Hirdetés
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD FX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmtgp
tag
Kösz, igen az LG néztem, elvileg ott van de a time machine-t már ott is kinyírták.
Nem is tudom mivel lehet felvenni manapság, annyira megszoktam a pvr-t. (Boxot nem akarok használni mert ott eleve tiltva van egy csomó minden- pláne sport -felvételre.)
-
Szmtgp
tag
akkor ezek voltak az
utolsók ? :akkor marad a hisense, vagy LG
(legalábbis az 55 col kategóriában, ahol középen van a talp)
Nincs nagy választék csak noname, meg egy Thomson, szomorú -
turho
addikt
Drasztikus Eq-val kihoztam egy jóval jobb megszólalást a 805-böl, bár az enyém 75", szóval nagyobb a térfogat.
Az előtte lévő 65c728 így is jóval teltebben szólt (ok, néha berezonált), bár panelba mindkettő jó (így már...) -
Locutus
veterán
Én a sima SMB megosztásról váltottam anno plexre, mert folyton csak a gond volt vele

De ezt a Jellyt nem ismerem, majd ránézek. -
Stealth
őstag
-
Steve2006
tag
Sajnos a fájl jelenleg nem tekinthető meg és nem tölthető le.
Mostanában túl sok felhasználó tekintette meg vagy töltötte le ezt a fájlt. Kérjük, próbáljon meg később hozzáférni a fájlhoz. Ha az elérni kívánt fájl különösen nagy méretű, vagy túl sok személlyel osztották meg, a fájl megtekintése vagy letöltése akár 24 órát is igénybe vehet. Ha 24 óra elteltével sem tud elérni egy fájlt, lépjen kapcsolatba a domain adminisztrátorával.
-
Szpilu__25
tag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
gg72
veterán
Akkor inkább nem teszem fel, ha nem lehet beállítani a kalibrált beállításokat...
-
ateszm
senior tag
-
nicu71
addikt
-
ateszm
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
-
F.B.I.
veterán
-
naja
aktív tag
Nem bug, feature! Tudod...
Amúgy tetszik, hogy egy helyen van minden, ami a témához kapcsolódik. Bár nem próbáltam, de az itt lévő app telepítő is megkönnyítheti az életet (nem kell F-Droid vagy Fennec a telepítéshez) -
Bossi
őstag
-
showtekk
tag
Én ezt azért ajánlottam mert ismerős is 10méteren használja 4k 120hz-re és bevált neki. Alzán amúgy is 30napig lehet tesztelni és visszaküldeni ha esetleg nem válik be. Ettől függetlenül hidd el ha valaki én tudom, hogy micsoda szenvedés ez, 1év alatt a létező összes aktív kábelt végigpróbáltam és szenvedtem velük igaz az továbbra is 20m.
-
ateszm
senior tag
-
freeland0806
aktív tag
-
mikrofon
veterán
-
espi38
őstag
-
Bossi
őstag
Elég sok hiba okozhat ilyen hibát, pl. a KOAX kábel illetve a csatlakozó nem megfelelően árnyékolt, illetve okozhat gondot a gyenge vagy túl erős jel is, ezt kiszűrni már nehezebb, nálam pl. túl erős jel okozott gondot, ami jött a Digis mini NOD-ból, a szerelők kimérték és ez alapján kapott a kábel egy jel csillapítót, így a hiba megszűnt.
De okozhat hibát egy nem megfelelő HIF szűrős elektromos készülék is.Hát ez jól hangzik, bár a kábel problémát kizárnám, mert az jelentkezett volna az előző TV esetében is, ez nem tudom mit takar: "De okozhat hibát egy nem megfelelő HIF szűrős elektromos készülék is." de a TV-n kívül nincs új készülék akkor gondolom ez már a régi készüléknél is bezavart volna. Ez akár lehet: "a gyenge vagy túl erős jel" ez esélyes mert lehet a régi TV erre nem volt annyira érzékeny. Lehet futok egy kört a One szolgáltatónál.
-
espi38
őstag
-
TungurKnivur
tag
-
TungurKnivur
tag
-
freeland0806
aktív tag
Nálam kissé más a helyzet távirányító ügyileg, mert mikor gond van olyankor CSAK a power gomb működik a távirányítón ami ugye infra jellel működik, illetve az alsó 6 fehér gomb megnyomásakor is bekapcsol a TV, illetve indul a hozzá párosított app, csak a többi bluetooth gomb nem reagál, ilyenkor úgy tér magához, hogy megnyomom a power gombot a távirányítón ekkor újra elalszik a TV- majd ismételten megnyomva magához tér, ilyenkor már működik a többi bluetooth-os gomb is.
Olyan hogy semmire ne reagáljon az max 2 alkalommal fordult elő, olyankor tényleg áramtalanítani kellett a TV-t.
Remélem majd jön egy frissítés és ezt is megoldja, egy szerencse, nem állandó a hiba.Ja értem akkor azért van az hogy csak bizonyos gombok reagálnak olyankor. Ezt nem tudtam. Hát szívás amúgy, akkor ebből frissítés lesz majd így
-
freeland0806
aktív tag
Azt mondod , amikor random lekapcsolódik a távirányító Bluetoothról? Mert nálam az volt előző fw-en is, a v590nél nincs. Itt "csak" random nem működik egyáltalán (csak néhány gomb) , olyankor áramtalanítás oldja meg kizárólag, vagy ha sikerül újraindítani a tévét valami csoda folytán hosszan megnyomva a kikapcsoló gombot. De ritkán jön elő.. 3x volt rá példa eddig decembertől. Már elemet is cseréltem hátha, de nem az a baja.
-
Flayer
senior tag
Jó, hogy mondod ezt én is tapasztaltam. Azt hittem csinálni kell egy HR a tv-n.Ezek szerint a távirányító hibája nem a tv rendszere változott meg!

-
zsolt501
nagyúr
Ami viszont zavar az Android TV 14-re váltás óta az a távirányító hektikus kezelése a TV bekapcsolása után, van mikor nem érzékeli a távirányítót BT-n és csak az infravörös jelre reagál, ilyenkor újra kikapcsolom a TV-t majd újra be és tökéletesen működik a BT-része is, olyan mintha a TV BT-t része nem mindig térne vissza alvó módból és újra ébreszteni kell hozzá, ilyenkor már probléma mentesen működik tovább, de az biztos hogy ez nem normális működés.
Egy szerencse ez nem állandó hiba, de sajnos előjön és olyankor eléggé zavaró, jó nem tart sokáig újra altatni és ébreszteni, de ennek csak nem így kellene működnie.Lehet azoknál nem jön elő a probléma akiknél nincs letiltva a WiFi rész (nálam USB3-as LAN kábelen megy a NET), de Android TV 12 alatt nem volt eddig gond, szóval valami megváltozhatott az energia menedzsmentben, nem éppen előnyösen.
-
fery02
addikt
-
fery02
addikt
-
turho
addikt
-
zsolt501
nagyúr
No leteszteltem, és STABIL 72MB/s sebességgel másol SSD-re ami exFAT-ra van formázva, ez azért jobb mint az eddigi 60/70 MB/s ami ingadozott, most stabilan hozza ezt a sebességet.
Szóval jelentős javulás van itt is. -
vargalex
félisten
-
vRichárd
csendes tag
-
espi38
őstag
C805-ön is volt 1-2 alkalommal, de nem több, aztán jött szoftver frissítés és ez a hiba nem jött elő többször.
Nem mondom ha rendszeres lenne a hiba én is aggódnák, de 1 alkalom esetén még ne vonjunk le messze menő következtetéseket, amúgy sajnos az Android rendszer telefonok esetén is tud érdekes működést okozni, sajnos ott is jártam már meglepő dolgokkal.Hát engem is inkább meglepett a dolog és nem aggódás fogott el.
Ha elöjön ismét ez a dolog akkor megy fel a V613.
Egyébként leultem milyen képet adott a c6k tévém egy dolby vision filmmel, szinte vakitotta a szememet és ezek után azt mondom, hogy felesleges lett volna a c7k-ra lecserelni.
Akinek ez nem elég nezesse meg a szemét
-
espi38
őstag
-
balojazz
senior tag
Igen az új szoftverrel jött ez a sebesség, eredetileg 500-600 környékén mozgott, most rendre 700 fölötti értékek jönnek, a feltöltési sebesség az maradt az eddigi, Digis Optikai NET esetén ennyi.
PC-n ki tudom maxolni a sebességet ott 900 fölött jön, de TV-töl nem vártam volna ennyit.Most már fölrakom majd én is, aztán meglesem. Ugyanez a netem van nekem is, gigabites mesht csináltam belőle. A PC nálam is közel maxot hoz. De pl ha 1-2 antennát megdöntök 45 fokban, teljesen mások lesznek az értékek a lefedettség geometriája miatt - nem mozdultak el az antennák/routerek?
-
balojazz
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
Jelenleg nincs.
Úgy néz ki a HDMI arc/earc volt a gond, bekapcsolás után már nem is lehet állítani a tv távirányítóval a hangot.
(Bár előtte nem volt bekapcsolva, mégis jó volt) -
freeland0806
aktív tag
Hát ez eléggé fura kijelentések a szerelőtől, már csak azért is, mert nálam hibátlan a kép, és hogy nem kapnak kijelzőt cserére az meg kit érdekel, pláne ha 5 év a vállalt garancia.
Még egy kérdés vagy ötlet, nálad a TV a saját talpán áll?
Én még azt megnézném, nem e ott feszül meg valahol a kijelző, mert a videó alapján azon a környéken van a hiba, mintha valami illesztési gond lenne.Talpán áll igen
-
rainman72
nagyúr
Az oké, hogy nem kellene előfordulnia, de HA nem tökéletes a tartó és megfeszül a kijelző akkor okozhat gondot, nálam a Samsung TV-vel volt egyszer gond egy rosszul sikerült felrakással, szerencsére azonnal észrevettük, és nem lett a TV-nek baja mikor rosszul volt feltéve és torzult a fény és a szín a kijelzőn, ideges is lettem hirtelen.
Kb 30 tv a falon ha rossz akkor talpon is vszinű az persze lehet kivétel azt nem mondom
-
rainman72
nagyúr
Hát ez eléggé fura kijelentések a szerelőtől, már csak azért is, mert nálam hibátlan a kép, és hogy nem kapnak kijelzőt cserére az meg kit érdekel, pláne ha 5 év a vállalt garancia.
Még egy kérdés vagy ötlet, nálad a TV a saját talpán áll?
Én még azt megnézném, nem e ott feszül meg valahol a kijelző, mert a videó alapján azon a környéken van a hiba, mintha valami illesztési gond lenne.Ez a falon lévő tv problema már töbször képbe került de ennek nem kéne gondnak lennie mivel így tervezték falra is.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
A hegy feletti felhőket nézd, ott látszik legjobban a változás kontrasztban és fényes/sötét tekintetében is.
-
blakey
titán
Nem így jelenik meg, legalábbis nem így kell megjelennie. amit szürkének látsz, az a TV-n világos, gyakorlatilag olyan, mint az eredeti, amit kékesnek látsz, az sötétebb képet eredményez, de nem annyira, mint az első, az égboltot érdemes figyelni.
A megjelenítést így nehéz átadni, de valami ilyesmi történik, ha van metaadat feldolgozás:
-
blakey
titán
Lehet hogy tévedtem, minimális a változás de van, a kép az biztos hogy nem egysíkú, de óriási változást nem érzékelek a módok közt.
Szóval a fene se tudja már.
Megnézem külső lejátszóval is, már nagyon érdekel a dolog.
Nos ránéztem külső lejátszóval is és ott lényegesen több a különbség, leginkább a felhőknél vehető észre.+ #43357 Kelvin
A linken szerepel a magyarázat, tehát az eredeti állapot után jön a megnövelt kontraszt, jobb panellel rendelkező TV-k esetében minimális a különbség, akár észrevehetetlen is lehet, a következő a fényerő csökkentett mód, ott viszont sötétebb képet eredményez, mindez azt jelent, hogy működik a HDR10+, amennyiben egysíkú a megjelenítés, akkor nincs HDR10+, sima HDR10-ként jelenik meg.
Igazából, mint érdekességet írtam, egy hosszú tesztelési folyamat eredményeként derült ki, hogy bizonyos TV-k esetében probléma van a metaadat feldolgozásával. -
blakey
titán
Pontosan mit látsz? Ha egysikú a kép, nem látsz változást kontraszt (itt többnyire nagyon minimális a különbség) vagy fényerő (itt sokkal sötétebbnek kell lennie) változás esetén, akkor nincs metaadat felhasználás.
Örülj, ha jó, sok TCL "panaszos" van, akinél nem jó, kell a DV-re való átalakítás.
Simán FW függő is lehet, figyelni kell. -
freeland0806
aktív tag
-
freeland0806
aktív tag
Film közben is bár ritkábban. Meg tartalomtól is függ. HDRben meg horrorfilmekben (árnyékos szürkésebb háttérben jól kivehető)
-
freeland0806
aktív tag
Hát nem a legjobb a minősége, nem is figyeltem rá oda annyira. De még ezen a szar minőségű videón is jól látható az a világos vízszintes csík. A tévé bal szélétől a közepéig látható ahogy a kamerát mozgatom a játékban. Fontos hozzáfűzni, hogy élőben még ennél is látványosabb. (A játék a Total Chaos nevezetű horror game) [link]
-
ρσгτσ
addikt
Ez a része oké, csak az első hozzászólásban írta, hogy amikor a tárhelyre nézett rá a beállítások menü alól, akkor belassult a TV és ki is fagyott az egész a HDD -nél.
-
ρσгτσ
addikt
Azt szerintem is érdemes lenne megpróbálni, de a leírtak alapján nekem úgy tűnik inkább a TV -nek van gondja a HDD -vel. Eleve lassan tudja olvasni, és le is fagy.
Lehet a méret miatt, nem tudom más használ -e ekkora külső tárhelyet. Kisebb méretű HDD -vel mindenképp meg kellene próbálni. Jól gondolja, hogy azzal érdemes próbálkozni.
-
kkp900
senior tag
Nem is szeretném max ha nem lesz más megoldás.Mondjuk lehet C645 a pontos tipusa de gondolom ez nem számít sokat ,hogy 635 vagy 645 egy év a különbség amit 2 éve lehetett kapni a Telekomnál..
Rohadt idegesítő ,hogy kurva lassan tölt be minden Streamet (MIndig fullra van kikapcsolva ,hogy ne világítson a közepén a led mert ha simán van kikapcsolva akkor 10 perc múlva elkezd világítani aled.) De szerintem akkor se kellene ennyire lassúnak lennie. Most meg ez a HBO szarság meg ,hogy kb a Playbe se lehet belépni . Amúgy csak a szokásos összes Stream van semmi más program nincsen telepítve pluszban. Abból is ugye a fele gyári. -
turho
addikt
Inkább hatoda-nyolcada...de akkor ez a funkció kimondhatjuk, hogy hibásan van megcsinálva. Vagy fw, vagy nem tudom...Ugyanis így nézhetetlen, viccesen sötet, ez nem lehetett az eredeti szándék...
.köszi mindenkinek. -
bnorci71
addikt
-
Skynet258
veterán
BFI néven fut ami a Black Frame Insertion rövidítése, minden képkocka után berak egy fake fekete képkockát, hogy az elmosódást csökkentse, emiatt lesz sötét. Higgyétek már el, ez így működik, ennyit tud, szar, ne kapcsoljátok be. 😅 Nem TCL sajátosság, ráadásul sok éves technológia, nem is értem eddig miért nem hallottatok róla.
-
dervin
csendes tag
Sajnos nem találtam olyan oldalt, ami kivesézi a szervíz menüt.Hogy mi mit befolyásol, és egyáltalán min lehet változtatni.
-
espi38
őstag
Jó lenne ha adnál egy linket ahonnan le lehetne szedni a firmwaret, biztosan sokan örülnének neki

-
espi38
őstag
Na nked már android 14 van,az nagy ugrás a 12 höz képest.
75C6K tvt vettem de hiába 2025 ös modell,akkor is csak android 12 van rajta-nem tudom mikor jön ki rá egy frissitás mert a számokhoz viszonyitva nagyon el van maradva a rendszer
-
espi38
őstag
Egy számomra újdonságot vettem ma észre a C805 esetén az v590-es esetén Android TV 14 alatt már nem FAT32-t csinál a meghajtóra formázáskor, hanem az újabb exFAT formátumot, ami már bizony jelentősebb előrelépés nagy méretű fájlok setén itt már nincs 4GB-os fájl méret korlátozás, ja ami lényeg, hogy már írni is tudja a meghajtót, én stabil 71MB/s-el másoltam rá egy több mint 9 GB-os filmet.
Tudom kezelte az NTFS meghajtókat is, de azt csak olvasni tudta, de itt most nem erről van szó, tudom eddig is kezelte az exFAT HDD-t, de csak olvasni tudta.Az én tvm csak az NTFSt kezeli-75C6K távéről van szó.
Letöltöttél egy frissitést így exFAT formátumot is lát a a tévéd? -
freeland0806
aktív tag
-
freeland0806
aktív tag
Egyszer kétszer nálam is előfordult, de változó volt a hiba oka, eddig a fő ok a router volt, kellett neki egy újraindítás, és utána észhez tért, aztán a másik probléma ami elő tudta ezt idézni az a Chrome, onnan akartam castolni, de az istenért sem ment, el kellett távolítani és újra rakni utána ment.
Nálam streaming appokból meg sehonnan sem engedi. Nem nagy gond amúgy csak idegesítő. Na ezért is kellene natív filmio app
routert újraindítom megpróbálom úgy, de nem fűzök hozzá nagy reményeketSzerk: nem oldotta meg
Szerk2: miután a tévét mégegyszer újraindítottam a router után megoldotta. Köszönöm szépen!
-
hunaqua
addikt
Én nem tudom, hogy különböző méretű tévéknél milyen a hang. Azt viszont úgy gondolom, hogy a 85c6k nekem tökéletesen megfelel, és a családból sem panaszkodott erre senki.
-
koppasz1986
aktív tag
Sajnos már igy van ez, még talán igény az lenne is rá, de a sztori sokszor csak eddig tart.
Sajnos én sem vagyok megelégedve a C805-ös hangjával, én is tervezgetem, hogy beszerzek valamit a TV-hez, mert ami hangja van az messze elmarad a saját elvárásomtól, de még nem tudtam eldönteni mit is válasszak olyan 100e-es kategóriáig.Ha lehet, akkor ne hoki soundbarokkal szarakodj, hanem vegyél z906-ot. Tökéletes.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
turho
addikt
No hogy én is írjak valami rosszat a TCL C805 esetén.
Van a Halló, halló! sorozat virágbolti beszerzés AVI verzió sajnos, és ha a TV-re telepített programmal (legyen az gyári, Plex, Kodi, vagy Nova) akarom megnézni akkor a kép minőség katasztrofális, nézhetetlen akadozó mosott valami.... pedig ugyan ezen a TV-n nézve DE külső lejátszón Chromecast with Google TV 4K a kép egész meglepően elfogadható, röccenés mentes, nem akadozik, nem fagy ki, és nem mosott ... az...
Nos arra jutottam hogy a hiba a TV képfeldolgozó rendszerében keresendő és ez még nem is szoftveres gond, mert ez a hiba ugyan így régebbi szoftverek esetén is megvolt, és Chromecast with Google TV esetén hiába a C805 a megjelenítő a kép jó lesz, szóval itt a hibát a C805 videó feldolgozásában kell keresni, mintha neki egyáltalán nem feküdne ennek a sorozatnak a képi (videó) anyaga, amint nem neki kell feldolgoznia csak megjelenítenie a hiba megszűnik létezni.
Szóval senki ne lepődjön meg ha hasonló hibával találkozik régi AVI videó esetén.Rég nem kezelik az AVI, xvid, divx formátumokat tudtommal. Vagy ha megy is, kodek gond vagy bàrmi is lehet. Már a c728-am de vitte.
-
PuMbA
titán
Van a Halló, halló! sorozat virágbolti beszerzés AVI verzió sajnos, és ha a TV-re telepített programmal (legyen az gyári, Plex, Kodi, vagy Nova) akarom megnézni akkor a kép minőség katasztrofális, nézhetetlen akadozó mosott valami.... pedig ugyan ezen a TV-n nézve DE külső lejátszón Chromecast with Google TV 4K a kép egész meglepően elfogadható, röccenés mentes, nem akadozik, nem fagy ki, és nem mosott ... az...
Nos arra jutottam hogy a hiba a TV képfeldolgozó rendszerében keresendő és ez még nem is szoftveres gond, mert ez a hiba ugyan így régebbi szoftverek esetén is megvolt, és Chromecast with Google TV esetén hiába a C805 a megjelenítő a kép jó lesz, szóval itt a hibát a C805 videó feldolgozásában kell keresni, mintha neki egyáltalán nem feküdne ennek a sorozatnak a képi (videó) anyaga, amint nem neki kell feldolgoznia csak megjelenítenie a hiba megszűnik létezni.
Szóval senki ne lepődjön meg ha hasonló hibával találkozik régi AVI videó esetén.A C805 egy 2023-as TCL TV és még jóval gyengébb képfeldolgozó processzorral és feldolgozó szoftverrel volt megáldva sajnos. A 2025-ös TV-k ebben jóval jobbak a tesztek szerint az új AIPQ Pro procival és szoftverrel és emiatt általánosan a megjelenített kép is sokkal pontosabbra még a tavalyi modellekhez képest is. A Stop the Fomo YouTube csatornán látszik, ahogy egy az egyben mellérakták a QM6K-t egy Bravia 9 mellé és meglepően pontos a kép, még a tavalyi TCL-ekkel szemben is szemmel látható a javulás.
Ilyen feltörekvő márkák esetén, mint a TCL mindig a képfeldolgozás / szoftver a hátrány. Most 2025-ben már viszont elég jók lettek ebben, még ha pár dolog nálam sem tökéletes, mint a régi Samsung TV-n.
-
Swenk
aktív tag
"Ennél nagyobb hiba mi kell hogy legyen?"
.....a túlzott, értelmetlen elvárások.
Te egy televíziót vásároltál, nem egy univerzális video playert. Van egy szép képpel rendelkező tv-d, ami képes video file-ok lejátszására is, a specs.-ben le van írva, hogy mire képes, mit ismer. Sajnos a normál 8mm-es filmeket sem tudja megjeleníteni.
-
soldi3r
veterán
A kettő között annyi a hasonlóság, hogy mindkettő videóformátum. Kicsit sarkítva egy másik hibája a TV-nek, hogy nem tud floppylemezt kezelni, hiszen az is egy adathordozó.
A problémásabb az, ha egy FHD-t nem tud kezelni, vagy egy pendriveot. -
balojazz
senior tag
Szóval senki ne lepődjön meg ha hasonló hibával találkozik régi AVI videó esetén.Hadd bocsássam előre, hogy igazad van, és ugyan különlegesnek számít, ha valaki manapság ilyen anyagokat akar lejátszani, sőt akár VHS-t is, azért joggal várja el, hogy elfogadható, sőt annál jobb minőségben élvezhesse azokat. De a többség nem ezért vesz 2025-ben nagyképernyős tévét. Én is pl pont azért váltottam 50"-ról 75"-ra, hogy egyrészt több, mint 2-szeres képterületet kapjak, másrészt tudjam élvezni a modern 4k HDR anyagokat. Amikor először megláttam a Netflix 1080p anyagát rajta, az olyan ronda (pixeles, részletszegény) volt ekkorában, hogy azonnal váltottam följebb a 4k előfizura, és a virágbolti anyagokból is már csak az 50-80 GB-os 2160p DV verziókkal etetem. Ez van. Nemcsak, hogy nem várom el, hogy 25 éve divatos 1-2 CD-s (650-1300 MB) anyagokat játsszon le jól, de eszembe se jut még ennél sokkal jobb fullHD-t se játszani le rajta (ha elérhető jobb minőségben). Ezek a tévék már nem arra valók. Aki mégis akkora geek, hogy erre adja a fejét, talán megoldja, hogy beszerezze a régi anyagokat jobb minőségben, vagy egy menő AI-támogatott felskálázó szoftverrel maga javítsa fel és archiválja újra azokat. Szerintem.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha csak ennyi lenne az ok azt elfogadnám, de van nem egy egyéb SD sorozatom aminek kicsi a felbontása, és azzal nincs gond, a hiba valahol a kódolásban keresendő amit nem tud a TV képfeldolgozó processzora megemészteni hiba nélkül, ennek a mélységébe nem akarok nagyon belemenni, mert ezt hosszan lehetne elemezgetni, de az tény hogy van olyan SD amit hiba nélkül megold, és van amit képtelen megoldani.
Vagy éppen a régi kodek problémás, találkoztam nem egy ilyen esettel amikor akár nem is játszotta le.
Atkodoltam őket GPU-s rásegítéssel pár perc alatt h264-be Handbrake-kel.
-
soldi3r
veterán
Ha csak ennyi lenne az ok azt elfogadnám, de van nem egy egyéb SD sorozatom aminek kicsi a felbontása, és azzal nincs gond, a hiba valahol a kódolásban keresendő amit nem tud a TV képfeldolgozó processzora megemészteni hiba nélkül, ennek a mélységébe nem akarok nagyon belemenni, mert ezt hosszan lehetne elemezgetni, de az tény hogy van olyan SD amit hiba nélkül megold, és van amit képtelen megoldani.
Én is ugyanúgy SD-ben nézem pl ezt a kettőt, csak egy kicsit újabb kiadásban. Ezt a hibát nem tudom hátrányként felhozni. Nem elvárható, hogy visszafelé 40 évig kopatibilis legyen.
-
soldi3r
veterán
Szóval senki ne lepődjön meg ha hasonló hibával találkozik régi AVI videó esetén.Régi avi sorozatokat nekem is törölnöm kellett (Rém rendes család, Jim szerint a világ). Szerintem olyan kicsi a felbontása, hogy nem tudja felskálázni.
-
wwenigma
Jómunkásember
Én az Android TV 14 rendszertől tartottam – nem kicsit, nagyon. A Chromecast with Google TV 4K-val ugyanis a frissítést követően elég nagyot szívtam: DoVi (Dolby Vision) filmek lejátszása során bármilyen appnál szaggatott a kép, elviselhetetlenül mikrolagolt. A Netflix appnál pedig azt csinálta, hogy ha DoVi filmet játszottam le, akkor a film megállításakor 8 bites színmélységre váltott a készülék. Itt egyértelmű volt, hogy a Netflix app még nem volt felkészítve az Android TV 14-re, és eléggé bugos volt a rendszer. Majd kijött két hibajavítás a rendszerre, a Netflix appból is érkezett frissítés, és a hibák megszűntek. Szóval tartottam tőle, hogy itt is ilyen problémák lesznek.
Szerencsére a v560 (A12) már nagyon rendben volt és csak tovább javult a v590-nel (A14)
-
freeland0806
aktív tag
Szia, rossz olvasni hogy nálad milyen problémák vannak. Kopogjam le, nálam nincsennek gondok, igaz én nem csináltam gyári visszaállítást, de problémát sem éreztem hogy ezt megcsináljam.
Az úgy 590-es verzió esetén ami pozitívumot észrevettem, hogy lényegesen gyorsabb a rendszer és az appok betöltése is, illetve az appok alatt is lényegesen gyorsabb a működés.Hát igen, mire megörültem, hogy a mozgás teljesen olyan lett nekem, amilyennek lennie kell, addigra úgy néz ki, hogy a panel csinálja az újabb feszkót. Mindig megjárom a tévékkel az utóbbi időkben.
Nekem amúgy visszaállítás után lett észrevehetően gyorsabb stabilabb a rendszer. Az első beállításoknál meg más volt a tévé beállításának a metódusa, amikor végigvezet a Google Homeon. Gondolom ez az Android 14 miatt volt. Sokkal egyszerűbb volt, letisztultabb az egész művelet. Mindent összevetve szerintem ez egy jó frissítés, a csúcsfényerő kicsit nekem fura, de egyébként szoftverileg kivetnivalót azóta sem találtam még. Teszteltem játékkal is, szerintem a VRR is tökéletesen működik, azzal sincs gond -
boborján2
őstag
Hardver szinten nagy különbségek tudnak lenni a készülékek közt, nagyon nem mindegy milyen licenszeket vesznek meg a gyártók a készülékhez , és az se mindegy milyen a szoftver tudása kodek szinten.
Volt már több lejátszóm, mert sokszor nem voltam megelégedve a TV-k lejátszó képességeivel, illetve képmegjelenítési tudások is eléggé gyengék voltak.
Az első jobb média lejátszóm egy WD TV LIVE volt ezt váltotta egy Popcorn A100-as lejátszó, most a TV-hez megtartottam egy Google Chromecast with Google TV 4K készüléket, eddig ez hozza az elvárt szintet nálam, pedig már nem mai darab, és esélyes hogy a szoftveres támogatás ennél el fog halni lassan. Igaz erre is kijött az Android TV 14-es verzióval.Amit írtam az egy (ugyanazon) készülékre értendő.
-
soldi3r
veterán
Vedd úgy hogy ki vagy javítva, ez nem igaz, pláne nem Kodi esetén, de még Plex esetében sem, mert pl. van olyan videó amit a gyári nem vagy eléggé hibásan játszik le, de a Kodi hiba nélkül, de ez igaz Plex esetében is, pl van olyan filmem amit a plex eléggé döcögve visz, más lejátszó meg döcögés mentesen.
A gyári lejátszó a fapadossága mellett több videót el sem indított, most felsorolást ne kérjetek mik voltak, lényeg hogy volt.Az új szoftverrel pedig még kevesebbet.
-
boborján2
őstag
Vedd úgy hogy ki vagy javítva, ez nem igaz, pláne nem Kodi esetén, de még Plex esetében sem, mert pl. van olyan videó amit a gyári nem vagy eléggé hibásan játszik le, de a Kodi hiba nélkül, de ez igaz Plex esetében is, pl van olyan filmem amit a plex eléggé döcögve visz, más lejátszó meg döcögés mentesen.
A gyári lejátszó a fapadossága mellett több videót el sem indított, most felsorolást ne kérjetek mik voltak, lényeg hogy volt.chatgpt ezt monjda erre....:
Azért játszik le egyik app döcögve, másik sehogy, harmadik hibátlanul, mert bár a hardveres dekódolás közös, a konténerkezelés, pufferelés, időzítés és szinkronizáció apponként teljesen eltér
Tipikus okok:
nem szabványos MKV header
DV RPU elhelyezése eltér
hangsáv előtt felirat track
hibás időbélyeg (PTS/DTS)
túl sok referencia frame
stb...
Kodi:
✔ figyelmen kívül hagyja
✔ korrigál
✔ továbbmegy
Gyári:
❌ elhasal
❌ nem indul
Most akkor hogy van? AI is azt mondja amit én, hogy a maga a natív lejátszó ugyanaz, az android renszer beépített lejátszója , a hiba a "körítés"ben van. -
soldi3r
veterán
-
ρσгτσ
addikt
Rosszabb minőségű TV adásnál jobban látszik a hatása. De hozza magával a képhibákat is, ahogy ez lenni szokott.
-
Hunor27
csendes tag
Hiba mentesen fel telepítette ? mi volt neked előtte verzió rajta ?a frissítésnél kell a pendrive telepítés kiválasztani és csak futtatni kell e közben valamit csinálni,vagy hagyni amíg újra indul ?
-
ρσгτσ
addikt
Sajnos nagyon így ál a Media Markt, és nagyon gusztustalannak tartottam ezt a kalibráció erőltetést, de nem csak én éreztem így, hanem ismerős is, értem én hogy az eladó plusz pénzt kap a Samsung termék eladásáért és a "kalibrációért" de hűlyének se kéne nézni a vevőt.
Mellesleg vannak fenttartásaim az ilyen bolti kalibrálással kapcsolatban, erről szerintem Vhiktor tudna nyilatkozni.Én már kaptam "véletlenül" kalibrált TV -t a MediaMarkt -tól. Még a gyári állapot is jobb volt Filmmaker -ben.
-
Vhiktor
Topikgazda
Sajnos nagyon így ál a Media Markt, és nagyon gusztustalannak tartottam ezt a kalibráció erőltetést, de nem csak én éreztem így, hanem ismerős is, értem én hogy az eladó plusz pénzt kap a Samsung termék eladásáért és a "kalibrációért" de hűlyének se kéne nézni a vevőt.
Mellesleg vannak fenttartásaim az ilyen bolti kalibrálással kapcsolatban, erről szerintem Vhiktor tudna nyilatkozni.Rengeteg sebből vérzik, nem megfelelo műszerezettseg es körülmények (gyari kaibracio során a gyárakban sokkal komolyabb műszereket hasznalnak), keves szakismeret, nyers panelt amúgy sem kalibralunk mert ha véletlenül még jó is lenne par ora mulva mar elamaszik a kép, valamint kalobralas elott minimum 30 percet járatni kell a tvt tartalommal.hogy bemelegedjen a panel.... meg hat ugye nyers panel helyett 100 orat járatni kellene a tvt. Szoval a legalapvetobb követelmények sincsenek teljesítve.
Sokat tettem rendbe utanuk. -
Vhiktor
Topikgazda
Jajj a Média Markt, ismerős a szitu, ha nem Samsung a TV akkor minden rossz és minden tévét náluk kell kalibráltatni, még ha idős rosszul látó az illető akkor is... sőt az eladó azzal jött hogy már CSAK kalibrált tévét tud nekünk eladni, olyat nem ami nincs kalibrálva... ezekután más üzlet üzletet választottunk, kevésbé lehúzóst...
Na amit ott "kalibralas" címszóval illetnek, arra inkább nem mondok semmit es meg pentr is kérnek érte aztán sokszor valójában rosszabbul kapod meg mintha a gyari kepmodot használnád...
-
dunc
nagyúr
Jajj a Média Markt, ismerős a szitu, ha nem Samsung a TV akkor minden rossz és minden tévét náluk kell kalibráltatni, még ha idős rosszul látó az illető akkor is... sőt az eladó azzal jött hogy már CSAK kalibrált tévét tud nekünk eladni, olyat nem ami nincs kalibrálva... ezekután más üzlet üzletet választottunk, kevésbé lehúzóst...
Pécsen nagyon, máshol is Samsung b@z@k? Mondjuk amióta van TLC nálunk, és nem a vérfanatikus Samsungost fogom ki azóta meglepő jó véleménnyel vannak a TLC ről.
-
Nagya21
addikt
Ezé kapja a fizetését....hogy sületlenségeket beszéljen....ennyi, nem kell elhinni sokmindent...
Üdv Nagya
Volt már a madaras tecsóban, a háztartási gép osztályon, hogy én magyaráztam el az ügyfélnek dolgokat, és eladtam mosogatógépet-mosógépet-porszívót, de ott az eladó is végighallgatott és megköszönte a sok + infót..... -
turho
addikt
-
Namnori
csendes tag
-
Swenk
aktív tag
-
rainman72
nagyúr
Sok tvnél meg semmi sincs a furatban.
Azt se értem 2-t minek ad,rövid is kevés is.
Viszont az új tartókhoz van rengeteg méret én azokat használom. -
gabber01
addikt
-
st6969
őstag
Nem valószínű. 2 éves, és eleinte nem volt ilyen gond. Szerintem megrendelem az Aliexpress-eset, hamár többen elégedettek vele.
Mindenkinek köszönöm
-
st6969
őstag
Nekem szerencsére nincs bajom a távirányítóval, úgy működik ahogy kell, nem mondom hogy hangtalan, de nem is zavaró, így van legalább némi visszajelzése is hogy azt a gombot megnyomtad, és a véletlen gombnyomások is elkerülhetőbbek talán mint egy lágy gomb esetén, amivel már volt bajom.
Igen, ez így jó is lenne, hogy ha már kattan, akkor kapcsol is, de nálam nem minden esetben. Jóval erősebben kell megnyomni a gombok egy részét a kattanáson túl, hogy küldje a jelet. Pedig a tv kb. csak dísz a szobában, alig van használva

-
rainman72
nagyúr
-
mrmft
senior tag
-
rainman72
nagyúr
24-25 nincs ha azt nézzük akkor az évek
Tied 2023s
Ez jó "megvitatni TCL"
-
rumkola
nagyúr
-
nicu71
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Ingatlanos topic!
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- HISENSE 75U7NQ 4K UHD Smart 144Hz Mini-LED ULED TV, 189 cm
- LG 55QNED823RE / QNED / 55" - 140 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
- 27% - LG NanoCell 75NANO769QA
- SAMSUNG QE75Q950R 190CM 8K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 128 GB Black 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB & 256GB Bontatlan Független / 27% áfás ár
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gyari

Vhiktor