Új hozzászólás Aktív témák
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
rainman72 #37900 üzenetére
Hát nekem a Hisense 55ös u8qf ,mint a képen is látszik hol van elhelyezve ----JBL 2.0 ,de nagyon jól szól , hogy a hangzásba bele segít e, az alatta levő szekrény nem tudom (szerintem igen) , más TV nem szólt így az biztos rajta ----a 75ös c805 meg a falon van ,annak a hangja sokkal gyatrább ,persze azt csak házimozival használom.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
leon1977 #37599 üzenetére
Semmi gondom a vidaa rendszerrel --hbo nincs, nekem nem is kell, a lényeg van (netflix,prime,disney,apple) igaz nekem egy régebbi U8as sorozat van
amúgy ha a 75ös u8 sorozatú tv amit kinéztem VA paneles lett volna most nem a c805 lenne hanem a hisense
Amúgy a kettő kettő közül most hirtelen én is nehezen választanék ---fényerő kb ugyan az (1300 /1500 )--- a hisense hangja biztos jobb a 2.1 miatt -----a tcl-nek több zónás háttérvilágítása van ( 512/ 384 ) ---de ugye nem minden a zónaszám ,az 55ös hisense u8qf ami van nekem 132 zónás ,az is nagyon jó kis TV
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Caveman123 #37550 üzenetére
Hát érdekes témát vetettél fel a fogyasztással
13évvel ezelőtt már 60"os plazmám volt az is 250W körül evett (LG 60pv250) ---fogalmam sincs most mennyi a 75ös c805nek
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
szemmelver #36849 üzenetére
És mi a probléma ha Bluetooth nélkül használod a távirányítókat? Értem én haladjunk a korral, de a mostani távszabályzók se csak a tv-re irányítva működtetnek
Bár nekem is volt mikor a két külön szobában lévő LG tévéket sikerült néha bekapcsolni együtt sima távirányítóval
-
Cartmenn
aktív tag
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem a c805 az 1TB-ig biztos kezeli --és alapban nem is lehet másra formázni, az az alapértelmezett (NTFS) ---szerintem a fat32 nem is kezel nagy méretű fájlokat max 4Gb ,de ez lényegtelen is
a TV-t egyedül a 120GB körüli filmek akasztották meg a gyári lejátszót (Gyűrűk Ura ) amúgy a filmjeim töredezettség nélkül tárolom ,külső HDD-ken (5-6db) egyedül ezzel a film mérettel volt gondja.A hisense u8qf simán kezeli ezt is .
-
Cartmenn
aktív tag
A local dimming-et miért kapcsolod ki? Mini ledes tv-nek ez a lényege hogy van benne.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
klaca1978 #35883 üzenetére
Nálam a 75"c805nek az 500as és az 1000es Gb vinyókkal se volt gondja ---de a 120Gb/rész környéki Gyűrűk Ura sorozatba beletört a foga
(újra indulnak a részek egy idő után ,ha beletekerek onnan is ---- de van külső 4K lejátszóm, ez nem zavar ---amúgy csak a beépített lejátszót használom általában ---van egy 55"os u8qf hisense 2020as annak nincs ilyen gondja ) 70-80 gigás filmekkel nincs gond .
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
kokokka #35572 üzenetére
Kétlem
de ha lecserélem a 75c805-t (nekem semmi bajom vele ,csak kicsi
) akkor hisense lesz ,csak legyen az VA paneles , ezért is lett tcl mert ekkora méretben amit akartam IPS paneles volt ---nekem meg mozizni kell ,sötét szobában ,nem mertem bevállani a "rosszabb" feketéjét az ips-nek . Amúgy van egy 55u8qf még 2020as típus csak 132 zónával , ez egy nagyon jól sikerült hisense , még a 2.0 hangja (jbl) is "nagyot" szól alsó tévé szekrényen
-
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
DrHouse #34217 üzenetére
Hát én csak a gyári médialejátszót használom filmnézésre ( csak a "látványos" 4k mozi filmeket töltöm le ,meg 4k természetfilmek pld Bolygónk a Föld 2-3 stb) külső HDD-n tárolom őket, sose törlök onnan (nincs töredezettség) ---Eminent külső 4K lejátszót csak a Gyűrűk Ura 120Gb-os méretűnél kellett csak használni,azzal nem birkózott meg --- pedig 5db 500as vinyó van tele, jó pár filmel
c805
-
Cartmenn
aktív tag
a c805öt nem figyeltem --alapban kikapcsolva a gyorsindítás,így szerintem kikapcsolva a háttérben semmi nem megy ( ha be volt kapcsolva az üzemóra számláló is sokkal jobban ment) ---a hisense tv-mnél ugyanezt észrevettem ,hogy bekapcsol a rajta lévő hdd,de más jel nincs hogy épp futna valami
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
István 67 #32125 üzenetére
A méret nem mindegy a Hisense-nél ---mert valamelyik IPS paneles ---én pld mindkettőt venném (kivétel a 75ös Hisense mert az VA paneles)
a TCL újabb típus ,nagyobb fényerő --zónában akkora különbségek nincsennek , a TCL androidjához több alkalmazás van. Használat dönti el .
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
IMseventhson #32015 üzenetére
Én ritkán nézem a 805öt inkább csak Hdd-ről való filmezésre használom a gyári lejátszóval-----nálam a digi kábel van (a tv c-tunerjével) ,én nem tapasztaltam ilyet ---igazán csak a gyári beállításokat használom, gyorsindítás nélkül---és nincs napi használatban,lehet ez is lényeges
a netflixes akadás a felhozott filmeknél nekem is meg volt
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
sampusz1 #31120 üzenetére
Nekem van jó pár 500/1000es sima külső hdd --nincs gond a lejátszással
70-80gigás filmeknél sincs gond , egyedül a GyűrűkUrával nem birkózott meg ami 100-120 giga volt részenként (1-3rész) ---persze ezt nem tudom a méret miatt vagy, vagy épp nem jó neki a formátum
(a külső 4K lejátszón nincs gondom ezzel)
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
rolcsy94 #30862 üzenetére
Az U7KQ is szerintem IPS panel a 75ösben (a hisense oldalán 1:2000 a kontraszt,azoknál olyan kicsi) Kevesebb a zónája mint a U8nak 512/1056 ,de az már nem annyira kevés ---azzal szerintem még nem is lenne gond
(az 55ös u8qf-ben nálam 132 zóna van,de az is már elfogadható feketét csinál ,a szabályozása is jó ,és ugye VA paneles) Az újabb U7NQ 75ös re is IPS-ADS panelt ír,de ott is a kis kontrasztból látszik ez (u8nq is) .De hozzátenném én nem láttam ezek milyen feketét tudnak , lehetnek jók ---én nem mertem úgy bevállalni látatlanban.
Akik tesztelnek ,ők látják hogy esetleg ,főleg sötétben mennyire van különbség a VA és az IPS panel között ami mini ledes is
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
rolcsy94 #30840 üzenetére
Én a TCL előtt 75ösben az u8kq-t vettem volna ,ha nem IPS paneles lenne --hanem VA. Nem mertem bevállalni látatlanban a rosszabb feketéjét ---én inkább csak mozizni használom a 75öst ,sötétben --- így lett a c805 .Amúgy Hisense lenne
van egy u8-as sorozatúm 2020as típus ,nekem nagyon jó (55")
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
mikrofon #30104 üzenetére
szerintem én vak vagyok
mikor jeleznek hibát a fórumon pld film alatt ránézek ha meg tudom nézni ----döccenés előfordul,szín beli nincs ,de én ezekkel együtt tudok élni,de nem is fő TVnek használom csak mozizni
a gyári média lejátszója eddig csak 3 db 120gigással nem bírkózott
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
ZolikaE46 #30086 üzenetére
Adatai alapján nehéz is bármit ajánlani
Mind3 direkt ledes . Az LGk IPS panelesek a TCL VA --ez feketébbet tud,jobb mozizni . Az LGknek 2 usb2 van ,TCL 1 usb3 . Fényerőt csak a TCLnél látok 450 ---de az LG se hiszem hogy nagyobbak.Az LGk ha jól látom nem tudják a DolbyVisiont --csak HDR HLG .Hang az LGknél 2.0 a TCL 2.1(mélynyomós elméletileg jobban kell szólnia Onkyo hangszórókkal) Én a TCL re tippelnék
de ahogy az árat nézem az a 700e környéke és ha már az LGk 86osak akkor bele venném a 85ös TCL C805öt --- annak meg biztos jó a feketéje
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
szaki58 #29952 üzenetére
Oledbe azért nem merültem bele ,mik a problémák, mert annyit én se szántam rá ---nem minden nap használt TV
420ért a 75ös c805 bőven jó ---"hasonló" tudású samsung q85-90 már 700felé lett volna ---én ugye csak mozizni használom ---már a sima netflix sorozatokat is--meg a letöltött sorozatokat is (azt a keveset ) az 55ös Hisense-n nézem. Most épp én 3 év után cseréltem le a 75ös sima direkt ledes LGt
---képminőség miatt így utólag nagy hiba volt megvenni
-
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
st6969 #29945 üzenetére
Szerintem is bőven jó ( az 55ös hisense u8 asom a 132 zónával se rossz már
) a 805 ebben ----de azért gondolom ,mivel fizikailag nincsennek a zónák elválasztva ,még ha a ledek célzottan is világítanak meg egy zónát ,azért van a bevirágzás is --- gondolom ha kissebb sötét részeknél ,részletesebben tudja szabályozni a megvilágítást ,ha több a zóna van azon a részen, nem vesznek el annyira a részletek ---meg azért a két szélesvásznú fekete csík azért lehetne feketébb (főleg sötétben)
[link]
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gab1ka #29892 üzenetére
Min 3.5 méter, és csak netflix meg a médialejátszója megy ( néha a külső 4k lejátszó) ---kábel tévét csak akkor mikor a hibákat jelzik a tulajok ,hogy az enyém mit produkál
Hasonlítani a képét meg csak a Hisense 55" U8qf hez tudom ,arányaiban ugyan akkorában látom (2m)---nekem mindkettő jó ,a c805nek jobb a feketéje, de jóval több is a zónája ---amelyik HD adás nem szép ,az mindkettőn olyan
Az a baj hogy az az LG 75ös( sima direkt led 4k, 350fényerő ----belépő szint) amit a TCL váltott ,azon is csak mozizva volt igazán,már nincs nálam hogy hasonlítsam a kábeltv-t---amúgy ha a Hisense u8kq-u7kq-u8hq 75ösben nem IPS paneles lett volna most az lenne
nem mertem látatlanba bevállani a sötétben rosszabb feketéjét,kontrasztját
85ösben ezeket venném az biztos
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gab1ka #29875 üzenetére
Bocs rosszul fogalmaztam
az persze nagy hiba amit írsz igen ---én inkább ,nem tudom jól e fogalmazom ,a részletességre ,élességre gondolok inkább a felskálázásnál---egy alapban 4K videóhoz képest --olyan "kép hibára"
Mást meg én nem veszek észre , de lehet te látnád nálam is
Amúgy olyan hiba nekem is volt a 098 nál ,és az is a külső 4K lejátszóról ,hogy kamera váltáskor pár tized mp után "kiszínesedett" a kép ---de hdmi bemenet váltás után ez se lett,meg azóta se produkálta annál a természet filmnél ---és nálam semmi nincs alapban ,az van amit a gyártó beállított, arra már nem emlékszem mit kapcsoltam rá plusszban
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Imi1981 #29867 üzenetére
Én nem nézek sokat tv adást a c805ön (75ös) ,csak mozizni vettem
de hogy írjátok a hibáit, már kábel tvzek is rajta
(itt a digi kábel van más szolgáltatótól, a tv saját c tunerjével)) --akárhogy figyelem nem veszek észre hang csúszást ,de órákat nem is figyelem persze. 75"ban meg nem várok el hibátlan képet HD csatornától sem ---az előtte lévő LG 75ös ,igaz az egy alap tv volt-- se volt jobb ---és az azelőtt lévő 60" LG plazma se
Nálam alapban a TV csatornára kapcsol ahol utoljára volt bekapcsolás után ---de amit lefényképeztél az nálam is ilyen ,de nem is tudom mit kell nézni
mi volt más --talán a felső sorban voltak az alkalmazások -----ja amúgy nézek tv adásokat is csak egy kissebb hisense tvn
arra jó az a méret is
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
st6969 #29866 üzenetére
Egy FullHS -s TVt kell hasonlítani szerintem egy 4K-al ,főleg még ha kissebb is . Ha van egy HD adású foci meccs pld ,ami ugye a full hdnál is kissebb ----most hasraütve mondok számokat
a focista feje áll 30 pixelből ---full hdnál felskálázza 50re --4K meg 200ra , abból egy paca fog lenni
nem éles kép.
-
Cartmenn
aktív tag
Hát jó kérdés, eléggé belépőszintű TV ---az árúkeresőn a pár vélemény szerint is megosztó pld a sebessége ---4 mag között is van különbség ,meg a memória is hozzá (mennyivel pörög ,vagy épp mikori fejlesztés stb --ehhez én se értek
) Van egy xiaomi HDs stic-em egy LG nem okos TVhez,az is 4magos 1gb rammal --hát nem a sebességről híres
de YT vagy netflix nem akad azért
-
Cartmenn
aktív tag
Mint nemrég írtam, a gyári lejátszó ha jó formátumot töltök le 4k ban ,nekem nem volt problémás ,még a 80Gb-os filmekkel sem ----most letöltöttem a Gyűrűk Ura 3 részét ,3x120Gb erről írta valaki hogy neki nem jó ---na nálam se
5mp után kidobja a filmet ,mind3at ---de van külső lejátszóm ,és egy hisense tvm is ami lejátsza
úgyhogy nem becsmérlem hogy nem bírkózik meg vele ,mert alapban ekkora terjedelműt nem töltök le,de lehet nem is a mérettel van gondja
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
bnorci71 #29729 üzenetére
Nekem a 75 c805 alsó sarka elöl vagy 4 helyen meg volt nyomva ,egy azért láthatóan is ----kibontás se segített volna észrevenni,az a rész úgy le van amúgy ragasztva ,teljes kibontás után volt látható ---amúgy pedig a Tv úgy be van csomagolva ,csodálkoznék ha már úgy sérülne ,az enyém is inkább csomagolás előtt lett olyan
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
mikrofon #29522 üzenetére
Nekem érdekes nem kell
2db 4Ks filmel problémázott ,de csak azért mert nem mkv lett letöltve hanem iso és ts ---most újra letöltöttem jó párat, jó sok gigával ,nekem mennek ---így a külső 4Kt nem is használom ----500as és 1Tb os vinyókon tárolva (ezeken nincs törlés ,újraírás )
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pendragon911 #29450 üzenetére
Nálam tulajdonképp a digi kábel van ----koaxon jön a jel ,és a tv C tunerje van használva a tv csatornák nézésére ----ha itt hibákat említenek ,mindjárt ránézek teszt jelleggel
(én inkább csak mozizásra használom a tévét + netflix ) de hang csúszást,akadást sose láttam a kábel tv-n. Netflixes anomália az van, ahol emlegetik
c805
-
Cartmenn
aktív tag
-
Cartmenn
aktív tag
Megmondani nehéz ,hogy milyet vegyél
főleg ha nem olyan van ,látatlanban ,meg a sima adatok alapján is reckír ajánlani bármit is ,,sokszor a tulajdonságokról is mást írnak ugyanarról a TVről . Én ha most látatlanban akarnák venni ,így hogy lejjebb menjünk a 65"ra (és így vettem a Hisense 55"u8qf ,egy rohadt jó TV ,szépséghibásan ,de nem bánom ,ekkor már nem volt újan kapható ,de jókat mondtak róla a fórumon 1000es fényerő ,132 zóna--nem sok de nagyon jó, a hangja meg pedig csak 2.0 nagyon jól szól------- A TCL 805-t meg csak úgy gondolván hogy jó lesz
mert tavaly jelent meg ----és úgy általánosságban nagy problémám nincs vele. Na akkor a TV amit 65"ban vennék,az árat is nézve ,még mindig Qled
samsung kilőve mert a qn85,90 es sorozat aminek már olyan a háttérvilágítás mint a c805 az drága.----- TCL C745 1000es fényerő 160zóna VA panel 270e-ért (amúgy én ezt nem
,de itt van pár tulajnak, ők többet tudnak róla ,a prohardveren van is teszt az 55"ról pld) Hisense U7KQ 1000es fényerő 384zóna VA panel 299e én ezzel kezdeném
utána jön a C805 320ért az meg már itt ismert
-
Cartmenn
aktív tag
Ennyiért ilyen fog lenni bármelyik 75" direct vagy épp az edge led háttérvilágítással---nekem a c805 előtt egy LG 75"un7070 volt sima direct led háttérvilágítással 350es fényerővel ,a fekete az szürke volt ,homogén sötét háttérnél ,tiszta foltos volt (ez amúgy nem észrevehető teljes 16-9es filmnél , csak a 21-9es filmeknél a két fekete csíknál
) És nem a Qled-ben csalódtál hanem a sima direct led háttérvilágításban ----a qlednek semmi köze hozzá. Minimum a c745 kellene 350ezerért ,de inkább a c805 ami 400e ---de ez valakinek már sajnos sok.
-
Cartmenn
aktív tag
1917.2019.2160p.UHD.BluRay.DDP5.1.Dolby.Vision.DL.x265.HUN-TRiNiTY (mp4) ez akad,de csak a kép -------- a másik meg Jurassic world valamelyik része ,de most vettem észre ,rosszat töltöttem le
nem MKV ,mp4 , hanem TS .Mikor ezeket töltöttem sokmindent nem figyeltem
a külső mindent játszott
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
nicu71 #29153 üzenetére
Meg
Nekem sok probléma nem volt a 098al sem (éles szeműek biztos többet találnának ) , de igazán változást nem vettem észre a 135el . A 3 test probléma filmben a 8rész említett idősávban nincs az az akadás . A médialejátszó még mindig ugyanazzal a 2 filmel nem bírkózik meg
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
zsolt501 #29101 üzenetére
Én ezzel a Gyűrük Ura résszel nem tudom tesztelni,mert csak a FullHDs verziókban van meg (a 4K-at töröltem mert ,mert azokat nem tartottam jobbnak,csak a helyet foglalták
) azokkal nincs gond --de csak 40Gb környékiek . Amik már 60-80Gb ( Hobbit, Avatar2, Interstellar , Alien2 ) meg a többi 4Ks mozifilm lejátszásával semmi gondja a TV lejátszójának ---2 filmet nem játszott le ,vagy akadozva a 30 filmből de azt pld a kodi-val VLC-vel se. Gyűjtöm a David Attenborough filmeket ,helyenként sokat foglalnak,de részenként nem sok Gb-osak,akadozni sose akadoztak, és mindent játszik .500as és 1terrás külső hdd-n vannak,és csak ezek tárolására vannak, nincs töredezettség
És van mellette egy külső 4k lejátszó Eminent (kodis) ,az épp a természet filmeknél hibázik a mozgásmegjelenítéssel néha
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Aurig@ #28989 üzenetére
Én az összes tévémen a gyárit használom (tam) pedig
Bár nekem is van egy külső 4k (eminent -kodi) lejátszó ,de az is csak azért mert a c805 előtti 75ös LG nem tudta a DTS hangot,meg 3 hdd is ráköthető ---amúgy a c805 gyárija csak 1 filmnél volt problémás ,amikkel próbáltam ---van egy hisense tvm is annak se volt még olyan film amit ne evett volna meg
--jó néha van feliratozás probléma
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
BlueSteel #28964 üzenetére
Na teszteltem
a 75 c805 v98 igen akad mindenen (gyári,vlc,kodi --- akkor is ha ki-be volt kapcsolva minden) -----Hisense 55 u8qf gyári média 20ból talán 1x de alig észrevehetően ,így hogy már tudom mit kell figyelni -----Eminent 4k lejátszó (kodi gyárilag , és régebbi verzió mint a 805ön) ott is 20ból talán 1x alig észrevehetően
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pendragon911 #28949 üzenetére
Az érdekes --nem lehet rá telepíteni -- nem kompatibilis
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pendragon911 #28812 üzenetére
A playáruház mindig a legfrissebb verziókat ajánlja ,a stick android 9 ,azon már nem fut, így a keresőbe be se adja találatba --én egyrégebbi telóval jártam így ,kamerákhoz használom , külön kerestem a 9esen futó apk-t (ezviz) persze nem az áruházból
azt nem tudom pld a sticken meg oldható e ugyan így
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Pendragon911 #28810 üzenetére
Van --mivel android 12
csak gondolom emiatt nevezik alapban Google TVnek
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
bence188 #28548 üzenetére
Nekem is optikán megy a hang -----a kimenetnél optikára van állítva,de ekkor nincs TV hangerő szabályozás -----ha az autómatára rakom csak 2.0 megy csak az erősítőbe valamiért,de itt van hangerő a TVnek ----ha a mélynyomóra állítom akkor átmegy/van 5.1 ,meg TV hangerő is ,de a tv hangerőt ekkor legalább 1re kell rakni ,mert 0-án nem lesz hang az erősítőbe ,azt is lenémítja
és a netflix nálam hibátlan hangban
-
Cartmenn
aktív tag
De miért a kodin? gyári nem jó? Rá telepítettem ,de alapban nincs képernyővédés ---de ha képernyővédő beállításainál az első sorban (none) van akkor alapban nincs ---ha pld átállítod black-re akkor a beállított idő után elsötétül teljes feketére a képernyő ,de nálam bármely gombot nyomva a filmre ugrik vissza,ahol a pillanat állj-al megállítottam
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
mazsi70 #28311 üzenetére
2 nem alis oldalt találtam,nem tudom milyen lehet ,és c805höz írják ---egyszer a toshiba tévémhez rendeltem utángyártottat, ugyan úgy nézett ki mint a gyári,de jobb volt nyomkodni mint a gyárit
https://www.remote-control-world.eu/tcl-c-2_400/tcl-rc833-gub2-r%C3%A1di%C3%B3-rf-helyettes%C3%ADt%C5%91-t%C3%A1vir%C3%A1ny%C3%ADt%C3%B3-hangvez%C3%A9rl%C3%A9ssel-p-87324?country_header=97¤cy=HUF&language=hu https://www.fruugo.hu/rc833-gub1-tcl-smart-voice-tv-taviranyitohoz-65c845-55-75-65c745-gub2/p-258343299-563039127?language=hu&ac=KelkooCSS&utm_source=organic_shopping&utm_medium=organic
-
Cartmenn
aktív tag
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Celtis #28240 üzenetére
Ha a tv tudja a DV-t, akkor a netflix csak abban a formátumban adja át ---vagy nem ?
nekem sose írt más formátumot,vagy nem figyeltem----már a film indító lapján is csak az van , dolby vision --néha hozzá az atmos
az előző LGm csak a hdr-t tudta ,annál csak azt írta a netflix,már maga a film indító lapján is
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
kcrkrly #28210 üzenetére
beállítások--rendszer--névjegy--állapot ez nálam a c805nél (de mivel nálam nincs gyorsindítás,így csak a bekapcsolás utáni időt mutatja ,össz időt nem, míg be volt kapcsolva
gyorsindítás alatt meg jóval többet,nem csak azt mikor a képernyő ment ---- sok mindenkinek nemhinném van ez a típus ami neked ,de hátha
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Blackeventer #28079 üzenetére
Hát nem sok van róla
Kissebb az adatok alapján a fényereje TCL/Xiaomi 450/250 https://www.kitele.com/en/tv-xiaomi-mi-tv-a-pro-65-2025
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
JoceeHunt #27802 üzenetére
Talán
sok orosz betű miatt ilyen
: https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8/57102-tcl-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-106.html#post1060748
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Hibarin #27701 üzenetére
Ez mindig jó kérdés hogy ebben tanácsot adjunk
az volna a jó, ha valakinek mindkettő lenne, vagy épp látta mindkettőt egymás mellett. Nekem van egy 75ös c805 persze ajánlanám azt a típusszámút
a kissebb 55"os, igaz hogy hisense (u8qf egy nagyon jól sikerült széria ) a zóna száma "hasonló" (132) mint a c745 (120) --a max fényerő kb ugyan az ---ha legalább ugyan azt tudja akkor a nagyobb 55öst venném
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Parmezan77 #27542 üzenetére
Igaz ,adatokat nem figyeltem --csak a képet
Venni kell neki a 85ös c805öt ,arra még tán középtalpat ír --ha számít hogy melyik
-
Cartmenn
aktív tag
Hát elég baj ---amúgy ha a Hisense U8as sorozat 75"os mérete VA paneles lett volna,akkor most az lenne
---van egy 55"os u8 sorozatúm annál a 4K lejátszással voltak gondjai a médialejátszójának (lefagyott) ,de az első frissítés után azzal se lett gond és 2020as típus----nem volt több frissítés,de jó is
-
Cartmenn
aktív tag
Szerintem is
Majd csak kijavítják a szoftveres hibákat ,csak lassan haladnak vele --amúgy nekem sincs igazán gond a TV-vel, a megjelenítési hibákat is akkor látom ,mikor írják mit kell figyelni
engem ezek nem zavarnak ,de nem is vagyunk egyformák ---de én nem is napiszinten nézem,csak mozizásra .És a fórumokon tényleg ez van
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
boborján2 #27244 üzenetére
De ki lehet kapcsolni,és sokunknál ki is volt kapcsolva , nálam is aránylag a többiekéhez képest sokáig nem is frissített ,de aztán még is ---pedig én se akartam
frissített magától,1x tudtam csak elutasítani amúgy nekem sem volt gondom a TV-vel a gyári szoftverrel,meg amúgy sem
de azért vannak hibák nálam is az újjabbal amit említenek ---de én ezeket még elnézem
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
klaya86 #27200 üzenetére
Én fordítva írom ---én azért kapcsoltam ki (de én csak mozizós tv-nek használom ,ha napi szinten volna,lehet zavarna,de nem fél nap alatt kapcsolbe azért
) mert az üzemóra számláló jóval többet mutatott, mint amennyit --maga a tv be volt kapcsolva a kijelzővel ---nekem ne akarjon futtatni semmit a háttérben ,készenlétben ,vagy épp ha bekapcsolná magát kijelző nélkül esetleg
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem is a 75ös c805 lett ,amúgy a futár kérdezte is hogy botjuk e ---én hagytam ,mert azok a hibák amik utána kiderültek hogy van ,csak az állványon és a tv-ről minden tapadós dolgot eltávolítva látszódott volna---az alsó perem lett 5 helyen "lesarkalva" ebből 3 látszódik is ,igaz közelről csak. Már nem zavar
meg 420e ért jó árban volt ---amúgy a csomagolása jól össze van hozva ,az hibátlan volt ---jó védelem van benne a tvnek ---az enyémnek is még valószínű a csomagolás előtt összehozták a lesarkalást.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Novakg2 #27117 üzenetére
Hát nem sok ekkora van itt
talán 1 ----- ha falra megy ,és kicsit lefelé van döntve (ez nem tudom hogy lenne a suliban ---elvileg felülről így nem tükröződne a nagy fény ,de amúgy ha sötét a képernyőre épp mondjuk szöveget lőttök rá ,akkor az talán problémás lehet ,mert abban ha fekete a háttér ,az tükröződhet ( ha fekete
) ---amúgy meg biztos jóval erősebb a fényereje szerintem mit egy kivetítős átlag projektoré --- de van a hisense 100L5F-B12 kb olyan árban ,egy erősebb fényerejű projektor
-
Cartmenn
aktív tag
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Findli #26883 üzenetére
Hát amiről írsz ,arról az "udvarról" ,ezt semmivel nem tudod eltüntetni (ez a blooming--- virágzás) ---ezt tudja a Local Dimming háttérvilágítás ,a világos részekről még mindig átszivárog a fény a sötét részekre,mert a zónák között nincs fizikai határ. https://www.youtube.com/watch?v=3Ss4NjLFlKE&list=LL&index=14&t=220s
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Celtis #26779 üzenetére
Na megnéztem 2 TVn is azt a jelenetet ( c805 még a gyári szoftver és a hisense u8qf ) mindkettőnél tök folyamatos a mozgás ---a tcl-t átállítottam IQ-fényes-sötét mindegyik ugyan az,igaz nálam már bekapcsoltam valami mozgásjavítást pár napja (mert pont valami 3test probléma jelenetnél nem volt sima,szaggatós volt, egy téglás épület,meg épület szélek háttérben való mozgása)
Mint írtam is én igazán csak letöltött filmekre használom,valószínű ezért nem látok annyi hibát mint aki mindenre is használja a c805-t . Ma épp bekapcsolás után (hogy megnézzem ezt az esetleges hibát,amiről elősször írtam is) ,felajánlotta a frissítést,vagy majd később ,az utóbbit nyomtam --eddig ezt nem csinálta
Direkt ránéztem ,még ott volt a kis piros pont hogy van frissítés ,meg a V28 van még rajta. Na mondom kikapcsolom,és megnézem megint fel ajánlja e a frissítést ---hát nem mert frissített
tehát én se úsztam meg (ugye nálam is kikpacsolva az aut ) Mivel így láttam ezt a jelenetet még pár perce,tudtam hasonlítani ---bizony nekem is ott beszaggat,vagy inkább nem folyamatos ,bárhová is raktam a beállítást fényes-IQ-sötét .A világosnál és az IQ nál van valami dolby vision-al kapcsolatos bekapcsolási lehetőség - szerintem idáig nem volt,bár a bekapcsolására szerintem semmi nem változott ---sötétnél nem lehet bekapcsolni . A gyári médialejátszó kicsit máshogy néz ki. Már késő van de ráfigyelek mostmár a képhibákra ha előjönnek
van egy jó YT tesztvideó amit tök szép,annál semmi nem változott így elsőre,talán kicsit feketébbek a feketék,meg mintha erősebb lenne a fényerő ,de csak talán
-
Cartmenn
aktív tag
De vegyél,azokra hallgass mint én, akinek "rossz" a szemük
Nekem a gyári szoftver van még fent,semmi gondom nem volt vele,nem fogom frissíteni (gyors indítás,aut frissítés,meg pár egyéb dolog ami visszajelentést ad pld kikapcsolva,meg hozzáférések is ha jól emlékszem---képbeállításokat csak a gyáriakat használom
) V28 van fent ,ott amúgy a piros kis pontocska hogy van frissítés
------van külső médialejátszóm ,de a tv gyárija is csak 1db 4K filmet nem játszott le,és normálisan ki is jön az erősítőmbe az optikán bármilyen hang (dolbydigital vagy épp DTS) ---nekem épp jó a HDR, HDR10+( ilyen filmem csak 1 van letöltve) vagy épp a DV is ,de kicsit vak vagyok
És hogy említik igen tükröződik ---de ez ugye sötét jeleneteknél észrevehető,mert amúgy meg a fényerő ezt elnyomja , és le kell kapcsolni a villanyt vagy a redőny le
És ellensúlyozza hogy a 75öst 420e ért vettem ---persze az igazsághoz tartozik ,hogy nem napi szinten nézem mint mások,csak mozizásra igazán,főleg ha a hang is kell hozzá .
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
blizzrd #26279 üzenetére
Szerintem alapban vannak a tv-ben ---vagy hozzá csomagolva-- csavarok ha jól emlékszem(amik persze rövidek ---de mintának persze jó)
vettem hozzá hosszabbakat,figyelembe véve az a kis távtartót amit épp találtam még ehhez a falitartóhoz max ha 15mm-es lehet (nem mértem) ----- nagyon hosszú csavart se akartam,nem tudom mennyire mehet be
és ez 75ös
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
ad4m1337 #26094 üzenetére
Ha nem kell a kihúzható ,akkor azok simán jók szerintem abban az árban ---a tesómékhoz került a 75ös LG sima lapos tartón van , nekem akkor azért kellett kihúzható ,mert a LG nem közép talpas volt, és a TV alatt van egy hifi álvány, és ha nagyon hátul van a TV, szerintem bénán nézett volna ki
a c805 mér közép talpas,de maradt az alványon --bár lehet egyszer lerakom ,mert magasan van, a hátsó hangfalaim pont elférnének alatta
elsők meg hátra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged