Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Analóg fényképezés
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- Milyen TV-t vegyek?
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve2006
tag
-
gjoco1
addikt
-
gjoco1
addikt
Végső megoldásként nem lesz más opció egyenlőre .
Esetleg még az működhet , hogy valami alkalmazással a távkapcsoló gombjait feltanítani ? Azaz csak azt az egyet .
-
gjoco1
addikt
Értem .
Persze a tiéd annyira nem gáz éppen azért mert több helyről elérhető a beállítás . Viszont EPG nem sajnos .
( nálad sincs Guide ?)Valahol megnyugtat amit írsz , viszont lerúgva a Projektivy + a Manager és nélkülük is ez van .
-
TungurKnivur
tag
Na igen, 55" lett volna perdöntő, de egyrészt nem akartam kockáztatni még egy visszaküldést, másrészt más már leírta, hogy 55-ös méretben is jobb volt más márka (LG, Samsung), mint a C7K.
És nekünk semmivel se adott többet a nagyobb méret, így nem volt nehéz visszaállni a 43"-ra. -
espi38
őstag
Értem elméletben a felháborodásodat, de gyakorlatban nem. Nekem is van a Telekomnál olyan, amit ajándékba adtak az előfizetésemhez, fél nap volt, mire életet leheltem bele, de azt is csak próbárból. Le is tojom magasról, nem e miatt vagyok a Telekomnál. Tényleg ennyire fontos ez neked? Komolyan kérdezem, mert nem vagyunk egyformák, de nekem furcsa, hogy valaki ennyire ragaszkodik egy ilyenhez a mai világban.
figyelj!
Vásárolsz valamit és ajándékba adják nem tudod használni,szerinted?
Meglátsz egy árat,de adnak hozzá egy bizonyos értékű ajándékot-hu de jó így jobban megéri megveszem.
Vásrlás után kiderül,hogy nem műkődik-persze hogy felvagyok háborodva
-
.LnB
titán
Azért ez mar nagyon nem állja meg a helyét sok esetben! Ha a te elmeletedből indulunk ki, és a kínai "sz@rok" amiatt ilyenek amit te írtál (és tegyük fel, el is fogadjuk, hogy így van), akkor a nagy nyugati oldalról meg ott az ő találmányuk, a tervezett elavulás. Vagy az, hogy vannak gyártók, akik visszafogják a termékeik teljesítményét, aztán mikor kiderül, akkor mindenféle hablaty mesével próbálják megmagyarázni a védhetetlent. Vagy épp nézzük meg, hogy szinte minden nagy nyugati gyártó mit művel ma minőség terén! Kanyarban sincsenek.még a saját termekeik régi minőségében sem! Szóval ne szálljunk el nagyon a nagy "nyugati" szinttől, mert az is.mar lassan a béka picsája alatt van, ha meg nem, akkor ember nincs, aki meg tudja fizetni. Egyébként sem értek egyet az elméleteddel, még ha van is némi elgondolás benne, mert 1. Nekem rengeteg echte kinai termekem van (Zidoo, s905x, Minix és még egy csomó háztartás cucc) és mind hibátlan a mai napig. 2. Mi az a mai világban, ami nem Kinához köthető legalább részben, de sokszor egészében, akár csak átmatricázva egy-egy terméket. Én megvett a TV-met tavaly előtt decemberben, mert ár érték arányban ez volt a nyerő. Most azt mondom telitalálat vásárlás volt, jobb, mint reméltem. És igen, nem tudom meddig fog működni, de 5 évem van rá hogy ne bánjam meg.
A bibi csak az, hogy én nem ekéztem a kínai termékeket. Arra próbáltam rávilágítani csak, hogy Kína miként változtatja meg a dolgokat. Sőt még csak azt sem véleményeztem, hogy a kínai módszer jó e. Szóval úgy nem nehéz nem egyetértened velem, ha nem is érted, hogy mit írtam.
#44306BigBear
Akkor gyártatnak Kínában, és Taiwanon. Minden gyártót nem tudtam fejből. Ettől függetlenül a minőségellenőrizés biztos nem olyan ezeknél a nagyobb cégeknél, mint egy kínainál. Az UCI jóváhagyásokról nem is beszélve. Ezért ódzkodom még a használatuktól. -az acélvázas rész meg megmosolyogtató, de arra válaszolni már nagyon off lenne ide. Ez is az így is. -
.LnB
titán
Én azt gondolom, hogy az a TV vásárló, aki tudja egyáltalán, hogy mit takarnak az elnevezések, az utánanéz mindennek alaposan, mielőtt pénztárcát nyit. Napokig, hetekig informálódni, teszteket néz, összehasonlít ahogy én is, és ahogy szerintem itt topikban is mindenki. A többiek pedig megveszik ami olcsó, amivel behúzza őket a marketing, vagy amit a szomszéd ajánl. És ezt nem bántásból, vagy leszólásból írom. Nekik ez elég, a fogyasztási szokasaiknak megfelel, fogalmuk sincs róla mi a HDR vagy a DV. De aki az első csoportba tartozik és még így is sz@rt vesz (szerintem ez ritka), ott nem nagyon lehet eldönteni, hogy mégis miért.
A "probléma" az, hogy a "többiek" vannak sokkal többen. Mi itt a fórumon hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy sokan informálódnak minden vásárlás előtt, mint mi itt a fórumon. De elenyésző kisebbség vagyunk.
Elég lenne arról mesélnem, hogy miután megjött a tévém, pár napra rá a szüleim is rendeltek egyet. Ami után lezajlott az a beszélgetés, hogy "persze, mert szerintem minden rossz amit ők vesznek". Amire azt válaszoltam, hogy ha nem kérdeznek meg, akkor felőlem azt vesznek amit akarnak, felőlem oled-et is vehetnek arra, hogy nézzék rajta a Telekom-os tévé adást"..
De baráti körömből is bőven tudnék mesélni sztorikat ez ügyben, ahogy szerintem sokunk tudna.. Már az is csoda, hogy az átlagember eljutott oda, hogy legalább azt tudja, hogy az OLED a csúcs. És a laikus, de jómódú ember, legalább azt megveszi. Utána persze mehetsz át hozzá állítgatni, a tévécsatornák sorrendjét, mert arra se képes.

A másik meg az, hogy azért aki utánajár a dolgoknak, és tudatosan vásárol, az se tud mindent. Mert például én is úgy vagyok vele, hogy inkább kérdezek. De vannak dolgok amik nem világosak még mindig.. De amíg vannak itt olyanok mint Vhiktor és a többiek, addig minden fasza.
Mert konkrétan ez is egy szakma, ezért teljesen normális, hogy nem tudok mindent a témában. -
Kronk
őstag
-
Kronk
őstag
Nincs más elrontva, csak ez. Bejött egy új pont is a mozgás menübe Natural Cinema néven. A YT videók úgy látom még szebbek lettek, simább a mozgás. Nem az akadásra értem, az eddig sem volt, hanem amikor pl. állatok szőrét vagy füvet mutatnak, jobban elkülönülnek a részletek. A TV menü gyors, folyamatos, de lehet, hogy ez csak az újraindítás miatt lett jobb. Nem a gyári launchert hasznalom, így ezt nem teszteltem hosszabbb ideig. Egyébként minden a régi, "csak" ez a Disney DV tűnt el. Ja, és újra működik a CEC rendesen, mert az 590-nél már nem kapcsolta se be se ki az erősítőt a TV.
Nincsen semmi sem elrontva
Nekem a v590nel sincsen Dolby vision, pedig eddig volt.
Szóval nem az új FW okozza, nyugodtan fel lehet tenni, hacsak nincsen más
-
Swenk
aktív tag
Nincs más elrontva, csak ez. Bejött egy új pont is a mozgás menübe Natural Cinema néven. A YT videók úgy látom még szebbek lettek, simább a mozgás. Nem az akadásra értem, az eddig sem volt, hanem amikor pl. állatok szőrét vagy füvet mutatnak, jobban elkülönülnek a részletek. A TV menü gyors, folyamatos, de lehet, hogy ez csak az újraindítás miatt lett jobb. Nem a gyári launchert hasznalom, így ezt nem teszteltem hosszabbb ideig. Egyébként minden a régi, "csak" ez a Disney DV tűnt el. Ja, és újra működik a CEC rendesen, mert az 590-nél már nem kapcsolta se be se ki az erősítőt a TV.
hm. nálam 590--él is ki-be kapcsolgatta a tv a denont
-
KatonaT
aktív tag
-
törölt tag
Nincs Gmail, Drive, nincs YouTube egy csomó általunk ismert megosztó portál ott nem létezik, ismeretlen vagy tiltva van. Sok ingyenes, ott is elérhető oldalon meg néhány MB-os korlát van.
Valószínűleg a Videoton majd azzal foglalkozik, hogy hol és hogyan küldje el Kínába a videót. Biztos nem.
-
Geza26
senior tag
-
Donki Hóte
veterán
-
freeland0806
aktív tag
Na de ez vicc nem? Hogy tudja az app, telóról megy a 4K HDR a Sky saját appjával, de natívan meg nemhogy HDR, még a 4K sem megy. Gondolkodtam írjak e az ügyfélszolgálatnak, de valószínűleg azt se értenék miről beszélek. Nem túl kompetensek, volt már velük dolgom.
-
freeland0806
aktív tag
-
boborján2
őstag
-
freeland0806
aktív tag
-
freeland0806
aktív tag
Na ez érdekes. Ilyennel még nem találkoztam, pedig sok hibába belefutottam ez alatt a bő 1 év alatt TCL fronton. Esetleg egy router és tévé újraindítás nem oldja meg?
-
freeland0806
aktív tag
-
espi38
őstag
-
Donki Hóte
veterán
-
balojazz
senior tag
Arról nem is beszélve, hogy a 0.5 watt készenléti fogyasztásnál sokkal többet elbuksz fogyasztásban azzal, hogy bootol a tévé. De szerintem a "technikailag igényesek" beállíthatják szervizmenüben, hogy mindig kapcsoljon ki teljesen, és bootoljon, ha az kell.
-
gabber01
addikt
Mert készenlétibe kapcsolódik ki, így pillanatok alatt jön is vissza a kép. Nem tudom ezzel mi a baj, sokan (így gondolom te is) azt szeretnék, ha teljesen kikapcsolna a TV. Nem sok értelmét látom annak. Jóval lassabb indulás, áramfogyasztas szempontjából lényegtelen, ha valaki használná a segédet, az nem fogja tudni stb. Én csak hátrányát látom a teljes OFF-nak. A többi eszközünket sem kapcsoljuk ki teljesen, készenlétiben van az erősítőnk is pl. Mondjuk nálam minden abban van. Persze nem vagyunk egyformák, de ezeket pont azért tették bele, hogy nekünk egyszerűbb, gyorsabb, jobb legyen az eszköz használat.
Nem azért tették bele, hanem mert lusta szarok voltak a fejlesztők vagy valami hasonló bullshittel megmagyarázták a vezetőségnek, hogy ez így lesz jó. NEM JÓ.
Senki sem mondta, hogy nincs előnye a gyors indulásnak, vagy hogy állandóan teljesen kikapcsolnánk a TV-t. Az a baj, hogy egyáltalán nincs rá lehetőség jelenleg több modellnél, pedig időnként szükség lenne rá.
Tökéletes lenne nekem, ha alapvetően mindig csak készenlétbe váltana és gyorsan indulna, de ha mondjuk hosszan nyomnám a kikapcsoló gombot, akkor teljesen is ki lehetne kapcsolni. Nem kell megmagyarázni a védhetetlent. -
mikrofon
veterán
Jól értem hogy akkor ezzel a programmal a 933a távirányító általam nem használt gombjait mind át lehetne programozni:
Streaming gombok
TCL gomb
TV jelű gombÉn ugye kijelzőként, megjelenítőként használom a TV-t.
TV távirányítójával vezérlem CEC-en a lejátszót. De ezek a gombok mindig a TV-n az adott appot nyitják meg így nem tudok a lejátszón funkciót hozzá rendelni a key editor-ral. Ha ezeket a gombokat át tudnám programozni mondjuk sima számokká vagy színes gombokká, akkor szerintem már CEC-en keresztül is tudnék a lejátszóban funkciót rendelni hozzájuk.
Igazából 4 gombbal már elégedett lennék:
Menü
Felirat beállítás
Audio beállítás
Stop
De ha csak a menüt sikerülne megoldanom akkor már jó lenne....
Mi a véleményed, véleményetek? -
Stealth
őstag
-
kokokka
addikt
-
mikrofon
veterán
Ez elég jó megoldásnak tűnik, igen ötletes!
De igazából két kérdésem lenne:
Hol és hogyan programozod a gombokat?
Hol van a távirányítón a kék gomb, vagy milyen távirányítón van kék gomb? Mert az enyémen nincs sajnos... -
Donki Hóte
veterán
-
kokokka
addikt
Akinek kell a teljes Power Off, azt is be lehet állítani. Bocs, csak kifutottam a szerkesztési időből

-
nicu71
addikt
Egész biztos meretfüggő is,nekem az 55 c7k nagy hangerővel nemigen tud megbirkózni,es a mélyek rezonalnak alacsony hangerőn.A65 s mar nem panaszkodik erre.Amugy tvhez képest dinamikus és kellemes hangja van,ha mozizni akarok van külső hangeszkoz.Ezt a párbeszéd vs effekt mizériát én nem érzékelem.
-
espi38
őstag
Jól szólna ha be lehetne állítani,ezt az effekt párbeszéd párhuzamot.
"Balojazz" értem én-gondolkodtam én is a cserén de azért fizessek 160 ezer ftal többet mert nem jó a hangja,kizárt.
Tudom nem csak ez a különbség de a képminőségével semmi bajom nincsen
-
kene84
aktív tag
-
mikrofon
veterán
Ebből látszik hogy mindenkinek más az igénye. Szerintem ez se és @Donki Hóte által készített gomb se egyszerűbb és könnyebben használható, mint a távirányítón megnyomni egy fizikai gombot majd egyszer kétszer esetleg háromszor oldalra lépni és okézni. Főleg hogy egy ujjal elérhető mindegyik gomb hozzá egymás mellett....
Amúgy ezt a felületet használom firestick-en. Nekem jobban bejön mint a gyári.....
-
kokokka
addikt
-
Swenk
aktív tag
Ne használd őket, várj türelemmel a hivatalos frissítésre! A végtelenségig. Én minden egyes frissítést felraktam eddig a Telegram-ról ahogy megjelent, és tökéletesenen működik a TV. A 420-assal is vártak itt sokan, mi meg élveztük a megszűnt akadozásu képet már az elejétől. Mindenki el tudja dönteni mit szeretne, de ne írkálj kérlek valótlanságokat (orosz Hacker oldalak)!
-
espi38
őstag
-
turho
addikt
Nálam írtam, hogy mit csinál...és nézhetetlenül sötét a kép. Azért kérdezem hozzáértőtől, mondja már el hogy mindez, miért ilyen c805-ön és hogy egyáltalán működött-e valaha
...Google nem annyira a barátom.
Ja, most látom, linkeltetek ai keresést. (Köszi Skynet
) Ettől függetlenül/mindemellett egy atom sötét kép van, ha bekapcsolom, ami nem igazán világosodik semmilyen fényerő, stb állításra
(tehát kvázi nem működik jól, fura lenne ha ez így lenne a jó....) -
turho
addikt
-
boborján2
őstag
Jó, nekem nem gond, nézegesd csak. Amikor felrakattam a klímát, eleinte én is folyamatosan azon aggódtam, hogy majd biztosan az egekbe emeli a számlámat. Aztán átgondoltan az egészet és úgy döntöttem, nem érdekel. Ha már egyszer felrakattam, ne dísz legyen csak, mert sokat fogyaszt ha megy. Aztán kiderült, hogy nem is. Nálam amúgy sem releváns a te felfogásod ezzel kacsolatban, mert még 4db 3D nyomtatóm is van a teljes háztartás mellé, így aztán fogy amennyi fogy, ez van. De ha te azon aggódsz, hogy hátha valami megdobja a fogyasztásodat, akkor figyelgesd ha ez megnyugtat. De ez mar elég off téma, és kicsit túl sokat is beszéltünk róla úgy érzem...
Még mindig nem esik le amit írok! Sebaj, engedjük el.
-
boborján2
őstag
Értem, hogy figyeled, nem is mondom, hogy bizonyos esetekben ez haszontalan lenne. Csak nem értem a koncepciót. Ha úgy érzed a hónap 20. napján, hogy elérted a határt, akkor már nem kapcsolod be a TV-t, vagy nem indítasz mosó- vagy mosogató gépet? Villany leó, aztán remeteként éltek? Ha belegondolsz mennyi minden árammal működik, a 380as fogyasztásod még jónak is számít. Én leszarom mennyit fogyasztok, a mai, modern kényelmünk (amikor a fürdőben megy a mosógép, a konyhában a mosogatógép, mi meg filmezünk a 85-ös TV-n, és a feleségem is tud végre lazulni) bőven megér nekünk ennyit. Sokaknak ez nem adatik meg, de aki ebben a csoportban van, az nem telefonon mozizik, nem azért vett TV-t, hogy utána picsogjon, hogy mennyit kell fizetni miatta. Ráadásul a mai TV-k a tudásukhoz, szolgáltatásaikhoz, méreteikhez képest lófaszt nem fogyasztanak.
Valóban nem érted a koncepciót!
Nem arról van szó amit írtál, és nem , nem kapcsolok le semmit mert elértem a határt. Csupán szeretek képben lenni a dolgaimmal. Nem vezetek könyvelést a fogyasztásról, de attól még valamilyen szinten követem. Már csak azért is , mert volt olyan fagyaztóládám pár éve , ami a négyszeresét zabálta, annak amit kellett volna. Ha távolról teszek az egészre , akkor évekig üzemelt volna a hibás fagyasztó.
Ugyanúgy ha az autó is elkezd az átlag 5,5 liter gázolaj helyett átlag 10 litert enni , akkor nyilvánvaló, hogy kijövök a kényelmi buborékomból megjavítom és nem hátradőlve tankolgatok majdnem 2x annyit , mint kellene. Remélem így érthető(bb), miről beszélek. -
espi38
őstag
Értem, hogy figyeled, nem is mondom, hogy bizonyos esetekben ez haszontalan lenne. Csak nem értem a koncepciót. Ha úgy érzed a hónap 20. napján, hogy elérted a határt, akkor már nem kapcsolod be a TV-t, vagy nem indítasz mosó- vagy mosogató gépet? Villany leó, aztán remeteként éltek? Ha belegondolsz mennyi minden árammal működik, a 380as fogyasztásod még jónak is számít. Én leszarom mennyit fogyasztok, a mai, modern kényelmünk (amikor a fürdőben megy a mosógép, a konyhában a mosogatógép, mi meg filmezünk a 85-ös TV-n, és a feleségem is tud végre lazulni) bőven megér nekünk ennyit. Sokaknak ez nem adatik meg, de aki ebben a csoportban van, az nem telefonon mozizik, nem azért vett TV-t, hogy utána picsogjon, hogy mennyit kell fizetni miatta. Ráadásul a mai TV-k a tudásukhoz, szolgáltatásaikhoz, méreteikhez képest lófaszt nem fogyasztanak.
Maximálisan egyetértek veled, a mai tevek nem sokat esznek - aki meg ezt nem tudja kifizetni a villanyszámlát akkor vegyen kisebb átmérőjű tévét mert az kevesebbet fogyaszt.
Ellenben ha valakit érdekelne egy 75C6K megvállok tőle
-
boborján2
őstag
Bárhogy számolom a fizetendő összeg leosztva a elhasznált kw/h mennyiségével az nálam bármikor 56ft.
Lehet mondani hogy 36ft, ha a matek mást mutat. Tudod Lézer Jani is azt mondta nemrég hogy 9ft/m3 a gáz ára, aztán valahogy mégsem.Egyébként komoly vagy nem , én azért figyelgetem mi mennyi ,mert 340-380kw/h /hónap a fogyasztásom , és szeretek képben lenni.
Szerencsére most egy kicsit majd már lesz**hatom ,mert felkerült a házra 12kWp napelem és 20kWh-s akku csomag. (Ami épp lószart sem termel a ráfagyott hó miatt)
-
espi38
őstag
A több nit lényege nem csak a fényerő. Ha sok zónás a TV HDR-nél kiemelten kell a minél több nit (jobb a kontraszt, a csúcsfényeket sokkal szebben, élethűbben jeleníti meg), ezért inkább OLED közeli a kép. Sokkal nagyobb élmény mozizni rajta, ez a "kiégeti a szemem" amit sokan írnak érthetetlen számomra. Ők valamit nem jól állítanak be, vagy nem megfelelően használják a TV-t.
HDR tartalmú anyagokat nem nézek a tévén,így számomra ez lényegtelen.
Még mindig azt mondom,hogy sokkal jobb képe van mint az előző Samsung qHD tévének. -
Kelvin
őstag
A több nit lényege nem csak a fényerő. Ha sok zónás a TV HDR-nél kiemelten kell a minél több nit (jobb a kontraszt, a csúcsfényeket sokkal szebben, élethűbben jeleníti meg), ezért inkább OLED közeli a kép. Sokkal nagyobb élmény mozizni rajta, ez a "kiégeti a szemem" amit sokan írnak érthetetlen számomra. Ők valamit nem jól állítanak be, vagy nem megfelelően használják a TV-t.
"ez a "kiégeti a szemem" amit sokan írnak érthetetlen számomra. Ők valamit nem jól állítanak be, vagy nem megfelelően használják a TV-t."
Az nem lehet, hogy egyéni a szem terhelhetősége? Vagy valakinek már fáradt a szeme mert egész nap gép előtt dolgozik? Az se mindegy milyen közelről illetve mikor használja valaki a tv-t.
Szóval ami számodra érthetetlen az nem biztos, hogy a másik hibája vagy 'user error'. -
Pro Koryak
addikt
És ha egyenes a kanapé vagy fotel hátulja? Akkor nincs dőlésszög. Ez továbbra is egy baromság sok esetben. Nem kényelmetlen akkor sem a magasabbra helyezés, ha nem tartjuk be ezt a "szabályt". Persze okosan, mert a szomszédunkban is úgy van feltéve a falra, hogy az már nonszensz. Ott tényleg nem értem, hogy tudnak megnézni úgy egy 2-3 órás filmet, hogy nem megy szét a nyakuk.
... és 2-3...stb. órán keresztül egy ilyen fotelben pontosan derékszögben fogsz ülni, hát persze ill. nem ilyenből fogsz kényelmesen mozizni otthon!
-
turho
addikt
-
Pro Koryak
addikt
A nyak miatt "kell" szemmagasságba tenni a TV közepét, de ez egy nettó baromság. Ez még a moziból ered, ahol egy széken ülve nézed végig a filmet, viszonylag mereven, de ez otthon azért nem így zajlik. Ráadásul az esetek nagy részében nem is kivitelezhető. A 85"-os TV-m alja 50cm-re lenne a padlótól és most mondom, hogy az rohadtul alacsony és cefet szarul mutat. Kipróbáltam, még nézni is rossz volt ebben a magasságban, hiába írja ezt a "szabály". Nekem most 91 cm a padlótól az allja, ez így tökéletes. Elfér alatta a tároló, semmi féle nyakfáradság nincs még egész napos sorozat nézésnél sem, és mielőtt valaki azzal jönne, hogy betekintési szög: ne tegye!
Úgy kell szemmagasságban lennie, amikor ülsz valamin akkor eleve hátradőlsz és így kicsit felfelé nézel nem pedig a padlóval párhuzamosan.
-
turho
addikt
A nyak miatt "kell" szemmagasságba tenni a TV közepét, de ez egy nettó baromság. Ez még a moziból ered, ahol egy széken ülve nézed végig a filmet, viszonylag mereven, de ez otthon azért nem így zajlik. Ráadásul az esetek nagy részében nem is kivitelezhető. A 85"-os TV-m alja 50cm-re lenne a padlótól és most mondom, hogy az rohadtul alacsony és cefet szarul mutat. Kipróbáltam, még nézni is rossz volt ebben a magasságban, hiába írja ezt a "szabály". Nekem most 91 cm a padlótól az allja, ez így tökéletes. Elfér alatta a tároló, semmi féle nyakfáradság nincs még egész napos sorozat nézésnél sem, és mielőtt valaki azzal jönne, hogy betekintési szög: ne tegye!
75" tv tv-szekrényen van. Az alja a padlótól 89 cm. Fekve filmezünk, és fekve játszom. 3 méterről nézzük. Kényelmes és tökéletes így. 65" váltott.
Esetlegesen enyhe megdöntésén gondolkodom. (Bár ez oldalról hülyén fest. Bàr 805 a tv, tehát nincs ebben a kis szögeltérésben még észrevehetően semmi problem). -
espi38
őstag
Helyén kell kezelni a dolgokat. Ilyen esetben nem szabad, csak rendszert a rendszerrel össze hasonlítani. Még egy Soundbar-t sem, mert teljesen különböző dolgokra készültek. Bár Atmos rendszerem van, és szinte sosem hallgatok semmit a TV saját hangrendszerén, igen is jó hangja van. A Samsung QLED-em közel nem szólt így. Lehet, hogy méret függő is, nekem 85"-os a TV-m, de az biztos, hogy az enyém meglepően jól szól a 2.1-es Onkyo rendszerével. Ráadásul sokféle beállítási lehetőség is van, és ahogy előttem is írták ott a manuálisan EQ, ha nem tetszik egyik gyári sem.
Manuális eq beállítást nem találtam rajta, mindegyik valami szoftveres ficsur.
Nem mindig használjuk az erősítőt amikor a tévét használjuk, főleg az asszony nem szereti ha megy az erősítő
Tegnap ment a tévébe a fekete zsaruk hát az borzalom volt hangeffektek nagyon hangosak voltak a beszéd meg szinte nulla

-
dunc
nagyúr
85-ös TV-m van, Onkyo 2.1-el. Persze, nem hasonlítható össze egy hangrendszerrel, de nem volt még olyan TV-m, ami ilyen jó hanggal bírt volna. Nem torzít, nem zörög, teljesen jól beállítható a mély is benne. Az biztos, hogy egy 20k-s soundbar-al simán pariban van. Nem így hallgatom, csak ritkán, hisz ott a HM rendszerem, de igen is jól szól ha a helyén kezeljük a dolgokat. Nem tudom, a kisebb verziók milyenek, hogy szólnak, szarok/rezonálósak e vagy sem, de ez a 85''-os kimondottan szép hangu.
Én is úgy vettem a 65C6 ot, hogy majd soundbar leves, de kb 20 másodperc után rájöttem, hogy nem fog menni....szaladtam is egy olcsóbb TCL 2.1 soundbarért, de nem volt, ezért vettem egy még mindig kultúrát ár fekvésű LG SH5A 4.1 ért, és hát ja, a DTS stb azért odabasz.
(azóta az eredeti hangsávot (vagyok kénytelen) választom, a DTS, Dolby stb hang ,miatt a Magyar hangsáv jobbára igen karcsú.) -
dunc
nagyúr
-
balojazz
senior tag
-
kokokka
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Szerintem meg rohadtul magasak. És itt tekintsünk el attól, hogy kinek milyen mély a pénztárcája, természetesen ésszerű kereteken belül. Tudom, mindig van mihez viszonyítani, de ha ez a technika ennyi pénzért akkora eszméletlen, hatalmas, vilagszenzációs különbséget hoz a piacra, hogy majd mindenki az állát keresgéli a TV előtt, akkor megeszem a nem létező kalapom. Most komolyan, tényleg úgy gondolod, hogy ez nem sok pénz egy TV-ért? Ha van egy teljesen jó TV-d és nézel egy filmet rajta, azon fog járni az eszed, hogy micsoda technika is ez? Most lehet rám köpködni, de az én TV "csak" 550k-ba került, 85"-os, gyönyörű képe van, öröm rajta nézni minden UHD-t, de ennek a vásárlást is 2x meggondoltam. Pedig megtehetném, hogy ettől jóval drágábbat is vegyek, de valahol mégiscsak kell lenni egy határnak, és még ha 100 vagy akár 116"-is is, ennyi pénz szerintem egy józanul gondolkozó filmszeretőnek is hatalmas összeg.
Nem magasak, mert jövőre ha lesz, a TCL 75D8K(C8K utódja) is ennyin fog nyitni és kb.99%-ban ugyan azt hozza, mint a C8K.
Az rgb led meg azért más tészta, nem csak a nagyobb fényerő miatt, hanem esetleg az rgb fald megoldás miatti blooming csökkenése + stb. -
freeland0806
aktív tag
Szerintem meg rohadtul magasak. És itt tekintsünk el attól, hogy kinek milyen mély a pénztárcája, természetesen ésszerű kereteken belül. Tudom, mindig van mihez viszonyítani, de ha ez a technika ennyi pénzért akkora eszméletlen, hatalmas, vilagszenzációs különbséget hoz a piacra, hogy majd mindenki az állát keresgéli a TV előtt, akkor megeszem a nem létező kalapom. Most komolyan, tényleg úgy gondolod, hogy ez nem sok pénz egy TV-ért? Ha van egy teljesen jó TV-d és nézel egy filmet rajta, azon fog járni az eszed, hogy micsoda technika is ez? Most lehet rám köpködni, de az én TV "csak" 550k-ba került, 85"-os, gyönyörű képe van, öröm rajta nézni minden UHD-t, de ennek a vásárlást is 2x meggondoltam. Pedig megtehetném, hogy ettől jóval drágábbat is vegyek, de valahol mégiscsak kell lenni egy határnak, és még ha 100 vagy akár 116"-is is, ennyi pénz szerintem egy józanul gondolkozó filmszeretőnek is hatalmas összeg.
Hát.. igazából ugye a nitet emlegetik nagyon, hogy 8-10.000. A másik, hogy elvileg a betekintési szöge is jobb lett, meg a mozgás megjelenítés is okés már. Én személy szerint elvagyok a mezei miniLED-el is, meg ellennék egy szintén mezei OLED-el is. Ár érték arányban a miniLED volt az, amire azt mondtam, hogy oké, ezt talán érdemes lenne megnézni. De ha annyiba került volna, mint a fenti árak biztos hagytam volna a francba. Nálam is van egy lélektani határ mire mennyit vagyok hajlandó költeni.
-
kkp900
senior tag
Nem kezdő vagyok azért ebben a szakmában és létre is hoztam külön minden részhez egy mappát amibe ugyan azon a néven is van a film meg a felirat ,de van olyan rész amit így se lát a tv a Mac mini persze mindent visz ugyan abból a mappából... Ezért kérdeztem rá hogy van e valami külön trükkje. Amúgy a tv FAt32 re formázta a vinyót. Így már 5 GB nagyobb filmet nem is visz . Előtte NTFS volt akkor se vitte sajnos .Szerintem nagyon gyenge lehet benne a proci meg a memoria. ui: Mindig teljesen van kikapcsolva a tv ,mert idegesítő a közepén 5 perc múlva bekapcsol a fehér led. És nem lehet kikapcsolni csak teljesen kikapcsolással így meg ugye mindig újra indul a google rendszer atom lassítva a tvt.De köszönöm a segítséget .
-
balojazz
senior tag
Fogalmazzunk úgy inkább, hogy 4 méterről még simán látszik, hogy fullHD vagy 4k. Ha teljes mozifílinget akarsz, persze jobb közelebb menni, mert az ehhez ideális látószöget valahol 25 és 40 fok közt szokták megadni, ez 2.5-3.5 méter kb 75 hüvelyknél. De persze 1.5-2-2.5 méterről még jobb. De nincs az "nagyon de nagyon messze". Amúgy egyéni ízlés kérdése, de ha nem kell a mozifíling, mert mondjuk csak egy vicces sorozatot néz az ember, jó az 4-5 méterről is. Inkább azt érdemes nézni, mennyi hely van és mennyit szán rá az ember, aztán nagyfilmes mozihoz közelebb húzódni esetleg. Szerintem.
-
adam0913
tag
Egy 49'est váltana, a 75' is hatalmas előrelépés lesz már méretben, mert eddig 55-65'ben gondolkodtam, de 280k-ért jó dealnek tűnik a 75'
-
freeland0806
aktív tag
Szerintem ez film függő a Sky-on, de alapjaiban igazad van. Én azon vagyok kiakadva, hogy hiába van 4K csomagom, ugyan úgy FHD a maximum. Az ügyfélszolgálatuk csak sajnálkozik, hogy a TV-m nimcs benne a támogatott listában, így hiába fizetek többet, nem kapom meg a pluszt. Ez is megérne egy misét valahol, de kedvezményesen fizetem a 4K csomagot, igy ha vissza mondanám és egyszer csak tényleg beesne a TV-re a támogatás, akkor meg sokkal drágábban tudnám csak újra kötni. De már gondolkoztam rajta, hogy átteszem sima FHD-ra, mert ha az 5.1-ből indulok ki, amit a kezdetektől ígérnek még sincs belőle semmi a mai napig, akkor a 4K-ból se lesz soha.
"de kedvezményesen fizetem a 4K csomagot, igy ha vissza mondanám és egyszer csak tényleg beesne a TV-re a támogatás, akkor meg sokkal drágábban tudnám csak újra kötni"
Ugyanez. Nekem havi 1990 a Sky prémium -
nicu71
addikt
Az újakat nem lehet,ok nem fogyaszt szinte semmit,de a led rohadt erős hálószobaba/tudom,ragasszam le,tegyem elé a nagyi leánykori fényképét stb.
Jack azert.bosszantott mert jackes aktiv hangfalnak jó volt,de vettem ARC HDMI átalakítót ,ha olyanom van , bekapcsolom 😀 -
laca.1
aktív tag
-
laca.1
aktív tag
-
laca.1
aktív tag
-
banuszzs79
tag
85C765. Bizony viszonylag oldalról is teljesen jó a képe, még ha nem is pont olyan, mint szemből. 3 személyes kanapéról nézzük, bárhova is ülsz le rá, a világon semmi különbség nincs a képben. A feleségem kb. 45 fokból nézi (ott van az ő kanapéja), ha oda át ülök látszik a különbség, de nem egetverő még onnan sem, sőt! Előtte Samsung Qled volt, azon már biztosan nem néztem volna onnan, mert sokkal de sokkal rosszabb volt. Mindig mondtam a feleségemnek ha ketten moziztunk, hogy üljön át szembe, de őt például nem zavarta. A plazma is szar volt ebből a szempontból, de ez a TV teljesen nézhető akkor is, ha nem pontosan szemből nézzük.
Nincs véletlen egy jó beállitásotok hozzá? Nekem a bőrszin valahogy nem okés vagy tul sápadt vagy pirosak a fejek...
-
freeland0806
aktív tag
Mondod ezt te, mert neked elég a kis méret. De pl.nekem, bármennyire is Oled az Oled, 85 collban honnan, milyet? És még ha lenne is, mennyiért? Nekem tökéletes a C765-öm, semmi probléma nincs vele, tényleg sajnálom azokat, akiknek viszont van ezzel a márkával. 75000ft-ért nem is vehettem volna jobbat, es ma is megvenném, ha most állnék választás előtt.
Így van ezért írtam, hogy nekem 55 a max az én helyzetem más. Utolsó három mondat
-
Swenk
aktív tag
Lehet, hogy nem értem. ARC-ba van dugva a HDMI TV-be és Onkyo-ba is. Az a terved, hogy pl. Atmost játszol le a TV belső lejátszójával, és az Atmos-ban is szólaljon meg az erősítőn? Mert ennek működnie kéne, nálam is jó a C765-ön. Nem mintha használnám a belső lejátszót bármire is, de teszteltem ezt a részét is. 676-os Onkyo-m van egyébként.
"Atmost játszol le a TV belső lejátszójával, és az Atmos-ban is szólaljon meg az erősítőn? Mert ennek működnie kéne"
Igen, működik, ki is írja az atmost az erősítő de nem a THD 7.1-es atmost, hanem a tömörített formátumát, ami 5.1. Ezt használják a streming szolgáltatók is. Ezt aztán az avr fel is tudja konvertálni 7.1 csatornára. TV-vel nincs 7.1., szerintem. -
klaca1978
aktív tag
Lehet, hogy nem értem. ARC-ba van dugva a HDMI TV-be és Onkyo-ba is. Az a terved, hogy pl. Atmost játszol le a TV belső lejátszójával, és az Atmos-ban is szólaljon meg az erősítőn? Mert ennek működnie kéne, nálam is jó a C765-ön. Nem mintha használnám a belső lejátszót bármire is, de teszteltem ezt a részét is. 676-os Onkyo-m van egyébként.
Igy van. TV Arc és az AVR Arc van összekötve. A belső lejátszót haszálom.
Próbáltam az AVR-en 7.1-es és az Atmos kioztást választva, kicsikarni DTS-X-et, Atmost, vagy True-HD-t, de nem. DTS-5.1 a max ami átjön, (pedig HDMI, nem optikai)
Viszont ha neked működik akkor valahogy működnie kellene nekem is ...elvileg. -
ETOM
addikt
-
ETOM
addikt
-
greenpro2011
csendes újonc
Gyakorlatilag is azt mutatja,de a kép mégis olyan. Az usb bemeneten nincs állítási lehetőség, sajnos külső lejátszóm pedig nincs. Más filmeknél megjelennek az állítási lehetőségek, ennél lehet a DoVi miatt nincs? (Ez az első UHD film amit kölcsönöztem
) -
AxBattler
félisten
-
banuszzs79
tag
Hát ha olvasol kommenteket itt akkor láthatod hogy mennyi baj van vele ami egyébként nekem egyértelműen szoftveres problémának tünik...szerintem a hardwarrel nincs baj csak a szoftver egyes de az nagyon...Viszont ha a te tv-d patent akkor esetleg ozd meg velünk a beállitásaid szfotver verziót stb...milyen kép módot használsz stb...mert itt még a kalibráló ember se tudja bekalibrálni rendesen hogy normáli szinek legyenek...
-
freeland0806
aktív tag
Nekem sincs a C805tel a 486fw óta túlzottan probléma (a panel uniformitás lehetne jobb , hogy hozzak fel egy kis negatívumot is), dehát ez nem jelenti azt, hogy másnak meg hibátlan, attól, hogy nekünk nincs probléma. A DV, hang és média box problémákról ha visszább olvasol láthatod, hogy beszélnek róla. A hangról nem is annyira régen írtak
-
fery02
addikt
Nem csak a TV ki és bekapcsolására jó. Én így kapcsolom és vezérlem a Govee-t, a lámpát, a konnektor is (így nem kell külön külön bekapcsolgatnom a 3D nyomtatót meg az ACE-t). Ha keresek valamit YT-on nem kell távirányító, mikrofon gomb, vagy bepötyögés csak elmondom és keresi. Persze nem lehet 100%-osan kiváltani mindig a távirányítót, de ha az ember megszokja akkor nagyon jó dolog tud lenni ez. Először nekem is furcsa volt, meg hát ugye magyarul sem tud, de sok mindenhez nem is kell (bár mióta átálltam Gemini-re azért a telefonon keresztül már tudok magyarul is pl. lámpát kapcsolni és ez bizakodásra adhat okot).
Nagyon köszi a részletes kifejtést (neked is ρσгτσ)!

Valamiért helyből nem is gondoltam az okosotthon témára, de akkor látom leginkább arra kell gondolni, hogy a háztartás egyéb okos cuccait vezérelni a TV-n keresztül.
Tehát akkor kb kikapcsolt, de figyelő állapotban a TV az nálatok leginkább ilyen okosotthon “gateway” vagy “bridge” vagy nemtom mi a pontos fogalmazás.

Mondjuk nálam az okosotthon abból áll, hogy van két ezeréves Ewelink konnektorom, meg pár vezetéknélküli, rádiójeles fali kapcsolóm.
A tempomat viszont nagyon hasznos lenne, ritkábban kellene figyelnem, hogy mennyivel is haladok.
-
boborján2
őstag
Nem hinném hogy lehállgat.
Ahhoz a tv túl keveset "netezik"Bekapcsolva tétlen állapotban ,kb. semennyit. Pedig pont akkor lenne ideje rá ,hogy ezeket megoldja.
-
fery02
addikt
Na erről az asszisztensről, ha eleget lesz emlegetve keresni fogok egy magyar nyelvű videót, hogy mégis mire lehet egy TV-n használni (főleg kikapcsolt állapotában), mert jelenleg nehezen képzelem el, hogy általánosságban távirányítóval ne lennék hatékonyabb.
-
freeland0806
aktív tag
A telefonnál jobban szvsz semmi nem gyűjt több információt , az mégsem zavarja az embereket. A tévé ahhoz képest semmiség
-
fery02
addikt
“Egy fizikai kapcsoló, mint a régi CRT TV-ken volt?”
Én gyakorlatilag így érzem most a TV-met, de ez így nekem pont hogy jó is, mert tudom, hogy amikor ki van kapcsolva a TV, akkor az ténylegesen ki van kapcsolva.
Most direkt lemértem és power gomb megnyomásra 32 másodperc telt el, mire bejöttek a főképernyőn a gombok és az ajánlások.
CRT TV-k gyorsabban állnak fel, de azok nem is androidos TV-k.Egyáltalán nem érzem gázosnak azt a napi fél perc “felesleges” időt, de nem gondolkodunk ugyanúgy.
-
gabber01
addikt
De igen, ez a rendes kikapcsolás. De vannak olyan modellek, amiknél ez nem elérhető valami furcsa oknál fogva. Az idei C7K-n pl. tuti nincs, ahogy feljebb is elmítették.
-
fery02
addikt
Akkor nem értem. Mi lenne a teljes kikapcsolás? Egy fizikai kapcsoló, mint a régi CRT TV-ken volt?
@nicu71 Nem tudom milyen menüröl írsz kikapcsolásnál. Nekem semmi ilyen nincs: rövid nyomás készenléti, hosszú nyomás teljes. Bár most már nem tudom, mit értetek teljes alatt. Soha semmi gondom nem volt az elmúlt 10 hónap alatt azzal, hogy készenlétiben van. Nem is hagynám máshogy, hisz nálam a mikrofon is él az asszisztens miatt. Nem indul újra, nem kapcsol ki vagy épp be csak úgy, magától. Nálam ezzel kapcsolatban a világon semmi anomalia nincs.
A teljes kikapcsolás azt jelenti (legalábbis az én fejemben), mint ahogy esetemben is a 55C765-nél, hogy legközelebbi használatnál, ha bekapcsolom és elszaladok egy gyors WC-re és mire onnan visszaérek, kb onnantól lesz pont használható a TV.
-
nicu71
addikt
Persze, hisz ennek így is kell működnie. Ha nem szeretnéd ezt, akkor a Power gomb gomb hosszú megnyomásával tudod teljesen kikapcsolni a TV-t. Akkor viszont később kel életre a kijelző. Én a kezdetektől készenléti üzemmódban használom, imádom, hogy pillanatok alatt előttem van a menü.
A C7k-n ha hosszan nyomod akkor sincs ott a telhes régi kikapcs menü,cancel vagy reboot az opció.Arra nem emlékszem hogy az alap 486 szoftveren hogy volt,mert azonnal befrissitett az 538ra.Én szeretem teljesen kikapcsolni,főleg az imént említett TGB led problem miatt,de elég sok egyéb anomáliát okozhat a tartós készenléti mód.
-
hunaqua
addikt
-
Buxi72
csendes tag
Persze, hisz ennek így is kell működnie. Ha nem szeretnéd ezt, akkor a Power gomb gomb hosszú megnyomásával tudod teljesen kikapcsolni a TV-t. Akkor viszont később kel életre a kijelző. Én a kezdetektől készenléti üzemmódban használom, imádom, hogy pillanatok alatt előttem van a menü.
A power gomb hosszan nyomásával sem érhető el a teljes kikapcsolás.
-
Buxi72
csendes tag
-
Rottweiler89
senior tag
Köszi a segítséget, sajnos én ilyet nem találtam a menüben sehol sem. Van egy 43C725-ösöm, gond nélkül megtaláltam már az első adandó alkalommal ezt a beállítási lehetőséget, de a C7K esetében rhadjak meg, de nem találom.

vargalex
gabber01
Köszönöm nektek is, így már azért egyszerűbb lett az élet a TV-mmel.
Nem mertem nagyon összevissza nyomkodni eddig, nehogy valamit elbarmoljak, mert képes vagyok rá.nimfas
Saját beállítás, és egy 75C7K. -
freeland0806
aktív tag
Nem láttam én sem annyira sokat max 4-5 videót. Velem egy nézőt veszített emiatt az már biztos.
-
freeland0806
aktív tag
-
boborján2
őstag
Ez egyértelmű. Ha csak DV a film, akkor egy DV-t nem tudó lejátszó nem fog tuja tudni helyesen kiküldeni, igy zöldes lilás lesz a kép. Ugyan úgy, ahogy egy nem DV-s megjelenítőn is, hiába tudja egy lejátszó. De hogy jön ez ide? Nem írtam az ellenkezőjét, csak tényként közöltem, hogy nálam ezzel a filmmel mi a helyzet.
Onnan indult a gondolatmenet hogy azt írtad ,a DV filmet HDR10+ -ban játsza le.
A lényeg hogy ez így ebben a formában nem igazy
mert úgy hangzik mint ha valami varázslat lenne ami az egyik szabványból csinál realtime egy másikat
De mind1 , mert már túl vagyunk rajta. -
mikrofon
veterán
Ez azért lehet mert vannak olyan anyagok amik tartalmazzák DV és HDR10+ formátumot is. Ez a legrosszabb megoldás mert ez nehézséget okoz a legtöbb lejátszónak. Szerencsére egy ideje már a kodiban van erre egy kapcsoló hogy ilyenkor DV vagy hdr10+ formátumot játssza-e le.
Én amúgy is állítottam be a lejátszómat, hogy HDR10+ anyagot DV-be konvertálja és úgy játssza le. Számomra ez hozza a leglátványosabb eredményt. -
boborján2
őstag
-
kokokka
addikt
-
Reverting
őstag
-
bnorci71
addikt
-
zsolt501
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
A 32mm-es filmek olyan mennyiségű es minőségű adatot tartalmaznak, amit akkoriban semmilyen technológiával sem.tudtunk.volna megnézni. Még a mozi vetítők tudtákvissza adni. 4K és 6K közti minőségnek felel meg egy jó mesterszalag állítólag. Ezekből a mai technikával már nem nehéz hibátlan minőséget készíteni
Így van, bőven 4K felett vannak.
-
boborján2
őstag
Érdekes preferencia a maxra húzott simítás. Az, hogy a szappanopera kép tetszik e valakinek vagy sem, egyéni ízlés kérdése, de hogy bírod nézni, amikor gyors mozgások vannak? Ha pl. egy repülő madarat mutatnak éppen, annak olyan után húzás van, hogy kiesik a szemem. Téged ez nem zavar?
Általában van filmenként pár jelenet amin nagyon látszik , de igazából nem izgat.
Amíg egy film jó let tud kötni és az tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani, akkor vidáman elengedem ezeket a dolgokat.Összességében inkább így , mint a szaggatós mozigép effektussal
pl. most néztük az egyik Mission Impossible filmet, van benne gyors mozgás bőven, de esküszöm, meg nem mondom hol volt benne hiba a mozgásjavítás miatt.
Valszeg azért , mert nem arra figyeltem és észre sem vettem. -
zsolt501
nagyúr
Nekem is feljebb van ettől a 85-ös TV-m, de semmiféle nyakfájdalmam nincs miatta. Ha szemmagasságba raktam volna a TV-t az alja alig lenne feljebb a padlótól. Míg nem volt meg a konzolom, lábakon állt a hifi szekrényen, de még úgy sem szemmagasságban volt a TV közepe. Szóval nem tudom, ez másnál hogy kivitelezhető, de nálam sehogy.
Írtam, hogy nem mindegy honnan nézed, az meg hogy nálad nincs fájdalom még nem jelent semmit, nem feltétlen kell fájdalommal járnia, most az anatómiába ne menjünk bele, de ha nagyon érdekel a dolog találsz biztos a neten ez ügyben anyagot, hogy mi a jó test és tartás, illetve fej tartás.
A lényeg hogy nem mindegy milyen távolságra és magasságra nézed a tévét, mert kellemetlen is lehet, nekem változtatni kellett a TV magasságán mert hosszabb filmet már kényelmetlen volt néznem, szó szerint a nyakam merev lett és érzékeny. -
Pro Koryak
addikt
Ki- bekapcsolási mizéria nálam sosem volt, pedig a CEC is és a gyors indítás is aktív. A hangcsúszás (most, hogy említed) nálam is megvolt, mivel azonban nem nézek TV adásokat fogalmam sincs, hogy javított e rajta bármelyik firm. Lehet, hogy ez most is megvan otthon megnézem majd.
@ Pro Konyak
Talán azért nem tudok róluk, mert nem érdekeltek különösebben, lévén, nálam egyik se létezik (elvileg). Ezért is kértem olyan hibákat, amik másnál léteznek, hogy meg tudjam nézni a sajátomon. A "fél topik" nem válasz, mert egy csomó gonddolom már a frissitések miatt sem valid.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligencia topik
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5610, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pffff....

(azóta az eredeti hangsávot (vagyok kénytelen) választom, a DTS, Dolby stb hang ,miatt a Magyar hangsáv jobbára igen karcsú.)

Vhiktor