Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Till@
aktív tag
válasz
dm1970 #39373 üzenetére
Parancsolj :
- Távolítsa el az összes termináleszközt és CI-kártyát a TV-ből.- Válassza ki a TV forrást.- Beállítások > Kép > Képmód > Szabvány.- Beállítások > Kép > Speciális mód > Fényerő beállítások.- Menjen a Kontraszt lehetőségre OK gomb megnyomása nélkül és írja be a 6425 számot.!!! FIGYELEM !!! Nincs beviteli mező a Kontraszt opciónál, viszont a távirányítón lenyomjuk a „6-4-2-5” számokat, amíg a Kontraszt opció van kijelölve.
Megjelenik egy felugró ablak balról fent a képernyőn.
- Menjen le a „Reset all” lehetőséghez és válassza ki.- Menjen le és válassza ki a „Reset shop” lehetőséget.- A TV zöld vagy fekete lesz.- Kapcsolja ki a TV-t a távirányítóból, ha lehetséges.- Húzza ki a TV-t 2 percig.- Dugja be a tápcsatlakozót.- Ezek után kövesse a TV telepítésének lépéseit. -
Till@
aktív tag
válasz
Szuk78 #39352 üzenetére
Annyi biztos, hogy a tévéd (C7k) a T653T01 platform-ra épülő FW-t kap, és a támogatott típusok némelyikénél jelentkezett az általad is leírt jelenség.
De amint látod @gabber01, pont az imént számolt be arról, hogy nála minden rendben van, holott ugyan az a tévéje mint neked, azon se csodálkoznék ha a FW is ugyanaz lenne.
Volt vagy van olyan, aki beletörődött, volt aki nem, volt akinek megoldódott, volt akinek nem. -
Till@
aktív tag
válasz
freeland0806 #39338 üzenetére
Nekem az jött le itt a topikban, hogy van akinek pont a 486 hozta elő a problémát, emellett sokaknak bevált.
-
Till@
aktív tag
válasz
Baga19830701 #38652 üzenetére
Persze, hogy nem találkoztak.
Az ilyen tévéket a boltnak küldik vissza.Tavaly rajtam kívül, azt hiszem volt még valaki, aki ugyanígy járt. -
Till@
aktív tag
válasz
koppasz1986 #36789 üzenetére
Ugyanígy jártam tavaly október környékén (c805). v404-ről nem tudtam visszaállni, recovery-be lépett mindig.Korábbi verzióknál nem volt gond.
Ugyanazt a pendrive-ot használtam mindig a tvhez.Aztán vettem egy újat, ment vele a downgrade elsőre. -
Till@
aktív tag
válasz
freeland0806 #36654 üzenetére
Lehet nem jól írtam, egyszer cserélték. Az eredetivel együtt volt 2 alaplap a tévémben.
-
Till@
aktív tag
-
Till@
aktív tag
Akinek akadt a Netflix korábbi FW-en de az újon már nem, vethetne egy pillantást A Platform 2-re 1:27:00-1:27:04 -ig.Az a jelenet nálam 2 alaplappal is durván rángatózott.
Ez tette fel az i-re a pontot.
Kíváncsi lennék. -
Till@
aktív tag
válasz
blakey #36252 üzenetére
A tévémen lévő bármelyik belső app (youtube, Netflix) használatakor igazodik a TV.
24,25,30,50,60 , bármilyen tartalmat nézek, ha a TV-n lekérdezem az infót helyesen ki is írja.
Külső lejátszóval viszont a youtube mindig 60Hz, ellentétben a tévén lévő saját app-al, ami a tartalomhoz igazodik.
Szóval ,nálam mintha működne az fps váltás. -
Till@
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #36174 üzenetére
Az emagnál nem kellett fizetnem.
Meg kell nézni az adott boltnál hogyan működik,ÁSZF-ben vagy máshol is, le van írva a menete. -
Till@
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #36172 üzenetére
Mezei felhasználó vagyok ezt leszögezném.Azt tudom mondani, hogy az enyém enyhébb volt.
-
Till@
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #36169 üzenetére
Annyira nem vészes a dolog szerintem, bár a sarokban látványos.Ha nem zavar film, játék alatt, vagy nem látszik akkor ok. lehet.
-
Till@
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #36159 üzenetére
Meg nem bántam, mert végül visszakaptam az árát, igaz az a procedúra volt vagy 2 hónap.
Maga a javítás kb. 2 hetet vett igénybe az elszállítástól kezdve mire visszakaptam,de rosszabb lett mint volt.
Szerintem, ha van még lehetőség a visszaküldésre, akkor a javítás meg se forduljon a fejedben. Én így járnék el.
Gondolom zavar a dolog, azért írtál ide.
A következő lehet hogy jobb lesz , de az is lehet hogy más problémája lesz, viszont az elállás joga meg fog illetni az új tv esetében is. -
Till@
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #36154 üzenetére
Nekem a sarkokban tért el a fényerő és felhős lett, miután elszállították a szervizbe és vissza.(65")
Kérdés, hogy benne vagy-e a visszaküldési időablakban. -
Till@
aktív tag
válasz
Vhiktor #35817 üzenetére
Növeltem a nézettséget, bár néhol nekem túl szakmai, de legalább kiterjed mindenre is, professzionális.
Viszont, egy szakember szájából is elhangzott végre a Netflix probléma a TCL-lel kapcsolatban.
Ami nem egészen tiszta számomra :A filmeket kadenciahelyesen, judder mentesesen és framedrop nélkül képes megjeleníteni...
..ugyanis sokkal kevésbé látható az akadozás vagyis a stutter mint az oled tévék esetében.
Ezt most hogy kell érteni ?
A judder az a remegést jelenti számomra mondjuk pásztázásnál.
A stutter meg inkább a Netflixes akadozást. -
Till@
aktív tag
válasz
Millerzsolti #35808 üzenetére
Megpróbálhatod hosszan nyomni a bekapcsoló gombot a tv-n, míg be nem jön a recovery mode, hátha onnan helyre lehet billenteni.
-
Till@
aktív tag
válasz
boborján2 #35769 üzenetére
Egyébként mikor én gariztattam a tv-t, képernyőképet kértek, hogy látható legyen a sorozatszám és a firmware verzió.Nem tudom, hogy ha a régiónak nem megfelelő van rajta, kizárhatnak e a garanciából.Én minden esetre visszaálltam olyanra, ami itt is elérhető volt, nehogy belekössenek.
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Szeretném megosztani rövid sztorimat.
A héten végre megkaptam a készülékcsere igazolásomat (c805).
Kb. 3 hónapig kellet nélkülöznöm a készüléket, mire megkaptam a dokumentet.
Az elején viszonylag gyorsan ment a dolog, ~3 hét elteltével visszakaptam alaplap cserével, amivel még rosszabb lett a helyzet, a filmek még jobban akadoztak, a hang brutálisan csúszott.
Visszaküldtem, na innentől kezdve 2 ! hónapot vártam szinte napra pontosan, mire kipostázták az igazolást.Persze többször érdeklődtem hogy mi a helyzet, de a válasz mindig az volt, hogy legyek türelemmel.Nagyon türelmes voltam.
A TV-t minden esetben az MPL hozta vitte, rossz volt nézni ahogy be lett b.szva a raktérbe.
Tanulság lehet az új belépőknek, hogy ha észrevesznek olyan hibát, ami zavaró lehet hosszútávon, bízva az esetleges FW orvoslásban (ami szerintem sosem jön el), küldje vissza azonnal, mert kicsúszik az időablakból.
2. lehetőség :Olyat is el tudok képzelni, aki bizonyos anomáliákat el tud fogadni, megtartja a TV-t és használja.
Röviden ennyi. -
Till@
aktív tag
válasz
koppasz1986 #34685 üzenetére
Próbáltam az elsők között, ha csak nem legelőször.DV Játék módban nem kapod azt a képi világot mint IQ vagy fényes módban,valahogy nem az igazi, szerintem.
Nem működik a precíziós részlet, hiába aktív a kapcsoló, pedig számomra sokat dobott a látványon.
Szerintem még fényerőben is alulmarad DV játék módban, de ez csak méréssel lehetne igazolni.
Azt még el tudnám fogadni, hogy kell neki külső lejátszó, de hogy ott is meg legyen kötve a kezem a játék móddal , azt már nem. -
Till@
aktív tag
Most a google jelszavadat kéri, vagy 4 jegyű pin kódot ? Ha pin kódot kér, akkor "super password is 0423".
A gyorsmenüből is el lehet navigálni a Contrast-ig, ott is bejön a Factory menu, működik a resetelés.
Vagy ahogy @roti86 linkelte , Android recovery mode, tv kihúz, bekapcsoló nyomva tart, tv bedug, elengeded a gombot ha bejön a menu, aztán Wipe data/factory reset. -
Till@
aktív tag
Ha menüből nem tudod visszaállítani, akkor Reset All, Reset Shop a Service menüben.Kb. ezt csinálnja a szervizes.
(saját felelősségre)
[Xdaforums] -
Till@
aktív tag
Vezércsel Ep. 5. 3:50-3:53 ( Az autó mozgása )
Vérapó 29:50-30:00 ( A Fák közötti mozgás )
A Hill Ház szelleme Ep.3. 0:20-0:30 ( Az ágy mozgása )
Univerzum, Évszakváltozás 07:10-07:15 ( A hold keringése ), 07:40-07:45 ( Több helyen )
A Megfigyelő Ep. 7. 3:58-4:01 ( Elmegy a nő a kamera előtt )
A 3-test-probléma 1.é./8. ep. 07:10-07:17 ( A drónos röptetésnél és amikor benyit a nő )
A teljesség igénye nélkül.Érdemes kipróbálni az összes DV-módban.
-
Till@
aktív tag
Ezek a megoldások semmire nem jók az adott esetben.:
- Service menüben Reset all , Reset Shop.
- Áramtalanítás
- Alaphelyzetbe állítás
- Software frissítés, img újratelepítés
- Menüben történő, bármiféle kapcsolgatás
- Alaplap csereHa valami kimaradt lehet pótolni a szakértőknek
-
Till@
aktív tag
válasz
freemail.hu #32943 üzenetére
Igen, kikapcsolhatsz mindent.A Local dimming-nél próbálkozhatsz különböző beállításokkal SDR esetén, HDR-nél vagy DV-nél az High legyen.
-
Till@
aktív tag
válasz
tozso76 #32827 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy amelyik tartalomszolgáltatónál a videojel 24p ott vannak problémák (Netflix, Prime), viszont ahol 60p (Disney, MAX) ott a tv saját lejátszóját használva, nem nagyon van gond.
Az Apple tv nem tudom hogyan küldi a streamet, Firesticken képkocka egyeztetéssel meg tudod nézni, de gyanítom hogy 60p és azért jó a belső lejátszón. -
Till@
aktív tag
válasz
boborján2 #32619 üzenetére
Értem én hogy mit mondasz.Igazából nem is ezen van a lényeg, hanem azon, hogy a tévé sem a saját lejátszója, sem pedig külső lejájátszóval nem képes normális mozgás megjelenítésre, legalábbis nálam.
Viszont én úgy tudom, hogy sem a MAX, sem a Disney+ nem támogatja a képkockasebesség-illesztést, de ez sem releváns az esetemben. -
Till@
aktív tag
Mivel ismét felröppent az akadozás
,így leírok egy-két dolgot adaléknak.Nekem van-volt Netflix, Disney, Prime,Max, mindegyik a legnagyobb csomagban.
A Netflix-en meg a Prime-on 24 vagy 25 Hz-en jönnek a filmek.
- Belső, külső lejátszóval is "akadozik" több látványos tesztjelenetemben , ugyan ott.Külső lejátszóval, Játék képmóddal kiküszöbölhető a hiba.Nem játék módban, javul a helyzet ha a precíziós részlet (pontos nevét most nem tudom) ki van kapcsolva, de jó nem lesz.HDR- kikapcsolása nem segít.Disney,Max 60Hz-en jön a film.
- Belső lejátszóval mondhatni hogy rendben van a dolog, zavaró anomáliák nincsenek.Külső lejátszóval viszont reprodukálható akadozások vannak jelen, mindegy hogy match frame rate van vagy nincs kapcsolva (60Hz mindenhogy), ugyanez játék módban nem akadozik.
Nekem ez a tapasztalatom sajnos,2 hete van szervizben.
Most egy régi Samsung tévé + Firestick-el vagyok kénytelen tévézni és sehol nem tapasztalom a fentebb írt dolgokat.@vaksi8
Az autós hasonlat azért nem jó, mert az autónál is minimum elvárás, hogy 4 hengerből 4 menjen, ne kettővel rángatózzon, a felszereltsége így nem lényeges.
A tévét meg mozgókép nézésére használná az ember, az nem elvárás, hanem az a minimum hogy ezt tudja. -
Till@
aktív tag
válasz
TheMartin03 #32543 üzenetére
Az Emag nekem nagyon flottul intézte a visszaküldéseket, a pénz is hamar landol a számlán.Nem macera picit sem.
-
Till@
aktív tag
válasz
mikrofon #32473 üzenetére
Pedig valahol igaza van a fórumtársnak.Nekem pl. ezért van most javítás alatt a tévém, mert ha hiszed,ha nem akadozik itt-ott.Pontosan annak nincs értelme ahogy az adott problémára reagálni szoktál, közben meg azt sem érted hogy miről van szó.Úgyhogy amennyiben érdemben nem tudsz hozzászólni, inkább maradj csendben.
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
10 napja küldtem postával a tévémet garanciális javításra.
Az normális hogy azóta semmilyen visszajelzés nincs ?
A TLC fiókomban is csak annyi szerepel :
Eset állapota Picking Up -
Till@
aktív tag
válasz
Lord Amper #31637 üzenetére
Van.
C805-re a V143. -
Till@
aktív tag
válasz
showtekk #31279 üzenetére
Ennek egy megoldása van jelenleg: elfelejted a Fényes képmódot.Ha DV-ben úgy váltasz képmódot, hogy csak érinted a Fényest vagy azt használod, akkor visszalépésnél Dinamikus lesz, ha Sötét vagy IQ között váltogatsz csak, akkor nem vált át Dinamikusra, marad Mozin.
@mikrofon
Hasonlóval próbálkoztam már, ott az 5. pont után a főkapcsolót nyomni kellett ~30 másodpercig, 7. volt az utolsó.Megnézem , hátha. -
Till@
aktív tag
válasz
Qtya123 #31254 üzenetére
10-szer megnézem,10-szer akad.
Viszont nekem úgy tűnik, hogy a NF akadozás megoldódni látszik Fire Sticken Játékmód nélkül is.A Fényes mód és a teljes kikapcsolás bekavar.A lényeg, hogy teljes kikapcsolás után mindig akadozik a NF itt-ott a Sticken, nem is lesz jó csak Játék módban.És ha ezek után ki-be kapcsolom a TV-t (gyors indításban) megszűnik az akadozás, de ! csak DV IQ vagy DV Sötét módban. Ha átrakom Fényesre, akkor onnantól kezdve minden képmód ismét akadozik, újra kell indítani a TV-t.Talán az is számít hogy a kikapcsolás előtt az utolsó képmód ne Fényes legyen, mert nem lesz jó megint.Az elmélet szerin képmódot sem szabad úgy váltanom hogy érintsem a Fényes módot, mert rögtön el is intézi.Elég stabilnak tűnik a dolog, és bármikor reprodukálható a hiba.Ezt nekem elég egyszer megtennem, mindaddig működik míg teljesen ki nem kapcsol a TV (áramszünet esetén).
A TV-n lévő app továbbra sem működik jól.
Fél napi tapasztalat alapján. -
Till@
aktív tag
Az oké hogy felraktok valamilyen alternatív lejátszót, vagy jobb lesz vagy nem, van olyan is akinek a gyári is tökéletes tud lenni . De mi van pl, a Netflix-szel, a Prime-mal
Szerintem, ha csak a gyári lejátszóval lenne a probléma, az nem is lenne probléma. -
Till@
aktív tag
válasz
boborján2 #31168 üzenetére
Nem értem miért nekem címzed, azt amit.Megnéztem amit kért @BlueSteel és leírtam amit látok.( egyébként én nem használok semmilyen lejátszót a tv-n)
Utolsó mondatodra csak annyit, hogy ez az akadozás sajnos nem egyedi, nagyon sok embernél jön elő, és ellenszer egyelőre nincs, tehát fontos kérdés.
-
Till@
aktív tag
válasz
BlueSteel #31148 üzenetére
Néztem mindkettőt.Tegnap a v401-et raktam fel, sok mindent egy nap alatt nem vettem észre.A v404 viszont egyelőre judder tekintetében jobbnak tűnik (DV IQ), külső lejátszó nélkül is, persze lehet hogy egy restart haza is vágja
. Frissült benne egy pár apk:
MediaCenter 7.10.50 , GameBar 3.20.12 , AirPlayLaunchService 1.1.64 , Quick_Panel 3.2.48 , mega biztonsági csomag 09.05. -
Till@
aktív tag
válasz
rumkola #30990 üzenetére
Párosítottam megint
.Tartozékként lehet párosítani csak, de ez mindegy is szerintem, nem kell hozzá a vevő sem.Most már nem csak a mutatót tudom mozgatni, hanem ami fölé viszem, ott rá is tudok kattintani, de visszalépni nem tudok rajta az előző menübe.
A visszalépésnek hogyan kellene működnie ? -
Till@
aktív tag
3 napja felraktam a v143-at c805-re. Akadozás szempontjából eddig ez a legjobb.Firesticken már DV IQ-ban is szinte tökéletes, nem kell játékmódot használni. TV-n lévő Netflix is jobb, mozgásnál a csúszkák 3-3-ra állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65QN900DT) 165CM 8K NEO Q-LED 2025 CSUCS TV ! AKCIÓ
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Samsung 55" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest