Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stealth
    őstag

Nekem fent van C845-ön.
    2 pontos kikapcsolva, de nálam a gamma 2.4. Úgy tudom az az optimális beállítás, nem.

Akkor ugyanazt csináltad -nagyjából-, amit én. Ez jó jel.
    Új kalibrált beállítások kellenek ehhez a firmware-hez, úgy tűnik.

• TheMartin03
    aktív tag

C845 van. Akadások anno valóban voltak, én is sokat foglalkoztam vele aztán ha jól emlékszem valamelyik 4xx fw
    után megszűnt, ahogy sok másik tulajnál is.

Azóta már 6xx fw-nél tartunk és egyszer sem tért vissza az akadás.

Ezek szuper hírek, köszönöm mindannyiotoknak!

• koppasz1986
    aktív tag

Én meg arra írtam, hogy nem kreálnak ilyen szabályt az új verziókhoz, hiszen akkor senkinek nem menne.

Nála amúgy lehet az SSD a baj, nem az, hogy 2.0 vagy 3.0 a pendrive. Egy 3.0-val simán megérné a próbát neki az SSD méretének állítgatása helyett, ha nincs otthon neki 2.0 pendrive.

Nem a verziókhoz kreálnak szabályt, hanem a tévé szar ilyen téren, azt 20 pendrive-ból amit próbáltam egyel engedte megcsinálni. Nem egy ember kinlódik ezzel, telegrammon is folyton megy a rinyálás, hogy mindent tökéletesen csinálnak mégsem indul el a telepítés, hanem a recovery jön be... ott is azt ajánlják, hogy 2.0ással próbálja. Van akinek megy minden szarral, van akinek nem, tv-től függ valamiért.

• ρσгτσ
    addikt

Én meg arra írtam, hogy nem kreálnak ilyen szabályt az új verziókhoz, hiszen akkor senkinek nem menne.

Nála amúgy lehet az SSD a baj, nem az, hogy 2.0 vagy 3.0 a pendrive. Egy 3.0-val simán megérné a próbát neki az SSD méretének állítgatása helyett, ha nincs otthon neki 2.0 pendrive.

Szerintem ez pont ahhoz a tárhelykezelési problémához vezet vissza, ami más esetben is teljesen random előfordul, és sokan panaszkodnak rá. HDD/SSD, pendrive, micro SD olvasó...stb.

Amikor nem tudja olvasni a TV a külső tárolón lévő fájlokat. Vagy csak részben.

• koppasz1986
    aktív tag

Nekem egy 32es Kingston 3.0 pendriveal mindig ment minden. Az utóbbi img-k és a korábbi OTA frissitesek is. Szóval nem annyira lényeg szerintem a 2.0 USB.

Nem számít, hogy van akinek megy. Neki nem megy vele, meg sokaknak, ahogy az enyémet se tudnád arról a pendrive-ról frissíteni, ezen a tv-n az img telepítés csak így indul el ahogy leírtam.

• mrmft
    senior tag

Nekem egy 32es Kingston 3.0 pendriveal mindig ment minden. Az utóbbi img-k és a korábbi OTA frissitesek is. Szóval nem annyira lényeg szerintem a 2.0 USB.

Anno nekem is ment, V613 OTA-rol mar nem. Nalam valamilyen egyedi gond lesz a C6K-n, telegramon tobb velemenyt olvastam ugyanerrol. Megoldast nem lattam... Varom az uj OTA-t, aztan meglatjuk.

• gabber01
    addikt

Én C845-re a 624-et tettem fel, ami ugye img. Nem is értem, hogy mi az oka annak, hogy hirtelen most az OTA helyett img frissítések vannak kiadva a fórumokon.

Feltenni nem volt bonyolult, elvileg 32 GB-nál nagyobb pendrive nem optimális hozzá, Fogtam egy 32-est, FAT32-re formáztam, rátettem a pkg fájlt, tv-t kikapcsoltam, pendrive bedug, TV-n a fizikai power gombot nyomva tartani és el is kezdte frissíteni.
    Annyi, hogy img frissítéssel a képbeállítások szerencsére megmaradnak, de a telepített programok nem. Nálam mondjuk mindegy, mert nincs telepítve semmi, még google fiókkal sem vagyok bejelentkezve, mivel kizárólag megjelenítő a TV funkciója esetemben. De ha Te használsz rajta alkalmazásokat, akkor ezzel számolj.

Igen, mi használjuk a TV saját funkcióit, appjait is. Meg elvileg img-ből frissítve a képi és egyéb beállítások is visszaállnak alapra ha minden igaz, szóval mindent újra be kellene állítani, ami persze nem tragédia, csak kényelmetlen.

De úgy tűnik nem is lesz szükségem fw-t váltani mégsem, mert Auto álláson a hang most mindenhol tökéletesen kimegy mindig, csak a TV hangszórókat kell lenémítani és rendben van teljesen, a külső erősítőről szól minden ahogy kell.
    Szóval most rendben van teljesen, nem kell kimenetet sem váltogatni, mint korábbi 538as fw-rel. Azzal az Auto álláson is volt valami gond, de már nem emlékszem pontosan mi.

• Nekünk 65C845(X2) van, amelyben szintén Onkyo van, 2.1-es. Már jó ideje nem a TV hangszóróit használjuk, de amíg az volt, akárhányan jöttek hozzánk és hallották a TV-t (javarészt Samsung TV tulajok), azt mondták, hogy brutális a különbség a TCL hangszórói javára.
    Akkor szembesültem ezzel, amikor én is meghallottam több készülék gyári hangszóróját a C845 után, hogy bizony azok elég bénák, a mélyről nem is beszélve.

QLED témához: Annyira nem lepődöm meg a kínaiakon..... :( Nem tudom a C845 érintett-e, ha jól tudom ez a C805 utódja? :F

Szerintem a 845 nem utódja a 805-nek, mert mindkettő 2023-as modell. Én úgy tudom, hogy leginkább a C765 (2024), C7K (2025) az utódja a 805-nek.

A bírósági perben 6 modell szerepelt.

"A TCL QLED TV-kkel kapcsolatos vita elsősorban marketing- és technológiai csalás vádjaira épül, amelyek szerint bizonyos modellek nem tartalmaznak elegendő (vagy egyáltalán) kvantumpontot (quantum dot, QD), ami szükséges ahhoz, hogy QLED-nek nevezhessék őket.

A Samsung beperelte a TCL-t, mert hat modelljüket (QLED870, CM8B, C805, C655, C69B) hamisan QLED-ként reklámozták. A müncheni bíróság megállapította, hogy ezekben csak minimális mennyiségű kvantumpontot használtak (pl. a diffúzoron), ami nem eredményez mérhető javulást a színvisszaadásban. Emiatt a TCL-nek tilos QLED-ként hirdetnie ezeket Németországban, és javítania kell a hamis állításokat."

• boborján2
    őstag

Nekem az a baj, hogy ha pl megnézed ezt a jelenetet 24 és 60 FPS-el, akkor a 60 FPS számomra nem olyan, mintha egy filmjelenetet néznék, hanem mintha egy videójáték átvezető animációját. Vagy ha nem ennyire CGI jelenetetről van szó, hanem normál körülmények között embereket vesz a kamera, akkor meg olyan, mintha egy színdarabot látnék.

24 FPS: [link]
    60 FPS: [link]

Nekem ezzel semmi bajom.

• freeland0806
    aktív tag

Nekem az a baj, hogy ha pl megnézed ezt a jelenetet 24 és 60 FPS-el, akkor a 60 FPS számomra nem olyan, mintha egy filmjelenetet néznék, hanem mintha egy videójáték átvezető animációját. Vagy ha nem ennyire CGI jelenetetről van szó, hanem normál körülmények között embereket vesz a kamera, akkor meg olyan, mintha egy színdarabot látnék.

24 FPS: [link]
    60 FPS: [link]

Nekem sem adja.. de amúgy lehet, hogy ez is ilyen boomer dolog. Sokunk a VHS korszakban nőtt fel. Nem ezt a mozgást szoktuk meg. Lehet majd lesz egy generáció, amelyiknek a 60 lesz a normális. Habár a filmipar nem nagyon erőlteti (hálistennek). Mondjuk azt hozzá kell tegyem, hogy anno a képcsöves tévéken emlékeim szerint fluidabb volt a mozgás, mint a mostani tévéken. De lehet csak az emlékek szépítik meg.
    Ez már tényleg nagyon off, de mintha azt hallottam volna, hogy OLED-en még nagyobb lehet a judder, mint LCD-n és ajánlott bekapcsolt mozgás rásegítéssel használni. Erről viszont nem tudok nyilatkozni, lehet hülyeség

• boborján2
    őstag

Én attól kapok instant idegrángást, amikor meglátok valahol egy tv-t és mindenféle mozgásjavító az egekbe van állítva. Mintha viaszbábuk mozognának egy művi szappanoperában, olyan tőle egy random film bármely jelenete, akciójelenetekről nem is beszélve. Annyira színpadi lesz tőle, hogy kb akaratlanul nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ez egy film, kb azt várom, hogy mikor jelenik meg a kamera, meg a filmes kellékek a jelenet közben.

Az nálam is olyan , bár nem maxon, inkább aranyközépúton használom mostanában. (volt hogy maxon ment és azon is maradna ,ha nem hibázna bele) Ne legyen szaggatás mert az nézhetetlen , viszont ne is hibázzon bele a megjelenítésbe a gyors mozgásnál.

Sokszor olvasom ezt a szappanopera meg viaszbabú effektust, hát nekem abszolút nincs ilyen érzésem.
    Az oldalilányú kameramozgás szaggatásánál viszont nincs undorítóbb dolog (nekem)

• Vhiktor
    Topikgazda

Annyira nincs szemem nekem sem ezekhez, de amíg az első kép túl kék számomra, addig a kalibrált meg a ló túloldala és iszonyat narancssárga az egész.
    Persze ez egy fénykép, tehát a valóságban lehet nem ilyen. De kép alapján kb az a szint, mint mikor a windowsban/telefonon bekapcsol az éjszakai szemkímélő kékfény minimalizáló mód és narancsos lesz az egész. Na kb ezt érzem a második képen. Pl a jobb szélső gyereknek a pólója az gondolom a valóságban fehér, na itt aztán távol áll a fehértől a kép szerint. Meg az emberi bőr sem ilyen.

Nekem amíg a C845-ön a kalibrált beállításokat használtam, korántsem volt ennyire narancsos. A felső kép a kalibrálatlan, az alsó a kalibrált:

Ha megnézed a repülőgép törzsét, akkor az ott lévő fehér messze nem olyan narancsos, mint az általad készített képen a srác fehér pólója.
    De ami szerintem a legszembetűnőbb pozitív változás a kalibrált képen, hogy a felsőn a Bash hővédő pajzsa messze van a feketétől. Nekem kékes-zöldes beütésűnek hat. Míg az alsón sokkal inkább rendes fekete árnyalatban van.

Egyébként ha már kalibrálás, Vhiktorhoz lenne egy kérdésem:
    Ugye nekem a 486-os frissítés előtti kalibrálási értékek vannak meg, ami nem használható későbbi firmware-ek esetén. Semmi nem használható belőlük, vagy csak a 2 és 20 pontos beállítások?

Nem tudom 100% biztosan kijelenteni hogy nem hasznalhato.
    Telnek benne van a pakliban hogy fwel kihuzzak alóla a szőnyeget. Más márkák esetben nem.igazan van ilyen.

Egybekent meg ha a fe belenyul akkor a.fw updtae utan a gyari beállításokkal is másnak kell lennie a képnek. Kivéve akkor ha mondjuk azt változtatják meg hogy a 2 pontos feheregyenuyl skála most hasra ütök egyik fwben-30 +30nkozott állítható mig Másikban -50 es +50 kozott.

Aki elegedett a tv mukodesevel ne frissítsen. Sajnos az Ázsiai gyártók össze vissza kutyulnak mindent a fejben ami nem jo dolog.

Tcl ebből a szempontból katasztrófa, ossze vissza csinalnak mindent. Pár év utan nagy nehezen megoldjak hogy jo legyen a hardveres lut klaibracio, aztán par fwel később teljesen kinyirjak es megint évekig nem jo. Bamdonget hoz elo, illetve van amikor vissza sem tölthető, fel sem.ismeri a tv a saját maga által kiexportalt filet.

De manuálisan mind tökéletesnek kalibralhato. Az meg jo dolog h nem frissit a tv magától,addig legalább ugy mukodik ahogy kell.
    Azok a fwek amikkel kijon gyarilag a tv általában teljesen jók.

• lemmy9
    őstag

A ki van égve a fehér azt értem, az inkább azért van, mert kaputelefonnal fényképeztem. Élőben nem így néz ki, de persze simán lehet,
    hogy úgy is látszik. A be van szakadva a fekete az mit jelent?

Részletek tűnnek el, vagy halványodnak.

• lemmy9
    őstag

Annyira nincs szemem nekem sem ezekhez, de amíg az első kép túl kék számomra, addig a kalibrált meg a ló túloldala és iszonyat narancssárga az egész.
    Persze ez egy fénykép, tehát a valóságban lehet nem ilyen. De kép alapján kb az a szint, mint mikor a windowsban/telefonon bekapcsol az éjszakai szemkímélő kékfény minimalizáló mód és narancsos lesz az egész. Na kb ezt érzem a második képen. Pl a jobb szélső gyereknek a pólója az gondolom a valóságban fehér, na itt aztán távol áll a fehértől a kép szerint. Meg az emberi bőr sem ilyen.

Nekem amíg a C845-ön a kalibrált beállításokat használtam, korántsem volt ennyire narancsos. A felső kép a kalibrálatlan, az alsó a kalibrált:

Ha megnézed a repülőgép törzsét, akkor az ott lévő fehér messze nem olyan narancsos, mint az általad készített képen a srác fehér pólója.
    De ami szerintem a legszembetűnőbb pozitív változás a kalibrált képen, hogy a felsőn a Bash hővédő pajzsa messze van a feketétől. Nekem kékes-zöldes beütésűnek hat. Míg az alsón sokkal inkább rendes fekete árnyalatban van.

Egyébként ha már kalibrálás, Vhiktorhoz lenne egy kérdésem:
    Ugye nekem a 486-os frissítés előtti kalibrálási értékek vannak meg, ami nem használható későbbi firmware-ek esetén. Semmi nem használható belőlük, vagy csak a 2 és 20 pontos beállítások?

Lehet, hogy a hajótest az szürkébb, de be van szakadva a fekete, és ki van égve a fehér. Részlet szempontjából a kalibrálatlan kép nekem jobban tetszik.
    Nem is értem hogyan lehet egy kalibrációt az összes példányra ráhúzni.

• turho
    addikt

Igen. Hivatalos verzió, hogy mivel a digitális anyagon nincs, így ezt rárakva a klasszikus film hatást akarják elérni.
    A valóságban meg nagyon jól jön nekik pl a cgi hibák elfedésére.

Audioban is csináják ezt :U némely idős hifisták.szerint a CD túl "steril", kevernek hozzá néha random zajt....aztán meg is magyarázzák :N :DDD

• PuMbA
    titán

Igen. Hivatalos verzió, hogy mivel a digitális anyagon nincs, így ezt rárakva a klasszikus film hatást akarják elérni.

Digitális anyagon is van a film grain-hez hasonló pixelzaj, ami egyébként valamivel zavaróbb, mint az analóg megfelelője :) Csinálj fényképet a sima kék égről egy fényképezővel, amiben nincs vagy nem nagy mértékű az utófeldolgozás és látni fogod.

• freeland0806
    aktív tag

El lehet fedni amúgy zajcsökkentéssel ha nagyon zavaró. Csak ugye akkor meg számolni kell a képhibákkal

• Pro Koryak
    addikt

Csak az a bökkenő, a filmek általában a való világban játszódnak, ott meg nincs grain. Ha kinézek az ablakon sem látok szemcsésedést. Szóval számomra ez krvára irritáló magyarázat. :W

• nicu71
    addikt

Na igen. Néha botrányosan alacsony fényerővel adják ki a filmeket. Hallottam olyan indokot, hogy azért mert a moziban sem nagy fényerőn adják és ezért a HDR/DV anyagon sem tolják fel a fényerőt, hogy a mozit adja vissza. Nem tudom mi igaz ebből.

Nekem mondjuk tűéles DV anyagnál a film grain is néha több a kelleténél.

A filmgrain amikor ilyen fura szemcsés? Ha igen az tényleg bosszantó ,gyakran tapasztalni.

• koko52
    nagyúr

Vagy például Te a szeptemberit: [link]
    Volt egy tulajváltás is.
    AQUA is döglődik, Bestmark offolt, mentették át a cuccokat belőle.
    Kazyt is berántotta áfacsalás miatt a NAV. A fórumtárs nem véletlenül figyelmeztet. Most nem az az időszak van ezen a területen, mikor teljesen komolytalanul kell hozzáállni a baljós jeleknek/infóknak és legyinteni rájuk, hanem mérlegelni.
    Nehogy sírás legyen a vége, mint a Kazy esetén, hogy jaj hát nem is gondoltam volna.

Én kaptam tőlük fiktív számlát, könyvelőm jelezte hogy gond van. Aztán kaptam olyanról fiktív számlát ami soha meg sem érkezett. Garanciás problémával is elhajtottak, hogy küldjem Romániába ők nem foglalkoznak vele, ugyanis ellenőrizetlen mindenféle himi-humi "cégekkel" üzletelnek. Facebook csoport van a károsultak ezreiről, de hajrá, nyugodtan lehet vásárolni 5-600 K-s dolgokat :C .

• DaemonX
    HÁZIGAZDA

Durva. Akkor ez is mehet gariba és jöhet az izgulás, hogy a csere mennyi ideig bírja majd. :(

Azt mondták, hogy vagy kijelzőcsere, vagy csereutalvány, ezt majd a TCL cég állapítja meg, hogy mi éri meg nekik (nem a Videoton szervíz). Ha esetleg csereutalvány, akkor amint kihozom a TV-t, ki se bontom, hanem megpróbálom eladni legalacsonyabb árukeresős ár alatt, úgyis van rá 5 év garancia (az alapnál több) meg extra törésbiztosítás is él még. Aztán ráharapok valami LG/Samsung/Sony modellre.

• DaemonX
    HÁZIGAZDA

Durva lista.... :(

Nekem a 65C845 esetében az újabb firmware-ig volt ez az akadozásos probléma, amit a bemenet váltással lehetett megoldani, de az másoknak is volt és nekik a bemenet váltás sem oldotta meg.
    Viszont végül jött hozzá olyan firmware, amelytől kezdve már nincs vele gond. Ennyi negatívumom volt vele. Képe film és 144 Hz játék esetén is hibátlan.
    Viszont az egészen elképesztő, hogy ennyi típust felsorolsz és mindegyiknél gond van.

Nagy lutri ez az egész. Itt többen is írták a samsungot, hogy gond volt vele és akitől vettem a soundbart, az is arról számolt be, hogy két felső kategóriás samsungja halt meg és ezért áttért LG-re.

Mikor a monitoromat vettem, akkor meg hol pixelhiba, hol túlzott bevilágítás, hol G-Sync hiba, hol panel hiba miatt vittem vissza őket, míg végre nagy nehezen befutott egy megfelelő, pedig nem alsó polcos volt egyik monitor sem.

Soha semmilyen technikai eszközzel nem volt annyi gondom, mint a kijelzőkkel. :D

Én csak PC-hez használom ugye a TV-t, 5070Ti-s gép van rákötve, aztán tulajdonképpen ha filmezek, azt is arról teszem.

Itt van NÉHÁNY példa, hogy miket produkál a 98C7K mindösszesen néhány hónap használat után. Nesze neked egymilliós TV.

Egyébként ugyanezt csinálja a saját appjaiban, menüjeiben is.

• freeland0806
    aktív tag

Kinek mi. Neked ez rossz, nekem meg egy nézhetetlen szappanopera ha tele van pakolva javítással egy film.
    Lehet nézni mozi helyett otthon is szappanoperásítva minden filmet, ha az tetszik. Ezen nem fogunk összeveszni.

Arra reagáltam, hogy nem azért nem 1000 képkocka számmal készülnek a filmek, mert jóóvanazúgy a 24 FPS.

Én ezt nem értem. Tényleg nem akarok offolni, de ha már szóba került magyarázza már el nekem valaki a következőt:
    Ha X évig így néztünk filmeket (nem tudom ki mennyi idős ezért nem írok számot) és ameddig nem jöttek be az úgymond modernebb televíziók senki nem panaszkodott emiatt az úgynevezett judder miatt, akkor miért pont most lett nézhetetlen a 24képkocka? Régen is az volt? Régen is bántotta ezeknek az embereknek a szemét? Vagy a CRT televíziókon nem volt ilyen látványos? Én tényleg nem török pálcát senki felett, mindenki úgy nézze ahogy neki tetszik. Csak egyszerűen ezt nem értem.

Qtya123: véletlenül neked válaszoltam

rumkola: ez egy kicsit szélsőséges példa. Ha a kamerát lassabban mozgatták volna nem így nézne ki. Azért nem mindegyik film így néz ki

• rumkola
    nagyúr

Ez nem ennyi egyszerű, hogy egyszer valaki kitalálta és jóvanazúgy. Nem azért nem terjed el, mert nem akarják, hanem mert nem jó a látvány mozis értelemben.

Itt egy jó írás erről:

"A PC-s gamerek mindig felkapják a vizet ezen a kérdésen, de a válasz már nem a gazdaság, hanem az, hogy a 24fps 180 fokos záridővel pont jónak tűnik a fikciós munkákhoz (és a non-fikciót komolyabbá teszi).
    Már régóta tudunk magasabb képkockaszámmal forgatni és vágni, de a rendezők, producerek és operatőrök szinte kivétel nélkül a hagyományos képkockaszámot választják, mert egyszerűen jól néz ki. Egyfajta súlyt ad a képnek, hogy a szubjektív nézői élmény inkább egy mozgó festmény nézéséhez hasonlítson, mint egy élő színpadi előadáshoz. Ha láttad a Hobbitot 48fps-ben, láthatod, hogy van egy "kinézete" és érzete, ami nagyon más, inkább egy élő színpadi produkcióhoz hasonlít. A kellékek jobban néznek ki kellékeknek, a díszletek jobban néznek ki díszleteknek, a jelmezek jobban néznek ki jelmezeknek, és a színészek jobban néznek ki színészeknek.
    Képzeld el, hogy valakinek szobrot akarsz készíteni, ami tiszteletet és csodálatot kelt az illető iránt. Valószínűleg márványból vagy más kőből faragnád, nem? Bár egy színes viaszszobor realisztikusabb lehet, nem adja át ugyanazt a súlyt. Ugyanez a helyzet a filmekkel is. A 48fps vagy a 60fps objektíven simább és életszerűbb, ezért technikailag "jobb". De a magas képkockaszám szubjektív érzelmi élménye a fikcióban (vagy a viaszszoborban) nem az a szubjektív élmény, amit a filmkészítők, a reklámszakemberek, a drámai tévéműsorok producerei keresnek.
    Tl;dr: Ez egy művészi döntés. Inkább egy mozgó festmény kinézetét adja, mint egy élő színpadi előadásét."

Ezt én sem tudtam volna jobban megfogalmazni, hogy efelett a képkocka szám felett, és a mozgásjavítókkal a film inkább előadás, mint film. És a díszlet sokkal jobban kiadja, hogy díszlet.
    Természetfilmek, sport esetén jó dolog, de nagyvászonra felejtős, pont a mozi súlyát vesztené el és egy folyós, selymes valami lenne belőle.

Művészet, az....
    [link]

• Ez nem ennyi egyszerű, hogy egyszer valaki kitalálta és jóvanazúgy. Nem azért nem terjed el, mert nem akarják, hanem mert nem jó a látvány mozis értelemben.

Itt egy jó írás erről:

"A PC-s gamerek mindig felkapják a vizet ezen a kérdésen, de a válasz már nem a gazdaság, hanem az, hogy a 24fps 180 fokos záridővel pont jónak tűnik a fikciós munkákhoz (és a non-fikciót komolyabbá teszi).
    Már régóta tudunk magasabb képkockaszámmal forgatni és vágni, de a rendezők, producerek és operatőrök szinte kivétel nélkül a hagyományos képkockaszámot választják, mert egyszerűen jól néz ki. Egyfajta súlyt ad a képnek, hogy a szubjektív nézői élmény inkább egy mozgó festmény nézéséhez hasonlítson, mint egy élő színpadi előadáshoz. Ha láttad a Hobbitot 48fps-ben, láthatod, hogy van egy "kinézete" és érzete, ami nagyon más, inkább egy élő színpadi produkcióhoz hasonlít. A kellékek jobban néznek ki kellékeknek, a díszletek jobban néznek ki díszleteknek, a jelmezek jobban néznek ki jelmezeknek, és a színészek jobban néznek ki színészeknek.
    Képzeld el, hogy valakinek szobrot akarsz készíteni, ami tiszteletet és csodálatot kelt az illető iránt. Valószínűleg márványból vagy más kőből faragnád, nem? Bár egy színes viaszszobor realisztikusabb lehet, nem adja át ugyanazt a súlyt. Ugyanez a helyzet a filmekkel is. A 48fps vagy a 60fps objektíven simább és életszerűbb, ezért technikailag "jobb". De a magas képkockaszám szubjektív érzelmi élménye a fikcióban (vagy a viaszszoborban) nem az a szubjektív élmény, amit a filmkészítők, a reklámszakemberek, a drámai tévéműsorok producerei keresnek.
    Tl;dr: Ez egy művészi döntés. Inkább egy mozgó festmény kinézetét adja, mint egy élő színpadi előadásét."

Ezt én sem tudtam volna jobban megfogalmazni, hogy efelett a képkocka szám felett, és a mozgásjavítókkal a film inkább előadás, mint film. És a díszlet sokkal jobban kiadja, hogy díszlet.
    Természetfilmek, sport esetén jó dolog, de nagyvászonra felejtős, pont a mozi súlyát vesztené el és egy folyós, selymes valami lenne belőle.

Ejj, de jó megfogalmazás!

• zsolt501
    nagyúr

Üdv!

C845 TV gyári távirányítója (RC833) az utóbbi időben néha csinál olyat, hogy duplán érzékel egy-egy gombnyomást. Nem adott gombbal van a gond, mert bármelyik gombra képest ezt csinálni. Találkozott már valaki ilyennel?

Én igen C805-ös TV esetén, ha a TV-be közvetlen be volt dugva a Chromecast with Google TV akkor bizony tudott ilyen anomáliát okozni, amint elkerült a TV hátuljáról a ketyere a hiba egyből megszűnt, arra jutottam hogy a bluetooth tudta megkavarni, a te TV-d esetén nem lehet hogy a közelben valami rádiofrekis dolog, pl. router is tud ilyet okozni 2,4Ghz-n

• ferob
    őstag

Üdv!

C845 TV gyári távirányítója (RC833) az utóbbi időben néha csinál olyat, hogy duplán érzékel egy-egy gombnyomást. Nem adott gombbal van a gond, mert bármelyik gombra képest ezt csinálni. Találkozott már valaki ilyennel?

A probléma szempontjából fontos, hogy bluetooth vagy infra módban működik-e a távkapcsoló, de ettől függetlenül célszerű lehet elemet cserélni, akár egy teljesen másik típusra és kipróbálni úgy.

Ha nem változik utána, akkor érdemes volna tudni, hogy ez esetleg egy konkrét firmware verzió után jelentkezett-e, valamint hogy a tévé újraindítása után jól müködik-e egy ideig, mert ha az utóbbi, akkor szoftveres probléma, amit vagy megold egy gyári visszaállítás, vagy rosszabb esetben csak a régebbi firmware.

Másik platform esetében is jelentkeztek már nem pont ilyen, de hasonló problémák, ezért érdemes az említett dolgokat megfigyelni, kipróbálni.

• mikrofon
    veterán

A gyártó szándékán és logikáján a fene nem igazodik ki. Van akinek felajánlja a készülék a frissítést, van akinek nem, továbbá az sem mindegy milyen régióra van állítva, mert akkor is van eltérés, hogy melyikre mit dob fel.

A gyártó szerint ez nem rajta múlik, hanem a régiónak van egy felelőse és azon cégen múlik. Ezért van különbség a régiók között.

• Pro Koryak
    addikt

Pontosan!
    Voltak, akik el is adták emiatt a TV-t. Volt aki szervizeltette garanciában (nyilván sikertelen lett a szerviz/elektronika csere, mert szoftveres nyűg volt). De nem mindenkinél jött elő (illetve van aki akkor sem vette észre, ha mutattad neki mit kell nézni).

Szemezek a TCL-el, oled után jó lenne már ez is főleg jóval kevesebbért pl. a 75"-os, de ilyenkor ... :O
    Néztem az amcsi QM7K tesztjét, ami elvileg az itteni C7K-nak felel meg és hát alig jobb a tavalyinál, fényerőben gyengébb is kicsit. :Y

• freeland0806
    aktív tag

Pontosan!
    Voltak, akik el is adták emiatt a TV-t. Volt aki szervizeltette garanciában (nyilván sikertelen lett a szerviz/elektronika csere, mert szoftveres nyűg volt). De nem mindenkinél jött elő (illetve van aki akkor sem vette észre, ha mutattad neki mit kell nézni).

Ez tényleg nem semmi. Akkor ez olyan mint régen a Merkurtól az autó rendelés csak tévé verzióban. 2 év múlva lett egy teljesen használható tévé:))

• Pro Koryak
    addikt

Sziasztok!

C845re feltettem a legújabb firmware-t (503) és tesztelgettem. Megszűntek a teszt filmeknél az akadások. A TV rendszerén futtatva is, továbbá a médialejátszón sem kell az oda-vissza váltás, hogy ne akadjon.
    Végre eljutott ide a TCL.

Nézegetem, hogy milyen beállítási lehetőségek változtak. A korábbi kalibrálási beállításaim megmaradtak a frissítés után is.

Ez a Filmmaker mód nálam az SD és a HDR tartalmaknál választható. Az normális, hogy Dolby Vision tartalmaknál nem jelenik meg a képmódok között? Ott ugyanazok vannak, mint korábban (világs, sötét, játék, IQ).

Ez egy 2 éves modell, szóval 2 éven keresztül szívás volt? Az szép... :Y

• 420 volt előtte. Azzal megvoltak még az akadások. 486-al már nem, onnan mentem tovább 503-ra, azzal is jó.

A 486 és az 503 között észlelsz bármi különbséget? Én egyelőre a 486-oson vagyok, tesztelem már egy ideje, hamarosan jelentkezem egy beszámolóval

• Sziasztok!

C845re feltettem a legújabb firmware-t (503) és tesztelgettem. Megszűntek a teszt filmeknél az akadások. A TV rendszerén futtatva is, továbbá a médialejátszón sem kell az oda-vissza váltás, hogy ne akadjon.

Nézegetem, hogy milyen beállítási lehetőségek változtak. A korábbi kalibrálási beállításaim megmaradtak a frissítés után is.

Ez a Filmmaker mód nálam az SD és a HDR tartalmaknál választható. Az normális, hogy Dolby Vision tartalmaknál nem jelenik meg a képmódok között? Ott ugyanazok vannak, mint korábban (világs, sötét, játék, IQ).

A 486-ost is próbáltad, vagy egyből az 503-as ment a v135-re?

• Sziasztok!

Szia. Melyik filmeknél akadt? Kiwi vagyok csak azért kérdem. Bár nekem x1es van de az új v618al eléggé szépen simán mennek a vidik.

• freeland0806
    aktív tag

Sziasztok!

Na akkor király, hogy nálad is megoldódott! Jaja, teljesen normális, hogy nincs DV-nél filmmaker.

• kokokka
    addikt

Igen, külső médialejátszót használok és nem próbáltam ki még hogy a TV rendszerén megszűnt e az akadozás. Kíváncsiságból majd megnézem, de annyira nem lényeg számomra, mert így is úgy is maradok a médialejátszó+CE kombinációnál.

A Zidoo nekem is használatban van, de a Fire Stick-et be se kapcsoltam mióta fent van az új firmware.

• freeland0806
    aktív tag

Igen, külső médialejátszót használok és nem próbáltam ki még hogy a TV rendszerén megszűnt e az akadozás. Kíváncsiságból majd megnézem, de annyira nem lényeg számomra, mert így is úgy is maradok a médialejátszó+CE kombinációnál.

Az világos, de hátha nem kellene oda-vissza váltogatni, hogy tökéletesen működjön. Úgy emlékszem, hogy úgy volt jó neked, hogy visszaváltottál a tv rendszerére, majd újra vissza a médialejátszóra

• freeland0806
    aktív tag

Hú, bízom benne, hogy C845-re is lesz majd ilyen.

Már rég láttalak erre! A 486 után kíváncsi lettem volna nálad is minden rendben lett e akadozás ügyben. Bár ha jól tudom külső médialejátszót használsz.

• mikrofon
    veterán

Én is így gondolom. Nem mindenki akar erősítőt és akkor belefuthat meglepetésbe a C765 féle HDMI kiosztással.

Nem vagyok nagyon otthon a témában, de ha jól látom egy normálisabb AVR kb 250e Ft-tól indul és akkor hangfalad egy darab nincs. Én pl nem vagyok audiofil, egy Samsung Q930D soundbar teljesen kielégíti a hangzással kapcsolatos igényeimet, öröm annak a hangját hallani és annyiba kerül, mint egy AVR. Tisztában vagyok vele, hogy az erősítő és hangfalak más szint, de mit mondtam, nem igénylek többet.

Amit írsz teljesen jogos. Erre figyelni kell TCL TV típus választás esetén szerintem nem véletlenül vissza ezt a C765-nél. Valószínűleg erre volt igény.....
    Amúgy Samsung Q990D rendelkezik 2 be és egy 1 kimenettel. Elvileg mindegyik 2.1 HDMI. Q930D soundbar nem?

• Bogyi007
    veterán

Nem téves.

C805, C845 és C855 esetében mindhárom TV-n az alábbiak szerint vannak a portok:
    HDMI1 4K 144 Hz
    HDMI2 4K 120 Hz
    HDMI3 4K 60 Hz
    HDMI4 4K 60 Hz eARC/ARC

Egyébként valóban annyi kellene, hogy 4K 120 Hz alatt ne legyen egyik port sem és akkor mindegy, hogy erősítő, soudbar, konzol, akármi... Csodálom, hogy még egy C855 esetében sem így van, hanem ugyanúgy 60 Hz-es portok, mint akár egy C805 esetében, miközben árban majdnem a duplája a C855.

Néztem is nagyot Vhiktor 55C765 tesztje során hogy a 805-ös után miként fordulhatott elő hogy az eARC csati nem a 4K 60 Hz-es porton van. Nálam ezzel el is hasalt volna a tévé.

Ugyanis van Ps5 és Series X konzolom is és egy Tcl Soundbar is mellé és a konzolokat egyértelműen a 144/120 Hz-es portokra teszem.

• ρσгτσ
    addikt

"De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni."

Főleg, hogy árban alig van különbség a C855 és mondjuk egy LG C4 oled között és utóbbiban mind a 4 HDMI port 120 Hz-es.

De tovább megyek. TCL-nél még az X955-ra sem fért rá.... :DDD
    Ugyanúgy ott figyel a 2 darab 60 Hz-es port.

LG C vagy Samsung S90 szériára elég sűrűn van kuponozás. Szóval azt általában simán el lehet hozni a TCL mini LED árán. Vagy akár olcsóbban is.

Persze TCL -nél is vannak azért akciók, de nagyjából egy vonalon futnak. Legtöbbször.

Gondolkoztam, sőt használtam is abban a kategóriában mini LED -et, de számomra nem ér fel az OLED -del. Így annyira nem érzem versenyképesnek. Persze ha sűrűn menne rajta normál TV adás, illetve sokkal nagyobb fényerő kellene, akkor máshogy gondolnám.

Kíváncsi vagyok mi lesz, ha a TCL is beszáll az OLED bizniszbe. Ki tudja mikor és mi lesz ebből... De ott azért jobb support kell, mert ahogy észrevettem (lehet tévesen?), sokkal érzékenyebbek rá az emberek. Garanciális, szoftveres tekintetben. Illetve hardverben is, például a fenti témában.

Szerk.:
    Nah ezt nem is néztem. :D Az sem rossz.

• ρσгτσ
    addikt

Nem téves.

C805, C845 és C855 esetében mindhárom TV-n az alábbiak szerint vannak a portok:
    HDMI1 4K 144 Hz
    HDMI2 4K 120 Hz
    HDMI3 4K 60 Hz
    HDMI4 4K 60 Hz eARC/ARC

Egyébként valóban annyi kellene, hogy 4K 120 Hz alatt ne legyen egyik port sem és akkor mindegy, hogy erősítő, soudbar, konzol, akármi... Csodálom, hogy még egy C855 esetében sem így van, hanem ugyanúgy 60 Hz-es portok, mint akár egy C805 esetében, miközben árban majdnem a duplája a C855.

+ mikrofon:
    C845 -re emlékeztem. C805 most is van otthon, azon is tudom, hogy így van. C725 -re és C728 -ra egyáltalán nem emlékeztem.

Akkor úgy tűnik egy időben így volt, aztán úgy, aztán most megint van olyan modell, aminél visszatértek ehhez a megoldáshoz. :D

Szerk.:
    Nem tudom milyen költség lehet 4 db legalább 4K 120Hz port. Úgy értem, hogy ezt mennyire kell más komponenssel is megtámogatni. Tényleg nem vágom.

De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni. Az már magasabb kategóriával versenyez, ott meg már bőven vannak ilyen modellek.

• st6969
    őstag

Na én anno a monitoromnál néztem ezt be. Nem volt összetaperolva, összekoszolva semmivel, csak por volt rajta. Gondoltam vizes mikroszálassal megtörlöm.
    Olyan csíkos lett, ha fényben kicsit oldalról ránéztem, hogy csak na! Úgy oldottam meg, hogy a vizes törlés után abban a pillanatban rámentem papírtörlővel és így feltörölte a nedvességet, ezáltal a csíkok nem tudtak kialakulni a felszáradt víztől.

TV esetén ez viszont nagyobb méretű kijelzőn kb kivitelezhetetlen lenne, mire elkezded törölni, a másik oldal már rég csíkosra szárad. Szóval én mind a TV, mind a monitorokat mikroszálas Viledával törlöm szárazon. Addig okés, amíg nincs rajta a poron kívül más szennyeződés, szóval ne tüsszentsd le a kijelzőt. :D

"TV esetén ez viszont nagyobb méretű kijelzőn kb kivitelezhetetlen lenne"
    Na ez az...akármivel megyek rá, csíkos marad, legfeljebb "áthelyezem" rajta a csíkokat innen oda :((
    Többiek: látom, többen szemüvegtörlőt használnak. El se tudom képzelni, az a fél tenyérnyi kis kendő hogy tudja tisztára törölni a 65"-os képernyőt...vagy egy egész dobozt elhasználtok rá? Én most a DM-es képernyő tisztító kendővel próbálkoztam, az kb. 2 tenyérnyi méretű (sincs), min. 2-3db kell, de csíkos marad.
    1x nedvessel estem neki a poros felületnek, és innentől már örökre csíkos marad :F Nem tudom elképzelni.
    Lehet, nekimegyek egy nagyobb nedves ronggyal, aztán finoman papírtörlővel gyorsan...biztos van rajta valami védőréteg, azt sem akarom a végtelenségig sikálni :((
    Na mindegy, próbálkozok még (de most nem süt a nap, nem látszik...)

• fauv
    őstag

Nálam is HDMI kábel probléma volt. Mondjuk nekem 15 méter kellett és arra nem volt jó a hagyományos HDMI kábel, hanem AOC kellett, azzal egyből tökéletes lett.

A tünet ugyanez volt, mint nálad.
    AOC esetében gyönyörűen átmegy a 4K 144 Hz.

Azóta nincs gond, másik HDMI kábel, és a HDMI 1 ből HDMI 2 be raktam.

• Jigli
    csendes tag

Akkor tedd össze a kezed és el ne mozdulj arról a firmware-ről. :D

Mint ha ez olyan könnyű lenne amikor a Skynet duruzsol a a TV hátlapja alatt :D
    (persze csak viccelek, nem kell piszkálni a régió beállítás és reménykedjünk hogy nem kel öntudatra és kezdi el ezt a menüpontot is magától át állítani...)

• nicu71
    addikt

Van már M999.001554 Beta 12 is az xdafórumon, de én nem váltok a 420-ról, megvárom míg kijön valami új végleges változat, nem akarok ennek az M999 akárhányadik béta verziójával szórakozni.

Én se,isten őrizz.Viszont nagyon rápihennek a fiúk,2 hónapja volt az eddigi utolsó verzió, szerintem a napokban biztos jön valami új.Hozzáteszem ezzel a 420-al sincs különösebb gond.

• Nézegettem, hogy van már ilyen M999 teszt firmware a V420 után. Mik a tapasztalatok?

Különösebb változást nem vettem észre. A menüje viszont sokkal jobban tetszik. :)

• ρσгτσ
    addikt

Tévéhez képest valóban meglepően jó az Onkyo 2.1
    Ha másik hasonló kategóriás tévé hangjával hasonlítottam össze, akkor az Sokol rádió minőség volt ehhez képest.
    De ahogy írod is, nyilván nem ez való egy Dolby Atmos lejátszására, de ha valaki mezei tv adás háttérzajnak, vagy youtube-ra használja, arra meglepően jó.

Igen amúgy. C655 -ben (IS) hasonló hang van 55 coltól, csak ott 2x20W helyett 2x15W került a 20W hátlapi mellé. Kivéve a 98 colost, ami 2x20W.

Jó hangjuk van, ez kétségtelen.

• ρσгτσ
    addikt

Nekem még egyik fw frissítés sem nyúlt a kalibrálási beállításokhoz, pedig v135 után az összesen végig mentem.

Előfordul ilyen, de mint írtam ritkán. Viszonylag kevés is a panasz erre. De létezik.

Nálam is csak egyszer volt ilyen az évek alatt.

• flash-
    veterán

Nekem 500+ volt vele. Amíg nem volt médialejátszó, ezt használtam. Wifi esetén az ilyen 140 Mbps tüskékkel rendelkező filmek wifin akadtak, főleg ha beletekertem.

Hát probaltam wifivel hasznalni a tv-t úgy is csak 200 megabit a max amit tudtam mérni. Valószínűleg ez a tv sehogy sem képes gyorsabb internetre. Elvileg ez is elég. De elvileg igy is jó lesz.

Úgy olvastam van smb2 őn kívül más hasonló hálozati lejátszás is. Ezek is ugyanígy műkodnek hogy elég ha a tv-n kitallózom a megosztott tartalmat és inditom is? Plex et probaltam de nem sikerült beallitani

• kokokka
    addikt

Nekem csinált olyat, hogy a DV tartalmat HDR-ben jelenítette meg, vagy nem tudta lejátszani, mert ha belepörgettem, megállt. Kodival nem volt ilyen gond.

Igen, ez hiba a gyári lejátszóba. Néha belefagy a tekereésbe, és csak a film ujraindítása oldja meg.

• Cartmenn
    aktív tag

A gyári lejátszó elég bénácska és sok formátumot nem is kezel, vagy nem megfelelően.

Nekem mindent kezelt amit letöltöttem , 5 külső hdd van teli többségében 4k filmekkel,azokat sose törlöm ---egyedül a Gyűrük Ura sorozat 120gigás részein halt meg ,de arra meg van külső lejátszóm :) meg azokat töltöm le amire nem panaszkodnak (c805)

• kokokka
    addikt

Ezért ér meg egy próbát.
    Csak a kivitelezésen nevetek, hogy elég amatőr.

Ez a Samsungnál is így volt eleinte. Aztan eltörlték a reget, és adták alapból a két évet. Én már így vettem 2018-ban a QLED-emet.

• ρσгτσ
    addikt

Ezért ér meg egy próbát.
    Csak a kivitelezésen nevetek, hogy elég amatőr.

Teljes mértékben, de úgy az egész lebonyolítás is. Jelenleg a One vásárlók is csak Vodát tudnak kiválasztani. Tehát nem azonosat azzal, ami a számlán van.

Jó, valószínű ezzel nem lesz gond, de ez az egész promó magában hordozza a problémákat.

Szerk.:
    Meg a kapcsolódó ászf -et is átnézhetné egy olyan ember a TCL -nél, aki tud magyarul. :D

• ρσгτσ
    addikt

Igen, ez elég TESCO-s megoldás, hogy beküldesz bármit és jön a visszaigazolás, miközben a weboldalon a legördülő menüben egy olyan boltot választasz ki, amely egyértelműen kamu és a számlán szereplő céghez köze nincs. Nem néznek azok semmit, csak nyomkodják az uzvratio je gombot. :DDD

Persze úgymond egy próbát megér, csak helyén kell kezelni és nem meglepődni, ha elhajtanak, ha garit kell érvényesíteni.
    (eladáskor biztos vagyok benne, hogy a legtöbb hirdető büszkén, nagy betűkkel hirdeti, hogy van még rajta mondjuk 2-3 év gari, csak azt nem teszi hozzá, hogy talán)

Kis gondolkodással egyszerűen megoldhatták volna ezt a problémát. Például hogy ráírják a kiválasztott kereskedő nevét a visszaigazolásra. Nyilván ezt sem nézi mindenki, de aki kis figyelmet fordít a papírokra, annak feltűnik, hogy valami nem oké.

Évek múlva már nem sokan fognak emlékezni erre az egészre. Valószínű nem is fog a végtelenségig menni ez a promó. Kevesen emlékeznek majd, hogy az adott kereskedő az adott időszakban benne volt -e.

De az is lehet, hogy a szerviz sem lesz igazán képben. Így ők sem tudják megállapítani, hogy valóban jogod van -e a meghosszabbításhoz.

• soldi3r
    veterán

Igen, ez elég TESCO-s megoldás, hogy beküldesz bármit és jön a visszaigazolás, miközben a weboldalon a legördülő menüben egy olyan boltot választasz ki, amely egyértelműen kamu és a számlán szereplő céghez köze nincs. Nem néznek azok semmit, csak nyomkodják az uzvratio je gombot. :DDD

Persze úgymond egy próbát megér, csak helyén kell kezelni és nem meglepődni, ha elhajtanak, ha garit kell érvényesíteni.
    (eladáskor biztos vagyok benne, hogy a legtöbb hirdető büszkén, nagy betűkkel hirdeti, hogy van még rajta mondjuk 2-3 év gari, csak azt nem teszi hozzá, hogy talán)

En ezt a regisztraciot sem ertem, mi szukseg van ra.

• kokokka
    addikt

Elindul a médialejátszó, ezáltal automatikusan a HDMI (nekem a HDMI 2-es port) aktiválódik és megjelenik a médialejátszó felülete. Ekkor a TV távirányítójával váltok a HDMI portról a Google TV bemenetre, ami a TV saját rendszerének kezdőképernyője. Utána visszaváltok HDMI2-re, amin a médialejátszó van. És ekkor kezdek el rajta tartalmat lejátszani. Ezzel tűnik el nálam minden létező akadás.

Enélkül még olyan is akadt a médialejátszón (Dűne szolgálólányos jelenete pl), ami a TV saját rendszerén nem...

Érdekes, mert nekem egyáltalán nem akad a Zidoo trükkök nelkül sem. A belső lejatszóján a Netfix, YT igen, de előbbi néha megjavult, fene tudja miért. Most pl a harmadik filmet tesztelem, de semmi baja. Az összes többi stream hibatlan nálam.

• kokokka
    addikt

Kihagytad a felsorolásból, hogy koppanásmentes futómű akadásmentes kép. :DDD

Amúgy, ha valaki további teszt jeleneteket szeretne az akadásra, találtam egy újat:
    Netflixen az American Primeval 2. része. 50 perc 10 körül lesz egy jelenet (többször visszatér 1 percen belül), ahol a ködös tájon halad lassan a kamera. Na ott is gyönyörűen nyomja az akadásokat. Komplett az egész képen látszik, de ha csak mondjuk a jobb alsó részen figyelsz a ködfoltra, ott "gyönyörűen" látszik. DV sötét mód.

Elfelejtettem bemenetet váltani oda-vissza, mielőtt elkezdtem nézni a részt. Bemenet váltás után a szokásos módon jó lett szerencsére. (feleségem megint nem vette észre, csak mikor szóltam)

Olvastam már ezt, de mi ez konkrétan? Mármint a bemenet váltás? Miről váltasz mire, vagy hogy érted ezt?

• boborján2
    őstag

Amúgy, ha valaki további teszt jeleneteket szeretne az akadásra, találtam egy újat:
    Netflixen az American Primeval 2. része. 50 perc 10 körül lesz egy jelenet (többször visszatér 1 percen belül), ahol a ködös tájon halad lassan a kamera. Na ott is gyönyörűen nyomja az akadásokat. Komplett az egész képen látszik, de ha csak mondjuk a jobb alsó részen figyelsz a ködfoltra, ott "gyönyörűen" látszik. DV sötét mód.

Elfelejtettem bemenetet váltani oda-vissza, mielőtt elkezdtem nézni a részt. Bemenet váltás után a szokásos módon jó lett szerencsére. (feleségem megint nem vette észre, csak mikor szóltam)

Azt se feledjük , hogy jéghideg klímával :D

• bdominik98
    csendes tag

Na igen, olvastam ilyet, hogy bravia 9-nel is vannak roccenesek.. en csak hardver gyengeseg vagy szoftver optimalizalatlansagra tudok tippelni vagy egyutt a ketto es a kesobbiekben 10-20-40k dimming zonanal ez csak nehezebb lesz szoval kerdeses mikor lesz ez igazan szep es jo.. de egy biztos varom mar :DD

• wwenigma
    Jómunkásember

Van amit visz, van amit nem. Van olyan tartalmam, amelynél nem ritkák a 130-145 Mbit/s tüskék. Esély nem volt lejátszani a 100-as etherneten. A gigabites ethernet adapter azonnal megoldotta a dolgot.

AX-es routeremre 866Mbittel csatlakozik, szerintem nem lassu...

• atike
    nagyúr

Van amit visz, van amit nem. Van olyan tartalmam, amelynél nem ritkák a 130-145 Mbit/s tüskék. Esély nem volt lejátszani a 100-as etherneten. A gigabites ethernet adapter azonnal megoldotta a dolgot.

A HDR-t kivéve... :)

Nos igen, ez így érthető - kíváncsiságból meg fogom nézni, hogy nekem a tartalmak 100 mbs alatt vannak-e (valószínű, hogy igen).

• bnorci71
    addikt

Kodinál a cache milyen beállításokkal van nálad?

Próbáld meg így:

most 256Mb a memória méret
    adaptív az olvasás seb.
    az adatcsomag mérete 128kb

• DeadmaN89
    csendes tag

A bemenet váltást megpróbáltad? Azon HDMI amelyen a médialejátszó van --> Google TV --> újra médialejátszóra kötött HDMI. És ekkor kezded a médialejátszóról lejátszani.

Egyelőre nem tudom megmondani hogy miért, de ugyan azokkal a beállításokkal újra játszva ma meg jó az egész. DV sötét mondjuk 80%, DV világosba viszont nem lehet belekötni... lehet hogy amikor rájön a hoppáré újra kellene indítani, de másodjára most nem váltogattam source-t...

• kokokka
    addikt

Itt már minden és mindennek az ellenkezője benne van a pakliban. :DDD X akták a topik második neve.

Ezt találtam, nálam segített a beépített Netflix dadogásánál. A nézhetetlen helyett egy teljesen nézhető smooth-ot kaptam, de azért nem tökéletes minden jelenetnél. Elvétve még így is előfordul hiba, de szinte hihetetlen, hogy mennyire jó lett, pedig már letettem róla. Igaz, én külső egységekről hajtom, de nem hagy a vérem :)

Szóval:

1. A speciális beállításoknál ki kell kapcsolni a mozgás simítást.
    2. El kell indítani egy DV filmet (én Netflix-en csináltam) ilyenkor a TV automatikusan elindítja a DV IQ-t. Valamilyen oknál fogva ez a képmód nem teszi lehetővé a mozgástisztaság kikapcsolását, ezért
    3. Át kell állítani a TV-t DV Fényes vagy DV Sötét módra (ez tetszőleges). Miután ez megvan,
    4. A beállított képmód menüjében ki kell kapcsolni a mozgás simítást (ennél a két módnál ugyanis ki lehet), majd
    5. Visszaállítani a képmódot DV IQ-ra.

Mint írtam, hihetetlen sokat javult a Netflix lejátszás (nálam), de a YT feltöltő videója alatt is többen írják ezt. Remélem segít másnak is, akinél akad bármelyik belső app vagy külső eszköz HDR és DV alatt.

Itt a forrás:

How to Fix Motion Smoothing/Clarity/Jutter/Stutter Issue on TCL and Hisense with Google TV

Megjegyezném, hogy nem csak TCL probléma ez, bár igaz, ezzel kapcsolatban találtam a letöbbet. Panasonic vagy épp Sony TV-kről is találtam stutter hibákról szóló panaszokat.

• Celtis
    veterán

Mondjuk azok alapján, amit leírt, már ott bukott a dolog, hogy nála is akadás van. Onnantól kezdve meg már felesleges bármilyen elvárásról beszélni, mert visszaküldős a sztori, képminőségtől függetlenül.

Lehet, hogy ő stuttert lát, de a felét sem érteni az írásainak.

• bdominik98
    csendes tag

Mondjuk azok alapján, amit leírt, már ott bukott a dolog, hogy nála is akadás van. Onnantól kezdve meg már felesleges bármilyen elvárásról beszélni, mert visszaküldős a sztori, képminőségtől függetlenül.

Ez igaz, de hab a tortán, hogy a kép se valami extra de legalább még akad is :DD

• ricogsm
    őstag

A kulcsszó, a volt.
    Most nézd meg mennyi a 65c855

65c855 , 549e Ft.
    C855 van most nem tudom miért 845-re emlékeztem. :B :B
    Akkor ez se volt best buy.
    Na majd évvégén egy c5 lesz ha lesz BB. :))

• kokokka
    addikt

Nyugi, c845-nél is simán belefuthatnál akadásba, nem az van, hogy c765-ben van akadós példány, c845ben meg nincs.

Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy egy akadós c765-öt ha kiprobalnék a médialejátszómmal és ott is megtenném azt, hogy bemenetet váltok, akkor megszűnne-e az aladás, mint a c845 készülékemnél, vagy nem.

Igaz nálam netflix app, youtube és tv adás is 0 percet ment a TV-n, tehát nem tudom azokkal akadna-e és megoldaná e a bemenet váltás (bocsánat túloztam, youtube ment rajta egyszer kb 5 percet). Lehet az enyém is teljesen gáz lenne, csak nem derül ki, mert nem használom ezekre.

Nekem külső eszközökről semmi sem akad (85C765). Minden jól működik. A belső programok közül is csak a Netflix és a Yt, de utóbbi se mindig. Mivel mozizás miatt vettem, így mindentől függetlenül elégedett vagyok vele. De az igazság az, hogy ezeknek sem.lenne szabad elofordulnia.

• freeland0806
    aktív tag

Könyörgöm.... Ne kezdődjön újra ez a hülye aki szerint akad VS hülye aki szerint nem akad értelmetlen vita. Mikor leírta ezt a bolhás dolgot, már tudtam, hogy ez lesz.

Nem igaz, hogy 2-3 napnál tovább nem bírja megállni valaki, hogy ne kezdjen bele ebbe.... :(

Pedig lesz még ilyen. Minél többen veszik a tévét annál nagyobb az esélye, hogy lesznek akik idejönnek és leírják a problémáikat. És arra lesz majd egy ugyanilyen megjegyzés, mint a fentebbi. Ezeket nem mi kezdjük, ezekre csak reagálunk.

• ricogsm
    őstag

Szerintem azért nem nagyon jellemző itt a topikban a 855, mert árazásban C4 oled, akkor meg inkább azt veszik.

Akkor én kivétel vagyok. 470e volt ennyiért nem kapok c4 oledet. 65” méretben. :))

• Vhiktor
    Topikgazda

Eddig mik a benyomások egy C845-höz viszonyítva? Nagyjából hasonló, vagy jobb a C765 jelentősen?

C845 jobb, a 765 kb a 805 és 845 között van félúton.

• ricogsm
    őstag

Ahogy az előttem szóló írta. Még annyi kiegészítés, hogy ahogy megjelenik a mező, akkor jobb alul a fát figyeld végig, azon könnyen észrevehető, hogyha akad ott egyet.

Köszi.
    Néztem de nem látom az akadást.
    V135 van rajta , nem is bántom a sw-t. Jó ez így nézni tudjam jó minőségben.

• kokokka
    addikt

Nakérem!

Szerintem sikerült új megvilágításba helyezni ezzel az akadással kapcsolatos dolgot. Legalábbis az én készülékemen (C845).
    Rövid előzmény, hogy anno én is leteszteltem a Vérapós film és a 3test probléma sorozatból az adott jeleneteket, amely sokaknál akadt. Kodit használok, a gyári lejátszóval nem foglalkozom, nem eszik meg annyi formátumot, mint a Kodi. Nálam nem volt gond az akkori teszt során. Viszont a folytatás:

Aztán később valamiért újra teszteltem a 3test probléma jelenetével és beakadt azokon a helyeken, ahol mások is beszámoltak az akadásról. Nem értettem a dolgot, hiszen előtte nem akadt be. Ezt követően beszereztem egy Homatics Box R 4K Plus médialejátszót, amelyről sok helyen az ezzel foglalkozó topikokban jókat olvastam. Feltettem rá a CoreElec-et, hogy tényleg minden optimális legyen.

Jött a médialejátszóval a 3test probléma teszt. Ugyanott, ugyanúgy beakadt! Már akkor biztos voltam benne, hogy semmiféle kadenciahelyességre vonatkozó probléma nincs, hiszen ha az lenne, akkor máshol is jönne folyton a judder. De ez nem judder, hanem valami más jellegű akadásnak tűnt.

Aztán próbálkoztam össze vissza és egy teljesen bizonyos, megismételhető dolgot fedeztem fel! Amennyiben bekapcsolom a TV-t, elindítom a Kodit és a legelső videó, amit lejátszok, az a Vérapó, vagy a 3test probléma, akkor az adott jeleneteknél beakad. DE! Ha már előtte elindítottam mondjuk egy másik videót, aztán azt bezártam és elindítom ezeket, akkor tökéletes, akadásmentes az egész. Ez megmagyarázza azt is, hogy korábban, amikor lefuttattam a teszteket és írtam, hogy nálam nem akad, akkor az azért volt, mert már előtte más mozik mentek és utána próbáltam ki....

Kipróbáltam úgy is, hogy TV bekapcs--> 3test elindít és akad. Majd bezárom a videót és ismét megnyitom és akkor már nem akad! Tehát igazából nem is feltétele, hogy másik videofájl legyen megnyitva előtte, a hibás, akadós fájl is tökéletes lesz, ha egyszer már elindítottam és utána újra. A Kodit be sem zártam. Csak befejeztem a lejátszást és ismét elindítottam a fájlt a NAS-ről.

Szóval ha mindenben hibátlant akarok, akkor először elindítok egy videót a Kodival, azzal a lendülettel bezárom és onnantól bármit nyitok, az tökéletesen fut!
    A TV saját szoftverén futtatott Kodival és a külső médialejátszóval is így működik a kísérlet. Na akkor most erre mit lehet mondani.... :DDD

Ha tesztelgetni kívánjátok alább a 3testből kivágott jelenet. 2 akadás van a jelenetben, az egyik mikor a zöld mező felett megy a kastély felé a kamera, akkor rögtön a jelenet kezdésekor a jobb oldali fát nézzétek, ott akad be egy pillanatra. A másik akadás akkor van, amikor a tabletről kifókuszál a kamera és az ajtót nyitja a csaj. Ott az ajtó nyitásnál akad be egyet a kép.
    Próbáljátok ki a fentebb leírtakkal. TV bekapcs (nem alvó módból, hanem rendes leállításból) és jelenet lejátsz. Majd utána bezár a fájl és újra. Kíváncsi vagyok.

Íme a letölthető videó: [link]

(a BlueSteel által említett Dűne jelenet viszont nálam sosem akad, friss TV indításkor sem)

Most találtam rá erre a hsz-edre, gyorsan rá is toltam a videokat a Zidoo-ra. Egyetlen egy jelenet akad, amikor a Dune részletben Rebecca megy a sorban állok felé. Az összes többi teljesen smooth, akárhányszor is játszom le. Az említett viszont mindig rossz, mindig pontosan ugyan akkor és ugyan ott. Úgyhogy lejátszottam PC-n is, ott viszont vaj sima ergo magának a videonak (tömörítésnek) semmi köze az akadáshoz. Nem tudom mi dönti el, hogy mi akad vagy éppen mi nem, mert mint írtam az összes többi jelenet teljesen hibátlan nálam.

• kokokka
    addikt

Igen, érdemes teljes körűen végigtesztelni. Én is még az elején azt hittem, hogy jó, aztán kezdtem belefutni az akadásos filmekbe.

Csalóka, mert akármikor lejátszok rajta akár 40-50 különböző filmet, sorozatot, amelyek nem akadnak (és dv, hdr mindegyik), aztán az ember jónak gondolja, közben meg elkezdtek gyűlni azok a filmek, amelyekkel nem oké, ahogy haladtam előre a használatban. De amúgy ha nem olvasom ezt a topikot, kb a fele filmet el sem indítom, ami akadt.

Milyen médialejátszót használsz?

Zidoo Z9X-et. Arról lejátszva hibátlan minden amit csak néztem eddig.

• zsolt501
    nagyúr

Még az is lehet, hogy annak a fórumtársnak lesz igaza, aki azt mondja, hogy a 75"-tól felfelé lévő készülékekkel nincs hiba. Nyilván sokkal kevesebb is a vásárolt darab belőlük, de én már semmit nem tartok kizártnak. Nem értek annyira az elektronikához, ki tudja, lehet, hogy hiába ugyanazok benne a fő komponensek, a ram, processzor, gpu, de mondjuk másik kondenzátor van benne és azzal már jó. Már ilyenek jutnak eszembe, annyira X akta az egész.

Az a napnál is világosabb tény, hogy miután megvoltak pár hete az elég szép akciók és sokan beszereztek TCL készülékeket, azóta teljesen egyenes arányban megszaporodott itt a topikban az újonnan érkezők száma, akik akadásról számolnak be.

És ugye vajon a TCL miniled TV vásárlók hány százaléka prohardver fórum látogató az országban? :U Vannak, akik ha találkoznak vele csak visszaküldik, vagy együtt élnek vele, vagy megoldják, de beszámolni nem fognak róla az online térben.

A valós arány nem fog kiderülni, mert nyilván vannak olyanok, akiknél nem akad, de az is biztos, hogy olyan is, akinek igen, de észre sem veszi. Ha pl én ezt a TV-t nem használnám, hanem csak a feleségem, na ő boldogan ellenne vele, mert fel sem tűnt neki. Mikor megmutattam mit kell nézni, akkor meg csak legyintett, hogy áh ez nem nagy baj. Szóval nem mindenki maximalista, ők meg nem fognak foglalkozni vele, akkor sem, ha néha látják.

Továbbá vannak olyanok is, akinél kb ki sem fog derülni, mert nincs olyan tartalommal etetve a TV. Számomra például egészen elképesztő, hogy az amúgy már technikában felnövő/élő 30-40 év közöttiek mekkora része néz úgy filmet, hogy keres valamit a youtube-on, meg ezeken a retek, világvégi reklámokkal és kártékony kódokkal teleszórt noname online ingyenes filmnéző oldalakon.... Na az ilyen esetekben sem nagyon fog kiderülni, ha esetleg rossz is, mert normális HDR vagy DV tartalmat kb egész élettartama során nem fog kapni a TV, hogy kiderüljön.

Aztán persze vannak olyanok is, hogy a gyári lejátszóval akar mindent lejátszani, aztán csodálkozik, hogy nem viszi, miközben egy Kodi sokkal több tartalmat vinne. És néha befigyel a felhasználói hiba is. Pl az is egyértelmű, hogy nagyon combos tartalmakra kevés a 100 Mbit ethernet (van olyan filmem, amiben direkt néztem és sokszor 109-112-ig is felugrik a bitráta) és hiába a wifi, az is elvérzik ha nem optimális a körülmény. Persze akinek megvan a "hagyományos" akadós hiba, az egyből meg tudja különböztetni ezt az akadást a hálózatitól.

Viszont ugye ha az esetemet nézzük, akkor egy normálisabb médialejátszó+CE kombó is mit sem ér alapesetben az akadás ellen. Szerencse, hogy a bemenetváltás megoldja a gondomat.

Az tény, hogy a képet egyöntetűen mindenki dicséri és tényleg nagyon jót ad a márka. Annak a minősége az adott árért parádés, de ugye ez csak a csomag egy része.

Kíváncsi leszek hogyan alakul a sztori, mert bizony nem 1-2 vásárlót érint a hiba, van aki nem veszi észre, van akit kevésbé zavar és van egy olyan réteg akit nagyon zavar az akadozás, aztán vannak az egyéb hibák mint amik játéknál fordul elő és ami a TV adásoknál fordul elő, nos engem a két utóbbi nem érint, mert nem játszok és nem nézek TV adásokat.

• Imi1981
    veterán

Még az is lehet, hogy annak a fórumtársnak lesz igaza, aki azt mondja, hogy a 75"-tól felfelé lévő készülékekkel nincs hiba. Nyilván sokkal kevesebb is a vásárolt darab belőlük, de én már semmit nem tartok kizártnak. Nem értek annyira az elektronikához, ki tudja, lehet, hogy hiába ugyanazok benne a fő komponensek, a ram, processzor, gpu, de mondjuk másik kondenzátor van benne és azzal már jó. Már ilyenek jutnak eszembe, annyira X akta az egész.

Az a napnál is világosabb tény, hogy miután megvoltak pár hete az elég szép akciók és sokan beszereztek TCL készülékeket, azóta teljesen egyenes arányban megszaporodott itt a topikban az újonnan érkezők száma, akik akadásról számolnak be.

És ugye vajon a TCL miniled TV vásárlók hány százaléka prohardver fórum látogató az országban? :U Vannak, akik ha találkoznak vele csak visszaküldik, vagy együtt élnek vele, vagy megoldják, de beszámolni nem fognak róla az online térben.

A valós arány nem fog kiderülni, mert nyilván vannak olyanok, akiknél nem akad, de az is biztos, hogy olyan is, akinek igen, de észre sem veszi. Ha pl én ezt a TV-t nem használnám, hanem csak a feleségem, na ő boldogan ellenne vele, mert fel sem tűnt neki. Mikor megmutattam mit kell nézni, akkor meg csak legyintett, hogy áh ez nem nagy baj. Szóval nem mindenki maximalista, ők meg nem fognak foglalkozni vele, akkor sem, ha néha látják.

Továbbá vannak olyanok is, akinél kb ki sem fog derülni, mert nincs olyan tartalommal etetve a TV. Számomra például egészen elképesztő, hogy az amúgy már technikában felnövő/élő 30-40 év közöttiek mekkora része néz úgy filmet, hogy keres valamit a youtube-on, meg ezeken a retek, világvégi reklámokkal és kártékony kódokkal teleszórt noname online ingyenes filmnéző oldalakon.... Na az ilyen esetekben sem nagyon fog kiderülni, ha esetleg rossz is, mert normális HDR vagy DV tartalmat kb egész élettartama során nem fog kapni a TV, hogy kiderüljön.

Aztán persze vannak olyanok is, hogy a gyári lejátszóval akar mindent lejátszani, aztán csodálkozik, hogy nem viszi, miközben egy Kodi sokkal több tartalmat vinne. És néha befigyel a felhasználói hiba is. Pl az is egyértelmű, hogy nagyon combos tartalmakra kevés a 100 Mbit ethernet (van olyan filmem, amiben direkt néztem és sokszor 109-112-ig is felugrik a bitráta) és hiába a wifi, az is elvérzik ha nem optimális a körülmény. Persze akinek megvan a "hagyományos" akadós hiba, az egyből meg tudja különböztetni ezt az akadást a hálózatitól.

Viszont ugye ha az esetemet nézzük, akkor egy normálisabb médialejátszó+CE kombó is mit sem ér alapesetben az akadás ellen. Szerencse, hogy a bemenetváltás megoldja a gondomat.

Az tény, hogy a képet egyöntetűen mindenki dicséri és tényleg nagyon jót ad a márka. Annak a minősége az adott árért parádés, de ugye ez csak a csomag egy része.

A c805, c745, c845 55 col verziók is jók voltak V028 firmware-el! Szóval szerintem ez leginkább szoftveres probléma. Ha nem az lenne V028 -on is akadt volna. A V028 se volt hibátlan de akadás ott egyáltalán nem volt. Utána lévő összes firmware-ken már jelen volt az akadás. Bár tegnap néztem netflixen egy 4k DV filmet ( Kézipoggyász) és nem rémlik hogy akadt volna. Máskor meg akad mint állat. Lehet ez a v420 firmware javított ezen kicsit.

• koppasz1986
    aktív tag

"elképesztő, hogy az amúgy már technikában felnövő/élő 30-40 év közöttiek mekkora része néz úgy filmet, hogy keres valamit a youtube-on"

Pontosan! Én is elvagyok szörnyűlködve, amikor ilyen 25 vagy az alattiakkal beszélek ilyesmiről, hogy mennyire segghülyék. Azt sem tudják mi az a torrent (nem is tudom, hogy lehet anélkül élni) vagy, hogy hdr, dolby visionra azt hiszik, hogy az hang :D Kérdem milyen tv-t akarsz venni, azt mondja nagyot samsungot vagy lg-t És mondom azon belul oled, miniled , va ,ips stb azt csak a szájuk tátják azt sem tudják mi az . 10 ből-1 ha tudja mi az az oled. Pc-t bekapcsolni sem tudják, meg úgy beszélnek róla, mint valami elavult 80as évekbeli cuccról :DD Nekik csak a konzol meg a netflix azt jólvan, meg ahogy mondod a szutyok online filmkeresgélés. Hogy lehet ilyen igénytelennek meg tudatlannak lenni a 4k hdr világában nem tudom megérteni.

• mrmft
    senior tag

Nekem ebbol ami nalad van, hogy bemenet valtasra jo lesz, egyertelmuen ez SW hiba, valami bellitas beragad.
    Test FWket erdemes lenni kiprobalni, de en nem fogom C745-el a gyari FW is OK resetek utan.

• turho
    addikt

A 75+ már olyan nagy, hogy nem lehet elsütni talán ugyanazt a gyenge korsuerűtlen hardvert, talán némileg jobb jelfeldolgozási sebességű kártyákat kapnak a nagyobb vasak.
    Az is talány, az EU-ba miért gyengébb hardverrel gyártják a TCL tévéket.
    (Nem mintha az 55-65" nem lenne nagy).
    Szóval olcsók, de olyanok is....sajna.

• Stealth
    őstag

Végeztem a tesztekkel.
    Mindent lejátszottam a 4K (UltraHD) Formats és a Codecs, Framerates, Black-levels and Subtitles szekciókból, kivéve amelyek youtube linkek voltak.

Nem volt jelen sehol a laggolás, amivel küzdöttem. Azt nem próbálgattam, hogyha TV-n vagy a kezdeti bemenet váltás nélkül játszom le, akkor mi van, hanem egyből úgy próbáltam a médialejátszón, ahogy korábban írtam, bemenet oda-vissza váltás után.

Amely videókkal kapcsolatban észrevételem van:
    - Az iPhone DV-HGL esetén vannak akadások a videóban (főleg amikor az épülethez fordul) és az ég fényében is egy anomália, viszont PC-n VLC playerrel lejátszva ez ugyanígy jelen van, szóval ezt nem tekintem a TV hibájának.
    - A két LG demo videó elvileg DV, de nem DV-ben játssza le. A kodeknek P44 ST DL-t ír, nem tudom mi ez. Erre valaki?
    - ProRes HDR DCI-P3 Strobe Scientist videónak ismeretlen kodeket ír és folyamatos darabossággal játssza le, de PC-n VLC-vel ugyanígy darabos végig, szóval ez sem a TV/lejátszó nyűgje.
    - Az ISS videót is folyamatos darabossággal játssza le, ez az egyetlen, amely a PC-n viszont jól lejátszható.

Továbbá a DV FEL tesztek nyilván nem tesztelhetőek, ahhoz a CE rendszernek kellene futnia.

Ha már a FEL szóba jött.
    "A FEL-ről a Dune fórumosok az alábbiak szerint vélekednek:

"Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
    – Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn."

Ööö, simán kopizd már be ide kérlek melyik fájlokról beszélsz, mert így sokat nem találtam meg. Simán kijelölöd a sort és ide beilleszted:
    LG Dolby Vision Demo Clips (change extension from .lge to .mkv after downloading)
    Itt pl 4 db DV tesztvideót lehet letölteni. ;)
    Az elsőt nem is kell lejátszania a TV-nek, mert:
    Menu ID : 2 (0x2)
    Format : HEVC
    Format/Info : High Efficiency Video Coding
    Format profile : Main 10@L5@Main
    HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.04.06, BL+EL+RPU

• mikrofon
    veterán

"Ha először jó volt és utána lett rossz, akkor valami változott. Ha ez megtalálod meg kész az ok is."

Erre két verziót tartok elképzelhetőnek:
    1: Mákom volt és azalatt az időszak alatt nem futottam bele olyan filmekbe, amelyek akadtak.
    2: Valamelyik firmware frissítés óta áll fenn a dolog. Több olyan hsz-t is olvastam itt, hogy a gyári (028 talán?) teljesen jó volt és az anomáliák utána kezdődtek. Nekem frissített rögtön v135-re, szóval tesztelni nem tudtam a 028-al.

Homaticsot csak azzal állítottam párhozamba, hogy hiába a 14 nap visszaküldés, ha valami utána csesződik el.
    Erőltethetném a TCL-t, hogy irány a szerviz és csináljátok meg a laggolást, de ezzel már próbálkoztak itt a fórumon mások és 0 eredménnyel zárult. Így, hogy összehoztam magamnak a megoldást (reméljük jó is marad), úgy érzem csak felesleges kockázat lenne szervizeltetni, hogy utána lehet megint nem jó, cserébe esetleg összekarcolták, stb.

A panaszkodás rész sokszor felmerül itt a fórumon. Kicsit magamra veszem most ezt a részét, így én a saját szempontomból annyit tudok hozzáfűzni, hogy igen, én is panaszkodtam, leírtam sokszor a hibákat, akadásokat, de úgy gondolom nem az értelmetlen puffogás volt a célom vele, hanem törekedtem információt megosztani, tesztelést kérni másoktól, illetve ha valamiben megoldásra jutottam, akkor arról mindig beszámoltam, hátha valakinek szintén segít a problémáján. Én úgy gondolom ennek több értelme van és talán segít valamennyit, mint a "nekem nincsen bajom vele, nem értem mit sírtok" típusú hozzászólásoknak, amelyek semennyire nem viszik előre a topikot.

"Kicsit magamra veszem most ezt a részét, ..."
    Ne vedd! Nem személy szerint neked szól, hanem általánosságban. Meg lehet nézni, hogy az elmúlt egy hónap vagy elmúlt ezer HSZ hányadrésze volt ez....

• Stealth
    őstag

Na ezekre délután, este rápróbálok. Ki kell maxolni a médialejátszó tesztelgetésés a 14 napon belül. ;]

Yess, majd dobd be melyikkel tesztelted és mi az eredmény! :))

• Stealth
    őstag

Mik voltak azok az érthetetlen igények?
    Én max egy ilyen kákán is csomót dolgot tudok említeni, ha visszaolvasok, az pedig az 1.5x lejátszás dolog volt.

Igen, ez egy jó példa, de volt itt tv felvétel, mert az LG tudja, SD adás szar egy 4K tv-n, meg a fene tudja még mi...

• mikrofon
    veterán

Már írtam korábban, hogy nem rögtön jöttek az akadások. Amikor mindenki írta a Dűne jelenetének akadását, Vérapót, miegyebet, nálam jó volt. Miért küldtem volna akkor vissza?
    A 3test esetén láttam először az akadásokat (amit ugye meg tudtam oldani). A mostani fix akadások (Venom, Wolfs, Silo) meg mire előjttek, hol voltam már a 14 naptól...

Ez olyan, mintha én mondanám most neked, hogy miért nem küldöd vissza a sarokba hajított Homatics lejátszódat? Nyilván mert most lett használhatatlan rajta a CE, nem 14 napon belül.

Ha először jó volt és utána lett rossz, akkor valami változott. Ha ez megtalálod meg lesz az ok is.

Mivel mindkét esetet ismered te is tudod hogy a Homatics esete és az általad írt eset nem állítható párhuzamba. Bár még hibázhat ilyet a TCL is hiszen mind a kettő kínai márka, csak a kettő mérete között jelentős a különbség.
    Amúgy igen én hibáztam, mert több lejátszóm volt pont ezért is vágtam bele a Homatics-ba és számoltam azzal a kockázattal, hogy a Homatics kicsi kínai fejlesztőcsapat és amikor megvettem még kész se volt a szoftvere.... Kellett volna egy tartalék a szekrényben... Így talán egyszer majd jó lesz. De szerencsére erre is van megoldás....
    Ha ilyet lépne a TCL rögtön hívnám is az eladót, nem pedig itt sz@roznám a gyártót.. mert ez is egy hiba, hogy egy korábban jól működő eszközt a gyártó teljesen tönkre tett... Erre is vonatkozik a garancia.... Gond nélkül cserélnék is az alaplapot vagy telepítenék vissza a régi szoftver....

• mikrofon
    veterán

Igen emlékszem, viszont egy rakat hozzászólásban, külföldi fórumokon is az X2-t preferálták. (X1-et meg már nem is nagyon kapott senki, aki akkoriban vette, mint én)
    A médialejátszó meg olyan dolog, hogy kicsit a vakszerencsének érzem, hogy az én problémámat megoldotta. Hiszen ha csak simán elindítom, akkor azzal is akad, ahogy a Homatics esetében is volt. Tehát a TV működése a médialejátszóval felturbózva sem optimális, ha úgy nézzük.

Az én TV-m valami speciális eset lehet, nagyon kedveli ezeket az oda-vissza dolgokat. A lejátszónál a forrásváltást, anno meg az egyik akadós sorozatnál a video leállít-újra elindít dolgot.

Amúgy meg ez a média lejátszó is egy olyan dolog, hogy húú meg haa meg kell a TV-hez, de azt is milyen már? Megveszed és ahhoz, hogy minden oké legyen és teljes körű felhasználást kapj, el kell kezdeni mókolni vele, CE telepítés, .dtb fájlok keresgélése, stb.. Hogy utána meg jöjjön egy ATV14 frissítés és szétcsesszen mindent. Olvastam a topikjában, hogy Te is szenvedsz vele és félre is hajítottad és a Firesticket használod, mert zsákutca egyelőre a CE dolog abban a formában. Újabb mókolás hegyek fogják megoldani.

Nem értelek, ha hibás akkor miért nem küldted vissza 14 napon belül?

• mikrofon
    veterán

Ez olyan, hogy én pl a milyen TV-t vegyek topik kimagasló TCL ajánlásai után beleolvastam ebbe a topikba és a C845 esetén semmilyen negatívumot nem olvastam még akkor a laggolós akadásokkal kapcsolatban.
    Arról olvastam, hogy X2-t célszerű venni, más említésre méltó nem volt, így is tettem, X2 lett.

Aztán jöttek a Dolbi Vision tartalmak és az akadások. Szóval ha olvastam is vásárlás előtt, akkor is lyukra futottam. Az elvárásokkal kapcsolatban meg nekem aztán tényleg semmi összetett felhasználás nincs. Nem netezek, streamingelek, youtubeozok rajta, csak NAS-ről filmek, meg FIFA játék a PC-ről. Olyannyira fapad módon használom erre, hogy az első dolgom volt átállítani a TV-t csak alkalmazások módba, mivel a netes része nem érdekel.

És azért egy C845 nem a TCL alsópolcos, egypálcás típusa. Engem nem érdekel az SDR tartalom, a TV nézés, a konyhafőnök, a 18 órás leégett/megölték/karambolozott híradók, a megasztár, meg xfaktor, hanem csak ennyi, hogy azokat a nyamvadt Dolby Vision és HDR tartalmakat laggolás mentesen le tudja játszani. Ezt azért én nem nevezném irreális igénynek/elvárásnak.
    Nagy nehezen sikerült megoldani, de látod, még egy normálisabb médialejátszót is beszereztem és azzal is simán laggolna a TV, hacsak nem váltok oda-vissza forrást.

Itt csak az a probléma, hogy pont azt javaslom, hogy X1-et érdemes venni.... És még az is írtam hogy mindenképpen javasolt egy média lejátszót is beleszámolni a keretbe....

• Grillo
    őstag

Ez olyan, hogy én pl a milyen TV-t vegyek topik kimagasló TCL ajánlásai után beleolvastam ebbe a topikba és a C845 esetén semmilyen negatívumot nem olvastam még akkor a laggolós akadásokkal kapcsolatban.
    Arról olvastam, hogy X2-t célszerű venni, más említésre méltó nem volt, így is tettem, X2 lett.

Aztán jöttek a Dolbi Vision tartalmak és az akadások. Szóval ha olvastam is vásárlás előtt, akkor is lyukra futottam. Az elvárásokkal kapcsolatban meg nekem aztán tényleg semmi összetett felhasználás nincs. Nem netezek, streamingelek, youtubeozok rajta, csak NAS-ről filmek, meg FIFA játék a PC-ről. Olyannyira fapad módon használom erre, hogy az első dolgom volt átállítani a TV-t csak alkalmazások módba, mivel a netes része nem érdekel.

És azért egy C845 nem a TCL alsópolcos, egypálcás típusa. Engem nem érdekel az SDR tartalom, a TV nézés, a konyhafőnök, a 18 órás leégett/megölték/karambolozott híradók, a megasztár, meg xfaktor, hanem csak ennyi, hogy azokat a nyamvadt Dolby Vision és HDR tartalmakat laggolás mentesen le tudja játszani. Ezt azért én nem nevezném irreális igénynek/elvárásnak.
    Nagy nehezen sikerült megoldani, de látod, még egy normálisabb médialejátszót is beszereztem és azzal is simán laggolna a TV, hacsak nem váltok oda-vissza forrást.

Igen olvastam, épp ezért írtam, hogy ha van elég tapasztalat. C655 esetén sem láttam majdnem semmit, de úgy voltam vele, hogy a kb. azonos áron kapható Samsungnak annyi hátránya van, hogy megpróbálom. Azért a cseregaranciát bepipáltam Alzánál, de eddig jól teljesített, mondjuk a korábbi Samu olyan szinten volt lassú az "okos" felületen, hogy annál minden gyorsabb.

• TheMartin03
    aktív tag

Mik voltak azok az érthetetlen igények?
    Én max egy ilyen kákán is csomót dolgot tudok említeni, ha visszaolvasok, az pedig az 1.5x lejátszás dolog volt.

Nem gondoltam volna, hogy ez annyira kirívó eset, nagyon sokszor nézek felgyorsítva videókat... De oké, elfogadom.

Ezen kívül viszont én sem annyira értem a földtől elrugaszkodott igényeket. Kicsit sajnos magamra vettem, és nem érzem jogosnak.

• freeland0806
    aktív tag

Nekem a C845X2-vel volt a kálváriám.

Érdekes amúgy, hogy a médialejátszóval is akkor működik csak tökéletesen, ha előtte forrást váltok.
    Valószínűleg működött volna a korábban vásárolt Homatics-al is, csak ott még nem jöttem rá erre a "trükkre", a Dune pro vision 4k esetén teljesen véletlenül, a próbálgatások során tűnt fel, hogy oda-vissza váltás esetén jó minden.

Érdekes, mert a 3 test probléma című sorozat az a TV-n Kodi lejátszót használva úgy volt jó, ha elindítottam, leállítottam és újra elindítottam.
    A többi akadásos filmre ez hatástalan volt. Olyan szempontból nem bánom, hogy a Homaticsot visszaküldtem (még akkor is ha forrás váltás esetén valószínűleg azzal is hibátlanul működne), hogy ennek a Dune pro vision 4k lejátszónak sokkal jobban tetszik a felülete és a kezelhetősége.

Nem örülök, hogy egy 400e Ft-os TV-n még +70e Ft-ba került az, hogy a szoftveres nyűgjeit leküzdjem, de ez van. Legalább nem kell együtt élnem az akadozással. És nagyon remélem, hogy ez már így is marad...

Olcsóbb ilyen max 30.000 Ftos okosítóval nem működne ez? Kifejezetten csak streamingre kellene.
    Egy youtube kommentelő írta, hogy neki egy Xiaomi mi tv stick 4K megoldotta úgy, hogy developer módban kiválasztotta az "enable framerate fix"-et. Családban van mi box S de azon ilyen nincs.

Valamint neked is úgy akadt, hogy mondjuk mutatták a tengert (our planet a netflixen pl) és a víz ahogy hullámzik rendesen mintha laggolt volna ahogy mozog de csak egy bizonyos jelenetnél? Mint amikor játszol és kevés hozzá a géped feeling. Mert nekem ezt csinálja és nem kevésszer, Disneyn a Kvantumániát néztem meg ott max 1-2 alkalommal akadt, mintha jobban szeretné a TV a Disney +t gőzöm sincs miért.

• mikrofon
    veterán

Üdv!

MEGOLDÁSSAL (remélem nem kiabálom el és később nem jön elő valami agyrém...) jelentkezem akadások terén.Nem rövid a sztori, mert persze nem ment egyszerűen a dolog, kísérletezni kellett.

Mint írtam, korábban próbálkoztam a Homatics Box R 4K Plus médialejátszóval, még a CoreELEC-et is feltettem, de akadozás volt ugyanúgy az android és a CE rendszeren is... El is engedtem a külső lejátszót, csak most felhúztam magam a Venomon, majd a most elkezdett Silo 2. évadján is, ami az utolsó csepp volt a pohárban, mert rengeteg helyen beakadt. Ezért a mi veszteni valóm van felkiáltással megvettem ma a Dune Pro Vision 4K típusú lejátszót. [link]

Friss termék, nagy ígéretekkel a weboldalon, hogy ezzel a termékkel az volt a cél, hogy az android teljesen háttérbe legyen szorítva és a Dune saját programjai legyenek használva, kimondottan hálózati lejátszásra ajánlják, míg a Homaticsot inkább a streaming szolgáltatókra.

Egye fene, 14 nap elállás sok idő a tesztelésre, nézzük milyen a cucc, CoreELEC meg egyéb mókolások nélküli használattal.
    Először majdnem kudarc, mert még azok is elkezdtek akadni, amelyek eddig nálam nem akadtak.......... Pl a Dűne jelenete, ahol sétál a csaj a szolgálók felé balról jobbra. Arra írták itt a fórumon többen, hogy akad, nekem ismeretlen fogalom volt abban a jelenetben az akadás. Eddig.... A médialejátszóval már ez is akadt...

Végül lett rá egy megoldás:
    Ha elindítom a médialejátszót, úgy van beállítva, hogy a TV-t is élessze fel és bejön a lejátszó menüje. Ekkor fogom és átkapcsolom a TV távirányítón a bemeneteknél a Google TV-re, hogy a TV saját menüjében a főképernyőt mutassa az ikonokkal. Majd ismét visszakapcsolok arra a HDMI-re, amelyre a médialejátszó van csatlakoztatva.

És ha ezt a váltást megteszem, akkor onnantól MINDEN akadásmentes. A Dűne, Vérapó, Venom, 3 test, de még a teljesen elcseszett Wolfs is, ami mások általi teszt során kb mindenen akadt.

Szóval egyelőre így állunk, remélem anomália nem lesz. Keserű a szájíz, hogy ez 70.000 Ft-ba került és még egy bemenet váltást így is eszközölni kell, hogy jó legyen, de ez van. Legalább működik...

Érdemes lenne kipróbálni ezt másik lejátszókkal is, szerintem a többivel is így kellene hogy jó legyen mert ez a leírásod alapján nem lejátszó függő..

Ha úgy állítod be a TV-t hogy ne az utolsó forrásra váltson amikor be kapcsolod, akkor mindig a home képernyő fog indulni. Ha így használod és bekapcsolás után váltasz a DuneHD bemenetére, az nem elég? Ez így eggyel kevesebb lépés.

• freeland0806
    aktív tag

Üdv!

MEGOLDÁSSAL (remélem nem kiabálom el és később nem jön elő valami agyrém...) jelentkezem akadások terén.Nem rövid a sztori, mert persze nem ment egyszerűen a dolog, kísérletezni kellett.

Mint írtam, korábban próbálkoztam a Homatics Box R 4K Plus médialejátszóval, még a CoreELEC-et is feltettem, de akadozás volt ugyanúgy az android és a CE rendszeren is... El is engedtem a külső lejátszót, csak most felhúztam magam a Venomon, majd a most elkezdett Silo 2. évadján is, ami az utolsó csepp volt a pohárban, mert rengeteg helyen beakadt. Ezért a mi veszteni valóm van felkiáltással megvettem ma a Dune Pro Vision 4K típusú lejátszót. [link]

Friss termék, nagy ígéretekkel a weboldalon, hogy ezzel a termékkel az volt a cél, hogy az android teljesen háttérbe legyen szorítva és a Dune saját programjai legyenek használva, kimondottan hálózati lejátszásra ajánlják, míg a Homaticsot inkább a streaming szolgáltatókra.

Egye fene, 14 nap elállás sok idő a tesztelésre, nézzük milyen a cucc, CoreELEC meg egyéb mókolások nélküli használattal.
    Először majdnem kudarc, mert még azok is elkezdtek akadni, amelyek eddig nálam nem akadtak.......... Pl a Dűne jelenete, ahol sétál a csaj a szolgálók felé balról jobbra. Arra írták itt a fórumon többen, hogy akad, nekem ismeretlen fogalom volt abban a jelenetben az akadás. Eddig.... A médialejátszóval már ez is akadt...

Ha elindítom a médialejátszót, úgy van beállítva, hogy a TV-t is élessze fel és bejön a lejátszó menüje. Ekkor fogom és átkapcsolom a TV távirányítón a bemeneteknél a Google TV-re, hogy a TV saját menüjében a főképernyőt mutassa az ikonokkal. Majd ismét visszakapcsolok arra a HDMI-re, amelyre a médialejátszó van csatlakoztatva.

És ha ezt a váltást megteszem, akkor onnantól MINDEN akadásmentes. A Dűne, Vérapó, Venom, 3 test, de még a teljesen elcseszett Wolfs is, ami mások általi teszt során kb mindenen akadt.

Szóval egyelőre így állunk, remélem anomália nem lesz. Keserű a szájíz, hogy ez 70.000 Ft-ba került és még egy bemenet váltást így is eszközölni kell, hogy jó legyen, de ez van. Legalább működik...

Már csak valami olyan megoldást kellene ahol a streaming appok nem akadnak. De már ez is nagy szó, hogy így megoldható.

Hiei555 hát gondolom valami ilyesmi rá a magyarázat

• Swenk
    aktív tag

Üdv!

Amúgy én nagyon megszerettem ezt a boxot.

• Swenk
    aktív tag

Üdv!

Lan vagy wifi?

• Swenk
    aktív tag

Akkor ha jól értelmezem az írást, felesleges tornázni, hogy a teszt videón látszik-e a piros háttéren a felirat, mert ha igen, az pusztán annyit jelent, hogy a lejátszó képes 12 bites DV-t kiküldeni, de lényegében mindegy, nincs jelentősége, ha csak 10 bites kijelző kapja meg.
    Ennyi lenne a lényeg nem?

(hogyhogy cseréltél Homaticsról?)

Amennyire lehet, ki akartam hagyni az Androidot. Ez is ATV11 rendszerre épül, de ez a Dune saját tesreszabása, egyből a Dune felülettel indul. Én, sajnos, nem szeretem a kodi-t, így a CE-t sem, ezért a saját lejátszóját használom, és elégedett vagyok vele.
    A Homaticsom pihen, gyári állapotában, ha kell alakinek,nincs rá szükségem, mert a TCL805 Netflix, stb teljesen jó nekem, ehhez nem kell külső lejátszó. Igaz, van hozzá 1G usb-s LAN:.

• Swenk
    aktív tag

Akkor ha jól értelmezem az írást, felesleges tornázni, hogy a teszt videón látszik-e a piros háttéren a felirat, mert ha igen, az pusztán annyit jelent, hogy a lejátszó képes 12 bites DV-t kiküldeni, de lényegében mindegy, nincs jelentősége, ha csak 10 bites kijelző kapja meg.
    Ennyi lenne a lényeg nem?

(hogyhogy cseréltél Homaticsról?)

Igen, én is így értettem.

• Swenk
    aktív tag

Esetleg próbáld meg kábellel adni neki a netet. Ha nincs Gigabites ethernet adaptered, akkor csak 100 Mbit lesz a gyári porton, de annak bőven elégnek kellene lennie fullhd felbontáshoz.
    Érdekes, hogy ledobálja 360-ra. Mintha sebesség nem lenne meg neki.
    Egy próbát megér szerintem.

Amúgy még szerencsém van, hogy nem használom semmiféle youtube, TV műsor nézés, miegymás feladatra a készüléket, csak mozira. Eleve úgy van beállítva, hogy csak alkalmazások módban induljon. De ugye DV filmek esetén így is vergődés van néha. Biztos agybajt kapnék, ha másra használva még jönne X darab új probléma.

Továbbá nem tudom, már tehetetlenségemben azon is gondolkozom, hogy beszerzek egy Dune HD Pro Vision 4K lejátszót és adok egy újabb esélyt a dolognak. Volt már egy próba, az sima Homatics box r 4k plus volt. De ott CoreELEC-el kendácsoltam, arra gondoltam induljon tiszta lappal ez a másik médialejátszó a Dune saját szoftverével, kendácsolás nélkül. Hátha...

Amúgy az amologic topikba beleolvasva is csak elmegy a kedve az embernek... Ott most épp azon ment a diskurzus, hogy a jól beállított CoreELEC-ek kukázódtak, mert ATV14-es frissítés kijött a boxokra és hiába nem azzal indítják, hanem a CoreELEC-el, kihat rá és kukázza a jó rendszer indulását/működését. Már megy a routerben letiltogatás a frissítésre és egyéb henkölések.
    Vicc ez az egész TV-s dolog már... Megnőttek az igényeink, a piros kispálcás csavargatós Orion időszakban bezzeg örültünk, ha kép van. Most meg DV meg minden... :DDD
    Viccet félretéve, elkeserítő, hogy akár TV belső rendszere, akár médialejátszó irányába indul el az ember, annyira összetett már minden, hogy nem egy egyszerű plug&play van, hanem kendácsolás, próbálkozás, hogy oké legyen. Mármint annak, aki a maximumot akarja. Aki megnézi az esti híradót, meg elindít egy SD tartalmat, annak kb mindegy és tökéletes.

Ahogy mondod. Mindegyiknek vannak korlátai. Nem lehet olyan lejátszót, tv-t csinálni, ami MINDENT lejátszik. Amúgy nekem éppen Dune-HD Pro Vision 4K-m van. A saját lejátszóját használom, Lan -nal,nem akad, gyors, szép a képe. A fórumokon olvasott profil 7 FEL DoVi-val kapcsolatban én is erőlködtem és írtam a Dune-nak, elküldtem nekik a teszt file-okat is. Ez a válszt kaptam, és én el is fogadtam.

A Dune HD Dolby Vision-t kezelő lejátszói mind támogatják a Dolby Vision Profile 7 FEL formátum lejátszását, és 100%-osan felhasználják a legfontosabb információt is a FEL rétegből: a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU) – így kompromisszumok nélkül élvezheted az ilyen Dolby Vision tartalmak extra színinformációit. A tesztfájlokkal kapcsolatos internetes eszmecserék alapja az a sokak által ismert tény, hogy a modern médiaprocesszorok (RTD1619, S905X4, S928X) androidos SDK-ja nem támogatja az úgynevezett „residual signal”-t a FEL rétegből. Léteznek ennek a detektálására készített mesterséges tesztfájlok, de ezeknek kb. semmi jelentősége nincs az otthoni házimozizáskor az alábbiak miatt:
    – A Dolby Visison Profie 7 videók két réteget tartalmaznak: BL (Base Layer) ls EL (Enhancement Layer). A MEL-típusú Blu-ray kiadványokon az EL tartalmazza a Dolby Vision dinamikus metaadatokat (RPU). A FEL-típusú Blu-ray lemezeken az EL kétféle adatot tartalmaz, az RPU mellett a „FEL residual” jelet is. Ahogy a Dune HD lejátszók gyártói termékleírásában is szerepel, a készülékek kiolvassák és használják az RPU adatokat a második rétegről. Ez a legfontosabb Dolby Vision információ, amely tartalmazza minden egyes képkocka számára egyedileg a színtartományokat, hogy a legsötétebb és legvilágosabb részeknél és lássál részleteket. Ez a folyamat teljes egészében működik, nincs szükség egy második HEVC dekóderre emiatt.
    – Az úgynevezett FEL residual szignál funkciója, hogy a 10-bites színinformációból 12-bitest lehessen létrehozni (amit a Dolby Vision maximum tud kezelni), gyakorlatilag a kettő közötti különbséget tartalmazza. Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel. Ezt viszont jelenleg nem érdemes korlátnak tekintetni, mivel még az OLED tévék paneljei is csak 10-bitet képesek megjeleníteni. Léteznek valódi 12-bitesként árult Samsung TV-k, de ezek nem támogatják a Dolby Vision-t. A házimozi-vetítőknél is ez a helyzet, csak egyes professzionális, mozikban használt típusok képesek a 12-bites Dolby Vision megjelenítésére.
    – Lehet csinálni mesterségesen olyan tesztfájlokat, amelyeken kimutatható, hogy a FEL residual signal feldolgozásra kerül vagy sem, de ilyen jelenetekkel gyakorlatilag nem találkozhatunk valódi filmekben. Ezen tesztfájlok jellemzően egy adott videó BL rétegét és egy másik videó EL rétegével rakják össze, vagy más nem szabályos módszert használnak, hogy észrevehető legyen bármi is a képernyőn. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés