövöldözésnél azért több (szerintem). Nyilván azért én sem fárasztom magam órákon át tartó több ezer mintás 3D lut generálásával, illetve én nem vagyok szakember, igazán mélyreható tudásom erről nincs, de hobbi szinten nagyon is érdekel. -
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #32848 üzenetére
Én csak colorimetert használok, csak saját célra és garantáltan nem lett zöld a kék szín pl a korábbi jelenetben sem (most néztem meg direkt).
Ellenben a gyárilag kékbe húzó hideg fehéregyensúly szemmel láthatóan nagyon szépen a helyére került, az évek alatt elsárgult monitorom sem narancssárga sem szemre sem a műszer szerint, a szemre szintén túlszaturált pirosom sem folyik már le a képernyőről sem szemre sem a műszer szerint és sorolhatnám.
Nagyon, de nagyon kétlem hogy ezeket a fentieket elérhettem volna azzal, ha valaki más tévéjének a mért beállításait másolgatnám 5 meg 15 eurókért aztán bámulhatnám a kék hulkot meg a zöld eget.
Még ha nem is lehet referenciaszintű eredményt elérni, szerintem az azért megtévesztő lehet, hogy mennyire garantáltan csak rosszabb lesz egy ilyesmi használata.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Qtya123 #32485 üzenetére
Tehát az akadozásos anomália a leszűkíthető a Dolby Vision módra?
Pl a legtöbb "virágbolti" HDR film tartalmaz már DV és HDR10-et is. Nem tudná valaki kipróbálni hogy egy ilyen filmnél váltogatva a kettőt előjön e az akadás? (Nem használok streaminget, nem tudom ott hogy működik, de úgy is kérdezhetném hogy azon belül esetleg ha lehet váltogatni akkor ott mi a helyzet.)
A korábbiakhoz pedig hatalmas +1, jó hogy van aki szerint TCL fanboy jelvény nélkül is lehet még társalogni.
-
gab1ka
senior tag
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #32344 üzenetére
Esetedben szerintem bőven jó első lépés az igényes angol felirat. Lehet magyar nyelven nem sokakat érdekel a színtér meg eotf görbe, de a nemzetközi vizeken igenis nagy nézettséggel bírnak az ilyen szakmai tesztek.
Amúgy meg szerintem ha bepucsítasz te magad egy bikiniben szerintem az is meghozza azt a 10x nézettséget..
-
gab1ka
senior tag
Ez egy ígéretes csatorna szerintem ha kiforr.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Darth_Revan #32290 üzenetére
De van, az észak amerikai Samsung QN90C. Én konkrétan az ADS IPS panel miatt vettem és csalódott voltam hogy az európai modellek VA panelesek.
-
-
gab1ka
senior tag
Biztos jó arc meg kedves meg minden, a személyére egyetlen megjegyzést sem tettem, hiszen irreleváns.
A traktorokhoz nem értek, ámbár nemrég tartottam a Penny ajtót egy néninek. Ha most odaállok egy ilyen nagy szántó monstrum mellé és elkezdem azt mondani hogy hát négy kereke van ami kerek, meg átlátszó a szélvédője is, akkor valszeg elzavarnak a gazdák kapával kaszával és még a nénit is utánam kergetik..gondolom érted..
Remélem Vhiktor nemsokára szert tesz egy 765-re vagy 855-re, talán az ünnepek után többen ruháznak be ilyesmire és nagyobb eséllyel igényli valaki a szakszerű kalibrációt.
Az AVForums-on van egy topic, ahol valaki linkelt egy grafikont a kínai eladásokról és ott volt egy érdekes konklúzió, miszerint a 855-nek annyival nagyobb a felára ami mellett nem sokkal jobbak a specifikációi, hogy a 765-ból kiugróan többet adnak el.
-
gab1ka
senior tag
Abszolút elhiszem hogy volt házigazda, meg cikk is van róla hogy ő itt volt aztán elment, ez a videó viszont az ami. Bemutatónak picit vicces itt ott, ha az embernek nem két számjegyű az iq-ja, tesztnek nagyon gyenge. A címét nem én találtam ki.
Csak felbosszant hogy tele van a net az ilyen "tartalmakkal" ahol a 60 éves bácsi összehasonlít két tévét, az egyik gyári beállításokkal valami vivid módban, a másik "Sport" módban (mert neki az tetszik)..Az egyiken Will Smith arca konkrétan narancssárga
. Aztán a végén megszakérti hogy melyik a jobb tévé. Ezt több 10k user megnézi és ezrével hálálkodnak neki a hsz-ekben a komoly belefektetett munkájáért és hogy segített meghozni a jó döntést. Félelmetes.
A linkelt videó nyilván nem ennyire szélsőséges, de van egy réteg akik szemében még ennél is több kell a ketteshez. -
gab1ka
senior tag
válasz
breezer88 #32190 üzenetére
"Lehet, hogy valami visszaküldöttet kaptam?"
Vagy kiállított darabot x ezer óra üzemidővel..Így vagy úgy az ilyet azonnal vissza kell küldeni szerintem. Ha ugyanannyit fizetsz érte mint más, akkor jogod van neked is vadonatúj terméket kapnod a pénzedért amit te bontasz ki először, amiről a fóliát lehúzva makulátlanul tiszta a kijelző stb. A normális boltok az ilyesmit feltüntetik és bontott termékként árulják alacsonyabb áron.
-
gab1ka
senior tag
A fenti beszélgetés eléggé úgy hangzik, mintha ez a TCL 5 év garancia mit sem érne.
Tehát ha valaki most vesz egy tévét konkrétan mondjuk az Alzától 5 év garanciával, akkor 5 évig az Alza gondoskodik erről, velük kell tárgyalni ha elromlik a tévé 4 év után, nekik kell visszaküldeni, ők küldenek másikat/csereutalványt akármit?Vagy a regisztrálás után 5 évig ebbe az árva emailcímbe lehet bízni hogy jön e válasz vagy sem ha gond adódik?
(Vagy 3 év bolti garancia + 2 év kiterjesztett vagy ér valamit vagy nem)
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #31561 üzenetére
Azt láttam, csak elég irreálisnak tűnt, amolyan hirtelen felindulásból íródottnak, ezért gondoltam van valami reálisabb forgatókönyv is, pl C765/C855 vagy ilyesmi. Nekem már az is megsüvegelendő, hogy sikerült 14 napon túl elintézned a visszacsinálást.
Én amúgy tegnap az RTINGS-en a különböző TCL tévé tesztek alatti hsz-eket böngésztem (QM750/751/850/851 stb), érdemes kibontogatni 10-15x és utána nyomni egy keresést a "stutter" szócskára, mindenhol felmerül ez az akadás dolog, szerintem Andorid betegség, bár akkor is érthetetlen hogy miért működik jól valakinél, másnál meg nem. -
gab1ka
senior tag
válasz
Stealth #31432 üzenetére
Én ezzel tökéletesen tisztában vagyok, de mivel az illető azt írta hogy gigabites a hálózata és a tvt is "tesztelte" és a mizériája lan-on jön elő, ezért kérdeztem vissza biztos ami biztos, mert meglepő lett volna. Mint kiderült nincs itt semmi látnivaló továbbra se.
Mondjuk már látom magam előtt ahogy ezt a filléres kis dolgot mint a gigabites lan, ezt majd hatalmas matricákkal "forradalmi új feature"-ként fogják nemsokára árulni.
Köszi neked is az ajánlást, az usb nekem nem fontos, de overall nem baj ha mindenes a kütyü, ránézek.
Egyet kérdeznék, esetleg van valaki aki displayport-hdmi kábelt használ? A VGA-mon már csak DP kimenetek maradtak és nem tudom hogy DP-HDMI átalakító, vagy DP-HDMI kábel lenne e megfelelőbb?
-
gab1ka
senior tag
válasz
rumkola #31420 üzenetére
Jó tipp, egészen biztosan kevés lesz, ha nem is a fenti problémához, a későbbiekben biztosan.
Én van amit le tudok játszani problémamentesen lan-on keresztül HDR-ben, a legtöbb film viszont x másodpercenként pufferel, a tévé mellett lévő wifire váltva minden problémamentes. Már nézegetem is az alin az ilyen usb-lan átalakítókat, állítólag nagyon jól működnek. -
gab1ka
senior tag
válasz
bnorci71 #31362 üzenetére
A videó rossz, nem a beállításaid nyugi. Ugyanilyen döcögős hdr videókat nézegettem egész hétvégén, egy csomót elég bénán raktak össze.
Akad sdr-ben pc monitoron is, hdrben is a tévén, mindegyik ugyanott ahol jelezted.
Az ilyesmit egyszerűen még mobilon is le lehet ellenőrizni ha az ember előkapja a zsebéből, még azon is látszani fog, szal nincs a tévének baja vagy ilyesmi. -
gab1ka
senior tag
-
gab1ka
senior tag
válasz
rumkola #31284 üzenetére
Van konkrét játék, esetleg több, ahol ez biztosan jelentkezik? Megnézném az "élményt".
Bár nem TCL téma, nekem tegnap jött meg a Samsung QN90C és flickerrel még nem találkoztam, bár többet állítgattam mint amennyit szemmel teszteltem, ugyanakkor az a "black smearing" jelenség, azaz ez a lilás ködös utánhúzás sötét jeleneteknél az könnyen reprodukálható, egyszerűen csak egy fekete háttér előtt elég rángatni az egérrel egy szintén sötét ablakot mondjuk és máris mint a takony, elfolynak az ablak élei lilás aurába burkolva. Valószínűleg ez nagyon ritkán fog feltűnni, de azért elég béna.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Qtya123 #31226 üzenetére
Nagyon jó, hogy ezt így kiderítetted, kíváncsi lennék hogy a többiek is tudják e ezt így reprodukálni.
Ami számomra fura, hogy ez miért van, ha külső lejátszóval játszik le valaki filmet, hiszen abban az esetben a tv csak megjeleníti a kapott képet amit HDMI-n kap. Ennek így azt is kellene jelentenie, hogy külső forrás esetén nem csak a filmek, hanem mindennek akadnia kellene, konzolnak is, pc-nek is stb. Nyilván azokat kb mindenki vagy PC vagy GAME módban használja és rémlik is, hogy a filmlejátszást is valamelyik game móddal küszöbölte ki valaki korábban. Ezt amúgy szintén le lehetne akkor tesztelni, hogy hidegindítást követően egy konzolt/pc-t valamelyik mozi módban meg lehetne vizsgálni hogy mit produkál. (Ehhez nyilván ki kell kapcsolni az ALLM-et)
Elsőre nagyon úgy tűnik, hogy az adott filmezős képmód (Dolby Vision stb) első indításkor valamilyen beállítást hibásan pufferel vagy bugosan tölt be, második alkalomra, vagy alkalomtól viszont már helyesen üzemel.
Annyit megtennél esetleg, hogy ezt amit leírtál, ezt megpróbálnád úgy is, hogy az első film amit elindítasz az nem valamelyik HDR formátum, hanem egy sima 1080p SDR film vagy sorozat és utána néznéd meg, hogy az akadozós Dolby Vision-ös filmek meggyógyulnak e?
Nálam a C805 kiesett, a 765 versenyben maradt, a héten hozza a futár a Samsung QN90C-t, csak fura hogy miután megvettem akciósan az Auchan-ból, az akció is megszűnt másnap és ha kiderül hogy 400ért egy kiállított nem vadonatúj készüléket kapok vagy ilyesmi, akkor megy is vissza.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Pendragon911 #30599 üzenetére
Nvidia Control Panel - Megjelenítő (bal oldalon) - Felbontás módosítása (rögtön alatta).
Hogy az integráltat vagy a dedikáltat használja e a laptop, azt itt [link] tudod állítani, de ez automatikuson hagyva is jó.
Amíg nem állítod be rendesen a felbontásodat, addig teljesen fölösleges a játékokat össze vissza indítgatni meg nézegetni hogy mikor mit ír ki a tévé aztán találgatni meg tippelgetni hogy ez vagy az miért van, meg miért nem jó. Amúgy már rögtön a windowsban az ablakok mozgatásán is azonnal látszani fog a felbontás is és még szembetűnőbb módon a képfrissítés is (az ablakokat ide oda mozgatva 60hz alatt elég darabos/homályos)
Azt sem ártana tisztába rakni, hogy a tévét a laptopra kötve klónozod e a kijelzőt vagy kiterjeszted, vagy csak az egyik kijelzőt használod. (jobb klikk az asztalon "Képernyőbeállítások, látnod kellene 2 kijelzőt és a hozzá tartozó beállításokat, egyéb esetben Windows gomb+P).
Azt neked kellene megmondanod hogy milyen HDMI kábelt használsz a művelethez, nem másoknak kell ezt kikövetkeztetni, ha 1.4-est, akkor javasolt cserélni 2.0/2.1-rel, már ha szükséged lenne a nagyobb felbontásokra ésvagy a vrr-hez, de először a 0. lépést kellene tisztázni.
Ha pedig a fentiekből valami menüt nem találsz meg, akkor pedig annak az okát kell először megtalálni.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Pendragon911 #30594 üzenetére
Nvidia Control Panel - Felbontás módosítása. Itt visszaállítod a listából fullhd-re a felbontást és mellette a frissítési gyakoriságot 60hz-re a 24-ről, jobbra lent alkalmaz. Ennyi, kész is vagy, nem kell semmi spéci beállítás, nem kell tiltani semmit, nem kell kézi megadogatás. Ha csak bedugsz egy HDMI kábelt a laptop és a tv közé, akkor a Windows azon a kimeneten a legmagasabb elérhető, azaz a natív felbontásra vált, viszont NEM a legmagasabb frekivel. Nálam speciel a 4k@60hz helyett valamiért állandóan 4k@30hz-re, nem hiszem hogy bug, 2 különböző NVIDIA kártyával is ugyanaz történt.
Átállítva ezt a fenti módon 1080p@60hz-re ahogy én szeretném használni és használom is, minden tökéletesen hibátlanul működik, a te esetedben pedig meg is nyílik a lehetőség a vrr-re amire a 1050-nek igazán szüksége is lesz, de először eddig juss el hiba nélkül.A Windows 10-ben nem elég az asztalon nyomni egy jobb gombot és a képernyőbeállítások menüben beállítani a felbontást, ott nem lehet a frissítést módosítani.
-
gab1ka
senior tag
"másik fele honnan veszed össze vissza állítom a tv-t"
Onnan veszi hogy te magad írtad le, mintha pénzfeldobással minden létező csúszkát ide oda rángattál volna azon a szerencsétlen tévén random módon.
Valóban úgy használod ahogy akarod, ez nem szentírás, de szerintem junior19 hozzászólása tökéletesen helytálló és egyben építő jellegű, én megfogadnám. -
gab1ka
senior tag
válasz
Pro Koryak #30517 üzenetére
Érdemes bújni a netet ez ügyben, különösen az AVForums topicját ahol a tulajok írják le a tapasztalataikat a 855-ről. Az ígért 3300 nitből az ottani mérések alapján alig 2000 valósult meg, a 2.1 hangrendszer 2.1.2 lett, illetve az aggasztó az a local dimming bug-nak titulált jelenség, ami szerint egyrészt crushol a fekete, még összehasonlító képek is vannak róla (értsd, elvesznek a fekete részletek), másrészt a fekete hátteren a fehér szöveg néha villog, erről szintén yt videó is van a fórumban linkelve. Akinek nem okoz gondot az angol az már most is elég sok infót találhat.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Volband #30456 üzenetére
Ha ezt a tévét akarod megvenni, akkor vedd meg az Ipontól 283.000-ért akciósan, vagy máshonnan 330-ért.
Amúgy azt a 480-ezres modellt nem az emag forgalmazza, látszik a leírásban, hanem valami RaftOnline Kft, azaz meglehet hogy egy beragadt régi árra mutat az automatizált rendszer.
Az emag online piactér, ezt az árat nem Ő emeli fel le, nincs itt semmilyen algoritmus összeesküvés. -
gab1ka
senior tag
válasz
gab1ka #30215 üzenetére
Kis keresgélés után:
"The panel on the TV is a 60hz panel, so while it does say 120hz on the box, it’s not a true 120hz. Using Dual Line Gate technology, the TCL C645 can push its 60hz panel up to 120hz, but at the cost of vertical resolution. This means it will deliver a 2K resolution at 120hz instead of its usual 4K."
Tehát ez a tévé nem 120hz-es, azaz pontosan tudni kéne hogy a ps5-öt milyen felbontásban és hány hz-en akarod használni. 4k60 vagy 4k120-ban? Utóbbi nem fog menni a fentiek szerint, a 1080p@120hz támogatott, azaz az érthető hogy jó, illetve nem is olyan meglepő hogy anomáliák vannak amikor valami plecsni szerint támogatott, de valójában mégse stb..
-
gab1ka
senior tag
válasz
Robi730 #30214 üzenetére
Azt írtad hogy 4k-ban ilyen a kép. A 4k-hoz nem kell HDMI 2.1. Tehát amihez neked a HDMI 2.1-re van szükséged az a 120Hz ésvagy a VRR. Én tovább kizárogatnám a hibát azzal, hogy ezeket is végigpróbálnám, azaz vrr és 120hz nélkül simán 4k@60fps-el is jelentkezik e a hiba. Ha igen, akkor a ps5-ön nincs mit tovább állítgatni, marad a tévé és esetleg valami ottani beállítás anomália megtalálása.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Fail3D! #30184 üzenetére
Ez roppant érdekes, mármint a beégés lcd-n.
Rákerestem, azonnal találtam is egy hasonló esetet, csak az másik TCL modell. Itt olvashatod el [link]Nehogy te is úgy járj, hogy cserélik, csak nincs már ilyen kategóriás modell, ezért valami gyengébb vagy régebbi tévét kapsz. Amúgy röviden tömören a fenti link sztorija, a srácnak is beégett a TCL tévéje, garanciában cserélték, az is beégett, majd a helyett már valami alsóbb kategóriát akartak neki küldeni. Nem fogadta el, végül megkapta harmadszorra is ugyanazt ami volt és mellé meg is tarthatta a rossz tévéjét is.
-
gab1ka
senior tag
válasz
bnorci71 #30079 üzenetére
Ilyen mélységekben nem értek a témához, nem akarok hülyeséget írni.
Én egyáltalán nem nézek tévéadást, csak F1-et, illetve az EB pár meccsét néztem, semmi kirívó probléma nem tűnt fel ezekkel, néha realtime online streamet nézve, néha másnap "leszedve" az adott közvetítést.
Az olimpiás videóba belepörgetve viszont teljesen egyértelműen látható hogy valami nem volt rendben, szóval én egészen biztosan nem az M4 Sport alapján dönteném el hogy egy tévé jó vagy rossz e, de ez csak az én véleményem.Amúgy sok TCL tulaj van itt, én másoktól ilyen villogós színezős bugokat nem láttam megemlíteni, persze valószínűleg nem mindenki csak olimpiát néz, mégis engem ez továbbra is arról győz meg, hogy nem a tévének van baja, hanem annak a csatornának.
(Ha minden mást rendben találsz, akkor nyugtasson meg a tudat, hogy az olimpiának nemsokára vége, a minden más pedig majd hibátlan lesz továbbra is
)
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #30071 üzenetére
Így korrekt. Egy konkrét hsz-re reagáltam, nem pedig a kontextusra, ami utólag még meg is változott/módosult.
@bnorci71 :
A sárgás fogas említésed után én leszedtem a tudjuk honnan egy másfél órás összefoglalót, amúgy nem nézek olimpiát egyáltalán. Én ezeket a villogásokat pl nem láttam ami a korábbi yt feltöltéseden volt egy Samsung tv-n, viszont az szembetűnő volt, hogy itt ott vagy az M4 Sport miatt, vagy a rip készítője rontott el valamit, de a kép egyes jeleneteknél erősen meleggé vált (túl piros/vörös), aztán a másfél órás videó végén valami nővel volt egy interjú, ott pedig az egész kép teljesen egyértelműen mintha hirtelen színtelenné fakóvá változott volna. Visszapörgettem, reprodukálható, ha fontos, akkor visszakeresem pontosan melyik volt az, szerintem az előzményekben meg fogom találni.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy még ha amúgy tényleg valami nincs is rendben a tévéddel ilyen téren, szerintem az M4 Sport nagyon labilis a képet tekintve, legalábbis amit én láttam, én mindenképp megnéznék a helyedben akár kényszerből pár másik csatornát, nyilván ha mindenhol ugyanazok a hibák jelentkeznek, akkor nem kérdés mi a közös pont, pláne ha a másik tévéden ezek nincsenek.Illetve talán egy tippem is lenne, egyszerűen ha láttál tegnap valami képi galibát és pontosan tudod hogy itt vagy ott nem volt oké mondjuk a vívás vagy vízilabda, villogott vagy színt váltott, akkor szedd le te is a tegnapi adás tartalmát és nézd vissza. Ha utólag a egy videóból lejátszva ugyanazok a hibák nem jönnek elő, akkor akár lehet a tv tunerjére mutogatni.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #30066 üzenetére
Nem, nem így volt, itt van a szemem előtt, alig pár hsz-t kell visszapörgetni, szinte egymás alatt van, tisztán, világosan, érthetően magyarul.
Szerencsére az OLED engem nem érint, nálam nem beégne, lehet fel is gyulladna
Ugyanakkor szívesen megnéznék egy átfogó prezentációt a jelenségről, lehetőleg minden létező aspektusát tekintve, legyen az OLED vagy LCD, hogy mennyit változik az input lag esetleg menet közben ha változik, vagy mi történik ha az fps 48 alá esik ahogy feljebb is jelezte a kolléga, ez mennyire észrevehető, zavaró e stb. Na ilyet még nem láttam, pedig szerintem a téma érdekes is lehetne.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #30064 üzenetére
Nem tudom ezt mire vélni, nem látom hol írtam én olyat hogy "csak te állítod ezt".
Lényeg a lényeg, hogy ez a vrr is több sebből vérzik még. Egy barátomnak S95B OLED-je van, csak nincs a nappalijába pc, pedig nagyon szeretném kipróbálni, de túl nagy macera pakolászni ide oda csak ezért.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #30060 üzenetére
Láttam ezt a videót, de most megnéztem még egyszer hátha elsiklottam valami felett. Itt semmilyen említés nincs arról hogy ez gyártón belül modellenként eltérne e, te ezt állítottad.
Ha érted mi a VRR és a fentiek szerint érted hogy a probléma a váltakozó frissítési frekvencia esetén válik észlelhetővé (ahogy a te általad linkelt videóban is elhangzik), akkor nem értem pontosan mit bizonyít az, vagy mire válasz az hogy te fix frekvenciákon ezt nem tapasztalod. Valahogy ez így nekem értelmetlen.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #30049 üzenetére
Többek közt az RTINGS is és más oldalak is prezentálták a jelenséget több kijelzővel más gyártóktól több játékkal, a megannyi fórumposztról youtube-ra felvett videóról nem is beszélve. PC-n a vrr a játékoktól független. Konzolon tudom hogy nem támogatja mindegyik.
Amúgy nem látom ezt a kérdést nagyon rejtélyesnek. Ez a flicker dolog, ahogy a VA panelek extrém utánhuzása is vrr-el, a nagyon váltakozó fps-ek közben lesz szemmel látható. Konzolon nincs igazán lehetőség ezt manuálisan előidézni, ha egy játék pl 120hz módja megfelelően stabilan 120fps környékén mozog, akkor ezek közel sem lesznek olyan látványosak, mintha pcn picit feljebb téve a felbontást vagy részletességet vagy bármit könnyedén elérhetnénk azt, hogy az adott játék akár 40-120fps között ugráljon, ami ugye a vrr lényege is volna.
-
gab1ka
senior tag
válasz
szaki58 #29968 üzenetére
Nehogy félreérts, nem szeretnélek rábeszélni az OLED-re vagy ilyesmi, csak pontosítani szerettem volna a feketére vonatkozó kijelentésed.
Nálam pl a beégés miatt teljes mértékben kizáró ok, ugyanakkor roppant bosszantó, hogy egy valamirevalóbb lcd tévé nemhogy ugyanannyi, de pár esetben még drágább is mint egy OLED azonos méretben. -
gab1ka
senior tag
válasz
szaki58 #29952 üzenetére
Szinte teljesen egyetértek mindenben amit leírtál, én is nagyon hasonlóan látom, viszont ha nem haragszol meg két dolgot pontosítanék, remélem nem veszed rossz néven.
Az OLED feketéje nem csak a homogén felületeken előnyös, épp ellenkezőleg, minden esetben ahol akár csak 1 pixelnyi tényleges feketére van szükség.
A színhelyességért pedig nem a quantum dot felel, hanem a műszeres kalibráció nem modellenként, hanem készülékenként. Amíg az nem történik meg, addig színhelyességről nem lehet beszélni, ha ez számodra fontos, akkor nem számít, hogy mennyivel többet fizetsz adott készülékért, a legeslegjobb eset, hogy mindössze közel van az adott mód (mozi, filmmaker stb) a pontos színekhez, gammához stb, de inkább úgy fogalmaznék hogy a legkevésbé van messze tőle.
Kis érdekesség a C845-ről és hogy mennyire nem számít a több zóna vagy hogy ez újabb modell e mint az azt megelőző, ha egyszer ezeket a zónákat nem kezeli rendesen a tévé: [TCL C845 Review HDTVTest]
Csak a lényegi kivonat: szürkés feketék egyes esetekben és gyakorlatilag kalibrálhatatlan a local dimming algoritmus miatt, így a teszt patternek mérettől függően mindig más-mást mutatnak méréskor.Ebből én azt szűrném le, hogy ne következtetések alapján döntsd el hogy neked megfelelő lenne e ez vagy az, hanem várd meg amíg tényleges tapasztalatokat és infókat találsz akár a 855-ről, mert meglehet, hogy papíron minden jobb, több, mint amúgy minden évben, aztán a gyakorlatban kiderül, hogy ennek olyan ára van amit szemmel is látni lehet és zavaró annyira, amivel nem tudnál együtt élni, zónák száma ide vagy oda.
Építő jellegű tanácsként szántam ezt, remélem hasznos lesz számodra.
-
gab1ka
senior tag
válasz
st6969 #29945 üzenetére
Amíg adott zónán belül nem kell megjeleníteni semmi mást, úgy nincs haszna a több zónának, lásd filmeknél alul felül a csík. Viszont amikor a képernyő közepén (vagy bárhol) valami olyasmit kell megjeleníteni amiben más fényerejű árnyalatok vagy színek is vannak ami nem csak fekete, pl egy focilabda pörög pattog fekete fehér foltokkal, vagy csak egy ember áll fehér ingben fekete zakóban, ott nyilván nem tud teljesen lekapcsolni az adott zóna, hiszen kénytelen megvilágítani valamilyen szinten a teljes felületet. Ezekben az esetekben drasztikusan visszaesik a valós kontraszt azokon a kis felületeken, bár szerintem ez szemmel közel sem annyira észrevehető mint amit papíron a számok mutatnak ilyenkor.
A több zóna precízebb kontrollt eredményez, jelentősen kevesebb bloomingot (pl a feliratok körül a fényes aura), illetve precízebb fényerő kontrollt, valamint ha több ilyen kis zóna van, akkor az ezek közti átmenet sem olyan szembetűnő, pl egy fekete háttéren egy fehér egérkurzort végighúzva nem kapcsolgat fel le a képernyő mondjuk egy tizede, hanem a több apró kis blokkon csak ennél kevesebb. Ez nem csak arról szól hogy a fekete "tényleg" fekete e.
Gondolj rá úgy, hogy az OLED az egy 2160*3840, azaz 8.3 millió local dimming zónából álló kijelző, hiszen ott minden egyes képpont teljesen különálló életet él. Ha már most elégedett vagy, akkor számodra talán nem igazán adna többet egy jobb újabb "többet tudó", de persze az ilyesmit látni kell egymás mellett.
-
gab1ka
senior tag
válasz
tucsok. #29938 üzenetére
3x annyi local dimming zóna a 855-ben, illetve 3500nit "ígért" fényerő, amiből sajnos az EU modellek csak ~2200-t tudnak egy spanyol teszt szerint. Ez utóbbi az EU-s törvény miatt van, miszerint bizonyos fogyasztási limitkeretnek meg kell felelni.
Szerény véleményem szerint semelyik tévé nem éri meg a megjelenéskori árát, ha megnézel egy árgrafikont, akkor láthatod, hogy kb fél-1 éven belül a legtöbb modell megjelenéskori ára közel a felére csökken.
Ha viszont a fentiek számítanak, akkor a 855 papíron jelentősen jobb vétel, már csak a több ld miatt is, a 75 esetében ez 2160, ami igazán impozáns.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Cartmenn #29888 üzenetére
Így már érthető
, ámbár én nem gondolnám túl ezt a felskálázás dolgot. Való igaz, hogy adott kijelzőn a natív felbontású anyagok festenek a legjobban, de azért ez közel sem jelenti azt, hogy egy FullHD felbontás vagy akár HD felbontás "paca"-ként jelenne meg egy 4k kijelzőn. Talán tényleg extrém nagy kijelző esetén tényleg extrém közelről feltűnő lehet, de azt elég életszerűtlennek tartom hogy valaki 75-85"-t bámuljon fél méterről, egészen biztos vagyok benne hogy te sem így filmezel, szóval ha valami olyat látnál aminek szerinted nincs ott a helye vagy nem úgy kellene kinéznie, az jó eséllyel nem a felskálázás miatt lesz.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Cartmenn #29874 üzenetére
"75"ban meg nem várok el hibátlan képet"
Pedig elvárhatnál, lévén hogy az ég egy adta világon semmi köze nincs a méretnek ahhoz, hogy a focimeccsen villog e a zöld fű, vagy sárgává válik e a képen valakinek a fehér fogsora. Btw a fenti egyéb problémák egyikére sem magyarázat a tévé mérete.
-
gab1ka
senior tag
válasz
gorgocska #29713 üzenetére
Hali! Csinálj a pontról a telóddal olyan közelről egy fotót, ahol még éles képet készít, ez pár centi lesz kb. Ha a képre rázoomolsz látni fogod a tévéd pixeleit is, a kis kék zöld piros ledeket. Ha a fekete folt mögött látod hogy világítanak, akkor csak egy szösz lesz, én azt a magyarázatot kaptam anno, hogy szállításkor a hungarocellből le tudnak válni olyan kis darabkák, amik beszivárognak itt ott a réseken.
Kis szerencsével ki tudod kocogtatni, illetve ha rezgőre teszed a telefonod és a tenyeredbe fogva odaérinted a kezed a kijelzőhöz, akkor tudod "mozgatni". Nem mindig sikerül de egy mozdulat kipróbálni és sokkal egyszerűbb mint visszaküldeni. A fotóidon elég homályos a folt széle, szal én látatlanul is azt tippelném hogy nem dead pixel az, szal nincs nagy baj.
Nekem is volt egy ilyenem a tévém szélén, szerencsére nagyon lent, össze is barátkoztunk, aztán 1 év után egy pakoláskor ahogy megfogtam a tévé szélét, magától lepottyant. -
gab1ka
senior tag
válasz
Pendragon911 #29681 üzenetére
Ha valóban van összefüggés a tv mérete és az akadások száma közt, akkor az az egyik lehetséges magyarázat a több local dimming zóna. Elképzelhető hogy a szoftverben valami bug jön elő a több zóna vezérlése miatt a nagyobb méreteknél.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29642 üzenetére
Én itt javasolnék, hátha mást is érdekel.
A VRR-re kitérhetnél az egyik videódban, vagy akár külön videóban. Megannyi panaszt olvastam ezzel kapcsolatban gyártótól függetlenül, miszerint VRR-ben ha az fps ugrál fel le, azaz nem fix 60 vagy 120, akkor nagyon erősen jelentkezik az "inverse ghosting", meg a sötét, árnyékos képrészletek lilán elszíneződnek stb.
Csilliárd fórumhozzászólást végigbogarászva én arra jutottam, hogy ez mindegyik gyártónál erőteljesen jelen van, azaz a vrr ezeken a tévéken nagyjából egy van de minek opció, miközben pont az lenne az elsődleges célja hogy lehessen változó képfrissítés mellett is játszani úgy, hogy ne tűnjön fel 10-20 frame drop.
-
gab1ka
senior tag
Srácok le a kalappal az összefogás miatt és hogy megpróbáltok utánajárni a dolognak, de szerintem a szervíz menüvel csak óvatosan, nehogy egy hozzá nem értőbb is elkezdjen ott kotorászni az itt látottak alapján.
-
gab1ka
senior tag
válasz
blakey #29498 üzenetére
Tudom mit jelent a 24p playback nem kell újból és újból elmagyarázni, arra próbáltam rávilágítani, hogy ez nem is volt kérdés eddig sem..
Celtis felvetése már érdekesebb, ha ő arra céloz hogy esetleg menet közben a tévé ezt össze vissza váltogatja és ez okoz akadást. Nem tudom hogy ez lehetséges e egyáltalán.
-
gab1ka
senior tag
válasz
blakey #29493 üzenetére
"..a TV-k saját rendszerén futó alkalmazások nem tudnak kadenciahelyes lejátszást.."
De igen tudnak, miért ne tudnának? A tv-n futó plex-szel kadenciahelyesen nézem a filmeket a pc-mről nap mint nap már évek óta.
Nekem úgy tűnik hogy Celtis pontosan tudja hogy mi az a pulldown, épp ezt írta körbe, hogy vélhetőleg a tv a kadenciahelyes lejátszás helyett alkalmazza a 3:2-t akár egy bug miatt, nem pedig azt hogy kadenciahelyes=pulldown. Szerintem itt egy félreértés miatt felesleges volt ez a magyarázat.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29482 üzenetére
Ugye az akadások tesztelésekor a Judder csúszka nullán van? Csak mert az interpoláció egy tévén sem 100%-os. Simán el tudom képzelni hogy az egyeseknél bekapcsolva (esetleg ízlés szerint túl is tolva) maradt, akkor teljesen érthetőek az anomáliák és ez minden gyártóra igaz.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Köszi a beszámolót, igazán alapos. Elég lehangoló ez.
Valahogy így kell ezt elképzelni? [4k50 fps tcl stuttering]
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29382 üzenetére
Igen tudom, ezzel teljesen tisztában vagyok, ezt még spec sheet-ből is ki lehet következtetni. Ez egy 2016-os modell, akkoriban sok olyan funkció nem is létezett ami manapság már alap. Azzal tisztában vagyok hogy bármit veszek ami nem alsópolcos az előrelépés lesz számomra. Nem fejlesztek, nem a jobbat keresem, kényszerűségből most kell megvennem azt az új tévét, amit csak késő őszre terveztem, a mostaninak sok volt a kb 30.000 óra, elromlott. Majd megnézem a szervíz menüben mennyi is volt pontosan.
@Celtis: 30 éve nem nézek tévéadást
. Amúgy igen tudok a jelenségről, miszerint az európai 50hz-es jelekkel gondja volt akkoriban sok tévének, nem csak Samsungoknak, szerencsére engem nem érint ez, talán a HDTVTEST-es Vincent fejtette ki bővebben a miértjét. Hogy teljesen alkalmatlan lenne a HDR-hez, azt azért erős túlzásnak érzem, ez nem egy 300nites ips. A HDR-hez nem csak local dimming kell, persze a fekete nem olyan szép edge lit-tel, de 2016ban az 1400nitet igencsak megtapsolták még ha csak 10mp-ig is tartotta a tévé, manapság pedig továbbra is kb premium feature. Amúgy a HDR sem izgatott soha igazán, no nem azért mert bármi baj lett volna vele, hanem mert annyira fájt utána visszaváltani SDR-re
.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29380 üzenetére
KS7000, írtam zárójelben, az USA KS8000 eu megfelelője. Nem tudsz szerintem olyan modellt mondani már manapság ami ne lenne ennél jobb a középkategóriában. Itt még nincs FALD nincs 120+hz stb, cserébe van hozzá egy plusz aliexpresses távirányítóm mert mindig begyűrődik a párna alá az eredeti.
A csere most kényszerből születik meg nálam, de nyilván így szeretném letudni gyorsan az időtálló feature-ket és nem visszavásárolni ugyanezt nagyobb méretben.
Egyetlen dolog izgat igazán, az a response time. Nálam Game módban azért eléggé látszik szemmel az utánhúzás, nagyon szeretnék ebben előrelépni végre, illetve a legfontosabb az 1440p támogatás, de ahogy látom ezzel sem lesz semmi gondom. Nvidia VGA-m van ha ez számít.
A 144hz-ről az RTINGS-en láttam egy anomália megemlítését a QM8-as tévé tesztjénél miszerint a VRR csak 60 és 120hz környékén működik megfelelően, alatta közte és felette, azaz 144hz-en nem, mert ott jelentkezik némi utánhúzás. Nem tudom hogy ez általánosságban igaz e, viszont erről azt hiszem a redditen is láttam említést. Lehet hogy ez csak modell specifikus dolog.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29373 üzenetére
Ami azt illeti ez egy tűpontos előrejelzés és még én is tudom magamról...
DE!
Épp ezért igyekszem a lehető legalaposabban körbejárni a témát még időben, hogy minden aspektus világos legyen számomra és se ilyen se olyan téren ne érjen meglepetés. Kompromisszumkész vagyok, ha pl ez a tévé csak 13ms-es inputlaggal rendelkezik a 9ms helyett, az oké, ha nem tud 4000 nitet csak 1000-et az is, kevés HDR tartalmat fogyasztok eddig se érdekelt ez. Tisztában vagyok vele hogy ez ezért az árért cserébe nagyon jó ajánlat (konkrétan páratlan) de mellette egyéb tekintetben "van jobb" többért, tehát tudom azért helyén kezelni a helyzetet.
Az viszont nem oké hogy veszek 7 év után egy új tévét és még annyit sem tud mint a régi. Azaz hogy egy sima sdr 1080p film akadozik, vagy hogy a hang elcsúszkál random módon, az olyan kompromisszum ami már nem fér bele, azzal szerintem nem lehet együtt élni, hiába a miniled vagy az akármi más.Szerintem tökéletesen pontosan érted mit akarok ezzel mondani. Épp ezért kutakodom és próbálok érdeklődni olyan embereknél akik erről elsőkézből tudnak nyilatkozni, legyen az akadás, LD High beállítás, vagy bármi ami felmerül.
Én örülök neki hogy olvasni olyan tapasztalatot is, hogy van akinél nincs az akadás, meg a hang is rendben van, mindig is rendbe volt stb, tehát nem valami globális jelenségek ezek és nem kell elkönyvelnem hogy ez egy rossz tévé csak mindenki lenyeli hogy rossz.
A Samsung (QLED) pl nem tud 144hz-et a TCL meg igen. Mondjuk ez egy olyan feature ami nekem nagyon fontos lenne, ami azt illeti ez volt az első trigger amikor megláttam ezt a modellt (gombnyomásra tudnám klónozni a monitort és nem kellene kiterjesztett módban használnom külön 144hz és külön 120hz-en)
Nekem sajnos nem mindegy hogy valami 400e vagy 900e, az OLED teljesen kizárt, a tévén is dolgozom napi sok órán át. Ez mellett viszont az ilyen silány alsókategóriás szürkés feketés LD nélküli modellekre sem lépnék vissza már (most egy Samsung KS7000 van éppen). Márpedig ennyi pénzért minden más gyártónál szinte csak azt kapni azonos méretben, úgyhogy továbbra is vonzó a TCL.
Hidd el, hogy annak ellenére hogy minden jel arra utal hogy ilyen szőrszálhasogató módon én a tökéletest akarom olcsón, azért nincs teljesen így, viszont nem is fizetnék kétszer annyit ugyanazért értelemszerűen. Nem vagyok fanboy más témákban sem.
Látom azóta még írtál, a plusz infókért nagyon is hálás vagyok, a HDMI range-t nem szoktam piszkálni, az kizárólag a PLEX miatt történt ideiglenesen, pchez FULL RGB van természetesen, illetve nálam az AUTO nem mindig működött jól a PS4-el, de ha szerinted a TCL-en ez hibátlan, akkor nekem ezzel sem kell törődnöm.
Az ezt megelőzőekre nem is reagálok, nem görgetném tovább.
Mostanra én is kíváncsian várom miket fogsz a tesztedben mondani a tévéről, biztos van még csomó minden amire nem gondoltam pedig jó lenne tudni előre. Lehet hogy épp valami bagatell apróság lesz az, ami felülír mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest