- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Telegram -on egy kommentnél olvastam, hogy valaki inkább a downgrade -et választja. Ő is ma reggel írta, hogy majd megcsinálja. Ha onnan nem lesz visszajelzés, hogy nem ment, akkor elvileg működnie kellene.
Nem tudom, hogy erről az FW -ről egyáltalán van -e visszatérés. A logika azt diktálja igen, mert korábban, másik TV -ken főverziót, illetve nagy frissítést is vissza lehetett váltani. Többnyire...
De az is könnyen lehet, hogy tényleg nem lehet visszamenni. Majd talán ide is ír valaki erről.
Én biztos nem kísérletezek ezzel, mert nálam nagyon rendben van ez a frissítés. A visszajelzések alapján pedig túlnyomó részben hasonló vélemények vannak.
-
freeland0806
tag
Azon lehet így már javítana egy minimális mozgás rásegítés ha jelentkezne. Az is fejlődött, már nincs (legalábbis nálam nincs) ghosting így nem olyan zavaró a használata alacsony fokozaton. Egy szó, mint száz érdemes felrakni azoknak akiknek hibák jelentkeztek. Mondjuk akiknek nem azoknak is, az új funkciók és beállítások végett.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Tehát szervízelés után felhősen kaptad vissza? Akkor gondolom megbántad, hogy visszaküldted.
Mennyi időt kellett várnod az elszállítás és visszaszállítás között?A vásárlástól való elállást érdemesebb akkor igénybe venni, az gyorsabban lezajlik?
MiniLed esetén a felhősödés még vállalható, hiszen a local dimming elfedi a felhősödést, a TV sarkaiban jelentkező sötétedés a nagyobb probléma, viszont filmnézés alatt nem feltűnő.
-
Qtya123
őstag
Mondjuk ez is igaz. Van olyan papírtörlő, ami tök jó puha, meg olyanok is vannak, ami elég kemény papírból van.
Nekem a monitort nem karcolta össze, de valóban lehet jobb egy nedves mikroszálas után egy száraz mikroszálas.Én mondjuk arra figyelni szoktam, hogy a kis bilétát, ami a mikroszálason van, azt tőből levágom és nem úgy forgatom, hogy az a rész is a kijelzőhöz érjen.
-
DeadmaN89
csendes tag
+1, hadd jöjjön aminek jönnie kell
Velem egyébként pont az van amit Treff leírt jó pár HSZ-el ezelőtt, Netflix Prémium akad Dolby Vision tartalmak lejátszásakor. Sötét módban a világosabb sorozatokon is látszik, viszont a sötétebb sorozatok szinte végig be-be akadnak, főleg a lassú jeleneteknél az arcokon látszik amikor a beszédére figyelsz és mozog a kamera. Világos módban jobb, de nem jó, itt is zavaró. Pont olyan mintha elfogyna a hardware. NAS-ról VLC vagy Kodi viszont pazarul játssza a DV és HDR tartalmakat is. Egy Firestick 4k max gen2-őt még kipróbálok, csak a hecc kedvéért, mert már egy külső lejátszó elhasalt a Netflixel. -
kokokka
addikt
Leírtam már, keress vissza ha érdekel. Nálam (majdnem) az, ha leszamitom a gyári Netflix akadást meg , hogy néha a YT is csinálja. Mivel kívülről etetem és nem hasznalom a gyári appjait (ahogy egyik TV-men sem hasznaltam), így ez a része nem igazán érdekel. Minden más hibátlan, a képe atom jó, és hatalmas mozi élmény rajta filmezni. Tegnap épp az Alita-t néztem meg újra BD mappából, egyszerűen pazar volt
-
Treff
aktív tag
Nos, 65C765 gyári 135 fw-el, tv netflix lejátszójával, 4k előfizetéssel, wifin a tapasztalatok:
Vezércsel - autó egyet beszaggat
Vérapó - pillára megakad a fáknál, mintha kihagyna a net
A Hill ház ágy: Dolby IQ és fényes módban smooth, de a csíkoknál beszaggat; sötét módban kevésbé smooth, de egyenletes, nincs megakadás;
Univerzum, Évszakváltozás 07:10-07:15 ( A hold keringése ) - minden módban akad kb. 3x, 07:40-07:45 buborékok résznél - fényesben 1x röccen; Dolby IQ picit beszaggat max 2x, de nagyon lesni kell; sötétben 2x akad
A 3-test-probléma 1.é./8. ep. 07:10-07:17 ( A drónos röptetésnél és amikor benyit a nő ) - fényesnél szép folyamatos, hibátlan a rét és az ajtónyitás is; sötétnél már nehezebb dolga van a fűvel és beszaggat az ajtónyitás; Dolby IQ esetén normál képfolyam, ajtós rész hibátlan.Számomra az eddig látottak alapján egyértelmű, hogy amikor túl sok finom részletet vagy árnyalatot kell a tvnek kipakolnia a képernyőre (csíkok az ágyneműn, homogénebb képbe bejön új dolog,, részletes fű vagy hirtelen bemozdulás statikus képből, mozgó buborékok, stb.), akkor a képfeldolgozó processzor megakad, hirtelen nem győzi az adatfeldolgozást. Nekem ez nem ismeretlen jelenség, a 386DX40 processzoroktól kezdve van számítógépem, S3 Trio videókártyákkal indulva (akinek ez nagyon retro, ott a gugli), szóval a 90-es években, amikor egyre jobb játékok kezdtek lenni és nőtt a felbontás, így szűkült a proci és gpu keresztmetszet, akkor okozott ilyen jelenségeket a játékokban a hardver!
Szóval én egyre erősebben gyanakszom a pentonic 700 processzor tervezési hibájára, de szeretném azt hinni és gondolni, hogy szoftveresen ez a kérdés orvosolható (lesz) hellyel-közel annyira, hogy ne tűnjön majd fel.
/bár a reklamáló angol usereknek gyorsan adunk ajándék külső lejátszót szituáció arra hajaz, hogy rájöhettek, valami nem kóser a hardverrel és nem nagyon tudnak egyelőre mit kezdeni vele, ezért aki hápog, annak gyorsan befogják a száját ajándék cuccal, a többinek meg jovanazúgy/. Tipikus kínai hozzáállás.
Fel van adva a lecke.
Következő teszt a One netflix lejátszóján keresztül lesz, holnap. -
amdni
aktív tag
A beállítások be sem jön mert folyamatosan jelszót kér, hiába adom meg a jelszót nem fogadja el.
Találtam egy gombot a tévén középen alul, sajnos egyenlőre a szervíz módot nem tudtam előcsalni.
Áramtalanítás és újra csatlakoztatás után hiába nyomtam a bekapcsoló gombot plusz a hangerő le gombot normál módban indult a tv. -
ρσгτσ
addikt
Köszi, ez elég részletes. Ránézek.
Szerk.:
Én több évig nem fizettem elő a Netflix -re. Korábban elég sok mindent megnéztünk és már untam a kínálatot.Most nem olyan régen újra előfizettem, egy csomó érdekes dolog került fel, így gondoltam felváltok a nagyobb csomagra.
Néhány filmnek azért elég szar a minősége, függetlenül attól, hogy 4K, HDR/DV és egyebek. A Vérapó sem valami jó, 3 különböző márkán néztem rá. Nem az akadásra gondolok, hanem az anyag minőségére.
Persze ezekre kíváncsiságból ránézek, mert érdekel.
Csak ezt megegyeztem, mert régen szerintem tökre nem ilyen volt a Netflix.
-
DeadmaN89
csendes tag
Wow, kíváncsi leszek az eredményre. Nem tudom neked mennyire durva a laggolás, de nálunk feleségem kb. akkor sem látta miről beszélek, amikor felhívtam rá a figyelmét. Igazából nálunk csak engem zavar, inkább az arcokon látszik beszéd közben... Vagy neked esetleg más gond is volt, esetleg komolyabb laggok is voltak? Youtube, 2160P HDR10 tartalom nálam tökéletes, eddig csak a Netflixxel tapasztaltam ezt.
-
bnorci71
addikt
65" tv van 170e van 370e és van 600e és csak TCL márkát néztem tehát kezeljük már helyén az ár függvényében a hibáit/technológiai sajátosságait
Az autó hasonlat meg jó* 4kereke van és minden henger jár benne működik az olcsó és a drága autó is, ha csak 3 henger megy az hibás nyilván, de ugye amikor a 4kerékhajtásos elmegy a hóba az ép hóláncot felszerelő mellett az azért van mert bár mindkettőnek 4 kereke van és jár mind a 4 henger, de nem ugyan az a felszereltség és nem ugyan az volt az ár. Pedig azonos márka, sőt azonos típus és még a motor is azonos csak az egyik drágább volt.*már amennyire a hasonlatok jók tudnak lenni
-
boborján2
senior tag
A megoldás egy apple tv 4k. Ott elvileg hardveresen jól kezeli szinte minden streamingen a match frame rate opciót. Azonban attól hogy a tv majd 24Hz -t ír , még a panel frissítése nem fog lemenni 24Hz -re. A felirat csak arról tájékoztat hogy a HDMI bemeneten 24Hz a jel amit kap.
Tippre azt mondom ,hogy ezek a kijelzők fizikailag sem tudnak 24Hz frissítésre -re lemenni.
De ha Vhiktor erre jár majd megmondja a tutit , ennek ő a szakértője.
-
boborján2
senior tag
Jujjjj
Kérlek mond hogy Hz csak véletlen és igazából framerate-et akartál írni.
Egyébként
Disney+ 23,976 , 24 , 25 fps vegyesen.
Max jellemzően 25 fps, de lehet ott is van variálás.Ha mondasz 60fps kontentet azt nagyon szivesen tesztelném disney+ -on.
Utóbbi időben a Gemini Man-t forgatták 60fps-el , és a Hobbit filmelet 48 -al.
Illetve PC-n jó móka a frame generation DLSS -ben RTX kártyával , elég jól tud kinézni "valódi" 60fps-el a 4K film, egyetlen röccenés nélkül.
Szóval a panel frissítési frekije ,nem keverendő a film framerate-el.
-
mikrofon
veterán
Vannak és lesznek is hibás készülékek ez tény és én sem vitatom!
A hibát is értem és fel is fogom!DE!
Most is kiderült hogy a legtöbb esetben jó beállítással, jó anyaggal vagy megfelelő hálózattal megoldható.
Tehát nekem lett igazam most is mindkét esetben....Attól hogy erre felhívom a figyelmet még nem vagyok fanboy! Csak zavar az alap hozzáállás hogy valakinek valami nem jó akkor sz@r az egész....
Persze értem én hogy sokkal élvezetesebb egyből mindent lesz@rozni és így tűnik ez a téma olvasása is élvezetesebb mind a valódi igazság....
-
Qtya123
őstag
Igen, itt egyértelműen a Dolby képmódokban van valami bug.
Én Dolby sötét módot használok, így nálam nincs vele ilyen jellegű nyűg, annyival megúszom, hogy egyszer elindítom újra a videót és minden tökéletes.
Nem azt mondom, hogy ugrálok az örömtől, de ennyi kompromisszum belefér.
Az már nem férne bele, ha 10 trükköt kellene egyszerre alkalmazni, hogy oké legyen. Amúgy ezt leszámítva minden tökéletes és akadás mentes, pedig elhiheted hogy innentől kezdve már nagyon kritikus szemmel figyelem, hogy van e valami nyűg. Ja én mindig teljes leállítással kapcsolom ki, nem használom a gyorsindítást.Jelen formában nálam a külső médialejátszóra sincs szükség, lévén ott is kell ez az újra elindítás az érintett filmnél. A tvre telepített Kodi teszi a dolgát és a gyári lejátszóval ellentétben mindenevő.
Egyedül a VC-1 kódolás fog ki rajta, de az egy kvázi letűnt kódolás, semmi nem jön már ki azzal. -
mikrofon
veterán
Hasonló módszerről régebben rendszeresen szó volt.
Az a korábbi hardwaren jelentkezett, de aztán egy firmware frissítéssel megoldották.
Ugyan úgy a DV-t érintette csak akkor az volt a jelenség, hogy sötét lett a DV.Megoldás lépései az alábbiak voltak:
1. Gyorsindítás ki kapcsolás (ha bevolt)
2. Gyorsindítás be kapcsolás
3. Hosszú powergombbal teljes kikapcsolás
4. Tápkábel kihúzása,
5. Várakozás kb60sec
6. Áram alá helyezés
7. Bekapcsolás
8. Betöltődés megvárása
9. Gyorskikapcsolás, powergomb rövid nyomásával
10. várakozás kb 60sec.
11. VisszakapcsolásInnentől egy darabig jóvolt. De a gyorsindításnak bekapcsolva kellett maradnia. Ha kikacsoltad, akkor jelentkezett egyből. Ráadásul ez a probléma sem jelentkezett mindenkinél.
Fenti műveletsorral, vagy annak analógiája alapján egy új felállításával lehet még próbálkozni.
-
boborján2
senior tag
Ez nem tudom miert számít bármennyit is.
Semmi akadája hogy a tv-n tetsztőleges lejátszót használjon bárki. Van választék bőven.
Most az hogy van egy mkv ami akadozik kb semmit nem jelent. Pc-n is mutatok olyan videót ami az egyik lejátszóban akad a másikban meg nem.
Olyan hiba ne legyen a tévével amire nincs ellenszer , ez már inkább egy fontosabb kérdés.
-
gg72
veterán
Nálam is a V401 van fent tegnap óta, nem tudom mit találhattak benne, hogy pár órára rá kiadták a V404-et, de az avforums-on ezt írja vki róla:
Installed the latest 404 and i didn't "play" a lot with it but one bug i discovered is that when you click the tv icon, the airplay function enabled. You must use the icon on the remote if you wanna see tv channels -
OldMike
őstag
Nekem MX3 légegerem van, de a vissza gomb ezen sem működik, ami nagyon bosszantó, mert gyakran kellene. Úgy oldottam meg, hogy a tévém saját távirányítójáról beprogramoztam a vissza gombot az egyik tanítható gombra, és így már rendben használhatom a funkciót.
Mellesleg ezen a légegéren a bekapcsológombbal sem tudtam a tévét ki-bekapcsolni, ott is egy (másik) tanítható gombot kellett erre felhasználnom. -
mikrofon
veterán
Semmi köze nincs a TV-nek a Firestick beállításaihoz. Nem véletlenül van külön topikja és általánosságban javasolt beállítás. A folyamatos Game mód bekapcsolása pedig kifejezetten elrontja így általánosságban az élményt Firesticken is és TV-n is.
De persze lehet hogy neked ez jön be, de ne nevezzük általánosságban jó beállításnak, mert aztán jönnek a sz@r a TV, sz@r a képe Hsz-ek. -
Celtis
veterán
@coolabácsi
Mivel én korábban más eredményre jutottam a Firestickkel, a leírásod alapján nekiálltam megint végigpróbálni. Azt kell mondjam, hogy neked van igazad. Nem elég a sticken a match frame rate-et bekapcsolni. Vagy a sticken a game mode ON vagy a tv-n a DV game mód kell, hogy biztosan ne legyen akadás.
Hozzá kell tegyem, hogy néha game mode nélküli beállítással is elértem akadásmentes lejátszást, de ez nem volt stabil. Oda-vissza állítgatva, ugyanazokkal a beállításokkal később megint akadt.A hócipőm tele van ezzel a tv-vel.. Egyáltalán mit jelent ha a firestick game módban játszik le egy filmet. Mi a különbség a nem game módhoz képest?
-
blakey
titán
Felesleges cinikusnak lenni, nem a topik témája a Fire TV, azzal kapcsolatos kérdéseidet és a miértet itt tedd fel, olvasd el az összefoglalót, keress kulcsszavakra, stb. Sok információt fogsz találni. Nem poénból írtam, hogy ALLM (filmekhez) és Always HDR legyen kikapcsolva, utóbbi legyen automatikusra (adaptív) állítva.
-
BlueSteel
tag
Ha az ALLM/Game Mode On-ra van állítva, minden fájltípus lejátszásakor a "Játék" képmód lesz az alap, ami máshogy néz ki, és gondolom másképp is van kalibrálva, mint pl. a Mozi mód. Külön kell állítgatni az összes filmnél, mindig újra a Játék módot állítja be.
Ezt gondolom arra találták ki, ha valaki játszani akar a FireTV sticken (?)
-
Imi1981
veterán
a zöld színek ( fű, levelek) barnásba mentek át -aztán vissza
Ez nekem máig jelen van de csak kábel tv -n tv adásoknál 55C745 -ön ! Forma 1 alatt az aszfalt színén nagyon észrevenni ezt. Viszont youtubeon, streaming alkalmazásokban, kodiban, plexben és emby-ben sincs ez a jelenség. Csak tv adásoknál ajándékoz meg ezzel. Bár őszintén tegnap mintha nem láttam volna ilyet! Lehet csak véletlen nem tudom. -
pictigjis
őstag
nem, egyáltalán nincs jól, mert rendkívüli mértékben túl sok a nyafi, az utóbbi időben meg olyan szakszavak repkednek, amikre nem is vagyok kíváncsi. tényleg azt tudom tanácsolni, hogy mindenki adja el a szar tcl tévéjét, ha ennyire nem tetszik neki, de ez egyszerűen túlzás, ami itt megy
-
pictigjis
őstag
A Netflixen szinte minden filmnél belefutok.A Disney-n ilyenek nincsenek.
azért az kicsit nonszensz, hogy ezek szerint a netflix app egy szar (ahogy erre már korábban is céloztam), és ezen megy a hisztéria hetek óta. ti meg mindenkitől elvárnátok, hogy az fw-t igazítsák a szarul megírt appokhoz
tudom, görgessek tovább stb. stb., de elég rossz irányba indult el amúgy ez a topik
-
Stealth
senior tag
-
nicu71
addikt
-
Cartmenn
aktív tag
-
Cartmenn
aktív tag
1917.2019.2160p.UHD.BluRay.DDP5.1.Dolby.Vision.DL.x265.HUN-TRiNiTY (mp4) ez akad,de csak a kép -------- a másik meg Jurassic world valamelyik része ,de most vettem észre ,rosszat töltöttem le
nem MKV ,mp4 , hanem TS .Mikor ezeket töltöttem sokmindent nem figyeltem
a külső mindent játszott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest