- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
zsolt501 #37559 üzenetére
Brutál sok DV tartalmat nézek. Netflix prémium csomagom van, a tartalmak jelentős része 4K DV (sorozatok is). Van, hogy megnézek egy sorozatból napi 4-5 részt is ha megtetszik az adott produkció. Az 4-5 óra DV módban való működés. És nem lett magasabb a villanyszámla, legalábbis nem vettem észre fél év használat alatt. Pedig azért annyira nem vagyok eleresztve anyagilag, hogy ne éreznék meg egy kirívó többlet fogyasztást.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #37102 üzenetére
Beállítások --> Rendszer --> Névjegy --> Termékinformáció
Ha utóbbira rámész, akkor a felsorolásban ott lesz a projektazonosító.
Azt kell átírni PID kezdetű fájlok nevében, utána mindenkinek menni fog. A PID utáni számok a projektazonosító.
Szerk.:
Hogy egyértelmű legyen, a fájl nevében a 37 -et kell átírni.PID37_SDR_Movie_3DLUT.cube
-
Vhiktor
nagyúr
-
Steve2006
tag
válasz
zsolt501 #36344 üzenetére
"mikor a mikrofon ki van kapcsolva akkor 4db LED is világít a TV elején egyszerre. mikor a TV be van kapcsolva (eléggé zavaró ez a LED visszajelzés)"
Kipróbáltam, hogy bekapcsolva hagytam, de a beállításoknál (Adatvédelem-Mikrofon) a Mikrofon-hozzáférést kikapcsoltam, így nem világít elöl a 4 LED, de mégsem fér hozzá a mikrofonhoz. A hangbeállításnál az Akusztikai Laboratóriumban nem engedi bekapcsolni az AI Sonic-Adaptációt. Azt írja, hogy nem állítható be, ha a mikrofon nincs bekapcsolva.
-
dm1970
aktív tag
válasz
zsolt501 #36863 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Elvileg modul csere volt, a másik TV-ből mindent átraktam. Ha nem tudnak vele mit kezdeni, a TV javíttatása helyett azon gondolkodom, hogy a kártya helyett kérek egy beltérit, így az kezeli a rendszert. Igaz + távirányító (míg T SAT volt eddig is így volt), de nem kell izgulni a Videoton szerviz + az "új" alaplap milyensége + szállítás miatt.
Hátha kapok még innen valami jó ötletet.
A jel csökkentést mivel oldották meg? -
dm1970
aktív tag
válasz
zsolt501 #36860 üzenetére
Szia!
Nem írtam, de a jelerősséget néztem 100/100 volt minden csatornán. Azóta teszteltem, történt egy s más. Antenna, mindig TV, jel 90/90 körül. Adás hasonló hibák, de nem ennyire drasztikus. Kivettem a modult hiba megszűnt. Vissza a PR kábel+modul, cslista törlés újrahangolás hiba ugyanaz. Modul ki, rendszer újra telepítés, hiba megszűnt, de visszajött a kód hiba, 117 csatornából 52 elérhető. Le van adva hibára, valamikor jönnek javítani, de nem látom a végét tartok tőle, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, s azt mondják, hogy TV hiba. Sajnos erre utalhat az is amit leírtam már, hogy a hiba nem szűnik meg, nem vándorol, ha a másik TVből cserélgetem a cuccokat. Így, hogy visszaállt az alap hiba, a jelerősséget szerintem kizárhatjuk. Kérdés, lehet-e TV hiba, ez a kódolási mizéria? -
freeland0806
tag
válasz
zsolt501 #36645 üzenetére
"a pozitívum úgy se nagyon érdekel másokat, pláne ha másnál jól megy."
Dehogynem. Ha nem olvasok pozitív dolgokat erről a fw-ről fel se raktam volna. Neked pontosan melyik modell van? Lehet, hogy írtad de elsiklottam felette. C805nél nálam semmi laggolás nincs, szépen működik a rendszer. Sőt szerintem nekem valamivel gyorsabb, mint előtte, bár én 412-ről váltottam -
-
Torry
addikt
válasz
zsolt501 #36619 üzenetére
Nálam már kétszer is előfordult, hogy 1-1 plex szerver frissítés megöli a mókát. A mostani legfrisebb (vasárnap délután frissítettem) esetén pl egy Samsung tv-n kiakadt az összes feliratos filmtől, felirat nélkül hibátlanul vitte ment minden
Feltételezem egy újabb build megoldja majd ezt is. -
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #36619 üzenetére
Kipróbáltam 2 filmnél, nálam nem volt ilyen gond. Mindegyik 4K DV. Az egyiket kb. 15 perce nézem. Gondolom ennyi idő alatt már elő kellene jönnie a problémának?
Till@:
Egyelőre nem tudom megnézni azt a filmet, mert úgy látom kicsit necces lenne elindítani két kisgyerek mellett.Majd este megnézem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zsolt501 #36481 üzenetére
Since no one gives any information here is what I noticed on my C765.
1. New UI. Much more snappier and faster. Not sure if game mode has new UI as well.
2. Settings have descriptions now.
3. New picture modes. Intelligent and Filmmaker.
4. Filmmaker auto detection.
5. Manual brightness bug still exists.
6. Exhibition mode. Gallery if different art similar to LG and Samsung.
7. New audio mode. Intelligent.
8. Acoustic lab. (new i think). Ability to adjust vertical height of the speaker. Ability to AI Sonic tuning to remove audio reflections.
9. Energy dashboard.
10. Overall performance feels same. If not snappier. (Let TV sit idle 10 min after upgrade.)
11. Android Security Patch. 5 Nov 2024. -
flash-
veterán
válasz
zsolt501 #35533 üzenetére
Telekom 1000megabites optikai netem van.
A szomszéd szobaban van a technikolor telekom eszkoz, abból cat5e kabellel megy át a masik szobába a net a cudy wr3000s routerbe(ami ugyancsak gigabites)
És ez van összekotve a tv usb 3.0 portjába dugott tplink gigabites eszkozzel.
A kábelek is cat5e mindenütt.A tv-n hogy, mivel mertetek a net sebességet? Vagy lehet hogy a kabel már valahol megtört ami a két routert koti ossze? A routerben el lehet vegezni sebesség tesztet vagy csak appal?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #34577 üzenetére
PS -nél és Xbox -nál ezt csinálja. Neki ha minden igaz az utóbbi van. Némelyik TV -n kevesebb, máson több késéssel. Van ahol meg kilép a játékmódból is. De szerintem mindenhogy szar. Én is próbálgattam már több TV -n.
PC -n és Nintendo Switch -en nem vágom, de ezeknél nem is lényeges, mert BT -n keresztül kommunikálnak. Így nincs szükség variálni a kompatibilitással.
Szerk.:
Egyébként BT -nél más esetben is lehet késés, ez is függ több mindentől. Ezért van TV késleltetés beállítási opció, hogy a BT -vel összehozza. Csak hát ez nem mindennél jó. Pl. játéknál nem frankó. -
ricogsm
őstag
válasz
zsolt501 #34362 üzenetére
Nekem is v135 van , Telegram csatornán fent van v420 ota. Nem tudom ,hogy feltegyem e?
Őszintén nem azért veszek jó és drága tv-t ,hogy mókoljam. E tévéből egyik igaz csak rá.
Kinőttem már ebből. Elég volt a Xiaomi Telegram csatornán lógni és custom ramokat pakolgatni.
Azert vettem tv-t,hogy bekapcsolva használjam és élvezzem kompromisszum mentesen. Ez a tcl C855 nem az lesz. Szvsz -
Qtya123
őstag
válasz
zsolt501 #34337 üzenetére
Még az is lehet, hogy annak a fórumtársnak lesz igaza, aki azt mondja, hogy a 75"-tól felfelé lévő készülékekkel nincs hiba. Nyilván sokkal kevesebb is a vásárolt darab belőlük, de én már semmit nem tartok kizártnak. Nem értek annyira az elektronikához, ki tudja, lehet, hogy hiába ugyanazok benne a fő komponensek, a ram, processzor, gpu, de mondjuk másik kondenzátor van benne és azzal már jó. Már ilyenek jutnak eszembe, annyira X akta az egész.
Az a napnál is világosabb tény, hogy miután megvoltak pár hete az elég szép akciók és sokan beszereztek TCL készülékeket, azóta teljesen egyenes arányban megszaporodott itt a topikban az újonnan érkezők száma, akik akadásról számolnak be.
És ugye vajon a TCL miniled TV vásárlók hány százaléka prohardver fórum látogató az országban?
Vannak, akik ha találkoznak vele csak visszaküldik, vagy együtt élnek vele, vagy megoldják, de beszámolni nem fognak róla az online térben.
A valós arány nem fog kiderülni, mert nyilván vannak olyanok, akiknél nem akad, de az is biztos, hogy olyan is, akinek igen, de észre sem veszi. Ha pl én ezt a TV-t nem használnám, hanem csak a feleségem, na ő boldogan ellenne vele, mert fel sem tűnt neki. Mikor megmutattam mit kell nézni, akkor meg csak legyintett, hogy áh ez nem nagy baj. Szóval nem mindenki maximalista, ők meg nem fognak foglalkozni vele, akkor sem, ha néha látják.
Továbbá vannak olyanok is, akinél kb ki sem fog derülni, mert nincs olyan tartalommal etetve a TV. Számomra például egészen elképesztő, hogy az amúgy már technikában felnövő/élő 30-40 év közöttiek mekkora része néz úgy filmet, hogy keres valamit a youtube-on, meg ezeken a retek, világvégi reklámokkal és kártékony kódokkal teleszórt noname online ingyenes filmnéző oldalakon.... Na az ilyen esetekben sem nagyon fog kiderülni, ha esetleg rossz is, mert normális HDR vagy DV tartalmat kb egész élettartama során nem fog kapni a TV, hogy kiderüljön.
Aztán persze vannak olyanok is, hogy a gyári lejátszóval akar mindent lejátszani, aztán csodálkozik, hogy nem viszi, miközben egy Kodi sokkal több tartalmat vinne. És néha befigyel a felhasználói hiba is. Pl az is egyértelmű, hogy nagyon combos tartalmakra kevés a 100 Mbit ethernet (van olyan filmem, amiben direkt néztem és sokszor 109-112-ig is felugrik a bitráta) és hiába a wifi, az is elvérzik ha nem optimális a körülmény. Persze akinek megvan a "hagyományos" akadós hiba, az egyből meg tudja különböztetni ezt az akadást a hálózatitól.
Viszont ugye ha az esetemet nézzük, akkor egy normálisabb médialejátszó+CE kombó is mit sem ér alapesetben az akadás ellen. Szerencse, hogy a bemenetváltás megoldja a gondomat.
Az tény, hogy a képet egyöntetűen mindenki dicséri és tényleg nagyon jót ad a márka. Annak a minősége az adott árért parádés, de ugye ez csak a csomag egy része.
-
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
zsolt501 #33786 üzenetére
Ezt most leteszteltem, ugyan azt a videófájlt használva, egyeztetve Zsolttal, Kodival DV világos és sötét módban sincsen semmilyen akadásom, még egy egyeztetett résznél sem egyezik, hogy akadna.
65c765 v412, csütörtökön kaptam meg.A menü néha nekem is belaggolgat, de az nem érdekel.
Le is videóztam, ha esetleg vki egyeztetne privátban...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
zsolt501 #33794 üzenetére
Nos most 50 percnél tartok a filmből Chromecast with Google TV-vel és azt kell hogy mondjam sokkal jobb, nem tökéletes de itt már a nem zavaró szinten van az akadás, az is lehet hogy maga a film sem tökéletes, meg kéne nézni másik TV-n ami tud DoVi-t, de az biztos hogy ha a TV-n van lejátszva az számomra borzalmas volt.
Még tesztelni fogom, hogy lehet e még javítani ezen, de jó lenne tudni hogy nem e a film kódolásával is vannak gondok. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
zsolt501 #33790 üzenetére
Ezt én is megnézem a hétvégén.
Tegnap az Atlas-t néztem végig Netflix-en DV-vel, azon semmilyen akadást nem láttam, és egyik belenézett filmben sem.
Inkább most derüljön ki, ha bittyós a TV.
Mondjuk visszaküldeni nem tudom hogy tudnám így, hogy minden fóliát leszedtem róla.Biztos vissza lehet, csak eléggé félteném.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501 #33738 üzenetére
Rányomtál a frissítés keresésre is? Mert olasznál nekem sem ajánlotta fel magától a 412 -t, csak amikor külön rányomtam a keresésre. Illetve újraindítás is volt már? Lehet az is segít.
Meg aztán lehet tényleg csak annyi kell, amit Stealth ir. Hogy pár napig abban a régióban hagyod.
-
Torry
addikt
válasz
zsolt501 #33658 üzenetére
A beállításoknál - Kijelző és hang - Tartalom képkocka sebességének egyeztetése -> állítsd át "nem zökkenőmentes"-re, és biztosan kadenciahelyes lesz az összes app ami ezt támogatja (pl: netflix)
További óriás előny, hogy a közeljövőben az Android 14-t is megkapja ez az eszköz. -
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
zsolt501 #33547 üzenetére
A plexel szar, legalább is nálam azzal is vannak mikroakadások. Kodi dlna és egyetlen akadás nincs azóta egyetlen filmen se. A sport meg alapból tökéletes minden mozgásjavító szarság nélkül is, nem értem miről problémáznak itt. Az aura a képélesítés miatt van, azt nullára kell venni azt kész.
-
nicu71
addikt
válasz
zsolt501 #33537 üzenetére
Dehogynem tűnt fel,foci EB idején emlegettük ,mintha a focista kilépett volna az asztráltestből olyan volt,de azóta se néztem focit ill olimpia idején a repülő kalapács is olyasmi volt
mivel nekem szükségem van a mozgásjavitásra,a kikapcs nem opció.Akkor végre javitották,legalább ennyit Egyébként én már a 420nál járok,de azt manuálisan tettem fel.
-
ROBOTER
addikt
-
Swenk
aktív tag
válasz
zsolt501 #31648 üzenetére
65c805, nekem sem jött ota frissítés /135-143/. Azt honnan tudhatom, hogy az Auchanban vásárolt tv eu-s, vagy globál régiós vagy milyen? A tv által kiírt adatok szerint a tv, amit C805-nek vettem, C755, lehet, hogy ezért nincs frissítésem ota-n? A 755 jelenti azt, hogy nem eu-s?
-
Cocos 2.
csendes tag
válasz
zsolt501 #31632 üzenetére
Köszönöm. A csatikat átnéztem és rendben találtam. Az a furcsa,hogy kb.10 éve ugyan az minden (a szolgáltatót kivéve),de eddig egyik tv-n sem volt gond. Sőt,most amikor elment az adás legutóbb,akkor egyből áttettem a régi tv-be és ott nem volt gond. Azon gondolkoztam még,hogy a mobilokon is szokták ajánlani a sim cserét,ha régebbi kiadás és új telefon lett véve. Nekem még a régi upc kártya van.
-
Qtya123
őstag
válasz
zsolt501 #31553 üzenetére
Értem, köszi! Akkor ezek szerint ez a pillanatnyi jelvesztés a kábel minősége alapján elképzelhető.
Tudnál ajánlani esetleg minőségi 2.1 kábelt ilyen hosszban?
Ja... Egy másik dolog. Nem tudom bevezetékelni a kábelcsatornába a kábelt mert ahhoz úgy 30 méter kellene és új kábelcsatorna. Úgyhogy az van, hogy amíg játszunk, addig kábel bedug, szobán átvezet és utána kábel kihúz, elrak. Heti 2-3 alkalommal 1 órányi játékra ennyi belefér.Viszont nem akarom a TV HDMI csatlakozójába állandóan dugdosni a kábelt, nehogy a Csáti egyszer megsérüljön. Ezért akarok állandóan rácsatlakozhatva egy fél méteres Apa-Anya HDMI 2.1 hosszabbítót. A fél méter nem sok. Abból okés lesz egy átlagosabb kábel is, vagy valami hipiszupi kell belőle szintén?
Ilyet néztem: [link] -
hermfer
csendes tag
válasz
zsolt501 #31031 üzenetére
Köszi!
Amikor a hangszóró és a füles is szól, akkor ha behallatszik a fülesbe is nincsen egy ilyen visszhang effekt?
Szüleim úgy tvznek, hogy anyum nem túl hangosan a hangszórón hallgatja, apám meg hangosabban a fülesen keresztül. De sokszor csak az egyik fülén van, hogy tudjanak beszélni is egymáshoz és ilyenkor nagyon zavaró, ha a kettő csúszik egymáshoz képest olyan mintha visszhangot hallgatna az ember. -
gkxyz
tag
válasz
zsolt501 #30858 üzenetére
Megpróbáltam az adott SSD-t másik tv-vel, és hibátlanul lát mindent rajta. Érdekes mert elővettem egy régebbi ssd-t is, a TCL azon sem lát semmit, pedig ezzel a tv-vel azt használtam korábban hiba nélkül. A másik készülék azzal is hibátlan, szóval nem találom a hiba okát sajnos..
-
gkxyz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest