Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
válasz
vargalex #37255 üzenetére
Ha vennéd a fáradságot és a többit is olvasnád, nem kéne kiragadott hszeket bedobnod ide. Igen, akadt a Netfilx és a YT nálam. De azt is elmondtam sokszor, hogy nem érdekel, mert dedikált eszközt használok streamre és azzal hibátlan a kép. Ahogyan a Zidoo-val is az volt a 420-on is. Azt is leirtam, hogy ezek ellenére is újra megvennem ezt a Tv-t, mert olyan képe van, ami filmnézéskor áll leejtő. Most, hogy fent van az új FW meg pláne ezt mondom, mert mindent helyre rakott, és most úgy tökéletes ahogy van. Amit belinkeltél azt meg pont azért írtam akkor, mert volt aki hitetlenkedve fogadta azok problémáit, akiknek pl. minden beépitett app akadt.
-
kokokka
addikt
válasz
vargalex #37252 üzenetére
85c765. Semmiféle (még csak hasonló) problémám sincs vele semmilyen forrásból. Egy Samsung Qled-et váltott, és ha most vennék TV-t megint ezt választanám. Akik ajánlják, azok olyanok mint én: azt kaptak a pénzünkért amit szerettek volna, azt, amit az adott tipus ígért. Nekem 100%-ban teljesült a vágyam ezzel a TCL-el, mindent tud amit kell és olyan minőségben, ahogyan azt kell.
-
kokokka
addikt
Nálam jól a menü, nem akad. A régivel sem. Nem a leggyorsabb amivel találkoztam, de akadás nem volt. Én a 486-ra is feltettem a maszek felületet, azzal már a sebesség is hibátlan.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #36800 üzenetére
Én 135-el kaptam. Használtam, teszteltem, aztán ment fel a 420-as. Képre full ugyan az volt mind a kettő, és ugyan úgy sz@rul működött a YT és a Netflix is mindegyiken (minden más hibátlan volt). 420-on voltam egészen eddig, most feltettem az újat, a kép ugyan olyann szép, a mozgás sokat javult, és a két fenti appon is hibátlan lett minden. Nálam ennyi a sztori, szóval a két előző firm-el sem volt képbeli (de valojaban semmilyen érdemleges) különbség.
-
kokokka
addikt
válasz
PistiSan #36761 üzenetére
Mondjuk úgy, fél hivatalos. A TCL-től származnak, de nem a TCL teszi fel őket a Telegram-ra. Ha a TV-dhez megfelelőt töltesz le, soha nincs probléma lévén, hogy ők is ezeket küldik OTA-n oda, ahova éppen kedvük tartja. Európa kevésbé szerencsés ebből a szempontból, és akkor még finoman fogalmaztam.
-
kokokka
addikt
Az új firm-el azért elég nagy előre lépés, hogy a Skyshowtime-ot truükkozés nélkül simán fel lehet telepíteni. Persze csak FHD, de nem kell régióváltással szórakozni, nem kell app-okkal trükközni (amikor néha még az 5. félével is csak nagyítva játsza le a tartalmat). Írtam nekik, hogy mi a tervük a 4K-val a TCL-en, mert nekem is ilyen előfizeteésem van, de cseszhetem, amire persze sablon választ kaptam: folyamatos bővítés van náluk, hogy legyek türelmes. Ez így volt a sztereóval is, azt is a kezdetek óta bővítik 5.1-re, de a mai napig nincs.
-
kokokka
addikt
válasz
Vhiktor #36722 üzenetére
Így igaz, akkor mutatja meg magát igazán a szabvány. Este mozizunk mi is, vagy lehúzott redőnyökkel, ha úgy adódik, nappal szinte be sincs kapcsolva a TV. Az adásokat hagyjuk, a Telekom előfizetésemet is csak a kedvezmények miatt hagytam meg, én kimondottan mozizásra vettem meg a TV-t. Mondjuk ezt a 85C765-öt nem is RTL-re gyártották
-
kokokka
addikt
válasz
Imi1981 #36709 üzenetére
Hdr10+ kicsit olyan fénytelen, kontrasztalan olyan semmilyen.
Na ez mind nem igaz a a HDR10+-ra, még DV-hez képest sem. Az igazság az, hogy két szabvány versenyez ebben a ligában, de a DV lett a befutó. Ezt most már látni. Egy jó HDR10+ forrás ugyan olyan szép mint a DV, és ha nincs közvetlen össze hasonlítgatás, meg se mondja szinte senki egy vakteszten, hogy melyiket nézi. A streamingeket hagyjuk, vannak lehet nézni őket, azért úgy ahogy szépek is, de nagyon messze vannak attól, hogy mindkét szabvány megmutathassa rajtuk amit tud.
-
kokokka
addikt
válasz
Vhiktor #36614 üzenetére
Igen, de te ezt írtad, hogy nincs olyan, hogy magától átvált a TV ha olyan tartalmat kap. Én erre írtam nem rég, hogy de van, csak én még nem talalkoztam ilyennel
Persze a marketing gondolom megvan, főleg azért, mert még az Al sem talált nekem ilyen film címet az egész interneten. Csak általánosságok vannak ezzel kapcsolatban, amolyan nesze semmi alapon.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36609 üzenetére
Hardver nem lehetett, ezt már akkor is leirtam, hisz a Netflix
és a YT Fire Stick-ről hibátlan volt, csak a TV appjain nem. Ráadásul a D+, a Prime és a Max a beépítettekkel is jól működött, tehát nem lehetett vas probléma. De szerencsére ez a probléma már a múlté minden tekintetben -
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36598 üzenetére
Nálam szintén, mindhárom mód hibátlan.
-
kokokka
addikt
Vhiktor azt irta, nem tud automatikusan átkapcsolni a TV, ezért néztem utána. Mert rémlett, hogy én ezt olvastam valahol. Az UHDA egyértelműen leirja, hogy van tartalom, ahol igen. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy hol van ilyen tartalom, mert én égen földön nem találok. Az újak streamen is DV-vel jönnek, arra átvált a TV, de ott még manuálisan sem lehet bekapcsolni az FMM-et mert nincs ilyen opció. Írták a Prime-ot, a Disnye+-tv, de én egyiken sem találtam ilyet. Még csak a neten sem, hogy mely filmekbe van beágyazva ez a metaadat. Tényleg csak a kíváncsiság miatt érdekel, ha már benne van az új firmben, valóban tudja e?
-
kokokka
addikt
És akkor ez a hivatalos a Filmmaker móddal kapcsolatban:
Ez az UHDA oldalán van, tehát igen, ha olyan tartalmat kap a TV, automatikusan átvált erre a módra.
Hogy aztán melyik film van így kiadva, azt nem tudom, nem találok semmi konkrétumot.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36567 üzenetére
Lehet, nálam van Vivid is. Én eddig sem bántam meg, hogy ezt a TV-t vettem, de ezzel a firm-el tényleg bomba. Azokat is megértem akik csalódtak így eladták vagy inkább visszaküldték. Én is ezt tettem volna a helyükben és most fikáznám a TCL-t. Mindegy is, a lényeg, hogy megérte kívárni a frissítést bár tény, hamarabb is kiadhatták volna.
-
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36563 üzenetére
Nálam a Netflix-en a Rebel Moon elején, mikor a csávó jön fel a kőhídra úgy mozgott, mintha 8bit-es lenne. Amúgy a Netflix teljesen nézhetetlen volt az én szememnek eddig ezen a TV-n, de ez a jelenet vitt mindent. Most már ez is olyan amilyennek lennie kell. Ez a jelenet még a Fire Stick-ről is nézhetetlen volt, pedig más arról ment szépen, de már azin is hibátlan. Fene tudja mi volt annál a résznél a gond, de ilyen szar mozgás megjelenitést én eddig még nem láttam.
-
kokokka
addikt
válasz
Vhiktor #36534 üzenetére
Na majd este megnézem. Csak nem értem, ha esetleg ugyan az vagy ugyan annak kéne lenni ahogy írod, akkor minek van benne mindkettő. A TCL tavaly még elhatárolódott a Filmmaker módtól, most meg itt van, és az új modellekben is lesz állítólag. Pár helyen nézegettem csak, de tényleg úgy jött le, hogy magától vált át akárcsak a DV-re, ha képes rá a vas. Még kutakodom
Szerk: azt olvastam egy angol nyelvű 2023as cikkben, hogy Netflix-re is jön a majd a Fimmaker mód. Nálam ez is azt sugallja, hogy akkor az csinál valami alapján valamit a kompatibilis TV-vel. Nem tudom....
-
kokokka
addikt
válasz
nicu71 #36517 üzenetére
Írtam már: 85C765. A Filmmaker mód levesz minden kép és mozgásjavítót ami csak létezik. Ezek ellen ágálltak a rendezők, ezért jött létre. De szerintem csak akkor teszi ezt magától, ha Filmmaker-es tartalommal eteted a TV-t. Van pár ilyen megjelenés (Mátrix, Sötét lovag) de gondolom ez gyári lemezekre értendő, amiket a "formátum" megjelenése után adtak ki. Sok minden nincs róla a neten, bár annyira még nem kutakodtam utána.
A T-exhibition amolyan galéria mód, elég látványos és hangulatos. Érdemes tesztelni a képek, videók alá tett zenék és hangok is sokat dobnak rajta. Van venne AI kép generálás különböző feltételek alapján, szórakozni ez is jó egy ideig. -
kokokka
addikt
Nekem saját Home menüm volt, így mindenképp jopbbnak láttam egy FR-t előtte. Lehet, hogy nálad is segítene, bár elvileg fel kéne mennie 412-re is.
Sok vizuális újdonság (is) érkezett, a leglátványosabb a T-Exhibition. A beállítások menüben szintén rengeteg változtatás, újítás és kiegészítés jött, új felületet kapott a kép/hang menü is. Megérkezett a Film Maker mód, ami DV kivételével minden módnál bekapcsolható ha valaki szeretné, de be lehet állítani úgy is, hogy ha egy film ilyen adatot tartalmaz, akkor automatikusan átvált rá. Azt nem tudom, hogy ilyet honnan lehet beszerezni vagy épp mi jelöli ezt egy forrásnál, de még kutakodom ezzel kapcsolatban. Nem sorolom fel mi változott még, de amire mindenki várt, azt megoldották: vaj sima minden forrásból a képmozgás. Nincs már akadás, röccenés se a beépített Youtub-on se a beépített Netflixen, hibátlan úgy, ahogy van. Nálam csak ez a kettő volt kaki, a Netflix az nagyon, konkrétan néthetetlen volt, de ma hajnaltól ez már csak történelem
Sokat kellett várni rá, és ha nincs ez a firmware forrás, még ki tudja meddig kellett volna, de végre olyan a TV, amilyennek lennie kelltt volna már az első pillanattól. Hallelujah!
Pár fotó a telepítésről. A harmadiknál beugrott a csoki a sok piros X láttán, de aztán elolvastam mit ír alatta és megnyugodtam
Aki teheti tegye fel, semmi exra nem volt benne. FAT32-es USB-re *zip-et felmásolni, TV-be bedugni és a menüben az USB telepítést kiválasztani. Innentől teljesen automatikus, és egy hibátlan TV/rendszer lesz az eredménye. -
kokokka
addikt
válasz
Perillustris #36129 üzenetére
Kikapcsolt állapotból ilyen az enyém is. Én hagyom alvóban mindig, pedig néha csak pénteken van bekapcsolva először
-
kokokka
addikt
válasz
Perillustris #36127 üzenetére
De miért így használod? A bekapcsolás így működik, de miért nem alvóban van a TV-d?
-
kokokka
addikt
válasz
bigrob #35599 üzenetére
Az Onkyo 2.1 bizony hozza a kötelezőt a 765-ösömben. Nem volt első helyen a feltétel listámon, de előkelő helyen szerepelt, és nem bántam meg. Nem tudom, hogy a 805 hogy szól, de az eddigi TV-imet ronggyá veri ennek a hangja. A beallitasok között is sokféle lehetőség van, és a térhangzása olyan, hogy csak pislogtam. Persze nem.ezen nézek.mozit, hanem az Atmos rendszeremen, de néha tényleg felesleges lenne bekapcsolni az erősítőt (YT, TV adás, szerepelt videók), mert hihetetlenül jól szól. Soudbart eszembe se jutna venni alapból, de ehhez nem is kellene. Ha most kérdeznék, hogy méri e a plusz pénz én igen mondanek rá.
-
kokokka
addikt
válasz
Vhiktor #35578 üzenetére
Nálam is csak a beepitett Netfix és lejátszó akad, külső meghajtókról hibatlán a DV és a HDR is. Jó vétel volt, bár még csak karácsony óta van meg, remélem ezt fogom mondani sok idő múlva is.
Ui. Feltettem a Nova Playert, azon még nem vettem észre stutteringet, igaz, csak két filmmel próbáltam eddig. Tudja a DV-t és az Atmost is hibátlanul. -
kokokka
addikt
válasz
Pro Koryak #35571 üzenetére
A kérdés ez volt:
Srácok miniLed tv be a Tcl előrébb jár mint a Hisense?
Nem konkrét TV-ről, hanem technológiáról szólt, én legalábbis így értelmeztem. Ha sima mini led, akkor igazad is lehet, de a TCL- nek van QD-mini led keszüléke, és ez köröket ver a sima mini ledre. Tanusíthatom, ilyet nézek itthon 85 collban. Bár a Hisense-t nem igazán követem, sok sok utána járás után simán elvetettem a 765-ös miatt.
-
kokokka
addikt
válasz
Tibor7878 #35432 üzenetére
Én vettem egy 3.0-ás, 4es HUB-ot. Ha egyszerre van benne az SSD és az egér, akkor csak az SSD működik. De ha a HUB-ba beledugok egy 2.0-ás másik hubot és az egeret abba dugom, akkor működik egyszerre. Ha a 2.0-ást dugom a TVbe akkor nincs gond. De szerintem az egérrel lesz a gond, valamiért nem tetszik neki az újabb szabvány.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #35419 üzenetére
Ebben semmit, mert mellé nyúltam
Bocsánat. Itt a jó link:
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #35417 üzenetére
Nagyon szívesen
-
kokokka
addikt
válasz
mikrofon #35400 üzenetére
Akkor a leírás és ami kell hozzá:
Projectivity Launcher
Launcher Manager Mini
Először is engedélyezni kell a TV-n a Fejlesztői módot, azon belül is az USB hibakeresést.
Settings -> System -> About
A lap alján van a Build menü, erre kell rányomni hétszer, ekkor kiírja a rendszer, hogy innentől fejlesztő vagy. Vissza kell menni a Beállításokba és itt megkeresni az új, Fejlesztői beállítások menüt. Ebben van az USB hibakeresés, ezt mindenképpen be kell kapcsolni.
Ha ez megvan, fel kell telepíteni a két appot. A TV-n meg kell adni nekik a jogosultságot, anélkül nem működik a dolog. A Projectivity-t be lehet ugyan állítani alap launcher-nek, de újraindításkor, vagy a Home gomb megnyomásakor a gyári felület fog visszajönni. Itt jön képbe a Launcher Manager. Ebben be kell állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett launcher, és innentől már mind újraindításkor, mind Home gombra az új felülettel ébred a TV. A Projectivity ingyenes, elég sok dolgot lehet benne beállítani, de a fizetős se drága és úgy még jobban testre szabható. Én megvettem, így pl. már a saját háttérkép beállítása is működik.Screensaver:
Play-ből fel kell telepíteni az Aerial Views-t. A Google TV már nem enged 3rd party monitorvédőt beállítani alapértelmezettnek, de ez szerencsére manuálisan is elvégezhető. Viszont így ADB-zni kell, de ez sem nagy ügy. Úgyhogy szintén Play-ből mehet fel a telefonra pl. a Termux, ami egy ingyenes ADB app.
Szükség lesz a TV IP címére, ezt a hálózati beállításokban meg kell keresni.
Van még egy fontos dolog. A TV gyári biztonsági appjában (Safety Guard) az Automatikus indítási engedélyeknél engedélyt kell adni az Aeriel Views-nak. Ebben a menüben minden app gyárilag automata engedélyre van állítva, ezt először felül ki kell kapcsolni (ezzel az összeset lezárjuk) majd utána Meg kell benne keresni az Aerial-t és külön engedélyezni kell (Close-ról Opened-re állítani). Ezzel mindennel kész vagyunk ami a programokat érinti, jöhet az ADB.
Nyissuk meg a telefonon a már letöltött Termux-ot, ezzel bejön a parancssoros felület. Írjuk (másoljuk) be a következőket:
pkg update
pkg install android-tools
Ha ez megvan (le lehet llenőrizni az adb version paranccsal), jöhet a következő, amivel csatlakozunk:adb connect ipaddress
Az ipaddress helyére természetesen a TV készülék IP címét kell beírni. Ezután jöhet azadb Shell
parancs. Ha először csatlakozunk a TV-re, megjelenhet egy megerősítő panel, ezt fogadjuk el. Jöhet a következő:settings put secure screensaver_components com.neilturner.aerialviews/.ui.screensaver.DreamActivity
Ezzel készen is vagyunk, innentől Aeriel az alapértelmezett monitorvédőnk. Van még egy parancsunk, amivel azt állítjuk be, hogy mennyi idő után induljon a program:settings put system screen_off_timeout 600000
Természetesen a szám módosítható. A 600000 10 percet jelent, de ha csak 5 percet akarunk várni, akkor 300000-et állítsunk. Ez tetszés szerint beállítható.Ha bármilyen okból vissza szereténk állítani a gyár monitorvédőt két lehetőségünk van.
1. TV készülék alaphelyzetbe állítása.
2. ADB parancs használata.
Utóbbi a logikusabb, ennek parancsa:settingsputsecurescreensaver_componentscom.google.android.apps.tv.dreamx/.service.Backdrop
Ezt még nem használtam, mert nálam így marad az biztos, de elvileg működnie kell.
A szükséges appokat feltöltöttem Mega-ra, innen leszedhetők:Launcher Manager Mini : [link]
Projectivity Launcher: [link]
Aeriel Views: [link]
Termux: [link]
Pár hasznos link az Aeriel-hez, ezekről saját magunk is tölhetünk le szebbnél szebb videókat:Apple: [link]
Jetson Creative: [link]
Robin Fourcade: [link]Ilyenkor azt szokták írni, hogy mindenki csak saját felelősségére módosítson a gyári dolgokon, de nálam ez hibátlanul működik a 85C765-ösön.
Sikeres feljesztést
-
kokokka
addikt
Ráment a délelőttöm, de sikerült minden amit akartam
1. Új felület, ami automatikusan indul, tehát innentől alapértelmezett.
2. 3rd party monitorvédő (Aerial Views), ami mától szintén alapértelmezett és szintén automatikusan indul.Kellett pár program, kellett kicsi ADB-zés, de minden működik. Nagyon tetszik az új felület, egész jól testre szabható és végre nincsenek felesleges dolgok a kijelzőn. A Hands-Free keresés is működik igaz, angolra kellett állítanom a TV nyelvét, de ez nem gond. Itt a végeredmény:
-
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Szinte hihetetlen, de megvan a megoldás. Mégiscsak régiós probléma, vagy legalábbis félig. Mert a régiót ugyan Magyarországon hagytam, de a nyelvet angolra állítottam, és így egyből működik a TV beépitett mikrofonja. Érthetetlen, miért nem jó ha magyar a TV nyelve, hiszen a telefonomon hibátlanul működik ugyan ez a funkció.
-
kokokka
addikt
Értem. Nekem nem kéne külön eszköz hozzá, mert van a TV-ben mikrofon a Hands-free-hez, de képtelenség életre kelteni. Már mindent végig nyálaztam a neten, már minden létező lehetőséget megpróbáltam, de semmi. Már ott járok, hogy ez valami régiós korlátozás vagy bug lehet, mert még csak a TV menüjében sem jelenik meg a lehetőség.
-
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #35273 üzenetére
4K DV?
Igen. Ami nem HDR, az sehol semmin nem akad. Amit írtam, csak DV/HDR-re vonatkozik.
-
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #35246 üzenetére
Várjuk, köszi!
-
kokokka
addikt
válasz
beach head #35210 üzenetére
Nekem 85C765 van. Azon váltás után egyből tálat, telepítettem is.
-
kokokka
addikt
válasz
beach head #35208 üzenetére
A csatornáknál kell átállitani, az elég. Nálam is így volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Sorozatok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Ford topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest