- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #38068 üzenetére
Nem, nálam a v509 van fent.
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #38060 üzenetére
Ez érdekes mert fényerőben nálam nem jelentős a különbség. Csak ha ki van kapcsolva
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #38055 üzenetére
Én mindenhol szabványt állítottam be... Többinél úgy tűnt kicsit elcsúsznak bizonyos színárnyalatok. De ugye ez lehet attól is hogy nem kalibrált a TV-m...
Illetve amit még észrevettem hogy szerintem az élesség beállítás nem 0-án a normál, hanem 50-en és ehhez képest lehet növelni és csökkenteni. Kár hogy ennél a beállításnál nincs kikapcsolási lehetőség.
-
showtekk
csendes tag
válasz
freeland0806 #37904 üzenetére
Persze ez csak az én tapasztalatom/véleményem de Én ezt nagyon nem ajánlom! Pont ilyet vettem és pont C805höz de valami borzasztó doboz hangja volt és mivel nagyon rövid/kisebb mint az átlag soundbarok ezert sokszor nem nagyon lehetett elkülöniteni a jobb/bal oldalt sem. Ezt vettem helyette és ennél elégedettebb nem is lehetnék, árban ugyanaz és jóval többet tud:
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37904 üzenetére
Persze. De azért majd ugorj be a soundbar topikba is vásárlás előtt, hátha kapsz még ajánlást. Jobban követik a témát.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37861 üzenetére
A jó ár-érték aránynak, kedvező piaci árazásnák általában van negatív következménye. Garancia, support, szoftveres támogatás, szűk reklám/marketing keret...stb.
Jelen esetben a szoftver, illetve a szoftveres támogatás a leggyengébb láncszem.
Szerencsés eset az, ha a közösség felkarolja és némileg javít ezen, ami kínai gyártóknál nem ritka. Pl. itt a Telegram, és egyéb online terek.
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37861 üzenetére
Igen, ez elég gyenge támogatás a gyártó részéről. A 2021-es LG UN81003LB TV-hez még mindig jött frissítés.
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37854 üzenetére
Igen, ez így van a C655 esetén is. Ott eddig 269 az utolsó hivatalos firmware, de az azonos platformra épülő idei modellekre kijött 445 is felrakható.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37854 üzenetére
Erről hallottam én is, és el tudom képzelni, hogy így van. Sőt, ha ezen a platformon (2023-2024 modelleknél) egy tulaj sem kapott automatikusan úgy, hogy a TV ajánlotta fel, akkor több mint valószínű.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37829 üzenetére
A droid furán működik, mert nem minden alkalmazásnál van kilépés gomb. Ami alapvetően nem jelentene problémát, mert visszalépésnél ki kellene lépnie, ami nem mindig jön össze.
Erre jó az "Eszközkezel ő" a "Biztonsági őr" -ben. Borzasztó a magyar fordítás...
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37825 üzenetére
Akkor hasonló. A Google Home-ig nálam 28 sec volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37762 üzenetére
Ez szerintem teljesen random TCL -nél. Nekem már régóta nem jelzett semmilyen frissítést. V412 -től kezdve mindent manuálisan csináltam. Teljesen mindegy, hogy milyen régióra raktam.
-
Urguru
aktív tag
válasz
freeland0806 #37762 üzenetére
Ugyanúgy talál ha kijön friss fw.
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37560 üzenetére
Persze, hogy nem. Mint láthatod még ha 150 wattot is enne, akkor is észrevehetetlen a villanyszámla változás napi sok óra működés esetén is.
Nem is értem honnan jött a fórumtársnak ez a ne vedd meg, mert leeszi a gatyád HDR tartalom esetén dolog.
Még az sem számottevően észrevehető a villanyszámlán, ha mondjuk 2 héten át minden nap játszom egy olyan játékkal a PC-n, ami úgy meghajtja a gépet, hogy csak a VGA eszik végig 320-330 wattot.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #37558 üzenetére
55C805-ös tévém van már több hónapja, és a fogyasztásával nincs problémám. Számítottam rá, hogy többet fog fogyasztani, de nem annyival, hogy vakargassam miatta a fejem. Sőt, lényegesen hűvösebben működik, és a fogyasztáskülönbség sem lett számottevő. Azt kell mondanom, hogy hatékonyabban kezeli a bevitt energiát.
-
Probert75
addikt
válasz
freeland0806 #37531 üzenetére
THX!
Majd próbálkozom. -
Probert75
addikt
válasz
freeland0806 #37527 üzenetére
Nekem Speciális videó/Fényer-beállítások/Dinamikus fényerő és Helyi fényerőcsökk. van.
A Dinamikus fényerő-ben van olyan, hogy Ki, EcoFényerő+ és Automatikus.
A Helyi fenbyerőcsökk.-ben van Ki, Alacsony, Közepes és Magas. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
freeland0806 #37492 üzenetére
Már vagy egy hete bevan csomagolva azt a futárt várom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37462 üzenetére
Vhiktor kalibrált DV módja.
-
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #37462 üzenetére
Is-is, film függő. A tv 65C835
-
mrmft
senior tag
válasz
freeland0806 #37446 üzenetére
Nekem a C745 is sok jo forrasrol nezve HDR-ben. C805 haloban van - ez is azert mert 50"ban nem volt FALD, csak miniLED - foleg SDR megy rajta vissza vett fenyerovel.
-
F.B.I.
veterán
válasz
freeland0806 #37449 üzenetére
Én most 1 méterre lévő használatra vettem magamnak az 55”-t….minden távolságra, csak szemüvegben látok.
-
bnorci71
addikt
válasz
nem vagy egyedül Tv-nél nekem 20-30-on van a fényerő
DV-t így hirtelen nem is tudom -
rainman72
nagyúr
válasz
freeland0806 #37449 üzenetére
Elég rossz lenne ha nem bírná a fényt a szemem főleg a munka miatt de lehet a 2 nem függ össze
Nem is igazán gondolkoztam ezen eddig,csak mindig olvasom ezt a "kiég szemem a tv fényerejétől"
De komoly fényű tvm nem is volt eddig igazából. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37450 üzenetére
Én a szobákban több ponton RGB smart LED -eket használok. Azt nagyjából olyan színre és fényerőre állítom, amilyenre akarom.
Bár én nem a TV -k miatt kezdtem ezt el, mert az egész lakásban ilyen LED -ek vannak. Tudom állítani távolról is, hanggal vezérelni, vagy akár automatizálni.
Szerintem tök jó dolog, és TV -nél is jól jön.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
SDR -nél általában a környezethez, egyéni preferenciához érdemes állítani a fényerőt. Pl. világos szoba, vagy tükröződés miatt.
HDR szabványoknál a fényerő az általános képminőség miatt fontos. Enyhe, hideg segédfénnyel lehet kompenzálni, ha valakinek sok a fényerő. Úgy nem lesz szín- és részletveszteség.
-
rainman72
nagyúr
válasz
De jó nekem ilyen szempontból
Viszont ezek a "1000" nites tvk nekem nem csesztetik a szemem.
Mindenki másképp reagálja le ezek szerint. -
mrmft
senior tag
válasz
freeland0806 #37433 üzenetére
V503 nalam szepen mukodik (C745, C805), ha ez segit valamit. V486-rol lett frissitva.
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37431 üzenetére
Igen, changelog írása luxus nekik.
-
rainman72
nagyúr
válasz
freeland0806 #37421 üzenetére
Nagyobb méret kellessz.
-
Shoterq
csendes újonc
válasz
freeland0806 #37405 üzenetére
Az összes játékban ilyen a zöld szín.
HDR használok. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
Meggyőző ennél az egy platformnál. De ahogy írtam, a TCL-nek sok platformja van. Elég csak ezt megnézni:
Ahogy láthatod, a T653T01 csak 1 platform a sokból. Ezért globálisan nem jelenthető ki, hogy most már teljesen jó a TCL.
Szerk.: Nekem 43C655 van, de több gondom is van vele (alaplap cserén mát túl van, úgyhogy software-os problémák), amit a mai napig nem sikerült orvosolni a TCL-nek. Pl. most is bekapcsolt magától a TV...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
freeland0806 #37399 üzenetére
A C8K/C9K-val csak az még sehol sincs.
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
szerk: a C7K is T653T01 platformhoz tartozik, amivel szemezget Pro Koryak
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37396 üzenetére
Ezt azért ne jelentsük így ki. A 486-os firmware T653T01 platformra van csak és a TCL ezen kívül elég sok platformot használ...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37392 üzenetére
Hát...volt olyan márka, amivel egyből a szervizben kellett kezdeni, hogy rendesen össze legyen szerelve.
-
skyrush7
aktív tag
válasz
freeland0806 #37339 üzenetére
Ha jól értem, ár/értékben messze jobban járok egy Hisense/TCL TV-vel az LG belépőkategóriás TV-ihez képest?
Alapvetően a webOS/hangzás miatt preferálom az LG-t, bár egy Google TV-s Chromecasttal hosszabb élettartamot tudok elérni smart funkciók szempontjából az tény. -
tobias40
veterán
válasz
freeland0806 #37345 üzenetére
Köszi mindenkinek,lehet nem derült ki de TCL-t akarok mindenképpen mert már van egy családban,ez a fiamnak kellene és ez a felhasználás.
Megnézem amiket ajánlottatok! -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37339 üzenetére
Ott az 55U6NQ kicsivel drágábban, valamivel több zónával. Szintén VA panellel. Ha a szoftver, illetve az app kínálat megfelelő neki, akkor az is egy opció. De erről inkább a TV ajánlós vagy a Hisense topikban érdemes érdeklődni.
Nekem nincs túl sok tapasztalatom a márkával.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37327 üzenetére
Korábban próbáltam másik TCL -en is, illetve több droidos TV -n is. Mindig volt valami probléma vele. Ha viszonylag normálisan is működött, annyira stabil sosem volt, mint más készüléken, ahol hivatalosan is biztosították az appot.
Aztán több év után, még tavaly megszüntették a Game Pass alkalmazást, hogy egy alkalmazáson belül integráljanak minden funkciót. Ez viszont nem jött össze egy bírósági ügy miatt, ami nem zárult le teljesen. Ebbe most hosszú lenne belemenni.
Én már pár hónapja nem követem a témát, mert mostanában nem sok időm és kedvem van játszani, de jelenleg én nem látok olyan részt az Xbox appban, ami arra utalna, hogy működne benne a cloud gaming. Ha nem jól láttam majd kijavít valaki.
Tehát ha jól is működne a mókolt megoldás, egyelőre nincs hivatalos alkalmazás droidra, amiről megy cloud gaming.
-
lemmy9
őstag
válasz
freeland0806 #37322 üzenetére
Ok, köszönöm. Mégvalami. A home képernyőről hogyan kell eltüntetni a nemkívánatos appokat? Csak áthelyezés lehetőség van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37323 üzenetére
Megfelelő eszközön, megfelelő nettel (nem a letöltési a lényeg), és persze natív appal teljesen jó. Nekem valahol 200 óra felett van a cloud gaming időm. Bár már egy ideje nem játszom, csak néha felnézek.
Szerk.:
Némi késés az lesz, biztos nem így tolnám a CoD -ot. De például FH5 tök jól játszható. Telefonon, Samsung TV -n, és konzolon felhőztem. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37303 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy a recovery/bootloader írása közben hasalt el valamiért, így valójában software-os hiba, csak nem biztos, hogy van rá házi megoldás (működő recovery kellene az IMG flash-eléséhez). Illetve, ahogy írtam, a Videoton szerviz sem fog tudni vele semmit csinálni, csak alaplapot cserélni (amin levő flash ugye a gyárban már előre meg van írva).
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37258 üzenetére
*"igen" akart lenni
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37250 üzenetére
Én pont azon lepődtem meg, hogy itt azért elég rendesen lehet olvasni különböző problémákról szinte minden típussal kapcsolatban. Hol ez, hol az.
Ennek ellenére a Milyen TV-t vegyek topicban nagyon ajánlják a teljes márkát. Én is ott kaptam a 43C655 ajánlást. Utólag azt kell, hogy mondjam, hogy nem választanám újra azt (tudom, miért nem küldtem vissza, de nem tettem, mert akciós volt). Nekem eddig csak LG TV-im voltak (mindegyik VA paneles: 37LH3000, 32LB5700, 50UN81003LB). A linkelt topicban folyamatosan megy, hogy az LG sehol nincs képminőségben. Hát én még olyat nem láttam egyetlen korábbi TV-men, mint itt. Minden képjavítást kikapcsolva sok forrás anyag esetén szemcsés a kép (digitális kábel adásnál, illetve külső forrásnál is előfordul). Ugyan azt a forrást használva egyik említett LG esetén sincs ilyen. Pl. egy kivágott részlet:Nyilván, telefonnal készült, de azért látszik a lényeg.
Itt a fenti LG-k esetén teljesen homogén a fal. A TCL esetén csak bekapcsolt DNR esetén lesz az. Ugyanakkor vannak források, amiknél teljesen hibátlan a kép. Tehát nem a panellel vannak gondok, hanem software-os oldalon. (A software több sebből is vérzik: továbbra is előfordul, hogy csatorna váltás esetén dadog a hang, amit egy ismételt csatornaváltás megold, ahogy az is, hogy hiába van beállítva, hogy bekapcsoláskor az utolsó bemenet legyen aktív, simán indít olykor a Home-val, illetve a távirányítóval nem lehet bekapcsolni szituáció is előfordult már az alaplapcsere óta is, ahogy a magától bekapcsolás is).
Ezt a szemcsés megjelenítést egyébként nem csak mozgókép, hanem állókép esetén is tudja produkálni (pl. Kodi borító megjelenítésénél - pedig a borító képeket gépen megnézve hibátlanok -, vagy szintén Kodi esetén az RTL+ kiegészítő több sorozatának előnézeti képénél - amik szintén hibátlanok önmagukban). -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37069 üzenetére
Igen, azt lehet, hogy megoldja. Csak mostanában eszemben sem volt, mert filmeket nem nagyon néztünk, csak 3 sorozatot nézünk jelenleg, azoknál meg nem akadt a 420-al sem, így nem is váltogattam.
Ünnepek után letesztelem a szokásos akadós filmekkel+a 3 test sorozat mezős jelenetével, hogy kell-e váltás továbbra is. -
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #37065 üzenetére
Igen, külső médialejátszót használok és nem próbáltam ki még hogy a TV rendszerén megszűnt e az akadozás. Kíváncsiságból majd megnézem, de annyira nem lényeg számomra, mert így is úgy is maradok a médialejátszó+CE kombinációnál.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36998 üzenetére
Így van.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #36956 üzenetére
Ez lenne a célja igen, hogy az osszws kepmod kozul gyarilag a fmm a legjobb, de mint lathato hdr esetében a Mozi mod sokkal jobb mint a fmm.
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #36956 üzenetére
* nem színmélység, hanem színtelítettség (még korán van)
-
válasz
freeland0806 #36922 üzenetére
Igazából engem most az eddig érkezett visszajelzések alapján meggyőzött az, hogy kevésbé kell fosnom a szállításos küldéssel, legalábbis senki sem írt ezidáig olyan választ, hogy hátránya származott volna, hogy lépett a futár és csak később derült ki, hogy sérült volt alapból a TV.
Aztán ez most olyan lesz lehet, hogy mondjuk durván minden 100. TV érintett és pont én fogom megkapni a 100. TV-t, főleg ezekután. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #36925 üzenetére
Amit elfelejtettem írni: az MPL futár mondta, hogy a megrendelő (azaz az eMag) kérte így tőlük. Sőt, a szállítás előtt az eMag-tól is kaptam levelet, hogy csak úgy vegyem át a terméket, ha kibontottam a szállító jelenlétében és ő köteles azt megvárni. Persze azóta már lehet, hogy nem így kérik.
-
11hh
tag
válasz
freeland0806 #36926 üzenetére
135-ről mennyire érdemes egyből 486-ra váltani?
Lehet neked azért jó, mert sorban felraktad ami volt. -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #36918 üzenetére
Budapesten nekem eddig mindnt az MPL hozott, a Telekomtól (mondjuk TV-t még nem rendeltem tőlük, így lehet, hogy azt nem, de nekem eddig minden mást igen).
Egyébként anno 2021-ben az eMag-tól rendeltem egy LG TV-t. Érdekes módon, azt MPL hozta (nem Sameday). A futár maga mondta, hogy behozza és meg kell várnia, míg kibontom és meggyőződök róla, hogy nincs a terméken külsérelmi nyom (nyilván a beüzemelést nem várta meg, azt intézhettem volna már az elállással). Aztán íratta alá az átvételi elismervényt. -
rainman72
nagyúr
válasz
freeland0806 #36918 üzenetére
Nekem több tv-t is behoztak már HDT,1000ft
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #36886 üzenetére
Az inkább local dimming probléma szerintem.
Az overshoot Philips oledekte colt egy időben nagyon jellemző, ekkor olyan zajos a fekete közeli reszlet, mintha zsirkretaval rajzolták volna. -
Vagany
őstag
válasz
freeland0806 #36874 üzenetére
Lehúztam a fóliát félig, sajnos semmit nem befolyásolt. Igen új a TV, még időn belül (14 nap), de mivel jó áron volt, ez is nehezíti a döntést. Furcsa mert monitoron még nem láttam ilyet, TV-n annál inkább, lehet a méretek miatt. Ez minden led-es tv-n van? Nálunk 2-ból 2 (a 3. nem okos azon nem néztem még) Oled-en ritkább az ilyen probléma?
#36875 ρσгτσ Igen, azok a hullám szerü sötétebb részek, mintha meg lenne gyűrödve a kijelző, a kép elég jól visszaadja, total szemből kevésbé látszik oldalról rögtön észrevehető.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36874 üzenetére
Én nézem a képet, de pontosan mit kell látni? Azt a két banán alakú foltot bal oldalon? Az a baj, hogy a telefonnal készült fotók eléggé tudnak torzítani, így nem derül ki a pontos probléma, meg hogy valóságban milyen mértékű.
A fóliát meg tényleg le kellene venni, és úgy újra megnézni.
OLED -nél néha előfordul "árnyékosság", de nem jellemző. Meg ha van is, akkor a használat során el kell(ene) tűnnie. Ott inkább más gond lehet, mint például WOLED -nél a tinting.
-
MrZenan
junior tag
válasz
freeland0806 #36750 üzenetére
Az AVS HD fekete beállításánál, ahol sorban vannak az oszlopok, a legsötétebb, illetve az feletti oszlop egyáltalán nem látható, és semmilyen beállítással nem tudom láthatóvá tenni.
Bármeddig emelem a fekete szintet, akkor is beborul a fekete. (Black crush) -
Imi1981
veterán
válasz
freeland0806 #36694 üzenetére
Tcl tévén ( legalábbis 55C745 -ön) sokkal szebb a DV mint a HDR10+. Már pár olyan filmet néztem ami megvolt hdr10+ és dv -ben is és nekem a dv sokkal szebbnek tűnt dv fényes módban! Hdr10+ kicsit olyan fénytelen, kontrasztalan olyan semmilyen. Persze nem minden esetben mert láttam jót is egyszer de általában nem olyan jó. Sőt a sima hdr10 is jobban néz ki mint a hdr10+ ezen a tévén. Viszont ahogy írták is előttem samsung tévéken biztos brutál a hdr10+ mert a Samsung azt favorizálja.
TCL 55C745 -ön nekem nem jön be az tuti.Más téma. Tegnap már nem volt sok időm állítgatni ezen az új 486-os firmwaren a képet de eddig bejön. Nincs sok különbség de azért mégis van! Mozgásmegjelenítés kicsit más és vele együtt a mozgásjavítás hatása, meg a fények visszaadása a plusz állítási lehetőségek miatt is más. Megjegyzi rendesen az előzőleg használt dv és sdr képmódot ami már nagyon idegesített előző fw-ken. Eddig jó és tetszik. Végre van tényleges javulás és nem csak verziószám növelés!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36702 üzenetére
A megjelenítő képessége (pl. magasabb színfényerő), a márka szoftvere/sajátossága (pl. túlvezérlés, black crush), a fényerő, az anyag minősége, a kontraszt, a kalibrálás, és több egyéb más meghatározza.
De alapvetően a DV jobb, csak sok minden másnak is stimmelnie kell ahhoz, hogy valami jobb legyen.
Viszont streming minőségnél szerintem ez annyira nem lényeges. Ahol van DV, ott érdemes azt használni. Ahol pedig nincs, ott nyilván nincs más választás. Ahol pedig amúgy sincs választási opció, ott tök mindegy.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36701 üzenetére
+ boborján2:
Ez valószínű a SkyShowtime sara. Más platformon is szenvednek ezzel. Csak azért ez több mint gáz, hogy az egyik legnépszerűbb TV márkán nem elérhető. Többek között... -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36698 üzenetére
DV a prioritás, mert az elterjedt. Szakértői szempontból a DV jobb, de például streaming minőséget nézve nem sok jelentősége van, hogy melyiken nézed.
Mondjuk ha nem streminget nézed, akkor sem feltétlen van akkora előnye a DV -nek. Egyrészt az anyagok minősége, fényerő miatt. Másrészt pedig azért, mert nem mindegy milyen megjelenítőn nézed.
Pl. egy HDR10+ tartalom QD OLED -en elég komolyan néz ki. Nem valószínű, hogy hiányolni fogod a DV -t. Viszont nem élvez akkora prioritást, mint a DV.
-
boborján2
senior tag
válasz
A tévékben nem szokott ilyen valasztahó opció lenni. Ha lesz is valahol ilyen ,akkor az az app an lesz.
Legutóbbi netflix előfizetésemnél meg is lepődtem ,hogy van az appban HDR on/off kapcsoló.
(Ami esetemben kb annyit jelentett hogy DV vagy SDR)@ρσгτσ
Végre a samsungosok is kapnak valami értelmesebb minőséget a túlárazott tévékre.
Valahol azt olvastam hogy 2025 végére akarják a teljes könyvtárat HDR10+ -ra is átgyúrni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Ahol a DV elérhető, ott DV -ben fog menni. Olyan TV -nél érdekes ez, mint a Samsung, ahol nincs DV támogatás.
Egyébként már elérhető a HDR10+.
-
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #36676 üzenetére
szerintem ezt nem akarják bevallani inkább beáldoznak pár alaplapot készüléket az ügyfél azt gondolja történt valami pedig nem aztán egyszer csak megjavul és használható lesz.
-
bnorci71
addikt
válasz
freeland0806 #36654 üzenetére
Nálam volt 2 alaplap meg egy komplett tv csere igaz az Philips más a szervize de a gyakorlat szerintem ugyan az.
Beviszik beszélnek a gyártóval/Mo.-i forgalmazóval mi legyen, szoftvert hirtelen nem tudnak kalapálni rá hisz nincs ők meg nem fejlesztők így az az utasítás cseréljétek ezt-azt Tv esetén ugye 3 komponens van alaplap ezen van minden a képernyő maga és a burkolat.
Cserélnek egy alaplapot jelzik a hibát, esetleg vissza is küldik az alaplapot a gyárnak, hogy nem-e valami gyártási hiba van rajta ki tudja ő is vizsgálni. Aztán 1x csak lesz egy jó FW és onnantól nem fog folyamatosan panaszkodni az ügyfél. Mint én sem csak ez több volt mint fél év.
Ja és én nem is a szerviznél kezdtem anno a hiba jelzést hanem a supportnál. Akik válaszoltak leírták rakjak vissza egy alap FW-t amit ők küldtek leírással hogyan kel downgreadelni. Az se volt jó frissítgettünk stb majd jött a szerviz. -
vargalex
félisten
válasz
Az én 43C655-öm esetén is írtam a szervíznek (és mondtam az itt járt embernek is), hogy szerintem a problémáim software-os eredetűek. De mindkét válasz az volt, hogy ők valószínűleg alaplapot fognak cserélni...
-
Celtis
veterán
válasz
Nekem cserélték kétszer. Ugyanezt a kérdést feszegettem. A TCL ügyfélszolgálati droidokon sajnos nem sikerült túljutnom. Az ő univerzumokban a szoftverhiba fogalma úgy tűnik nem értelmezett.
A szerviz azt csinálja, amit boborján is írt. -
Till@
aktív tag
válasz
Lehet nem jól írtam, egyszer cserélték. Az eredetivel együtt volt 2 alaplap a tévémben.
-
boborján2
senior tag
válasz
Bár nem értek hozzá, de a szervíz szerintem a gyártó útmutatója szerint dolgozik.
Ha az van kiadva ,hogy a, d , c , d hibákra alaplap csere , akkor alaplap csere. A gyártónak egy alaplap az pedig nem egy nagy összeg a tömeggyártás miatt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36649 üzenetére
Nálam minden normálisan működik. De amikor gondom volt a C805 -tel a rendszer, illetve az appok is simán működtek. Nem volt laggolás.
Valószínű neki is csak egy visszaállítás kellene. Remélhetőleg megoldja.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #36647 üzenetére
Igen C805 van.
Bánt a dolog, mert én is azon lelkesedtem fel , hogy másoknál milyen flottul megy minden, hát nálam ez kissé beb@sott, fel is ment a vérnyomásom rendesen mikor a hibát megláttam, nőtt az ősz hajszálak száma egyből. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36647 üzenetére
C805 van neki is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36626 üzenetére
Én több TCL TV után is teljesen randomnak látom ezt az egész frissítés dolgot.
Még régió váltással is.
Alapjában annyira nem is érdekelne, csak ha főverzió/felület, illetve javító frissítés érkezik.
-
TaRka94
senior tag
válasz
freeland0806 #36626 üzenetére
Bevallom a régióváltós dolgot nem próbáltam még.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36609 üzenetére
Hardver nem lehetett, ezt már akkor is leirtam, hisz a Netflix
és a YT Fire Stick-ről hibátlan volt, csak a TV appjain nem. Ráadásul a D+, a Prime és a Max a beépítettekkel is jól működött, tehát nem lehetett vas probléma. De szerencsére ez a probléma már a múlté minden tekintetben -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #36608 üzenetére
Én is szoktam telefonról variálni.
Van olyan pendrive -om is, amin két féle USB csatlakozó van. Egyik a telefonhoz, másik a TV -hez jó.
Sőt, még az is előfordul, hogy micro SD -t használok. Adapterrel.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #36598 üzenetére
Szia
Te honnan töltötted le a szoftver frissítést, tudsz adni egy linket a szoftverhez, vagy valaki, nálam is C805-ös TV-van. -
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36598 üzenetére
Nálam szintén, mindhárom mód hibátlan.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36567 üzenetére
Lehet, nálam van Vivid is. Én eddig sem bántam meg, hogy ezt a TV-t vettem, de ezzel a firm-el tényleg bomba. Azokat is megértem akik csalódtak így eladták vagy inkább visszaküldték. Én is ezt tettem volna a helyükben és most fikáznám a TCL-t. Mindegy is, a lényeg, hogy megérte kívárni a frissítést bár tény, hamarabb is kiadhatták volna.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #36563 üzenetére
Nálam a Netflix-en a Rebel Moon elején, mikor a csávó jön fel a kőhídra úgy mozgott, mintha 8bit-es lenne. Amúgy a Netflix teljesen nézhetetlen volt az én szememnek eddig ezen a TV-n, de ez a jelenet vitt mindent. Most már ez is olyan amilyennek lennie kell. Ez a jelenet még a Fire Stick-ről is nézhetetlen volt, pedig más arról ment szépen, de már azin is hibátlan. Fene tudja mi volt annál a résznél a gond, de ilyen szar mozgás megjelenitést én eddig még nem láttam.
-
nicu71
addikt
válasz
freeland0806 #36556 üzenetére
Na most kell megint elővenni a Vérapó, 3 test problèma,meg a Dűne ominózus,sokszor kitárgyalt jeleneteit 🙂 Vagy pont ezekkel tesztelted?
Részemről ezek nem voltak jelen ,vagy egyszerűen láthatatlanok számomra, nemtudom,viszont 2 általam ismert hiba megszűnt/ghosting bekapcsolt mozgásjavitásnál,meg a dinamikus mód nemkívánatos aktivizálódása, bár ezek lehet a 420nál sem voltak már .
Filmmaker mód:Alapból brutál szinten volt az élesítés,a fényerő maxon,és a mozgásjavítás is .Biztos így gondolták a fimkészítők? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Csúcsfényerőre milyen opciók vannak?
-
boborján2
senior tag
válasz
....és majd kikapcsolt frissítéssel is jön egy frissítés ami elk..ja
Tűzfalban azonnal tiltani kell neki a saját szervereit amiről frissít, vagy dns-ben feketelistára tenni.(adguard home)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
freeland0806 #36195 üzenetére
Ahonnan rendeltem, ott a vevőnek kell megoldania a visszaküldést, vállalnia a szállítási költséget is.
Írok a TCLnek és a boltnak is, aztán meglátom mi legyen. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
freeland0806 #36187 üzenetére
Majd a hétvégén írok e-mailt a TCL szervíznek, megmutatom nekik a videót, képet. Kíváncsi leszek, hogy ez a szint már beleesik-e náluk a garanciális javítás vagy csere kategóriába.
-
blakey
titán
válasz
freeland0806 #35506 üzenetére
…habár fene tudja miért, de valamiért csak 1080P-t tud, hiába engedélyezed a 4K-t
: - mert a SkyShowtime fejlesztői úgy gondolják, hogy nem minden eszköz támogatott, néhány TV, pl. LG, Samsung, Sony egyes készülékei, valamint Apple TV, Shield TV, Fire TV egyes készülékei és még 1-2 támogatja a 4K HDR-t. -
Varszegig
veterán
válasz
freeland0806 #35500 üzenetére
Egy ilyen bullshit seítséget 20 mp alatt generál a ChatGPT. A szövegből messzire süt, hogy ő írta. Sokszor használom, ismerem a stílusát, és azt is tudom, amikor kamuzik/halucinál. Ez pontosan az az eset, fogalma nincs a TV menüjéről, és nyomott egy BS-t. Az ügyfélszolgálat meg elküldte.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #35417 üzenetére
Nagyon szívesen
-
peternac
tag
válasz
freeland0806 #35287 üzenetére
mármint azt szeretném kikapcsolni, hogy ez az új szép nagy "Discover more apps" felület eltűnjön a csak alkalmazások módból
igaz nem sokat nézegetjük itthon a home screent, de na -
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #35273 üzenetére
4K DV?
Igen. Ami nem HDR, az sehol semmin nem akad. Amit írtam, csak DV/HDR-re vonatkozik.
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #35222 üzenetére
Kihagytad a felsorolásból, hogy
koppanásmentes futóműakadásmentes kép.Amúgy, ha valaki további teszt jeleneteket szeretne az akadásra, találtam egy újat:
Netflixen az American Primeval 2. része. 50 perc 10 körül lesz egy jelenet (többször visszatér 1 percen belül), ahol a ködös tájon halad lassan a kamera. Na ott is gyönyörűen nyomja az akadásokat. Komplett az egész képen látszik, de ha csak mondjuk a jobb alsó részen figyelsz a ködfoltra, ott "gyönyörűen" látszik. DV sötét mód.Elfelejtettem bemenetet váltani oda-vissza, mielőtt elkezdtem nézni a részt. Bemenet váltás után a szokásos módon jó lett szerencsére. (feleségem megint nem vette észre, csak mikor szóltam)
-
bdominik98
kezdő
válasz
freeland0806 #35198 üzenetére
Koszi, akkor nem para
-
bdominik98
kezdő
válasz
freeland0806 #35050 üzenetére
Telitalalat remelem a b4-nel leesik az allam es ense talalom honapokig me olyanjo
-
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #34997 üzenetére
Ugyanazzal.
-
Mizol29
senior tag
válasz
freeland0806 #35034 üzenetére
Azt te hogy kapcsolod be ha nincs konzol rákötve? Nálam eleve inaktív ha nincs a PS5 bekapcsolva.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #35023 üzenetére
Én 655-ön is láttam a Netflix-en a 3 test probléma jelenetnél, amikor sógit megkértem, hogy Nézzükmánmeg.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #35012 üzenetére
A 765-ös TCL-emen nem rémlett, bár eleve a sokkal több zóna miatt nehezebben is észrevehető. De inkább néha kiszúrom a rácsot feleannyiért, minthogy kerülő megoldásokat használjak 300 ezért egy fluid lejátszásra...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #35023 üzenetére
Mondjuk azt sem árt tisztázni, hogy kinél milyen szintű előfizetés van az adott streamingen.
Mert ha például Netflix -en akad DV módban egy film vagy sorozat, akkor tök mindegy, hogy másnál alapcsomagban jól működik -e. Semmi jelentősége nincs.
Nyilván ettől még lehet, hogy valakinél tök jól működik DV -ben. Csak ennek nem sok értelme van, hogy valaki beírja nála minden frankó, közben meg nem is DV -ben nézi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- EAFC 25
- Philips LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Honda topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest