Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Sziasztok!
C805, One tv (mediacard). Valahogy sikerült az egyik tv csatornát "beszívezni", azaz kedvencnek jelölni. Arra rájöttem, hogy lehet szűrni (pl. csak a digitális, vagy csak a kedvenceket, vagy mindet, stb. mutatja). Gondot nem okoz, mert a "Mind"-re van állítva a szűrő, de tegnap elmolyoltam vele vagy 10 percet, de nem jöttem rá, hogy hogy kell a kedvencekből kivenni. Tudja esetleg valaki?
Amúgy a hír tv-t sikerült beszívezni, szóval már csak ezért is sürgősen vissza kellene csinálni... -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35960 üzenetére
Hmm, akkor mégsem ugyanaz a "fajta" hangcsúszásunk van... Állítólag Androidra van már One tv app, de tv-n nem fut (ebben a pillanatban olvastam egy másik topicban). Talán e jövőben...
Esetleg, ha egyszer lesz kedved, telefon tükrözéssel lejátszanál valami általad felvett videót? Csak kíváncsiságból, hogy nálad milyen, mert tükrözéskor a lebrutálisabb a hangcsúszás, simán van 1s is, de ott nem is lehet állítani -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35955 üzenetére
De jó, neked legalább lett megoldás. Én One-nal szenvedek továbbra is a hangcsúszással. De azt nem értem, hogy a csúszkával miért nem tudsz rajta javítani? Nekem átlagban 100ms késleltetés elég (van, ahol 200ms kell, bár ez ritka, inkább helyi tv csatorna, és itt már nagyon látványos a csúszás, ezt azért már észre lehet venni). 100ms-nál azért figyelni kell, de ha valaki "érzékeny" rá, akkor az is látható.
-
st6969
őstag
válasz
nicu71 #35941 üzenetére
Ha abban is lehet a fel-le gombbal az újra definiált sorrendben léptetni, akkor igaz
Régebbi Samsungon próbálkoztam a kedvencek listával, és abban nem lehetett átszámozni a csatornákat. Tehát, ha 4-es után a listában a 67-es következett, akkor a 4-esen állva, lefelé gombbal az 5-öst adta be, ha jól emlékszem. A másik gondom meg az volt vele, hogy bekapcsolás után nem a kedvencek listát adta default, hanem először át kellett rá váltani, és utána tudtam benne navigálni. De lehet, hogy a TCL-nél ez másképp van.
Egyébként, már csak azért sem bolondulnék meg, mert TV-t alig nézek...ellenben Netflix, Prime -
st6969
őstag
válasz
Stealth #35905 üzenetére
Szerintem nem használom túl sokat, átlagban naponta max. 1 film a Netflixről, de inkább egy epizód.
#35906 boborján2
A környezet, ahol élünk tiszta, modern, igényes család vagyunk, a párom konkrétan tisztaság mániás, szinte "a földről lehet enni". A készüléken és a távirányítón még csak 1 karc sem látszik (szerencsére), mintha vadi új lenne.#35909ρσгτσ
Kipróbáltam, teljesen máshogy néz ki, mint a táv, ez inkább valami okosotthon irányító app lehet (persze, lehet, hogy van olyan beállítás, amitől távirányító kinézete lesz). On gomb nyilván nem működik, hiszen ha ki van kapcsolva a tv, akkor nincs kapcsolata a telefonnal. Tehát távitányító mellett használható, aminek nem sok értelme van.
Ha Alin is mind ilyen, akkor nem sok értelme van rendelni, akkor nyomom erősebben -
st6969
őstag
Sziasztok,
távirányító téma (C805). A kezdetektől fogva gyűlölöm ezt a kattogós hulladékot. Az egyetlen pozitívuma, hogy BT-s, nem kell "célozni". 1 év elteltével a gombok egy részénél már nem elég, hogy kattan, nem biztos, hogy érzékel. Tehát ismét, erősebben meg kell nyomni. Na, ez borzasztóan zavaró, hogy bár megnyomtad, de nem tudod, hogy reagál-e vagy sem, ezért vársz egy kicsit, ha nem reagál, erősebben megnyomod újra.Szörnyű gagyi.
Van-e esetleg olyan alternatíva (akár Aliexpressről), ami jól működik ezzel a modellel, BT-s, és lehetőleg nem kattogós?
Vett már valaki másik távot esetleg?
Köszi -
st6969
őstag
válasz
Qtya123 #35855 üzenetére
"TV esetén ez viszont nagyobb méretű kijelzőn kb kivitelezhetetlen lenne"
Na ez az...akármivel megyek rá, csíkos marad, legfeljebb "áthelyezem" rajta a csíkokat innen oda
Többiek: látom, többen szemüvegtörlőt használnak. El se tudom képzelni, az a fél tenyérnyi kis kendő hogy tudja tisztára törölni a 65"-os képernyőt...vagy egy egész dobozt elhasználtok rá? Én most a DM-es képernyő tisztító kendővel próbálkoztam, az kb. 2 tenyérnyi méretű (sincs), min. 2-3db kell, de csíkos marad.
1x nedvessel estem neki a poros felületnek, és innentől már örökre csíkos maradNem tudom elképzelni.
Lehet, nekimegyek egy nagyobb nedves ronggyal, aztán finoman papírtörlővel gyorsan...biztos van rajta valami védőréteg, azt sem akarom a végtelenségig sikálni
Na mindegy, próbálkozok még (de most nem süt a nap, nem látszik...) -
st6969
őstag
Sziasztok,
érintőleges kérdés (általános tv-s topicba is írhatnám), de hátha tud valaki ötletet adni.
Képtelen vagyok normálisan megtisztítani a képernyőt (65"). Ha rásüt a nap, brutál csíkos. Próbálkoztam LCD képernyő tisztító folyadék+mikroszálas kendővel (ezzel sikerült a legocsmányabbra, bár, lehet, hogy régi a folyadék), illetve DM-ben kapható LCD tisztító kendővel, ezzel csak középszar lett.
Nektek sikerült valamivel csíkmentesen megtisztítani? Mit használtok erre?
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #35724 üzenetére
+ többiek
Köszi a választ, ezek szerint a frissítések ezzel nem foglalkoznak. Kár, baromira zavaró, bár sokan nem törődnek vele (nálunk sem tűnt fel a családnak, amíg nem hívtam fel a figyelmet rá, hogy nézd már a szájmozgást, csúszik a hang...).
Még jó, hogy én sem vagyok nagy tv néző...de ettől még ez szomorú.
A telefontükrözést meg külön sajnálom, mert a lányom táncol, át szoktuk tükrözni a videófelvételt, de a hangcsúszás tükrözéskor sokszorosa a tv csatornáknál tapasztalhatóhoz, az meg táncnál ugye különösen zavaró
A képminőség továbbra is remek, de a sok szoftveres sz.rság miatt soha többet TCL.Inkább rádobok még és lesz egy LG vagy Samsung OLED legközelebb.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
TCL 65C805 fw v135
Rég jártam már erre. One (volt Vodafone) kábeltv van media card-dal. A csatornáknál átlag 100ms hang késleltetést kell beállítani, hogy szinkronban legyen a szájmozgás a hanggal. Nem mindegyik csatornán (M1-en pl. nincs csúszás és a hang is jóval nagyobb) és nem is mindig. De megjegyzi szerencsére csatornánként a késleltetés beállítást (bár hosszabb idő után mintha visszaállna 0-ra). Volt korábban itt, aki szintén tapasztalta ezt. Gagyi tunerre gyanakodtunk, de ki tudja...
Kérdezném, hogy akinek volt ilyen gondja és frissített fw-t, még mindig megvan ez a hiba?Illetve, ugyanúgy hangcsúszás, csak telefon tükrözéskor: egy másik C805-ös tulaj esetleg kipróbálná, hogy egy telefonról tükrözött videó esetén tapasztal-e hang csúszást? Nálam botrányosan sokat csúszik ilyenkor, inkább s-ban mérhető, mint ms-ban
Nagyságrendekkel rosszabb, mint tv adáskor.
Köszi -
st6969
őstag
válasz
mikrofon #31673 üzenetére
Köszi, azt ismerem. Aktuális bemenetre van állítva, ahogy Vhiktor videójában is. De azt is írtam, hogy "nem mindig" ugrik át. Tehát néha igen, néha nem.
A tv adásoknál 28-as értéken van a fényerő, bár vak sötétben az is kisüti a szemem. Nézek egy Netflix DV tartalmat. Ha vége, visszaváltok tv-re, és a fényerő felugrik 47-reDe miért?
Másnap ugyanez: tv, majd Netflix DV (ugyanaz a sorozat), majd újra tv. És akkor meg marad 28. -
st6969
őstag
Sziasztok,
rég jártam már erre.
C805-nél van-e már ezekre megoldás?
- Netflix (DV?) mikroakadások
- Netflixről tv adásra váltáskor fényerő 47-re ugrik át (de nem mindig)
- Tv adásnál (Voda CI+ kártya) hang csúszások (szerencsére a hang késleltetés hatással van rá, van olyan csatorna, ahol 200ms-ot kellett rátenni, hogy jó legyen!, ezt csatornánként tárolja is, a baj csak az, hogy máskor, pl. újraindításnál meg nem csúszik ennyit, így lehet megint belenyúlkálni...agyrém).
Köszi -
st6969
őstag
Netflix DV filmet mindig eredeti nyelven és magyar felirattal nézek. DV Sötét módban viszont a felirat kiégeti a szemem. Lehet valahogy a felirat fényerejét szabályozni (lentebb venni)? 65C805
Fényes módba áttéve, mintha egy kicsit jobb lenne (nem tudom, ennek a módnak van-e más hátránya). Ha nincs más tipp, akkor marad ezen. -
st6969
őstag
-
st6969
őstag
válasz
Volband #30648 üzenetére
65C805 - hangcsúszás minden napos. Leginkább RTL Klub-on látható, de máshol is van. A szájmozgás nincs teljesen összhangban a hanggal. Nem mondom, hogy ezzel nem lehet együtt élni, de látható, és számomra zavaró. Hektikus, van, hogy jó. Vodafone, koax kábel, CI+ kártya.
~150ms-ra állítva a hang késleltetést már jónak tűnik. De mivel ezt az értéket megjegyzi csatornánként, így simán lehet, hogy egy következő alkalommal, amikor 0-án éppen jó lenne, ezzel a késleltetéssel elcseszem -
st6969
őstag
válasz
gab1ka #29940 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem a local dimming zónák számával kapcsolatban: ha a 805-nél a fekete az tényleg mély fekete, annál hova tud még feketébb lenni? Meg a kijelző is homogénnek tűnik (én csak vaksötétben filmezek, és így is tökéletes élményt nyújt a fekete tekintetében), így mit tesz hozzá a még több local dimming zóna (tényleg érdekel, nem vagyok hozzáértő)?
-
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #29865 üzenetére
Nem a mélységélesség az, amire én gondolok
Lehet, rosszul fogalmaztam a "mosottsággal", inkább olyan festményszerű, részlet nélküli.
Ilyesmi effekt (csak persze nem ilyen elvadult színes, de ebből érthető szerintem):
Azért fura, mert az előtérben semmi hasonlót nem tapasztalok. Streamingnél nincs ez, de tv adásnál és főleg mirroringnál igen.
Valószínűleg az ok a nem elég jó minőségű forrás, ugyanakkor egy 10 éves középkategóriás Samsung sokkal, de sokkal szebben skálázta fel ugyanezeket a felvételeket, amiket most a 65C805 nem képes.
(minden képjavító kikapcsolva, élesség 0-án) -
st6969
őstag
válasz
zsoltip #29858 üzenetére
Üdv,
én eddig úgy tapasztaltam, hogy a tv-n bárhová elkapcsolsz, ott abban a pillanatban bontja a kapcsolatot a forrás és a tv között (sokat nem teszteltem, mert berágtam, ezért a tévedés jogát fenntartom)...számomra ez egy fontos funkció lenne, sokszor használnám, de a TCL-nek ezt is sikerült rendesen elqrnia. A kamerától távolabb lévő arcok totál mosottak (ezt sokan nem látják, de több fórumon láttam rá panaszt, pl. Vhiktor tesztvideója alatt is van egy erre panaszkodó hozzászóló - nem én), és a hang jelentősen csúszik a képhez képest (pl. ha tükrözöl egy saját telefonos rögzítésű tánc vagy ének produkciót). Botrányos.
Mi így korlátozódtunk a nyaralás képek kivetítésére, az szódával elmegy.
Ezek a problémák nálad nem jelentkeznek? -
st6969
őstag
válasz
Vhiktor #29165 üzenetére
Az enyém C805 és felhős a panel eléggé. Én is meglepődtem, mert sokáig nem láttam, de aztán egyszer csak észrevettem (fixen mindig ugyanazokon a területeken), és onnantól nem is kellett, hogy extra sötét legyen a jelenet, akkor is látható volt. Aztán rájöttem, hogy a local dimming kikapcsolódott. Azt visszakapcsolva szerencsére a felhősödés eltűnt. Szóval miniled, de ha nincs megfelelően beállítva, akkor alapból felhős lehet ez is.
#29172 Celtis
Ha a v098-at visszarakjuk, akkor nem fog ismét automatikusan frissíteni a mindenkori legújabbra? -
st6969
őstag
válasz
Pendragon911 #29030 üzenetére
Kép-hang csúszás: nincs beltérim, sőt, nem is műholdas adást nézek, hanem a jobbak között számon tartott Vodafone kábeltv-t mediacarddal --> csúszik a hang (általában csak minimálisat, de észrevehető, engem nagyon bosszant).
Nem mindig és nem minden csatornán. De a jelenség van sajnos. -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #29020 üzenetére
Tudhatják ezt TCL-éknél. Van ez az audio delay beállítás, itt javasolta valaki. Kipróbáltam, valóban lehet vele igazítani a hangot tv adásoknál, és ami a legmeglepőbb: csatornánként (!) megjegyzi az értéket, tehát akár minden csatornára külön érték beállítható.
Én viszont azt figyeltem meg, hogy ez a hang csúszás változó még adott csatornán belül is: hol jó, hogy nem, és különböző mértékben csúszikHa ez így van, akkor az audio delay sem megoldás, mert amit egyszer beállítasz, az máskor nem lesz jó
-
st6969
őstag
-
st6969
őstag
válasz
westcoastog #28931 üzenetére
Én is akartam olyan masszázs hengert, de lebeszéltek róla, mondván elég erős lesz ott a sima is. Tényleg erős...de nem eléggé
Szóval ilyet is be kell szereznem...
A tv-hez gratulálok -
st6969
őstag
válasz
Cartmenn #28716 üzenetére
Jaaaa, huh. Ez volt a gond, köszi. A 4. évadnál már megjött a fényes, sötét, IQ képmód.
Áttettem fényesre, de a mikrolagokat nem tudtam még tesztelni.
De legalább tv-re visszaváltva, így nem ragad be a fényerő.
Ha HDR streamingről váltok vissza, akkor továbbra is beragad.
És nálam sincsenek kerek ikonok
Visszakapcsolom az automatikus frissítést, hátha az blokkolja az új fw érkezését ezúttal -
st6969
őstag
válasz
droti25 #28451 üzenetére
Én ezt komolyan nem értem... Elvileg Dolby Vision filmet néztem Netflixen (Manifest), és közben megkerestem a képmód beállítást. Frankón a Mozi, Dinamikus, stb...módokat dobja fel. Pedig korábban emlékszem, hogy volt ilyen nekem is (talán a 098 fw frissítés előtt?).
Mi jó francot rontok el?
Lehet, hogy tényleg kellene egy factory reset. -
st6969
őstag
+ 28515 Morph76
Azt elfelejtettem írni, hogy Vodafone. Nem igazán szokott kockásodni, sem akadni.
Audio delay-t nem néztem még, de nem gondolom, hogy érdemben segítene, mivel egyszer kevésbé, másszor jobban, aztán meg egyáltalán nincs csúszás (bár ez utóbbi a legritkább). Ráadásul mindez csatornánként változóan, szóval nem gondolom, hogy ilyen körülmények között 1db paraméter állítása mindet rendbe tenné.
A probléma biztos, hogy készülék oldalról van, mivel előtte Samsung F6400 volt, ugyanezzel a szolgáltatóval, és annál soha nem csúszott a hang tv adásoknál. -
st6969
őstag
Korábban is tapasztaltam már ezt, de nem nagyon akartam elhinni, de most jobban megfigyeltem:
A tv csatornákon (!) késik a hang. Az esetek többségében csak minimálisan, de ha figyeled a szájmozgást, észrevehető. Olvastam itt olyat, hogy ki kell húzni pár percig és vissza. Ez valóban segít, de nem tökéletes és viszonylag hamar elkezd megint csúszni. Van olyan csatorna, ahol teljesen rendben van, és van ahol kicsit csúszik. Nem azt mondom, hogy használhatatlan, de azért ha jól megfigyeled, látható.Ami teljesen egyértelmű: telefon tükrözésnél botrányosan sokat csúszik (lányom táncol, és annyira elcsúszik, hogy olyan, mintha nem is a zenére mozognának).
Tapasztalt ehhez hasonlót valaki?
-
st6969
őstag
válasz
Lackó1984 #28414 üzenetére
Vagy a frissítéssel vagy máshogy, nem tudom...de valamelyik jelforrásnál ki volt kapcsolva egy időben (pedig Vhiktor videója alapján állítottam be, szóval anno biztos, hogy bekapcsoltam). Úgy sem volt rossz a képminőség, de nagyon sötét jeleneteknél simán látszódott a felhősödés (itt röhögött rajtam mindenki, hogy a tv fő funkcióját nem használtam
). Hát, ha ez megoldja, lehet, hogy tényleg kikapcsolom, mert ez a mikrolag nagyon gáz. Érdekes, hogy csak Netflix DV-nél látom.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
65C805 Netflix DV mikroakadások ellen van "orvosság"? fw: v098 gyárilag automatikusan frissítve korábban.
Annyi baj van itt, hogy már nem tudom követni -
st6969
őstag
C805 tulajok: ha volt is valami pozitívuma ennek a borzalmasan kattogó távirányítónak, az az, hogy legalább határozott a nyomáspontja, mivel érzed és hallod is, hogy lenyomtad. Na most ennek ellenére, így fél év elteltével sajnos azt kell mondjam, hogy már ez sem igaz: normál nyomásra továbbra is kattan (érzem, hallom), de mégsem reagál. Határozottan erősebben kell nyomni, akkor ok. Másnál jelentkezik ez a probléma, vagy én vagyok a kiválasztott?
Na jó, a másik pozitívum, hogy a gombok elhelyezkedése szerintem jó, könnyen megszokható. -
st6969
őstag
válasz
boborján2 #28268 üzenetére
Panel = panellakás fala, ami át lett "ütve"
ütvefúróval(=fúrókalapáccsal konzol felfúrása közben, mert pl. a 6,5cm-es válaszfalra akarta felfúrni)...
VAGY....
Panel = tv panel, ami azért lett "átütve", mert a konzol tv-re kerülő részét hátulról a szükségesnél hosszabb csavarral és/vagy izomból megtépve akarta feltenniNem mindegy, bár mindkettő user error típusú.
-
st6969
őstag
válasz
droti25 #28052 üzenetére
A mérete mellett pont az érték az, ami miatt inkább házhoz szállíttatom. Ki tudja, hogy ilyen cuccot szabad-e lapjára szállítani...ha igen, tudod-e biztosítani, hogy végig alá van-e támasztva, stb...
Többieknek: Akik mostanában rendelnek emagtól, érdemes írásban rákérdezni, hogy a kiszállító futárszolgálatnak kötelessége-e a vevő jelenlétében a csomagot kinyitni. Ha csak nem változott az ezzel kapcsolatos üzletpolitika, akkor igen, kötelező
Erről a helyszínen is meg tudsz győződni, ugyanis a doboz oldalán ott a címke az eladó által kért szolgáltatásokról, be vannak pipálgatva, az is, hogy a futár kibontja a csomagot az eladó kérésére. Nyilván, nem tudod rákényszeríteni, hogy megtegye, ha nem akarja, nem fogja. De hogy videó mellett bontsd ki, azt senki sem tudja megakadályozni -
st6969
őstag
válasz
droti25 #28044 üzenetére
Nincs mindenkinek teherautója...65C805 tv-t egy nagyobb kombival sem biztos (típusfüggő), hogy el tudod vinni, ráadásul 2 fő kell hozzá. Biztos nem szenvednék ezzel.
Ugyanakkor már 10ezer Ft-os értéknél is minimum az unboxing videó, nem hogy ekkora értéknél, ráadásul sérült doboznál....nem is értem. -
st6969
őstag
Ugyanez a gondom, írtam is róla korábban (65C805). Akkor az volt a javaslat, hogy csináljak gyári visszaállítást, fw frissítés után nem árt. Na most én ezt (még) nem csináltam meg, részben, mert nem akarok újra mindent beállítani, sok csatorna, stb...másrészt tartok attól, hogy egyéb hibák is előkerülnek, amik most "be vannak ragadva". De ez alapján akkor úgy tűnik, ez sem oldaná meg
Az adaptív fényerő kikapcsolásával nekem az a bajom, hogy nappal, jó fényes nappaliban is van, hogy valamelyik családtag tv-zik, meg a vaksötét nappaliban is éjjel. Az adaptív fényerővel így nappal is tökéletesen látható és éjszaka sem süti ki a szemem, viszonylag jól szabályozza (bár azt konkrétan nem néztem, hogy a csúszka is mozog-e). Na most ha ezt mindig a napszaknak megfelelően, a menüben turkálva kéne szabályoznom minden egyes alkalommal, én agyf.szt kapnék, az biztos. Én magamnak talán még állítgatnám, ha nagyon nincs más, de a családtagok biztos nem fognak a menüben fényerőt beállítgatni, azt sem tudják, hol van benne. Meggyőződésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül...
A többiek napszaknak megfelelően állítgatják a fényerőt?!
Én most pl. egy HDR10+ szabványú sorozatot nézek Prime-on vaksötétben, a fényerő 29-en áll, és miután visszaváltok tv-re, így csak kicsit süti ki a szemem, nem vészes. A sorozat kívánná a nagyobb fényerőt, de ha fentebb veszem, ez a kiba..ott fényerő úgy marad, SDR-re visszaváltáskor fájdalmasan vakít. Ezért számomra ez a kompromisszum elfogadható, de mindenképpen jobb, mintha az adaptív fényerőt kikapcsolva napszakonként és userenként állítgatni kellene...számomra az élhetetlen. -
st6969
őstag
válasz
Sindare #27785 üzenetére
A távirányító gombjai rettenetesen gagyik. Maga az elrendezés ok (megszokható), de ez a kattogás rémálom. Ráadásul, így fél évesen nekem már nem is mindig kapcsol (kattan, de nem reagál...picit erősebben kell nyomni...ez idővel nyilván xarabb lesz
).
Netflixnél én csak néztem, milyen szaggatásról beszél mindenki, és örültem, hogy nekem ilyen nincs (még az önkényes fw frissítés után sem), aztán a napokban belefutottam egybe, ami gyakorlatilag nézhetetlen volt. Nem biztos, de talán eddig azért úsztam meg, mert a Netflixen HDR10 tartalmakat néztem, legutóbb megy egy DoVi filmet. Szóval nem biztos, hogy minden streaming oldalon minden formátum problémás...ez talán lehet egy magyarázat arra, hogy ugyanazzal a fw-vel különböző userek különböző tapasztalatokkal bírnak...(?)
-
st6969
őstag
Én arra lennék kíváncsi (modelltől függetlenül), hogy mégis mire és miért jó egyáltalán az, hogy a rendszer Google TV. Ma is olvastam egy másik topicban, hogy valaki konkrétan Google TV rendszerrel keres tv-t.
Mit lehet ezzel csinálni/mi az előnye más TV rendszeréhez képest?
Én először azt gondoltam, hogy bejelentkezés után kvázi ugyanazok a funkciók meglesznek, mint egy telefonon (már ami ebből értelmezhető egy tv-n). Pl. Google képek alkalmazást szerettem volna feltenni, mint egy alap alkalmazás, és ezzel akartam megjeleníteni a felhőben lévő képeimet. Nekem megdöbbentő volt, hogy ezt nem lehet feltenni (életszerűnek gondolom, hogy akár egy kirándulás, vagy bármilyen esemény képeit nagyban végignézné a család, vagy nagymamának mutogatni...). Erre marad a telefon tükrözés, ami olyan, amilyen...De ezt tudja más tv is, meg a Netflixet, Prime Video-t, Disney-t, stb...
Nem nagyon értem, mi az előnye egy Google TV-nek. Tőlem aztán lehetne rajta teljesen más rendszer is, csak tudja az alap dolgokat (pl. régebbi Samsungon is ment minden, Plex-et is fel lehetett tenni...). -
st6969
őstag
válasz
boborján2 #27498 üzenetére
Persze, ez így van, bármit meg lehet szokni.
Nekem csak azért fontos, hogy ha "kapcsolgatok", akkor azt úgy szoktam, hogy a kör alakú gombot alul nyomom meg, tehát a csatornák között egyesével emelkedő sorrendben lépkedek (tehát nem billentyűzöm be a számokat).
200+ csatornát hoz be a hangolás. Ennek egy jó része, legalább 30%-a olyan, amihez nincs előfizetés, meg rádió, meg teszt..., egy jó 65%-a pedig egy kicsit sem érdekel. Marad az az 5%, ami érdekel, ami úgy áll össze, hogy 3, 19, 75, 128, 213, stb.... na most ha ezek között úgy kellene váltogatnom, hogy minden alkalommal beütöm a számot, kitépném a hajam. Így sorba rakom 1-10-ig, és ennyi. -
st6969
őstag
válasz
TheMartin03 #27491 üzenetére
Samsungnál ugyanez volt. Talán még rosszabb is. Nem csak a TCL csinálja.
Amúgy nálunk (volt UPC) Vodafone van.Hányan lehetnek, akiknek még csak fogalma sincs arról, hogy egyáltalán van lehetőség csatornalistát szerkeszteni (Joli néni pl., ahol a legközelebbi rokon, aki hallott már internetről, 2000km-re dolgozik).
Nekik úgy kezdődik a sorszám, hogy 1 MTV, 2 MTV HD, ...stb. Náluk "nincs gond" a szerkesztéssel, fejből tudják, hogy a Muzsika tv a 128-ason van.
-
st6969
őstag
Szia!
Hogy csináltad, kézzel vagy chansort-tal?
Mert a szolgáltatói random átrendezésre nem igazán van ráhatásod. Én chansorttal szoktam csinálni, elmentem, és ha átrendeződik, 5 másodperc alatt visszatöltöm
Olyan előfordul, hogy bizonyos csatornák konkrétan eltűnnek (pl. a 6-os...Ahogy kapcsolgatom, 5-ös után 7-es jön, akármit csinálok). Az okára nem jöttem még rá, ilyenkor ismét rátöltöm a mentett listát, és jó lesz. -
st6969
őstag
válasz
Vhiktor #27290 üzenetére
Kipróbáltam. SDR tartalomnál átváltottam valami másra, majd vissza mozira. Semmi sem változott
Tehát per pillanat az van, hogy bármit állítok SDR-ben, pont ugyanaz a beállítás van HDR10-ben is, és fordítva is igaz. Mintha nem mentené el a beállításokatNincs gyorsindítás bekapcsolva, konnektorból is kihúztam már...
V098 van rajta (kikapcsolt auto frissítés ellenére tette fel, mint ahogy másnak is).
Ez csak nálam ilyen, másnál megjavul képmód váltása után? -
st6969
őstag
Szerintem soha nem jutunk oda, hogy a könyv ciki lenne (remélem)
Szerintem inkább ellenkezőleg! Sok fiatalnál is ezt látom, meglepő módon. Én szoktam inkább elszégyellni magam, hogy életem során mennyire keveset olvastam. Ellenben, a lányomnak kb. 9-10 éves koráig minden este olvastam valamit (a vége felé már regényt darabokban, persze neki valót...). Azt láttam rajta, hogy egyáltalán nem is érdekli, de ha nagy ritkán kimaradt, akkor azért hiányolta. Az volt a célunk vele, hogy kedvelje meg az olvasást. Aztán, mikor abbahagytuk, soha meg nem fogott egy könyvet sem, szóval "elkönyveltük", hogy nem lesz olvasós, mint az anyja, hanem inkább rám hasonlít ebben (is). Aztán eltelt 2 év, és a suliban szó szerint menő (!) volt olvasni, és mivel a legjobb barátnője is olvasott, így hát elkezdett ő is. De csak azokat, amiket a barátnő is olvasott...viszont ezáltal úgy megszerette hál'isten, hogy olyan szinten beszippantotta a dolog, hogy a gyerek könyvtárban végig olvasta 2 év alatt szinte az összes olyan könyvet, amit az ajánlások alapján megtalált, és őt érdekli. 13 évesen átíratkozott a felnőtt könyvtárba, és most onnan is, meg a gyerek könyvtárból is felváltva vesz ki könyveket. 500 oldalt egy 24 óra alatt képes kiolvasni. Ünnepekre is szokott kérni.
Tavaly felmentünk dedikáltatni egy kedvenc könyvét. 5 (!) óra hosszát képes volt sorban állni, már az egész Millenárist bezárták, csak a kedven írónője dedikált. Utánunk ránézésre még olyan 1,5 órányi sor lehetett...
Amúgy gyakran hallgatok én is rádiót: reggel a kocsiban, és hétvégén, ha főzök pl.
Bocs az OFF-ért, megy TV-zni a 805-ön -
st6969
őstag
Prime-on néztem este egy HDR10-es sorozatot. A fényerőt és a kontrasztot 100-asra javasolt állítani. Mikor vége volt az epizódnak, mielőtt kikapcsoltam volna, visszaváltottam tv csatornára. Majd megvakultam, kiégette a szemem. Nézem a beállításokat: fényerő, kontraszt 100-100-on
Lentebb vettem olyan 30-40-re. Másnap folytatom a sorozatot...mondom olyan sötét. Ugyanott állt a csúszka, amit tv-nél beállítottam.
Tehát együtt mozog a tv csatorna és a HDR10 beállítása (aktuális jelforrásra van állítva a beállítás).
Tapasztalt valaki ilyet? Mit rontok el? -
st6969
őstag
válasz
Stealth #27218 üzenetére
+ többiek
Így van, pontosan, most lett nálam bekapcsolva
Pedig Vhiktor videója alapján állítottam be, de ezek szerint HDR tartalomnál ezt a részt vagy benéztem, mert a videójában be van kapcsolva, vagy pedig kikapcsolódhatott valami bug miatt
Fura, mert a fényerő, kontraszt, feketeszint csúszkák is össze-vissza állnak, nem úgy, mint a videóban
Érdekes, hogy DoVi-nál nem volt ilyen gondom (valószínűleg ott az elejétől fogva be van kapcsolva). De azért este majd megnézem pontosan, hogy DoVi-nál hogy áll, illetve SDR tartalomnál.
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz
st6969 #26525 üzenetére
Sziasztok,
Azt hiszem, ezt a problémát megoldottam, hátha valakinek hasznos lesz
Tehát az alapeset ez volt (frissítéstől független, mert emlékszem, hogy a gyárin és a V098-on is ugyanilyen):
"egy Prime Video-n játszott filmnél tiszta felhős a kép (elsősorban a képernyő jobb 1/4-e, de bal széle is). Mondom, biztos ilyen a felvétel, mert eddig sehol sem láttam felhősödést"Nos, nem csak egy, hanem több filmnél láttam ezt. HDR10 szabványúaknál. Mivel senki nem panaszkodott ilyesmire, nem hagyott nyugodni, és elkezdtem nyomogatni a beállításokat. Mivel itt is szóba került a local dimming, ekörül keresgéltem...és meg is találtam, "helyi fényerőcsökkentés" néven. Valószínűleg ez csak nekem újdonság, de miután ezt bekapcsoltam, teljesen eltűnt a felhősödés. Viszont így a kelleténél egy kicsit sötétebb is lett a film (pedig éjszaka vak sötétben néztem, milyen lehet nappal?!). A fényerő állítása nem igazán volt rá hatással, talán a gammával lehet még rajta igazítani. Mindenesetre, a fekete így tényleg fekete volt, nem láttam felhős foltokat egyáltalán. Sőt, még egy pozitív hozadéka volt ennek: én mindent feliratosan nézek, és a fehér felirat konkrétan kiégette a szemem. Miután a helyi fényerőcsökkentést bekapcsoltam, a felirat is sokkal halványabb "szembarátabb" lett.
Sokkal jobb így, egy kicsit még valahogy világosítani kell rajta -
st6969
őstag
válasz
lajosx #27193 üzenetére
Valahol megértem, mert annyi címe kell teljesíteni napiszinten, hogy emberi időben nem végez a munkájával, és még így is rengeteget kockáztat (sebesség túllépés, stb.). Ha mindent betartana, akkor kb. éjszaka végezne.
De azt is el tudom képzelni, hogy van, aki tényleg úgy tudja, hogy nem kell megvárnia a kibontást, közben meg de...
Aki ehhez ragaszkodik, kiszállítás előtt írásban kérje a kereskedő és a futárcég álláspontját is. Azt lobogtatva talán megvárja a futár, ha úgy sem, max panaszt lehet tenni, de sok minden akkor sem történik, kap egy ejnye bejnyét a futár. -
st6969
őstag
Többen írták, hogy ki kell bontani futár jelenlétében. Volt, aki azt írta, hogy egyenesen a futár kérte, hogy bontsák ki, és megvárja. Innentől kezdve én nem is aggódtam egy percet sem, mivel nem voltam otthon, de a párom igen, és jeleztem neki, hogy kérje a kibontást, de nem lesz gond, ez az eljárás. Ha tényleg így lesz, kaphatnak egy kis zsebpénzt.
Ehhez képest a következő történt: udvariasan, de gyorsan bedobták a nappaliba úgy, ahogy volt, bontatlan csomagolásban, és már mentek is. Amikor jelezte a párom, hogy nem lehetne-e kibontani, akkor teljesen elzárkóztak, hogy őnekik ez nem feladatuk. Lefotózták a sértetlen dobozt, és már ott sem voltak (a zsebpénzt azért megkapták, amit nem értettem, de mindegy).
Nem volt sérült a tv, de az Emag címkén jól láthatóan ott volt, hogy az eladó milyen szolgáltatásokért fizetett a futárcégnek. Be volt x-elve a "csomag kibontása a vevő jelenlétében". Vagyis kamuztak.
Amikor kibontottam, gyakorlatilag csak a doboz tetejét kellett lehúzni, miközben a tv a csomagolás aljában megállt. Tehát 1 perc alatt meg lehetett volna ejteni ezt az ellenőrzést. -
st6969
őstag
Ez érdekes...nekem van konzolom (series S), 500Mbit netre kötve. Próbáltam tárhely hiány miatt felhő alapon játszani még régebben, de nekem simán érezhető volt, hogy közel sem olyan, mintha natívan játszanék. Valahogy nem volt olyan folyamatos a kép, vagy nem tudom. Nem tetszett
Ez ugyan rég volt (1-1,5 éve), nem tudom, fejlődött-e bármit is azóta.
-
st6969
őstag
Az létezhet, hogy TCL 55P635 csak Androidról tudja a képernyőtükrözést, Iphone-ról meg nem?
Sehogy sem sikerül. Van valakinek esetleg?
-
st6969
őstag
válasz
Bivaly26 #26700 üzenetére
Szia,
nem tudom, van-e bárkinek itt ilyen tv-je...ha nincs, az lehetne megoldás, hogy megnézed/megkérdezed ott, ahonnan vennéd.
Én ilyenkor mindig a gyártó honlapját keresem fel, és ha még akkor sem vagyok előrébb, akkor a gyártó ügyfélszolgálatát. Ott általában világtalanok, de egy normálisabb cégnél a kérdésed onnan eljut olyanhoz, aki érdemben meg tudja válaszolni. -
st6969
őstag
válasz
tigribigri #26682 üzenetére
Megrendeled a csomagot, 14 nap lejárta előtt lemondod. Csak nem kérik vissza a boxot...
-
st6969
őstag
válasz
klaya86 #26602 üzenetére
"Ennyire fos a felskálázás a TCL - en? "
Valószínűleg igen.
Ugyanezt tapasztaltam egy közel 10 éves Samsung F6400 után. Én betudtam annak, hogy 65" vs. 46", ekkora növekedésnél xarabb az SD és a HD kép is 3,5m-ről. De valahogy a mai napig nem azt érzem, hogy ez csak a méret miatt van...
Talán a v098 fw ezen kicsit mintha segített volna (?) -
st6969
őstag
válasz
kormi0312 #26511 üzenetére
Szia!
Mi is pontosan az a local dimming, mármint hogyan érhető tetten, ha nem jól működik?
Azért kérdezem, mert én pl. olyat vettem észre (még frissítés előtt, azóta nem csekkoltam), hogy egy Prime Video-n játszott filmnél tiszta felhős a kép (elsősorban a képernyő jobb 1/4-e, de bal széle is). Mondom, biztos ilyen a felvétel, mert eddig sehol sem láttam felhősödést (előző Samsung tv-n azért gyakori volt a látvány), sőt, senki nem írt róla eddig. Aztán, jobban megnézve már a Prime Video intrónál látszik pont ugyanaz a felhősödés, amin szó szerint megdöbbentem (azt mondjuk nem néztem, ha más filmet indítok, ott is látszik-e az intrónál...). Annyira látványos, hogy simán lehetne fotózni is (legközelebb lehet meg is teszem), és a felhős részek mindig pont ugyanott vannak, alakjuk is ugyanolyan, amiből nekem az következik, hogy ilyen a panel.
Érdekes módon, máshol nem vettem eddig észre (pl. tv bekapcsoláskor a TCL logó szintén fekete háttérrel megy, majd a Google TV logó, de ott nem látszik ez egyáltalán). Nem nagyon értem ezt, hogyan lehetséges...talán van valami algoritmus, ami a Prime Video-nál nem jól működik?! A sorozat egyébként a Menedék (Shelter) volt, ami amúgy borzasztó sötét alapból, kellett is rajta világosítanom.
Tapasztalt valaki ehhez hasonlót (felhősödés)? -
st6969
őstag
válasz
ad4m1337 #26387 üzenetére
Szia,
szerintem a képernyő tükrözésnél rosszabb megoldást nem is nagyon találhattál volna mkv lejátszására. Inkább játszd le USB-n keresztül (külső meghajtóról), vagy Plex-en, vagy külső médialejátszóval.
A képernyő tükrözés max arra jó, hogy a nagyinak végig pörgesd a hétvégi kirándulás képeit (de a TCL-nél még erre sem az igazi, mert a minősége valahogy olyan "gagyi", mintha lebutítaná a felbontást, vagy nem tudom). -
st6969
őstag
válasz
killertibi #26372 üzenetére
Semmilyen app nem kell. Tv menüben engedélyezed a tükrözést, telefonon pedig elindítod (redőnyt lehúzod, ott kell lennie a tükrözés indításának).
-
st6969
őstag
válasz
killertibi #26369 üzenetére
Szia, van benne képernyő tükrözés. Nem gondolom, hogy telefon márkafüggő lenne.
-
st6969
őstag
Hoppácska...65C805 felkínálta a frissítést
Azt nem írta, melyik fw. Rányomtam, hogy később...biztos van itt nálam bátrabb tulaj is
Én még a gyárin vagyok. -
st6969
őstag
válasz
lajosx #26186 üzenetére
"a futár sráccal vagy 5x álltunk meg mire behoztuk"
Mi van akkor, ha Joli néni rendelte Jocky TV-t nézni, aki 85 éves, tolószékes, 145kg, vagy átlag Rózsi, aki 45kg és az 5. emeleten lakik egy lift nélküli panelben? Ők hogy segítenek? Melyik futárcég volt ennyire "felkészült"?
Amúgy gratulálok, szép méretes darab -
st6969
őstag
-
st6969
őstag
válasz
Vhiktor #25897 üzenetére
Valami ehhez hasonló, igen, de nem ilyen szellemképes. Lényeg, hogy elvesznek az arc részletei. Messzebb álló emberalakoknál van, a közelinél érdekes módon nincs ilyen gond.
Inkább valami ilyesmi:#25898 Celtis A család szokta nézni a Séfek séfe vetélkedőt...ahogy sorban állnak és távolabbról veszi a kamera, ott látszik pl.
De a legjobban szerintem akkor látszik, ha telefont tükrözöl a tv-re és egy saját készítésű videót nézel (ha van pl. valami csoport, akiket filmeztél...én pl. egy iskolai előadást vettem fel, és azt vetítettem ki tv-re, itt tűnt fel először ez az egész, esetleg csoportképeket nézz meg telefontükrözéssel, ezt még konkrétan nem próbáltam, csak sejtem, hogy itt is látszik, de csinálok majd egy ilyen tesztet, és megosztom a képet). -
st6969
őstag
Szintén 65C805, 3,3m-ről nézve.
"Na végre", ezek szerint más is látja ezt az olajfestmény szerű ember arcot távolabbi alakokon. Próbáld ki a telefon képernyőre tükrözését, és saját videó lejátszását (ott is főleg olyat, ahol emberi arcok vannak távolabb). Ott még durvább ez a jelenség. Nem tudom, pontosan mi az, amit ennyire gatyául kezel ez a tv, de valóban, az elótérben lévő alakok, közeli képek rendben vannak. Valahogy a felbontással lehet összefüggésben, mert streamingnél nem igazán feltűnő, Xbox-on sem.
Vhiktor beállításaival használom, tehát biztos, hogy nincs semmi mesterséges képjavító bekapcsolva.
Nálad képzaj nincs (enyhén mákos homogénebb háttérnél)? Ez is biztos, hogy forrás függő, van, ahol kifejezetten zavaró, máshol meg kevésbé (streamingnél is látható, tv adásoknál is).
Nálam ez a 2 hiba, ami visszalépés a 10 éves Samsungomhoz képest. Ezek miatt frissítettem volna fw-t, de így nincs értelme.Plusz egy érdekesség: nagyon szép a feketéje, ami közismert (és elvileg szép homogén a háttérvilágítása), de többször láttam már, hogy mikor az Xboxot kikapcsolom, akkor a feketére váltott háttér tiszta felhős, este sötétben durván látszik (legközelebb lefotózom). Sehol máshol ezt én még nem vettem észre, ezért is fura.
-
st6969
őstag
Ahogy a többiek is utaltak rá, NINCS ilyen, hogy a garanciális javítást ahhoz kötik, hogy lefotóztad-e az adatlapot, vagy sem. Viccnek is rossz. Értem, hogy ezt kérik (sajnos
), ezért valóban helyre kell őket tenni, puffogtathatsz pl. fogyasztóvédelmi passzusokat. Itt biztos tudnak segíteni, ilyen utat válassz --> link Nem baj, ha tudják, hogy tudatos vásárló vagy. Nyilván a sorozatszám kell nekik onnan, de a garancia jegyen is rajta kell, hogy legyen és a menüben is. Küldj a menüről egy fotót, hátha...
Ezt is írták többen: NEM feltétel a doboz megléte sem. Az el- és visszaszállítást oldja meg a megbízott cég (bár tulajként nyilván érdeked, hogy megfelelő védelem mellett tegye ezt, mert ők ebbe tojnak bele. Főleg, ha feleslegesen utaztatják meg egy olyan probléma miatt, amit nem is tudnak épp akkor reprodukálni és egy fw frissítéssel elintézik, hogy "javítva", aztán otthon meg újra előjön.
Egyébként, ha az Auchanban vetted, őket kérdezted már? Miért nem intézik ők a garanciát?
Egyébként ez agyrém. Imádkozni kell, hogy ne legyen baja a tv-nek, ki lehet törölni az 5 év garanciával (Hitachi tv-vel megjártam, ott is pont ennyit ért az 5 év gari, mint itt)
Kitartás (és ne hagyd magad). -
st6969
őstag
Azért egy próbát tehetsz, az nem kerül semmibe --> TCL promóció
Volt, aki beregisztrálta úgy a tv-jét, hogy nem a promócióban részt vevő forgalmazónál vette, és mégis kapott visszaigazolást...ki tudja, milyen majmok ellenőrzik ezt.Nem számít, hol a szerviz. A méretéből adódóan, a garancia ideje alatt neked nem kell mozgatni, házhoz fognak jönni.
-
st6969
őstag
Szia,
nem kötelező a TCL regisztráció, viszont a garancia kiterjesztés promócióra nagyon is célszerű lett volna regisztrálni, ez a kettő nem ugyanaz (de ennek feltételei vannak, vásárlás helye pl., illetve korábban a vásárlás napjától 30 napig lehetett a kiterjesztett garanciára regisztrálni). Keress rá, többen is linkelték itt az oldalon, hogy hol kell regisztrálni, tegyél egy próbát, hátha elfogadja.
Mert bár él a garancia/jótállás a számlád és a gari jegyed alapján is, de az csak a törvényben meghatározott ideig, érték alapján 250ezerFt felett 3 évig. Ez sem rossz, de a promócióban ehhez kaptál volna +2 évet.
Azt nem tudom, hogy mihez kell a QR kód, de a promóciós regisztrációhoz biztos, hogy nem. Oda a sorozatszám kell, ami nem csak a tv hátulján van, hanem a dobozon, gari jegyen és még ha jól rémlik, a menüben is. A számla fotózgatás meg miért ekkora probléma? -
st6969
őstag
válasz
dm1970 #25635 üzenetére
Szia,
nekem ez egy elég nagy csalódás a Google TV rendszernél: azt gondoltam, hogy szinte "minden" releváns appot fel tudok tenni a tv-re, amit a telefonra is, különben mit ér az, hogy Google TV a rendszer? Hát nem lehet. De még a Fotók alkalmazást semMamának szerettem volna végig pörgetni a Fotókba szinkronizált nyaralás képeket, de nem találtam megoldást rá. Mondom, akkor marad a régi módszer: telefon tükrözés. Csak hát annak a minősége TCL-en erősen kompromisszumos.
Ha megvannak a streaming appjaid egy adott rendszeren, akkor szerintem oly' mindegy, hogy milyen a tv-d rendszere. A saját felhasználásomban én nem látom semmilyen előnyét annak, hogy ez Google TV. Semmivel nem ad többet, mint a 10 éves Samsungomon a mittudomén milyen rendszer. Ugyanezt tudtam megcsinálni azon is, kivéve a Disney+, azt nem fejlesztették le arra. -
st6969
őstag
Kezdem azt hinni, hogy megbolondultam
Használja valaki UPC/Vodafone kábel + mediakártyával? TV nézéskor itt-ott feltűnt, hogy csúszik a hang a képhez képest. Médialejátszásnál korábbról ismerem ezt a jelenséget, de tv-nél?
Helyi városi tv csatorna másodpercekben mérhető csúszásban működött valamiért a régi tv-men is, de csak az. A helyi csatorna hangja továbbra is csúszik, de pl. RTL Klub-on is látható hang csúszás...Lehet ennek bármi köze a tv-hez, vagy így jön az adás és kész?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest